556 online! | Sidvisningar idag: 126 189 | Igår: 158 426 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Leif

5946 kommentarer
 


Leif kommenterade Domen över Jehovas Vittnens grundare

Svar till Stefan Jonasson .

Men jag sätter ingen tilltro till sk profetiska tilltal...

Jag förstår ganska väl vad du menar Stefan, och det är tragiskt att många har satt käppar i hjulet för din tro på det viset. Jag har också någon gång fått en del tilltal på liknande sätt en gång i tiden och även hört "profetiska" budskap från s.k karismatiska personer som inte alls var korrekta! Men då har jag i.o.f sig ändå på något sätt ganska klart förstått skillnaden mellan rätt och fel utan problem eftersom Gud aldrig talar till mig genom någon annan före det att Han har talat till mig personligen om ungefär detsamma. 

Talar profeten liknande det du redan har hört, eller i alla fall anat så blir det lätt att förstå att Gud är inblandad, och då blir ju det profetiska budskapet till en bekräftelse där man bara säger - Halleluja och Amen! 

Sådana ggr har ju till skillnad från de felaktiga gett mig en oerhörd styrka och kraft i livet. 

Men jag vill ändå inte att du förkastar allt profetiskt för att det finns det som är fel, då missar man mycket som kan vara till en livslång trygghet, glädje och kraft. 

Det är ju lite likadant som att förkasta all mat för att mycket mat har möglat eller ruttnat. Den bra maten måste vi lära oss att ta vara på! 

Jesu frid.... 

- 16/2-19 22:49 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Det är Guds Ord som berättar och avgör när någon är frälst eller ej, inte någon människa. Du har fortfarande inte sett vad Jesus säger även om du menar dig följa Honom. 

Sen är det faktiskt så att när man blev född på nytt så hände det att Jesu kärlek flyttade in i en. Då började Anden förklara att vi som blivit Guds barn skall älska varandra. 

Den som inte vill detta är alltså inte ett äkta Guds barn enligt Skriften. Jag har bara citerat det Guds Ord säger, och så vänder du det igen till att vara mitt eget påhitt. Vi sätter in Guds Ord en gång till så du kanske denna gång förstår att det inte är mina ord. 

(1 Joh 4:20-21)

Om någon säger att han älskar Gud och hatar sin broder, så är han en lögnare. Ty den som inte älskar sin broder som han har sett, kan inte älska Gud som han inte har sett. Och detta är det bud som vi har från honom, att den som älskar Gud också skall älska sin broder.

Dessa Ord avgör om någon tillhör Jesus eller ej, inte någon människa vad än JL säger.. 

- 16/2-19 16:21 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till AnnMarie.

Absolut AnnMarie, det vill ju Jesus och jag försöker givetvis göra som Han säger. Vi skall speciellt älska alla som önskar tillhöra Jesus. 

Jag har flera ggr bett JL om att vi bör kämpa för det här men, alltid med endast hårda ord, och att det är falskhet i det jag säger, tyvärr😪! 

Jag fortsätter dock att hoppas.. 

Jesu frid... 

- 16/2-19 12:45 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Med försonas menar du att jag skall hålla med dig

Du kan t. ex börja med att hålla med om vad Jesus sagt och inte kringgå det istället för omedelbart mothugg mot mig efter varje kommentar..

- 16/2-19 07:13 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till AnnMarie.

Javisst, men det är skillnad på att döma rätta domar och att bara slänga ur sig felaktigheter lite hejvilt utan att överhuvudtaget försöka försonas med Jesu lärjungar! 

Då är man fullständigt galet ute och än idag så betvivlar jag hans äkthet som ett Guds barn. Jag har en känsla av att denne man endast är kristen till namnet. 

Han har åtminstone aldrig blivit döpt i Andens eld för då gör man så mycket man klarar av för att försöka älska sina syskon. Eftersom han inte överhuvudtaget vill detta så är ju vittnesbördet han själv ger väldigt tydligt. Bibeln säger ju att den som inte älskar Guds barn kan inte älska Gud. Det betyder egentligen att man inte tillhör Gud. 

(1 Joh 3:10‭-‬11)

Så blir det tydligt vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder. Detta är det budskap som ni har hört från början: att vi ska älska varandra. 

Det kan inte vara så mycket tydligare än i detta fall. JL har inte en enda gång under alla de många diskussioner vi haft visat det minsta lilla intresse till att försöka försonas eller att älska mig. 

Och då kan jag inget annat än att tro på Jesu tydliga ord. 

- 16/2-19 00:39 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Givetvis uppfyller alla pånyttfödda som tillhör Jesus på riktigt det största och första budet, man behöver inte få konverteringskrav och bli slaktad, utan det räcker alldeles gott med att man tillhör Herren så uppfyller man budet, men, endast genom Jesus! 
Att du sen dömer mängder av kristna att inte de skulle uppfylla det budet fastän Jesus har uppfyllt det åt dem gör dig till en avgud! Återigen ett område där du egentligen bröt budet🙄! Du skulle ju inte ha några andra gudar jämte Honom, ändå gör du dig själv till gud och bestämmer vilka av Jesu lärjungar som håller budet och vilka andra av Jesu lärjungar som bryter budet. Jag säger då det😪! 
Ofödda människor, då menar jag såna som ibland kallas namnkristna och saknar oljan, de har aldrig blivit födda av Gud, de och övriga ofrälsta kan aldrig uppfylla det första budet hur mycket de än kämpar för att vara lojala, det kan endast dem som tagit emot Guds Son som sin personlige Frälsare. Och, åter till dig, du är ju verkligen inte lojal, utan mycket långt ifrån några 100%, jag skulle snarare gissa på 13% även om du kallar det för det lättaste av alla bud, ja, du är mycket olojal mot Herren, du som ständigt skäller på Herrens kropp och egendom! 
Ödmjukhet vore som sagt bra att ha, då stiger förhoppningsvis dina % något ... 

- 15/2-19 22:37 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

men just det första budet håller han enligt min mening

Du verkar då verkligen inte förstå? Det första och största budet förklarar Jesus för oss:

(Matt 22:36‭-‬38) 

"Mästare, vilket är det största budet i lagen?" Han svarade: " Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Det är det största och första budet.

Att hålla detta bud innebär att vara 100% felfri, och det finns ingen förutom Jesus som är! Inte heller Orban är felfri! 

Att du anser att någon ändå håller detta bud säger allt. Du förstår helt enkelt inte även om man upprepar det i oändlighet. Ingen Orban eller annan människa kan uppfylla lagens största, första och svåraste bud!!!! 

Ditt högmod över att du i egen kraft skulle kunna hålla detta bud har fullständigt förblindat dig, och just samtidigt i och med att du hävdar att en människa klarar av att uppfylla lagens krav i egen kraft så bryter du det första budet utan att förstå🤔! 

Visserligen förstår du inte ditt eget högmod, men högmod leder ändå enligt Skriften till fall! 

Att du envist bråkar mot större delar av Kristi kropp är också brott mot Herrens första bud, men inte heller det förstår du. 

Ödmjukhet inför att du är en syndare som inte klarar Guds svåraste bud skulle göra dig gott JL👍. 

- 15/2-19 19:06 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Om du anser att det inte går att följa det första budet, så kan ju du beskriva hur du bröt det.

Nej, men däremot bör du som driver det hela så envist förklara hur en människa skulle kunna hålla det första budet, och i så fall så borde väl också människor faktiskt t.o.m kunna klara av att hålla alla buden? 

Då menar jag det Jesus sa, att älska Herren av hela sitt hjärta utan att synda! 

- 14/2-19 20:11 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till AnnMarie.

(Rom 14:23)

Men den som har betänkligheter och ändå äter är dömd, eftersom det inte sker av tro. Allt som inte sker av tro är synd.

Kanske inte det här är vad Bibelsammanhanget pratar om just där, men ändock! 

Man inte kan bryta Guds bud medvetet och sedan tro att allt bara ordnar sig genom Jesus. Då har man hamnat i ett nonchalant och galet tillstånd och det måste förändras på ett eller annat sätt.

- 14/2-19 17:26 -


Leif kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Det många inte förstår är att lagens krav endast uppfylls genom Jesus och inte genom oss. Vi kan alltså inte uppfylla lagens bud även om vissa av buden är enklare att uppfylla såsom att inte dräpa t.ex. 

Jakob förklarar det så här:

(Jak 2:10)

Den som håller hela lagen men bryter mot ett enda bud är skyldig till allt.

Det första budet går alltså bara inte att klara av för någon människa på denna planet hur mycket vi än försöker, och det kan en del tydligen inte förstå hur ofta man än påpekar det! 

Därför kan vi ju heller inte upprätta och kräva att andra skall klara av något vi själva aldrig klarar av, det kallas för fariseism. 

Givetvis skall vi försöka så gott vi kan att följa Guds goda väg men aldrig kräva det omöjliga, så gör inte Gud! 

Jesus uppfyllde det ingen klarar och det är igenom Honom vi uppfyller också det svåraste första budet. Det är alltså Jesus som skall proklameras och lyftas fram till hela samhället at följa, inte några omöjliga krav! 

Jesu frid... 

- 14/2-19 10:19 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 18 februari 2019 kl. 16:58

Jesus söker: Frida, Fritiof!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

25

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 241 527 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 171 bloggartiklar, 94 204 kommentarer och 61 976 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp