Surfar nu: 487 www.apg29.nu

Kommentarer av

Martin

211 kommentarer
 


Martin kommenterade För Pride får du inte ha egna åsikter

Svar till Erik S.

Vi är på god väg. Annika Strandhäll twittrade idag att Säpo ser en utveckling där våldshotet kommer från personer "i utkanten av vit-makt-miljön och som radikaliserats på nätet". Det här betyder att nu misstänkliggörs vanliga svenskar som är oroade över Sveriges utveckling och ses som potentiella terrorister. Detta är DDR 2.0. Det skrämmande är att pastorer som Stefan Swärd har krattat för den här utvecklingen eftersom han i åratal har demoniserat kristna som har varit kritiska mot den förda invandringspolitiken. Den kristna tron, enligt Stefan, vurmar för vidöppna gränser och den som inte håller med riskeras att drabbas av orden i Matt 25: "Gå bort från mig, ni förbannade..." 

- 22/8-19 14:57 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Leif.

Kanske skulle du kunna tänka dig att rådfråga några av de stora som har vandrat tidigare; Spurgeon, Wesley, Luther. Eller varför inte några av dagens teologer? Om du då märker att du har en tolkning av som inte delas av någon av dessa, så kanske du skulle kunna överväga möjligheten att din tolkning är felaktig. 

- 20/8-19 10:11 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Tom.

Ett tecken på att uttydningen av en profetia är felaktig är när man börjar ändra den (uttydningen) efterhand. Om Jesus ska komma tillbaka inom en generation efter att staten Israels bildades så är antingen profetian felaktig (uteslutet) eller tolkningen felaktig. Det tåget har redan gått. En generation är inte människans maxålder utan 30-40 år. De judar som lyssnade på Jesus vid Olivberget fick också se templet förstöras inom en generation. Nu blickade säkert Jesus längre bort än till Jerusalems förstörelse men visst ingick den i Jesus profetia. "När ni ser Jerusalem omringat av härar" (Luk 21:20)

Det är du som skriver att Israel kan liknas vid fikonlövet. I både Luk 21 och Matt 24 beskrev Jesus en serie händelser som skulle föregå Hans återkomst. "På samma sätt vet ni att när ni ser allt detta hända att Guds rike är nära." Vilket är "allt detta" om inte den serie händelser som Jesus just hade talat om? Han jämför ju fikonträdet och alla andra träd med dessa händelser. 

Vi är alla påverkade av den miljö vi lever och växer upp i. Socialdemokraternas barn blir i högre utsträckning socialdemokrater än övriga. Argumenten de anför är inte sina egna, de fick dem med frukostflingorna. På liknande sätt är det här. Israel-frågan har inom delar av Frikyrkan tagits som så självklar att människor inte söker själva, de kan inte längre läsa om "fikonträdet" utan att ta för givet att Jesus talar om bildandet av staten Israel. 

- 18/8-19 19:46 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Tom.

"När ni ser bladet grönska vet ni att herren är nära"

Du tänker på följande ord av Jesus:

"Han gav dem en liknelse: ”Se på fikonträdet och alla andra träd. När de börjar knoppas, då förstår ni av er själva att nu är sommaren nära. På samma sätt vet ni när ni ser detta hända att Guds rike är nära. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå." (Luk 21:29-33)

"Lär av en jämförelse med fikonträdet. När kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni när ni ser allt detta hända att han är nära, utanför dörren. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå." (Matt 24:32-35)

Petrus lär oss att vi kan inte klura ut en profetia själva, uttydningen måste ges av Herren. Det spelar alltså ingen roll att Sven Reichmann hävdade att fikonträdet var Israel. Vad jag vet fick han inte det från Jesus utan var nånting som han satt på kammaren och tänkte ut. 

"Och framför allt skall ni tänka på att man aldrig kan tyda en profetia i skriften på egen hand. Ingen profetia har förmedlats genom mänsklig vilja, utan drivna av helig ande har människor talat ord från Gud." (2 Pet 1:20-23)

Dessutom syftar Jesus på det Han precis hade sagt. Lär av ... fikonträdet. På samma sätt, när ni ser allt detta hända (dvs när det inträffar som Han hade förklarat i verserna innan), då är Han nära. 

- 18/8-19 15:15 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Sven Thomsson.

"Men innan allt detta händer skall man gripa er och förfölja er. Man skall överlämna er åt synagogorna och kasta er i fängelse och dra er inför kungar och ståthållare för mitt namns skull."

Ska de överlåta sig åt sig själva? 

- 18/8-19 15:04 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Sven Thomsson.

I Matt 24 talar Jesus talar till judar som tror på Honom. Jesus talar alltså till judar, men bara till judar som tror på Honom. Jesus talar alltså INTE till otroende judar, det är en fullständigt befängd tolkning. Betänk konsekvenserna av vad du skrev. 

Förstår du nu varför jag menar att ni skymmer evangeliet? En text till kristna får ni att handla om ofrälsta judar. Såhär är det på punkt efter punkt, fråga efter fråga. 

- 18/8-19 15:01 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Sven Thomsson.

I Matt 24:9 talar inte Jesus till judarna utan till hans efterföljare, det var de som Jesus sade skulle bli "...hatade av alla folk, för mitt namns skull".

Ett råd är att verkligen citera Bibeln när du använder ""-tecken. Det står inte ordagrant att "den som välsignar Israel blir själv välsignad". Kanske tänker du på 4 Mos 24 där Bileam sjunger: Sköna är dina tält, Jakob, dina boningar, Israel!"

"Han har lagt sig till ro, han vilar likt ett lejon,

ett lejon som ingen vågar störa.

Välsignad den som välsignar dig,

förbannad den som förbannar dig." (4 Mos 24:9)

Sjöng Bileam om den moderna staten Israel? Nej han sjöng om de då levande israeliterna. 

"Vem är nu lögnare om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är antikrist som förnekar Fadern och Sonen. Den som förnekar Sonen har heller inte Fadern. Den som erkänner Sonen har också Fadern." (1 Joh 2:22-23)

Detta stämmer in på judarna som hand i handske. Judarna hatar fortfarande Messias och förbjuder Hans namn att predikas på gatorna. Ibland tänker jag, är de kristna sionisterna verkligen medvetna om på vems sida de strider om de har tolkat Israel-frågan fel? Om Gud på grund av judarnas uppror och otro inte är för utan emot dem. Då strider de mot Yahweh själv. 

För min del intar jag en mer öppen inställning. Den moderna staten Israel kan ha allt att göra med det framtida upprättade Israel, men det kan också ha ingenting att göra med det framtida Israel. Vi vet helt enkelt inte hur Gud syr ihop allting till slut. Människan (även kristna) brukar ha svårt att tyda de bibliska profetiorna, så var det på Jesu tid, så är det idag. Men att Herren i sitt Ord lovar upprättelse för Israel, därom är vi överens. Frågan är hur vägen dit ser ut. 

- 18/8-19 10:23 -


Martin kommenterade Rävar på västmuren i Jerusalem - ett profetiskt uppfyllande

Svar till Steven.

"Varför ska vi spendera tid på hur de förbereder Antikrist?"

Jag har själv ställt den frågan här (i en något annorlunda tappning) men fick inget svar. I trettio år (eller mer) har frikyrkan lyft fram Israel. Min fråga var: vilken är den synliga frukten av detta? Mitt svar är: Man har lyft fram Israel på ett sätt som har skuggat evangeliet. Löftet till Abraham lyfter man ensidigt fram att gälla judarna men man säger inte att det tros-förbundet som Gud slöt med Abram gäller alla oss som tror på Herren Jesus Kristus. Inte heller förklarar man att löftet gavs till Moses och hans avkomma, som är Jesus (Gal 3:16). Judarna har hamnat i centrum och inte Korset och Blodet. Detta är ett problem.

- 16/8-19 21:39 -


Martin kommenterade Sann nådes­förkunnelse och omvändelse­förkunnelse

Det är svårt att veta vad man egentligen menar med hypernåd. Hyper är ett prefix som kanske kan översättas med "överdriven". Överdriven nåd. Om jag förstår Tomas N rätt sätter han nåd i opposition till kärleksfulla gärningar. För mycket nåd och vi kan liksom leva lite hur vi vill. Jag skulle vilja påstå att detta sätt att tänka är helt främmande för Paulus. Nåden för honom är själva förutsättningen för att ha ett levande liv med Jesus. Det finns inget motsatsförhållande mellan nåd och gärningar, det förra är tvärtom en förutsättning för det senare. 

Ändå så tror jag att Tomas N har en poäng, det är en utvattnad kristendom som presenteras. Men frågan är ändå om vi kan formulera en teologi som leder alla människor till Himlen om de följer eller anammar densamma. Det är vad nådeförkunnelsen försöker göra, detsamma med herraväldesteologin (Lordship Salvation). Men Bibeln är full av berättelser av de mest skilda slag hur människor blir frälsta. Paulus träffade Jesus i ett starkt ljussken, den etiopiske eunucken fick Jesaja 53 förklarad för sig av Filippos, för att inte tala om evangelisterna som blev direkt utvalda av Jesus. Det var inte one-size-fits-all. De fick inte presenterat ett fempunktsprogram med trossatser och lovade att i framtiden inte ljuga, ha utomäktenskapliga affärer eller dricka sig fulla. De tog emot Jesus, Jesus Ande uppfyllde dem och födde dem till nytt liv. 

Min erfarenhet är att bli kristen är lite som att sluta röka. Det funkar inte om man bestämmer sig för att sluta röka litegrann, man vill sluta röka, men man vill fortfarande röka. Det går inte. Det går bara om man fast bestämmer sig: Jag slutar röka, och ingenting kan stoppa mig. 

- 14/8-19 09:33 -


Martin kommenterade Behöver vi ett försvar?

Svar till Leif.

Om Gud måste ha människor för att försvara sig? Var kom det ifrån?? Frågan var inte om människor kommer försvara Gud utan om Gud kommer försvara människor. Det är den typen av ohederlighet som gör att det aldrig går att diskutera nånting med dig. Jag skrev att "Jesus nämner inte länders militära försvar med en enda stavelse". 

Är det påståendet sant eller är det påståendet falskt?

- 25/7-19 22:01 -Äldre kommentarer →

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


TILLBAKA


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 17:17

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 25 augusti 2019 05:54

Jesus,kom med din Helige Ande!Välsigna alla gudstjänster med din närvaro.Tack att många kommer till tro på Jesus i vårt land.Tack,du Jesus ger hälsa o krafter till de sjuka idag!Ge mig frid o nytt liv


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp