941 online! | Sidvisningar idag: 69 450 | Igår: 231 636 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Kommentarer av

Tomas N

1284 kommentarer
 


Tomas N kommenterade Har ateister en fri vilja?

Intressant. Fast jag tror det är ganska få somhåller hårt vid dessa resonemang ändå.

Det blir mera intressant om man börjar se vad som skiljer människan från djuren . Få kan nog förneka att människan har en själ och förmåga att den drivkraften som kommer från djupare saker än rent rationella är ganska stor.

Dessutom finns få människor som inte har någon i dess närhet som praktiserar någon slags andlighet.

Partiklar, fysik och konceptet att människan är ett väl utvecklat djur håller inte. Det håller bara hjälpligt för den som för allt i världen inte vill ha med Gud att göra eller religion.

Men samma människor protesterar nog inte till att använda övernaturliga metoder för att nå framgång.

När allt kommer omkring så blir det svårt att väja eller ducka för faktumet att människan är skapad till  att ha en relation med skaparen , genom det själsliga och andliga. Bara att det kommer i andra uttrycksformer eller inte används alls.

Gud välsigne er i att söka och hitta bra sätt att förklara och prata om detta med folk

- 19/10-18 11:09 -


Tomas N kommenterade Den stora vedermödans tid

På tal om vedermödan och sista tiden.

Att kärleken hos många kallnar och att många falska profeter kommit/kommer och att många blir vilseledda pågår tyvärr så är språk. Även på hög och bred nivå.

Men vi fortsätter kämpa med blicken fäst på Jesus och i bön .

Vi får nog alla ständigt omvända oss varefter nya saker uppenbaras eller att vi faller.

Förförelser lockar överallt även inom kyrkan och endast genom Helige andra ledning och att döma av frukten kan man ha hjärtat, tankar och blicken klar

- 18/10-18 14:59 -


Tomas N kommenterade Den stora vedermödans tid

Svar till Stefan Jonasson .

Man måste vara försiktig med sådana tvärsäkra bedömningar. Väldigt svårt att bedöma även via nätet och text.

Många som Gud ger visioner och övernaturliga upplevelser som verkar genuina och som syftar till att varna andra.

Många saker sker nu enligt vad jag kan se.

Uppvaknande och utgjutande av mera omvändelse , mera kärlek och andens kraft.

Men tyvärr också mera religiositet och politisk/världslig kristendom.

Var försiktig med dömande och att tjäna i lärarens tjänst. Att leda folk fel är inget man vill.

Djävulen vill inget hellre än döma ut radikala kristna med andlig förståelse som galna och utan inflytande.

Gissar att baserar dina resonemang delvis på någon personlig erfarenhet av någon med mentala problem. Men man kan inte sätta en standard efter enstaka erfarenheter

- 18/10-18 12:26 -


Tomas N kommenterade Den stora vedermödans tid

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan. 

Varför använda använda uttryck som "lögnare, sinnessjuk , motståndare till evangeliet" till saker som behöver prövas . 

Gud är God och kärleksfull, men också en förtärande eld. Helvetet är bibliskt tyvärr.

Likaså skriver du mycket om "högpresterande" och prestationskristendom.

Låt inte dina egna erfarenheter leda dig till att bli en som lär ut felaktigheter, för Bibeln och många som gått före i modernare tid som vi kan läsa om är riktlinjen på trons väg.

Problemet idag är snarare än prestationslära en passivitet och konsumtionslära eller ljumenhet p g a förbund med världen.

Tillmälen är på fel sida gränsen som Jesus sätt ut. Och om du förnekar det andliga så kommer man oundvikligen kalla människor för onda, sinnessjuka etc, precis som fariséerna kallade Jesus

- 18/10-18 08:30 -


Tomas N kommenterade Man säger att Jesus dröjer

Svar till Andreas.

Jag tror det finns absolut skäll att hålla koll På Jared Kuschner. Men håller inte med i att man kan eller skall läsa in de kopplingar som kan göras som har med namn och andra saker att göra.

Det viktiga ligger inte i att ha reda på exakt vem det är som blir antikrist, men snarare att lära oss att ha urskiljning i de saker som sker så att vi håller oss vakna, redo och inte blir förledda. Det är ju också en biblisk inställning.

Tempelbygget är ju en sak i en alldeles egen kategori och skrämmande. Eftersom Jesus är Han vi följer , som mästare , den förstfödde bland bröder och Sonen som utgav sig och sitt blod för det nya förbundet så är det ju Hans undervisning om templet som gäller. Hebreerbrevet talar tydligt om att Jesus är större än profeterna.

Templet och hela systemet baserat på templet skulle raserar och inte byggas upp på samma sätt igen

- 17/10-18 23:42 -


Tomas N kommenterade Propaganda för Globalistiskt vänlig regering i Sverige

Jag tror absolut att de styrande i den världsliga skuggregeringen(bilderberggruppen, trilateral Commission, , etc ) planerat att använda Annie Lööf, precis som de planerade och använde Reinfeldt. Men det finns ett glapp i att inte alla lyder exakt, det finns fri vilja och även om det demokratiska systemet har korrumperats myckat bl a av media , så kan utfallet bli ett annat än vad d styrande önskade.

Som exempel  så tror jag att David Cameron plöstigt ansågs som illojal eller inte fyllde alla syften då Panamaskandalen hade tydliga tecken av en "läcka/skandal" som verkade riggad för att uppnå ett syfte.   Theresa May tycker jag verkar vara en klart sämre ledare , trots kristen tro och att hon nog är en god människa.

En ledare måste stå pall för hårt tryck och särskilt  ledare för större nationer.

Det som ger mig tröst och som jag tror kan vara en uppmuntran till alla är att jag tror vägen till att söka Gud ofta kan finnas i längtan efter ett rättfärdigt ledarskap för nationerna.

För jag anar att i allt som sker så spelar allt mindre roll då Gud har förutbestämt vissa saker och att det inte går att stoppa en värld som blir allt sämre.

Jag är alltså övertygad om att Guds folk skall sträva efter den goda ordningen och gott liv just för att vi aldrig slutar att vittna om den gode Guden och Hans goda skapelse.

Trots att vi inte sätter vårt hopp till denna världen, men för de som inte känner Gud så verkar vi ändå för den goda ordningen i världen

Som jag ser det så verkar djävulen som allra mest lömskt och med störst resultat i förförelse och där människor blir lurade. Annie Lööf representerar för mig en sådan person som verkligen är lurad. Ofta , som t e x med Obama förför djävulen med stora svulstiga planer och drömmar om makt eller att förändra världen. Feminismen och liberalismen är väldigt verksam i denna tid.

Och centern är inte en uttalad del av den nyliberala rörelsen globalt , som liberalerna är och det är därför Annie Lööf har potentialen att ta märkliga beslut och få en position eller fylla en roll i dagens situation som är mycket större än vad hon själv har koll på.

Detta i kombination med en f d svetsare/fackförbundsledare som fullkomligt och utan minsta ödmjukhet menar sig var lämpad och att med glädje leda Sverige som om  det vore hans eget.

Både stora Gudsmän som t ex Abraham och andra som  tjänat den onde har starka personliga drag som har att göra med kärleks och familjelivet.  Man skall inte döma folk för deras gärningar, för vi gör alla fel och det finns nåd från Gud att få.

Men t ex Macron som gifte sig som ung med sin 20 år äldre lärarinna eller Löfven som uppvaktade sin hustru då hon var redan var gift lämnar inget gott vittnesbörd i mina ögon. Det säger något om karaktären och ambitionen.

Vi får fortsätta att be för regeringsbildandet

- 17/10-18 23:32 -


Tomas N kommenterade Man säger att Jesus dröjer

Svar till AnnMarie.

Det du säger är ju mänskligt. Men vi är ju kallade att ha ett lärbart sinne , den egna förståelsen kan vara fel trots många år  och många etablerade lärare som också haft fel. Men det finns det som är viktigare och som har med ansvar att göra

Att vara från 30 års åldern och uppåt innebär att man har ett ansvar att vara en förebild och man förväntas bidra med vishet och erfarenhet. Jag skulle tro att förväntningarna och möjligheterna till detta växer med åren även om själva inflytandet ofta har en peak, men det behöver inte alltid vara så.

Därför ligger ansvaret i att vägleda de yngre generationerna vilket i sin tur ställer krav på att själv ha vishet och efrarenheter som kan vara till välsignelse.

Ett annat ansvar ligger i att den gemenskap som kristna lever i har potentialen att dra in folk till Guds gemenskap för att den vittnar positivt och enligt Bibelns alla stora löften och ord som beskriver kyrkan, eller att avskräcka folk p g a religiösa inslag som inte vittnar om Guds goda

Kristi kyrka och kropp är inte statisk utan i förändring. Många yngre och från andra kulturer kommer till tro. Det gäller att tjäna och bidra med sina gåvor och sin egna unika liv och vittnesbörd och sträva efter att bygga upp andra och bidra positivt.

För mycket fokus på ändestidens profetiska är i mina ögon ett sidospår som inte leder till att ökad kunskap, växande lärjungaskap och växande andlig förmåga och renhet i kristi kropp i stort.

Men Christer skall ha en eloge för att mycket fokus ligger på frälsning och det enkla. Jag tycker nog att mycket fokus skall ligga på medelnivåer i lärjungaskap också, det är viktigt att växa i kunskap upp till en rimlig och praktiskt nivå.

Jag skulle kunna nämna minst ett tiotal bra praktiska och radikala pastorer som uttalat håller en låg profil i just läran av uppryckandet p g av att det finns olika tolkningar.

Var och en borde istället be andra hålla koll på  vilken slags frukt vi bär för Guds rike, det är lätt att glömma bort den biten.

Ett bra exempel som en pastor predikade kan jag bjuda på. Om var och en tar ansvar för till att börja med en endaste person som vi så att säga tar i handen och vandrar med in i Guds rike och ber för, och är mentor för , så har vi alla uppnått mycket. Efter det kan vi lägga till och addera efter förmåga och tillgång ytterligare personer.

Då har vi nog alla ganska fullt upp med ett gott och viktigt arbete, som vi är kallade till trots våra alla brister

- 15/10-18 21:41 -


Tomas N kommenterade Man säger att Jesus dröjer

Det här är det svårt att hålla med om.    För det första ser jag ingen som predikar att Jesus dröjer länge eller ännu värre som Matt 24:49 säger börjar leva i synd, därför att Jesus säkert dröjer länge. Liknelsen påminner snarare om syndare som tror att Gud inte ser eller har koll på vad vi gör. Kanske relaterat till strukturella överträdelser som kom med en praktiserande livsstil av Mose lag och med de förändringar/tillägg som tillkom under årens lopp.

Jag hade nog inte varit mycket bättre själv, men med tanke på att det judiska livet var uppdelat och byggt på årliga offer, de stora årshögtiderna och jubileumsåret o s v , så blev det nog därefter. Finns även endra texter t ex i ordspråksboken som visar på människans svaghet och tendens att vara ögontjänare, när synden lockar till onda gärningar

Jag tror artikeln bygger på att med en pre-trb dispensationalism så blir allt som har med antikrist och vedermödan en typ av provokation eftersom de har sin lära väldigt inriktad på att kristna inte är kvar på jorden när det kommer.

Det är också därför som jag så ofta jag kan uppmanar till att hålla sig lite ifrån detta ämne eftersom det skapar kontroverser inom kristi kropp. Detta är ju inte heller frälsningsavgörande

När det gäller att vara redo, så skulla jag nog säga att den som räknar med att få genomlida alla prövningar förbereder sig minst lika bra som den som tror på en evakuering.

Om Jesus och Gud fadern finner mig värdig och ha rena kläder hoppas jag ju eftersom Gud trots att han beskrivs som en förtärande eld(Hebr 12)  , ändå är full av nåd och att vi alla genom Jesu blod får nåd för det mesta. Satan, antikrist och alla dem å andra sidan saknar ju totalt nåd så om man förbereder sig för att bli sållad som vete , som Petrus, så gäller det att ha rätt ställt med Gud och inga öppna dörrar eller omedvetna förbund med mörkret där man kan bli slagen.

Det som pre-trib /dispenationalismen lär ut ger kommentarer som att Jesus kommer mycket mycket snart och att man ropar till Jesus om att få bli evakuerad .

En anledning till varför jag inte tror detta är att det i detta stora slutscenario av världen finns en anledning att pröva människor eftersom så mycket står på spel och då spelar Guds folk en huvudroll i detta.

Jag tycker artikeln drar ihop olika påståenden som inte hör ihop. Jag tror liksom förmodligen de flesta andra ärliga kristna som inte är pre-trib dispensationalister att Jesus kommer snart och tidens tecken visar med all tänkbar tydlighet att man måste se om sitt hus och ha rätt ställt med Gud

- 15/10-18 20:38 -


Tomas N kommenterade Världens 20 rikaste pastorer 2018

Svar till Stefan Jonasson .

Jag tänkte inte så mycket på varför när jag skrev detta om förbannelse som ligger över många afrikaner, men har funderat lite över detta.

Jag tror att andliga saker alltid är en del och ingridiens till villoläror och avvikningar från den rätta vägen. Som alltid så kan man inte skylla på det och mycket beror också på kulturella saker och tankearbete , tradition och allt tryck från världens värderingar.

Balans behöver an ha, men det kristna livet är en övernaturlig väg enligt bibeln. Den andliga striden är högst verklig för kristna och inget man kommer undan, även om man givetvis kan blunda för det

Bibeln varna för "doctrines of demons" och i Galaterbrevet varnar Paulus för evangelium som avviker och som predikas från änglar från himlen. Fallna änglar räknas också som änglar och det var inte bara Joseph Smith och Muhammed som fick höra sådant från fallna änglar, den risken finns alltid eftersom Kristi sanna kyrka är djävulens svurna ärkefiende och det är pånyttfödda människor som skall krossa hans huvud enligt bibeln.

Så även om det finns skadliga överdrifter i det andliga , både i profetior, andliga upplevelser och inom demonologi och andlig krigsföring så skulle jag tro att de flestas uppfattning i Sverige om vart lagom markeringen skall vara så är den nog tyvärr för långt ifrån den markeringen som Jesus själv vill sätta ned som en markering och riktmärke för oss att följa.

Vad gäller historia så levde om jag har fattat saker rätt hedniska norden under ett typ av kastsystem, där slavar fanns längst ned i hierarkin. En enklare form än vad som funnits och finns i Indien. Efter tusen år har vi nog ersatt det mesta genom generationer av kristen livsföring. Därför är det afrikanska slaveriet långt mycket färskare och var också brutalare på många sätt.

Men människooffer och annan tillbedjan till hednagudar och annan brutalitet och orenhet som praktiserats i norden kan absolut ha en påverkan andligt för både individer och platser.

Men regeln när det gäller det andliga är att inte leta efter problem, men hantera de problem som är en realitet.

Kommentar till påhopp och orent språk. Det är mänskligt att provocera och bli provocerad i frågor som väcker känslor. Däremot behöver man kontrollera detta. Det är inte rättfärdighet att applicera helig vrede som t ex när Jesus välte borden i templet , efter eget tycke och smak.  Be angry and sin not står det i Bibeln.

Personligen tycker jag nog allra mest illa om när någon sätter en diagnos över någon annan. Då är det mera ärligt att använda ett tillmäle, för det blir tydligt att det ligger okontrollerad vrede bakom.

Kristna borde dock kunna avhålla sig från detta.

Även den som genom en självupplevd inre övertygelse om att ha rätt och genom ett provokativt språkbruk eller argumenterande väcker andras vrede till ingen nytta har gjort något bra.

Alla borde ha ödmjukhet och vishet i vad som bygger upp andra och allmänt och vad som inte gör det.

Guds välsignelse !

- 15/10-18 00:13 -


Tomas N kommenterade Hijab för barn säljs

Det är inget roligt samhälle vi fått. Många års dåliga beslut har lett till detta

Det blir´ju lite av en makt och påverkansfaktor vare sig man vill det eller inte när muslimer följer sin påbud strikt. Tjerena blir hårt hållna, grabbarna kommer behandla andra tjejer illa och  detta borde politker våga sätta ned foten emot.

Däremot så tycker jag man skall hålla sig till respektfullhet och sanning. Burka är extremt och borde förbjudas, den andra som döljer allt utom ögonen likaså, medans hijab som täcker in hår och hud inte bör kallas för sjukt. Möjligen lite religiöst extremt.

Vi har ju kristna som vill hålla fast vid att kvinnan skall täcka sitt hår. Även det fria västsamhällets vana att unga tjejer klär sig extremt utmanande hamnar ju inom samma diskussion.

På den privatkristna nivån gäller kanske "Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt" När det gäller samhällsregler behövs stämmas i bäcken, man kan inte ha både gränslös tolerans och religiös extremism samtidigt, det är både inkonsekvent och kommer inte sluta väl

- 13/10-18 22:15 -Äldre kommentarer →

Skriv ut
Annons


Treenigheten förklarad på ett mycket enkelt sätt

Christer Åberg förklarar på ett mycket enkelt sätt treenigheten och hur Gud sände sin Son till världen som i sin tur sände den helige Anden.

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, lördag 20 oktober 2018 kl. 06:28

Jesus söker: Sibylla!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Skördetiden

Av Tage Bergman 

Skördetiden

Tage Bergman delar intressanta tankar kring de olika skördetiderna som vi ser i Bibeln. Dessa skördetider talar samtidigt för när vi kan förvänta att uppryckandet av församlingen sker.

7

Läs allt!


Homosexuell stoppar klockringning

Kyrkklocka

Den homosexuelle tidigare SVT-profilen Pekka Heino har efter ständiga klaganden satt stopp för ringande kyrkklockor på Kungsholmen i Stockholm. 

12

Läs allt!


Senaste kommentarer


Förstlingsfrukten

Av Tage Bergman 

Förstlingsfrukten

När sker uppryckandet? Blir det före eller efter vedermödan? Det finns många tankar om det och åsikterna går vitt isär. Vi återvänder åter och åter till de bibelverser som för många tycks svåra att förstå. Istället kan vi titta på det rika bildspråk som bibeln ger i ämnet, vilka ger ett tydligt svar. Förstår vi inte grunderna i det profetiska ordet då kan vi inte heller rätt förstå de mer svårtolkade sammanhangen.

2

Läs allt!


Ändetidens tidslinje

Av Mikael Walfridsson 

Tiden

Den yttersta tiden, de sista dagarna, dagarnas ände, och denna tidsålders slut, är olika begrepp vi möter i Guds ord som har olika betydelse i förbindelse med den sista tiden, och Jesu återkomst till den här världen.

4

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 446 355 699 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 959 bloggartiklar, 90 955 kommentarer och 59 080 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp