Surfar nu: 608 www.apg29.nu

Iran och det profetiska ordets uppfyllande

Iran och det profetiska ordets uppfyllande

Av MIKAEL WALFRIDSSON. 

Jag blev påmind av ett inlägg jag själv har skrivit tillbaka i 2015, men som känns väldigt angeläget, med hänsyn till den spända situation vi har just nu, mellan Israel, USA och Iran. 

Det som också gör det intressant är, att det finns profetior som är knutna om just ett krig mellan Israel, USA och Iran. Jag delar inlägget här nere i oredigerat tillstånd, som ni är välkomna att ta del av.

Tidens tecken pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka, och ändetidens!

Iran upprustar

Iran gör sig bemärkt på flera fronter just nu, och det är inget tvivel om att vi är på väg mot det profetiska ordets uppfyllelse när det gäller Iran och deras roll i ändetiden.

Vi har i de senaste åren sett Iran upprusta för fullt, där dom avhåller enorma militärövningar tillsammans med Kina och Ryssland. Samtidigt så fortsätter man att hota Israel, och vägrar erkänna det judiska folket och en judisk stat. Iran kämpar också med omvärlden för att få igenom ett avtal, så att man i hemlighet kan fortsätta att utveckla kärnvapen. Man är samtidigt indirekt i krig mot Saudiarabien då man stödjer Houthirebellarna i Jemen, något som liknar en konfrontation och ett uppgörande mellan shia- och sunnimuslimer om makten i Mellanöstern.

Iran ser också sig själva som en viktig och central del i ändetidens profetior, där Irans andlige ledare Ayatollah Khamenei varnar för att en ny världsordning är på väg, och att Iran kommer ha en stor roll i att utforma denna nya världsordning.

Irans kärnkraftsprogram

Irans kärnkraftsprogram började redan på 1950-talet med hjälp från USA, och i 1967 stod det första forskningscentret för kärnkraft färdigt i Teheran. I 2011 stod Irans första kärnkraftverk färdigt med stor hjälp från ryska myndigheten. I 2011 rapporterade det atomenergiorganet IAEA - en rapport som bevisade att Iran faktiskt hade bedrivit forskning och experiment i syfte att utveckla kärnvapen. Något som Iran genom alla år har förnekat.

Förhandlingar om Irans kärnprogram

Just nu pågår förhandlingar om Irans kärnprogram där länder som USA, Ryssland, Kina, Storbritannien, Frankrike och Tyskland också deltar. Det slutliga avtalet ska vara klart senast den 30 juni 2015.

Samtidigt med att omvärldens reaktioner på ramöverenskommelsen är övervägande positiva, har Netanyahu ett flertal gånger gett uttryck för att Irans kärnkraftsprogram är hot mot hela Israels existens, och till och med ett större hot än Islamiska staten.

Hotar omvärlden med krig

https://www.apg29.nu/a/z5

Enligt uppgifter från den arabiska underrättelsetjänsten, så förbereder sig Iran för krig och militära åtgärder, i händelse av att förhandlingarna skulle bryta ihop senast den 30 juni.

Wall Street Journal var tidigare ute och rapporterade att även USA förbereder sig militärt med avancerade "bunker buster" bomber, som har möjlighet för att penetrera tunga befästningar såsom underjordiska anläggningar. Ett anfall av USA eller Israel skulle omedelbart föra till att Iran skulle stänga Hormuzsundet.

Hormuzsundet

Hormuzsundet är ett sund mellan Musandamhalvön på Arabiskahalvöns nordkust och Iran. Sundet är enormt strategiskt, eftersom den som kontrollerar sundet därmed kontrollerar större delen av oljeflödet från Mellanöstern. Dagligen skeppas mellan 20-40 % av världens olja genom sundet främst från Saudiarabien, Irak, Iran och Kuwait. Iran har flera gånger hotat att stänga av Hormuzsundet om Iran attackeras av Israel. Skulle Iran stänga sundet skulle det vara en direkt krigsförklaring mot stora delar av världen, och skulle få fatala följder för världens oljeleverans och den redan i förvägen skröpliga världsekonomin.

Persien och Elam

Hesekiel och Jeremia var samtida, och profeterade under det babyloniska riket runt 600 år före Kristus. Namnet Iran togs i bruk och har använts sedan 1935, men innan dess var landet känt för västvärlden som Persien. I forna tider var Iran uppdelat i två territorier, Persien och Elam. När Hesekiel profeterade över Iran använder han namnet Persien, som vi bland annat känner från Gog/Magog kriget i Hes 38, medans Jeremia använde Elam när han profeterar över dagens Iran.

Jeremias profetia

I Jer 49:35 framför Jeremia en stark profetia där han förutser nio profetiska händelser som berör Iran (Elam).

1. Så säger HERREN Sebaot: Se, jag skall bryta sönder Elams båge, deras yppersta makt.2. Och från himmelens fyra ändar skall jag låta fyra vindar komma mot Elam, 3.och skall förströ dess folk åt alla dessa väderstreck; och intet folk skall finnas, dit icke de fördrivna ifrån Elam skola komma. 4. Och jag skall göra elamiterna förfärade för sina fiender och för dem som stå efter deras liv, 5. och jag skall låta olycka komma över dem, min vredes glöd, säger HERREN. 6. Jag skall sända svärdet efter dem, till dess att jag har gjort ände på dem.7. Och jag skall sätta upp min tron i Elam 8. Och förgöra där både konung och furstar, säger HERREN.9. Men i kommande dagar skall jag åter upprätta Elam, säger HERREN.Det kommer med andra ord en dag där Herrens kommer att bryta Irans makt (båge), och låter fyra vindar komma mot landet (Herrens domar). Är det här ett ord, där en del av profetian kan ha sin uppfyllelse i Irans kärnkraftsprogram, och i en kommande attack och en militär konfrontation från USA eller Israel? Tiden får visa om den här profetian står till sin uppfyllelse.

Profetia om ett krig mellan Israel och Iran

På Christer Åbergs hemsida APG29, hittade jag denna profetia från 2011, som just handlar om ett krig mellan Israel och Iran:

Augusto Maqyengo fick en drömsyn om en israelisk attack mot Iran med bistånd av USA:s flygvapen. Han berättar:

Idag den 25:e december 2011, efter att vi (han och hans fru) hade hade haft en bönestund vid midnatt blev jag visad en direkt kärnvapenattack mot Iran. I synen blev jag tagen till Iran i luften och på avstånd kunde jag se israeliska krigsplan som flög mycket högt i det iranska luftrummet och bombarderade den iranska flygradarn. När den iranska radarn blev förstörd, hamnade den iranska armén i panik och försökte att förstå vad som hade hänt medan de amerikanska och israeliska krigsplanen omedelbart bombarderade Irans nukleära faciliteter och jag såg eldknallar och enorm rök stiga upp från scenerna. Iranierna försökte att svara med mycket små kanoner men det var för sent, därför att de israeliska och amerikanska planen hade redan orsakat allvarlig skada och förödelse på deras ställningar. Jag var förvånad och började säga: Iranierna skröt över att ha missiler, hur kunde det ske att de inte kunde svara på attacken? Sedan såg jag nukleär strålning sprida sig i den iranska luften genom stoft och rök. Attacken mot Iran var så snabb att den tog iranierna med förvåning och de var oförmögna att göra någonting, sedan så var inom få sekunder den israeliska arméns plan och den amerikanska backupstyrkan borta och återvände lugnt till sina positioner utan någon motattack från Iran. Vid denna tidpunkt vaknade jag upp och berättade för min fru vad jag hade sett.

Augusto Maqyengo är från Angola eller Kongo, men bor i Tunisien och missionerar bland muslimer enligt uppgifter på Internet.

Irans kommande attack

HES 38-39

I följe det profetiska ordet, så vet vi att Iran är ett av de länder som en dag kommer att attackera Israel. Det kommer med andra ord en dag, då Iran som nation kommer att göra allvar av sina år långa hot mot det judiska folket. Iran och tillsammans med många andra nationer, kommer att dra upp mot Israel, mot det obefästa landet för att plundra och röva och angripa dem som bor i trygghet. Det är Herrens själv som just nu förbereder Iran, och har satt en krok i dennes käft. Tillsammans med många andra nationer kommer dessa att bli dragna av Herren för att dra upp mot Jerusalem. Orsaken till att Herren gör detta, är att Herren ska visa omvärlden och nationerna sin storhet och helighet, och att hans namn ska bli känt. Nationerna ska inse att han är Herren, Israels Gud.

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

Källa:
Iran och det profetiska ordets uppfyllande
Den yttersta tiden

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 21 juni 2019 16:20 | #iran #krig #profetia #mikael walfridsson | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

8 kommentarer

Calle 21/6-2019, 20:03

Tror inte stängning av Hormuzsundet skulle ha så stor effekt på tillgången av olja i världen, oljeproducerande länder som Norge, Nigeria, Venezuela mfl länder kan bara öppna kranarna mera för att kompensera upp. Däremot skulle det ha negativ ekonomisk effekt på länderna runt persiska viken.

Svara


Tom 21/6-2019, 21:36

Svar till Calle.

En tredjedel kommer trots allt därifrån och skulle det bli konflikt så kommer oljepriset att öka mångfalt

Svara


Lukas 22/6-2019, 00:26

USA är numera självförsörjande på olja vilket gör att de nog känner sej mer fria att agera om de anser att det behövs.

Svara


SH 22/6-2019, 21:54

Tack Mikael W!
Redan från 80-talet när man läst böcker av profeter har Iran och Kina nämnts som länder som kommer att stå i fronten i den yttersta tidens händelser. Varit speciellt svårt tro att Kina ska bli en sån stark nation men nu vet vi att profeterna haft rätt.

Svara


Steven 24/6-2019, 17:10

USS Liberty incident 1967
https://en.m.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

Svara


Martin 24/6-2019, 17:40

En gång i tiden var kristna kända för att gå i Jesu fotspår, att vara de som förespråkade fred. Idag förknippas kristna med att hetsa fram krig i Mellanöstern, att motsätta sig varje fredsinitiativ mellan Israel och arabvärlden, att stödja USA:s militära bidrag till Israel på flera miljarder US-dollar varje år. Herre förlåt dem, ty de vet icke vad de gör.

Svara


Leif 24/6-2019, 22:13

Svar till Martin.

Inte bara det! Flertalet kristna röstar idag på svenska politiker som årligen satsar 40 miljarder på vapen och elände!

Svara


Tom 26/6-2019, 13:39

Usa har en ganska rejäl dos av dubbelmoral.

Dom har världens största vapenindustri som säljer och sprider vapen och vapenteknologi globalt så på ett sätt slåss dom mot sig själv i vissa konflikter

Daniel beskriver ändtidens krig ganska utsvävande och de krigen utspelas i israel,iran,irak området så man ser ju tydligt att bibeln är sanningen.

Min misstanke är att usa kommer att tappa sin världspolisroll

”Högmod går före fall” Jänkarna har slagit sig för bröstet lite väl oödmjukt sånt straffar sig förr eller senare

Iran kan dessutom ha fördelat atomvapen till små terrorgrupper runt världen

Diplomati är alltid bättre än krig, retoriken idag visar dock på att bibeln har rätt. ”Krig kommer att råda till slutet”

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, söndag 21 juli 2019 kl. 11:22

Jesus söker: Johanna!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 21 juli 2019 10:19

Gode Gud jag har syndat.
Jag vill vända mina tankar och handlingar.
Be att mina synder blir förlåtna och att
i mitt hjärta bor förlåtelse.

Käre Jesus hjälp

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp