Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 450 www.apg29.nu

Kommentarer av

Erik S

523 kommentarer
 


Erik S kommenterade Madonna uppträder i Eurovision i Israel

Svar till Tessy.

Hemskt, ja visst. Hon är ju faktiskt häxa. Dessutom är hon djävulsdyrkare. Det förklarar ganska bra varför hon i nästan alla sina shower har med "sexanspelningar" och anspelningar på djävulen och dom mörka makterna.

Hon har själv uppgett att "hon sålt sin själ till djävulen". Detta i likhet med många andra s.k superstjärnor i Hollywood. I utbyte får dom stor berömmelse, blir oerhört förmögna och kan leva ett liv i överflödande lyx. Dock finns väl ingen grupp som mår så psykiskt dåligt som dessa gör. Det har ju visat sig att självmordsförsök, terapi, besök och inläggning för avgiftning och just självmord är högt i denna "superkändisgrupp" Och vad kan det bero på tro? Kanske inte så svårt att räkna ut, trots allt.

Men sorgligt är det att hon skall uppträda i Israel.

- 10/4-19 12:51 -


Erik S kommenterade En kristen röst i Sverige

Svar till Tomas N.

Jo då, visst är det så, att omvändelsen, andedopet och att växa i tron och låta de andliga gåvorna komma i bruk, är det viktigaste! Men som "god tvåa"-förlåt jämförelsen, kanske inte var det lämpligaste- kommer förståelsen av Israel, Guds egendomsfolk, och Guds handlande med dessa frågor i ändetiden. Jag tror det är viktigare än vad vi förstår.

Vi som troende/församling är inympade i den äkta vinstocken! Bibeln kommer från judarna, Jesus var jude, patriarkerna, profeterna m.m. I Ef. 2 "Ty i sitt kött gjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två, i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid, och för att han skulle åt dem båda, förenade i en enda kropp, skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset, hade i sin person, dödat ovänskapen"!!! V 18 "Ty genom honom har vi, den ena såväl som den andra, i en och samma Ande tillträde till Fadern"!( Det här gäller som du säkert vet judar och hedningar.) (Detta kan mycket väl vara ordet som jag bygger nästa predikan på)

En liten tanke bara, kan det vara så att, utan den ena parten-jude/hedning-och av dom två en enda ny människa, så skulle det inte gå att "skaffa försoning med Gud?" Båda är alltså viktiga, liksom korset och hans offerdöd, det är ju själva grunden givetvis. Dessa 3 (tänk på treenigheten) finns det en länk där? Jesus/korset, judarna, hedningarna. Är det inte vad som står här i Ef 2? Judarna är det äkta olivträdet/vinstocken, vi hedningar ympas in. Alltså bär stammen grenarna, utan stam inga grenar. Judarna/Israel är vad jag kan se, oerhört viktiga-alltså dom judar som upptäckt att Jesus är Messias, inte dom andra.

Nej, ursäkta mig, nu ska vi inte fördjupa oss alltför mycket i detta, här och nu. Men vi måste vara helt vakna för att se vad som händer med detta land och folk i slutet på denna tidsålder. Det är om detta mycket handlar. Jesus skall styra från Jerusalem under 1000-års riket. Han skall sätta sina fötter på Oljeberget när han kommer. Ingen annanstans! Folk och nationer skall dra till Jerusalem för att tillbedja. Och löfteslandet, det stora nya Israel skall vi få se förverkligat! Fantastiskt! Inget annat folk, inget annat land har fått dessa löften från Gud. Bibeln är onekligen intressant om man börjar "tränga in i ordet". 

Ha det nu gott och Guds rika välsignelse-Shalom.

- 5/4-19 16:05 -


Erik S kommenterade En kristen röst i Sverige

Svar till Sven Thomsson.

Amen! Så är det. Du är helt rätt ute, vad jag kan se. GVD! Shalom

- 5/4-19 15:06 -


Erik S kommenterade En kristen röst i Sverige

Svar till Jessica.

Ni har rätt både du och AnnMarie. Det finns alldeles för många i våra församlingar som mår dåligt-både psykiskt o kroppsligt. Och det sker alltför lite helanden och under, tyvärr!

Kristna och församlingar står idag under kraftiga demoniska attacker, som enbart vill "ställa till det" och förstöra. Det är ju här som den onda sidan först och främst sätter in sitt artilleri. Får han-djävulen-dom troende att må dåligt o kanske tvivla på ordet, då har han vunnit en hel del.

Till stor del beror detta på, att vi låtit osunda influenser fått insteg i församlingarna. Det behövs så lite, får bara djävulen in en kil, så.....vi har hbtq, New Age, radikalfeminism, liberalteologin, influenser från Katolska Kyrkan, ja även antisemitism-allt detta hör absolut inte hemma i församlingarna. Sedan kan vi utveckla detta till "religiös underhållning och uppträdande".

Många församlingar står inte stadigt på ordet idag. Det saknas andesmorda lärare och profeter, ja det saknas väl i stort sett alla de nådegåvor/tjänstegåvor som det talas om. Många församlingar vill inte lyssna på det radikala enkla Bibliska budskapet. Man vill heller inte ta till sig och lyssna på ändetidens budskap, där Israel står i centrum. Och sen tror vi att Gud skall komma och göra under och tecken om vi inte går efter ordet!? Det kan vi glömma. Nej vi måste ödmjuka oss inför honom som sitter på tronen, söka hans ansikte. Vi måste köpa "guld som är luttrat i eld, rent guld", utan slaggprodukter.

Många möten skulle helt enkelt behöva ställas in, möten som kanske är planerade i detalj, vi skulle behöva ha bön i stället, det skulle ge betydligt mer. Att lära oss lyssna till DHA-då behöver vi inte ha detaljstyrda möten!

Vi får be att Gud förlöser den helande tron hos oss, så fler blir helade och fria. Det är inte evangelisten eller pastorn som skall (bedja) hela dom sjuka-det är vi som tror!!!

Shalom. Ha en fin helg, kära syskon.

- 5/4-19 12:16 -


Erik S kommenterade ”Trump bryr sig genuint om den evangelikala gruppen”

Svar till Steven.

Så är det. Vi måste vara mycket kritiska till media-samtidigt som vi själva står stadigt på Bibelns grund, annars hamnar vi obönhörligen fel. MVH

- 2/4-19 12:52 -


Erik S kommenterade ”Trump bryr sig genuint om den evangelikala gruppen”

Svar till Steven.

"Det politiska spelet är ett skådespel, en fars". Håller med dig, i mångt och mycket är det så. Bara att se på Sverige. Men även i USA, är det ju så. Om nu Trump är så dålig som en del säger, så borde det ju märkas i olika beslut. Han har ju onekligen gjort en del bra saker, men det kanske ingår i "skådespeleriet". 

Flera positiva beslut för Israel, han har gått emot Planned Parenthood och skurit ner deras budget med 100-tals miljoner, han vill införa kristendom igen i amerikanska skolor-bara 3 exempel.

Och att han omger sig med kristna, evangelikala människor torde väl inte direkt vara nåt fel. Om han inte är kristen, varför gör han då detta? Obama omgav sig ju med islamska fundamentalister, införde bönetimmar i Wita Huset, gav sitt fulla stöd till abortrörelsen, ogillade Israel o.s.v-av frukten känner man trädet.

Om nu Trump är en "fake-kristen"och spelar ett spel, så kan man ställa sig frågan, varför möter han så mycket hån, förtal och motstånd från demokraterna och andra motståndare? Dom tävlar ju om att göra ner honom, på alla sätt. När Obama var president, var det helt andra tongångar i MSM och bland politikerna. Häxor försöker lägga förbannelser på honom, Trump -radikalfeminister och hbtq-folk hånar honom, demokraterna gör allt i sin makt att stoppa hans beslut och få bort honom. Varför? Ingår detta i spelet, då är det ganska skickligt spel. Just asking!! Bibeln säger att vi ska be för all överhöghet m.m och det ska vi. I dessa böner innesluter vi också Trump, det behövs om han nu är kristen eller inte. Men Gud kan använda vilken/vilka han vill, kanske är så i detta fallet. Många av hans motståndare hatar kristendomen, det kan nog förklara en del, men är det allt?

MVH Shalom

- 2/4-19 02:41 -


Erik S kommenterade Barnen förleds i Svenska kyrkans regi av dragqueens

Ja detta är bedrövligt. Frågan är väl om vi längre kan kalla SvK för kristen. Det finns så mycket osunt inom dess väggar, så man baxnar. Kristendomen har fått träda tillbaka för vänsterextremism, islam, hbtq, synkretism, radikalfeminism, antisemitism/BDS m.m.

Den har namnet om sig att vara kristen, men bakom "fernissan" finns något helt annat. (jodå det finns lysande undantag, men dom är få) Men med en sådan ledning så kanske inget annat är att vänta.

Här passar Upp. 3:14-22-om församlingen i Laodicea och Matt. 18:6-7. Det behövs mycket bön för SvK.

- 28/3-19 19:22 -


Erik S kommenterade Tredje kön - Förfallet i Sverige visar sig allt mer

Att Sverige på många områden är verkligt illa ute, är ingen överdrift. Det är möjligt att vi inte skulle "varna" om detta i tid och otid-men, samtidigt måste vi vara realister och tala om hur det verkligen förhåller sig. Är vi betjänta av att alla tiger och går omkring och låtsas som om allt är bra? Elefanten i rummet, ni vet. Som regeringen gör med invandrarfrågan, kriminaliteten, kaoset i skolan, äldrevården, sjukvården.

Verkligt allvarligt är det, när dessa influenser får fäste i våra församlingar; andra religioner, ockultism, könstillhörighet, radikalfeminism, abortfrågan.

Jag vet om en kristen läkarfamilj med 4 barn. Det ena barnet "känner sig inte hemma i sin kropp"/känner sig obekväm med sin nuvarande könstillhörighet". Och vad gör föräldrarna åt det? Jo, föräldrarna hjälper till och ger barnet hormonsprutor, för att ändra på könstillhörigheten. Och i ett senare skede är operation planerad, för att göra den definitiva ändringen av kön komplett!! Och detta är en kristen familj!! tillika läkare!!

Man blir verkligen både förvånad, ledsen och beklämd, ja man tror inte att det är sant i första skedet. Men så långt har vi alltså kommit, på den väg som bär bort från Gud! Man undrar i sitt stilla sinne, hur deras relation till Herren verkligen ser ut? Vi ska inte döma, det tillkommer Gud själv, men ändå. Det står tydligt "till man och kvinna skapade han oss".

Nog är det en allvarlig tid. Vi ser mer och mer att allt tyder på att vi närmar oss upplösningen av denna tidsålder. Måtte vi få nåd till att stå fasta och inte tappa focus på det viktigaste-Golgataverket!

MVH och Shalom

- 28/3-19 12:38 -


Erik S kommenterade Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Svar till Thomas.

Tyvärr, käre vän, men där är du helt fel ute. Christer har helt rätt i sin kommentar. Tycker inte nåt ytterligare behöver läggas till. Mvh ha en fin kväll

- 17/3-19 17:32 -


Erik S kommenterade Migrationen organiserad invasion

Svar till AnnMarie.

Jag håller med både dig och JL i nästan allt ni skriver här angående Grenholm/Swärd. Det räcker att läsa deras bok "Jesus var också flykting". Hela boken kan väl karakteriseras som totalt vänstervriden. Den ger inte särskilt mycket behållning, om ens något.

Att sen många kristna anammat denna publikation är märkligt, men kanske än mer tragiskt. Det kanske finns en agenda bakom som JL skriver och då är det allvarligt, mycket allvarligt. Att pingst är ute på "djupt" vatten i en del frågor är sant. Dom är ju med i "ekumeniska rådet" där RKK lägger upp riktlinjerna. P Hörnmark har ju också varit nere i Vatikanen och "bugat sig" för Påven. Vad fanns det för anledning till det? Pingst skall väl inte ha något att göra med Påven ock RKK.

Det är mycket som tyder på att vi befinner oss i avslutningen, och fler märkliga saker kommer säkert dyka upp. I stället för Jesus var också flykting, så läs PA Imsens bok Inga andra gudar-det är annat det!!

Ha en fin helg! Shalom

- 15/3-19 21:12 -Äldre kommentarer →


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 16, fredag 19 april 2019 kl. 12:54

Jesus söker: Olaus, Ola!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 19 april 2019 01:02

Be för en tonårig kille som nästan bara sitter och spelar data på sin lediga tid.
Be att han får kamrater att umgås med och hittar en rätt församling att tillhöra.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp