2 037 online! | Sidvisningar idag: 382 729 | Igår: 533 757 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Kommentarer av

Tomas N

924 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Film: Den rike mannen och Lasarus

Svar till Sarah.

Tråkigt att läsa , men tyvärr sant detta med feminism i kyrkan. Om man inte orkar vara kvar och vara en frisk röst i detta ämne är det bättre att lämna.

Läste om att det särskilt i Equmenia är ett starkt inslag och att detta finns på teologisk utbildningsnivå. Inom EFK och pingst så ser man det på lite varierande nivå särskilt när me too kampanjen och andra saker är på tapeten.

Detta är okunnighet som är farlig, för det finns andemakter som är verksamma  i detta.

Jag tror detta och andra ämnen visar oss att ta nytta av olika kulturer inom kyrkan.

Fastän jag är emot multikulturalism som i sig är en typ av avgud, så ser jag ju hur vi kan dra nytta av olika egenskaper. Feminism är djupt rotad i västeuropa och särskilt Sverige sedan generationer, medans andra kontinenter inkl östeuropa inte har denna snedvridna feminism i sin livsåskådning och trosuppfattning.

Jag sågar inte smfunden helt och hoppas på en positiv utveckling, men tror tiden kallar på nya försaamlingsplanteringar som är obundna och fullt överlåtna till Guds rike med förankring fullt ut i det som sker här och nu och utan osunda band till denna värld

Gud välsigne dig Sarah! för din urskiljningsförmåga. Skall be för dig om församling

- 19/2-18 11:36 -


Tomas N kommenterade Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Både frikyrkan och statskyrkan har för starka band till staten och tar del av dess sjukdomssymtom och nutidens ideologier. Inte bara de 380 pastorerna i detta uppropet utan hela frikyrkan påverkas av det som anses vara en profetisk syn/tilltal om att nu kommer de onådda folken till oss.

Jag tvivlar på autenciteten ochtolkningen på denna profetia, men även om den skulle vara riktig så betyder det ju inte att kyrkan skall ställa upp på statens bedrövliga sätt att hantera måde migration och inhemsk befolkning och samtidigt upprätthålla lag och ordning, rättsstat och bedriva en statsekonomisk försvarbar politik.

Allt detta bedriv uppåt väggarna idag. Statskyrkan har den politiska styrningen inne i sig och drivs av den och frikyrkan drivs av vanliga människor som påverkas väldigt mycket av det politiska klimatet.

Frikyrkan hade en bra roll för samhällsutvecklingen under svåra tider och bidrog då, frågan är vilken roll den har idag? Tycker den delvis är jämförbar med den borgerliga alliansen. Den driver inte den negativa utvecklingen, men är passiv och hittar inte sin roll i samhället till viss del.

- 19/2-18 11:24 -


Tomas N kommenterade Gog- och Magogkriget närmar sig

Svar till Peter Hall.

@Peter

Jag vill flika in ett tips här i en broderlig ton och som har en ganska djup presonlig touch, men det är väldigt enkelt och svårt på samma gång.

Kristen tro bär trots individuella och kulturella skillnader en särskild karakteristik. Frukten av en levande tro.

Det som behövde brytas i mitt liv och vilket säkert är vanligt är förekomsten av en "bank" av dåliga kristna förbilder vilket verkar som ett vaccin eller gift som leder oss till att skapa en eggen livsfilosofi/tro. Argument biter inte då även om sanningen ligger mitt framföt ögonen.

Så även om många fastän snningenligt säger att allt handlar om ett möte med Gud, så vill jag säga att det är väldigt viktigt och för många kan vara den springande punkten att hitta en människa/mentor som vi kan följa som exempel till ett kristet liv.

Även individualister har några människor som man ser upp till, lyssnar till och den respekten som gör att man böjer sig och sin själviskhet och .

Tron är ganska basic i sina grunder, men svårt att leva. Vi behöver exempel som liknar oss , som vi kan identifiera oss med och det skall leda till att vi i gemenskapen ser  hur Gud verkar i andra för att hitta sin roll och hitta hem i Kristus.

Efter vad jag läst av dina inlägg här så ser jag en hel del ovanliga och extrabibliska slutsatser och funderingar. Jag vill inte döma dig som person eller i din tro, men generellt kan jag uppmana till alla inklusive mig själv att be en bön i still med denna

Herre, jag vill komma närmare dig och överlåta mig fullt. Förlåt mina fel och led mig rätt.

Bränn upp allt gammalt och felaktigt som hindrar mig i  tron , förnya och bekräfta det som är bra och befria mig från det dåliga . Jag vill omvända mig från detta och all död religion

Tack för ditt erbjudande om nytt liv, för förlåtna synder, för blodet och försoningen. Fyll mig med den helige ande och hjälp mig att följa dig Jesus

Hoppas detta är till hjälp för dig Peter och till andra. 

Vi är alla operfekta, men jobbar så gott vi kan att göra det bästa vi kan av detta livet och att fullkomnas i Kristus under livets gång

Frid och trevlig helg 

- 17/2-18 13:06 -


Tomas N kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Man skulle önska att bara kärleken räckte , det skulle vara så mycket enklare då.

Men Jesus dog för att befria människor från den ondes våld och det är därför det blir spänningar och friktion. Det är inte helt lätt att bygga och driva andefyllda församlingar som gör det som Nya testamentet handlar om.

Människor blir sårade och saker görs fel. Profetior slår fel ibland och vi gör och bedömer fel när det handlar om att driva ut demoner. Här måste man förlåta , gå vidare och försöka göra mera rätt nästa gång.

Alternativet är att  lämna tron och bli en glad buddhist, new ageare, agnostiker eller ateist. Det kan ju funka ett tag och många av dessa älskar jorden och människor och söker ärligt en gud och har säkert funnit det som är Gud  på sätt och vis.

Men vägen som Jesu eferföljare är lite mera utmanande, för Kristi kyrka konfronterar mörkret och räddar människor ifrån det. Det största måttet av kärlek absolut.

Och det innehåller lite lidande också, men det skall vara för evangeliets skull och inte i den kristna gemenskapen. Det är det som sårar mest och är olycksfall i arbetet och som vi får hantera så att kyrkan skall kunna vara levande och fungera som Gud hade tänkt

Önskar er  frid kärlek på denna alla hjärtans dag

- 14/2-18 11:12 -


Tomas N kommenterade Gog- och Magogkriget närmar sig

Recap till ursprungsartikeln.   Vad säger man om Frankrikes Macrons ottalande angående Syrien.

"France will strike if there is proof Syria is using Chemicals"

Dessa liberal posterboys Macron, Trudeau  m fl visar ansiktet av den nya liberalismen.

Passionerade för mänskliga rättigheter, fattigdom, migration, feminism  och all detta, men lika krigshetsande som Kimg Jong un om saker sätts på sin spets . Och detta gäller inte ens beskydd för Frankrikes folk och gränser.

Budskapet som går ut är typ. "Antidemokrater" skall dö. 

Världen behöver män av karaktär som har militär kraft och auktoritet, men alltid väljer diplomati  först, som t ex Putin. Med ledare som Macron beror alltför mycket på den bevisligen osäkra och manipulerbara media och intelligentian.

Först efter ett krig med tusentals döda visar det sig att rapporter som triggade kriget var falska , men det tystas ned

Krig och rykten om  krig och kärlek som kallnar finns omkring oss och ökar 

- 14/2-18 10:48 -


Tomas N kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Okej bröder och systrar. Jag kan ha trampat några på tårna och har säkert fel i ett och annat. Men anledningen till att jag skriver är att jag vill hjälpa andra och vara en bra medmänniska och tjäna i de gåvor Gud har gett mig. 

Om skorna inte passar, så behöver man inte ta på dom. Alltså om du Harriet eller någon annan känner sig felaktigt anklagat så kan det vara ett missförstånd från bägge eller den ena parten.

Gud vet hur det är. Men det jag har skrivit står jag för som generell sanning och varning angående bitterhet och falska evangelium. Det är mänskliga saker vi pratar om och inte skamligt i sig. Det som är fel är när det resulterar i att benhårt hålla fast vid andra evangelium än det Paulus predikade och Jesus kom med, att undervisa detta andra evengelium mitt bland troende och därmed verka för att påverka andra till att vika av från den rätta vägen. Det finns varningar om detta.

Kritik och att göra upp med det som gick snett skall göras sakligt och alltid i åtanke av att majoriteten av församlingar som gör fel vill göra rätt och tror sig göra rätt

Guds rike är här med tecken och under och befrielse för de fångna. Bergspredikan undervisar oss om förlåtelse och hur viktigt det är. I Jesu namn finns frid och seger över djävulen, men bara om du slutar tjäna den onde genom den synd som lurar.

Precis som Gud sa till Kain att synden väntar vid dörren, men du skall överkomma den..

Gud välsigne er och ber för Guds vilja för er och seger och upprättelse

- 14/2-18 00:20 -


Tomas N kommenterade Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Svar till Harriet Bouvin.

Som svar på detta så måste en del av livets mysterium upp i ljuset.

Även om skulden alltid hamnar hos förövaren och den som skadar andra i vad det än må vara stort eller smått, så är Guds lag att vi efter rättfärdig ilska mot det som skett inte slall hämnas eller slutligen hamna i bitterhet , hat och förtal.

Offer för mord, våldtäkt och nationellt förtryck kan känna en rättfärdigt hämndbegär.

Men frukten är att våld föder våld. Hämnden är Guds och vi ger djävulen vår själ när vi öppnar oss för hämnd, vrede och bitterhet. Och det bär en otrevlig frukt som drabbar många.

Guds väg är att avstå från hämnd. Vi mår bättre av att förlåta och gå vidare, även om vi måste avhålla oss från kontakt med det/dem som gjort oss fel. Vi kan be för deras omvändelse, men det sker inte alltid.

På detta område är livet ett mysterium och synes orättvist. Vi tvingas se med Guds perspektiv om tacksamhet för livet oavsett och fästa blicken på evigheten.

Ingen lätt väg för någon. Men Gud har skapat allt och vet förutsättningarna för livet. Avstå från hämnd eller följdeffekterna t ex bitterhet

- 13/2-18 07:48 -


Tomas N kommenterade Gog- och Magogkriget närmar sig

Svar till Peter Hall.

Riket som profeterades om kom när Jesus sa, Guds rike är nu här. Och som det står i Johannesevangeliet är riket inte av denna värld, men det finns ändå här mitt ibland oss.

Guds rike kom med Jesus och tecken och under. Han kom för att befria de fångna (Jesaja 61)  De drev ut demoner, vilket inte gjorts tidigare.

Han gav troende auktoritet över onda andar (Lukas 10:19) och all makt i detta andliga rike gavs åt Jesus efterföljare.

Jesus sa aldrig att det fysiska riket som många hoppades på skulle upprättas. Han upprättade ju sitt rike istället. Ett mycket bättre rike.

Kanske därför som det står i någon av epistlarna att mycket stora löften getts de troende i nya förbundet , för att tillrättavisa judarna om att de löften som de hoppades på(Israels fysiska rike) inte var så stora trots allt och att de nya löften finns för alla som omvänder sig och tror.

Man måste ha Guds perspektiv för hela mänskligheten för att se detta och inte ett judiskt, för då är det ju sämre.

Lärjungarna var som de skriftlärd och judar i stort förblindade av de stora löftena de hoppades på. Man kan inte helt klandra dem, för de visste inget annat än Mose förbund, men borde ha omvänt sig

De förstod inte Jesajas profetior helt enkelt:än idag är det många som missförstår. Mene vi har Jesus undervisning till hjälp

Detrike som Jesaja profeterade om upprättades och fullbordades genom Jesus mission och fullbordade verk som offer på korset och genom uppståndelsen. Och det är i detta vi lever.

Att gå tillbaka till skuggbilder och en lag som inte kunde uppfyllas och där djävulen hade fritt fram i nationerna utanför Juda/Israel är inte en förbättring och därför inget att hoppas på

- 12/2-18 19:51 -


Tomas N kommenterade Tungotal med uttydning

Svar till Peter Hall.

Du får fortsätta att lägga fram teorier och bevis för din uppfattning om Muhammed/islam som antikrist enligt revelation13.

Jag finner många brister i den teorin. Men jag är som sagt inte okunnig om historian om islam. Isalm stoppades och kuvades med till stora del katolska kyrkans hjälp och av katolska länder. Det var inte en erövring för att missionera utan  ett imperiebygge i likhet med Romariket fast med araber som drivande i kalifaten. Efter nederlaget i Wien 1683 och när upplysningstiden och industrialismen i Europa ledde till ett försvagande tills turkarna kallades Europas sjuke man.

Sedan efter Afghanistan, Iran/Irakkrigen och särskilt Irak 91 och Balkan lyckades USA genom CIA mobilisera upp den radikala islam som vi ser idag. Givetvis har konfligterna mellan Israel och grannländerna spelat roll, men starten verkar ha varit 6 dagars kriget -68

Du kan kalla mig blind, men tjänar inget på det och det hjälper inte din trovärdighet.

Islam  som hot magnifieras nu för den konflikten mellan islam och väst skall tjäna ett syfte. Det är verkligen ett hot , men till vilken grad?  

Typiskt i informationskriget är att addera lite extra på det som är sant

Jag tror som många andra att antikrist när han kommer , skall förföra många. Den karaktären har aldrig islam haft. Dessutom kan inte profetiorna uppfyllas utan att världen är mer eller mindre ett enda globalt rike , med världsregering. Dit är vi på väg med stormsteg, men det tar nog några decennier dit. Det beror på vilket motstånd folk gör.

Hoppas var och en använder den tid och frihet som finns att sprida Guds rike och förbereda sig på att Jesus skall komma tillbaka

- 12/2-18 18:39 -


Tomas N kommenterade Gog- och Magogkriget närmar sig

Svar till Peter Hall.

De förstod inte att riket skulle upprättas. Lärjungarna liksom hela judiska folket baserade sin tankar och funderingar på profeterna t e x Jesaja. Många missförstod då och många missförstår ännu idag

Mitt rike är inte av denna värld sa Jesus.

Det finns 4 evangelier och det är bra att läsa dem om och om igen, för det finns så mycket sanning där och man behöver Jesus undervisning så mycket mer än profeterna.

För trots profeterna så tog de flesta inte ens emot Messias då och så är det idag också. Vi skall läsa profeterna, men Jesus är ljuset, vägen och sanningen, profeterna och det gamla förbundet en skuggblid av det som skulle komma.

I skuggan finns till synes stort utrymme för olika tolkningar, men i Jesus fotspår finns vägen som leder till evigt liv

- 12/2-18 13:35 -Äldre kommentarer →

Skriv ut Bädda in Mejla

Annons


Kristna varningssidor leder till avfall

Varning för djupt vatten

Det finns osunda så kallade kristna bloggar och sajter som varnar för villfarelse men som själva leder till avfall.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 19 februari 2018 kl. 16:53

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Fem kvinnor dödade i skjutning mot rysk kyrka

Bild: samnytt.se. 

En muslimsk gärningsman ropade ”Allahu Akbar” och sköt ihjäl fem människor med jaktgevär när de lämnade en gudstjänst i en rysk-ortodox kyrka  i den muslimska ryska delrepubliken Dagestan.

30

Läs allt!


Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

15

Läs allt!


Senaste kommentarer


Synd mot den helige Anden, #metoo och himlen

Christer Åberg berättar om Jesus och sjunger och spelar på sin ukulele många sånger.

0

Läs allt!


Falska bevis mot Christer Pettersson efter Palmemordet

Bevis mot Pettersson förfalskades av polisen

Bild: Expressen. 

Nu framkommer det i en tv-dokumentär att avgörande bevis mot Christer Pettersson för mordet på Olof Palme förfalskades av polisen. 

12

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 373 387 703 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 326 bloggartiklar, 79 589 kommentarer och 52 980 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp