Surfar nu: 554 www.apg29.nu


Kommentarer av

Erik S

538 kommentarer
 


Erik S kommenterade Kyrka ville täcka över kors under ramadan

Svar till Johnny Haglund.

Så kan det visst bli. Påven har ju sagt, att inga kristna som anser sig vara "bättre än andra"skall accepteras. Och vilka är det? Jo det är vi, evangelikala som tror på Bibeln och är frälsta. Point zero är alltså korset-där går skiljelinjen. Vi skall motarbetas med alla medel. Ingen får i den nya universella kyrkan vara annorlunda. Alla är lika, det finns en Gud och alla vägar bär till Gud, även o vägarna är väldigt konstiga. Buddister, hinduer, muslimer, judar, kristna alla kommer till Gud, till sist. Och alla dessa "troende" skall stå under påvens paraply!

Vidare vill ju sossarna i Sverige ha bort oss. Dom gillar inte kristna. Sedan Palmes tid har detta pågått, mer eller mindre öppet. Man har också arbetat mer "i det tysta" och fått in socialistiska politiker i kyrkans olika organ, t.ex Vanja Lundby-Wedin. Många av dom tror inte ens på varken Gud eller Bibeln-dom har s.a.s kuppat sig in. Och givetvis blir då kyrkan vänstervriden och det präglar ju allt vad kyrkan gör och säger. Plus att dom flesta präster idag anammar liberalteologin. Liberalteologi+socialism=religiös underhållning och religiösa ceremonier utan någon djupare mening.

Morgan Johansson har ju också sagt att "kristendomen skall bort från samhället"-den skall förbjudas och utrotas. Så snart kanske alla religioner utom kristendomen, tillåts. Men vi går ju mot denna tids slut.

MVH Shalom

- 25/5-19 10:05 -


Erik S kommenterade EU bestämmer över Sverige

Instämmer. EU är ett monster och styrs av globalister/storfinansen/storbankerna. Målet är att få bort alla gränser-nationalstater-att ha fullständigt fri rörlighet vad gäller pengar, tjänster, människor. För att tjäna så mycket som möjligt-dom har mammon som gud. Till sin hjälp har dom vänstern/socialisterna och islam. 

Med denna koalition som grund, kan det bara bli kaos och problem-vilket är just vad dom vill. När detta kaos har  slagit rot, ropar man på en världshärskare, för att lösa problemen-där har vi anti-krist. Och detta antikristliga monster, tycker en del kristna är bra! Det är ju fint med "samarbete och diskussioner". Man slutar aldrig att förvånas. 

Detta säger en del, är konspirationsteorier, även kristna tycker så. Ser dom inget, förstår dom inget, anar dom inget av tidens tecken och vart vi är på väg? Sorgligt. Tänker bl.a på det nya "pastorsuppropet".

Till detta skall läggas att Sveriges ekonomi har stora, stora bekymmer. Regeringens tal om god ekonomi är inget annat än fake. Vi har bistra tider framför oss.

- 23/5-19 23:48 -


Erik S kommenterade Pastorer: Predika om Jesus och sluta med politiska upprop

Måste hålla med tidigare inlägg i denna tråd. Har man inget viktigare att göra, som pastor? Det är väl bönen och ordet man skall syssla med. Vad är syftet egentligen med dessa upprop? Är det en politisk agenda bakom? Vill man sätta press på oss kristna för att få oss att rösta på visst sätt, eller? Kanske man är en bättre människa/kristen om man skriver på? Det var i vart fall långt färre nu som skrivit på, än förra gången. Heder åt dom som ignorerar detta.

En kommun som tagit emot många migranter och där en viss Bengt Sjöberg verkar, behöver nu 50 miljoner om året för att klara av att försörja alla invandrare  Kommunen är Filipstad och många kommuner är i samma sits. Vad är det då för positivt med detta?

Nej inge mer politik, nu är det Bibeln som gäller. Dessa pastorer kanske borde få ett förnyat möte med den uppståndne-liksom vi också behöver! Amen!

- 23/5-19 00:51 -


Erik S kommenterade I alla röster som nu hörs angående EU är det viktigt att kristna höjer sin röst

Bra Holger att du tar upp detta. Vaksamhet är bra och rätt, men frågan är om det räcker? Vi måste nog i praktisk handling rösta emot EU---rösta på dom partier som inte bejakar detta antikristliga bygge. Vilket parti det då blir, är upp till var och en.

Det finns en ganska känd kristen förkunnare, som ofta syns och hörs i debatten, på olika områden. Han skrev  för ett par dagar sen en ledare i VID och han är mycket positiv till EU. Han heter Stefan Swärd. Nu vet vi sedan gammalt, att Swärd är "vänstervriden". Han skrev för nåt år sen boken "Jesus var också flykting" tillsammans med Micael Grenholm. Där lyser verkligen vänsteråsikterna igenom klart och tydligt.

Swärd förklarar, att" EU inte alls är så antikristligt som dom forna öststaterna var, men tillräckligt antikristliga för att förkväva andligt liv och väckelse!?" Hur ska han ha det, egentligen? Vidare säger han "att en demonisering av EU inte är seriöst!?" Vad menar han här? Demonisering, det behövs nog inte, det klarar man av så bra själva!!

EU har växt och kommer växa till en oerhörd koloss, som kräver blind lydnad. Vi ser redan nu att man diskuterar "straff/sanktioner" mot dom länder som inte vill ta emot så många migranter som EU tycker. Vad är det för fint samarbete, att straffa medlemsländer? Cecilia Malmström, ansvarig för handel i EU har sagt att "det skall kosta att inte följa EU linje i bl.a migrantfrågan.

Vissa länder, Polen, Ungern bl.a vill själva bestämma och hävdar nationalstatens rätt, detta är oerhört "fult" i EU. Man skall inordna sig EU:s linje, vilken är globalistisk. Bakom denna globalism ser vi storfinansen-- mäktiga banker och multinationella företag. Dessa vill ha öppna gränser och fri rörlighet-desto mer pengar finns att tjäna. Varför kan inte länderna ha samarbete utan EU?

Swärd ställer upp på globalisternas sida och slår på trumman för EU, det är inte alls så farligt som många tror. Men se upp här! Det är farligare än många tror!! I och med den väldiga invandring vi har till Europa (och Sverige) så får vi också in väldigt många muslimer. Och islam växer sig starkare för varje dag. Detta nämner inte Swärd med ett enda ord. Trots att vi ser tydliga konsekvenser av detta redan nu. Hur man kan bejaka EU, globalismen, storfinansen och kraftig invandring av muslimer, samtidigt som man är "väckelsekristen" är svårt att få ihop. Det stämmer inte.

För nåt år sen kom ett pastorsupprop kallat 380-uppropet för att få människor att acceptera hög invandring. Nu kommer ett nytt upprop som Swärd står bakom. Vi har stora problem på många områden. Många kommuner står på randen till konkurs. Sveriges kommuner har miljarder i lån-i dollar-när den ekonomiska kraschen kommer, kanske redan innan hösten, vad gör man då, när man inte kan betala? Regeringen skryter om hur bra Sveriges ekonomi är, gå inte på det, det är bluff. Kronan sjunker nästan dag för dag och är snart inte värd nånting. Sverige lever väldigt, väldigt farligt och att då som Swärd och många kristna, kräva fortsatt eller högre invandring är ganska ansvarslöst. Det kostar skjortan. Se bara på dom 9000 afghan-barnen, som skulle läsa på gymnasiet. Man har satsat flera hundra miljoner extra på dessa "barn" och vad blev det? En stor flopp. Dom klarar inte av att läsa eftersom dom har otillräckliga grundkunskaper. I stället blev det för många droger, kriminalitet och annat elände.

Nej EU är ingen dröm, det är förebådandet av ett antikristligt system, som Holger säger. (vet ni förresten att FN nyligen fattat beslut/påbjudit  att ALLA människor skall chip-märkas!!!) vi närmar oss, vi närmar oss..... Jag tycker Swärd och andra som är positiva till EU borde tänka efter lite mer, vad dom bejakar. Det är i varje fall inte i Bibelns anda. Förtroendet för Swärd ligger på botten-nivå. Förlåt att det blev så långt inlägg! MVH

- 22/5-19 01:54 -


Erik S kommenterade Imam förnekar Jesus död och uppståndelse i tidningen Dagen

Svar till Alexander.

Ja det är sorgligt. Dagen har blivit en vänstertidning i stället för en väckelsetidning. Ett gott exempel av flera är E Sandlund-men ränderna har väl svårt att gå ur.

Att en imam skulle få framföra sitt falska budskap i Dagen, är nästan hårresande. 25 år tillbaka vore det omöjligt! Vid det här laget vet vi vi väl alltför väl vad islam står för. Men Dagen kanske tror, som en del politiker, att är vi toleranta och kröker rygg, så har vi det till godo den dagen muslimerna "tar över". Vilken naiv inställning.

Dagen har idag sällat sig till liberalteologerna i många frågor. Det skall vara ett "socialt evangelium" med mångfalld, tolerans och sist men inte minst "inkluderande". Det finns inte längre nån anledning att köpa/prenumerera på denna tidning.

- 18/5-19 01:53 -


Erik S kommenterade EU i profetiskt ljus

Svar till Rolf.

Hej. Hon menar dom islamska krigarna-dom du ser på bilder med vapen och som har täckta ansikten. Kring sina huvuden har dom nästan alltid ett knuten tygstycke, svart eller grönt beroende på vilken "gren av krigare" dom tillhör. Salfister, jihadkrigare har svart, medan dom flesta andra har grönt -grönt är ju islams färg.

På dessa knutna tygstycken, på deras pannor, står det en text som utläses "Bismillah"  -"I Allahs namn", på arabiska. Men på grekiska står det 666. Detta tal är ju "vilddjurets tal", antikrist tal.

Hoppas du förstår mitt lilla försök till förklaring. Ha det gott! MVH

- 13/5-19 23:32 -


Erik S kommenterade Klimat-Greta - en Guds profet?

Tack för det Christer, att du tog upp detta. Sanningen behöver sägas. Greta är givetvis ingen profet! Hon är en galjonsfigur, som cyniskt utnyttjas i detta spektakel som kallas "klimatkatastrof". (hon anser säker själv också att miljön är hotad, men inte på det sätt som hon blivit itutad av vänstern/globalisterna/suspekta forskare och t.o.m föräldrar)

Hela upplägget bygger på en agenda och smart lansering i massmedia-MSM. 2 exempel på manipulation; Greta skulle tala inför EU-parlamentet. I kvällstabloiderna visades en full plenisal och Greta i Talarstolen!Bra eller? Jo då, bara det hade varit sanning. Salen var tom och människorna klipptes sedan in, som om dom hade lyssnat! Nr 2 Greta åker klimatsmart och hennes följe-hon åker nämligen inte ensam-alla åker miljövänligt tåg. Så bra då. Bara det att det är lögn. För att hinna till olika ställer finns inget annat alternativ än flyg. Det var det klimatsnacket det!"

Det är ytterligt tragiskt när "kristna" människor och kyrkor hoppar på denna falska trend och utser en vanlig tonårstjej till en "Guds profet"! (såg att det kom från Equmenia, icke förvånande. Samt från någon person som är miljödiplomerare i SvK!? (vad nu en sån sysslar med) Undrar vad en sån har för kunskaper om Bibeln och vad som kännetecknar en profet? För oss troende säger det ju en hel del, men vanliga människor går lätt på sånt här "bluffprat". Sorgligt!

Har sagt det förut, men agenadan bakom detta är globalisterna/storfinansen, som vill ha igång den s.k klimatflyktingvågen, från bl.a MENA-länderna till Europa. När tillräckligt många kommit och tillräckligt mycket kaos skapats, så är det mycket lättare att motivera varför en världsregering med en världsdiktator måste tillsättas för att få ordning i länderna!

Påven har ju redan deklarerat, att en världsregering måste till, för att lösa våra olika bekymmer! Så kära troende vänner gå inte på detta. Christer har helt rätt här. Låt dom skrika om miljön och koldioxid-(det var ju den gas-luktfri och osynlig-som lilla Greta kunde se minnsann!!) Då kan man fundera!!! Det är Jesus vi skall peka på, han kan fixa till klimatproblemet-men framförallt fixar han till din själ-så du blir frälst. Det är nånting annat det! MVH och Shalom

- 13/5-19 02:04 -


Erik S kommenterade Pingst – tyvärr enligt oron

Ja du, Swärd, jag delar din oro. Det är sorgligt att se, hur kursändringen har smugit sig på. Den yngre generationen av pastorer/föreståndare, har i många fall en mer auktoritär ledarstil, som inte bådar gott.

Förre pingstledaren P Hörnmark, har t.o.m propagerat för detta. 2009 sade han ungefär följande; "jobba hur ni vill, med Emergent Church-tankar, med Willow Creek-koncept, trosförkunnelse-inspirerat eller på annat sätt, bar du vänder bort från dig själv och till andra. Vi har alla möjligheter att förändra om vi vill, men vi har för mycket focus på oss själva och vårt eget. Nu behöver vi modiga ledare med focus på uppdraget, som tar bort det mindre väsentliga" slut citat.

Jag har själv sett hur "modiga" och starka ledare har ställt till det i (en)församlingarna. Pastorn i fråga samlade en klick ja-sägare omkring sig och fick på så sätt igenom allt han ville. Dom som hade annan uppfattning "brännmärktes" i något fall blev dom utskällda efter noter. "Församlingsledare"-i min värld heter det äldste-tillsattes enligt mänskliga preferenser. Inte efter vad Herren och Den Helige Ande ville, därför blev det också "pannkaka" av det hela(ursäkta uttrycket) Detta är oerhört beklagligt, givetvis.

En annan sak som är lika tråkig och oroväckande, är kontakterna med RKK. Många vet inte eller vill inte veta, att pingst sitter i förhandlingar med RKK, om både synen på Bibeln och om "traditionerna"!! Det låter som en saga, faktiskt. En av förhandlarna för pingst räkning är Peter Halldorf. Vem har utsett honom? Har pingstförsamlingarna i Sverige gett sitt godkännande? Vet dom ens om det? man förhandlar om bl.a traditioner och ekumenik.

Man kan undra vart vi är på väg. Sen kommer mycket annat in i församlingarna. Behöver inte gå inpå detaljer, det bli för långt, men en sak är att man tar efter Hillsong bl.a. Det skall vara olika ljus, rökmaskiner, märkliga symboler ( duger det inte med det gammaldags korset?) och en oerhört hög volym med dunka musik-kraftiga trummor och bas. På scenen står unga flickor och hoppar och (sjunger?) samma 2 textrader 50 gånger och försöker trissa upp nån andlig stämning, som i många fall inte finns. Ursäkta kritiken, men vad är detta? Vi som är lite äldre, har oerhört svårt för detta. 

Varför inte gammaldags väckelsemöten med strängmusik och gamla fina sånger. Vi håller på att förlora en hel del av pingströrelsens rötter, tyvärr. Det är därför jag sedan några år, inte längre är med i pingst. Jag känner mig inte hemma med detta. Är i stället med i en friförsamling/husförsamling och jag har inte ångrat mig. Men visst saknar man pingst.

Oj då, det här blev lite långt, får sluta nu. Men än en gång tack Swärd för ditt inlägg.

MVH och Shalom!

- 8/5-19 22:10 -


Erik S kommenterade FN: Mänskligheten är i fara

Svar till Karl Håkan Sandell.

Bra skrivet där, Karl Håkan. Hela den här klimathysterin, är en enda stor bluff, från början till slut. Att folk går på detta är märkligt. Och många kristna har anammat detta också och drar likhetstecken mellan vissa profetior och "klimatlarm". Men det ligger på helt olika nivåer. "Profetiska klimatlarm" har-och kommer att ha-en helt annan dignitet. Naturkatastrofer-tropiska stormar, jordbävningar, tsunamis, risken att träffas av meteoriter m.m är en helt annan sak.

Sverige släpper nästan inte ut nån koldioxid alls-rätt. Greta sitter på fel ställe, hon skulle vara i Kina, Indien, Pakistan-rätt. Sverige har vattenkraft och kärnkraft vilket gör att vi som sagt inte släpper ut nästan nån koldioxid-rätt.

Det har varnats för och skrikits om sen 60-talet, att koldioxidutsläppen är sååå farliga. Att inom 10-12 år skall det och det hända-det har alltid slagit fel. Vi skulle för länge sen, ha översvämmats av vatten om detta hade stämt. Ingenting har hänt än. Och kommer heller inte att göra.

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Gudstro eller någon religiös tro är nedärvd i människan. Kristendomen har gått tillbaka starkt, människan blir vilsen. Vad gör man? Jo, man tar till sig "klimatlarmen" och detta blir den nya "tron", för något måste man tro på. Det blir en fanatisk tro, som kan liknas vid en domedagssekt. Men som tyvärr inte har ett dyft med verkligheten att göra. Hit hör också, klimatsmart mat, klimatsmart jordbruk eller "hållbart" som en del kallar det. Detta är en lika stor bluff det, tyvärr. 

Al Gore skrev och gjorde film om dom smältande isarna 2007 sade han att isarna skulle vara borta om 7 år! Nu är det 2019-5 år senare och vad har hänt? Flyter vi omkring på flottar på ett klot fyllt av vatten? Nej, precis. Isarna vid Grönland och Nordpolen blir inte mindre-dom växer! (Gå inte på denna bluff. Den drivs av vänster och globalister, för att få igång klimatflyktingströmmen. Det ligger en ful agenda bakom detta.)

Isarna vid Nordpolen är nu så kraftiga att isbrytare kör fast och inte tar sig fram. Det bekräftades för inte så länge sen, av en isbrytarkapten, som varit med i ett 20-tal år, där uppe. Han hade aldrig sett så tjocka isar tidigare.

En av världens skickligaste havsforskare, kanske den främste, professor Nils Axel Mörner, bekräftar också detta, och många forskare med honom. Många av dom s.k klimatrapporterna är manipulerade och kan inte över huvud taget tas på allvar. Återigen så är globalisterna framme och för fram sin agenda. Vi måste vara mer kritiska och"läsa bakom raderna" vad det egentligen handlar om. Något av det värsta som hänt, speciellt i Sverige är MP. Detta parti är rena bluffen-eller ondskan om man så vill. Deras tjat om miljöskatter, miljöavgifter, hållbar energi, klimatsmarta lösningar m.m är ett skämt. man får med sig S och lägger miljard på miljard på totalt värdelösa projekt. Kan någon nämna ett enda sådant projekt som lett till något vettigt. Nej, trodde väl det.

Kära vänner, gå inte på denna bluff. Paulus uppmanar på flera ställen att vi skall vara "nyktra i allting" och inte dras med i allehanda avsteg från den rätta vägen. Klimat bluffen är nog ett "avsteg", den har med Antikrist att göra. Att förhindra människan att se och söka Gud. Klimatet blir en Gud. Och så missar man målet!

MVH och Shalom!

- 8/5-19 18:29 -


Erik S kommenterade Under kaffedrickandet kommer tungorna igång

Svar till Stefan Jonasson .

Nej då, vi skall inte "klaga" i onödan. Men det tillhör det andliga livet/tjänsten att påpeka när något är fel! Det gjorde apostlarna också. Man är ålagd att påpeka /ta itu med felaktigheter. T.ex helt diktatoriska pastorer, som driver församlingen med järnhand, med hjälp av sin fanclub. Sånt får bara inte förekomma.

Det kanske ser ut som det klagas mycket, men i dom flesta fall idag, så är det nog befogat. Vi ser hur många konstigheter sprider sin bland Guds folk, då måste någon reagera. Visst, kanske man får hela äldstekåren mot sig, än sen då? Det är bara att lämna den gemenskapen. Det fanns problem i dom 7 församlingarna också-det kommer vi inte undan.

Ha en trevlig weekend och Guds frid.

- 27/4-19 01:33 -Äldre kommentarer →


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 22, måndag 27 maj 2019 kl. 15:38

Jesus söker: Beda, Blenda!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 27 maj 2019 15:15

Jesus möt alla som nämner sin nöd på bönesidan! Tack för bönesvar tidigare!Hjälp mig planera den här veckan och orka med allt arbete. Välsigna också denna sommar.Vill att allt ska bli enligt din vilja

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp