290 online! | Sidvisningar idag: 125 658 | Igår: 160 359 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Karl Håkan Sandell

592 kommentarer
 


Karl Håkan Sandell kommenterade Internet förenar världen under Antikrists system

Men samtidigt som vi alltså kan konstatera att Antikrist redan har varit och att det var Hitler så kan vi konstatera att Vilddjurets Anda i högsta grad är verksam idag. Vi kan läsa om det här i Upp 16:13 där vi får se Vilddjurets Ande som är som en Padda, välgödd. Och tillsammans med de två andra onda Andarna som är verksamma idag.


Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Det är här vi är idag. I dessa Onda Andars grepp och deras mål är krig mot Gud. De vill hindra honom i hans frälsning av världen.


Och de vill också hindra att Israel får bestå. Deras mål är att utplåna judarna. För då har de bevisat att Gud inte finns. Men de kommer inte att lyckas. Gud är mäktig och det är det vi får förtrösta på idag.


Karl Håkan


www.minJesus.blogspot.se

- 6/2-19 13:01 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Internet förenar världen under Antikrists system

Det är intressant att läsa här på Christers sida att 666 är www. De sista versarna i Upp 13 (16 - 18) handlar alltså om internet. Och vi kan konstatera att det märke som står i Upp 13:16, det är de koder som vi slår in med handen och minns i vår hjärna.


Och vi kan också konstatera att det ju är så att har man inte kod då kan man inte handla på internet. Även Upp 13:17 är alltså uppfyllt.


Så vi är där idag, och därmed har vi passerat det som står i Upp 13. Och tittar vi tillbaka på Upp 13 så hittar vi ju Vilddjurets Bild i Upp 13:14 - 15, och det är ju vår TV som kom på 1950 talet, en Bild med rörelse och som kan tala det är en TV.


Och i Upp 13:5 möter vi Radion som kom i början av 1900 talet. Det talas om att Vilddjuret fick en mun som talade stora ord.


Så det här är intressant för de som påstår att i början av Upp 13 talas det om Antikrist och att han nu måste komma. Men vi har alltså passerat hela Upp 13 och det innebär att ska antikrist komma i Upp 13 då har han redan gjort det. Och en bra kandidat där är ju Hitler som än idag är synonymt med den verkliga ondskan.


Men som sagt det gläder mig att notera att det i artikeln talas om att 666 står för www för det innebär att vi börjar får klarhet i profetian och kan därmed också börja pricka in de andra saker som står här runt omkring och som har hänt och håller på att hända just nu.


Karl Håkan


www.minJesus.blogspot.se

- 6/2-19 12:41 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Svar till Sigvard Svärd.

För att se att Kain är Judarna så kan man titta på det symbolspråk som är här i texten i det 4:e kapitlet.


Det talas t ex om att Kain var åkerman, alltså brukade jorden. Och Jorden, marken är här en symbol för Israels land och folk.


Och vi kan se att Kain offrade av det han odlat på marken alltså växter och växter är en symbol på det stationära livet. Alltså livet genom lagen som ju är fastlåst en gång för alla.


Att det här stämmer det ser man på att i skapelseberättelsen som ju också är profetisk, där skapas land 3:e dagen och växterna likaså. Och 3:e dagen, om en dag är 1000 år, är alltså 2000 till 1000 f kr. Det var då Israel fick sitt land och Moses fick lagen.


Likaså dödades Abel när de var på fältet, marken. Alltså när Jesus var i Israels land.


Hela berättelsen är på det här viset full av symboler men man måste som sagt veta hur man ska tolka dem och då ser man att Kain faktiskt är Judarna


Karl Håkan


www.minJesus.blogspot.se

- 28/1-19 13:42 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Svar till Sigvard Svärd.

Det känns tråkigt att konstatera att man åter igen blir motsagd när man pekar på Bibelns fantastiska profetiska Budskap. De här tidiga kapitlen i Bibeln är fulla av Profetia. Och det här med Kain och Abel är alltså en av profetiorna, som just pekar när Jesu blev dödad när han var i Israels land, och vad som skulle hända med dem som gjorde det.


När man ser hur vi kristna hanterar de här profetiorna och motsäger varandra, så förstår man de icke kristna som anser att bibeln är en enda sagobok och inget att bry sig om.


Och i själva verket är alltså Bibeln full av profetior som just visar att Gud finns och som även berättar för oss hur Gud ser på det som händer och vad som är viktigt i det som händer.


Jesus lever och därför ska vi leva


Karl Håkanwww.minJesus.blogspot.se

- 28/1-19 10:59 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Berättelsen om Kain och Abel är profetisk och visar att Gud finns!!


Den här berättelsen om Kain som mördade Abel är en profetia som pekar på hur Judarna dödade Jesus.


Kain i berättelsen pekar på Judarna och Abel pekar på Jesus. Vi ser det här när vi konstaterar att Abel var en fårherde precis som Jesus är vår herde, och hur Kain var en jordbrukare som brukade växterna. Alltså det stationära livet precis som judarna har sina fastlåsta lagar.


Abels offer, Jesu död på korset accepterade Gud medan Kains offer med sina lagar och lagträldom accepterade inte Gud.


När Kain hade mördat Abel blev han fördriven från sitt land precis som Judarna blev. Men han fick ett tecken. Ingen skulle döda honom. Det är också precis som Judarna fått. De finns kvar än idag. Ingen har lyckats utrota dem.


Det är intressant att denna berättelse som alltså skrevs för många 1000 år sedan så klart profeterar om Judarna och Jesus, och likafullt är det inget som vi talar om idag. Varför då. Här ligger ju ett bevis på att Gud finns. När han klarade av att göra denna profetia så visade han ju att han existerar.


Och också att bibeln är något mer än en sagobok med gamla berättelse. Det som står här är ju sant, det har slagit in.


Varför predikas inte detta när man talar om den här berättelsen.


Karl Håkan


www.minJesus.blogspot.se

- 27/1-19 09:38 -


Karl Håkan Sandell kommenterade De vill kolonisera Mars men reser inte till månen

Att skicka människor till månen igen är helt meningslöst. Vi har ju lyckats en gång med det och då behöver vi inte göra om det. Det är ju bevisat att människan klarar av att resa till månen, och det finns ingen fördel att vara på månen eller något man behöver åka dit för att göra.


Vad gäller Mars så är det så att om några år har vi robotar som är lika intelligenta som människor och då är det bättre att vänta till dess och sända dit intelligenta robotar. De kan anpassas till förhållandena på mars och behöver dessutom inte transporteras tillbaka.


Och om vi vill så kan vi också sända sådana robotar till månen och göra det vi skulle vilja göra på månen.


Karl Håkan


www.minJesus.blogspot.se

- 2/1-19 18:50 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Kan vi tyda tidens tecken?

Svar till Lenny.

Det är många som likt dig tror att allt vad TV och internet heter är från den onde och farligt. Men så är det naturligtvis inte. Gud har ju t ex gett oss de Kristna TV satellit kanalerna, de som beskrivs i Upp 14:6 – 7. Naturligtvis får vi titta på dem. Ja vi ska titta på dem.


Och som jag skrev är glashavet (Upp 15:2) vårt genomskinliga massmedia samhälle där vi ser allt just som det händer. Och naturligtvis får vi ta del av det, de nyheter mm som sänds. Gud vill att vi ska vara uppdaterade.


Men det vi inte ska se det är förförelse programmen. Dåliga filmer, underhållning med Vilddjurets innehåll etc. Program som vrider vår syn till det världsliga tänkandet, många gånger på ett lurigt och smygande sätt.


Och hur i ska tänka det ser vi i Upp 14:12.


Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].


Det är alltså Guds bud och befallningar vi ska ha för ögonen när vi tittar. Hjälper oss programmet att vara som Gud vill eller lurar det in annat tänkande i vår hjärna.


Likaså hjälper programmet oss att tro på Jesus. Eller tar det bort Jesus från vårt sinne. Det är det vi ska tänka på när vi ser på TV och surfar på Internet.


Och när vi märker att programmen för oss bort från Gud och Jesus och innehåller sådan som en kristen inte ska göra. Då ska vi stänga av. Det är Guds enkla regel.


Och tänk åter igen Gud visste det här, vilken fråga vi skulle ställa när vi kom i den här tiden med alla kanaler och all massmedia så här skrev han svaret, här i Upp 14:12.


Tänk vilken Gud vi har, och vilken fantastisk Bibel han gett oss.


Karl Håkanwww.minJesus.blogspot.se

- 16/12-18 10:50 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Kan vi tyda tidens tecken?

Ska jag peka på profetiorna i bibeln och hur fantastiskt de pekar rakt in i vår tid då tar jag upp


Upp 13:14 – 15 som pekar på TV


Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].

Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.


En Bild som har liv, rörelse och kan tala, har ljud det är vår TV och den kom runt 1950 och den står i nästan var mans Vardagsrum idag och där sitter man och tillber precis som det står.


Och sedan pekar jag på Upp 13:16 – 18 vårt internet, www, som jag hade upp i min förra kommentar och det kom under 1990 talet. Alltså stämmer också ordningen här i profetian.


Och sedan pekar jag på Upp 14:6 Våra kristna satellit TV kanaler

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.

Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.


Och så pekar jag på Upp 15;2 vårt massmediala samhälle där vi ser allt just som det händer.


Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.


För oss som inte har TV och internet som ett sätt att låta oss förföras av Vilddjuret, har det blivit ett sett att se hela världen just som sakerna händer. Och det är hemska saker som händer. Det ser vi på att det är eld i havet.


Det här är profetior som står i tidsföljd och som det tål att talas om Jesus pekar rakt in i vår tid. Och då ska vi sjunga glädjesånger.


Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.

Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].


För Jesus har makten och han har visat oss här i profetian att vi är nära hans kommande och  slutliga seger.


Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

- 15/12-18 12:57 -


Karl Håkan Sandell kommenterade Kan vi tyda tidens tecken?

I Upp 13:16 – 18 talas om vårt Internet och www. Det ser man när man vet att en 6:a skrivs med Vav på Hebreiska och det återges med w i vårt alfabet. 666 blir alltså www. Det är en profetisk fullträff som pekar rakt in i vår tid.


Vi kan läsa Bibelordet:


Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.

Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.

Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.


Märket på handen som det talas om i vers 16 det är ju de koder som vi slår in med vår hand och som vi har i hjärnan, alltså innanför pannan.


Och i vers 17 ser vi hur man kan handla på nätet och hur alla som gör det måste ha en kod. De som inte har det kan inte handla. Och vi vet idag att alla företag av rang har en www sida.


Med andra ord om vi sakligt tittar på de här versarna Upp 13:16 -18 så kan vi se att det faktiskt redan har gått i uppfyllelse genom vårt internet och www, och då förstår jag inte varför man från vissa håll förnekar den här tolkningen och i stället håller på med sitt chips i handen. En sak som inte har inträffat än och som förmodligen inte kommer att göra det.


Idag finns betydligt bättre metoder att identifiera människor och chips kan förfalskas och alltså också ett chips inopererat och i och med det så ger det ingen säkerhet alls.


Det hemska är ju också att om det inte blir chips i handen för alla då blir vi kristna ju lögnare och hela Guds ord tappar sin profetiska kraft. Därför tycker jag att vi ska var försiktiga med att hävda tolkningen chips i handen och vara glada för att Gud faktiskt så tydligt har gett oss tolkningen med www och koder och vårt internet, som pekar rakt in i vår tid.


Karl Håkanwww.minJesus.blogspot.se

- 15/12-18 10:53 -


Karl Håkan Sandell kommenterade AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Här bland TV satelliterna i Upp 14:6 – 11 ser vi också de andra typerna av kanaler.


Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.

Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.

Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].


I Upp 14:8 har vi våra statliga kanaler som förnekar Jesus, som gör allt för att ta död på vår Kristna kyrka. Kyrkan idag är det stora Babylon som faller och det är därför som det står så här.


Det stora Babylon hittar man i Upp 17 och 18 och hur det faller.


Och i Upp 14:9 – 11 har vi Vilddjurets kanaler som sänds på TV satellit. Det är alla dessa dåliga filmer som lär oss att leva ett värdsligt liv. Som försöker att sätta Idrott i stället för Jesus. etc. All ondskap som sänds ut via TV satelliterna


Och resultatet av det ser vi. Det leder till Guds vrede och tortyr. Det är alltså de här kanalerna vi framförallt ska akta oss för.


Och det intressanta är att här står också Vilddjurets märke nämnt. Man kan idag titta på TV genom internet. Och Internet är just Vilddjurets märke.


Så åter igen har vi här i Upp 13 och 14 ett antal mycket aktuella profetior som inte bara visar oss hur vi ska leva idag utan också sätter in oss i tiden. Det är den här tiden som vi lever i som alltså är speciellt viktig för Gud för snart kommer Jesus och det är därför som vi kan läsa om den så här tydligt här i Upp 13 och 14.


Karl Håkanwww.minJesus.blogspot.se

- 12/12-18 10:30 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

10

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, lördag 16 februari 2019 kl. 21:16

Jesus söker: Julia, Julius!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

1

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

28

Läs allt!


Senaste kommentarer


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 941 517 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 165 kommentarer och 61 940 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp