2 026 online! | Sidvisningar idag: 380 259 | Igår: 533 757 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Kommentarer av

J.J.

343 kommentarer
 


J.J. kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Svar till Gerdt Malm.

Varför använder du själv bibelverser för att tillrättavisa Johan?

Jag kan inte låta bli att anföra Ords 26:27 "Den som gräver en grop..  😉

- 14/2-18 01:33 -


J.J. kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Det spelar ingen roll om du så hade kläder och täckte insidan av plaggen med alla Bibelns sidor och därefter svepte in dig i dessa OM du inte har Jesus Kristus, Guds Son, i ditt hjärta. Bibeln i sig frälser ingen.

Du kan ej tjäna både mormonerna och Jesus. Den Jesus mormonerna har är en annan Jesus. Det är ett annat evangelium och en annan ande. 

Jesus sa tydligt att homosexualitet är en synd och vad gör då Bibeln för nytta där den ligger mellan dig och din "fru". Den som älskar Gud håller hans bud (Joh 14:23.)

Omvänd dig och bekänn din synd. Sök Herren Jesus Kristus innan nådens dörr stängs.

- 13/2-18 20:42 -


J.J. kommenterade Tungotal med uttydning

Det både du Peter och AnnMarie säger är inte bibliskt. Det första jag tänkte (och detta är inte sagt av elakhet utan med ett sorgset hjärta ) är att en blind leder en blind. Dessa irrläror och andra som t ex preterismen snärjer fler och fler och det är djupt beklagligt. Det är inte sund kristen tro, utan kättersk.

×××××××

Universalism (att alla människor kommer att bli räddade till slut) strider direkt mot vad Bibeln lär. Många människor anklagar kristna för att vara intoleranta, trångsynta och "exklusiva", MEN det är viktigt att komma ihåg att det är Kristi ord som säger att; frälsta kommer att vara för evigt i himmelen tillsamman med Gud, emedan de ofrälsta kommer att spendera evigheten i helvetet. 

Det är inte kristna som påstår att de som inte tar emot Jesus, Guds Son, som sin Frälsare, går evigt förlorade. Det är Gud själv som säger det! Kristna utvecklade inte dessa idéer på egen hand; Kristna säger helt enkelt vad Herren redan har sagt. Människor väljer att avvisa budskapet eftersom de inte vill göra upp med sin synd, omvända sig och erkänna att de behöver Herren för att bli räddade. Att påstå att de som avvisar Guds frälsning genom Hans Son (Jesus Kristus) kommer att bli räddade är att förminska Guds helighet och rättvisa och förneka behovet av Jesu offer för vår räkning. 

Först av allt är Bibeln tydlig med att ofrälsta människorna kommer att spendera evigheten i helvetet. Jesu egna ord understryker att tiden som de frälsta (räddade) spenderar i himmelen, kommer att vara exakt lika lång för de ofrälsta i helvetet; d.v.s. för evigt. 

Matteus 25:46 säger:

"Och dessa [de ofrälsta] skall gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv."

Enligt den här versen är straffet för de ofrälsta lika evigt som nåden för de rättfärdiga. Vissa tror att de som är i helvetet så småningom upphör att existera, men Herren själv bekräftar att det kommer att vara för evigt. Matteus 25:41 och Markus 9:44 beskriver helvetet som "evig eld" och "elden som aldrig släcks".

Många tror numera att "alla vägar, alla religioner" leder till himlen, eller så tror de att Gud är så full av kärlek och barmhärtighet att han tillåter att alla människor kommer till himmelen. Gud är verkligen full av kärlek och barmhärtighet; Det var dessa egenskaper som gjorde att Gud skickade sin Son, Jesus Kristus, till jorden för att dö på korset för oss. Jesus Kristus är den ENDA, exklusiva, dörren som leder till en evighet i himlen. Ty det står skrivet:

"Hos ingen annan (alltså ENDAST hos Jesus) finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta." Apg 4:12

"Ty Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, (...) 1 Tim 2:5 

I Johannes 14:6 säger Jesus: 

"Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv." Joh 3:16

Om vi ​​väljer att avvisa Guds Son, uppfyller vi inte kraven på frälsning (Joh 3:16, 18, 36). 

Med bibelverser som dessa, är det tydligt att tron på universalism är totalt obibliskt. Det är ett annat evangelium och gör Herren Jesus Kristus till en lögnare.

- 11/2-18 19:16 -


J.J. kommenterade Början av den sista nådesutgjutelsen före uppryckelsen

Svar till bengt.

Håller med dig i detta. 

Många missar att ändens tid handlar om avfall och inte om väckelse och skörd, . Att flertalet ”andefyllda ledare” nästan i trans, talar sig varma för stora väckelser beror nog på att dessa själva är förförda av två villoläror som rör sig  i tiden.

Dels en felaktig tolkning av Joels profetia om utgjutandet av Anden över allt kött, som att den skulle gälla den kristna församlingen. Medan det handlar om att det Judiska folket vid Kristi ankomst, inser ”vem de stungit och upphängt på trä” och ”blir frästa på en dag”, kommer in i sin kallelse och uppgift och vi går in i ”Tusenårsriket”.

Dels denna förförelse som även talar om att Guds församling ska glorifieras i härlighet så att Kristus kan komma till detta rike (herraväldesteori)och som utbreds i spåren av ”Latter – rain rörelsen”...

Först till Joels profetia med utdrag från Lennart Jaretegs hemsida i ämnet:

http://bibelfokus.se/joel

"Många kristna har idag den uppfattningen att det skall bli en aldrig tidigare skådad världsvid andeutgjutelse och väckelse i den yttersta tiden. En del menar att detta är själva förutsättningen för Jesu återkomst.

Några förkunnare talar i detta sammanhang om ”Joels armé” och avser då att de kristna i denna tid kommer att vara så mäktiga i andens kraft att de likt osårbara ”nästan-gudar” skall inta landområde efter landområde för att utbreda Guds herravälde. Man grundar denna tro framför allt på texterna i profeten Joels bok i Gamla testamentet (GT) och särskilt då kapitel 2.

Eftersom denna tro utgör själva motorn i många villfarna rörelser, finns det all anledning att undersöka vad Joels bok egentligen handlar om. Handlar den verkligen om en världsvid andeutgjutelse? Skall den ske bland de kristna eller enbart bland det judiska folket? Utgörs Joels armé verkligen av kristna, eller är den identisk med Antikrists armé? Du måste våga fråga dig detta om du söker sanningen.

Många predikanter, inte minst i USA, har predikat att den armé som beskrivs Joels bok, kapitel 2, vers 1-11, är en Guds armé som skall upprätta Guds rike på jorden före det att Jesus kommer tillbaka, detta i enlighet med läran om Guds manifesterade söner och Kungarikets herravälde.

Men är det så här texten i Joels bok skall tolkas, måste man fråga sig? Har du läst den i sitt sammanhang? Har du begrundat vad som står där? Ser denna armé ut som om den är ute och utför Jesu missionsbefallning med evangeliets budskap om Guds nåd? Ser den ut som en budbärare av Guds kärlek?

NEJ, som Joels armé är INTE Guds folk utan den armé av Antikrists efterlöpare som Gud drar samman till Harmagedon för striden på Herrens dag. Detta är samma armé som leds av Antikrist och som skall utplånas av Jesus då han kommer tillbaka på Herrens dag."

Bibeln talar om ett stort avfall inte en stor väckelse. Jag ber för väckelse men jag tror inte på ngn STOR väckelse för jag finner det inte i Guds ord. 

- 3/2-18 18:09 -


J.J. kommenterade Vi sovande kristna förråder Sverige - inte politikerna

Svar till Peter Hall.

Godkväll!
Du måste skilja på "början på födslovåndorna" och själva födslovåndorna./vedermödan

”Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. Det skall bli jordbävningar på många platser, och det skall uppstå hungersnöd. Detta är början på ’födslovåndorna’.” Mark 13:8

Vi lever i profetiska tider. Detta är något mycket stort som varje kristen behöver vara medveten om. Det är samtidigt ett allvarligt faktum. Det innebär nämligen att det som Jesus kallar för ”början på födslovåndorna”, när som helst kan övergå till själva ”födslovåndorna”. Den tiden beskrivs även som ”vedermödans tid”. Det är således nära tills att v-mödan startar. Än så länge är det bara början.

Samtidigt har Jesus gett budskapet: ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:28. Förlossningen som Jesus talar om är den tidpunkt när Han hämtar hem sitt folk till himlen. Allt tyder på att denna händelse ligger mycket nära i tiden. 

Det är rätt och riktigt att fästa ögonen på Israel, Guds ögonsten (Sak 12:8) Har du läst i Daniel om statyn än? Där kan vi se att vedermödan avser ett egendomsfolk;  judarna. Vi ser staden det handlar om och syftet med vedermödan;

Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk (judarna) och över din heliga stad (Jerusalem) för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allraheligaste.(syftet) Dan 9:24

Med tanke på vad Jesus undervisar och hur man i kristna sammanhang världen över tar detta på allvar, är det helt obegripligt att det råder så stor tystnad kring detta i vårt land.  Inte sant?

Värre kommer det bli. Gog och Magog tror inte jag syftar på muslimerna utan på S. Ryssland. Vi får ta det en annan gång, ska göra annat nu på kvällen.

Trevlig helg broder!

Mvh

/En syster i Herren

- 2/2-18 19:17 -


J.J. kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Svar till Harriet Bouvin.

Hej och frid!

https://www.apg29.nu/a/328

Sökte sanning fann tvivel

”Det kändes som om jorden skakade under mina fötter, säger Hans Mattsson, före detta ledare i mormonkyrkan. Allt jag hade fått lära mig, allt jag så stolt hade undervisat, predikat och vittnat om smulades sönder. Det var en psykologisk och nästan fysisk smärta.” Från artikel i New York Times den 21 juli 2013.

Boken om Hans Mattssons liv är en dokumentation över hur en styrd religion eller uppfattning kan forma ett liv och en tankevärld och hur svårt och kostsamt det kan vara att bli fri. Vi hoppas att de erfarenheter och den kamp som boken ger uttryck för kan vara till nytta för andra med liknande erfarenheter även utanför mormonkyrkan.

Författare: Hans Mattsson / Christina Hanke

Vänligen läs denna.

Mvh

- 2/2-18 18:11 -


J.J. kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Svar till Bertil Rosenius.

Hej och frid!

Jag håller faktiskt inte med dig här. 

Tycker du att jag t ex gömmer mig bakom Gud? 

Har ägnat åtskilliga timmar på att leda henne rätt genom att svara på hennes frågor och även genom bön. 

Många gånger svarar jag för att någon ny som läser här inte ska förledas att tro att det hon säger stämmer med Guds ord. Jag vet inte om jag tycker det är frågor heller utan mer förtäckta påhopp på Gud och Bibeln. 

Mvh

- 2/2-18 11:57 -


J.J. kommenterade Vi sovande kristna förråder Sverige - inte politikerna

Svar till Peter Hall.

Oj det är många profetior som återstår att få sin fullbordan! Uppenbarelsebokens profetior om  v-mödan, för att bara nämna en, har inte ens startat än.

Återkommer med svar, håller på att skriva men eftersom det är flera frågor du har så tar det tid.

Här du läst och förstått varför preterismen (båda sorterna) inte håller då den kapar statyn vid höfterna. 

Läs på om vilka olika riken delarna på statyn syftar på. Gör det för din egen skull, inte för min och be om den Helige Andes vägledning då du läser Bibeln.

- 1/2-18 10:21 -


J.J. kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Svar till Harriet Bouvin.

Du skriver: 

"Härefter tror du att en fullt frisk fader först skulle uppmana oss att inte drabbas av vredesutbrott - trots att våra hjärnors biokemi avgör hur vi reagerar o känner - för att han härefter inte själv skulle kunna kontrollera de egna känslorna utan därmed far fram o dödar oskyldiga barn i både syndaflod o i Sodom o Gomorra. Tänk om det är ditt eget barn som en gång ska brinna i evighet? Ska Gud i himlen hjälpa dig att glömma bort det barnet?"

Häda inte Gud! För din egen skull ta varning och be HERREN om förlåt. Vi har uppenbarligen inte samma Gud du och jag. Omvänd dig och gå bort ifrån mormonernas hedniska lära om du inte vill gå evigt förlorad. 

Herren Jesus är inte samma Jesus som ni har. Det är en annan Ande, en annan Jesus och ett annat evangelium.

- 1/2-18 10:00 -


J.J. kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Svar till Harriet Bouvin.

I Malaki 1: 2-3 står det:

"Jag har älskat er, säger HERREN. Och ni frågar:"På vilket sätt har du älskat oss?" Var inte Esau bror till Jakob? säger HERREN. Jakob älskade jag, men Esau hatade jag. Jag gjorde hans berg till en ödemark och gav hans arvedel åt öknens schakaler."

Malaki 1:3 citeras i Romarbrevet 9:10-13:

Guds rätt att välja 

Men inte bara det, Rebecka fick två söner med en och samme man, vår fader Isak. Innan barnen ännu var födda och innan de hade gjort vare sig gott eller ont, sades det till henne: Den äldre skall tjäna den yngre. Det blev sagt för att Guds beslut att välja vem han vill skulle stå fast och inte bero på gärningar utan på honom som kallar. Det står ju skrivet: Jakob älskade jag, men Esau hatade jag.

Så till frågan: varför älskade Gud Jakob och hatade Esau? Hur går det ihop om Gud är kärlek (1 John 4: 8), hur kan då Gud hata någon?

När man studerar Bibeln är det mycket viktigt att alltid studera sammanhanget till en viss bibelvers. I dessa fall  använder profeten Malaki och aposteln Paulus namnet "Esau" för att hänvisa till Edomiterna, vilka var Esaus ättlingar. 

Isak och Rebecka hade två söner, Esau och Jakob. Gud valde Jakob (som Han senare bytte namn på till "Israel") för att vara fader till hans utvalda folk, israeliterna. Gud förkastade Esau (som också kallades "Edom") och valde sålunda inte honom att vara fader till hans utvalda folk. Esau och hans ättlingar, Edomiterna, var på många sätt välsignade av Gud (Läs 1 Mosebok 33:9, 1 Mos kapitel 36).

Så, med verserna satt i sitt sammanhang, har Gud som säger att Han älskar Jakob och hatar Esau ingenting att göra med människors känslor av kärlek och hat. Det handlar och visar på Guds beslut (och Guds rätt) att välja en man och hans efterkommande och avvisa en annan man och hans efterkommande. 

För att förklara med ett exempel. Gud valde Abraham av alla människor i världen. Det kunde lika gärna ha stått i Bibeln att, "Abraham älskade jag, och alla andra människor hatade jag." Gud valde Abrahams son Isak istället för Abrahams son Ismael. Bibelns lydelse kunde därför likväl ha varit, "Isak älskade jag, och Ismael hatade jag." 

I Romarbrevets kapitel 9 framgår det klart och tydligt att versen om att "älska Jakob och hata Esau" är relaterat till vilken av dem Gud valde. Hundratals år efter att Jakob och Esau hade dött blev israeliterna och edomiterna bittra fiender. Edomiterna hjälpte ofta Israels fiender i attacker mot Israel. Esaus efterkommande drog Guds förbannelse över sig själva.

 I 1 Mos 27:29 förtäljer till Israel: 

"Folk skall tjäna dig och folkslag falla ner för dig. Var en herre över dina bröder. Din mors söner skall falla ner för dig. Förbannad vare den som förbannar dig (edomiter; Esau) och välsignad den som välsignar dig!"

- 1/2-18 09:15 -Äldre kommentarer →

Skriv ut Bädda in Mejla

Annons


Kristna varningssidor leder till avfall

Varning för djupt vatten

Det finns osunda så kallade kristna bloggar och sajter som varnar för villfarelse men som själva leder till avfall.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 19 februari 2018 kl. 16:47

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Fem kvinnor dödade i skjutning mot rysk kyrka

Bild: samnytt.se. 

En muslimsk gärningsman ropade ”Allahu Akbar” och sköt ihjäl fem människor med jaktgevär när de lämnade en gudstjänst i en rysk-ortodox kyrka  i den muslimska ryska delrepubliken Dagestan.

30

Läs allt!


Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

15

Läs allt!


Senaste kommentarer


Synd mot den helige Anden, #metoo och himlen

Christer Åberg berättar om Jesus och sjunger och spelar på sin ukulele många sånger.

0

Läs allt!


Falska bevis mot Christer Pettersson efter Palmemordet

Bevis mot Pettersson förfalskades av polisen

Bild: Expressen. 

Nu framkommer det i en tv-dokumentär att avgörande bevis mot Christer Pettersson för mordet på Olof Palme förfalskades av polisen. 

12

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 373 385 233 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 326 bloggartiklar, 79 589 kommentarer och 52 980 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp