524 online! | Sidvisningar idag: 3 756 | Igår: 158 426 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Tomas N

1418 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

JL

Du har inte någon gång svarat på mina relevanta och seriösa frågor till dig. Vari ligger din trovärdighet när du istället attackerar min person och mitt sätt att skriva.

Förstår du inte mina frågor eller är du bortanför kritik och står exlusivt på anklagarens sida av någon anledning.

Din missnöjesagenda har potentialen att söndra mycket i kristna kyrkan. 

I de fall där du faktiskt har en poäng vore det bättre om du lade ned din röst till förmån för konstruktiva röster.

Gud skall döma oss och våra gärningar en dag och det är värt att reflektera över vad man bygger och vad man bidrar till eller river ned.

Motivera istället och utveckla din teologi eller kliv ned från den egna höga positionen som du har skapat och som är full av högmod och destruktivitet

- 16/2-19 12:51 -


Tomas N kommenterade Domen över Jehovas Vittnens grundare

Jag förstår inte varför många fastnar på specifika saker som gör att man förkastar detta. Helvetet är ju på ett eller annat sätt verkligt , vilket Bibeln bekräftar. Likaså är JV en varning till alla hur allvarligt det blir med en avfälliga lära.

Och det vore ju inte fel om det kunde ske ett växande i den urskiljning och kunskap som skiljer mellan mindre skiljaktigheter och större som ligger långt bortanför den gräns som vår treenigheten Gud dragit en linje.

Visioner och drömmar och syner är svåra att bedöma och skall ses som detta och inte profetior. Jag ser inget i denna upplevelse och dess innehåll. Jag har inte grävt i de här olika delarna av dödsriket och känner ingen amning att göra det heller. Jag tror och accepterar förekomsten av ett evigt straff. Varför skulle man inte göra det om nu Gud skapat människan till sin avbild och sedan gett oss alla andliga välsignelser genom sin Son Jesus.

Man får ta det onda med det goda och välja det goda helt enkelt. Och även förstå de allvarliga varningarna i falska profeter och deras läror som leder till fördärv fast de har en viss likhet med orginalet

- 16/2-19 12:39 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

JL

Du skriveren mängd oförsämda saker mot mig, men det är upp till var och en att bedöma vafd som är sant.

Stitationen skulle jag beskriva så här.

Globalisering, migration och en mngd annat drabbar oss i Sverige och världen. Vi behöver alla söka Guds vilja och agera i detta på rätt sätt.

Frikyrkan i Sverige har haft en tendens att omfamna allt som har med flyktingar, främlingar och migration att göra. Det fortsätter, för det finns starka krafter som driver på.

Jag bedömer frikyrkan till ganska stor del som genuin , fast med viss blindhet på detta område och förespråkar enhet i kristi kropp och biblisk hantering av att komma närmare sanningen om den här frågan.

Du å andra sidan verkar ha tagit på dig en typ av Johannes döparen mantel där ditt budkap är. Omvänd er och håll första budet.

Alla verkar vara diskvalificerade och måste på nytt visa upp ett hållande av första budet. Du förkastar kyrkan helt och talar illa om allt och alla , som inte är efter Polens och Ungerns nationella modell. Karismatiska gåvor och tjänstegåvorna föraktar du och har deklatrerat att det inte funkar.

Vissa kanske följer dig för att de är nationalister först och främst och endast kulturellt kristna och andra för att de är allmänt missnöjd och känner sig svikna av kyrkan.

Men man kan och bör inte överge det evangelium som Jesus, Paulus och apostlarna predikade. 

Man skall hålla fast vid det som är gott och jobba med de områden där världens och sista tidens krafter har fått ett fäste i kyrkans verksamhet.

Din lära om att lyfta upp första budet före allt annat r en förolämpning mot Jesis och en allvarlig frestelse att välja helt fel väg.

Jag tror du fdrivs alltför mycket av revamsch och oförlåtelse mot pastorsuppropet och även delvis blivit som den fiende du kmpar emot (islam). Det finns likheter mellan den lära du förmedlar och islam. Underkastelse , fruktan och stridigheter(hat) istället för radikla kärlek för människor och sanningen och emot synden.

- 16/2-19 11:54 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

JL och Annmarie

Det finns mycket att säga i ämnet. Det jag reagerar på är att det förespråkas att lämna frikyrkan och all karismatik och istället satsa på en enkel kyrka som är politisk främst och annars baserad på buden .

Det första budet i NT är att älska Gud och älska människor. Det absolut viktigaste är att veta och känna vem Gud är , hans karaktär och hur han vill att människor skall leva.

Genom att ta emot Sonen och följa Honom känner vi Gud. Buden i ett stort paket visar på hur vi skall leva och bergspredikan förtydligar och förnyar allt detta och en del av Moses bud ersattes på korset.

Det är fåfänglighet att med nitälskan visa upp en lydnad till det förts budet om man inte visar att man förstått eller känner Gud.

Eftersom nu en militärisk lydnad till första budet förselås som ERSÄTTNING för evangeliet, så är det bra om ni är tydliga till varför ni är ledda till detta val.  För tydlighetens skull så finns det ingen NT apostel i bibeln eller ärlig levande kristen som förespråkar  avguderi eller att dela sitt hjärta med både Gud och andra

Vi som skriver och läseer på Apg29 har sett hur du ser på muslimer/islam JL.

Eftersom du dragit en gräns och i din kyrka kräver ett mycket tydligt bevis på total nolltolerans mot islam , som enda gällande uppfyllande av första budet.

Jag tycker detta är snurrigt och att du går alldeles för långt .

Som jag skrivit ofta  tidigare så är jag själv bedrövad över den politik som förs med stor migration och en naivitet och mångkulturalism som är en del av de globalistiska strömningarna som påverkar hela samhället och även kyrkan.

Men detta är inte skäl till att lämna eller ändra på vad Jesus säger om sin kyrka, det fortsätter oavsett omständigheter. Om man vill verka för det som görs i Ungern och Polen, så är det uppenbart bra för europeisk befolkning, men åsikterna går isär om hur bra det är och om det skall göras.

Man kan verka för detta  som är nationalism. Men kan man verkligen ändra på det som stpr i Bibeln och som Anden bekräftar och som bär god frukt i form av frälsta människor och förvandlade liv.

Försök att förstå att ungerns och Polens exempel är natinella exempel och inte jämförbara med apostlarna. Dessutom att stora delar av de andefyllda församlingarna i mina ögon har påverkats av globalistiska ideer. Men att det enda Gud är intressserad av är att vi älskar människor och inte driver aggresiva agendor i Guds namn.

Att hålla första budet som absolut viktigaste lära är för mig en fruktansbaserad tanke. Människans fiende är synd och djävulen och det är i detta som vi kastar oss på Gud , älskar honom och kan bli formade till Sonens avbild i den närvaron.

Andra gudar är inte vårt största problem , likt det var för israel i GT där det var andra förutsättningar. Vårt problem är att dras in i allt vad denna värld har att bjuda på och synd som drar oss bort ifrån Gud.

Islamisering  är ett samhällsproblem där kyrkan behöver börja säga ifrån p g a att folk lider av detta fenomen. Men att börja hålla upp hotet om att bryta första budet är inte

den väg som leder framåt. Dessutom blir man inte heller en del av lösningen utan skapar ytterligare problem om man kallar islam för odjuret

Som kristen måste man vara driven av både kärlek och sanning. Ett litet tag till hoppas jag det finns utrymme för att folk vaknar upp och tar en sund ställning i de här frågorna. Extremister ställer alltid till problem och en del av dem finns i maktposition, men skall vi kristna också bli extremister i ordets rätta bemärkelse?

Jesus var radikal, men vad lärde han ut det är den stora frågan.

- 14/2-19 11:01 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Förolämpningarna fortsätter. Men du klagar på långa utläggningar och har aldrig svarat på mina argument och frågor utan anklagar endast om att jag inte håller första budet.

Jag håller första budet och mycket bra. Det är läran om att hålla första budet som jag ifrågasätter. Det ingår som jag tidigare sagt i det nya förbundets frivilliga kristendom att hålla första budet.

Men ingen av apostlarna predikade om att hålla första budet. Evangeliet är om Guds rike och den uppståndne Jesus som Guds son och människornas frälsare. Tror man detta och följer Jesus så håller man automatiskt första budet.

Varför vill du leda folk bort ifrån detta och in i en politisk kyrka som sätter upp extra krav för medlemsskap i eran gemenskap.?

Du pratar med förakt om fel sorts människor som dras till frikyrkan. Vilka krav tänker ni er i er gemenskap? Rejäla och lydiga människor som visat prov på god karaktär, hållit en kompromisslös linje mot muslimer och något ytterligare.

Man kan bilda vilka klubbar man vill, men bibelns nytestamentliga kyrka är en till ytan gansa brokig gemenskap. Den måste inte vara det, me blir det i praktiken.

Sverige kommer inte gå Ungerns eller Polens väg, det skiljer massor i historia och nationernas själ och karaktär. Även om man gillar deras strategi så skall det bedömad politiskt och inte som kyrka. Kyrka byggs genom evangelisation. De bedriver nationalism där kyrkan och tron är en del. 

Man får välja om man vill bygga nation eller församling. Församlingen är till sin natur inkluderande till alla som vill och hänger inte på vad nationen gör.

Att ha en sådan nationalistisk kyrka med en enklare lära baserad i  gamla förbundet kan vara både lockande och framgångsrikt, men ligger en bit ifrån vad Jesus och apostlarna undervisade.

Detta evangeliet om Guds rike är vad Jesus befallde och dog för. Så om bibliske Jesus är din kung så borde du ödmjuka dig och följa det som han undervisade

- 14/2-19 01:32 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Nej du JL , dina argument biter inte. Hambgubbe är förresten även det ett bgrepp som hör hemma i den politiska och allmäna opionionsvärlden. där s k "influencers " rör sig.

Här försöker åtminstone jag hålla en kristen och biblisk linje där man inte söker få rätt utan att sanningen är det enda intressanta.

Jag liksom andra hänvisas ju till gissningar och antaganden till varfifrån du bygger din teologi med att hålla första budet, då det inte finns i Bibeln.

För tydlighetens skull så skall givetvis budet hållas, men i NT så är det integrerat i att tro på Jesus och följa Honom.

Det som jag syftar på som din ide och teologi är att som du skrivit många gånger att vara positiv till och medverka till att muslimer immigrerar till Sverige är att bryta första budet. Det är inte hållbar teologi och inte skäl till att skifta från att följa Jesus till att återgå till att endast hålla första budet

Jag är rädd för att dina ideer är en motståndsrörelse rotad i det övertramp som de många pastorerna gjorde i sin önskan och ambition att tvinga bort alla nationalister från kyrkan. De hade och har fel till ganska stor del, men har fortfarande rätt om man är en kulturellt kristen och med agg /nedvärderande syn mot andra folk. Jag vet många som är genuint kristna , men ändå nationalistiskt lagda i någon mån eller vill begränsa migration och islamisering och här har sanningen uppenbarat sig en del de senaste åren och omvändelse har skett i en viss mån.

Motståndsrörelser brukar bli nästan värre andligt sätt än de som brukat någon form av chauvinism och trampat på andra.

Narcissism är en allvarlig anklagelse och inget som jag tar personligt främst. För mig så låter det som du vill stämpla den andefyllda församlingen och istället förespråka en strikt hierarkis kyrka med prästerskap och vanliga troende.

Det är inte rätt väg, för Jesus har designat att Hans kyrka skall vara ganska ohierarkisk , men ledd av en viss ordning som vi läser om främst i Apostlagärningarna och Korintier brevet.  Det finns en risk i detta, men det hierarkiska prästerskapet är inte bättre och dessutom är det en kvarleva från GT

- 13/2-19 15:27 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Det tror jag var frsta gången jag kallar dina ideer för lögn. Anledningen är att du har repeterat en egen ide så ofta att det blivit en doktrin/sanning för dig, men inte för oss andra. Likadant är med termen agitation som är politiskt argumenterande.

Jag skriver exakt så som jag gör för att vara så tydlig jag kan, det kan vi nog leva med i jämförelse med andra aspekter i det hela.

Frågan är snarare hur du ser på anklagelsen om att vi är narcissister och sådana som skämmer ut Gud enligt vad du skrev.

Vill du förtydliga så vi vet vad du står för? 

För mig är det förresten ingen stor sak att du råkar tycka att de som är för stor migration bryter första budet för varje muslim som kommer hit. Men det är bara så tokigt att det går inte stt vara tyst. Med detta sagt så är jag själv inte en av de som vill ha denna migration och islamisering.

Men respekt för rätt doktrin kvarstår eftetsom vi hamnar fel när vi blandar ihop politik och teologi på ett osunt sätt.

- 13/2-19 07:40 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

o

JL

Om du skall kritisera kyrkan så vore det bra att hålla sig till bibelnsriktlinjer. Är vi alla narcissister och är ingen som evangeliserar driven av en äkta kallelse och rätt sorts hunger att vittna för de som inte känner Gud?

För mig så låter dina argument som politisk och hednisk snack att trycka dit meningsmotståndare med list retorik och provokationer. För att sedan också använda Jesus argument mot fariseer för att de är kraftfulla .

Narcissister tycker jag har blivit ett populärt argument att användamen sällan stämmer.

Egoism är snarare något som är något ofrälsta brottas med.

Frikyrkan har en hel del brister absolut . Överkarismatik, lagiskhet och överdrivet fokus på integration och globalisering finns absolut. Men det finns många äkta troende och många församlingar som har en okej teologi där anden och Gud finns.

Jag skulle varna alla att hålla på och snacka ned bröder och församlingar för mycket. Det finns inga bibelverser som uppmanar till detta. Givetvis går gränsen där det är ren here si som t ex JV. Prövningen ligger i att ha rätt bedömning.

Jag skulle säga att din bedömning JL av läget haltar . Därför tycker jag inte man skall ta dina anklagelser om narcissister och annat på allvar. Du pratar väldigt mycket om andras frukt, men hur är det med din egen frukt. Fråga gärna fler men frågar du mig så är inte frukten något vidare bra.

Första budet är ersatt med att tro på Jesus som Guds son som frälsare , uppstånden  och försoning för synd.

Om man sedan har andra gudar vid sidan bedövar man Gud och Helige ande och förlorar sin frälsning. Budet är att leva med lagen som grund men att ta sitt kors och följa Jesus.

Vi vet alla att du syftar på migration av muslimer som du likställer med att bryta första budet. Men det är en lögn då dessa endast har lurats av globaliseringens agenda om massmigration och ingen enda följer islam vid sidan av Jesus. Det är en gammaltestamentlig tanke som bygger på hur Israel agerade .

Men nationerna har inte samma funktion som israel hade så det går inte ihop teologiskt.

Religionsfrihet finns så det är fritt fram att starta sin egen kyrka. Det låter som du vill starta en typ av ortodox/katolsk/ protestantisk kyrka som är enkel och fokuserar på buden och är politisk och praktisk. 

Innan jag blev frälst hade jag kanske gått ned i något sådant, men det nya förbundet och den ande fyllda nyrestamentliga församlingen är det Jesus dog för och mirakel som räddar och förvandlar liv väger oerhört mycket tyngre än att bevara nation och frukta Gud och hålla buden

- 12/2-19 23:48 -


Tomas N kommenterade Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Svar till Marie.

Marie, det här med att döma är ganska ofta missförstått och missbrukat.

Många bibelställe talar om att bedöma rätt i frågor och kunna urskilja sanning från lögnoch rätt ifrån fel  och också inom gemenskapen hjälpa varandra att hålla synd och dålig teologi  borta.

Även själva bibeordet i Mattes om flisan och bjälkar i ögat handlar ju om att faktiskt avlägsna sådant som skymmer sikten till Jesus och sanningen MEN  i rätt ordning och med respekt.

Falska läror som JV och adventism har väl skapat tillräckligt mycket elände för att man skall kunna adressera problemet utan att bli sedd som en lagiskhet konflik sökare och högmod religiös typ.

- 12/2-19 23:15 -


Tomas N kommenterade Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Svar till AnnMarie.

Ja, men är inte det bästa valet då att inte stå ivägen för som har tro och vill bygga levande församlingar.

Jag tror även det mesta av det som jag kallar för "ärliga försök" som inte blev bra kan analyseras rätt . Det ger också hopp att förstå vad som var fel.

Ingenting tycker jag skall stå ivägen för tron och viljan att leva i kristen gemenskap.

Vi skall också se framåt och titta i baclspegeln endast för att hämta lärdom. Bibeln säger vid ett antal gånger att inte se bakåt och förmodligen för att då hålls man tillbaka av det som varit

- 12/2-19 14:11 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 18 februari 2019 kl. 00:35

Jesus söker: Frida, Fritiof!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

23

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 119 095 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 171 bloggartiklar, 94 198 kommentarer och 61 976 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp