Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 480 www.apg29.nu

Kommentarer av

Erik S

526 kommentarer
 


Erik S kommenterade Christer Åberg fyller 55

Dagen är snart slut, men bättre sent än aldrig heter det ju. Hoppas du haft en bra födelsedag. Må du fortsatt få vandra i Guds väldiga nåd-Grattis!

- 23/4-19 23:38 -


Erik S kommenterade Terrorhatbrott mot katolska kyrkor och hotell i Sri Lanka

Inte bara katolska kyrkor som drabbats, åtminstone en pingstkyrka är också drabbad, om jag nu förstått det rätt. Terroristen slog till strax efter det att söndagsskolan hade slutat. Minst ett 10-tal barn och vuxna dog.

Tyvärr är det bara en tidsfråga när det drabbar ett land i Europa. Sverige ligger "dåligt till". Vi har många radikaliserade muslimer och nu kommer vi få x antal is-folk också. Redan har vi väl uppåt 200 st, vi kanske får uppåt 500! Man vågar inte tänka tanken fullt ut, vad det kan leda till. Det kan faktiskt smälla när som helst i vårt kära land. Gud hjälpe oss.

- 22/4-19 01:45 -


Erik S kommenterade Finns det någon bra svensk kristen församling?

Svar till Bengt.

Nej, det tror jag inte att dom har, -dom är väl på samma linje som Arken i Kungsängen. Dom verkar ha en väl fungerande "verksamhet", rent allmänt betraktat. Har dock hört en del röster som ifrågasätter "upplägget". Pastorerna är ju släkt med varandra både hit och dit. Tror inte det är så lyckat, om en församling drivs som ett familjeföretag. Får då någon annan komma med ideér och förslag, eller? Denna familjetrend kanske borde brytas....in med nya krafter och ögon som ser från lite annat håll.

B Spetz som var föreståndare tidigare, hade också sina "ideér och infall", han var inte så "populär i alla läger" om man så säger. Men det är väl en annan sak, han är hemma i sitt rätta hem nu.

Har dock inte besökt kyrkan på ett tag nu. Har bara sett gudstjänster via webben. Jag skulle dock inte välja denna kyrka om jag sökte en gemenskap. Men Herren välsignar och är med dom och det är ju det viktigaste. (ursäkta om texten blev något negativ, det är inget illa menat) MVH

- 20/4-19 18:07 -


Erik S kommenterade Madonna uppträder i Eurovision i Israel

Svar till Tessy.

Hemskt, ja visst. Hon är ju faktiskt häxa. Dessutom är hon djävulsdyrkare. Det förklarar ganska bra varför hon i nästan alla sina shower har med "sexanspelningar" och anspelningar på djävulen och dom mörka makterna.

Hon har själv uppgett att "hon sålt sin själ till djävulen". Detta i likhet med många andra s.k superstjärnor i Hollywood. I utbyte får dom stor berömmelse, blir oerhört förmögna och kan leva ett liv i överflödande lyx. Dock finns väl ingen grupp som mår så psykiskt dåligt som dessa gör. Det har ju visat sig att självmordsförsök, terapi, besök och inläggning för avgiftning och just självmord är högt i denna "superkändisgrupp" Och vad kan det bero på tro? Kanske inte så svårt att räkna ut, trots allt.

Men sorgligt är det att hon skall uppträda i Israel.

- 10/4-19 12:51 -


Erik S kommenterade En kristen röst i Sverige

Svar till Tomas N.

Jo då, visst är det så, att omvändelsen, andedopet och att växa i tron och låta de andliga gåvorna komma i bruk, är det viktigaste! Men som "god tvåa"-förlåt jämförelsen, kanske inte var det lämpligaste- kommer förståelsen av Israel, Guds egendomsfolk, och Guds handlande med dessa frågor i ändetiden. Jag tror det är viktigare än vad vi förstår.

Vi som troende/församling är inympade i den äkta vinstocken! Bibeln kommer från judarna, Jesus var jude, patriarkerna, profeterna m.m. I Ef. 2 "Ty i sitt kött gjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två, i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid, och för att han skulle åt dem båda, förenade i en enda kropp, skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset, hade i sin person, dödat ovänskapen"!!! V 18 "Ty genom honom har vi, den ena såväl som den andra, i en och samma Ande tillträde till Fadern"!( Det här gäller som du säkert vet judar och hedningar.) (Detta kan mycket väl vara ordet som jag bygger nästa predikan på)

En liten tanke bara, kan det vara så att, utan den ena parten-jude/hedning-och av dom två en enda ny människa, så skulle det inte gå att "skaffa försoning med Gud?" Båda är alltså viktiga, liksom korset och hans offerdöd, det är ju själva grunden givetvis. Dessa 3 (tänk på treenigheten) finns det en länk där? Jesus/korset, judarna, hedningarna. Är det inte vad som står här i Ef 2? Judarna är det äkta olivträdet/vinstocken, vi hedningar ympas in. Alltså bär stammen grenarna, utan stam inga grenar. Judarna/Israel är vad jag kan se, oerhört viktiga-alltså dom judar som upptäckt att Jesus är Messias, inte dom andra.

Nej, ursäkta mig, nu ska vi inte fördjupa oss alltför mycket i detta, här och nu. Men vi måste vara helt vakna för att se vad som händer med detta land och folk i slutet på denna tidsålder. Det är om detta mycket handlar. Jesus skall styra från Jerusalem under 1000-års riket. Han skall sätta sina fötter på Oljeberget när han kommer. Ingen annanstans! Folk och nationer skall dra till Jerusalem för att tillbedja. Och löfteslandet, det stora nya Israel skall vi få se förverkligat! Fantastiskt! Inget annat folk, inget annat land har fått dessa löften från Gud. Bibeln är onekligen intressant om man börjar "tränga in i ordet". 

Ha det nu gott och Guds rika välsignelse-Shalom.

- 5/4-19 16:05 -


Erik S kommenterade En kristen röst i Sverige

Svar till Sven Thomsson.

Amen! Så är det. Du är helt rätt ute, vad jag kan se. GVD! Shalom

- 5/4-19 15:06 -


Erik S kommenterade En kristen röst i Sverige

Svar till Jessica.

Ni har rätt både du och AnnMarie. Det finns alldeles för många i våra församlingar som mår dåligt-både psykiskt o kroppsligt. Och det sker alltför lite helanden och under, tyvärr!

Kristna och församlingar står idag under kraftiga demoniska attacker, som enbart vill "ställa till det" och förstöra. Det är ju här som den onda sidan först och främst sätter in sitt artilleri. Får han-djävulen-dom troende att må dåligt o kanske tvivla på ordet, då har han vunnit en hel del.

Till stor del beror detta på, att vi låtit osunda influenser fått insteg i församlingarna. Det behövs så lite, får bara djävulen in en kil, så.....vi har hbtq, New Age, radikalfeminism, liberalteologin, influenser från Katolska Kyrkan, ja även antisemitism-allt detta hör absolut inte hemma i församlingarna. Sedan kan vi utveckla detta till "religiös underhållning och uppträdande".

Många församlingar står inte stadigt på ordet idag. Det saknas andesmorda lärare och profeter, ja det saknas väl i stort sett alla de nådegåvor/tjänstegåvor som det talas om. Många församlingar vill inte lyssna på det radikala enkla Bibliska budskapet. Man vill heller inte ta till sig och lyssna på ändetidens budskap, där Israel står i centrum. Och sen tror vi att Gud skall komma och göra under och tecken om vi inte går efter ordet!? Det kan vi glömma. Nej vi måste ödmjuka oss inför honom som sitter på tronen, söka hans ansikte. Vi måste köpa "guld som är luttrat i eld, rent guld", utan slaggprodukter.

Många möten skulle helt enkelt behöva ställas in, möten som kanske är planerade i detalj, vi skulle behöva ha bön i stället, det skulle ge betydligt mer. Att lära oss lyssna till DHA-då behöver vi inte ha detaljstyrda möten!

Vi får be att Gud förlöser den helande tron hos oss, så fler blir helade och fria. Det är inte evangelisten eller pastorn som skall (bedja) hela dom sjuka-det är vi som tror!!!

Shalom. Ha en fin helg, kära syskon.

- 5/4-19 12:16 -


Erik S kommenterade ”Trump bryr sig genuint om den evangelikala gruppen”

Svar till Steven.

Så är det. Vi måste vara mycket kritiska till media-samtidigt som vi själva står stadigt på Bibelns grund, annars hamnar vi obönhörligen fel. MVH

- 2/4-19 12:52 -


Erik S kommenterade ”Trump bryr sig genuint om den evangelikala gruppen”

Svar till Steven.

"Det politiska spelet är ett skådespel, en fars". Håller med dig, i mångt och mycket är det så. Bara att se på Sverige. Men även i USA, är det ju så. Om nu Trump är så dålig som en del säger, så borde det ju märkas i olika beslut. Han har ju onekligen gjort en del bra saker, men det kanske ingår i "skådespeleriet". 

Flera positiva beslut för Israel, han har gått emot Planned Parenthood och skurit ner deras budget med 100-tals miljoner, han vill införa kristendom igen i amerikanska skolor-bara 3 exempel.

Och att han omger sig med kristna, evangelikala människor torde väl inte direkt vara nåt fel. Om han inte är kristen, varför gör han då detta? Obama omgav sig ju med islamska fundamentalister, införde bönetimmar i Wita Huset, gav sitt fulla stöd till abortrörelsen, ogillade Israel o.s.v-av frukten känner man trädet.

Om nu Trump är en "fake-kristen"och spelar ett spel, så kan man ställa sig frågan, varför möter han så mycket hån, förtal och motstånd från demokraterna och andra motståndare? Dom tävlar ju om att göra ner honom, på alla sätt. När Obama var president, var det helt andra tongångar i MSM och bland politikerna. Häxor försöker lägga förbannelser på honom, Trump -radikalfeminister och hbtq-folk hånar honom, demokraterna gör allt i sin makt att stoppa hans beslut och få bort honom. Varför? Ingår detta i spelet, då är det ganska skickligt spel. Just asking!! Bibeln säger att vi ska be för all överhöghet m.m och det ska vi. I dessa böner innesluter vi också Trump, det behövs om han nu är kristen eller inte. Men Gud kan använda vilken/vilka han vill, kanske är så i detta fallet. Många av hans motståndare hatar kristendomen, det kan nog förklara en del, men är det allt?

MVH Shalom

- 2/4-19 02:41 -


Erik S kommenterade Barnen förleds i Svenska kyrkans regi av dragqueens

Ja detta är bedrövligt. Frågan är väl om vi längre kan kalla SvK för kristen. Det finns så mycket osunt inom dess väggar, så man baxnar. Kristendomen har fått träda tillbaka för vänsterextremism, islam, hbtq, synkretism, radikalfeminism, antisemitism/BDS m.m.

Den har namnet om sig att vara kristen, men bakom "fernissan" finns något helt annat. (jodå det finns lysande undantag, men dom är få) Men med en sådan ledning så kanske inget annat är att vänta.

Här passar Upp. 3:14-22-om församlingen i Laodicea och Matt. 18:6-7. Det behövs mycket bön för SvK.

- 28/3-19 19:22 -Äldre kommentarer →


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 17, onsdag 24 april 2019 kl. 06:10

Jesus söker: Vega!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 23 april 2019 23:19

Be om vår ekonomi. Be om en lägenhet Gud vet. Tack alla!

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp