597 online! | Sidvisningar idag: 15 737 | Igår: 141 566 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Bertil Rosenius

1438 kommentarer
 


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan!

Djävulen kan INTE få en frälst människa att gå förlorad! Guds Ord är otvetydigt avs detta - djävulen kan aldrig rycka någon ur Herrens hand. 

Jesus säger, i Joh 10:27-29

"Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand." 

Avfall blir alltså bara möjligt om vi själva drar oss undan Jesus. Vi kan alltså avsäga oss vår frälsning - så uppfattar jag det - men djävulen kan inte ta den ifrån oss. 

Paulus säger, Heb 6:4-7

"De som en gång har tagit emot ljuset och smakat den himmelska gåvan, fått del av den helige Ande och smakat Guds goda ord och den kommande världens krafter men sedan avfallit, dem går det inte att föra till ny omvändelse då de själva korsfäster Guds Son på nytt och hånar honom offentligt."

Ett avfall - som jag "talat" om tidigare - är möjligt. Men, det står inte i djävulens makt att få någon att avfall, han kan möjligen(?) få oss att tvivla på vår frälsning. Men - tvivel är inte avfall!

- 20/2-19 20:53 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Leif.

Vad menas då med avfallet och att avfalla från tron? Varför lägger satan ner krut på attackera frälsta? Varför vanar Jesus för villfarelse?

- 20/2-19 14:20 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Leif.

Vad menas då med avfallet och att avfalla från tron?

- 20/2-19 14:16 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Ja visst! Nu menar nog jag att den som på riktigt allvar har beslutat sig för att följa Jesus har DHA inneboende, och därmed Oljan i sin lampa...

Önskar att du har rätt, men är helt klart tveksam - "på riktigt allvar" är dessutom oprecist.

Att ta emot Jesus som sin personlige och ende Herre, är att bli frälst! Jag tror också att DHA då "flyttar in". Men det är inte - menar jag - att ha olja, man kan vara frälst utan att ha oljan. Och har man inte olja kan man lätt bli vilseledd och avfalla. 

Vissa menar "En gång frälst, alltid frälst". Men vilka kan då avfalla om inte de som först tillfallit? Vi är ju i grunde avfallna och kan som sådan inte avfalla djupare. Nej frälsningen är ingen engångsföreteelse - enbart! Det är en process, som varar hela livet. Skall den process fortlöpa behöver vi tillåta Anden att driva den - Andens olja måste få verka.

Kanske är det detta du kallar Andens dop? Då håller jag med. Men om du enbart rutar in att Andens dop är tungtal, då håller jag inte med. Andens dop är också mer.

- 20/2-19 10:53 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Epi - in/i - betyder inte, som skrivits här, nödvändigt vis i tolkat som inuti. I är dessutom bara en möjlig översättning av epi. Mer intressant är att se vad märket är, det kan ge en antydan om hur det kan appliceras och var. Då blir faktiskt "i" en fullt möjlig översättning, men man måste notera skillnaden mellan i och inuti - in och inside.

Ordet för märket är charagma.

Charagma - i sin tur - betyder ungefär: Etsning, brännmärkning, stämpel… något som är karvat eller ristat - format synligt, ja tom en skulptur - på (eller i om man så vill) handen eller pannan. Skulle jag översätta detta idag till vardags svenska, skulle det kanske bli: 

"...tatuera odjurets logga, namn eller namnets talvärde, på pannan eller på handen".

Men tänk på, att när vi talar om ett: Avtryck (stämpel), brännmärkning, ristning, tatuering… så är det fullt ok att säga att detta görs både på eller i handen/pannan.

Jmf: Jag har halkat omkull och fått ett blåmärke i pannan och ett djupt ärr i handen.

Jag vet att jag talar mot en högljud skara chipanhängare. Men det tycks finnas ett kittlande behov av att teknikalisera och datorisera Anskrits. Kanske bottnar detta, i behovet av att påkalla uppmärksamhet om att först och just nu - i våra dagar - är "rätta tiden". Då blundar man för somligt och överdriver annat. 

Men Antikrist är inte en dator. Antkrist är en smygande andemakt och skall inte förminskat till teknik, ettor och nollor. Teknik, ettor och nollor går att avslöja utan Guds Ande. Men vi talar om ngt betydligt djupare och farligare än handgripliga tekniker.

 ► Odjuret, i UPP 13, är inte så självklart www. 

 ► Märket, i samma kapitel, är inte så självklart ett chip. 

 ► Änglarna, i Upp 14, är så självklart satelliter. 

Fortsätter vi så här blir Jesus själv snart ett tekniskt högstående UFO - och det spelar bara Antikrist i händerna. Vi är väldigt när änden nu! Israel och löftet till den generation som såg Israel väckas till liv  - 1948, är tidens allvarligaste tecken.

- 20/2-19 09:15 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Leif.

Ja, Anden kommer att var oerhört viktig i slutet. Vi kan ju ana ngt i berättelsen om de kvarlämnade jungfrurna. Vad de saknade var olja, ofta symbol för Anden. 

Jag tolkar det så, att de hade, både inbjudan och kunskapen (lamporna) med de saknade oljan - förmågan att i praktiken tolka det de kunde sett, om kunskapen (lamporna) haft olja lysa upp och avslöja förförelsens verk med. 

- 20/2-19 08:30 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

Fungerar tydligen inte alltid med kortade länkar:

https://www.ikristus.se/andens-tid/antikrists-marke-inledning/

- 19/2-19 11:57 -


Bertil Rosenius kommenterade Badhus börjar med chip

https://www.apg29.nu/a/15c

Detta är del ett av ytterligare tre - dvs totalt fyra. 

Märkes andliga funktion är viktigare än dess form. Formen kommer vi helt säkert klart uppfatta och avslöja när vi "är där". I dag är formen bara spekulationer. Och enligt denna sida kommer vi inte ju vara här när det införs - dvs när Antikrist redan trätt fram... 

- 19/2-19 11:56 -


Bertil Rosenius kommenterade Domen över Jehovas Vittnens grundare

Svar till nils.

Avs Rodolfo Acevedo Hernandez vill jag meddela att jag kan ha fel om vem denne man är. Google ger oss drygt 6 miljoner uppslag om detta namn. Av dessa hänvisar ex antal till den jag beskrivit i kommentarer ovan. Ex antal hänvisar till en person som bara kallas evangelist. Facbook ger också ngr olika förslag på personer med samma namn. 

Jag tar alltså tillbaka anklagelserna mot Christer ovan och påståendet att den Rodolfo Acevedo Hernandez är liktydigt med mormonledaren med samma namn.

- 17/2-19 15:45 -


Bertil Rosenius kommenterade Domen över Jehovas Vittnens grundare

Svar till nils.

Låt mig först citera ett Bibelstycke ur Lukas:

Mannen sade: "Då ber jag dig, fader, att du skickar honom till min fars hus. Jag har fem bröder, och han måste varna dem så att inte de också kommer hit till plågans plats." Men Abraham sade: "De har Mose och profeterna. De ska lyssna till dem." "Nej, fader Abraham", svarade han, "men om någon kommer till dem från de döda omvänder de sig." Abraham sade till honom: "Lyssnar de inte till Mose och profeterna, så låter de sig inte övertygas ens om någon uppstår från de döda."

Därmed uppfattar jag de så att Abraham bestämt "lägger locket på" för dylika berättelser från helvetet. Vi vinner inte människor genom att söka skrämma dem till Gud. 

Jag avvisar inte helvetets existens, jag avvisar inte heller varningar för det, men jag ställer mig djup tvekande inför detta och liknande vittnesbörds frossande i detaljer

Avs JV delar jag uppfattningen att läran är helt fel - av olika skäl. Och jag vill varna för att ta den till sig! JV är enligt mig en sekt: 

Och till alla här vill jag stryka under:

Gå aldrig in i denna sekt! Låt dig inte lockas av deras tillsynes noggranna studier av Ordet. JVs studier är grundliga och många som vill ha mer av Bibelförståelse (det ges alldeles förlita av detta i våra kyrkor) lockas lätt av deras manipulativa tolkningar och till vissa delar falska översättningar av Guds Ord. Väl inne är det ytterst svårt att bryta sig loss!

Avs din (nils) åsikt att det finns en reservation mot Andens gåvor kan jag både hålla med och tycka tvärt om. Jag upplever det karismatiska spreta isär väldeliga. Antingen tror man inte alls på dessa gåvor, eller går det åt andra hållet, så att allt mirakulöst köps rätt upp och ner som kommet ifrån Gud - utan prövande.

Jag tror på Anden och gåvorna - Amen! Men är medveten om Satans försök att genom dylika nästla sig in. Då kan jag förstå de som ställer sig avvisande, hellre än att bara acceptera.

/Bertil

- 17/2-19 15:35 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, torsdag 21 februari 2019 kl. 02:30

Jesus söker: Hilding!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

54

Läs allt!


Senaste kommentarer


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 596 258 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 174 bloggartiklar, 94 357 kommentarer och 62 027 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp