402 online! | Sidvisningar idag: 41 453 | Igår: 149 115 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Kommentarer av

Tomas N

1390 kommentarer
 


Tomas N kommenterade New Age banar väg för Antikrist

Det är många starka åsikter som går åt många olika håll. Jag skulle säga såhär

Boken 1984 och alla olika rörelse, idologier och slutligen extremt avancerad teknik räcker egentligen som indikation på att vi närmar oss slutet och hur slutet kommer se ut. Men om man har studerat lite om frimureri och teosofin som kopplar ihop  new age, ockultism och även tangerar nazism och en del annat som hände i 1900-talets början så ser man eländet ganska klart och vart vi är på väg.

Jag rekommendar inte alla att gå djupt in i studier av detta, men vissa saker har de sagt som verkligen återspeglas i det vi ser. Att de planerat att slå sönder natione, familj och kyrka är en sak. Att de skulle spela ut höger och vänsterpolitik är en annan och ytterligare en plan är att spela ut islam mot västvärlden.

Många fällor lurar oss kristna. Antingen att bli världsliga och kompromissa med allt som världen bjuder och till slut ha en ljummen tro och kärlek till Gud. Andra saker är att i frustration söka sig till gamla förbundet på olika sätt.

Vi behöver hålla oss nära Jesus och se upp så vi inte blir antingen sömniga av världslig mättnad eller hårdhjärtade av religiositet. En annan sak som jag tror kommer prägla väckelsen och uthålligheten i Kristi kyrka är en andlig mognad och inte minst äkta tecken och under som följer . Tecken av radikal omvändelse och befrielse från mörkrets makter. Ondskans makter söker inte bara att skämma ut människor genom märkliga beteenden utan främst av allt splittra kyrkan genom stridigheter och avvikande läror.

Urskiljning hjälper oss att behålla enheten och kärleken och undvika teologisk perfektionism och när man behöver vara rak och tydlig och sätta ned foten. Det finns inga färdiga paketlösningar utan måste bedömas individuellt hela tiden. Precis som i alla krig och konflikter.

New age lockar många in i demonisk aktivitet och är en ersättning till äkta tro och religion. Men jag tror varken new age, islam, vatikanen , kommunism , eller något annat är  det antikristliga globala riket. Jag tror alla dessa samverkar och kanske lite som alla brottslingar gör är eniga i upproret , men oeniga när det gäller äran och makten

En fälla för handlingskraftiga män är att bli Esau typer. Världsliga och oandliga och steget är inte långt därifrån till brutalitet , Kain och slutligen Lucifer.

Blessed are the peacemakers sa Jesus och även Noah var en försoningens man. Vi män är kallade att hitta vår roll och kallelse efter Guds hjärta i likhet med David. Inte som en Tomas Di Leva liknande hippie eller en brutal Esau typ.

Jag kan inte undvika att tänka på det som står i Hebreerbrevet och kommer från Josua.

Om ni idag hör Hans röst, så förhärda inte era hjärtan

- 22/1-19 23:48 -


Tomas N kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Leif.

Det är en bra uppmaning. Frustrationen ligger ganska mycket i att det inte finns särskilt mycket bra ledare. Man får ändå söka tröst i att Guds rike kan expandera minst lika bra under ett dåligt styre som under ett bra.

Rent konkret skulle jag uppmana till bön för några saker som ligger på "arbetsbordet" nu

Be för bästa möjliga ministrar och stängda dörrar för de riktigt dåliga alternative.

Be för att parlamentarisk och lag och riksstyret skall på något sätt ta till sig och ändra på systemet så att det som skedde nu i 4 mån skall undvikas framöver

Be för att både regering och opposition skall göra bästa möjliga jobb framöver och att kyrkan fortsätter sin uppgift och relaterar till politiken som den borde

Här krävs åtminstone för min del disciplin och stort mått av tro och uthållighet, för intellektuellt sett så är jag ganska djupt desillusionerad över denna regering och hur den kom till.

Vi får kanske också söka tröst i Jesus ord "mitt rike är inte av denna världen"

Men som sagt livet kan levas och Gud kan tjänas under såväl bra som dåligt styre

Jag är inte enig i att Guds kontroll över allt ligger i att Han utvalde denna regering. Snarare att Han har gett oss frihet att göra som vi vill och får ta konsekvenserna av våra ageranden.  Sverige är demokrati och kristna är en minoritet och de flesta i Sverige är förledda i olika grad av den här världens furstar. Då kan det bli hur som helst.

Jag tror ändå att Gud hör våra böner, så vi får fortsätta att be.

- 18/1-19 14:25 -


Tomas N kommenterade Kommer den som bytt kön till himlen?

Svar till Bertil Rosenius.

Nej , men man läser ju i media. Jag kanske var lite kategorisk, man som jag ser det så är det ett uppror och otacksamhet mot Det som Gud har skapat till man eller kvinna.

I de fall man läser om och ser, så är det ju ingen tvekan att de är i praktiken i de flesta fall i gränslandet. Och dessutom har jag förstås sympati för dem att de lider . Men jag tror på att hålla fast  och förmedla högre sanna värden än det som man kan se på ytan.

Ett fundament som man inte skall släppa även i dessa märkliga tider är att det finns bara två kön och inga bytesmöjligheter i själva grunden. Men kristna måste vara kärleksfulla snarare än dömande

Det är min åsikt. Och just en åsikt och inget expertutlåtande.  Fast jag är övertygad om att kristna är kallade att vara ambassadörer för Guds röst om det förmedlas i både kärlek och sanning även bland de som är experter på detta och andra moderna  områden där det finns forskning och vetenskap och poitiska dogmer som är vägledande som sanning

- 18/1-19 10:20 -


Tomas N kommenterade Syndares vän?

Mycket bra budskap.     Det finns skillnader i bibelöversättningar just i de bibeltexterna du nämner där de utelämnar"till omvändelse" . Då blir budskapet att Jesus umgås gärna med syndare utan att kalla dem till omvändelse

  Synd är ett stort problem och man skall nog reflektera lite över hur det var i lagen och vad lagen sa om människor som klassades som orena och hur Guds folk skulle hantera dessa.

Men kyrkan och även frikyrkan i sina första generationer har lyckats vara dömande på ett dåligt sätt mot utomstående. Så att vara sann efterföljare till Jesus är nog att på allvar leva ut Johannes 3 16 och att Guds kärlek till människor blir tydlig och påtaglig och erbjudandet om frälsning. MEN att samtidigt någonstans ha med en sund hållning till synd i helheten. Guds rike samarbetar inte med mörkret utan det är ett krig , som är till människans fördel om man vill leva rent och få ta emot Guds välsignelse

En sund balans alltså. Och bilden av Jesus som hippie har nog hindrat mycket mera än det har hjälpt människor till tro och efterföljelse

- 18/1-19 10:03 -


Tomas N kommenterade Kommer den som bytt kön till himlen?

Ja , det kan nog finnas ett hopp längst bort  på andra sidan omvändelse för dessa. Men det man ser idag är att det som är aktiva inom hbtq är oftast väldigt aktiva språkrör för den rörelsen som vill vända upp och ned på Guds ordning , skapa kaos och därmed direkt eller indirekt förleda många i den uppväxande generationen åt fel håll.

Det är en stark rörelse av uppror som är andligt ledd och uppfyller profetian"så som på Noahs dagar" som leder den här utvecklingen.

Så även om det uppenbarligen är synd om dessa som lider av identitetsproblem, så är det av ondo och bör behandlas som det är . Ett fiendens verk. Men Guds kärlek kan hjälpa många till frihet och att lämna detta och få helande och befrielse

Eunuckerna i gamla tider tror jag till större delen inte valde detta själva, det var om jag förstått rätt ett brutalt och smått paranoidt drag av kungamakterna att ha tjänare som inte utmanade kungahusets egen ställning även när det gäller det sexuella och eventuella avkomlingar  .

Själva grunden till könsbyte idag är ju ändå ett uppror emot Gud, det kommer man inte ifrån.

- 18/1-19 09:50 -


Tomas N kommenterade Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Intressant artikel Martin.  De kristna församlingarna behöver nog lära sig mera om Israel. Det kan komma en tid när staten Israel och hur man förhåller sig till dem blir en vattendelare , på ett väldigt snarlikt sätt som Jesus är stötestenen som många faller på.

Men Jesus faller man på  p g a synd och att man inte tror. Israel  handlar mera om politik och hur pass sjupt man gräver i Gamla testamentet.

Förintelsedagen är i slutet på januari och konflikterna pågår alltjämt i mellanöstern där allt centreras kring Israel på ett eller annat sätt. Så man kommer inte undan frågan även om man skulle vilja det.

Om Israel tar en plats i den organiskt växande Nytestamentliga kyrkan som hindrar och splittrar , så är det i sig en varning. Man kan lätt fastna i de militära konflikterna som är ständigt brinnande och flammar upp emellanåt.

Uppdraget är främst att vara en ambassadör och lärjunge för Guds rike och vara en som samlar snarare än att splittra. Det gäller att fokusera rätt i dessa tider och frön till och pågende konflikter har vi runt oss även här i Sverige  ständigt som ett minfält.

Vi behöver gå på den smala vägen

- 15/1-19 13:11 -


Tomas N kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till Tomas N.

Länken verkar inte funka.     Artikeln heter "De vanliga människornas tid" Av Anders Gerdmar publicerad 2018-11-12

- 15/1-19 10:48 -


Tomas N kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till JL.

Jag har aldrig varit emot familjen och stora familjer och det finns varken bibliskt stöd för det eller är en vanlig åsikt inom frikyrkan.

Tvärtom så är det vanligt med 3-5 barn inom vanliga frikyrkofamiljer. Kristna skall vara ett föredöme även här och vara ett exempel på att familj och äktenskap är en väl fungerande design från Gud.

Dagens samhälle och situation i väst lider däremot sviter av självcentrerat levnadssätt , så det som samhället lider av med skilsmässor och många som inte bildat familj lider också kyrkan av delvis.

Det verkar som din syn på hotet med islamisering påverkas av hur du menar att Guds rike skall utbredas. Den strategi du förespråkar är ju samma som deras och då blir det ett race i hur många barn man föder upp och de ligger lite före p g a att de har hård kontroll på sina kvinnor och får bidrag så att barnen blir försörjda

Nya testamentets kyrka har potential att växa oerhört mycket mera, men är inte en etnisk eller nationell grupp. MEN några av oss tror jag vill både leva fullt ut i det nya förbundet och en global kyrka samtidigt som nationerna bevaras. Detta är den stora frågan som de flesta av oss är djupt engagerade i hur detta skall utföras och hur vi skall förhålla oss.

Jag skickar en länk till en artikel om hur församlingen skall byggas från Varlden Idag

https://www.varldenidag.se/serie/de-vanliga-manniskornas-tid/reprjp!A1G3azFCHFeGuRfI2xNs@A/

Oenigheterna om detaljer (dop, tungotal, uppryckande etc)som du nämner har alltid funnits. Men det förtar inte storheten i Guds plan. Han är akitekten och ingenjören bakom allt och vi är tänkta att utföra arbetet.

Och stridigheterna är meningen att man skall lägga åt sidan till förmån för attarbetet bedrivs och därför är buden om kärlek oerhört viktig. Likaså att följa Jesus dag för dag, bära korset, leva i det övernaturliga utan att tappa fotfästet och även att älska sanningen och växa i kunskap om Gud alltmer

- 15/1-19 10:45 -


Tomas N kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till JL.

JL du får nog se över siffrorna om tillväxt. Men problemet som finns är att folk lämnar tron och att man inte predikar och lever ett rent och levande evangelium.

Att skaffa mycket barn och på så vis växa som strategi finns hos muslimer , etniska grupperingar och hos mormoner. I övrigt är det en allmänmänsklig naturlig drift och befallning från Gud.

Kristna kyrkan i NT pratar inte om detta eftersom hela världen är ett missionsfält och Gud sände/offrade sin enda Son för att alla människor skulle få en chans att få gemenskap med Gud och välja att bli en del av Guds folk.

Om man väljer att bli kristen , så har man redan valt bort andta gudar. Men förutom det övernaturliga i frälsningen, syndernas förlåtelse, pånyttfödelsen och drn Helige ande som gåva så kallar Gud oss till ett helgat liv där vi slall stå emot synder inkl avguderi med vår vilja , tanke och handling.

En äkta kristen uppfyller det första budet  per automatik. Men alla har olika synder som man brottas med tyvärr. Den Helige ande hjälper oss och skall hjälpa oss i allt t ex överbevisa om överträdelser som vi gör.

En typ av kristen rörelse som bygger på att föda många barm, stänga gränserna och hålla första budet låter som något annat än det bibeln säger. Och det kan inte kallas evangelium eftersom goda nyheter måste innehålla Nya förbundets erbjudande som Jesus dog för.

Notera här att jag är för ungefär de saker som du förespråkar, men inte själva evangeliet och teologin som man måste underställa sig som pånyttfödd kristen.

Hur hade du tänkt att hantera kontroll och påföljd för de som inte upprätthåller första budet? Straffskatt eller något annat?

- 14/1-19 23:24 -


Tomas N kommenterade Lögnen, falskheten och sveket

Svar till JL.

Det första budet kan inte "upprättas" nationellt och skall inte göra det nu när vi lever i nya förbundet. Frälsningen och efterföljelsen är ett individuellt val och Guds karaktär är en som ger fri vilja. Avviker man ifrån det, så avviker man från Gud.

Men en sund nation byggs på buden om att inte stjäla, om god moral som hjälper äktenskap/familj , som respekterar andra folk och nationer etc och som ger restriktioner och t o m förbud för omoralisk och ockult utlevelse inom samhället, media , artsitvärlden o s v.. En bra nation på kristen grund bör ha med tron, bibeln och bönen i makten(regering, stat och militär ) , men friheten är också en viktig del som genomsyrat de kristna samhällena tidigare.

Begreppet frihet under ansvar skulle jag säga är ett tydligt exempel på Guds karaktär och som vi skall följa. Tidigare århundraden så var levnadsvillkoren brutalare och där gjorde kyrkan en del tveksamma saker både den katolska och protestantiska. Men det är svårt att bedöma och jämföra olika tidsepoker.

Israel avföll indirekt när man umgicks och gifte sig med främmande folk, men förbudet var inte emot att umgås med andra folk. Däremot så fick de uppdraget att slå ned de andra folken för att Guds folk skulle vara rent. Detta är den största inspirationskällan för islam att besegra avgudadyrkare, som de avgör vilka som räknas som.

Katoliker och till viss del protestanter har tittat för mycket i GT och influerats för mycket av gamla testamentets skrifter och därför skapat en massa former och hierarkier , men även gjort kyrkan till en statsangelägenhet så som det var i GT.   

Att införa första budet med tvång liknar idag mest av allt islam, så det är verkligen inget att rekommendera. Att undvika islamisering kan fortfarande göras även om det borde gjorts tidigare genom minskad migration och genom mera konservativt styre som också håller fast vid att nationen är lagd på kristen grund sedan 1000-talet och skall så förbli.

Jag tycker du skriver märkligt JL angående att leva både i det andliga och det köttsliga. Det är inte så invecklat i teorin, men lite svårare i praktiken.

En exempel på en andligt ledd , men fysiskt agerande är ett ingripande till skydd om någon begår en våldshandling. Men där har samhället försvårat genom att hatbrott är viktigare än våldsbrott och om någon misshandlar, ofredar eller sprider oanständighet/skräck som  är av annan etnisk härkomst kommer polisanmälan emot den som beskyddar den svage genom anmälan för rasism/hatbrott

Att Jesus rensade i templet hade en så pass stor betydelse att det nästan är svårgreppat och liknar inget vi kommer att göra. Han vände sig emot hela prästerskapet inte bara för att mammon var där utan för vad de också inte gjorde d v s utöva riktig Gudstjänst. Det var också det sista han gjorde innan han blev gripen på natten, så det fanns stor symbolik.

Lärjungarna visade på samma attityd som man läser mellan raderna på det du skriver. De ville kalla ned eld från himlen mot en stad och Jesus sa att de inte vissta av vilken ande de agerade i. De sa även att de kunde dricka Jesus bägare i sin lojalilitet och han svarade dem att de skull dricka hans bägare av lidande och förföljelse och nöd  för människor och kärlek till människor.

Förståelsen av Jesu efterföljelse är ett livslångt lärande och svårt eftersom Jesus beskrivs som både Lejon och lamm. Han var alltid barmhärtig och hårdheten visade han alltid emot hycklare och de som sade sig vara Guds folk men inte var det.

Jag kan inte säga samma saker om kyrkan idag som Jesus sa om fariseerna. Man kan inte ta ett exempel eller en princip och applicera den på en agenda, det måste vara lett av Helige ande. Man måste också vara ödmjuk i sin egen roll och se hela bilden. Om man tror sig vara en ledare så skall ens ord och gärningar bekräfta att man har ett mandat från Gud, annars leder det fel.

Jag är övertygad om att etablerade kyrkan lyssnat för mycket på världens makter och krafter. Det är demokrati, mänskliga rättigheter, humanism, miljöhotet, antirasism, kvinnokamp och kampen för minoriteter som är drivande och dessa är starka byggstenar i västsamhället. Däri finns roten till att man man är livrädda för rasism , vilket öppnar för ännu mera tolerans emot muslimer. Om masn skulle kritisera frikyrkan för att ha andra gudar, så är det någon av dessa gudar som i så fall är aktuellt. SVK och equmenia har gått längre i  med samarbete med islam, men de är också mera liberala i allt.

Om någon skall kunna varna och kalla till omvändelse, så kan det nog endast ske på ett annat sätt än en ny staskyrka som med stark hand ser till att "upprätta"det första budet

Och om nu Jesus är Kung, så skall man väl följa hans bud och gå korsets väg?Han säger ju själv. Varför säger ni Herre Herre, men gör inte som jag har sagt?

Lärjungarnas nitälskan och hoppet om att stå vid kungens sida krossades och de fick verkligen ödmjuka sig och dricka hans bägare , och tjäna Guds rike med allt vad det innebär. Det är att följa i de fotspåren och studera över det som leder oss på rätt väg.

Om någon annan gör allvarliga eller mindre avsteg från rätt väg, skall vi inte främst kritisera dem , utan med Andens ledning inspireras att göra eller medverka till att bli ett bättre exempel .

- 14/1-19 20:24 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Påven vill att en världsregering ska styra USA

Påven vill att en världsregering ska styra USA

Av Mikael Walfridsson Påven arbetar ihärdigt för NWO, och gör stor sak av att visa att han är en ”världs och fredsman” med globala avseenden. 

11

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, onsdag 23 januari 2019 kl. 06:30

Jesus söker: Frej, Freja!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Bibelns sista budskap - Uppenbarelseboken

Bibelns sista budskap uppenbarelseboken av Holger Nilsson

Av Holger Nilsson I Bibelns sista bok finns nyckeln till förståelse för vad som skall ske i den yttersta tiden. Därför är det av stor vikt att vi tar del av dess innehåll.

7

Läs allt!


Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 961 894 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 131 bloggartiklar, 93 344 kommentarer och 61 376 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp