527 online! | Sidvisningar idag: 95 677 | Igår: 175 390 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Tomas N

1424 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Det är sandlådementalitet från början. Även pastorsuppropet gjorde fel när de proklamerade att man inte kan vara kristen och Sverigedemokrat eller vilja begränsa migration och islamisering.

Nu visar det sig att minst 20 % har dessa åsikter i Sverige.

Den viktiga frågan är om man kan vara en Jesu efterföljare enligt NT och vilja hålla lite ordning på gränser och nation.

Mitt svar är absolut ja och det är detta som är en av de viktigare frågorna nu.

Det finns många nationalister och etnocentriska rörelser som hittar en"framkomlig väg" genom att titta mera i GT. Men då är teologin på väg åt fel håll och nationalismen har företräde.

Frågan kvarstår, men min övertygelse är att man kan vara både moderat nationalist och Jesu efterföljare.

Att hävda att de som är för gränslös migration bryter första budet blir oseriöst. Antimgen för att man har dålig kunskskap eller för att man använder politiska knep för att segra mot motståndaren.

Den här frågan behöver adresseras seriöst eftersom den påverkar så många.

Gränslös migration och naivitet på dagens nivå bör inte ens kyrkan syssla med tycker jag.

Hoppas på en seriös debatt från bägge läger. Tills dess så är det många som får lida. 

Min bön är att sanningen består och lögner lägger sig eller manifestetas så att folk ser klart.

- 19/2-19 15:30 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Sorry mate. Din önskan och förfrågan till mig på det språkliga hamnade långt ned på prioriteringslistan.

Vuxna människor hanterar saker i rätt prioriteringsordning och det är också där man kan praktisera begreppet respekt.

Vilket också är ett av Jesus bud.

Behandla människor så som du själv vill bli behandlad.

Dessutom är det en parentes att bry sig om språkdetaljer när man pratar om stora frågor. Denna härskarteknik ser man tyvärr ofta i politik och samhällsdebatt, men även inom kyrkan tydligen.

Byta ämne, glida runt, personangrepp och språk/stavningsbruk är sådana tekniker.

- 19/2-19 10:19 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Jag tror inte många skulle hålla med i vad du säger om dig själv att du inte har en teologi/tro.  Alla har sina uppfattningar och åsikter och alla som är troende har sin nivå av vishet/uppenbarelse eller brist därav.

Det som inte hjälper debatten alls är just sådana inslag som du kommit med under en lång tid dvs att"upprätta det första budet"  . Det är okunnighet och brist på respekt att marknadsföra detta . Eller så är det en ide som kläckts fram i en miljö av mestadels politiska ideer och katolskk/ortodox tro där men är mycket mera fokuserad på en praktisk och enkel kristendom maserad på GT och dessutom skeptisk till NT och att det fungerar alls att praktisera den tidiga församlingen som Paulus och Lukas(apg) skriver om.

Det som däremot skulle behövas lyftas av både politiker, men även kyrkan är konkreta problem och lidanden som uppstått av den stora migrationen och där infödda fått lida. Där är hela åsiktskorridoren feg och partisk till förmån för främlingen och kyrkan inte bättre än de andra. Där behövs en förändring

Sådant kan också ske, men knappast om  det enda man får höra är teologi i Jönssonlige nivå och en "kristen" motståndsrörelse och intiislamismrörelse som vill vrida tillbaka klockan 100 år eller bli som Ungern/Polen i ett ögonblick och ropar efter en stark ledare som vänder upp och ned på allt och rensar arenan. Det kanske blir en medborgarrörelse och med gula västar i Sverige också. Men då hoppas jag att de som är kyrkans och trons representanter står för verklig vishet och moraliskt fördedöme.

Inte de som är ivriga till klockringning mot nazism och inte de som ropar ivrigt om att hålla första budet. Som jag tidigare sagt så är kristendom ingen soloprojekt eller som i politiken där en segrande fraktion omdefenierar saker och får makt.  Tron är baserad på vad Jesus och apostlarna lärde ut . Därför bör man tänka efter ordentligt innan man gör sig till en representant för kristendom och tro

- 19/2-19 09:12 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Jag har aldrig sagt att jag stödjer dem på alla punkter. Vilka"dem " är får du stå för.

Jag har skrivit en hel del om olika problem som finns i detta och saker som man måste ta ställning till och reflektera över om man skall föreställa ansvarsfull. Men du verkar inte ta ansvar för vad du säger och förmedlar.

Jag säger det igen Politiska makten och kyrkans eventuella snedsteg måste bemötas på ett bra sätt om det skall bli ett bra resultat . Och om det utppstår ett motstånd eller en rörelse som ser detta och agerar, hur viktigt är det då inte att denna agarrar rätt och framförallt representerar en sanning som är större än de som har makten.

Det är ju där jag anser att du har något att fundera över. Det duger inte att likt Greta Thunberg 15 år bara protestera och säga att andra har fel, eller att komma med en retorik /propaganda/teologi som haltar så illa som din gör.

Skall du vara en kristen röst för att man kan vara kristen och nationalist eller att motverka islamisering? Jag håller mig långt borta från de ideer du saluför och jag uppmanar andra att tänka till ordentligt och söka Andens ledning

Missnöje och revolution ligger alltid nära till hands när makten gör fel, men frågan är vad som är rätt agerande

- 18/2-19 22:05 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Det finns mycket att säga i ämnet. Om du inte orkar läsa vad jag skriver, så är väl det tecken på flera saker. Men jag skriver för att du eller andra skall se allvaret i det hela.

Alltså inte endast allvaret i vad som politikerna håller på med och eventuella felbeslut i kyrkan utan främst de egna orden och gärningarna. Om nu makthavare gör fel, hur illa blir det inte då om vissa tar på sig en ledarroll i missnöjet som förvärrar situationen och leder in i återvändsgränder, splittringar och kanske skyndar på ännu mera drakoniska lagar och förbud.

Politiska rörelser måste visa på mognad, men andliga ledare måste gå i linje med Bibeln och bekräftas av Anden och på god frukt. Och endast blinda ledare rättfärdigar sin egen frukt genom att ständigt och alltid peka på andras konstiga frukt och omedvetna hur det ser ut på det egna.

Andras fel gör väl inte att du själv kan agera exakt hur som helst för att motverka och reperara de fel som andra gjort. Måste inte även du leva och verka efter vad Bibeln och Jesus säger?

Jag menar att alla dessa antirörelser är något man skall hålla sig borta ifrån. Det är bara hämnd , revolution och total brist på ansvar . Den högre moraliska vägen går genom mod, uthållighet , sanning  och hopp och framtid för folket. Världen är tyvärr full av vittnesbörder av hetsiga konflikter med hämndbegär och makt och missriktad passion

Kalla mig alla namn du kan komma på, men frågan är om du tar ett välövervägt ansvar för det problem vi har framför oss.

Gud säger i sitt ord att han hatar den som slår splittring mellan bröder. Sanningen är också viktig, men här behöver man urskiljning och det kan vara säkrast att kolla med några andra om man är osäker. Se det som en varning i välmening och omsorg

- 18/2-19 21:30 -


Tomas N kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Jag skulle akta mig för att gå ut på detta sätt och tala illa om ett helt gäng kristna ledare. Det finns inget bibliskt stöd på att det är så man går till väga. Vill man varana och kritisera dem för någon del av verksamheten så får man göra det på rätt sätt och samtidigt välsigna allt det goda de gör i Guds rike.

Om det finns en viss övervikt åt integrationsarbete , så kan man nog ha överseende med det tycker jag. Att bygga församlingar , evangelisera och bygga Guds rike handlar ju om att vända sig till alla och därefter fokusera mest där det blir gensvar. Det är ju så Jesus lärde ut.

Islamisering och andra effekter av den stora migrationen måste politiker ta ansvar för och inte pastorerOm de har en stor kärlek till ensamkommande och migranter , så kan det finnas en viss störande blindhet där tycker jag , men så länge det finns kärlek till alla folk och även infödda så gör kyrkan sitt jobb.

Politikerna har svalt globaliseringens doktriner med glädje, men kyrkan skall göra sitt jobb oavsett om det är globalisering eller strikt nationalism. Jesus uppdrag är detsamma oavsett.

Den karismatiska delen av frikyrkan har ett stort mått av tro och ser också många migranter och f d muslimer omvända sig och bli kristna. De som bluffar är nog inte så många, men det borde hanteras som sken och bluffäktenskap tycker jag.

Till saken hör att man på flera sätt kan se islam som en variant på kristen tro , vilket också är tydligt för den som jobbar med evangelisation till muslimer. Man kan jämföra med mormonism egentligen, men självklart måste de imperialistiska och våldsamma inslagen i islam tas på allvar. Islam är ett hopkok av flera saker, men absolut finns mycket hämtat från Bibeln och den kristna Guden och förvrängt. Alltså i jämförelse med mormoner.

Argumenten om att hålla första buden är både ett hinder och ett slag i ansiktet på hela kristenheten och särskilt de som vill ha lite kontroll på gränserna och en moderat nationalism. Det är inte seriöst att på ett desperat sätt söka stöd i GT för något man vill uppnå i linje med stängda gränser osv.

Det är inte ovanligt bland nationalister att söka sig till GT då man tycker det nya förbundet är för gränslöst. Men då hamnar man i politikens och styrelseskickens verkstad att få ihop något som funkar. Jesus har inte ändrat sig och Hans rike är något som rör sig över alla gränser.

Därmed inte sagt att han förespråkar globalisering. Jag tror det finns en frihet att styra nationer lite olika. Mångkultur , blandetnicitet och globalisering har ju blivit stämplat som godhet och framtid allsedan WW2 slutet, men är i själva verket den ondes plan som jag ser det.

Så av respekt till alla engagerade , så vill jag förespråka och efterlysa en större andlig vishet i vad som sker. Det har blivit alltmer accepterat avtt vara kristen och Sverigedemokrat vilket man måste vara tacksam för. Vidare vore det bra om vänsterkristendomen blev mera ifrågasatt. Den typen som är ren vänsteraktivism som endast adderar Jesus till det andra.

Det är kanske lockande att slå näven i bordet och ropa ut slagord och tycka att man är en rättfärdig profet som har med huggormsyngel att göra. Men en realitycheck behövs. Kristendom är inget enmansrace och man kan inte komma hur långt som helst på andras misstag.

Jag tror att alla statskyrkor i väst  har en blandning av statsmaktens styrning och en teologisk blick i GT som grundläggande och delvis felaktig. USA är nog bäst på det sättet , då de inte haft någon egentlig statskyrka och numera också har flest  non-denominational churches (dvs obundna) 

Det är inte fel med statskyrka och man kan inte alltid bedöma hur många som är frälsta där. Men om man har tidiga församlingen som förebild, den som man läser om i apostlagärningarna, då är det inte statskyrka som är modellen.

Den som vill köra efter Ungerns och Polens modell kan göra det, men det man får luta sig på och grunda sig på är inte främst Jesus undervisning enligt NT utan Nationens och folkets bästa.

Det som jag rekommenderar är fortsatt arbete med bön och lobbyism att "tvinga "politiker att öppna ögonen och ta ansvar för hela folket och bromsa islamiseringen. Även så inom kyrkan(de som inte gått in i det multireligiösa samarbetet) att föra en dialog på ett respektfullt sätt samtidigt som man kanske behöver starta nya församlingar som är helt fria

Men detta embryo till rörelse om att "upprätta första budet" hoppas jag läggs ned. Det finns ett problem absolut, men vuxna och teologiskt kunniga män och kvinnor borde kunna hantera detta enligt både sanning och respekt och på ett mycket bättre sätt. Det osar för mig just nu politiskt aktivism , pöbel och uppror över det som skrivs

- 18/2-19 19:38 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

JL

Du har inte någon gång svarat på mina relevanta och seriösa frågor till dig. Vari ligger din trovärdighet när du istället attackerar min person och mitt sätt att skriva.

Förstår du inte mina frågor eller är du bortanför kritik och står exlusivt på anklagarens sida av någon anledning.

Din missnöjesagenda har potentialen att söndra mycket i kristna kyrkan. 

I de fall där du faktiskt har en poäng vore det bättre om du lade ned din röst till förmån för konstruktiva röster.

Gud skall döma oss och våra gärningar en dag och det är värt att reflektera över vad man bygger och vad man bidrar till eller river ned.

Motivera istället och utveckla din teologi eller kliv ned från den egna höga positionen som du har skapat och som är full av högmod och destruktivitet

- 16/2-19 12:51 -


Tomas N kommenterade Domen över Jehovas Vittnens grundare

Jag förstår inte varför många fastnar på specifika saker som gör att man förkastar detta. Helvetet är ju på ett eller annat sätt verkligt , vilket Bibeln bekräftar. Likaså är JV en varning till alla hur allvarligt det blir med en avfälliga lära.

Och det vore ju inte fel om det kunde ske ett växande i den urskiljning och kunskap som skiljer mellan mindre skiljaktigheter och större som ligger långt bortanför den gräns som vår treenigheten Gud dragit en linje.

Visioner och drömmar och syner är svåra att bedöma och skall ses som detta och inte profetior. Jag ser inget i denna upplevelse och dess innehåll. Jag har inte grävt i de här olika delarna av dödsriket och känner ingen amning att göra det heller. Jag tror och accepterar förekomsten av ett evigt straff. Varför skulle man inte göra det om nu Gud skapat människan till sin avbild och sedan gett oss alla andliga välsignelser genom sin Son Jesus.

Man får ta det onda med det goda och välja det goda helt enkelt. Och även förstå de allvarliga varningarna i falska profeter och deras läror som leder till fördärv fast de har en viss likhet med orginalet

- 16/2-19 12:39 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

JL

Du skriveren mängd oförsämda saker mot mig, men det är upp till var och en att bedöma vafd som är sant.

Stitationen skulle jag beskriva så här.

Globalisering, migration och en mngd annat drabbar oss i Sverige och världen. Vi behöver alla söka Guds vilja och agera i detta på rätt sätt.

Frikyrkan i Sverige har haft en tendens att omfamna allt som har med flyktingar, främlingar och migration att göra. Det fortsätter, för det finns starka krafter som driver på.

Jag bedömer frikyrkan till ganska stor del som genuin , fast med viss blindhet på detta område och förespråkar enhet i kristi kropp och biblisk hantering av att komma närmare sanningen om den här frågan.

Du å andra sidan verkar ha tagit på dig en typ av Johannes döparen mantel där ditt budkap är. Omvänd er och håll första budet.

Alla verkar vara diskvalificerade och måste på nytt visa upp ett hållande av första budet. Du förkastar kyrkan helt och talar illa om allt och alla , som inte är efter Polens och Ungerns nationella modell. Karismatiska gåvor och tjänstegåvorna föraktar du och har deklatrerat att det inte funkar.

Vissa kanske följer dig för att de är nationalister först och främst och endast kulturellt kristna och andra för att de är allmänt missnöjd och känner sig svikna av kyrkan.

Men man kan och bör inte överge det evangelium som Jesus, Paulus och apostlarna predikade. 

Man skall hålla fast vid det som är gott och jobba med de områden där världens och sista tidens krafter har fått ett fäste i kyrkans verksamhet.

Din lära om att lyfta upp första budet före allt annat r en förolämpning mot Jesis och en allvarlig frestelse att välja helt fel väg.

Jag tror du fdrivs alltför mycket av revamsch och oförlåtelse mot pastorsuppropet och även delvis blivit som den fiende du kmpar emot (islam). Det finns likheter mellan den lära du förmedlar och islam. Underkastelse , fruktan och stridigheter(hat) istället för radikla kärlek för människor och sanningen och emot synden.

- 16/2-19 11:54 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

JL och Annmarie

Det finns mycket att säga i ämnet. Det jag reagerar på är att det förespråkas att lämna frikyrkan och all karismatik och istället satsa på en enkel kyrka som är politisk främst och annars baserad på buden .

Det första budet i NT är att älska Gud och älska människor. Det absolut viktigaste är att veta och känna vem Gud är , hans karaktär och hur han vill att människor skall leva.

Genom att ta emot Sonen och följa Honom känner vi Gud. Buden i ett stort paket visar på hur vi skall leva och bergspredikan förtydligar och förnyar allt detta och en del av Moses bud ersattes på korset.

Det är fåfänglighet att med nitälskan visa upp en lydnad till det förts budet om man inte visar att man förstått eller känner Gud.

Eftersom nu en militärisk lydnad till första budet förselås som ERSÄTTNING för evangeliet, så är det bra om ni är tydliga till varför ni är ledda till detta val.  För tydlighetens skull så finns det ingen NT apostel i bibeln eller ärlig levande kristen som förespråkar  avguderi eller att dela sitt hjärta med både Gud och andra

Vi som skriver och läseer på Apg29 har sett hur du ser på muslimer/islam JL.

Eftersom du dragit en gräns och i din kyrka kräver ett mycket tydligt bevis på total nolltolerans mot islam , som enda gällande uppfyllande av första budet.

Jag tycker detta är snurrigt och att du går alldeles för långt .

Som jag skrivit ofta  tidigare så är jag själv bedrövad över den politik som förs med stor migration och en naivitet och mångkulturalism som är en del av de globalistiska strömningarna som påverkar hela samhället och även kyrkan.

Men detta är inte skäl till att lämna eller ändra på vad Jesus säger om sin kyrka, det fortsätter oavsett omständigheter. Om man vill verka för det som görs i Ungern och Polen, så är det uppenbart bra för europeisk befolkning, men åsikterna går isär om hur bra det är och om det skall göras.

Man kan verka för detta  som är nationalism. Men kan man verkligen ändra på det som stpr i Bibeln och som Anden bekräftar och som bär god frukt i form av frälsta människor och förvandlade liv.

Försök att förstå att ungerns och Polens exempel är natinella exempel och inte jämförbara med apostlarna. Dessutom att stora delar av de andefyllda församlingarna i mina ögon har påverkats av globalistiska ideer. Men att det enda Gud är intressserad av är att vi älskar människor och inte driver aggresiva agendor i Guds namn.

Att hålla första budet som absolut viktigaste lära är för mig en fruktansbaserad tanke. Människans fiende är synd och djävulen och det är i detta som vi kastar oss på Gud , älskar honom och kan bli formade till Sonens avbild i den närvaron.

Andra gudar är inte vårt största problem , likt det var för israel i GT där det var andra förutsättningar. Vårt problem är att dras in i allt vad denna värld har att bjuda på och synd som drar oss bort ifrån Gud.

Islamisering  är ett samhällsproblem där kyrkan behöver börja säga ifrån p g a att folk lider av detta fenomen. Men att börja hålla upp hotet om att bryta första budet är inte

den väg som leder framåt. Dessutom blir man inte heller en del av lösningen utan skapar ytterligare problem om man kallar islam för odjuret

Som kristen måste man vara driven av både kärlek och sanning. Ett litet tag till hoppas jag det finns utrymme för att folk vaknar upp och tar en sund ställning i de här frågorna. Extremister ställer alltid till problem och en del av dem finns i maktposition, men skall vi kristna också bli extremister i ordets rätta bemärkelse?

Jesus var radikal, men vad lärde han ut det är den stora frågan.

- 14/2-19 11:01 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, tisdag 19 februari 2019 kl. 15:40

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

21

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 386 405 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 173 bloggartiklar, 94 253 kommentarer och 62 003 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp