450 online! | Sidvisningar idag: 84 033 | Igår: 148 226 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

JL

1570 kommentarer
 


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Katrina.

Tack för hjälpen Katarina, men Leif gör det han skall. Det är hans grej och det är bra att det kommer fram hur det går till. Det intressanta är att han talar om andens frukter i samma tag.

- 20/2-19 15:04 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Bengt.

Är det bara katoliker ortodoxa vissa lutherska grupper och samfundslösa. Fria kyrkor som är godkända av dig J l ?

Hela frikyrkogrejen är ju upprorisk i sitt sätt att vara. Splittrande. Men vad som är ägget eller vad som är hönan är egalt. Splittrandet producerar ni själv genom att döma. Om du hade varit observerant, så har jag aldrig på något sätt antytt eller sagt något om du inte skulle vara kristen. Men du, Leif, Tomas håller ständigt på att påpeka detta kring mig. Det är en typisk frikyrkogrej, alltså att säga att människor behöver bli frästa. Trots att de de redan tror på Jesus. Härskarteknik helt enkelt. 

Jag pekar bara på att om ledare inte följer det första budet, så följer jag inte dem. Jag pekar även på att ledare, det gäller även påven, har med sitt världsliga sätt, tjänat islam och globaliseringen. Dessa är enligt mitt sätt att se det, falska profeter. Det stödjer jag på det första budet samt frukten utav deras kommando. Att de 380 får vara kvar som ledare är talande för bristen i frikyrkorna. Att påven får vara kvar, är lika talande för deras problem.

Vi har inte varit på det klara att det första budet är viktigt. Följer man inte det, kan ondska få grepp om ledarskapet. Det innebär helt enkelt att en främmande makt eller främmande ande kan få grepp om ledarskapet. Och då är den kristna grenen eller församlingen riktigt illa ute. Därför är det viktigt att kontrollera frukten.

- 20/2-19 15:01 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Tomas N.

Tomas för långt för att läsa orkar inte läsa. Det finns inget tyvärr inget annat ord att förklarar din WALL OF TEXT, än att det är något ofriskt över det. Något tvångsmässigt.

- 20/2-19 14:46 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Leif.

Varför JL inte tål "frikyrkofolket"

Du ljuger rätt bra. Jag älskar ju min fru, så någon måste jag tåla. Min bästa vän går i frikyrkan med. Vad jag inte kan med den överdrivna attityden hos vissa, och den gemene- du är inte frälst skräpet. Det är inte uppbyggande annat än för gigantiska egon. 

Frikyrkorna vill inte ha något med det första budet att göra, i vilket fall inga av de som jag vet något om. Det är grunden till att jag jag inte vill ha med kyrkan som sådan. Det sitter mängder med muslimer i kyrkorna och det gullas något helt fantastiskt med dem. Kommer dock en sådan som jag in i miljön, som vill upprätta det första budet, så kan nog vissa avstå från andens frukter ett tag. 

Sista gången jag var i en frikyrka stod ju predikanten och blängde från talarbåset och pratade om inkludering och all annan globalist dynga. Och han såg allt annat än fridfull, glad eller god ut. 

Jag såg hans ögon.

- 20/2-19 14:24 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Bengt, som jag har sagt tidigare så är jag ganska trött på detta frikyrkliga- du är inte kristen. På frukten känner du trädet. Arbetar man för att hålla Sverige och människor kring sig för kristna, så är det bevis nog. Arbetar man för att konvertera landet till islam, så hjälper nog föga fina ord och folk kring sig.
Jag ställde dig en fråga Bengt, du kanske inte märkte det. Är du redo för att följa Jesus och rensa templet och därigenom dra på er världens vrede? Eller skall ni gömma er bakom teologi när ni själva har tagit in månglarna i templet? 
Egentligen är det nog en ickefråga, för på frukten känner du trädet och jag tror väldigt få ändrar sig.

- 20/2-19 09:25 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Bengt.

Alla dom 380 pastorerna är ju olika

Det är lätt att slå ihop dom som en klump

Vi vet ju inte var dom står idag

Dom vill säkert inte ha ett övervägande

Muslimskt land

Utan tvärtom ett övervägande kristet land

Vilket vi ändå kan få trots alltJa, jag tror att det sista går att uppnå. Men inte på frikyrkovis, utan världsligt och med syfte att upprätta det första budet. Du och alla andra i frikyrkan som är vana att vara vän med världen, får helt enkelt göra ett svårt val. 

Pastorerna som sitter högre upp i hierarkin kommer vara de sista som upprättar det första budet. De har minst att vinna på det och allt att förlora. Du vet hur det är Bengt. Hos er skall de minsta vara de största. Det finns en anledning till det. 

- 19/2-19 23:55 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Martin.

Men jag tror inte du kommer lyckas ändra frikyrkan. Min gissning är att Gud nu skapar andra vägar att nå människor med evangelium. Jag ser ett sökande hos många som tillhör de nationalistiska/invandringskritiska grupperna.

Nej, där håller jag med,   jag kan nog inte ändra något, men jag kan påtala vikten utav att endast tjäna Gud. Det finns inget att förlora. Jag kan inte hitta att jag på något sätt gör ett logiskt fel, eller andligt, genom att påtala det första budet. Såg även att du pratade om nåd. Jag tror också på nåd. Men jag tror inte på att förvanska bud, det är en annan sak. Här är vi i läget när människor säger att det är kristet att bryta det första budet, då pratar vi inte längre synd och nåd, utan en villolära.

I vilket fall som helst, någonstans har alla som verkligen är kristna sin gräns. Till slut kommer till och med den mest blockerade människa hitta sin gräns.  Kanske tar deras gränslösa, inkluderande mångfaldsvurm slut då. Eller så är det komplett gränslösa, och konverterar. Tiden får utvisa.

- 19/2-19 23:38 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Martin.

Martin,
om jag inte är helt ute och cyklar så har Leif en närstående i 380 upproret. Det kan förklara en hel del kanske?
Och tack för vänliga ord. Jag är inte van vid detta skall jag säga. Alla brukar se mig som bärare av alla deras problem. Det brukar bli följden när man påtalar brister i logiken.
Både Leif och Tomas är proffstyckare och lägger mycket prestige i sina tolkningar. Då de är de ultimata teologerna så kan de därmed kröna jönsonteologer lite hur som helst. 
Och egentligen, hade det inte varit för det otroligt farliga frukt dessa självgoda nissar får fram, så kan man ju egentligen bara ignorera deras självgodhet. Men i dagsläget när islam rider på deras och deras kompisars teologi så är de fruktansvärt farliga för kristenheten. Här ser man det absolut farliga som en splittrad kyrka kan åstadkomma. Bibelbroisers med alla sin tolkning och ingen struktur. Frågor som om hur dopet går till eller om när Jesus kommer kan pågå i oändlighet, men hålla första budet och se till att man inte tjänar andra gudar, det är oviktigt. Det är ganska uppenbart varför det är oviktigt, för det första budet förargar världen.

- 19/2-19 14:34 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Tomas N.

Jag tror inte många skulle hålla med i vad du säger om dig själv att du inte har en teologi/tro. Alla har sina uppfattningar och åsikter och alla som är troende har sin nivå av vishet/uppenbarelse eller brist därav.

Det som inte hjälper debatten alls är just sådana inslag som du kommit med under en lång tid dvs att"upprätta det första budet" . Det är okunnighet och brist på respekt att marknadsföra detta . Eller så är det en ide som kläckts fram i en miljö av mestadels politiska ideer och katolskk/ortodox tro där men är mycket mera fokuserad på en praktisk och enkel kristendom maserad på GT och dessutom skeptisk till NT och att det fungerar alls att praktisera den tidiga församlingen som Paulus och Lukas(apg) skriver om.

Det som däremot skulle behövas lyftas av både politiker, men även kyrkan är konkreta problem och lidanden som uppstått av den stora migrationen och där infödda fått lida. Där är hela åsiktskorridoren feg och partisk till förmån för främlingen och kyrkan inte bättre än de andra. Där behövs en förändring

Sådant kan också ske, men knappast om det enda man får höra är teologi i Jönssonlige nivå och en "kristen" motståndsrörelse och intiislamismrörelse som vill vrida tillbaka klockan 100 år eller bli som Ungern/Polen i ett ögonblick och ropar efter en stark ledare som vänder upp och ned på allt och rensar arenan. Det kanske blir en medborgarrörelse och med gula västar i Sverige också. Men då hoppas jag att de som är kyrkans och trons representanter står för verklig vishet och moraliskt fördedöme.

Inte de som är ivriga till klockringning mot nazism och inte de som ropar ivrigt om att hålla första budet. Som jag tidigare sagt så är kristendom ingen soloprojekt eller som i politiken där en segrande fraktion omdefenierar saker och får makt. Tron är baserad på vad Jesus och apostlarna lärde ut . Därför bör man tänka efter ordentligt innan man gör sig till en representant för kristendom och troJag tror inte många skulle hålla med i vad du säger om dig själv att du inte har en teologi/tro. Alla har sina uppfattningar och åsikter och alla som är troende har sin nivå av vishet/uppenbarelse eller brist därav.

Det som inte hjälper debatten alls är just sådana inslag som du kommit med under en lång tid dvs att"upprätta det första budet" . Det är okunnighet och brist på respekt att marknadsföra detta . Eller så är det en ide som kläckts fram i en miljö av mestadels politiska ideer och katolskk/ortodox tro där men är mycket mera fokuserad på en praktisk och enkel kristendom maserad på GT och dessutom skeptisk till NT och att det fungerar alls att praktisera den tidiga församlingen som Paulus och Lukas(apg) skriver om.

Det som däremot skulle behövas lyftas av både politiker, men även kyrkan är konkreta problem och lidanden som uppstått av den stora migrationen och där infödda fått lida. Där är hela åsiktskorridoren feg och partisk till förmån för främlingen och kyrkan inte bättre än de andra. Där behövs en förändring

Sådant kan också ske, men knappast om det enda man får höra är teologi i Jönssonlige nivå och en "kristen" motståndsrörelse och intiislamismrörelse som vill vrida tillbaka klockan 100 år eller bli som Ungern/Polen i ett ögonblick och ropar efter en stark ledare som vänder upp och ned på allt och rensar arenan. Det kanske blir en medborgarrörelse och med gula västar i Sverige också. Men då hoppas jag att de som är kyrkans och trons representanter står för verklig vishet och moraliskt fördedöme.

Inte de som är ivriga till klockringning mot nazism och inte de som ropar ivrigt om att hålla första budet. Som jag tidigare sagt så är kristendom ingen soloprojekt eller som i politiken där en segrande fraktion omdefenierar saker och får makt. Tron är baserad på vad Jesus och apostlarna lärde ut . Därför bör man tänka efter ordentligt innan man gör sig till en representant för kristendom och troJag tror inte många skulle hålla med i vad du säger om dig själv att du inte har en teologi/tro. Alla har sina uppfattningar och åsikter och alla som är troende har sin nivå av vishet/uppenbarelse eller brist därav.

Det som inte hjälper debatten alls är just sådana inslag som du kommit med under en lång tid dvs att"upprätta det första budet" . Det är okunnighet och brist på respekt att marknadsföra detta . Eller så är det en ide som kläckts fram i en miljö av mestadels politiska ideer och katolskk/ortodox tro där men är mycket mera fokuserad på en praktisk och enkel kristendom maserad på GT och dessutom skeptisk till NT och att det fungerar alls att praktisera den tidiga församlingen som Paulus och Lukas(apg) skriver om.

Det som däremot skulle behövas lyftas av både politiker, men även kyrkan är konkreta problem och lidanden som uppstått av den stora migrationen och där infödda fått lida. Där är hela åsiktskorridoren feg och partisk till förmån för främlingen och kyrkan inte bättre än de andra. Där behövs en förändring

Sådant kan också ske, men knappast om det enda man får höra är teologi i Jönssonlige nivå och en "kristen" motståndsrörelse och intiislamismrörelse som vill vrida tillbaka klockan 100 år eller bli som Ungern/Polen i ett ögonblick och ropar efter en stark ledare som vänder upp och ned på allt och rensar arenan. Det kanske blir en medborgarrörelse och med gula västar i Sverige också. Men då hoppas jag att de som är kyrkans och trons representanter står för verklig vishet och moraliskt fördedöme.

Inte de som är ivriga till klockringning mot nazism och inte de som ropar ivrigt om att hålla första budet. Som jag tidigare sagt så är kristendom ingen soloprojekt eller som i politiken där en segrande fraktion omdefenierar saker och får makt. Tron är baserad på vad Jesus och apostlarna lärde ut . Därför bör man tänka efter ordentligt innan man gör sig till en representant för kristendom och tro

Om du nu är så duktig, varför klarar du inte ens att möta den enklaste av förmaningar. En sådan enkel sak som att hålla en anständig längd på dina inlägg? Det är omöjligt att bemöta och svara på dina inlägg. 

Jag svarar på sista meningen

Därför bör man tänka efter ordentligt innan man gör sig till en representant för kristendom och tro

Jag är en praktiskt problemlösare och jag ser problem. Tyvärr är det ett problem i Sverige i dag och ett av dem är att frikyrkan arbetar på att islamisera Sverige och lägga skuld på Svenskar. Det syns tydligt i dina inlägg, där du försöker trycka till mig istället för att ge dig på problemet. Du är frikyrklig ut i topparna.

- 19/2-19 09:55 -


JL kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Leif.

Leif,
Jag är ingen ledare, jag kommer aldrig kunna bygga upp eller evangelisera. MEN, jag kan avgöra huruvida det som de stämmer håller i verkligheten, det vet jag att jag kan. Det är min gåva, men det kommer till ett pris. När 380 uppropet kom, så var jag den första att sätta i halsen. För lögn är inte någon av andens frukter. 
Jag ser inte det du ser.   De har behandlat sina minsta som trasor. De har gett dem i handen på fienden. Jag ser ondska växa. Jag ser endera inbördeskrig eller diktatur komma. Jag ser ett helt folk gå under. Jag ser en annan religion ta över. Och dessa människor har jobbat för detta i full maskin med bibeln i hand. På mindre än 50 år, så har frikyrkan och globalisterna lyckats med att islamisera ett helt land. 
Och inte nog med detta, de vill ha kredit för det med. Pengar och anseende. 

- 19/2-19 09:39 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, onsdag 20 februari 2019 kl. 14:43

Jesus söker: Vivianne!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

49

Läs allt!


Senaste kommentarer


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 522 987 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 174 bloggartiklar, 94 330 kommentarer och 62 018 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp