Surfar nu: 421 www.apg29.nu

Kommentarer av

Roine Öberg

814 kommentarer
 


Roine Öberg kommenterade Einstein hade en liten hjärna

https://www.youtube.com/watch?v=wM1fJF7IIUs";>https://www.youtube.com/watch?v=wM1fJF7IIUs

Nu då?

- 1/6-19 21:28 -


Roine Öberg kommenterade Einstein hade en liten hjärna

Provar igen!
https://www.apg29.nu/a/49r
GVD

- 1/6-19 21:23 -


Roine Öberg kommenterade Einstein hade en liten hjärna

Enligt Einsteins teori är detta omöjligt🧐

Dags att plocka ner honom från avgudatronen som så många har satt honom på🤔

Men man har mätt upp högre hastigheter än ljusets i Bern 🤯

https://www.nyteknik.se/innovation/partikel-snabbare-an-ljuset-6419488

Spännande att höra teorierna som Barry Setterfield har om ZeroPointEnergy i filmen nedan. Som också kan förklara en hel del om hur skapelsen kan vara bara 6000år gammal utan att krocka med det vetenskapliga faktum, att vi kan se miljoner ljusår ut i universium😋

Om t.ex ljusets hastighet vore densamma idag som när Dinosaurierna fanns, så skulle de ha haft en så långsam nervkommunikation i kroppen att de inte skulle kunna leva ett normalt dinoliv😂 se hela intervjun, jag lovar dig det är den värd🤗

Ljusets hastighet är förövrigt inte en konstant, den har sjunkit sen man började göra mätningar av den...... 

https://www.apg29.nu/a/5y9

Guds frid!

- 1/6-19 20:43 -


Roine Öberg kommenterade Varning för fariséer i kyrkan

Påminn dem om att de skall underordna sig och lyda myndigheter och makthavare och vara beredda att göra allt som är gott, att inte förolämpa någon utan hålla frid och vara tillmötesgående och visa vänlighet mot alla människor. Vi var själva en gång oförnuftiga, olydiga och vilsegångna. Vi var slavar under många slags begär och lustar, vi levde i ondska och avund, vi var avskyvärda och vi hatade varandra. Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande, som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare. Detta skedde för att vi skulle stå rättfärdiga genom hans nåd och, som vårt hopp är, bli arvingar till det eviga livet. Detta är ett ord att lita på, och jag vill att du med kraft inskärper det, så att de som tror på Gud vinnlägger sig om att göra goda gärningar. Sådant är gott och nyttigt för människorna. Men undvik dåraktiga dispyter och frågor om släktregister och kiv och stridigheter om lagen. Sådana är skadliga och helt meningslösa. En villolärare skall du visa ifrån dig, sedan du varnat honom en första och en andra gång, eftersom du vet att en sådan är på fel väg och syndar och har dömt sig själv.

Brevet till Titus 3:1‭-‬11 SFB98

https://bible.com/bible/160/tit.3.1-11. SFB98

Guds frid!

- 1/6-19 10:52 -


Roine Öberg kommenterade Varning för fariséer i kyrkan

Frälsningen är gratis, men kostar oss allt, vi kan inte ta med oss någonting in i Guds rike, vi måste lämna allt bakom oss😊 och följa Herren!  

.

Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den. 

Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 

Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. 

Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 

Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar?

Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

Matteusevangeliet 7:13‭-‬23 SFB98

https://bible.com/bible/160/mat.7.13-23. SFB98

Guds frid!

- 31/5-19 23:20 -


Roine Öberg kommenterade Varning för fariséer i kyrkan

Svar till Leif.

"Problemet med många av dem som i all välmening ofta vill vara s.k Guds väktare är att varningarna saknar kärlek. Man säger att det sker pga kärlek till Guds Ord, men!!!!!"

Hur vet man att det saknas Kärlek?
När Jesus rensade templet, saknade han kärlek då? 
Det kan bli hårda ord sagda i kärlek i bland.
 
När vi som kristna ser hur man t.ex har gjort Jesus till en guldkalv som man mjölkar på pengar! 
Då verkar Guds Kärlek i oss att varna för dessa sammanhang och försöka att visa på hur korrupt det kyrkliga (förenings) livet blivit......
Utsidan putsas inför söndagens (klubbträff).....
Men hur står det till på insidan? 
Pastorn el någon annan stackare får stå och ge ett inlindad kollektpredikan, som skall visa på att om man ger sina pengar till kyrkan så ska man minsan få pengar tillbaka med ränta!
Gud vill inte ha våra pengar, de tillhör redan honom, man kan inte köpa välsignelser från Gud, han vill ha våra hjärtan helt och fullt, inget annat duger som offer!
Detta var bara ett exempel på vad som finns att varna för, det finns en falsk kärlek i dagens Kyrkor, en ytlig medhårs strykande ljumhet som Gud hatar......en förening av människor som gillar att höra om (Jesus) i högst 40min en gång i veckan, sen till det viktiga kaffe och värdsliga samtal och inget mer tal om Jesus på en vecka tack.... detta har jag upplevt i nätan varenda församling jag besökt🤔 
Kyrkorna behöver renas från mammon och världslighetens andemakter om den ska bestå inför Gud........ Herren väntar tålmodigt utan för dörren, men släpps han inte in så måste vi gå ut till Honom, om vi väljer Honom till varje pris!
Det är att bättre vara utan församlingsgemenskap, än att vara en del av en ljummen värdslig sådan!
Om man ändå väljer att vara en del i en sådan, finns risken att man dras med i deras världslighet och ljumhet, och då blir det lätt att man fortsätter på den vägen mot fördärvet☹
Man blir en del av en (Andlig sköka)
I stället för att gå från seger till seger över synden i ens liv, 😍 som man får göra när man vandrar med Jesus i Den Helige Ande.......😍
Guds frid!

- 31/5-19 12:42 -


Roine Öberg kommenterade Varning för fariséer i kyrkan

Det måste finnas en balans i det Kristna budskapet som predikas, annars tippar skutan och lasten faller över bord, att anklaga syskon för fariseism är inte att ödmjuka sig inför Herren, utan risken är att vi då säger i vårt hjärta "tack Gud att jag inte är som denna Farisee🤔

Och nu har jag en bön till dig, min fru - det är inte något nytt bud jag här ger dig utan det som vi har haft från början - jag ber: låt oss älska varandra. Ja, detta är kärleken: att vi lever efter hans bud. Detta är det bud ni har hört från början, att ni skall leva i kärleken.

Johannes andra brev 1:5‭-‬6 SFB98

https://bible.com/bible/160/2jn.1.5-6. SFB98

Jag har sett mången Kristen försvara sig med att anklaga sina bröder för fariseism, när de förmanas och tillrättavisas enligt Guds Ord.

Man vägrar ödmjuka sig och tänka att man skulle kunna ha någon flisa i ögat, nej i högmod travar man på, och kallar de som försöker hjälpa dem i kärlek för Fariséer.

Nu finns det ju även dessa som verkligen lever lagiskt på fariséiskt  vis och tror att de är något och älskar att stå och be kyrkorna för att folk ska lägga märke till dem, och de älskar att sitta längst fram i kyrkorna och söker sin ära av varandra.

Jesu bön om enhet och kärlek, blir den besvarad, eller måste vi på mänsklìgt vis försöka förverkliga enheten som han bad om, så att Jesus ska få bönrsvar?

eller kommer enheten av att vi lyder Guds Ande och Ord vart han än leder oss, och vad han än ber oss att säga till våra syskon i Herren?

Även om vi vet på förhand att vi kommer bli kallade för både det ena och det andra så måste vi lyda Gud mer än människor och predika sanningen om hela Guds rådslut.

Det är Guds Ande och sanning som skapa den Heliga enighet som Jesus ber om i bönen i john 17:21 inte något som vi kan frammana själva genom att acceptera varandras villfarelser och bjälkar resp. flisor i ögonen🤗

Nej, vi måste hjälpa varandra och tjäna varandra i kärlek med de nådegåvor som Herren gett till församlingen, utan att försumma vikten av sanningen renheten i Guds Ord😍

Guds frid

- 30/5-19 13:05 -


Roine Öberg kommenterade Flera media ber om ursäkt för alla Fake news

Ett stort Aprilskämt, väl fördålt om man inte tror på bibelns skapelseberättelse!

Fake News så det skriker om det!

https://www.apg29.nu/a/3yv

Guds frid! 

- 2/4-19 14:42 -


Roine Öberg kommenterade Hela kroppen kastas i helvetet

En härlig predikan mitt i allt elände!

Av den hemgångne glädjespridaren Veli Sergei

https://www.apg29.nu/a/1wh

Gud frid!

- 26/3-19 10:11 -


Roine Öberg kommenterade Hela kroppen kastas i helvetet

Svar till Harald.

Herren är en nådefull Gud.....vi skall inte fälla några förhastade domar i förtid och därigenom förlora vårt hopp om nära och kära som dött utan att tro på Jesus.....men vi har ju att förhålla oss till Jesu ord i matt 10 där han talar om hur mycket vi ska älska honom för att vara värdiga att följa honom.....och det kan vi ju göra något åt fortfarande.... Guds frid och välsigne dig!

Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig. Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det. Den som tar emot er tar emot mig, och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. Den som tar emot en profet därför att det är en profet, han skall få en profets lön. Och den som tar emot en rättfärdig man därför att det är en rättfärdig, han skall få en rättfärdig mans lön. Och den som ger en av dessa små en bägare friskt vatten att dricka, därför att det är en lärjunge - amen säger jag er: Han skall inte gå miste om sin lön."

Matteusevangeliet 10:37‭, ‬39‭-‬42 SFB98

https://bible.com/bible/160/mat.10.37-42. SFB98

- 24/3-19 21:41 -Äldre kommentarer →


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 26, onsdag 26 juni 2019 kl. 00:42

Jesus söker: Rakel, Lea!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 26 juni 2019 00:07

Har svårt för att sova nu då vi fått problem, vill någon be

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp