Surfar nu: 341 www.apg29.nu

Kommentarer av

Tomas N

1492 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Svar till Bengt.

Jag tror inte på en period som heter "tusenårsriket" , utan att himmelriket är nästa steg..

Kolla gärna upp amillenialism om du är okej med engelska, för jag har inte sett något på svenska.  

Jag studerade ivrigt bibeln under flera år sedan jag blev frälst utan att konfronteras med läran om tusenårsriket. När jag väl gjorde det , så kunde jag inte hitta bevis och grund för den.

Det som behöver besvaras är skillnaderna i profeterna (t ex Jesaja) om vilka profetior som är messianska och handlar om Jesus och nya förbundet och vilka som handlar om "tusenårsriket". Jag tror det blir svårt att göra en sådan urskiljning ocheftersom tusenårsriket bygger på en vers i Uppenbarelseboken så låter jag mig övertygas av Jesus egna ord som handlar om två tidseror(Denna tid och den som kommer)

Profetiorna är poetiska och symboliska , liksom allt språkbruk från GT också temperamentsfullt och radikalt. 

Exempel vis så säger Psaltaren 96 att " marken skall jubla och träden ropa av fröjd" Man kan inte ta allt bokstavligt

Så jag tror inte på tusenårsriket och framförallt i reformerad lära i USA är det vanligt med amillenialism. De som studerat menar att man trodde på detta viset länge. Men det är inte något bevis eftersom man länge trodde att de andliga gåvorna hade slutat, vilket visat sig vara fel eftersom den karismatiska väckelsen kom , förvisso med lite orena inslag som också följde

Det kan finnas problem att ta med tusenårsriket i evangelisation och lärjungaträning. Men var och en får göra som de själva känner vara rätt och jag välsignar alla som arbetar för Gud och följer honom. Vissa områden är lite svåra och det kan vara värt att inte vara för hårdnackad

- 22/4-19 19:03 -


Tomas N kommenterade Tusenårsriket - Vad är det?

Svar till Bengt.

Mycket förståeligt  Bengt. Mitt tips är att fokusera på annat. Själv drar jag åt att texterna som pekar på "tusenårsriket" är nya förbundets tid satta i kontrast till det gamla . Satan är lössläppt för en kort tid nu  för ett syfte som bara Gud vet, men förmodligen för att sålla i den stora slutskörden. En del kallar det amillenialism, vilket är i det närmaste okänt i Sverige, men mera etablerat i USA

Men jag vill inte bråka med andra kristna som t ex Leif  som tror på detta. Och därför ligger ansvaret på de som bringar upp ämnet och vill predika om det.

En av nackdelarna i att tro på ett tusenårsrike som jag ser det är att missa storheten i vad Gud redan har gjort och som är tillgängligt här och nu och som Gud har kallat till. Man tänker att många löften ligger i en framtid.

Tids nog och ganska snart tvingas vi nog ändå konfronteras i vad som verkligen är sanning. Men precis som när Jesus levde så kommer inte profetiorna synas i klartext, så vi kan inte räkna med något som är totalt otvetydigt.

En av riskerna med tusenårsriket är att det kan förkomma religiösa aktiviteter i Israel som missförstås nu därför att man tänker sig något annat som skall komma .

Det säkraste är att hålla sig endast till vad Jesus själv har pratat om, det är ett säkert grundtips

- 22/4-19 11:45 -


Tomas N kommenterade Terrorhatbrott mot katolska kyrkor och hotell i Sri Lanka

Hemskt nog så får man vänja sig vid dessa scenarion. Men genom väl fungerade och vakna nationer kan det reduceras och helst stoppas. Även bön är väldigt viktigt.

Eftersom vi är i sista tiden så är det inte bara islamistiska attacker , även om de är mest framträdande. Vi hade något på nordirland och så skolskjutningar av icke-muslimer. Några av dessa galningar brukar göra detta på 20/4 (Hitlers födelsedag) som var på påskafton i år, men där slapp vi attacker i år.   

Sri Lanka har ju även varit en plats med decennier av väpnade konflikter. Dessa platser och alla länder med etniska och andra konflikter eller med naiva liberala lagar kommer  vara fokus och föremål för attacker av dessa slag.

Varje nation är ansvarig för att hålla en ordning som förhindrar liknande attacker, men den globala agendan vill bygga upp ett globalt styre med lagar som inte bara förhindrar attacker, utan stryper och förhindrar åsikts och yttrandefrihet och de vill ha dessa attacker , för att det ger en grund för en nödvändig global diktatur.

Påsken och budskapet om Jesus är också provokativt för många

- 22/4-19 10:51 -


Tomas N kommenterade Bibelord om korsfästelsen och uppståndelsen

Tack Christer! Fantastiska och viktiga texter som påminner den som tror och vittnar om vilken stor frälsning det finns att få för vem som helst

- 20/4-19 18:55 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag kanske tog i för mycket. Jag har inte ifrågasatt din frälsning och har heller varken auktoritet eller ambition att fördöma dig.

Men jag ville och vill fortfarande utmana dig angående din unika tolkning av uppenbarelseboken och sluttiden. Du har alltid varit respektfull och hållit en god ton vad jag har sett, så det skall du ha en eloge för.

Verkligheten vi lever i är ju i slutändan att sanningen leder till frihet och styrka och en nära vandring med Jesus och villfarelser leder till avfall eller en jobbig vandring för den som ändå är frälst, men har blinda fläckar i sin teologi.

Dina tolkningar som jag och andra som läser på apg29 har sett i åratal är unika . Jag ser väldigt annorlunda på allt och säger inte att jag har alla svaren, men det viktigaste som jag känner mig ledd att säga offentligt är att det kommer allvarliga prövningar framöver där tyvärr många som idag är kristna inte kommer vara redo.

Därför blir jag så bedrövad när det förekommer olika läror som läggs fram med stark övertygelse som antingen pekat ut ett visst scenario med utpekade brottslingar eller andra budskap som bär budskapet att somna om och säga att allt är väl.

Den största kärleken är när Gud sände sin Son till att dö för att människor skulle räddas, den näst största kärleken är kanske att bry sig om andra så att de inte skall gå förlorade och missa det som Jesus dog för. Även om denna omsorg kan ges i uttryck som  ser fyrkantiga och dömande ut

Glad och välsignad påsk!

- 20/4-19 12:23 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Inget är så splittrande och så mycket källa till att skrämma iväg sökare , nyfikna och nya troende som olika tolkningar och teorier om Babylon och antikrist i uppenbarelseboken och för den delen om uppryckandet. Några hetsar om vatikanen och andra om islam som odjuret och detta bär en frukt av uppror, hets och villfarelse , trots att dessa läror också är avfallna och skall kritiseras

Därför bör man ha respekt för Gud och Jesus som dog och offrades just denna högtid (påsk) och det visar man genom att förstå att det finns ett stort allvar när det gäller babylon och antikrist. Det är Guds fiender och satans uppror genom alla tider som manifesteras i sluttiden.

Alla som levt ett tag och även har läst bibeln har nog förstått på vilka områden som djävulen har ett visst grepp om mänskligheten och förmår att locka människan till synd och uppror.

Det är det som även uppenbarelseboken handlar om . Teknikaliteter är inte i centrum utan maktambitioner och förförelser liknande den som ormen lyckades med i begynnelsen.

Jag Är inte intresserad av att höra dina teorier för femtielfte gången. Omvänd dig istället från att lura in folk i falsk trygghet eller sci-fi fantasier som"profetisk uppenbarelse"

Jesus dog även för dig , men nåd och frälsning innefattar omvändelse. Vi behöver ha respekt för Guds ord

- 19/4-19 23:50 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Min vän, du har ett par väldigt märkliga glasögon på dig som leder dig till rena sci-fi slutsatser.

Kan man inte gå in i uppenbarelseboken utan att det blir så här konstigt så är det bättre att hålla sig borta.

Snaran dras åt i världen, förföljelsen för kristna kommer öka och en väckelse pågår mitt i detta.

Andlig vakenhet är viktig och överlåtelse till Jesus. Omvändelse , kärlek till Guds rike och fasthet i tanke och handling är viktig.

Även du Karl Håkan skall prövas i slutet och med tanke på att lära ut sanning eller bara oskyldigt spekulerande i andliga saker om nu det finns bibliska exempel på

- 19/4-19 18:17 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Tom.

USA passar kostymen ganska bra. Jag skulle säga att det kan vara världsstatens elit och ledning finansiellt och hierarki som det handlar om (minus antikrist som står för den religiösa delen) . Babels torn och Babylons riken ville bygga imperium och vi har sett några sådana projekt genom åren, alla med samma brutalitet och löften om en förbättring för människorna

- 19/4-19 17:13 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame i aska och ruiner - Kyrkan kunde inte frälsa

Svar till Steven.

Kommentar till det du skriver från Lukas 13. "Kämpa för att komma in igenom den trånga porten osv"

Jesus undervisar som så ofta i synagogan och till judar. Det är en annan förutsättning  än idag där man kan välja Gud eller inte. Den som gått med Gud aktar sig för att falla ifrån, men måste ändå se efter hur man går och lever. Judarna i synagogan måste omvända sig och tro på messias och där är procenten frånfall säkert större. Idag beror det mera på att de som är ledare i kristna sammanhang förmedlar rätt väg , så att andra kan följa.

Psalm 51 är en välsignelse för den som fallit allvarligt precis som David gjorde när han skrev psalmen. Men inte kanske rätt väg att provocera fram en syndanöd. Det kommer ändå på ett personligt sätt när vi omvänder oss och ödmjukar oss. Det är skillnad på allmän synd och specifika saker där vi trampar oredntligt i klaveret. Det är  Helige Andes jobb att uppenbara synd för oss, men inte för att fördöma utan mana oss till den frihet och förnyelse som Gud erbjuder

- 19/4-19 17:07 -


Tomas N kommenterade Notre-Dame och skökokyrkan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag tror att du gräver för djupt i symboliken. Enligt vad jag kan förstå efter att ha läst hela texterna från t ex Rev. 12 och framåt och särskilt hela kap 18 så kan Babylon omöjligten vara katolska kyrkan.Utan en världslig makt som är starkt knuten till mammon.

Annars tycker jag uppenbarelseboken 14 har en väldigt tydlig ordning (vers 6-9) med frälsningen, babylons fall och odjurets märke som huvudskeenden i allt.

Jag tror man kan titta lite på babylon historiskt, bl a rikets tid när Israels folk fördes dit i fångenskap.

I övrigt så är det väl samma regler som i allt annat. Evangeliet skall funka i evangelisation och lärjungaskolning på basic nivå. Uppenbarelseboken är en del av bibeln och skall vittna om vem Gud  är och inte vara en hög akademisk klubb för inbördes beundran bland de som läst i åratal och blivit experter.

Framförallt så är handlar ju Jesus och apostlarnas undervisning om att kunna leva rent och funktionellt, transparent och med liv som är vittnesbörd. Fariseerna får stå kvar som varnande exempel på att ändlösa studier av det profetiska har en tendens att leda bort ifrån det enkla och radikala budskapet och livsstilen

- 19/4-19 14:55 -← Nya kommentarer | Äldre kommentarer →


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, måndag 20 maj 2019 kl. 21:27

Jesus söker: Karolina, Carola!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 20 maj 2019 20:50

Be att andevärlden häver min förbannelse som man satt på mig helt olagligt, Har förlåtit en i andevärlden

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp