413 online! | Sidvisningar idag: 80 397 | Igår: 148 226 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Leif

5964 kommentarer
 


Leif kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Martin.

Om du har den gåvan Leif så bör du vara medveten om att den aldrig var tänkt att användas på det sättet som du gör. Tungotalet gavs inte som en klubba att drämma i huvudet på icke-tungomålstalare

Nu vet jag förstås inte vilken Martin du är, men du misstolkar och sedan anklagar? 

Så bör man inte göra! 

Jag slår inte alls några klubbor i huvet på någon utan berättar endast att Gud vill att vi talar i tungor. Denna gåva får varje kristen som vill ha den, inte bara vissa! 

Så hitta nu inte på mer snälla. Det är ingen tävling utan Gud vill rusta alla sina barn, skall det vara så svårt att förstå? 

- 20/2-19 13:39 -


Leif kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Stefan Jonasson .

Det finns många fler tolkningar än bara två!

- 20/2-19 13:16 -


Leif kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Stefan Jonasson .

Det enda sätt du kan förlora frälsningen är igenom att du på allvar säger att du inte mer vill ha med Jesus att göra, och att du verkligen då också menar det. Men aldrig att man missar frälsningen bara för att man känner sig misslyckad och besviken, inte heller för att man har tappat lusten att vara med i olika samlingar. Är man en gång frälst på riktigt så flyttar inte Han som Är vår himmelska garanti ut förrän vi säger till Honom att lämna oss. 

- 20/2-19 13:14 -


Leif kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Bertil Rosenius.

Jag har aldrig menat att Andens dop enbart skulle handla om tungotal, men det ingår förstås. Andens dop och Eld står det ju. Det är också något som hör ihop. 

Men att mena att en som genom pånyttfödelsen har fått DHA men ändå inte har oljan kan bli väldigt förvirrande och leda till misströstan. 

Inte säger Jesus att Han inte känner dem som har blivit födda av Honom, det rimmar illa och stämmer inte riktigt med Jesus tycker jag. 

(Matt 25:7‭) 

Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. Men han svarade: Amen säger jag er: Jag känner er inte.

 

Detta med att ha oljan betyder att tillhöra Herren och inte mycket annat. Den som inte har oljan tillhör inte Herren, det är dem som vistas i troende kretsar men aldrig blivit pånyttfödda. Du kan avsäga dig din frälsning men det är inte det de oförståndiga gör utan de kommer ju till Honom, men försent! 

Till den som tagit emot Jesus säger Guds Ord :

(Rom 8:37‭-‬39) 

Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

Och! 

(Joh 10:27-29) 

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand.

Detta är Ord till den som valt att följa Jesus. Pånyttfödelsen betyder att Guds Ande flyttade in i din ande. Där inne växer så den Nya Skapelsen sig allt starkare och. Paulus nämner det som "Kristus i mig", och därifrån kan ingen utom du själv driva ut Gud. Kristus i oss är detsamma som den Smorde, alltså Oljan! 

Däremot utöver detta behöver vi även uppleva Andens dop i eld, som alltså inte är detsamma som att få Anden. Det är mer som en turbo till en redan fungerande bil. 

Jesu frid... 

- 20/2-19 11:23 -


Leif kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Bengt .

Varför JL inte tål "frikyrkofolket", vad han nu egentligen menar med det? Det kanske vore bättre om man tillhörde "tvångskyrkofolket", då skulle han bli lyckligare, men jag förstår ändå vad han tänker och menar. 

Men varför JL inte gillar speciellt frikyrkofolket, det hänger givetvis ihop med att han inte förstår det här med Andens dop och tungotal. Det är ju mest i frikyrkan och inte i låsta kyrkor man talar om detta och då blir förstås de jobbiga. Det är ju bara det att hoppar man över dessa bitar så följer man ju inte Bibelns anvisningar. Paulus talar mycket om just detta, speciellt då i första Korinterbrevet, men också lite på andra ställen. 

Eftersom inte JL har denna trygghet så väljer han att förkasta alla dem som har dessa erfarenheter och det kommer inte att sluta väl förrän han väljer att följa allt Guds Ord... 

- 20/2-19 10:40 -


Leif kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Bertil Rosenius.

Ja visst! Nu menar nog jag att den som på riktigt allvar har beslutat sig för att följa Jesus har DHA inneboende, och därmed Oljan i sin lampa, men att uppleva Guds närvaro Den Helige Andes dop är ytterligare steg på trons stege mot himmelen, alltså en viktig sak även om man redan har Oljan. 

Den upplevelsen ger extra kraft och styrka, den löser många knutar såsom problem med tungotal som är en hjälp till uppbyggelse m.m. 

Det finns många som menar att tungotalet inte är viktigt, men då förstår man inte riktigt vad Jesus har lärt om Hjälparens funktion. När jag använder tungotalet så blir jag alltsomoftast uppfylld av Guds närvaro och tacksamheten till Gud ökar, sinnet vänder sig helt enkelt mer till Gud med hjälp av tungotal. 

Därför är det speciellt viktigt när det blir tyngre i livet att ta emot Guds hjälpmedel och inte tro att det är något onödigt och otäckt... 

- 20/2-19 09:28 -


Leif kommenterade Badhus börjar med chip

Svar till Stefan Jonasson .

Det är helt riktigt som du säger Stefan, den som har tagit emot Jesus Kristus har redan fått Den Helige Anden som ett sigill och tillhör evigheten, men!

Som jag också skrev till JL nyss så behöver en kristen också växa och gå vidare från de första stegen. För att klara av den sataniska press som i våra dagar kommer att öka mer än någonsin förr, så behöver alla Jesu efterföljare söka Andens dop. Utan denna speciella kraftupplevelse blir det svårare att stå emot den onde. Jesu lärjungar hade redan accepterat Jesus som Frälsare och kung när Han möter dem på oljeberget efter Golgata seger, och det betyder att de redan hade Den Helige Ande inom sig, men det finns ytterligare ett steg i det kristna livet, och det är erfarenheten att av Jesus blivit döpt i Den Helige Andes dop! 

(Apg 1:8)

Men när den Helige Ande kommer över er, ska nI få kraft och bli mina vittnen, både i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien, och sedan intill jordens ända.» 

Utan denna erfarenhet blir det svårt att orka med det oerhörda tryck som kommer att komma.... 

- 20/2-19 05:42 -


Leif kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Ingen klarar att i egen kraft följa i Herren Jesu fotspår. Därför är det mycket viktigt att alla Jesu efterföljare får uppleva Andens dop. 

(Lukas 3:16) 

Då svarade Johannes, och sa till alla: Jag döper er i vatten, men en kommer som är starkare än jag, vilkens skoremmar jag inte är värd att knyta upp; Han skall döpa er med den Helige Ande, och med eld;

Den som vill lyckas i sin vandring med Herren måste också gå igenom denna livsviktiga process för att kunna älska såsom Jesus älskade, annars fastnar man i startgroparna....

- 20/2-19 05:22 -


Leif kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till JL.

Jag kan inte hitta att jag på något sätt gör ett logiskt fel, eller andligt, genom att påtala det första budet. 

Den som söker den finner är ett välkänt råd från min Herre och Gud... Börja där på riktigt allvar så kommer molnen att skingras... 😘 

- 20/2-19 05:03 -


Leif kommenterade Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Svar till Martin.

Det verkar ändå som du har en ödmjuk inställning även om vi har lite olika åsikter Martin, och det är bra. 

Jag har aldrig sen min frälsning gett något stöd till varken islam eller någon annan ondskefull religion, utan alldeles tvärtom, och därför är det väldigt tråkigt när någon hittar på sånt som inte är sant och ändå menar sig vara kristen! 

Jag är fullständigt emot den enade världsordning och kyrka som många församlingar idag är på väg emot, därför är också anklagelserna från JL och andra på detta område påhittade fraser, men! 

Jag vet att flertalet av de anklagade pastorerna är Gudfruktiga och av Gud älskade barn. Att gå emot främlingsfientlighet är helt korrekt. Jag anser att detta beteende absolut fortfarande finns inom SD;s rörelse och sådant ondskefullt stödjer inte jag, säga vad ni vill. 

Och jag fortsätter även utan medhåll att proklamera att Jesus vill att Hans barn skall älska varandra oavsett om vi har olika åsikter om en del saker. Den som inte vill detta är ute på farlig mark och bör omvända sig och följa i Jesu fotspår och efterliknelse. 

Jesu frid... 

- 19/2-19 22:42 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, onsdag 20 februari 2019 kl. 14:02

Jesus söker: Vivianne!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

49

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 519 351 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 173 bloggartiklar, 94 326 kommentarer och 62 018 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp