1 245 online! | Sidvisningar idag: 110 646 | Igår: 206 684 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Kommentarer av

Harriet Bouvin

802 kommentarer
 


Harriet Bouvin kommenterade Varför gråter du?

Svar till David B.

"Jesus älskar dig". När du säger så till en människa, då ska du veta, att utifrån den frikyrkliga tron så händer ngt med den kärleken, om vederbörande händelsevis skulle gå förlorad. Pang, bom så slutar Gud att älska honom - eller hur? Eller menar du att det skulle förhålla sig tvärtom, att Gud fortsätter att älska den förtappade o lider med honom? Till vilken nytta då i så fall? Gud står där på andra sidan o älskar den förlorade för fullt - vad hjälper det då? Stå där o älska då men det gör väl knappast nytta?

- 2/5-18 01:56 -


Harriet Bouvin kommenterade Syn: rysk ockupation av Norge och Sverige

Svar till Bertil Rosenius.

Jag beklagar naturligtvis din frus död!

Härefter borde du begripa att det inte är Gud jag kritiserar! Att framföra frågor i sammanhang där unga människor blir vilseledda o skadas för livet, det ska du inte jämställa med att "resa sig mot Gud". Då förväxlar du ju predikanterna o en å annan församlingsmedlem med Gud själv. 

Vad hjälper sedan din o min "vila" om våra barn går förlorade? Skulle dina eller mina känslor av vila kunna förändra en sådan situation, menar du?

Och om händelsevis alla DINA barn blir frälsta, känner du dig nöjd då i fall ändå MINA o andras barn går förlorade?

För övrigt hittar du inte någonstans där jag påstår mig vara "mer djuptänkande o mer vågad". Jag har inte betalt för att medverka på den här sajten o behöver inte den sortens bekräftelse.

                                         *

- 2/5-18 01:18 -


Harriet Bouvin kommenterade Syn: rysk ockupation av Norge och Sverige

Svar till AnnMarie.

Ja precis så, AnnMarie ! För det är ju faktiskt fullt möjligt att vara kristen o samtidigt framföra frågor. Tvärtom uppvisar det istället ett engagemang i tron.

*

- 1/5-18 22:08 -


Harriet Bouvin kommenterade Fem fel hos mormoners lära

Svar till Leif Boman.

Ja ha det så gott, Leif.

*

- 1/5-18 20:39 -


Harriet Bouvin kommenterade Syn: rysk ockupation av Norge och Sverige

Svar till R. S.

Eftersom du inte förstår det som jag skriver, så vi stannar vår dialog här.

  *

- 1/5-18 20:38 -


Harriet Bouvin kommenterade Fem fel hos mormoners lära

Svar till Leif Boman.

Snälla Leif Boman, kryp inte i stoftet för ett missförstånd. Jag är en natur som noga överväger fram o tillbaka inför frågor om vad som är rätt o fel. Kanske jag av den orsaken hade en annan slutsats just när jag skrev det som du refererar till.

Jag har dock landat i att uppfyllandet av kärleksbudet samtidigt innebär ett uppfyllande av hela lagen. Därför blir frågan om homosexualitet numera sekundär för mig o inte, som i många frikyrkor, på gränsen till primär.

Vem av oss som sen har "frid med Gud" törs jag inte för andras räkning uttala mig om. Jag kan bara hänvisa till mina egna erfarenheter.

Att Jesus är Gud har jag inte skrivit. Jag skrev att Jesus är en del av Gud.

För övrigt fokuserar jag på min egen gudsrelation. Tycker händelsevis andra att jag är fördömd eller liknande så litar jag till, att Han som en gång ska döma, Han är större.

Jag är sedan inte intresserad av att "antyda" ngt särskilt. Jag skriver rakt på vad jag uppfattar, tycker o tror.

Nödvändigheten av att vara frälst sen låter som om Gud skulle vara geografiskt beroende, tycker jag. Hur funkar det med rättvisa där?

Där säger en å annan att "Ja men det står ju att hedningarna ska bli dömda efter sina egna samveten." Fast eftersom "Alla hava vi syndat o äro i avsaknaden av härligheten från Gud.", så blir det naturligtvis en grov skillnad. Vad hjälper samvetet dem då?

  * 

- 1/5-18 19:25 -


Harriet Bouvin kommenterade Mormonernas lära för dig till helvetet

Svar till Leif Boman.

Ja jag kan "säga mitt", bästa Leif Boman för jag fann att det är ju kaos i pingströrelsen emedan jag upptäckte en ordning o framför allt en frid i bönen i mormonkyrkan 

men så står det ju också skrivet,  

att de ogudaktiga ska inte ha ngn frid.

Jesus säger också i Johannes kapitel 14, att "I min Faders hus äro många boningar" och därav uppfattar jag att konflikterna mellan olika läror kan komma att lös sig. Vi vistas helt enkelt på olika avdelningar, är min uppfattning.

           *

- 1/5-18 19:08 -


Harriet Bouvin kommenterade Syn: rysk ockupation av Norge och Sverige

Svar till R. S.

R. S. - du låter som en positiv tänkare och det behövs i den här världen. 

Om likväl frikyrklig lära överensstämmer med sanningen, så att därmed både närstående, våra familjer o stora delar av den här världen går evigt förlorad, i så fall är den gudsplanen fullständigt misslyckad o livet också fullständigt meningslöst.  

När vi samtidigt betraktar hur man uppträder bland många frälsta, då är det svårt att föreställa sig att dessa skulle återspegla ngt från Gud själv - hur ser i så fall den guden ut?

Många människor upplever att tillvaron saknar en mening och detta utan nödvändigtvis ngn tro på ett helvete men, pingstkyrkan hjälper till att modfälla ytterligare.

     *

- 1/5-18 19:02 -


Harriet Bouvin kommenterade Syn: rysk ockupation av Norge och Sverige

Svar till Bertil Rosenius.

Hej igen Bertil Rosenius! Har du glömt vad som hände i City pingstförsamling, denna kyrka med sina eldiga predikningar om hot om evig tortyr? Kanske är du likgiltig för dina närstående, egna barn om du har några, som ev inte är frälsta. Kanske tycker du att bara du själv kommer till himlen så får du väl beklaga deras lidande en stund. Därefter känns allt bra för dig. Så fungerar inte jag, förstår du. Vad ska jag göra i himlen om jag tvingas existera i evighet i samtidig medvetenhet om att mina närstående utsätts för plågor? Eller menar du att Gud skulle tillse att vi blir omedvetna om det förhållandet? Vad skulle det kallas för om inte tillvarons genom tiderna största övergrepp? 

Jag vet det mesta om övergrepp, kan jag försäkra!

Du har kanske också glömt hur folk kunde resa sig upp under mötena o vråla rätt ut. Kommer du ihåg hur Carl-Axel tillrättavisade en höggravid kvinna med schizofreni utifrån uppmaningen att hon måste lämna synden? I min examen där jag idag är spec inom hjärnans biokemi resp fysiologi, så vet jag närmare vad denna beteckning på ett antal olika psykiska tillstånd innebär - men - det visste inte många där, TROTS att man gjorde anspråk på att vara ledda av Gud. Vetenskap är kanske inte så dumt ändå.

Men jag var 14 år när jag kom med o under flera år rörde jag mig bland många av de här sjuka personerna o de fördömande församlingsmedlemmarna. De sistnämnda skrämde mig betydligt mer än de förstnämnda. 

Jaså "behöver" man inte oroa sig om man är kristen? Tycker du att flertalet pingstvänner ger uttryck för det också?

Sen vet jag inte hur du läser, när du i slutet skriver "förnekelse". Jag förnekar inget! Däremot  uppfattar jag nog inte Gud lika "kärleksfull" som Du gör.

Vad gäller protestantism så har väl inte den så mkt att berömma sig av i förhållande till "medeltida katolicism"? Den som bekänner Jesus vara Kristus kommen i köttet torde väl också uppnå frälsning, i fråga om evig välfärd? Vilken betydelse har då katolik eller inte katolik?

Ang att "se med lust på de förlorades pina" refererar jag både till vad jag lärde mig under pingsttiden men i första hand till Psalmisten som i 58:11 säger, att "Den rättfärdige skall glädja sig när han skådar hämnden", för det andra till Jesajas ord i 66:24, "De skola vara till vämjelse för allt kött." Den köttsliga vämjelsen innebär således en andlig vederkvickelse o därmed fröjdas de saliga över de osaligas kval, resonerar för övrigt Thomas ab Aquino ur "Summa teologiae", artikel 3.

Härefter Psaltaren 137:9 "Säll är den som får gripa dina späda barn o krossa dem mot klippan.", får ju visserligen tala för sig självt men en å annan svordom tillika smäll på käften bör nog i jämförelse med en sådan mentalitet framstå som en vänlig gest, för också den som bekymrar sig över att gå förlorad. Världens kanske största krigare, David själv, som nödvändigtvis måste hyllas varje jul, han skulle alltså upptas till himlen. Där får han ev fröjda sig tillsammans med 10-åriga Heléns mördare, om han före sin död lät omvända sig, ja du vet mannen i Hörby som ryckte bort naglar o tänder på barnet före det att han våldtog o ströp henne. 

Det görs sedan i Skriften ingen hemlighet av åtskillnaden "Jakob älskade jag men Esau hatade jag." Så påståenden om att Gud skulle älska alla människor hamnar väl lite i konflikt där?

Eftersom jag blev förälder väldigt ung uppmärksammade jag tidigt uppmaningen att "Den som hatar sin son undanhåller riset från honom." och "Den som älskar sin son agar honom." men eftersom du är en man av den gamla stammen så engagerade du dig kanske inte i frågor som rörde uppfostran. Frikyrkan var här ense med Maranata fram tills dess att förbud mot aga infördes i slutet av -70. Arne Imsen skrev t o m en bok om nödvändigheten av att aga barn o den säljs fortfarande i deras handel.

Ska vi härefter ta Paulus ord på allvar eller inte? Varför i så fall göra undantag för vissa delar, såsom slaveriet? Är det för att tolkningen ska gå ihop?

   *

- 1/5-18 18:44 -


Harriet Bouvin kommenterade Syn: rysk ockupation av Norge och Sverige

Svar till R. S.

Tror vi att en den som sysslar med vetenskap nödvändigtvis inte är kristen?

Människokroppen liksom djurens är komplicerade. Huruvida de härefter är "fantastiskt skapade" kan kanske diskuteras.

Eller vad sägs om att en kvinna blöder från 12-års ålder tills hon blir 50 och i dessutom sådan omfattning att hon varje månad insjuknar, när hon emellanåt blöder flera veckor i taget, dvs så tätt att det ibland inte hinner bli uppehåll mellan respektive månad? Detta är inte ngt ovanligt.

Att vi kan laga våra tänder är historiskt sett en ny konst. Fram till 1900 tappade man sina tänder i relativt unga år, då det dessutom ofta hade föregåtts av både inflammationer, varbildning o svåra smärtor som följd, innan smeden var där o ryckte ut. Den enda bedövning som fanns till hands var en sup.

Varför låter sedan spindelhonor döda sina hanar direkt i anslutning till att parningsakten är genomförd?

Vi uppfattar kanske begreppet "fantastiskt" lite olika, du o jag, R. S.

    *

- 1/5-18 17:46 -Äldre kommentarer →

submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla

Annons


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 29, fredag 20 juli 2018 kl. 18:17

Jesus söker: Margareta, Greta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

13

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

4

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

57

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

33

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 035 055 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 691 bloggartiklar, 85 185 kommentarer och 57 003 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp