859 online! | Sidvisningar idag: 121 039 | Igår: 183 483 |

www.apg29.nu

Annons

Kommentarer av

Johan

2111 kommentarer
 


Johan kommenterade Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Svar till Mikael W.

Finns Gud?

Om du förstår engelska, så kolla in den här filmen, 'The Atheist Delusion Movie':

https://m.youtube.com/watch?v=ChWiZ3iXWwM

- 18/8-18 15:01 -


Johan kommenterade Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Så tror jag också det är nils! Många kristna är rädda för att vara kvar under vedermödan, och vem vill egentligen vara det? Men, precis som du skriver, Ordet säger att uppryckelsen sker efter vedermödan, men före vredesdomen. Uppryckelsen kommer att ske strax efter halva den 70:e årsveckan, tror jag.

Shalom!

- 17/8-18 19:03 -


Johan kommenterade Socialdemokraternas historia

Svar till P I Persson.

Ursäkta, men det var en rejält överslätande smörja i den där blogg-artikeln...

- 1/8-18 23:13 -


Johan kommenterade Europa ska ta emot 159 miljoner migranter till år 2025 enligt en FN-rapport

Svar till kerstin.

Ja, men Trump verkar ha satt käppar i hjulet för dem t v, genom att USA hoppar av denna agenda. 

- 1/8-18 08:54 -


Johan kommenterade Världsevangelisten Peter Ljunggren kommenterar svensk domsprofetia

Svar till Torbjörn S Larsson .

Kom sedan och snacka skit om honom...

Jag snackar inte skit om någon! Här kan du läsa vad han själv har skrivit. Han vill inte se att Gud skulle vara vred över syndaren själv!

https://hagevi.wordpress.com/2013/12/07/waldenstroms-forsoningslara/

- 31/7-18 19:22 -


Johan kommenterade Katastrofal kursändring - Del 8

Svar till Holger.

Jag har hört den invändningen förut, men eftersom det var Gud som talade profetiskt genom Paulus, så var det inte tvunget för honom själv att ha hört talas om De 7 basunerna när han delade detta budskap, tänker jag.

Guds rika välsignelse till dig!

- 31/7-18 18:24 -


Johan kommenterade Stackars barn - 7-årig transpojke vinner LA Pride Parade

Barnmisshandel! 😢

- 31/7-18 18:16 -


Johan kommenterade Världsevangelisten Peter Ljunggren kommenterar svensk domsprofetia

Ja jag kommer att säga emot Peter Ljunggren!

Jag menar att det är hypernåd som talar genom honom och precis som Waldenström som vägrade att se att Gud är vred också på människor, och att det är rättfärdigt, så verkar PL ha samma felaktiga gudsbild. Det är därför Han inte kan acceptera att profetian han bemöter, skulle kunna vara en profetia från Gud, tror jag.

Gud är samme Gud igår och idag och i evighet. Denna Gud sände Jona till Nineve med en domspredikan.

”Och Jona gick en dagsresa in i staden och predikade och sade: "Om fyrtio dagar skall Nineve bli ödelagt."”

‭‭Jona‬ ‭3:4‬

Har Gud förändrats? Nej, Gud är, som sagt, densamme också idag! Sedan var det förvisso Guds hjärta att Nineve skulle omvända sig och bli räddade, vilket de också gjorde, så att Han slapp att sända domen över dem. Men om de inte hade omvänt sig, så hade domen kommit! Se hur det gick för Sodom och Gomorra!

I NT kan vi se hur det gick för städerna som inte tog emot Jesus:

”"Ve dig, Korasin! Ve dig, Betsaida! Ty om de kraftgärningar som har utförts hos er hade blivit gjorda i Tyrus och Sidon, skulle de för länge sedan ha omvänt sig i säck och aska. Jag säger er: För Tyrus och Sidon skall det på domens dag bli lindrigare än för er. Och du, Kapernaum, skall du kanske upphöjas till himlen? Nej, ner i helvetet skall du fara. Ty om de kraftgärningar som har utförts i dig hade gjorts i Sodom, skulle det ha stått ännu i dag. Men jag säger er: För Sodoms land skall det på domens dag vara lindrigare än för dig."”

‭‭Matt 11:21-24‬

Ingen av städerna Korasin, Betsaida eller Kapernaum existerar idag. De är alla ruinstäder som har fått sina domar (om än inte sina slutliga domar)Av vem då? Jo,  av Jesus Kristus själv!

Tror ni fortfarande att inte Gud skulle kunna döma Sverige idag?

I breven till de 7 församlingarna kan vi se mer om vem Gud är och hur Han handlar och dömer, när det gäller oss kristna.

Till församlingen i Efesus:

”Men det har jag emot dig, att du har övergett din första kärlek. Tänk därför på varifrån du har fallit, och omvänd dig och gör dina första gärningar. Annars, om du inte omvänder dig, skall jag komma över dig och flytta din ljusstake från dess plats.

‭‭Upp 2:4-5‬ ‭

Till Pergamus:

”Så har också du sådana som på samma sätt håller sig till nikolaiternas lära. Omvänd dig därför! Annars kommer jag snart över dig och strider mot dem med min muns svärd.”

‭‭Upp‬ ‭2:15-16‬ ‭

Till Tyatira:

”Men det har jag emot dig att du låter kvinnan Isebel hållas, hon som säger sig vara profetissa och undervisar och förleder mina tjänare att bedriva otukt och äta kött från avgudaoffer. Jag har gett henne tid att omvända sig, men hon vill inte omvända sig från sin otukt. Se, jag lägger henne på sjukbädden, och de som bedriver otukt med henne skall komma i stor nöd, om de inte omvänder sig från hennes gärningar. Jag skall döda hennes barn, och alla församlingarna skall inse att jag är den som rannsakar hjärtan och njurar. Och jag skall vedergälla var och en av er efter hans gärningar.”

‭‭Upp‬ ‭2:20-23‬ ‭

Till församlingen i Sardes:

”Kom därför ihåg vad du har tagit emot och hört, och håll fast vid det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken skall jag komma som en tjuv, och du skall inte veta vilken stund jag kommer över dig.”

‭‭Upp ‭3:3‬ ‭

Till Laodicea:

”Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall, skall jag spy ut dig ur min mun.”

‭‭Upp‬ ‭3:16‬

Jag säger inte att profetian, om dom över Sverige, är korrekt. Men, vi ska inte förakta profetior samt pröva allt och behålla det goda (1 Tess 5:21). Det goda när det gäller profetior, handlar om att det verkligen ska vara ett budskap som är ifrån Gud. Hittills har jag inte sett någon trovärdig vederläggning av profetian i fråga, grundat på vad Bibeln lär om Gifs domar. 

Sverige kan sägas ha förbannat Israel, bl a i o m erkännandet av icke-staten Palestina. Det är en andlig lag, att den som förbannar Israel också själv blir förbannad (1 Mos 27:29)!

Vidare: Den som inte känner till att Gud är vred (2 Mos 15:6-7; 32:10; 5 Mos 6:15; 2 Krön 24:18; Ps 78:31; Joh 3:36; Rom 2:5; Rom 12:19; Kol 3:6; Heb 3:11; Upp 6:16; Upp 15:1 etc. etc.) och rättfärdigt så, har ännu inte lärt känna Honom. Gud är kärlek! Samtidigt är Han är också, som sagt, vred och en förtärande eld.

Ty när dina domar drabbar jorden, lär sig världens invånare rättfärdighet.

‭‭Jes 26:9‬ ‭

Tror ni Gud har upphört med detta sätt att genom sina domar, lära världens invånare rättfärdighet?

Det tror inte jag m t p vad som står skrivet i både GT och i NT!

- 31/7-18 18:02 -


Johan kommenterade Katastrofal kursändring - Del 8

Svar till Daniel Carleson.

Uppenbarelseboken består alltså av syner vilka förtydligar och kompletterar varandra men som inte slaviskt kan läsas i tidsföljd.

Fast de 7 sigillen, där det 7:e sigillet innehåller de 7 basunerna och där den 7:e basunen innehåller de 7 vredesskålarna, antyder ett linjärt kronologiskt skrende, i a f när det gäller dessa.

svårt att se hur det skulle hinnas med på en sjuårsperiod.

Ja kanske det. Samtidigt ska slutet komma "som en störtflod" (Dan 9:26) vilket antyder att mycket kommer att hända på kort tid.

- 31/7-18 08:32 -


Johan kommenterade Katastrofal kursändring - Del 8

Svar till Leif.

Konstaterar att vi har olika uppfattning gällande sigillen. Så vitt jag kan förstå så handlar, enligt klassisk teologi (vilken jag här ansluter mig till t v), det första sigillet om Antikrist. Det innebär inledningen av den 70:e årsveckan.

- 30/7-18 22:24 -Äldre kommentarer →

submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

Annons


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

13

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, söndag 19 augusti 2018 kl. 13:14

Jesus söker: Magnus, Måns!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

20

Läs allt!


Senaste kommentarer


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

13

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 753 489 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 778 bloggartiklar, 87 318 kommentarer och 57 656 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp