Surfar nu: 567 www.apg29.nu

Kommentarer av

Leif

6371 kommentarer
 


Leif kommenterade Uppryckande och väckelse

Svar till Steven.

(Först ska ogräset samlas in och brännas upp - sedan kommer vete samlas in.) 

Även här handlar det om hur man väljer att tolka och formulera om denna vers. Det står inte alls när man granskat övriga översättningar och grundtext att ogräset måste ha bränts upp före det att vetet samlas in, det står bara att ogräset samlas in till att brännas, inte att det bränns upp före vetets insamlade. Man bör inte formulera om såsom du gör, då kan det bli fullständigt fel. 

- 22/8-19 14:27 -


Leif kommenterade Uppryckande och väckelse

Svar till Stefan Jonasson .

Exakt! Summan är mycket tydligt att dem som tror på Herren Jesus Kristus skall tas upp till himlen där Gud vår Fader har Sin tron. 

(Joh:1‭-‬6)

Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni." Thomas sade: "Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?" Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Detta säger alltså Jesus. Han skall komma för att hämta hem sina barn, och dessutom skall vi få komma till Fadern som är i himlen. 

(Matt 6:9) 

Så skall ni be: Fader vår, som är i himlen. Helgat blive ditt namn.

Summan av vad Bibeln säger är att vi skall hämtas bort härifrån. Jesus säger så, Paulus säger så, och t.o.m att vi skall trösta oss med att vi skall bli uppryckta och möta Jesus på skyn, både de döda i Kristus och sådana som levande blir uppryckta. Johannes säger också så och många fler profeter pekar åt samma håll. Då är det lika bra att vi också säger så istället för att ständigt motsäga och sprida otro. 

Att bli uppryckt är inget man som troende behöver vara rädd för som AnnMarie ständigt upprepar att detta budskap skulle leda till, tvärtom skall den troende finna tröst och glädje i det enligt Bibeln. 

Det är otroende och tvivlande människor som tycker att det är otäckt prat och blir rädda och oroliga inför detta budskap, aldrig den som vet att man tillhör Jesus och längtar efter Honom. 

Känsliga människor behöver istället uppmuntras i att alla dem som på riktigt älskar Jesus och Gud Fader en dag skall få möta Brudgummen på skyn och sedan för evigt vara Hans.. 

- 22/8-19 14:06 -


Leif kommenterade Uppryckande och väckelse

Svar till Steven.

När Jesus säger att några skall lämnas kvar så liknar grundtexter det med skilsmässa och att ta avstånd ifrån! 

Därför kan vi ganska logiskt förstå att det är Gud som hämtar hem vissa och som tar bort sin beskyddande hand från dem som lämnas kvar till vredesdom som återstår. 

- 22/8-19 11:57 -


Leif kommenterade Uppryckande och väckelse

Svar till Steven.

När Jesus jämför med Noas berättelse så var det inte de ogudaktiga som lyftes upp Steven, utan den rättfärdige Noa med familj! De ogudaktiga blev kvar för att möta vrede och domens dag... 

- 22/8-19 08:43 -


Leif kommenterade Uppryckande och väckelse

Svar till Roger T. W..

Att tro på allt Guds Ord är inte för mig blind tro. Jag behöver inte alls förstå hur himlen ser ut för att tro på att den finns, utan det räcker att tro på det Gud har sagt. Jag behöver inte förstå hur man fysiskt kan gå på vatten som både Jesus och Petrus gjorde för att tro på att sådant är möjligt för dem som tror, Gud har sagt så, då tror jag så! 

Likadant är det med uppryckandet, Guds Ord berättar att så kan ske då tror jag också så utan att behöva förstå matematiska formler. 

Sen att du tror att jag kan Grekiska är fel, det enda Grekiska jag tittar på ibland är i en Bibelapp som heter MySword, där kan man se de Grekiska ordens betydelser och jämföra med andra översättningar. 

I detta fall finner jag inget speciellt mer än att det kan gå häftigt till... 

- 22/8-19 00:49 -


Leif kommenterade Uppryckande och väckelse

Svar till AnnMarie.

Fast det är så att, om man har olja i sina lampor så tror man på Bibeln oavsett om man förstår eller ej! 

Bibeln talar om uppryckande på flera ställen så man väljer helt enkelt om man vill tro eller ej. Vill man inte tro så tvivlar jag på om man överhuvudtaget har olja i sina lampor... 

 (Matt 24:37‭-‬42)

Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara. Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar. Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer.

Detta uppryckande sker alltså inte när det är elände överallt utan människor festar, gifter sig och har det allmänt trevligt på jorden. Det är då det sker enligt Jesus... 

Sen har vi ytterligare ett uppryckande före det att den sjunde ängeln har blåst i sin basun, alltså före det att Guds vrede skall komma över jorden. 

(Joh Upp 11:12)

Och de hörde en stark röst från himlen säga till dem: "Kom hit upp!" Och de steg upp till himlen i ett moln, och deras fiender såg dem.

Och så har vi det förmodligen vanligaste stället där också Paulus förutom Jesus och Johannes talar om uppryckandet. 

(1 Tess 4:16‭-‬18)

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.

Det kan betyda att alla dessa profetiska ställen talar om samma uppryckande, men oavsett vilket så talar de alla om en stund någonstans före det att Guds vrede utgjuts över jorden. Många människor har det fortfarande bra och trevligt när dessa uppryckanden kommer att ske. I en stund då många inte väntade det skall det ske enligt Jesus... 

Låt oss alla göra oss redo och se till att oljan verkligen finns. Den behövs för att vi skall kunna tro på alla Guds löften... Uppryckande före vredens tid är Guds Sanna Ord! 

Jesu frid... 

- 21/8-19 22:23 -


Leif kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Tomas N.

Man behöver inte utesluta Judarna för att Jesus talar om att de kristna skall bli förföljda. Också Judarna skulle bli förföljda vilket vi sett många bevis på. Jesus talade till både Judar och kristna genom hela NT, varför behöver det vara så svårt att förstå? 

Vi vet att även Israel och Judar förutom vi kristna också är en stötesten för djävulen, och alltid har varit. Redan Esters bok berättar om hur den onde Haman var ute efter att utplåna Judar. Nu lyckades han inte tack vare att Guds beskydd vilade över dem. Likadant försöker Hamas och många fler idag att ständigt utplåna Israel och Judar även om de inte är kristna, de kommer givetvis inte att lyckas denna gång heller även om många kommer att lida. 

Och vi vet vad Johannes Uppenbarelsebok 12 säger, att djävulen i raseri är ute efter den kvinna som födde en son. Symboliskt är jag mycket övertygad om att det just handlar om Abraham, Isak och Jakobs barn, alltså Israels folk efter köttet som födde Jesus, men sedan gick djävulen och vilddjuret också ut för att strida mot kvinnans övriga barn, dvs Jesu barn, alla de troende kristna.. 

Jesus talade väldigt ofta om båda sorterna, varför måste det ha blivit ett så stort bekymmer för er. Acceptera hellre att både Israel och de kristna är djävulens stora mål. Han vill utplåna bägge, så låt oss inte luras in i hans hatiska fälla som endast vill fördärv och så kiv. 

Gud har en bestämd plan med både Israel och Bruden som ingen kommer att kunna göra något åt. Israel kommer att bli landet och folket som Guds lag skall utgå ifrån även framgent. 

Samtidigt kommer också Jesus att regera tillsammans med Bruden, (den första uppståndelsens skara) .. 

Jesu frid... 

- 20/8-19 00:11 -


Leif kommenterade Brist på överbevisning

Svar till Johanna.

Jag förstår ungefär hur Sven menar Johanna!

Det har ofta varit mycket av lättja på många håll inom de kristna leden, speciellt de senaste 40-50 åren. Mycket har den s.k. framgångsteologin inom frikyrkan bidragit med, men också Svenska kyrkan, som predikat om Guds accepterande över det allra mesta av syndigt liv. 

Däremot så är det givetvis superbra med kampanjerna Sebastian och övriga kämpar med. Om så bara en endaste människa blir riktigt frälst genom deras arbete så är det värt allt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Men jag önskar förstås också att lättjefullheten minskade bland Guds folk samtidigt som jag gläds över det som sker just nu på flera håll genom dessa kampanjer... 

Jesu frid... 

- 18/8-19 09:07 -


Leif kommenterade De brinnande stenarna i Sodom och Gomorra

Svar till Stefan Jonasson .

Helt riktigt, jag är också övertygad om att det inte alls handlar om någon slags skärseld i det fallet.  

- 10/8-19 09:34 -


Leif kommenterade De brinnande stenarna i Sodom och Gomorra

Svar till Stefan Jonasson .

Jag håller med dig Stefan. Är man frälst så är det inte så lätt att bara tappa frälsningen helt plötsligt bara för att man är en mindre brinnande, tjänande och vittnande lärjunge. 

Nej! Det enda som kan få någon att tappa frälsningen är om man medvetet väljer att på allvar säga nej till Jesus, då kan det ske att Gud fullständigt lämnar en människa. 

De som inte hade olja är dem som trodde sig vara kristna men aldrig hade blivit födda av Gud, dvs, Anden hade aldrig tagit Sin boning i dem. 

- 10/8-19 01:42 -← Nya kommentarer | Äldre kommentarer →

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 35, måndag 26 augusti 2019 kl. 11:49

Jesus söker: Östen!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 26 augusti 2019 10:03

Be för min man att han inte pressar så hårt med förändringar vi behöver lugn. Amen Gud är god.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp