714 online! | Sidvisningar idag: 34 410 | Igår: 183 483 |

www.apg29.nu

Annons

Kommentarer av

Tomas N

1189 kommentarer
 


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Svar till Tomas N.

Jag ger en kommentar till här varefter nya funderingar kommer upp. Kanske man inte orkar läsa dessa djupa funderingar men jag skall fatta mig kort.

Jag gick in på försäkringsbolag och ärlighet, vilket går in på bidragsfusk, försäkringskassa och fiffel/mygel på låg nivå och på hög nivå vilket fanns under 60-80 talet innan vi fick dagens större och djupare konflikter. Jgag skulle nog påstå att detta fiffel och mygel på både låg och hög nivå ar något den personen i slutändan på något sätt skämdes för eller skulle erkänna att det var orättfärdigt.

Klasskamp , arbetarrörelse eller kapitalism var och är dåligt när det går för långt, men är delar av en verklighet att det finns naturliga skillnader och delar av samhället.

Idag har vuxit fram revolutionära rörelser som aldrig kommer backa , skämmas eller se att de har fel. Den etniska revolutionen  t ex kommer hävda sin kamp mot den vita och västliga "överhögheten", Radikalfeminismen för en kamp mot naturen självt och måt årtusenden av förtryck, och hbtq rörelsen gör gemensam sak i kampen mot män och miljörörelsen är så stor och svår att få grepp om så de kommer inte att backa för argument eller forskning

Världen och livet har problem som människan måste lösa. Revolutionära rörelser vill se blod , men människor måste kunna mötas i rimliga resonemang där vi strävar efter de rimliga lösningar och mål.

Samhället och världen har förändrats häpnadsväckande fort sedan 80-talet. Vi behöver alla vara medvetna om dagens terräng och geografi  och handskas rätt med dessa radikala och utopiska ideologier som genomsyrar dagens samhällen

Guds ordning hjälper och vägleder oss, men hur många idag är redo att lyssna på vad Gud säger. Andra röster är mycket starka och det är det som är just dagens problem

- 17/8-18 12:18 -


Tomas N kommenterade Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Svar till Karl Håkan Sandell.

Men snälla Karl Håkan.

I det enkla frälsande evangeliet finns allt det som den troende behöver veta för att nå målet och bli frälst.  Så även det viktigaste vad det gäller återkomsten och det apokalyptiska som ingår däri.

Jesus gav en undervisning som håller ännu idag. Ingen behöver fundera på om man är jude eller inte eller något annat invecklat.

Det är att hålla fast vid Gud  fadern sonn och den helige anden och den undervisning som Jesus gav, stå emot synd och djävulens villfarelse som man når målet och blir frälst.

Att även i evengeliernas undervisning blanda in genealogier är att lägga extra bördor på den som tror. Som om att inte världen, prövningarna och djävulen inte gav nog med utmaningar så man skall akta sig för teologiska bördor som tillägg.

Evengeliet går ut till alla folk för fullt och det går till"who so ever" who will recieve it.

För Gud vill inte att någon skall gå förlorad.

Jag tänker inte undervisa någon på ett sätt som inte bygger upp lärjungara i efterföljelse och jag uppmanar alla på samma sätt. Religion kan inte rädda någon.

Men Gud frälser många idag genom evangeliet och särskilt då världen håller på att skakas

Guds välsignelse! 

Tack Nils för ett enkelt och viktigt budskap

- 17/8-18 11:29 -


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

De här nyheterna om Sverige når världen och klär av alla höga tankar som vi har om hur väl allt fungerar.   Sverige är handfallet och paralyserat av brottslighet och när det blir naturkatastrofer. Ur det smaliga uppvaknandet kan komma en rannsakan och nya nyktra tag om de problem som finns i landet.

Men majoriteten av våra politiker vill låtsas som allt är bra och att vi skall fortsätta som vi gör. Bibeln har mycket att säga om den som värgar se tecknen och varningarna.

Vi får hoppas och verka för att det blir lite nya tag och nödvändiga kursändringar.

Rent konkret så måste man sluta med att leva i lögner och rosa skimmer när det gäller migranter och mångkulturella problem och kalla en spade för vad det är.

Jag nämnde även detta med försäkringsbolag , som har en märklig uppgift i Sverige att reglera saker där polis och rättsstat borde göra det. Försäkringsbolagen har ju även en marxistisk effekt genom premien och fördelning av medlen när folk slutar vara ärliga.

Och ärlighetsprocenten har nog sjunkit långt under den acceptabla nivån. Det tar mycket lång tid att bygga upp ett samhälle full av den tillit som många drömmer om, men innan man nått dit behöver man ha ett system som kan beskydda de svaga och premiera rättfärdighet och bestraffa snyltare och oärliga.

- 16/8-18 19:51 -


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Tackar Gud för att upproret stillats för en stund.

Jag är övertygad om att så mycket behöver ändras i hur saker fungerar i Sverige. Både när det gäller hantering av brott och straff, men även det som blev tydligt under skogsbränderna , nämligen byråkrati och ineffektivitet. Även när det gäller immigration så är det mycket byråkrati och hårdtuggat att ta beslut.

Samhället är förändrat och det gamla kommer inte tillbaka. Det verkar också som rätts och kriminalpolitiken är genomsyrad av den evolutionistiska tanken om att människan i grunden är god  och även kan skola och trimmas åt det hållet. Det här är visserligen väldigt djupa frågor, men det vi ser i praktiken är att det inte fungerar.

Även det som var trevligt och lite gulligt i tidigare decennier är enligt mig inte särskilt sunt eller bibliskt/beprövat. Tänker på generationstrender där varje gäng har sin stil och håller sig för sig själva. Först rockers, och sedan mods, proggare, punk, hippies, hårdrockare, emos, grunge etc etc.   Det är egoism och har avkapade band till den dynamiska mosaiken av olika generationer.

Se på strävsamma kulturer av kineser, syrianer, latinos och asiater och afrikaner och alla som inte har någon lyx. Där skaffar man jobb och famelj, eller studerar så snabbt man kan , medans man supportar föräldrar och tar hand om varandra inom familj och klan.

Då är verkligen inte den statliga/kommunala fritidsgården särskilt viktig alls. Ej heller finns då plats för revolutionära element att protestera och göra uppror.

Men det kommer ta tid att städa upp. Föräldrar måste bli ansvariga för minderåriga och straffåldern borde sänkas och ge kännbara straff även för 16 åringar som avskräcker och ger effekt. Inte till att märka för livet, men varför inte straffarbete??

Några politiker måste våga komma med nya förslag och lagar. 60, 70 och 80 talen är long gone och lagar från den tiden funkar inte nu

- 15/8-18 20:48 -


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Det finns ytterligare en aspekt som kan vara inblandad om inte i just denna händelse , så åtminstone i helhetsbilden av"kriget mot svenskarna"

HBTQ och pride  pågår i Göteborg. Om Sverige skall göra upp med en etnisk/islamsk revolution och maktövertagande och ha Guds stöd på sin sida så behöver man göra upp med Sodom.

Hur illa man än tycker om dessa gäng, islamister eller invandrarbefolkning som tar över, så har de på vissa sätt en nyktrare och bättre syn på Sodomkulturen.

Skall Sverige kunna deala med islamism och folkutbyte och vådförelse på infödda svenskar så kan man inte ha den nuvarande synen på Sodom och denna inkluderande fredsuppgörelse med Sodom.

Muslimerna går alldelse för långt javisst och är våldsamma, men vill åtminstone inte bygga sitt samhälle tillsammans med Sodom

Det borde vara en varning till oss i dessa tider

- 14/8-18 21:52 -


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Det som skulle hjälpa här är någon typ av öppen och ärlig dialog där media, makthavare och folket får mötas och med erfarna personer ty Leif GW Persson hjälper till med expertis. Men det kommer inte att ske, för detta är så tabubelagt.

Ändå så är det nog så att de flesta av oss spekulerar fast lite olika bra inklusive jag själv.

Jag gissar att det är en blandning av mestadels unga invadrargäng där man delvis vill visa sig värdiga inför äldre ledare antingen det är islamister eller kriminella ligor. Det kan förekomma delvis beställningsjobb inom försäkringsbedrägeri förtäckt av en mängd andra bränder . En annan effekt är att de här killarna vill visa sin makt i samhället och är en del av det enligt deras egna ord "krig" mot Sverige som inte är knutet helt till islam utan är ett etniskt krig främst

Synkningen förvånar inte jättemycket, men tycker jag visar på en stark övertygelse eller order från inflytelserik person i deras kretsar. Men det är ett stort självmål om man vill visa missnöje mot valkampanjens prognoser

Vänsterpolitikern har extremt dålig koll i sin frustration . Nationalister även de lite extrema försöker hålla på vissa dygder helt olikt vänstern, men vi får se vad som skett.

Räkna med att Liberalerna och Moderaterna kommer försöka börja med att sätta ned foten mot dessa grupper, men egantligen vilja rikta sitt fokus mot den fiende man egantligen har och vill ha dvs "extremhögern"   Det kan ta lite tid att forma verkligheten efter sin agenda , men under tiden finns ju faktiskt en liten grupp nynazister , så lite hopp har dem nog . Men vi kanske får höra lite löften om krafttag mot religiös extremism.

Så länge man inte gör om straffskalan så att de unga går fria, så händer dock inget.

Och ytterligare så finns ju alltid Rysslandskortet, men det kommer nog att spelas ut senare ifall SD ser ut att verkligen gå bra i valet

- 14/8-18 20:55 -


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Det skulle inte förvåna mig om det finns en koppling till att valrörelsen nu gått in i ett slutskede. Valaffischeringens närvaro och valstugor ger en andlig påverkan över landet som inte är rolig.

  Om vakna människor blir frustrerade över dessa välkammade ansikten som endast verkar bli bättre på att ljuga ju värre det blir i landet så kan vi räkna med att extremvänstern och den kriminella delen av invandrarghettona verkligen ser rött av SD, s framgångar.

Skall man blicka mot USA, så har det varit en organiserad rörelse emot Trump där politiska aktivister samverkat genom olika grupperingar som inte egentligen har en gemensam sak eller agenda.

Jag skulle gissa att det är något liknande vi ser här. Lyckas man på något sätt knyta den allra minsta misstanke eller rykte mot NMR eller Ryssland så blir det jackpot inom MSM.

Låt oss vara nyktra och hålla ögonen öppna och delta i debatten på ett fruktbart sätt och undvika att dras in alltför djupt i känslostormar

Glöm inte att be för det som sker och främst beslutsfattare och ledning

- 14/8-18 13:52 -


Tomas N kommenterade 100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Problemet ligger i att det finns grupper av ungdomar som inte är en del av övriga samhället. Det kan variera om de är aktivt kriminella eller om det finns IS krigare där eller i vilken grad ungdomarna själva eller dera föräldrar faktiskt har någon som helst ambition att vilja vara en del av det Sverige vi känner till.

Alltid till hösten kommer dessa aktioner och det borde ju vara relaterat till skolstarten och alltså tillbaka till samhällsstrukturen efter sommaren. Ofta blir det brandattacker som en dominoeffekt av revolutionära aktioner bland svarta och mellanösterngrupper i USA, Frankrike  etc.

Till Nissa vill jag säga att det du nämner sällan når denna nivå av bottenlöst uppror. De grupper du nämner triggas oftare av det som de upplever som högerextremt och deras blodsband till förädragenerationer och övriga kontaktytor till samhället håller dem tillbaka delvis.

De här attackerna vi ser har inget som håller dem tillbaka. Inte heller hjälper alla dessa omsorgspaket som det liberala samhället vill erbjuda. De kommer från en kultur av respekt och lyssnar inte på en röst som inte sätter gränser och sätter stopp till deras ambition att ta auktoritet

Soros mfl har understött det svarta upproret i USA och den nutida människohandeln från afrika för att skapa rasmotsättningar i väst.

De här problemen kan endast stoppas med krafttag från stat och myndigheter. Många har helt fel uppfattning om vad samhällskontraktet innebär och inte förrän detta klargjorts med verkställighet kan saker lugna ned sig. En del har kommit till Sverige med en destruktiv uppfattning om vad Sverige är från dag ett och fått den bekräftad av vänsterliberala myndighetsutövare. Men än så länge är dessa blinda vänsterliberaler och de hitresta revolutionärerna i minoritet.

Än så länge finns det tid för alla svenskättlingar till de som kämpat strävsamt med kristen grund och alla invandrare som förstått och accepterat det svenska samhället (minus vänsterliberalism) att ändra på utvecklingen och återställa den till ordning och sunt förnuft.

Med Guds hjälp så skall alla dessa revolutionära handlingar mana svenskar till att inse att vi behöver gå från globalism till nationalism.

Med globalism och fortsatt hög migration så kommer allt detta fortsätta och växa  med bränder, våldtäkter och islamisering.  Det kommer bli som i Irak och Somalien och vi är redan på väg dit.

Den kristna barmhärtigheten som vi skall fortsätta med har ungefär samma roll som sjukvårdare i krig. Kriget måste stoppas på annat sätt och med auktoritära medel

- 14/8-18 11:00 -


Tomas N kommenterade Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Svar till marie.

Marie, hoppas du inte tar illa upp om jag ger en kommentar på ditt inlägg.

Hur man uttrycker sig är viktigt. Det finns lärdom för många att ta där.

Men jag undrar om det inte finns det som är mycket viktigare än det du lyfter fram. Nämligen vad som är sant och vad som vägleder och bygger upp i sanning.

Hellre en fyrkantigt paketerad och oslipad sanning än en välsmord , len och inspirerande text som ändå innehåller villfarelse.

För min del så väljer jag bort alla spekulativa teorier om ändestiden inklusive allt det som tenderar att gå åt en Israeldyrkan. Men egentligen allt som bara tar bort fokuset från det viktigaste.

Det som ger ae inre frid och hopp är endast Jesus och att tjäna i Guds rike, där det finns glädje i det som Gud gör och i gemenskapen.

Det världsliga går otvivelaktigt åt fel håll och det kan vi inget görra åt även om jag inte uppmanar till en passivitet.

När det gäller omvändelse och varningar så kansek många som vill tjäna och som redan tjänar i den tjänsten skall se över på vilket sätt de varnar profetiskt. Populärt kommer det aldrig bli., men vi lever inte under samma förutsättningar som GT profeterna och därför bör varningar och allvarliga profetior levereras med en känslighet att folk skall kunna ta emot dem

- 13/8-18 20:46 -


Tomas N kommenterade Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Det är bra Mikael, det låter både spännande detta evangelium.

Men några av oss är förhoppningsvis dedikerade till det evangeliet som Paulus och de andra predikade. Det om Jesus, syndernas förlåtelse och evigt liv.

Det är inte alla som vill höra, men det är ett radikalt budskap som frälser den som tar emot det och det är enligt Bibeln en stor frälsning.

Guds välsignelse och må vi vara redo, uthålliga och trogna till Jesus ända till slutet

- 11/8-18 23:44 -Äldre kommentarer →

submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

Annons


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

2

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, söndag 19 augusti 2018 kl. 03:53

Jesus söker: Magnus, Måns!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

6

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

13

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 666 861 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 778 bloggartiklar, 87 291 kommentarer och 57 647 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp