531 online! | Sidvisningar idag: 20 393 | Igår: 144 142 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Leif

5825 kommentarer
 


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Att det finns sådana kristna som väljer att förkasta alla anklagelser mot Israel är inte alls konstigt. Israels folk blir ständigt attackerat av Palestinska bomber med omvärldens stöd. Det kryllar av lögner om att Israel skulle vara den aggressiva i detta fall. 

Skulle någon annan nation varit utsatt för i snitt 70-talet bomber m.m om dagen, "som jag hörde för kanske ett eller något år sen" så hade man absolut riktat all sin militära styrka för att utplåna den nationen, men när det gäller Israel som istället för att utplåna t.o.m ställer sin sjukvård till hjälp för Palestinier så ljugs det i stort sett överallt om att Israel är den onda nationen. 

När sedan t.o.m. s. k. kristna väljer att anklaga Israels folk så blir det ganska givet locket på mot den mesta av liknande kritik, och jag stödjer dem som väljer att göra så även om det givetvis finns brister. 

Jag beklagar den sidan av kristenheten som tillsammans med övriga världen väljer att sprida kritiken mot Israel. Jag kan tyvärr inte heller lita på den negativa media som du klistrar in. Även om det skulle finnas någon gnutta sanning i det så gör det absolut ingen nytta att sprida det, utan tvärtom så ökar du med detta bara hatet mot Guds utvalda nation. 

Försök att tona ner din aggressiva ton mot alla dem som älskar Israel så blir det behagligare för dig. Jag håller med dig om att det finns skygglappar på vissa håll, men förstår som sagt varför, och det gör absolut ingen nytta någonstans att du upprörs över detta. 

Vi vet att den onde har som allra största mål att utrota Israel och alla övriga Guds barn. Därför blir det locket på mot dem som attackerar, man förknippar det helt enkelt med den ondes elaka förtal och vägrar lyssna till det. 

Så ett tips broder. Välj hellre att be och välsigna dina kristna syskon, även om vissa har lite skygglappar på detta område, välsigna Jerusalem och Israel. 

Det blir bättre så! 

Och, låt inte denna diskussion uppröra dig mer, det är inte alls personligt menat från mig, utan låt oss älska varandra så som Herren råder oss till. Det jag började att svara på vår alltså inte endast med tanke på vad just du skrev, utan det var mer allmänt menat till alla dem som inte gillar Israels diverse svårare sidor... Hoppas att du kan förstå... 

Jesu frid... 

- 15/1-19 23:48 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Att du ständigt inte verkar förstå vad jag säger utan misstolkar fullständigt kan jag tyvärr inte göra så mycket åt😪

- 15/1-19 22:47 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Om jag är frisk när jag väljer att välsigna det Gud vill att vi skall välsigna, ja det anser jag med stor övertygelse! 

- 15/1-19 22:15 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till AnnMarie.

Sveriges nation har nog försvunnit vid denna tidpunkt. 

- 15/1-19 22:11 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till AnnMarie.

Efter harmagedon kommer Jesus Kristus regera denna planet genom Israels folk. 

Lycklig och helig är den som får vara med om den första uppståndelsen. Den andra döden har ingen makt över dem, utan de ska vara präster åt Gud och Kristus och regera med honom i tusen år.

Uppenbarelseboken 20:6

Detta handlar om tiden efter harmagedons förödelse. 

Då kommer Israels folk vara Jesu kanaler uti denna värld. 

- 15/1-19 21:53 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Det räcker med din fråga, "hur kan ni o.s.v..." 

Du visar redan i den lilla frasen din fientliga inställning mot alla dem som vigt sina liv till att i vått och torrt följa Guds råd om att det alltid är bäst att välsigna det utvalda folket. 

- 15/1-19 20:25 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till AnnMarie.

Jag skrev ju redan nyss svar på det du återigen frågar. 

Gud har sagt till oss att välsigna och inte förbanna, vi skall inte ens förbanna fiender. Det finns endast vissa områden där vi kan förbanna någon och det är när vissa fullständigt i högmod strider emot när man för Kristi skull försöker att ena, när någon endast i högmod håller på och fördärvar inom Guds kropp m.m. Det finns vissa gränser där Bibeln visar att vi kan förbanna istället för att välsigna. 

Men, Israel som helhet har vi aldrig fått något mandat att förbanna utan alldeles tvärtom. Redan till Abraham sa Gud detta vilket vi vidare vet handlar om Isak och senare Jakob, han som fick namnet Israel. Vi vet att det var Israel som skulle få ett utlovat land och att det var genom detta folk alla folk skulle få frälsningens möjlighet m.m. 

Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna dem som hädar dig. Genom dig ska alla jordens släkter bli välsignade.”

1 Moseboken 12:3

Att det här inte är klart hos många kristna förvånar mig även om jag hittills har sett det ena värre än det andra. 

Sen är det ju också så att alla de nationer som kommer att gå emot detta land kommer att hamna i oerhört fördärv och död en dag, Bibeln varnar ju för det om och om igen, och ingen kristen vill väl sitt eget lands fördärv, eller? 

Därför är det mycket bättre för också Sveriges ledning att redan nu bete sig hyfsat med respekt för det folk Gud en dag kommer att regera denna planet med istället för att följa strömmen som går emot harmagedon! 

Försök att förstå! 

- 15/1-19 20:19 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Jag skyller heller inte undan något som du hittar på Martin, det är däremot fult!

Gör Israel fel så gör de, och givetvis får de också så som alla andra stå för det de gör ont som gott, men det förändrar inte Guds Ord och plan med Israels folk och land... 

- 15/1-19 17:25 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Det var inte OT eftersom jag förklarar just det du ändå inte förstår! 

Har Gud sagt att vi skall välsigna det Han har planerat och bestämt så är det extra speciellt oförståndigt att ifrågasätta och gå emot Honom när man samtidigt menar sig tillhöra Honom. 🙄

- 15/1-19 17:22 -


Leif kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Svar till Martin.

Israel gör inte rätt i allt, och det har inte med hur vi tycker eller ej att göra, de är ändå Guds ögonsten! 

Det finns en plan som Gud har ämnat fullborda genom Israel och det kan ingen på något sätt hindra. 

Gud utvalde från begynnelsen ett enda folk av många på denna planet för att genomföra Sin kärleksplan med människor. Han lät dem bli folket som fick lagen genom Mose. Denna fullkomliga lag kunde inte någon av Israels folk hålla, och i Nya Testamentet kan vi också läsa om meningen med Guds lag till Israels folk, , det var inte ens tänkt att de skulle kunna hålla denna lag utan istället ge insikt om att varje människa är en syndare som behöver Guds frälsning genom Sonen Jesus. 

Ingen kan ju någonsin bli rättfärdig inför Gud genom laggärningar. Nej, lagen kan bara ge insikt om synd.

Romarbrevet 3:20

Detta var en del av Guds plan med Israel. Sedan föddes också Frälsaren genom Israels folk och Juda stam. Jesus dog och gav Sitt liv i Israels land och huvudstad Jerusalem, men! 

Det var ju inte slut med Israel där även om flertalet Israeliter förkastade Guds Son här. Guds plan fortsätter med detta utvalda folk. Jesus skall också en dag inom snar framtid enligt Skriften komma tillbaka till just Israels land och folk. Han skall församla dem från hela världen till denna centrala plats enligt flera profetiska budskap i Bibeln, vilket vi redan sett och vet har varit i full gång det senaste seklet. 

Nu väntar alltså Hans ankomst ca 2000 år senare till just samma plats igen från där Jesus for upp och lämnade Israels folk. Israels land existerade sedan Inte mer och folket spreds sedan utöver hela jorden, de blev ett hatat och förföljt folk lite överallt pga att man valt att vända Guds Son ryggen, men! 

Så säger härskarornas Herre : ”Liksom jag planerade det onda över er, säger härskarornas Herre, och inte visade någon barmhärtighet när era förfäder provocerade min vrede, så har jag nu gjort en plan för att göra gott mot Jerusalem och judéerna. Var inte rädda!

Sakarja 8:14‭-‬15

Gud skall nu än en gång göra Israel till den plats i världen där Guds starka närvaro och Ord går ut överallt. Han skall frälsa återstoden av Israel när Han kommer för att visa Sig på oljeberget, då kommer Israels ögon att öppnas står det skrivet. Guds härlighet kommer att vila över denna "till en början lilla skara Israeliter" , och människor över hela världen som överlevt det förmodligen största kärnvapenkriget (harmagedon) någonsin kommer att längta efter att få se och höra dessa Andesmorda Israeliter. 

Så säger härskarornas Herre : ”På den tiden ska tio män från alla språk och folk ta tag i en judes mantelflik och säga: ’Låt oss få följa med er, för vi har hört att Gud är med er.’ ”

Sakarja 8:23

Detta är Guds plan med Israel och därför har Gud befallt speciellt sitt folk att välsigna Jerusalem och Israel. Inte för att de gör allt rätt, utan för att Guds nåd kommer att göra detta utvalda folk och plats till världens centrum! 

Jesu frid... 

- 15/1-19 11:34 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Annons


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, onsdag 16 januari 2019 kl. 02:42

Jesus söker: Hjalmar, Helmer!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 463 773 499 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 118 bloggartiklar, 93 143 kommentarer och 61 185 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp