1 463 online! | Sidvisningar idag: 224 544 | Igår: 250 270 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Kommentarer av

Tomas N

1051 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Påven till homosexuell: Gud gjorde dig på det sättet och det är så Gud vill att du ska vara

Påven går i fronten för den falska ekumeniska världskyrkan som omfamnar och tillåter allt mellan himmel och jord och menar att Gud välsignar det.

Allt som kan sägas om den katolska kyrkans alla fel , teologiska och annat till trots , så skulle det faktiskt vara intressant att höra vad en mera traditionell typ av katolik har att säga om detta och andra galenskaper från påven.

Jag tror det finns en skillnad mellan den traditionella katolska kyrkan och den nya världsordningens världsreligion som också är väldigt politisk inriktad

- 23/5-18 23:08 -


Tomas N kommenterade Homosexualitet har normaliserats

Varje sommar kommer denna utmaning till alla vuxna människor i samband med alla pridevestivaler.

Utmaningen ligger i att rakryggat stå upp för ett sunt och rent samhälle, beskydd för den uppväxande generationen och hjälp för de som behöver det.

Detta för såväl som kristna och andra ansvarsfulla medborgare egentligen , även om de inte lärt känna Jesus .

Utmaningen ligger i att förmedla Guds kärlek till alla även när man blir anklagad för ett hatiskt budskap och att förmedla trångsynthet och dömande.

Åke Green var radikal när han pratade om cancersvulst på samhället. Det är inte människor utan andemakter och tankebyggnader som  kan få fäste och sprida sig som cancer med samma nedbrytande resultat. Det är inte bara hbtq som svärtar ned samhället, men det är verkligen en av dem.

Vill man lyssna på Alf Svensson så är det förstås bara nationalism som är dåligt . Allt annat kan man och bör man hantera och ta emot.

Det finns många bibelverser om Guds hjärta för de förlorade människorna och faderlösa. Det är också en viktig anledning till att engagera sig emot denna destruktiva utveckling av "pride" och hbtq rörelsen som har potentialen att förstöra så många liv, fast de verkar trivas i sitt fångenskap och förvirring

Ber att Guds hand skall vara över denna samhällsutveckling och över de drabbade

- 23/5-18 18:47 -


Tomas N kommenterade Mordet på Olof Palme löst

Någonting känns skumt här. Om man inte lyckas lösa fallet på 32 år , varför nu.

Magkänslan säger att man vill stigmatisera och sätta ett exempel på vissa typer av åsikter. Den styrande eliten tänker långsiktigt och kommer med nya/gamla krigsskadestånd efter decennier som är relaterade till vad man vill uppnå nu.

Gorillan/elefanten i rummet är att statsapparaten och media i någon utsträckning(förmodligen större än vad som är bekvämt) dolt saker för folket.

Trump i sin ambivalens om han verkligen vill vara en som står upp för rättfärdighet eller den dolda makteliten lovade att offentliggöra allt om Kennedymordet. Vad blev av detta??

En syndabock som Christer P fyllde vissa funktioner, men denna nya optentiella syndabock /äkta gärningsman fyller säkert en ny agenda i samhällsbygget

Vanliga människor har för länge sen gått vidare , men det bär med oss är en kraftigt decimerad tilltro och respekt för statens och polisens kapacitet och vilja att hantera svåra nationella trauman

- 23/5-18 12:39 -


Tomas N kommenterade Förbjud islam

Det är inte rimligt att förbjuda islam även om man kanske rent känslomässigt skulle vilja det. Problemet är ju att vi släppt in så mycket muslimer.

Det som är rimligt är att lagar stiftas som på nationens rimliga grund förbjuder böneutrop och sharialagar där det går emot samhällets lag. Vidare borde inte bidrag gå ut till främmande religionsutövning.

Jag vet inte om det finns någon kristen teokrati och det är inte helt önskvärt.

Det är regiring och stat som skall stifta och efterhålla lagar och inte kyrkan. En bra stat bygger sin grund på kristen tro och lyssnar på kyrkan. Frågan vi behöbver ställa är vilken identitet har Sverige, vilka ideologier följer vi och hur ser historian ut.

Yttrandefrihet och andra libertanska värderingar kommer väl främst från franska revolutionen och framåt. Britterna har haft det med , men särskilt USA. 

Det prats ofta om demokrati med en religiös betoning, men Sverige vet nog knappt vart allt kommer ifrån. Neutraliteten i WW2 är en identitetssänkande faktor. Sverige som nation har till stor del dåligt självförtroende och detta manifesteras i sin iver för demokratiska värderingar. Det vore bättre om man stod upp för sin identitet, men den har ju tappat längs vägen och under Palmeerans goda hjälp.

Vissa länder har inte samma brinnande iver för frihet till allt och det sticker i ögonen på den liberale moderne EU medborgaren.

De här djupa värderingsfrågorna ligger till grund i hur man ser påoch beslutar om islam , nu när man har fått en stor muslimsk migration på halsen.

Förbud mot islam är orimligt och behövs inte heller om man har lag och ordning, avskaffar bidragen till islam och begränsar den religionsutövning som inkräktar på landets folk och identitet.

- 22/5-18 00:00 -


Tomas N kommenterade 20 saker hos sista dagarnas människor

Eftersom det handlar om denna tidens ande , så riskerar vi alla att ta del av de här karaktärsdragen.

Vår strid är inte emot kött och blod och ingen människas andliga status och kondition är permanent.

Men det är absolut märkbart och påtagligt. Själviskhet, rädsla, köttsliga begär, falsk religion . Det finns mycket som är dåligt som manifesteras och därför är också skörden mogen, d v s människor är också öppna och mottagliga för Gud och det gäller att ha blicken fäst på Jesus så man inte tappar hoppet.

Listan hjälper oss att hålla check på oss själva så vi inte är på väg åt fel håll

- 21/5-18 19:13 -


Tomas N kommenterade God Ramadan önskar Svenska kyrkan

Svar till JL.

Du gör en del grova förenklingar och med stor övertygelse , som är lite svåra att förstå för åtminstone mig.

Den andliga dimensionen är ju att Helige ande varnar redan nu för det som skall komma . Redan nu vet överheten allt om oss, men ännu en tid dröjer innan restriktionerna kommer och innan vi inte kommer kunna köpa och sälja utan att vissa krav uppfylls.

Eftersom utvecklingen går emot ett extremt kontrollsamhälle i godhetens namn , men där vissa åsikter är förbjudna är det inte svårt att se vartåt det går.

Dina teorier om den nära pakten mellan islam och kommunism och din tolkning av vilddjuren får ingen respons hos mig vare sig genom Helige ande eller genom intelligent beräkning. De må vara motståndare till kristna, men kan likafullt inte samarbeta och du lär inte hitta något exempel på att de har gjort det

Bibelns beskrivning av antikrist är en bländande och förföriskt kraft/ande och imperium. Varken islam som kommer med skräck eller kommunism som är begränsad och var användbar endast så länge det fanns en viss kapitalism och borgerlig klass kan fylla skorna hos den antikrist som skall förleda världsmajoriteten när den dagen kommer.

Dessa attackhundar har och kommer spela sin rolli att slå sönder det fungerande samhället byggt på kristna värderingar. Men antikrist kommer ur den nya världsordningens hegemoni och kommer ha dess kännetecken

- 21/5-18 01:27 -


Tomas N kommenterade God Ramadan önskar Svenska kyrkan

Svar till Andreas.

Bra skrivet. Jag tror även detta med Swisch och bank ID är ett steg åt fel håll. DEt tar emot, men utvecklingen går mot snabbt, smidigt, säkert och lite kul sätt att köpa , sälja och hantera pengar, men man kan redan ana och t o m se hur restriktioner finns som leder till begränsningar och i framtiden hinder till att köpa och sälja.

Ännu finns tid att förbereda sig för att inte bli helt beroende av systemet. Att total koll på vad man gör, var man är, vad man köper och vad man gör på internet  redan finns kanske inte heller gör något ännu, men det är inte i linje med den frihet och ansvar som Gud har gett människan

Kommentar till varför SVK önskar god ramadan till muslimer.

De är dels en del av det politiska systemet mera än en kyrka. Deras teologi är så svag och urvattnad så de blir lättövertygade när nätverk so Coexist säger att all tro är syskon och särskilt Islam.

Det politiska uppdraget är att verka för integration och då gör SVK sin uppgift att sträcka ut sin hand mot muslimer.

SVK är då inte en del av Jesus äkta kyrka, Inte för att Jesus kyrka skall vara ovänlig mot muslimer, men att önska god ramadan är ett onödigt steg för långt och egentligen något som ger reaktionen att man vill skratta eller gråta. 

- 20/5-18 00:26 -


Tomas N kommenterade Jag kommer aldrig släppa taget om Jesus

Det här med helande och befrielse är lite av ett mysterium och bibelorden som ni delar från Johannes 9 är viktiga. Fokuset  bör bli på Gud och Hand godhet även om det inte känns så för vissa ibland.

Men vi behöver ändå stå rotade i orden från Jesaja om löftena att sätta fångna fria och ge glädje istället för sorg. Jesus gav oss auktoritet över onda andar och sjukdomar , Genom hans sår är vi helade . Djävulen kommer för att stjäla slakta och förgöra, men Jesus ger oss liv i överflöd.

Det finns plats för att med andens ledning i förbön, samtal och befrielse att be för andra och sätta människor fria från inre och yttre sjukdomar. Men det är svårt att göra och särskilt utan ett personligt möte.

Ibland blir man inte helad, men  Guyds församling som helhet skall  verka för och arbeta i den kraft som Gud ger för helande och befrielse. Vi skall också kunna hantera alla de fall där helande dröjer eller uteblir.

Jag tror det finns en skillnad i gamla förbundets tid , vilket påverkar antalet exemplel på hur Gud straffar syndare med sjukdom i GT. Det är i bibelns exempel väldigt tydligt mellan uppror mot Gud och sjukdom. Men de flesta exemplen är på de som hade en uppgift och ansvar att arbeta för Gud, men gjorde uppror

Ytterst är det djävulen som står för alla sjukdom och vi behöver Guds beskydd från det. Men allt är mera komplicerat än så i dagens tider . Det är en fallen värld, med också mycket osunt som miljögifter, mediciner, vacciner och artificella saker som vi får i oss och en kraftig multiplikation av olika synder i generationer.

Den som drabbas av oförklarlig ohälsa skall inte bli anklagad av troende syskon, men även Jesus utmanade lama om att det fanns synd i deras liv som orsakat sjukdomen.

Gud är så generös att vi kan få synder förlåtna och bli befriade från mörker och sjukdom genom Jesu namn och blodet. Han är inte skyldig oss något, men vi behöver leva i tacksamhet

Välsignelse till alla som söker Guds mirakel i livet

- 19/5-18 18:07 -


Tomas N kommenterade Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Apg29 med Christer

Man behöver egentligen inte vara ett hängivet fan av JImmie Åkesson eller SD för att tycka att han vore minst lika bra lämpad som alternativen

Fackföreningsledaren Lövfen och en döende/irrelevant/identitetssökande socialdemokrati

En borgerlighet bestående av en vänsterliberal Annie Lööf , Moderaterna med Kristersson som blandar och ger och byter fot vartefter opinionen och lägena skiftar

och ett Liberalt parti som tydligt visar att de inte längre tillhör en borgerlig allians. De är en del av den internationella nya liberalismen, men har inte hittat en vinnande väg ännu(hoppas de inte gör det) och ett KD som inte bestämt sig för att hålla hårt fast i kristna värderingar och därför blir irrelevanta.

Det kan mycket väl bli SD, men oavsett så är det helt öppet och kommer att svänga mycket beroende på världens skeenden och hur väl de agerar i sina kampanjer.

Det är verkligen en uppmaning att fortsätta att be för ledarna och valet. Bibeln säger att man skall be med tro, så det kan vara en utmaning för oss alla

- 19/5-18 10:56 -


Tomas N kommenterade Muslimska böneutrop tillåts i Växjö - Biskopen glad

Läste att Karlskrona bifallit ansökan om böneutrop i moske.   Dessutom mera svar i debatten från Micael Grenholm  och några till i bl a  Dagen.se.

Grenholm preseterar intelligenta tankar, men saknar vision och civilkurage och visar på en stark tro på det goda demokratiska och humanistiska samhället.

Det funkar ju tyvärr inte och Ungern och Polen ger exempel på nationer som tror på att man som nation får och kan ta beslut som är bra för nationen och ändå inte är "onda saker" som bedröver Gud och Guds ordning

Man behöver våga säga att man tror på att Guds ordning går före och är värd mera än total frihet för olika kulturer att uttrycka sig och leva efter sin övertygelse.

Böneutrop är till sin natur en hörbar och påtaglig proklamation av islam. Om ingen annan skillnad fanns så kan man nöja sig med att klockringning inte proklamerar ord , vilket muslimsk böneutrop gör.

Lagstiftare och politiker måste ha civilkurage och visioner. Globalister och liberaler har sina visioner som vi känner till, men det måste finnas andra med bättre visioner. Vi behöver inte måla upp islam som galningar , bara dra gränsen för vad vi tror på.

Än så länge är det möjligt att en majoritet röstar emot islamisering. Men många behöver vakna ur den liberala törnrosasömnen för att det skall kunna bli ordning

  Svenskar och västeuropa har en skludstämpel och ryggsäck relaterat till kolonialtiden och s k "rasism" som gör att vi "måste" släppa in muslimer och islam även om det blir vår undergång.

Hoppas några till vaknar och att böneutropen blir en väckarklocka. Men bästa vore om det folket i Sverige kunde vakna till och använda röstsedeln till att påverka i rätt riktning

Grenholms tankar visar hur det kan gå när man sätter världsliga ideologier och doktriner för högt. Lag och ordning behöver inte ges denna makt och auktoritet, man kan göra allt mycket enklare

Glad Pingst!

- 18/5-18 21:12 -Äldre kommentarer →

submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla

Annons


Påven till homosexuell: Gud gjorde dig på det sättet och det är så Gud vill att du ska vara

Påven ljuger för en homosexuell man

Bild: theguardian.com. 

Enligt Juan Carlos Cruz, en homosexuell man, som har blivit utsatt av sexuella övergrepp av en katolsk präst, ska påven ha sagt till honom att Gud gjorde honom till homosexuell.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 21, onsdag 23 maj 2018 kl. 22:43

Jesus söker: Desideria, Desiree!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Boplats sökes till Almedalsveckan

Boplats sökes till Almedalsveckan Kontakta Christer Åberg

Jag söker febrilt efter någonstans att bo under Almedalsveckan i Visby på Gotland. Har du någon plats ledig för mig? Behöver bara något utrymme att sova! Hör av dig till mig Christer Åberg på på 070-935 66 96, eller: kontakt@apg29.nu. Tack!

0

Läs allt!


Bildspel: Lindbergarna och Christer Åberg på Kanal 10

På Kanal 10 igår! Tommy Dahlman, Dag Sandahl, David Castor från Tro, hopp och kärlek som sändes i svt, Nenne Lindberg, Toye Torgny Toye Josefson, Sivert Lindberg och Katerina Janouch. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mordet på Olof Palme löst

Skandiamannen

Bild: Expressen. 

En man som var 52 år vid mordet på Olof Palme är sedan förra året polisens huvudspår som mördaren.

5

Läs allt!


Gifte sig män med män i Bibeln?

2

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 418 081 160 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 542 bloggartiklar, 82 618 kommentarer och 55 619 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp