566 online! | Sidvisningar idag: 153 807 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Ingemar B

15 kommentarer
 


Ingemar B kommenterade Kvinna kastade ut sitt barn

Svar till Iris Olofsson.

Iris,

Det framgick inte av mitt tidigare inlägg att det hände på en kristen ”konferens” och att mannen var kristen och bad om förbön och i samband med detta fick budskapet.

Frälsning från synden genom Jesus Kristus är enda vägen till Gud.

Vad fint att du har upplevt denna frälsning. Då finns tröst och försoning….

Halleluja!

- 2/2-19 10:30 -


Ingemar B kommenterade Kvinna kastade ut sitt barn

Svar till Iris Olofsson.

Iris.

Här kommer en sann historia.


En gudsman frågade en man:

- Har du några barn?

- Nej.

- Men jag ser två från dig, en flicka och en pojke och det lyser om dem.

- Kan du se vem som är äldst?

- Som de står tror jag flickan kan vara äldst. De är i himlen nu och väntar på dig. De älskar dig. Gud älskar dig.


Två tidigare aborterade foster som nu är hemma hos Gud.

Frid.

- 1/2-19 12:09 -


Ingemar B kommenterade Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Några reflektioner om Kain, Abel och synden.

Den första människan som föddes efter syndafallet var Kain. Han blev en mördare.

Synden var orsaken. Men det finns komponenter här som vi inte känner till. Bibeln går rakt in i handlingen utan information om bakgrunden. Vi vet endast att Kain var den äldste av bröderna och att ”Abel blev herde och Kain åkerbrukare” (1 Mos. 4:2).

Direkt därefter kommer historien:

”Efter en tid hände sig att Kain bar fram en offergåva åt HERREN av markens gröda. Även Abel bar fram sin gåva av det förstfödda i sin hjord, av djurens fett. Och HERREN såg till Abel och hans offer, men till Kain och hans offer såg han inte. Då blev Kain mycket vred och hans blick blev mörk. Och HERREN sade till Kain: ”Varför är du vred och varför är din blick så mörk? Är det inte så att om du gör det som är gott, ser du frimodigt upp, men om du inte gör det som är gott, då lurar synden vid dörren. Den har begär till dig, men du skall råda över den” (1 Mos. 4:3-7).

Varför bar Kain fram en offergåva överhuvudtaget?

Ett möjligt scenario kan vara:

Gud hade låtit bröderna förstå att synden hade kommit till människosläktet och att det behövdes ett syndoffer, och att blodet skulle vara syndoffret. Detta fastställdes mer formellt under lagen: ”Så renas enligt lagen nästan allt med blod, och UTAN ATT BLOD UTGJUTS GES INGEN FÖRLÅTELSE” (Heb. 9:22).

Det var inget problem för Abel, han var ju herde. Men för Kain blev det problematiskt. Han hade ju inga djur. Han skulle kunna fråga sin yngre bror om han kunde köpa/byta till sig något djur. Men han fann säkert detta förödmjukande.

En bättre lösning, som Gud själv använde när han efter syndafallet gjorde kläder av skinn åt Adam och hans hustru, var att själv söka upp något villebråd till offer.

Vi får förmoda att Kain förde ett resonemang med sig själv hur han skulle agera. Han valde den enklaste lösningen. Eftersom han var åkerbrukare ”bar han fram en offergåva åt HERREN av markens gröda”.

Han hade säkert redan då dåligt samvete, för ”han hade inte gjort det som var gott” och förstod att Gud inte skulle acceptera hans offer. När sedan Abels offer accepterades uppväcktes hat mot brodern.

Observera att det är ett möjligt scenario, men ingen ”vet” egentligen vad som hände, eftersom Bibeln kommer in i händelsen i ett senare skede.Bibeln ger flera exempel på att konsekvensen för den första som föds i en syndrelation blir extra svår att hantera…

- 28/1-19 14:47 -


Ingemar B kommenterade I helvetet plågas syndarna

Om helvetet - igen.

Det är bra, Christer, att du återkommande tar upp detta oerhört viktiga ämne - även om många inte gillar det.

Jag har själv tidigare några gånger skrivit om detta och behöver därför endast förmedla något från mina tidigare inlägg, därför att det på bloggen tillkommit nya läsare.


Jag ser att det råder stor förvirring bland kristna om detta ord. Det främsta skälet till det är sannolikt att ordet ”helvete” varken finns i den hebreiska eller grekiska grundtexten.

Orden ”Sheol”, ”Hades”, ”Gehenna” översätts alla på olika ställen och i olika bibelversioner med ”helvete”. Det kan verka mycket förvirrande för bibelläsaren, men förklaras av likheten i plågorna. Översättningarna förvirrar, men grundtexten är klar. Sedan tillkommer andra ord med samma betydelse.

I NT är det främst Hades och Gehenna som man blandar ihop. Anledningen är mycket enkel: Gehenna och den del av Hades där den rike mannen befann sig (Luk.16: 19-31), översätts båda med ”helvetet”.

Den rike mannen kom inte till Hades (”helvetet”) med sin kropp. Domen har ju ännu ej skett. Det finns alltså folk i Hades som pinas och plågas i elden NU.

Efter domen kastas Hades i eldsjön (Upp. 20:14).

Efter domen, när kropparna har uppstått, blir det en annan situation. ”Det är bättre för dig att en av dina lemmar går förlorad än att hela din kropp kastas i Gehenna” (helvetet) (Matt. 5:29).

”Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna” (helvetet) (Matt.10: 28).

”Sedan skall han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort ifrån mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar” (Matt. 25:41).

”Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter” (Upp.20:10).

Det betyder att de som ”besökt” och sett släktingar och andra brinna i ”helvetet”, plågade av djävulen, kan inte ha gjort det med helvetet definierad som Gehenna, ”den eviga elden” eller ”eldsjön”.

Som framgår av dessa bibelcitat finns ingen chans för djävulen att plåga någon på denna plats (Gehenna-helvetet).


Men i Hades-”helvetet” kan situationen vara annorlunda…

- 10/1-19 11:50 -


Ingemar B kommenterade Vad tycker du om Apg29.nu?

Christer,

Du gör ett mycket bra jobb. Din blogg är engagerad och levande. De fordras hårt arbete för att få en blogg att vara intressant och fylla en meningsfull funktion. Det har du lyckats med.

Men denna din snabbhet och ditt engagemang får ibland konsekvenser i bristande kontroll. Jag noterade senast på din livsberättelse att namnen inte hängde ihop. Men du korrigerade det i efterhand. Däremot har du inte korrigerat namnet till artikeln ”Den Helige Ande tas bort från jorden vid uppryckandet”, som jag först skrev på ”Vad globalism är” 2018-10-03 16:55. Jag påpekade detta för dig 2018-10-04 21:43 och på din telefonsvarare igår, men utan resultat. Artikeln är inte  "Kommentar av LeifA”, utan kommentar av Ingemar B, som jag alltså ursprungligen skrev under ”Vad är globalism” och som du gjort om till en artikel.

Ytterligare en sak som inte är lämpligt på en kristen blogg är att ordagrant ge långa citat på det mest vulgära språkbruk man kan finna i landet. Det räcker att klart och tydligt ta avstånd från sådant utan att gå in på detaljerade citat.

För övrigt har jag ingen kritik. Jag har sett en del bloggar som tvingats ta bort kommentarsfunktionen, därför att personer med olämpligt beteende har dominerat, och i något fall t o m hotat andra till livet. I det avseendet fungerar det ganska bra på din blogg. Det måste alltid bli en ”balansgång” mellan öppenhet och restriktioner.

Det skulle vara intressant för oss om du kunde berätta hur du arbetar med Apg29.
- 6/10-18 17:40 -


Ingemar B kommenterade Den Helige Ande tas bort från jorden vid uppryckandet

Christer,

Den artikel du publicerat som  "Kommentar av LeifA" är min kommentar på ”Vad globalism är”, där du svarade:

Svar till Ingemar B.

Tack för den kommentaren! Kan det bli mycket tydligare?

Nu handlade artikeln egentligen om globalismen, men det var inte du som ledde in på sidospåret. Jag kommer publicera din kommentar som en egen artikel.

3/10-18 17:16


Ingemar B

- 4/10-18 22:33 -


Ingemar B kommenterade Vad globalism är

Svar till Roger T. W. och Leif Boman.

Talet 666.

Det är bra att ni är uppmärksamma.

Jag märkte detta för många år sedan, när jag började läsa Bibeln, en alarmklocka ringde…

Beträffande Adonikams släkt står det i Esra 2:13, 666, men i Neh. 7:18, 667.

Allvarligare, utifrån ett eskatologiskt perspektiv, är exemplen om Salomo och guldet.

Det är tydligt, när man läser de två exemplen, att Gud på ett särskilt sätt vill ”zooma in” detta. Han plockar bort allt annat, så att endast 666 återstår.

1 Kung. 10:14 ”Det guld som årligen kom in till Salomo vägde sexhundrasextiosex talenter, 15 utom det som kringresande handelsmän och köpmän förde in, och det som kom från alla kungarna i Arabien och från ståthållarna i landet.”

2 Krön. 9:13 ”Det guld som årligen kom in till Salomo vägde sexhundrasextiosex talenter, 14 förutom det som kringresande handelsmän och andra köpmän förde in. Också Arabiens alla kungar och ståthållarna i landet förde guld och silver till Salomo.”

Guld symboliserar i Bibeln det gudomliga. När det gudomliga blandas med antikrist (666), får vi ett avfall från Gud. Detta sker nu i allt snabbare takt.

Salomo började i ödmjukhet inför Gud, men avföll:

1 Kung 11:4 ”När Salomo blev gammal, förledde kvinnorna honom att följa andra gudar, så att hans hjärta inte förblev hängivet HERREN, sin Gud, som hans fader Davids hjärta hade varit. 5 Salomo följde efter Astarte, sidoniernas gudinna, och Milkom, ammoniternas styggelse. 6 Salomo gjorde det som var ont i HERRENS ögon och följde inte i allt efter HERREN, så som hans fader David hade gjort. 7 Salomo byggde då en offerhöjd åt Kemosh, moabiternas styggelse, på berget öster om Jerusalem och likaså en åt Molok, ammoniternas styggelse. 8 På samma sätt gjorde han för alla sina utländska kvinnor, som fick tända offereld och offra åt sina gudar. 9 HERREN blev vred på Salomo, därför att hans hjärta hade vänt sig bort från HERREN, Israels Gud, som två gånger hade visat sig för honom.”

Det är just detta som sker nu. Präster, pastorer, evangelister och kristna människor i allmänhet - deras hjärtan har vänt sig bort från HERREN.

Det lilla man läser av Guds ord manipuleras så att det blir ”politiskt korrekt”.

Vad som behövs nu är förbön för vårt land och folk.

www.youtube.com/watch?v=zSif77IVQdY

- 4/10-18 11:50 -


Ingemar B kommenterade Vad globalism är

Beträffande diskussionen om vem som ”röjs ur vägen”.

Låt oss se på den koinegrekiska grundtexten, 2 Tess. 2:6-7:

καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ.

τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας• μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται.

Här finner vi det mycket intressanta i grundtexten:

Vers 6: τὸ κατέχον katechon Strongs 2722, här är det:

verb presens aktivt particip ackusativ NEUTRUM singular.

Vers 7: ὁ κατέχων katechon Strongs 2722, här är det:

verb presens aktivt particip nominativ MASKULINUM singular.


I svensk översättning:

6. Och nu vet ni vad DET är som fortfarande

hindrar så att han först kan

uppenbaras i sin egen tid.


7. Ty laglöshetens hemlighet är

redan verksam, men bara till dess att

HAN som nu hindrar har tagits bort.


Verserna 6 och 7 hänger ihop.

Det framgår klart och tydligt att det som hindrar eller håller tillbaka antikrist är något som kan vara BÅDE maskulinum och neutrum. Det är svårt att finna något annat än den Helige Ande. Som en del av Gudomen är DHA maskulinum, liksom Fadern och Sonen, men det koinegrekiska ordet för ”ande” är grammatiskt neutrum. Därför är det också språkligt korrekt att använda neutrum.

”röjs ur vägen” innebär att man våldför sig på grundtexten.

Innebörden av ἐκ μέσου γένηται. översätts ”out of (the) midst he might be (gone)”. γένηται. är aortistiskt subjunktiv.

Någon vill göra gällande att det är församlingen som tar med sig den Helige Ande. Det stämmer inte med texten och det är naturligtvis omöjligt att församlingen kan rycka upp sig själv. Det omvända förhållandet är mer rimligt.

- 3/10-18 17:45 -


Ingemar B kommenterade Han fick se Stephen Hawking i helvetet och demoners angrepp på pastorer

Om helvetet - igen.

Jag har tagit upp det tidigare, men jag ser att det råder stor förvirring bland kristna om detta ord. Det främsta skälet till det är sannolikt att ordet ”helvete” varken finns i den hebreiska eller grekiska grundtexten.

Orden ”Sheol”, ”Hades”, ”Gehenna” översätts alla på olika ställen och i olika bibelversioner med ”helvete”. Det kan verka mycket förvirrande för bibelläsaren, men förklaras av likheten i plågorna. Översättningarna förvirrar, men grundtexten är klar. Sedan tillkommer andra ord med samma betydelse.

I NT är det främst Hades och Gehenna som man blandar ihop. Anledningen är mycket enkel: Gehenna och den del av Hades där den rike mannen befann sig ( Luk.16: 19-31), översätts båda med ”helvetet”.

Den rike mannen kom inte till Hades (”helvetet”) med sin kropp. Domen har ju ännu ej skett. Det finns alltså folk i Hades som pinas och plågas i elden NU.

Efter domen kastas Hades i eldsjön (Upp. 20:14).

Efter domen, när kropparna har uppstått, blir det en annan situation… ”Det är bättre för dig att en av dina lemmar går förlorad än att hela din kropp kastas i Gehenna” (helvetet) (Matt. 5:29).

”Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna” (helvetet) (Matt.10: 28).

”Sedan skall han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort ifrån mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar” (Matt. 25:41).

”Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter” (Upp.20:10).

Det betyder att de som ”besökt” och sett släktingar och andra brinna i ”helvetet”, plågade av djävulen, kan inte ha gjort det med helvetet definierad som Gehenna, ”den eviga elden” eller ”eldsjön”.

Som framgår av dessa bibelcitat finns ingen chans för djävulen att plåga någon på denna plats (Gehenna-helvetet).

Men i Hades-”helvetet” kan situationen vara annorlunda…

- 9/8-18 17:04 -


Ingemar B kommenterade Aftonbladet förskräckt över att äktenskapet är en förening av en man och kvinna

 Martin säger: ” Omvändelse från synd-budskapet är ett falskt evangelium, ett tillägg, ett icke-frälsande tillägg. Det är sannolikt den mest förödande villoläran i den evangelikala kyrkan idag. Den är skillnaden mellan en pånyttfödd kristen och en lagisk farisé.” Han fortsätter: ”Om vi kommer till Jesus och viftar med våran "omvändelse från synd" och tror att den kan bidra till vår frälsning så kommer Han inte att släppa in oss. Så allvarligt är det.”

Det som är allvarligt är att sprida sådana argument. Det visar att man saknar den mest elementära insikt om vad frälsning är.

Vad säger Guds Ord?

”Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, kommer ni alla att gå under som de.” (Luk 13:3)

”Jag säger er: På samma sätt blir det glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig - inte över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver.” (Luk 15:7)

”Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.” (2 Pet 3:9)

Att omvända sig från synd är nödvändigt för att inte gå förlorad. Det visste den här mannen.

Vittnesbörd från Erik Edin, LP-stiftelsen:

”När jag stod där innanför kyrkdörrarna med dessa hopplöshetens och förtvivlans tankar, blev Jesu Kristi försoning levande för mig. Jag fick för min inre syn se honom gå de tunga stegen till Golgata.

Efteråt förstår jag, att det var den undervisning jag fått som barn i söndagsskolan, och det jag hört när jag som liten parvel varit med min mor på möten, som fanns kvar inom mig. Det låg där på djupet av mitt förmörknade, syndiga hjärta. Och nu levandegjordes det plötsligt genom den helige Ande. Denna upplevelse band mina tankar vid något nytt, något alldeles oväntat. Jag fick klart för mig, att Jesu försoning gällde mig. Det drama som hade utspelats på Golgata gällde min frälsning.

Mina tankar nådde fram till det för mig otroliga: det finns förlåtelse, frälsning, upprättelse.

Jag har tusentals gånger försökt beskriva vad jag egentligen upplevde den stunden, men jag har aldrig kunnat det, och jag kan det inte heller nu. Det kan inte uttryckas i ord – denna underbara upplevelse att i djupaste djup av förtvivlan få se en gnista av hopp tändas i själen.

Så hände det. Sakta och med trevande steg gick jag gången fram mellan bänkraderna. När jag kom fram till första bänken, kastade jag mig ner på knä. Jag började gråta och mina läppar stammade fram en bön – den förlorade sonens smärtfyllda och uppriktiga bön om misskund och förlåtelse. ”Är det sant att du älskar mig så, att du på detta sätt gått i döden för mig, då vill jag antingen leva för dig eller dö.”

Hur länge jag låg försänkt i bön och under tårar utgöt mitt hjärta för Herren, vet jag inte. Men när jag reste mig från min knäböjande ställning, hade något märkligt skett med mig. Jag var en annan människa. Mitt inre var helt förvandlat.

Mina kläder var lika trasiga som förut, mitt hår var lika långt och ovårdat. Jag var lika smutsig och alla mina brott mot enskilda och mot samhället var ouppklarade. Mitt hem, fyrtio mil därifrån var lika fattigt, och min hustru och mitt barn befann sig i samma armod som förut. Allt var sig likt till det yttre, men i mitt inre hade ett under skett.

Jag var frälst, förvandlad, räddad.

Ingen människa i hela världen, det må vara en expert eller en vetenskapsman inom vilket område som helst, ingen kan bortförklara det faktum, att när jag reste mig från min bön i Filadelfiakyrkan i Uppsala den 8 september 1951 på kvällen, hade jag gjort en fullständigt revolutionerande upplevelse av Guds frälsning och livsförvandling som den för med sig.”


(Erik Edin: ”Utslagna Mirakelräddade”, s 14-15, Harriers Bokförlag AB, Vällingby,

ISBN 91-7068-169-4, Klippan 1982 - Ljungbergs Boktr. AB)

- 29/7-18 18:28 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 23:09

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

22

Läs allt!


Senaste kommentarer


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 110 719 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 170 bloggartiklar, 94 197 kommentarer och 61 976 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp