Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 527 www.apg29.nu


Kommentarer av

Eva

13 kommentarer
 


Eva kommenterade Notre-Dame brinner

Joel Halldorf skriver om Notre-Dame på kultursidan i Expressen. Bl a om byggandet av katedraler som denna och att vi inte längre bygger sådana. Läs gärna den texten. Halldorf skriver ofta så insiktsfullt om fenomen i världen och även om nutiden. Jag blir ofta berörd av hans texter. Han skriver bl a om alla människor som deltog i byggandet, trots att de inte skulle få vara med och se slutresultatet eftersom det tog många år att färdigställa. De byggde för Evigheten, som han uttrycker det. Sen jämför han med nutiden och vad vi i dag bygger och inte bygger.

Man behöver inte vara katolik för att uppskatta en vacker byggnad som överlevt så många historiska skeenden. Den är trots allt ett minnesmärke över vårt västerländska kristna arv som det tedde sig då i början med många vackra och pampiga kyrkor o katedraler. En del av vårt kulturarv i Europa.

- 17/4-19 00:59 -


Eva kommenterade Finns det någon bra svensk bibelskola för nyfrälsta?

Svar till AnnMarie.

Ja Sven Reichman har skrivit bra böcker om frälsningen t ex och även andra ämnen. Jag har själv läst några av dom.

- 13/4-19 15:04 -


Eva kommenterade Finns det någon bra svensk bibelskola för nyfrälsta?

Mitt förslag är att läsa Nya Testamentet i Bibeln. Bibeln själv är alltid det bästa tror jag. Om du ber till Gud i Jesu namn innan du läser kan den Helige Anden hjälpa att förstå.

Sen kan du också läsa i Gamla Testamentet eftersom hela Bibeln hänger ihop. Men i början tror jag det är bäst att börja med Nya Testamentet som i alla fall för mig var det bästa. Där kommer du i direkt kontakt med Jesu Kristi historia och Han Själv  genom hans Ord och Liv.

- 13/4-19 13:46 -


Eva kommenterade Är Noa världens frälsare? - Per-Arne Imsen

Vi behöver inte bry oss om vad påven säger. Enligt Jesu ord så har vi bara en Fader. Påvarna vill ju också kallas "Fader" men det är väl att försöka göra sig lika hög som Gud. Jag lyssnar hellre till de ortodoxa kristnas kardinaler, som inte erkänner påveämbetet. Sen det här med att förena alla religioner är inte ngt som får stöd i Bibeln. Där varnas för att beblanda sig med främmande gudar/religioner. 

- 3/3-19 05:10 -


Eva kommenterade Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Leif, visst kan det vara som du skriver. Men jag har ändå svårt att "få ihop det". Gud uppväckte Kristus från döden som vann seger. Efter det sa han "Mig är given all makt i himmelen och på jorden". Som jag ser det gavs den makten till Honom av den Allsmäktige Fadern. Och som du själv skriver sa han också "De var DINA och DU har givit dem åt Mig". Här på jorden sa Jesus även att "Fadern är större än Jag". "Jag och Fadern är ett". Detta sista kan man tolka som att  Dom är så sammanlänkade i tanke och Ande att de kan betraktas som En enda  varelse. När folk gifte sig hette det att de härefter var "ett" med varandra. Om nu Kristus och Fadern är "Ett" så kan de betraktas som en och samma varelse, samtidigt som Jesus är den Högstes son.

Jesus sa under sin sista tid på jorden att vi från och med då kunde/skulle be i Hans Namn. Många ser det som att be direkt till Jesus Kristus. Andra ber till Gud Allsmäktig och avslutar bönen gnm att säga "I Jesu Namn". Jag tycker båda varianterna är godtagbara och att  det inte betyder att man ber till två gudar eftersom Fadern och sonen är "Ett". Jag tror inte Fadern anser det syndigt att be direkt till Honom i Jesu namn. Inte heller tror jag vi felar när vi ber direkt till Kristus eftersom Han nu är vår överstepräst i himmelen som medlar för oss inför Fadern. För mig känns det trots allt som vi ber till En och Densamme.  Om jag har helt fel i detta så får jag hoppas att det uppenbaras för mig på något sätt.

- 10/2-19 23:32 -


Eva kommenterade Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Jag är "splittrad" i frågan om Jesus, när det gäller hans väsen. Inte att han är vår Frälsare förstås. Det tror jag fullt ut. Och att det BARA genom Honom vi kan bli frälsta. Jag tror också att han är en Gud. Dvs gudomlig från början , den Högstes Förstfödde i himlarna genom vilken allt annat skapades. Sedan blev han sänd till jorden för att , som det står ; "Så älskade Gud världen att han sände sin enfödde/förstfödde son för att var o en som tror på Honom skall ha evigt liv."  Han sände sin son, den förstfödde. 
Jesus bad själv till Fadern och på korset överlät han sin ande i den Högstes händer. Det står ju också att Kristus nu sitter på Guds högra sida och är medlare mellan oss människor och Gud. (Den Högste). "Ingen kommer till Fadern utom genom mig", sa han. Dessa och fler skriftställen gör att jag känner mig splittrad när det gäller Jesu sanna väsen.  Petrus svarade Jesus; "Du är Messias, den Levande Gudens son", när Kristus frågade vem Petrus trodde att han var. Kanske är det ngt jag inte fattar i den här frågan. Men för mig förminskas inte Kristus om Han inte är "Den högste Fadern" utan hans förstfödde Son som var med och skapade allt annat och som lät sig födas som en vanlig människa för att sona våra synder. Sann Gud och Sann Människa.

- 10/2-19 12:11 -


Eva kommenterade Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

det kristna budskapet /sanningen har länge förvanskats eller förlöjligast i vårt land. Inte ens kyrkorna, med några undantag kanske, tar det på allvar längre. Präster och predikanter följer blint efter det som för tillfället anses politiskt korrekt eller modernt. I stället för att förkunna det glada frälsningsbudskapet.

I dag läste jag ngt intressant i GT.  5 Moseboken 6:5-8 : " Och du skall älska HERREN, din Gud , av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft. Dessa ord som jag i dag ger dig skall du lägga på ditt hjärta. Och du skall inskärpa dem hos dina barn och tala om dem , när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du står upp. Och du skall binda dem som ETT TECKEN PÅ DIN HAND, och de skall vara som ETT MÄRKE PÅ DIN PANNA."   5 Mosebok 11:18 säger ungefär samma sak och nämner också att Guds ord skall bindas som ett märke på handen och vara ett märke i pannan.  Jag tänker på det omtalade märket i pannan och på handen hos icke-kristna. Nu lever ju vi i det nya förbundet där det talas om märket i pannan hos de kristna. Det är kanske just vår kärlek och trofasthet i förhållande till Guds ord som åsyftas. Även om vi betraktar oss som frälsta får vi aldrig glömma att läsa Bibeln och också begrunda det vi läser så vi hamnar i rätt förhållande till Gud och inte vilseleds. Ofta kastar GT ljus över förståelsen av Nya testamentet.

- 13/1-19 16:10 -


Eva kommenterade Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

 Håller  med Christer i det här. Han är inte den förste att påpeka alla sex-anspelningar i många disneyfilmer. Lömskt dolda i andra tecknade figurer. Extra sataniskt känns det när det riktas till barn. En gång såg jag en tecknad film med ett barnbarn (kan inte svära på att det var disney). Det var en tecknad sexig kvinnlig agent som gick omkring och vickade på rumpan samtidigt som hon sjöng halvt förröriskt. Kände mig både generad och halvt chockad, men barnbarnet var helt uppslukad av filmen så jag hade inte hjärta att stänga av. (Jag var ju inte heller hemma, utan hos hennes familj). Sa ändå till min son att jag tyckte det var en "knepig" och konstig film för barn och det höll han med om. 

- 29/12-18 18:00 -


Eva kommenterade En ny världsordning - Del 1

Inte bara kyrkorna/många kristna som velat göra "det goda". Politikerna i Sverige har en mkt stor del i att vårt land nu ser ut som det gör. De ville vara världens humanitära stormakt (och vill det nog fortfarande. I alla fall en del av dom) Sen har dom och diverse kändisar stigmatiserat alla som haft annan åsikt. Kyrkorna har nog också i många fall känt tvånget att göra "det goda" för att inte framstå som ond. Jag tycker att kyrkor bör hålla sig utanför politiken och fokusera på vad Bibeln säger. På ett ställe står t ex " var inte alltför vis eller alltför rättfärdig. Inte vill du väl fördärva dig själv?" Tror det är i Ordspråksboken i GT. Och sen har vi det gamla talesättet ; "Vägen till helvetet är kantad med goda föresatser".

- 22/12-18 12:47 -


Eva kommenterade Rysslands spel med krig som insats

Alexander, du är verkligen anti-putin. Samtidigt lovordar du våra västmakter trots all dekadens som brer ut sig mer och mer i västvärlden med hbtq-rörelser och abortförespråkare och många andra obibliska påfund. Visserligen bör vi inte döma t ex homosexuella heller, men nu börjar det gå för långt åt det andra hållet. Har t ex läst att även pedofiler gärna vill inkluderas i prideparaden. 

Själv har jag svårt att tro att Ryssland skulle ha intresse av att invadera vårt land. Den enda anledning jag ser till det är i så fall att Sverige nu agerar som värdland åt USA, som kan ha militär på Gotland. Dessutom är Ryssland omringat på flera sidor av nato-vänliga trupper med vapen riktad mot landet. Och som några andra skrivit här så kan Gud använda olika härskare ( även de vi ogillar) för att genomföra sin vilja för vår värld. Har själv varit arg på mkt som skett de senaste åren men insett att det är bibliska profetior som uppfylls mer och mer. Ingen världsledare är mäktigare än Gud.

- 4/12-18 10:20 -Äldre kommentarer →


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 17, tisdag 23 april 2019 kl. 18:37

Jesus söker: Georg, Göran!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 23 april 2019 15:48

HJÄLP oss be om Guds ingripande ien familjerelation där vi föräldrar får utstå vuxna barns mobbing och utrysning. Vi uthärdar snart inte mer. Detta har pågått i fyra års tid.
Må Gud gripa in.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp