Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 564 www.apg29.nu


Kommentarer av

Tomas N

1479 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Bibelord om korsfästelsen och uppståndelsen

Tack Christer! Fantastiska och viktiga texter som påminner den som tror och vittnar om vilken stor frälsning det finns att få för vem som helst

- 20/4-19 18:55 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag kanske tog i för mycket. Jag har inte ifrågasatt din frälsning och har heller varken auktoritet eller ambition att fördöma dig.

Men jag ville och vill fortfarande utmana dig angående din unika tolkning av uppenbarelseboken och sluttiden. Du har alltid varit respektfull och hållit en god ton vad jag har sett, så det skall du ha en eloge för.

Verkligheten vi lever i är ju i slutändan att sanningen leder till frihet och styrka och en nära vandring med Jesus och villfarelser leder till avfall eller en jobbig vandring för den som ändå är frälst, men har blinda fläckar i sin teologi.

Dina tolkningar som jag och andra som läser på apg29 har sett i åratal är unika . Jag ser väldigt annorlunda på allt och säger inte att jag har alla svaren, men det viktigaste som jag känner mig ledd att säga offentligt är att det kommer allvarliga prövningar framöver där tyvärr många som idag är kristna inte kommer vara redo.

Därför blir jag så bedrövad när det förekommer olika läror som läggs fram med stark övertygelse som antingen pekat ut ett visst scenario med utpekade brottslingar eller andra budskap som bär budskapet att somna om och säga att allt är väl.

Den största kärleken är när Gud sände sin Son till att dö för att människor skulle räddas, den näst största kärleken är kanske att bry sig om andra så att de inte skall gå förlorade och missa det som Jesus dog för. Även om denna omsorg kan ges i uttryck som  ser fyrkantiga och dömande ut

Glad och välsignad påsk!

- 20/4-19 12:23 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Inget är så splittrande och så mycket källa till att skrämma iväg sökare , nyfikna och nya troende som olika tolkningar och teorier om Babylon och antikrist i uppenbarelseboken och för den delen om uppryckandet. Några hetsar om vatikanen och andra om islam som odjuret och detta bär en frukt av uppror, hets och villfarelse , trots att dessa läror också är avfallna och skall kritiseras

Därför bör man ha respekt för Gud och Jesus som dog och offrades just denna högtid (påsk) och det visar man genom att förstå att det finns ett stort allvar när det gäller babylon och antikrist. Det är Guds fiender och satans uppror genom alla tider som manifesteras i sluttiden.

Alla som levt ett tag och även har läst bibeln har nog förstått på vilka områden som djävulen har ett visst grepp om mänskligheten och förmår att locka människan till synd och uppror.

Det är det som även uppenbarelseboken handlar om . Teknikaliteter är inte i centrum utan maktambitioner och förförelser liknande den som ormen lyckades med i begynnelsen.

Jag Är inte intresserad av att höra dina teorier för femtielfte gången. Omvänd dig istället från att lura in folk i falsk trygghet eller sci-fi fantasier som"profetisk uppenbarelse"

Jesus dog även för dig , men nåd och frälsning innefattar omvändelse. Vi behöver ha respekt för Guds ord

- 19/4-19 23:50 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Min vän, du har ett par väldigt märkliga glasögon på dig som leder dig till rena sci-fi slutsatser.

Kan man inte gå in i uppenbarelseboken utan att det blir så här konstigt så är det bättre att hålla sig borta.

Snaran dras åt i världen, förföljelsen för kristna kommer öka och en väckelse pågår mitt i detta.

Andlig vakenhet är viktig och överlåtelse till Jesus. Omvändelse , kärlek till Guds rike och fasthet i tanke och handling är viktig.

Även du Karl Håkan skall prövas i slutet och med tanke på att lära ut sanning eller bara oskyldigt spekulerande i andliga saker om nu det finns bibliska exempel på

- 19/4-19 18:17 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Tom.

USA passar kostymen ganska bra. Jag skulle säga att det kan vara världsstatens elit och ledning finansiellt och hierarki som det handlar om (minus antikrist som står för den religiösa delen) . Babels torn och Babylons riken ville bygga imperium och vi har sett några sådana projekt genom åren, alla med samma brutalitet och löften om en förbättring för människorna

- 19/4-19 17:13 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame i aska och ruiner - Kyrkan kunde inte frälsa

Svar till Steven.

Kommentar till det du skriver från Lukas 13. "Kämpa för att komma in igenom den trånga porten osv"

Jesus undervisar som så ofta i synagogan och till judar. Det är en annan förutsättning  än idag där man kan välja Gud eller inte. Den som gått med Gud aktar sig för att falla ifrån, men måste ändå se efter hur man går och lever. Judarna i synagogan måste omvända sig och tro på messias och där är procenten frånfall säkert större. Idag beror det mera på att de som är ledare i kristna sammanhang förmedlar rätt väg , så att andra kan följa.

Psalm 51 är en välsignelse för den som fallit allvarligt precis som David gjorde när han skrev psalmen. Men inte kanske rätt väg att provocera fram en syndanöd. Det kommer ändå på ett personligt sätt när vi omvänder oss och ödmjukar oss. Det är skillnad på allmän synd och specifika saker där vi trampar oredntligt i klaveret. Det är  Helige Andes jobb att uppenbara synd för oss, men inte för att fördöma utan mana oss till den frihet och förnyelse som Gud erbjuder

- 19/4-19 17:07 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag tror att du gräver för djupt i symboliken. Enligt vad jag kan förstå efter att ha läst hela texterna från t ex Rev. 12 och framåt och särskilt hela kap 18 så kan Babylon omöjligten vara katolska kyrkan.Utan en världslig makt som är starkt knuten till mammon.

Annars tycker jag uppenbarelseboken 14 har en väldigt tydlig ordning (vers 6-9) med frälsningen, babylons fall och odjurets märke som huvudskeenden i allt.

Jag tror man kan titta lite på babylon historiskt, bl a rikets tid när Israels folk fördes dit i fångenskap.

I övrigt så är det väl samma regler som i allt annat. Evangeliet skall funka i evangelisation och lärjungaskolning på basic nivå. Uppenbarelseboken är en del av bibeln och skall vittna om vem Gud  är och inte vara en hög akademisk klubb för inbördes beundran bland de som läst i åratal och blivit experter.

Framförallt så är handlar ju Jesus och apostlarnas undervisning om att kunna leva rent och funktionellt, transparent och med liv som är vittnesbörd. Fariseerna får stå kvar som varnande exempel på att ändlösa studier av det profetiska har en tendens att leda bort ifrån det enkla och radikala budskapet och livsstilen

- 19/4-19 14:55 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame i aska och ruiner - Kyrkan kunde inte frälsa

Svar till Stefan Jonasson .

Det är bra med enkelhet mitt i dessa dispyter med katolska kyrkan.   Frälsning och evangelium är enkelt, men det är ändå en mycket hög tröskel att kliva över för de flesta.

Ändå så skulle jag säga att det finns en vers som missbrukas och missförstås är den du anväder "Var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst"

Det kommer från Joel 2 där flera andra saker finns som handlar om det nya förbundet  (anden skall utgjutas över allt kött etc)  .

Det kommer i en tid av Mose lag och judarna som Guds utvalda folk och är precis som profetiorna i Jesaja oerhört stort och svårt att förstå utifrån deras perspektiv.

Nyckelordet idag är förstås att förstå vem Gud är. Man hamnar i Paulus skor att förmedla vem Gud är som han visste som skriftlärd. Man behöver absolut inte vara skriftlärd, men den kunskapen lade en grund för något som är viktigt , nämligen en grundläggande kunskap och vetskap om vem Gud är och hur hans rike ser ut.

Så det räcker inte med att åkalla Guds namn, man måste ju som nybörjare vara ödmjuk och ha en Gudsfruktan och ett ödmjukt hjärta att lära sig. Men det hjälper ju Gud oss med. Jesus kom ju för att sätta människor fria.

Jag skulle inte använda orden i Joels profetia i evangelisation och frälsningens ABC eftersom det låter för enkelt. Orden är sagda inom en kontext där man redan stod på Mose lags grund.

Ändå är det förstås sant om hjärtat är rätt ställt att var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst

- 19/4-19 11:57 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Babylons fall och antikrist framträdande ligger nära till hands, men det är stort och påverkar hela mänskligheten. Det är både sorgligt och lite förvånande att vissa envist har fastnat för att djävulens största och mest effektiva redskap att snärja människor till fördärv och undergång såsom vid floden och Noahs dagar skall komma ifrån de egna leden och en kyrka som blandat ihop saker.

Sist jag kollade så är det synd som är djävulens vapen. Syndaflodens tid vittnar om fallenhet inom sexuell synd, våld och mord och övernaturligt demoniskt inflytande som liknar tekniken av idag och att bråka med själva livet och skapelsen. Babylon i GT och det som står om i uppenbarelseboken handlar mest om pengabegär , rikedomar och bundenhet till alla varor som kan köpas för pengar. Dessutom ambitionen att erövra delar av eller hela världen i imperium för kontroll.

Detta är och har alltid varit den ondes olika sätt att locka människan i sin svaghet till sig själv och bort från Gud. Olika falska religioner har också användts för att tillbe demoner och avgudar och som substitut för tillbedjan av Gud.

Katolska kyrkan och även ortodoxa har en hel del doktriner som jag skulle säga kommer ifrån mänskliga brister i att tolka skrifterna och ambitionen att förena kyrkan och nationen till en stark enhet.  I den sista tiden som är kan man behöva lämna dessa för att vi behöver leva rent och nära efterföljelse av Jesus. Men vi behöver respektera och ha gemenskap med katoliker och ortodoxa i ganska stor utsträckning och som anden leder

Påven är del i den globala enhetsreligionen som man försöker skapa och det är en stor varning för , men katolska kyrkan är knappast babylon i uppenbarelseboken. Man behöver släppa taget om mänskliga myter och konspirationer och s k profetior och låta Guds vishet pröva allt.

Andra timoteusbrevet ger viktiga påminnelser här

23 Men avvisa dumma och meningslösa dispyter. Du vet att de föder strider,
24 och en Herrens tjänare ska inte strida utan vara vänlig mot alla, skicklig att undervisa och tålig när han får lida.
25 Han
ska i ödmjukhet tillrättavisa sina motståndare. Kanske låter Gud dem
omvända sig, så att de kommer till insikt om sanningen
26 och nyktrar till ur djävulens snara, där de hålls fångna så att de gör hans vilja.

Varningarna kommer i vers 14 och 16 också. Man kan gärna läsa hela brevet som en påminnelse

- 19/4-19 11:34 -


Tomas N kommenterade Expressen funderar på världens slut efter att Notre-Dame har brunnit ner

Det är väl bra att även okristna påminns om sakernas förgänglighet och djupare tankar där Gud oundvikligen finns med , åtminstone i periferin.

Rent faktiskt så är det ändå så att ett monument som representerar goda värden är raserat , som representerar en överlåtelse och självuppoffrande mentalitet gentemot kommande generationer och de fasta goda fundamentena i världen som Gud har skapat.

Även om de nu vill bygga upp Notre Dam igen så tror jag snarare att andra babels torn kommer att byggas eller befintliga kommer lyftas upp som går mera i linje med den globala nya ordningen. Vi människor har en dragning åt att ha symboler och byggnadsverk  som viktiga och som hjälper oss att ha fokus på högre värden.

Om det är något byggnadsverk som vi skall sikta på nu , är det snarast arken som en symbol för räddning från undergången . Eller ännu bättre korset som är symbolen för vår räddning

- 17/4-19 10:06 -Äldre kommentarer →


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 16, söndag 21 april 2019 kl. 14:15

Jesus söker: Anneli, Annika!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 21 april 2019 09:11

be en bön för Birgit, jag vill att Birgit kommer in i himlen för den starka tro hon haft i sitt liv,och handlat även fast hon haft värk och elände,förlåt Birgit - Andreas Herrlin

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp