419 online! | Sidvisningar idag: 56 986 | Igår: 160 359 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Tomas N

1415 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

JL och Annmarie

Det finns mycket att säga i ämnet. Det jag reagerar på är att det förespråkas att lämna frikyrkan och all karismatik och istället satsa på en enkel kyrka som är politisk främst och annars baserad på buden .

Det första budet i NT är att älska Gud och älska människor. Det absolut viktigaste är att veta och känna vem Gud är , hans karaktär och hur han vill att människor skall leva.

Genom att ta emot Sonen och följa Honom känner vi Gud. Buden i ett stort paket visar på hur vi skall leva och bergspredikan förtydligar och förnyar allt detta och en del av Moses bud ersattes på korset.

Det är fåfänglighet att med nitälskan visa upp en lydnad till det förts budet om man inte visar att man förstått eller känner Gud.

Eftersom nu en militärisk lydnad till första budet förselås som ERSÄTTNING för evangeliet, så är det bra om ni är tydliga till varför ni är ledda till detta val.  För tydlighetens skull så finns det ingen NT apostel i bibeln eller ärlig levande kristen som förespråkar  avguderi eller att dela sitt hjärta med både Gud och andra

Vi som skriver och läseer på Apg29 har sett hur du ser på muslimer/islam JL.

Eftersom du dragit en gräns och i din kyrka kräver ett mycket tydligt bevis på total nolltolerans mot islam , som enda gällande uppfyllande av första budet.

Jag tycker detta är snurrigt och att du går alldeles för långt .

Som jag skrivit ofta  tidigare så är jag själv bedrövad över den politik som förs med stor migration och en naivitet och mångkulturalism som är en del av de globalistiska strömningarna som påverkar hela samhället och även kyrkan.

Men detta är inte skäl till att lämna eller ändra på vad Jesus säger om sin kyrka, det fortsätter oavsett omständigheter. Om man vill verka för det som görs i Ungern och Polen, så är det uppenbart bra för europeisk befolkning, men åsikterna går isär om hur bra det är och om det skall göras.

Man kan verka för detta  som är nationalism. Men kan man verkligen ändra på det som stpr i Bibeln och som Anden bekräftar och som bär god frukt i form av frälsta människor och förvandlade liv.

Försök att förstå att ungerns och Polens exempel är natinella exempel och inte jämförbara med apostlarna. Dessutom att stora delar av de andefyllda församlingarna i mina ögon har påverkats av globalistiska ideer. Men att det enda Gud är intressserad av är att vi älskar människor och inte driver aggresiva agendor i Guds namn.

Att hålla första budet som absolut viktigaste lära är för mig en fruktansbaserad tanke. Människans fiende är synd och djävulen och det är i detta som vi kastar oss på Gud , älskar honom och kan bli formade till Sonens avbild i den närvaron.

Andra gudar är inte vårt största problem , likt det var för israel i GT där det var andra förutsättningar. Vårt problem är att dras in i allt vad denna värld har att bjuda på och synd som drar oss bort ifrån Gud.

Islamisering  är ett samhällsproblem där kyrkan behöver börja säga ifrån p g a att folk lider av detta fenomen. Men att börja hålla upp hotet om att bryta första budet är inte

den väg som leder framåt. Dessutom blir man inte heller en del av lösningen utan skapar ytterligare problem om man kallar islam för odjuret

Som kristen måste man vara driven av både kärlek och sanning. Ett litet tag till hoppas jag det finns utrymme för att folk vaknar upp och tar en sund ställning i de här frågorna. Extremister ställer alltid till problem och en del av dem finns i maktposition, men skall vi kristna också bli extremister i ordets rätta bemärkelse?

Jesus var radikal, men vad lärde han ut det är den stora frågan.

- 14/2-19 11:01 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Förolämpningarna fortsätter. Men du klagar på långa utläggningar och har aldrig svarat på mina argument och frågor utan anklagar endast om att jag inte håller första budet.

Jag håller första budet och mycket bra. Det är läran om att hålla första budet som jag ifrågasätter. Det ingår som jag tidigare sagt i det nya förbundets frivilliga kristendom att hålla första budet.

Men ingen av apostlarna predikade om att hålla första budet. Evangeliet är om Guds rike och den uppståndne Jesus som Guds son och människornas frälsare. Tror man detta och följer Jesus så håller man automatiskt första budet.

Varför vill du leda folk bort ifrån detta och in i en politisk kyrka som sätter upp extra krav för medlemsskap i eran gemenskap.?

Du pratar med förakt om fel sorts människor som dras till frikyrkan. Vilka krav tänker ni er i er gemenskap? Rejäla och lydiga människor som visat prov på god karaktär, hållit en kompromisslös linje mot muslimer och något ytterligare.

Man kan bilda vilka klubbar man vill, men bibelns nytestamentliga kyrka är en till ytan gansa brokig gemenskap. Den måste inte vara det, me blir det i praktiken.

Sverige kommer inte gå Ungerns eller Polens väg, det skiljer massor i historia och nationernas själ och karaktär. Även om man gillar deras strategi så skall det bedömad politiskt och inte som kyrka. Kyrka byggs genom evangelisation. De bedriver nationalism där kyrkan och tron är en del. 

Man får välja om man vill bygga nation eller församling. Församlingen är till sin natur inkluderande till alla som vill och hänger inte på vad nationen gör.

Att ha en sådan nationalistisk kyrka med en enklare lära baserad i  gamla förbundet kan vara både lockande och framgångsrikt, men ligger en bit ifrån vad Jesus och apostlarna undervisade.

Detta evangeliet om Guds rike är vad Jesus befallde och dog för. Så om bibliske Jesus är din kung så borde du ödmjuka dig och följa det som han undervisade

- 14/2-19 01:32 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Nej du JL , dina argument biter inte. Hambgubbe är förresten även det ett bgrepp som hör hemma i den politiska och allmäna opionionsvärlden. där s k "influencers " rör sig.

Här försöker åtminstone jag hålla en kristen och biblisk linje där man inte söker få rätt utan att sanningen är det enda intressanta.

Jag liksom andra hänvisas ju till gissningar och antaganden till varfifrån du bygger din teologi med att hålla första budet, då det inte finns i Bibeln.

För tydlighetens skull så skall givetvis budet hållas, men i NT så är det integrerat i att tro på Jesus och följa Honom.

Det som jag syftar på som din ide och teologi är att som du skrivit många gånger att vara positiv till och medverka till att muslimer immigrerar till Sverige är att bryta första budet. Det är inte hållbar teologi och inte skäl till att skifta från att följa Jesus till att återgå till att endast hålla första budet

Jag är rädd för att dina ideer är en motståndsrörelse rotad i det övertramp som de många pastorerna gjorde i sin önskan och ambition att tvinga bort alla nationalister från kyrkan. De hade och har fel till ganska stor del, men har fortfarande rätt om man är en kulturellt kristen och med agg /nedvärderande syn mot andra folk. Jag vet många som är genuint kristna , men ändå nationalistiskt lagda i någon mån eller vill begränsa migration och islamisering och här har sanningen uppenbarat sig en del de senaste åren och omvändelse har skett i en viss mån.

Motståndsrörelser brukar bli nästan värre andligt sätt än de som brukat någon form av chauvinism och trampat på andra.

Narcissism är en allvarlig anklagelse och inget som jag tar personligt främst. För mig så låter det som du vill stämpla den andefyllda församlingen och istället förespråka en strikt hierarkis kyrka med prästerskap och vanliga troende.

Det är inte rätt väg, för Jesus har designat att Hans kyrka skall vara ganska ohierarkisk , men ledd av en viss ordning som vi läser om främst i Apostlagärningarna och Korintier brevet.  Det finns en risk i detta, men det hierarkiska prästerskapet är inte bättre och dessutom är det en kvarleva från GT

- 13/2-19 15:27 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

Det tror jag var frsta gången jag kallar dina ideer för lögn. Anledningen är att du har repeterat en egen ide så ofta att det blivit en doktrin/sanning för dig, men inte för oss andra. Likadant är med termen agitation som är politiskt argumenterande.

Jag skriver exakt så som jag gör för att vara så tydlig jag kan, det kan vi nog leva med i jämförelse med andra aspekter i det hela.

Frågan är snarare hur du ser på anklagelsen om att vi är narcissister och sådana som skämmer ut Gud enligt vad du skrev.

Vill du förtydliga så vi vet vad du står för? 

För mig är det förresten ingen stor sak att du råkar tycka att de som är för stor migration bryter första budet för varje muslim som kommer hit. Men det är bara så tokigt att det går inte stt vara tyst. Med detta sagt så är jag själv inte en av de som vill ha denna migration och islamisering.

Men respekt för rätt doktrin kvarstår eftetsom vi hamnar fel när vi blandar ihop politik och teologi på ett osunt sätt.

- 13/2-19 07:40 -


Tomas N kommenterade Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Svar till JL.

o

JL

Om du skall kritisera kyrkan så vore det bra att hålla sig till bibelnsriktlinjer. Är vi alla narcissister och är ingen som evangeliserar driven av en äkta kallelse och rätt sorts hunger att vittna för de som inte känner Gud?

För mig så låter dina argument som politisk och hednisk snack att trycka dit meningsmotståndare med list retorik och provokationer. För att sedan också använda Jesus argument mot fariseer för att de är kraftfulla .

Narcissister tycker jag har blivit ett populärt argument att användamen sällan stämmer.

Egoism är snarare något som är något ofrälsta brottas med.

Frikyrkan har en hel del brister absolut . Överkarismatik, lagiskhet och överdrivet fokus på integration och globalisering finns absolut. Men det finns många äkta troende och många församlingar som har en okej teologi där anden och Gud finns.

Jag skulle varna alla att hålla på och snacka ned bröder och församlingar för mycket. Det finns inga bibelverser som uppmanar till detta. Givetvis går gränsen där det är ren here si som t ex JV. Prövningen ligger i att ha rätt bedömning.

Jag skulle säga att din bedömning JL av läget haltar . Därför tycker jag inte man skall ta dina anklagelser om narcissister och annat på allvar. Du pratar väldigt mycket om andras frukt, men hur är det med din egen frukt. Fråga gärna fler men frågar du mig så är inte frukten något vidare bra.

Första budet är ersatt med att tro på Jesus som Guds son som frälsare , uppstånden  och försoning för synd.

Om man sedan har andra gudar vid sidan bedövar man Gud och Helige ande och förlorar sin frälsning. Budet är att leva med lagen som grund men att ta sitt kors och följa Jesus.

Vi vet alla att du syftar på migration av muslimer som du likställer med att bryta första budet. Men det är en lögn då dessa endast har lurats av globaliseringens agenda om massmigration och ingen enda följer islam vid sidan av Jesus. Det är en gammaltestamentlig tanke som bygger på hur Israel agerade .

Men nationerna har inte samma funktion som israel hade så det går inte ihop teologiskt.

Religionsfrihet finns så det är fritt fram att starta sin egen kyrka. Det låter som du vill starta en typ av ortodox/katolsk/ protestantisk kyrka som är enkel och fokuserar på buden och är politisk och praktisk. 

Innan jag blev frälst hade jag kanske gått ned i något sådant, men det nya förbundet och den ande fyllda nyrestamentliga församlingen är det Jesus dog för och mirakel som räddar och förvandlar liv väger oerhört mycket tyngre än att bevara nation och frukta Gud och hålla buden

- 12/2-19 23:48 -


Tomas N kommenterade Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Svar till Marie.

Marie, det här med att döma är ganska ofta missförstått och missbrukat.

Många bibelställe talar om att bedöma rätt i frågor och kunna urskilja sanning från lögnoch rätt ifrån fel  och också inom gemenskapen hjälpa varandra att hålla synd och dålig teologi  borta.

Även själva bibeordet i Mattes om flisan och bjälkar i ögat handlar ju om att faktiskt avlägsna sådant som skymmer sikten till Jesus och sanningen MEN  i rätt ordning och med respekt.

Falska läror som JV och adventism har väl skapat tillräckligt mycket elände för att man skall kunna adressera problemet utan att bli sedd som en lagiskhet konflik sökare och högmod religiös typ.

- 12/2-19 23:15 -


Tomas N kommenterade Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Svar till AnnMarie.

Ja, men är inte det bästa valet då att inte stå ivägen för som har tro och vill bygga levande församlingar.

Jag tror även det mesta av det som jag kallar för "ärliga försök" som inte blev bra kan analyseras rätt . Det ger också hopp att förstå vad som var fel.

Ingenting tycker jag skall stå ivägen för tron och viljan att leva i kristen gemenskap.

Vi skall också se framåt och titta i baclspegeln endast för att hämta lärdom. Bibeln säger vid ett antal gånger att inte se bakåt och förmodligen för att då hålls man tillbaka av det som varit

- 12/2-19 14:11 -


Tomas N kommenterade Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Jag tycker artikeln från Nils var mycket bra och till hjälp.

När man läser andra kommentarer här så undrar jag om ni som sett och deltagit i ärliga försök som blev fel , någonsin vill eller tror att det finns en väg som Gud har tänkt och att den fungerar utan att man måste göra om saker.

Att Jesus kommer tillbaka och att det är ovisst om när , men att man måste ständigt vara redo är 100%bibliskt.

De villoläror som tas upp här är ju fel i grunden och den skillnaden borde man juse och se allvaret i.

Annars är man väl som ett barn som gläds i föräldrars misslyckande och som smider planer på att ta över eller finner nöje i det kaos som uppstår när lefarskap fallerar. 

Tankarna går tyvärr till den generation israeler i öknen som gick under p g a att de inte kunde släppa taget om Egypten och bitterhet, otro och annat hindrade dem aty vara Guds barn.

Att vara kristen och följa Jesus har mycket utmaningar, men när någon ändrar läran mycket så blir det något helt annat och tyvärr falska kopior av det som skall vara äkta.

Inte perfektionism, men teologi på en normal nivå och med Helige andes ledning och med rätt sorts frukt som följer leder odd framåt

- 12/2-19 12:07 -


Tomas N kommenterade Månens baksida och jorden på samma bild

Det finns några sidospår som vår fiende vill föra oss in på, så att vi inte längre är ljus i världen och levande vittnesbörd.

För tekniskt och vetenskapligt intresserade(främst den manliga delen) lurar beräkningar och fysiska saker , även profetiska kalkyler om slutet etc och artificiell intelligens och allt som tilltalar den med tekniskt intresse och förmåga. Dessutom som i  fallet med att ifrågasätta jordens form ett slag emot det faktum att media och makter dolt vissa agendor för att kunna avancera sina planer.

Fienden skrattar säkert gott åt hur lätt lurade vi är och jag är även rädd att många kristna kommer att älska precis allt som går i teknikens utvecklingens väg och inte kunna se en gräns när det går emot vad Gud bestämt. Lika illa är det med urskiljningen med sanna eller falsk information. "Smearing" , dvs nedsmutsning och stämpling har varit mycket effektift till att tysta opposition

När det gäller mjuka värden så drivs kampanjen emot mänskligheten och kristna i form av att omfamna och ha medlidande med precis allt och alla och särskilt hbtq, miljöfrågor och migranter/islam.

Informationskriget förs på alla håll . Evangeliet i sig innehåller frågor där vi har lite olika syn, men det verkar som fienden lyckas nästan bättre genom att få kristna att på olika  sätt engagera sig i frågor som berör livet och mänskligheten, men inte berör evangeliet och frälsningen.

Om kristna engagerar sig för djupt i dessa frågor så blir det i praktiken ett hinder till att vara ett ljus och någon som leder andra till tro. Var försiktiga för om ditt levande vittnesbörd innehåller annat än vad Gud vill, så blir det ett tillägg eller hinder för andra att ta ställning till. Jag menar inte perfektionism förstås. Men fördjupning och engagemang i sidospår tror jag verkligen är ett hinder för tro och evangelium. Sedan finns det mycket verksamhet som tillhör livets och världens normala"drift" som inte är evangelium, men ändå inte blir ett hinder utan bör ett gott vittnesbörd av gott entreprenörskap och arbete som hjälper andra och skapar liv och stabilitet

- 11/2-19 12:55 -


Tomas N kommenterade Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Treenigheten är lite komplicerad. Men ngra viktiga saker är att se upp s man inte tror på en Jesus som inte är biblisk. Det har jag sett r tyvärr vanligare äm vad man skulle tro.

Treenigheten är i mina ögon en design som Gud skapat för att säkerställa sanna troende och tillbedjare.

Ingen kommer till fadern utom genom sonen och allt är lagt under Jesus namn och auktoritet. Fadern är densamma i evighet och kan inte ljuga och allsmäktig. 

Den Helige ande behöver vi för att vara kristna och den som allt övernaturligt sker igenom.

Dessa tre måste bekräfta varandra och utan att detta är närvarande och uppfyllt så finns en varning att något är fel.

Fienden presenterar religion och andlighet med falska varianter av både Fadern, sonen och anden. Därför behöver vi också ordet för rätt bedömning och även gemenskapen där vi kan pröva allt.

Gud har tänkt på allt, men vi behöver vara aktiva och använda urskiljning

- 10/2-19 23:11 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, lördag 16 februari 2019 kl. 10:06

Jesus söker: Julia, Julius!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

7

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

23

Läs allt!


Senaste kommentarer


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 872 845 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 167 bloggartiklar, 94 104 kommentarer och 61 934 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp