Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 588 www.apg29.nu

Kommentarer av

Tomas N

1488 kommentarer
 


Tomas N kommenterade De två hundarna

En ganska användbar modell för de dagliga valen och kapen i livet att göra det goda, och som funnits varianter på i evighet. Särskilt i orienten där man verkligen förstått att det finns en dualitet i denna värld och i människan.

Som kristen tycker jag det brister litet. Vår köttsliga natur är i grunden skapad av Gud , med perfekt design och till de syften som Gud hade tänkt med människan. Vi vet att detta korrumperades i syndafallet.

Människan har starka och basala drifter och uppgifter. Att äta för att överleva, sexualitet och familj för fortplantning och intimitet, Vi är satta att ta beslut och bedöma saker, att bygga  saker och att skapa relationer till andra. Vi har fått känslor av Gud och intellekt och en själ som kan se skönhet, musik, poesi och djupheter .

Allt detta skall göras i balans. Det som skedde i syndafallet är att djävulen fick tillträde och söker hela tiden få mera auktoritet över människan och han lockar med synd/uppror mot Gud. Frukterna för den som går den ondes väg är destruktiv. Det som börjar oskyldigt när man är ung slutar inte väl efter en långt liv av att tjäna synden , vars lön är döden.

Jag är övertygad om att i bundenheten till synd som individen inte vill göra kan finnas demoniska inslag och därför behov av befrielse.

Men människan är alltid ansvarig för sina val. Man skall inte skylla på djävulen och demoner, men det kan vara så att de har ett fäste som sitter djupt och där man kan behöva helande på djupet.

En paastor som jobbar mycket med själavård och befrielse sa att missbruksproblem(droger, spel, mat, sex, arbete etc) är aldrig roten till problemet utan själsliga sår. Därför är dessa effektiva livsfördärvare inte roten, men likaväl det största problemen som man kan ha.

Men får man helande för själen och får in Guds närvaro i de trauman(vilket det oftast är) så kan man bli helad och då kan man mycket effektivare fightas med problemen

Man kan inte lärjungaträna/tukta andemakter och heller inte driva ut köttet, så det gäller att veta om det är köttets natur som alltid vill ha extra allt , eller är det demoner. Jag skulle säga att det kan vara det senare när det finns en onaturlig skiftning i personligheten eller när n¨ågot är totalt utom kontroll.

Men vi skall alltid förneka köttet , annars vill det ta över.

Det finns ingen fördömelse för den som är i Jesus Kristus. Den som är en ny skapelse skall ständigt"klä på sig" den nya människan som är en Guds skapelse. Om det går för lång på skalan av köttsliga negativa drifter så kan det nog vara värt att testa att söka få befrielse. Man skall i vilket fall inte ta på sig dessa "peronlighetsdrag" bara sådär tycker jag utan ta ansvar för det man känner och gör , men ropa till Gud i Jesu namn och skicka iväg mörkrets krafter dit de hör hemma.

Och visst kan man kalla detta att sluta att mata den svarta hunden, men vi behöver Jesus i den fighten. Om det är onda andar i farten är det endast Jesu namn och auktoritet som hjälper

- 25/4-19 18:59 -


Tomas N kommenterade Med Jesus i tusen år

Oavsett var man hamnar i sin bedömning i om Jesus bekräftar att det blir ett fysiskt rike med Davids tron, så bör man inte tappa bort en annan viktig sak.

Guds rike både under Jesus levnad och fram till nu ÄR ett osynligt rike som vi bär inom oss. Glömmer vi det, så har vi tappat mycket om inte allt.

Vi strider därför inte mot kött och blod utan mot furstar och andemakter. Vi är kallade att leva efter det andliga och inte det köttsliga som är korrumperst, skall dö och inte ärver himmelriket.

Hur många gånger undervisade Jesus om Guds rike? 

Detta evangeliet om riket skall predikas och sedan skall slutet komma.

Guds osynöigs rike är de troendes hemvist och tillhörighet.

Skulle det sedan ändå bli ett "tusenårsrike" i fysiskt format så må det bli det enligt Guds vilja. Men låt inte läran om detta förändra något av andrs viktigare fundament som har att göra med hur vi lever här och nu

- 24/4-19 23:47 -


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Jag vill ge oss alla en uppmuntran som gäller denna tid.   Satan och de mörka krafterna är bundna redan nu , men detta genom att den auktoriteten används

Jag ska ge dig himmelrikets nycklar. Allt som du binder på jorden ska vara bundet i himlen, och allt som du löser på jorden ska vara löst i himlen."(Matt 16:19)

17 De sjuttio kom glada tillbaka och berättade: "Herre, till och med de onda andarna lyder oss i ditt namn."
18 Han sade till dem: "Jag såg Satan falla ner från himlen som en blixt.
19 Se, jag har gett er makt att trampa på ormar och skorpioner och över fiendens hela välde. Ingenting ska någonsin skada er.
20 Men gläd er inte över att andarna lyder er, utan gläd er över att era namn är skrivna i himlen."

Oavsett om det blir ett tusenårsrike eller om det är himmelriket och nya Jerusalem som vi skall hoppas på och drömma om, så skall vi glädjas och leva i det nya bättre (Hebr 9)förbundet med alla dess löften och uppdrag som varje kristen har (1 Petrus 2:9)

9 Men ni är ett utvalt släkte, ett kungligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk för att förkunna hans härliga gärningar,  han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.
10 Ni som förr inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet har nu fått barmhärtighet.

I gamla förbundet så fanns inte dessa löftena. Judarna kämpade som vi läser om med att hålla lagen och föll så ofta för att bryta lagen och att tjäna hedningarnas gudar;MEN den stora skillnaden är ju för världens alla hedningar , som nu efter korset , Jesus och nya förbundet fått tillträde till att leva ed Gud.

Det finns många texter om att djävulen  förledde nationerna som han ville. Så behöver det inte vara idag. han är fortfarande den här världens furste, men auktoritet och seger över honom finns och endast i Jesu namn hos en som lever i gemenskap och efterföljelse med Jesus

Någon gång om Gud leder till det, kanske jag vill gå in i en djupare utläggning om detta med tusenårsriket som jag ser det. Men det har inte kanske en hög prioritet.

Men en sak till vill jag lyfta upp och den är ganska allvarlig. Om profetiorna i Jesaja och de andra gäller troende idag och löftena gäller oss, så är den en rik källa att ösa ur och ger oss rötter som Guds folk som löper genom de två förbunden. Men om det bara gäller Israel då och Israel i ett framtidsrike, så blir vi ganska svältfödda och en andra eller tredje klassens adoptivbarn i Guds familj.

Paulus pratar om det sanna israel , vilket vi är en del av.  Detta beskrivs bra i Efesierbrevet 2

Den rivna skiljemuren

11

Kom därför ihåg hur det var tidigare: ni var födda som hedningar och
kallades oomskurna av dem som kallar sig omskurna, med den omskärelse
som görs på kroppen av människohand.
12

På den tiden var ni utan Kristus, utestängda från medborgarskapet i Israel och utan del i förbunden med deras löfte. Ni var utan hopp och utan Gud i världen.


13

Men nu, genom Kristus Jesus, har ni som tidigare var långt borta kommit nära genom Kristi blod.
14

Han är vår frid, han som har gjort de två till ett och rivit skiljemuren, fiendskapen. I sin kropp
15

har han satt lagen ur kraft med dess bud och stadgar, för att i sig
själv göra de båda till en enda ny människa och så skapa frid.
16

Så skulle han försona de båda med Gud i en enda kropp genom korset, där han dödade fiendskapen.
17

Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
18

Genom honom har vi båda i en och samme Ande tillträde till Fadern.
Guds välsignelse!

- 24/4-19 09:50 -


Tomas N kommenterade Christer Åberg fyller 55

Grattis Christer!  Och Guds välsignelser till dig.

- 24/4-19 00:33 -


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Svar till Leif.

Texten från apostlagärningarna varken dementerar eller bekräftar vilket rike det handlar om. Det vi vet sedan tidigare är att lärjungarna kände till profetiorna som de ville tolka bokstavligt med makt åt Israel och Davids tron fysiskt. Jesus å andra sidan predikade om Guds rike som var helt annorlunda .

Om lärjungarna inte skulle veta, så är det kanske så för oss också. Vi kan inte med säkerhet veta genom den eller någon annan text heller hur det är eller skall bli.

Jag tror dock att de flesta och kanske alla profetiska löften i GT om Jesus och nya förbundet gäller Guds folk idag och inte en senare period. Om inte , så behöver man bena ut vilka som gäller vad. Där är det självklart enklast att luta åt att allt gäller ett fysiskt Israelrike, men åtminstone några texter i t ex Jesaja 61 och 53 borde beskriva nya förbundets tid. Eftersom det viktiga var inte bara Jesus utan Guds rike, med nya löften, som ju både David och senare Profeterna talade om

Det lönar sig nog inte mycket att bråka om detta, men jag kan se att man kan ha olika tolkningar här.

Det viktiga är att man har en teologi som funkar och ger ära åt Jesus

- 22/4-19 23:45 -


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Svar till SAS.

Jag vet vilket kontroversiellt ämne detta är. Men för respekts skull kanske vi kan undvika att bunta ihop olika grupper och läror med varandra. T ex reformerta(amillenialism) och RKK som annars inte har någon gemenskap. Jag har inte ens nämnt pretrib  och darby vilket man ju kommer till om man vill gå in i en djupare studie. Jag vill tro att de flesta söker efter bästa förmåga med egen läsning och Helige Andes vägledning

Jag svarade på Bengts enkla fråga efter min övertygelse, men det här är en djup och svår fråga som bara kan bli fruktsam om det finns flera med både kunskap och mogenhet/respekt  att argumentera med respekt för Bibeln

Eftersom Bibeln är kär för den som tror, så blir det både personligt  och splittrande när saker kan tolkas på flera sätt. Men det kan det bevisligen

Det är inte frälsningsavgörande med hur det ser ut i sluttiden, så om man inte blir uppbyggd eller hamnar i ett svårt vägskäl är det bättre att släppa ämnet och istället tjäna Gud i enklare och viktigare saker.

Men ibland dyker sådana här frågor upp och ofta undviker man och ibland svarar men ärligt, vilket är ett grundtips i alla frågor. Den kristna gemenskapen borde kunna hantera detta

- 22/4-19 20:05 -


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Svar till Bengt.

Jag tror inte på en period som heter "tusenårsriket" , utan att himmelriket är nästa steg..

Kolla gärna upp amillenialism om du är okej med engelska, för jag har inte sett något på svenska.  

Jag studerade ivrigt bibeln under flera år sedan jag blev frälst utan att konfronteras med läran om tusenårsriket. När jag väl gjorde det , så kunde jag inte hitta bevis och grund för den.

Det som behöver besvaras är skillnaderna i profeterna (t ex Jesaja) om vilka profetior som är messianska och handlar om Jesus och nya förbundet och vilka som handlar om "tusenårsriket". Jag tror det blir svårt att göra en sådan urskiljning ocheftersom tusenårsriket bygger på en vers i Uppenbarelseboken så låter jag mig övertygas av Jesus egna ord som handlar om två tidseror(Denna tid och den som kommer)

Profetiorna är poetiska och symboliska , liksom allt språkbruk från GT också temperamentsfullt och radikalt. 

Exempel vis så säger Psaltaren 96 att " marken skall jubla och träden ropa av fröjd" Man kan inte ta allt bokstavligt

Så jag tror inte på tusenårsriket och framförallt i reformerad lära i USA är det vanligt med amillenialism. De som studerat menar att man trodde på detta viset länge. Men det är inte något bevis eftersom man länge trodde att de andliga gåvorna hade slutat, vilket visat sig vara fel eftersom den karismatiska väckelsen kom , förvisso med lite orena inslag som också följde

Det kan finnas problem att ta med tusenårsriket i evangelisation och lärjungaträning. Men var och en får göra som de själva känner vara rätt och jag välsignar alla som arbetar för Gud och följer honom. Vissa områden är lite svåra och det kan vara värt att inte vara för hårdnackad

- 22/4-19 19:03 -


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Svar till Bengt.

Mycket förståeligt  Bengt. Mitt tips är att fokusera på annat. Själv drar jag åt att texterna som pekar på "tusenårsriket" är nya förbundets tid satta i kontrast till det gamla . Satan är lössläppt för en kort tid nu  för ett syfte som bara Gud vet, men förmodligen för att sålla i den stora slutskörden. En del kallar det amillenialism, vilket är i det närmaste okänt i Sverige, men mera etablerat i USA

Men jag vill inte bråka med andra kristna som t ex Leif  som tror på detta. Och därför ligger ansvaret på de som bringar upp ämnet och vill predika om det.

En av nackdelarna i att tro på ett tusenårsrike som jag ser det är att missa storheten i vad Gud redan har gjort och som är tillgängligt här och nu och som Gud har kallat till. Man tänker att många löften ligger i en framtid.

Tids nog och ganska snart tvingas vi nog ändå konfronteras i vad som verkligen är sanning. Men precis som när Jesus levde så kommer inte profetiorna synas i klartext, så vi kan inte räkna med något som är totalt otvetydigt.

En av riskerna med tusenårsriket är att det kan förkomma religiösa aktiviteter i Israel som missförstås nu därför att man tänker sig något annat som skall komma .

Det säkraste är att hålla sig endast till vad Jesus själv har pratat om, det är ett säkert grundtips

- 22/4-19 11:45 -


Tomas N kommenterade Terrorhatbrott mot katolska kyrkor och hotell i Sri Lanka

Hemskt nog så får man vänja sig vid dessa scenarion. Men genom väl fungerade och vakna nationer kan det reduceras och helst stoppas. Även bön är väldigt viktigt.

Eftersom vi är i sista tiden så är det inte bara islamistiska attacker , även om de är mest framträdande. Vi hade något på nordirland och så skolskjutningar av icke-muslimer. Några av dessa galningar brukar göra detta på 20/4 (Hitlers födelsedag) som var på påskafton i år, men där slapp vi attacker i år.   

Sri Lanka har ju även varit en plats med decennier av väpnade konflikter. Dessa platser och alla länder med etniska och andra konflikter eller med naiva liberala lagar kommer  vara fokus och föremål för attacker av dessa slag.

Varje nation är ansvarig för att hålla en ordning som förhindrar liknande attacker, men den globala agendan vill bygga upp ett globalt styre med lagar som inte bara förhindrar attacker, utan stryper och förhindrar åsikts och yttrandefrihet och de vill ha dessa attacker , för att det ger en grund för en nödvändig global diktatur.

Påsken och budskapet om Jesus är också provokativt för många

- 22/4-19 10:51 -


Tomas N kommenterade Bibelord om korsfästelsen och uppståndelsen

Tack Christer! Fantastiska och viktiga texter som påminner den som tror och vittnar om vilken stor frälsning det finns att få för vem som helst

- 20/4-19 18:55 -Äldre kommentarer →


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 17, fredag 26 april 2019 kl. 13:57

Jesus söker: Teresia, Terese!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 26 april 2019 12:14

Ber om vägledning Jesus att träffa en man och gifta mig.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp