Live | Bönesidan | Sök | Kontakt
Surfar nu: 483 www.apg29.nu

Islam tar över i Sverige

Mahmoud Aldebe i Sveriges muslimska förbund, kräver att muslimerna i Sverige ska få egna egna lagar.

Islam i Sverige ställer alltfler krav för att till slut nå sitt mål: att islamisera Sverige! Vi behöver mer än någonsin ge människorna i Sverige Jesus Kristus så att de inte tar emot några falska religioner och går förlorade.

Islam är en farlig religion som förnekar och är motståndare till Jesus Kristus. Människor behöver Jesus Kristus. Han är den enda vägen till Gud. Islam kan inte frälsa. Men Jesus kan där emot frälsa och han frälser rejält!

Gud vill människors frälsning

Gud älskar alla muslimer och vill att de ska ta emot Jesus och bli frälsta. Detta vill han också för alla andra människor.

Frälst kan man endast bli om man tar emot Jesus Kristus. Jesus dog och uppstod för alla människor. Vill du ta emot Jesus nu så att du blir frälst och får alla dina synder förlåtna?


Källa:

https://www.apg29.nu/a/413


Publicerades sändag 11 mars 2018 22:41 | #islam #sverige #muslimer | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

136 kommentarer

Lukas Sun, 11 Mar 2018 22:50:14 +010

Be för Jimmy Åkesson och sd men också att övriga politiker vaknar upp över situationens allvar! Jimmy är den ende partiledare och sd enda partiet som vill att Sverige ska vara kristet. Och Jimmy har som ende partiledare manat till bön för Sverige. Märkligt att han övertrumfar Ebba och kd, de har ändå "krist" i partinamnet.

Svara


JL Sun, 11 Mar 2018 23:19:04 +010

Inget konstigt. Alla verkar ha jobbat för det.

Svara


David Ström Mon, 12 Mar 2018 01:34:56 +010

När fåren är utan herde så skingras flocken och rovdjuret kan ta byte.

Svara


Marita Mon, 12 Mar 2018 07:58:22 +010

Muslimerna skall inte ta över detta land. Beror mycket på oss kristna. Vi ber och påverkar samhället. Bön förändrar men låt oss inte förtröttas utan vara uttåliga i bönen !! Gud behöver oss som förbedjare för att Hans goda vilja skall ske i detta land !!

Svara


Mikael W Mon, 12 Mar 2018 08:30:14 +010

Svar till Marita.

Härlig inställning!

Svara


P. Harmakos Mon, 12 Mar 2018 08:31:29 +010

Jag ber för att de som kommer hit väljer Jesus.

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 08:43:34 +010

Islam är vilddjurets ande! De har ett talasätt som beskriver deras agenda:

"Först lördagsfolket, sedan söndagsfolket."

Detta uttalande används av muslimer för att beskriva den ordning i vilken de kommer att begå mord. Först judarna, lördagens folk, och sedan de kristna, söndagens folk. Den globala erövringen som radikal islam (det vill säga verklig islam) ser framför sig beror på judars och kristnas försvinnande. Öppnar man ögonen och ser den förföljelse och det mördande som har skett och som sker i MÖ och i muslimska länder runt om i världen, så ser man att de bokstavligen menar det i praktiken att vi ska dödas.

Jämför detta med Uppenbarelseboken 12:13-18:

”När draken såg att han hade blivit nerkastad på jorden, förföljde han kvinnan som hade fött barnet. Men den stora örnens båda vingar gavs åt kvinnan, så att hon kunde flyga ut till sin plats i öknen, där hon borta från ormen får sitt uppehälle en tid, tider och en halv tid. Då sprutade ormen vatten ur sin mun som en flod efter kvinnan, för att hon skulle föras bort med floden. Men jorden hjälpte kvinnan, den öppnade sin mun och svalde floden som draken sprutade ur sin mun. I sitt raseri mot kvinnan gick draken bort för att strida mot de övriga av hennes barn, mot dem som lyder Guds bud och håller fast vid Jesu vittnesbörd. Och draken stod på sanden vid havet.”

(Kvinnan som för barnet, är Israels folk som födde Jesus. De övriga av hennes barn är vi kristna)

Det är därför som vi ser islam sprida sig över hela världen som det gör. Det är profetiskt förutsagt i Bibeln, att Vilddjuret (=islams Al Madhi, vilket man inser om man läser islams eskatologi) kommer att få världsherravälde under de sista 3,1/2 åren av denna tidsålder.

Följande gäller naturligtvis inte alla muslimer. En del av dem ska bli frälsta. Men, vi har importerat våra framtida bödlar!

Endast verklig radikal överlåtelse till Herren Jesus Kristus, håller! De som inte omvänt sig och avgjort sig till 100 % för biblisk kristen tro, kommer inte att klara av att stå kvar, när förföljelsevansinnet sätter igång även här i Sverige.

När det inträffar vill det till att vi är i Kristus så att vi har Guds kraft, såsom de första kristna, och därmed kan glädja oss över att anses vara värdiga att få lida för Namnet (Apg 5:41).

Källa: http://therese-zrihen-dvir.over-blog.com/article-first-the-saturday-people-then-the-sunday-people-72240806.html

Svara


AnnMarie Mon, 12 Mar 2018 09:06:10 +010

När det är profetiskt förutsagt vad som ska hända kan man ju undra om det lönar sig att be om att slippa detta.Är nog bättre att be om kraften och modet att orka stå emot oavsett vad som händer.

Det är också där jag ser faran i att få för sig om att man ska slippa undan i ett uppryckande för om det inte sker då så har man dels besvikelsen över detta att bära samt det svåra att kunna stå emot till blods om så behövs.

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 09:45:10 +010

Svar till Johan. Personligen har ju jag varit övertygad länge om att islam är ena odjuret i bibeln. Att ta märket i pannan är att tillbedja och att ta märket på handen, bör innebära att man hjälper odjuret till makten.
Många verkar ha väldiga problem att förstå att islam arbetar med världsliga metoder. När så kristna läser bibeln lagiskt, utan kärlek till Gud, så bjuder man in en starkare världslig fiende med ett enda mål. Ta över. Vi måste upprätthålla det första budet, det är det enda som hjälper emot detta. Kristna har uppvisat sig fega och faktiskt väldigt illojala mot varandra, så har det även boostat islams framfart.
Om vi kristna inte bryr oss om Gud så lär vi inte kunna förmedla vår tro till någon annan. Ett exempel. 2015 när odjuret slaktade kristna i Syrien, passade ett antal människor kristna kring mig, på att åka till Abi Dahbi. Vilka signaler skickar det till okristna? Skulle ni vilja vara med i ett lag där människor umgås med fienden istället för att hjälpa lagkamrater?
Ena dagen i Abi dabi, andra dagen skall man vinna människor. Märklig kombo.

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 09:54:46 +010

Svar till AnnMarie.

Är nog bättre att be om kraften och modet att orka stå emot oavsett vad som händer.

Ja, så står det att vi ska göra, i Lukas 21:36!

Samtidigt står det att vi ska be för våra ledare och vårt land, så att de för en politik som är bra för befolkningen! (1 Tim 2:1-2)

Vi kan påverka är tidpunkten för när islam, d v s antikrists ande, kommer att ta över vårt land, genom att förskjuta den. Olika länder kommer att drabbas olika hårt av islam!

Vi får också komma ihåg att fortfarande gäller:

Om "mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.”

‭‭2 Krön‬ ‭7:14‬

Frid!

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 10:09:36 +010

Svar till JL.

Många verkar ha väldiga problem att förstå att islam arbetar med världsliga metoder.

Ja, muslimska ledare är oerhört strategiska och målmedvetna. De håller sedan länge på med att infiltrera olika politiska partier, bl a i Sverige.

När så kristna läser bibeln lagiskt, utan kärlek till Gud, så bjuder man in en starkare världslig fiende med ett enda mål. Ta över.

Visst finns det problem med att vissa är lagiska, d v s inte lyder Gud av kärlek, tro och gudsfruktan, utan för att försöka att köpa sig frälsning.

Samtidigt tror jag att liberalteologi, hypernåd och återtåg till romersk katolicism (vilket hänger ihop alltsammans), idag är ett oerhört mer omfattande problem i svensk (och västerländsk) kristenhet.

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 10:25:08 +010

Hoppet behöver inte vara ute

Dom flesta svenskar är säkerligen emot

Islam

Och politiker gillar nog inte islam heller

Men dom är förda bakom ljuset

Men mycket bön behövs

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 11:47:25 +010

Svar till Johan. Liberalteolgi och hypernåd saknar av kärlek till Gud. Den är centrerad på människan och dess brister istället för att vara ett samhällsklister.
Okristna ser ju att frikyrkliga inte verkar bryr sig om att Gud finns kvar i landet, det räcker ju att man har ett gött liv och kommer till himlen. DÄRFÖR tar katolska kyrkan över. De har ett bättre rekord att stoppa odjuret.
Frikyrkan har ju varit drivande i frågan kring invandring i kombo med marxistkyrkan. Se på KD. Se på de 380 personerna som ljög in odjuret. Det var ju uppenbart att det var en invasion, ändå gjorde de allt för att få in dem. På frukten känner du trädet.
Sanningen är nu att en gäng nationella halvkristna(i era ögon, jag erkänner dem som bröder i Jesus kristus) Polacker har stått upp mer får Gud än frikyrkan. Nu får vi alla hoppa ner från våra höga hästar och bita i gräset. Det man sår får man skörda.

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 12:40:18 +010

Men än kan saker hända

Trots allt

Det är fel att ge upp

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 12:49:17 +010

Sen tror jag att många av dom 380 pastorerna fallit för grupptryck tyvärr

Att många kanske av feghet röstat för

Det som varit mest politisk korrekt

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 13:15:49 +010

DÄRFÖR tar katolska kyrkan över. De har ett bättre rekord att stoppa odjuret.

Visserligen har den andligt urspårade institutionen som kallas den romersk katolska kyrkan, historiskt varit med och kastat ut islam ur Europa. Men jag tror precis som samtliga reformatorer, och många forna väckelsepredikanter, att rkk är identisk med Skökan i Uppenbarelseboken.

I s f styrs de av den antikristliga skökoanden! Skökan rider på Vilddjuret (Upp 17:3). Att hon rider på Vilddjuret indikerar att hon utnyttjar Vilddjuret och utövar en viss kontroll över det.

I klartext: Rkk utnyttjar islam för sina syften!

Dess högsta ledning (Bergoglio, som numera kallar sig Fransiskus) vill inte längre kasta ut islam ur Europa. Tvärtom så uppmuntrar han nationerna att ta emot muslimer.

En dag ska dock Vilddjuret utföra Guds dom, och bränna upp Skökan i eld. (Upp 17:16-17)

Sanningen är nu att en gäng nationella halvkristna(i era ögon, jag erkänner dem som bröder i Jesus kristus) Polacker har stått upp mer får Gud än frikyrkan.

Du får naturligtvis erkänna vem du vill som dina "bröder".

Själv identifierar jag mig väl inte så mycket med dagens "frikyrka" (även om en del av oss naturligtvis finns där), utan med alla dem som enligt Jesus tillhör hans familj.

”Var och en som gör min himmelske Faders vilja är min bror och min syster och min mor."

‭‭Matt‬ ‭12:50‬

De Jesus talar om som Sin familj, är inte de som bara råkar göra något som är politiskt riktigt nå'n gång och kallar sig kristna, utan om verkliga Jesu lärjungar, vilka tror, är omvända och därefter döpta.

Peace!

Svara


Nisse Mon, 12 Mar 2018 13:22:35 +010

Är det någon som vet hur vanligt eller ovanligt det är att "etniska svenskar" blir bekännande muslimer? Med tanke på att det finns mycket fler muslimer än bekännande kristna i Sverige idag känns det ändå inte som att islam är på väg att ta över som svaret på svenskarnas andliga längtan.

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 14:13:17 +010

Men om man bara tar med dom som är
Baptistiskt döpta kan det ändå vara så
Att även barndöpta som är omvända ändå
Är sant kristna

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 14:14:26 +010

Det är nog extremt få svenskar som blir

Muslimer

Svara


AnnMarie Mon, 12 Mar 2018 14:28:17 +010

Bengt

Om nu de 380 pastorerna skrivit under listan på grund av grupptryck och feghet hur går det då för dem på domens dag ifall de framhärdar i detta tror du?Hur ser Gud på feghet?

Svara


Jessica Mon, 12 Mar 2018 15:18:40 +010

Svar till Bengt.

Det är nog en ”ickefråga” i sammanhanget. Tror inte det är så många kristna som konverterar till islam. Det är inte det som är den stora faran.

Svara


göran Mon, 12 Mar 2018 15:36:58 +010

Svar till Marita.

Bön räcker inte man måste sätta hårt mot hårt

Annars går sverige förlorat..

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 16:08:27 +010

Jo det är allvarligt

Men det kan tyvärr vara så

Att en del varit fega också

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 16:10:28 +010

Nej det är ju att dom blir i majoritet

Därför kanske man skulle undvika att ta

In så många fler muslimer

Och försöka få så många som kan att

Återvända till sina hemländer

Svara


Katrina Mon, 12 Mar 2018 16:13:28 +010

Svar till Jessica.

Jag känner till 4 fall, en man och 3 kvinnor , alla med akademisk utbildning. Oftastt blir det med giftemål, att man gifter sig med en med muslimsk tro.

Svara


Jessica Mon, 12 Mar 2018 16:16:40 +010

Svar till Bengt.

Jag förstår inte vad du menar. Du säger att det är många kristna som vill konvertera till islam. Det tror inte jag. Däremot är merparten av flyktingarna som kommit muslimer.

Svara


Erik S Mon, 12 Mar 2018 16:17:01 +010

Det finns flera "bottnar" i detta med islams utbredande. Först har vi Globalisternas agenda, med Världsbanken, Blidebergarna, Soros, FN och andra aktörer. Som driver en folkomflyttningskampanj. Stora massor av folk skall flyttas från MENA-området till Europa (och USA om det går) en folkblandning, helst utan nationella gränser. Detta för att skapa så mycket kaos som det går. Vilket sen en "stark ledare" (läs Antikrist) kan skylla på, för att lättare kunna ta över styret. Folk är trötta på detta kaos och välkomnar denne ledare som en "bra" lösning. I detta ingår islam som en del. Alla vet att där islam kommer in, kommer elände och kaos att följa i spåren.

I detta ingår bl.a Barcelona-avtalet. Läs och bli förskräckt!

Den andra delen (för Sveriges del) är sossarnas långvariga och nedtystade samarbete med islam. Man har skriftliga avtal med islams huvudaktörer, för att försöka få in så många som möjligt på politiska poster. F.d Broderskapsrörelsen, numera Socialdemokrater för tro och solidaritet, har länge haft ett starkt samarbete med islam. För många år sen sade Mona Sahlin, att vi i Sverige måste acceptera och vänja oss vid en stor uppblandning av människor-det svenska samhället kommer aldrig mer bli som det varit! Men många tog inte detta på allvar. Hon visste vad som komma skulle.

Därtill har vi massmedia MSM, som till stora delar är vänstervridna och anammar globalisternas agenda. Dom förskönar, ljuger och lägger till rätta så det passar deras agenda. Vi har också mer och mer av "censur" både på sociala medier och annat. Regeringen håller som bäst på med att införa hårda krav på allt som sägs emot deras politik. Inför valet nu är dom tydligen livrädda-folk skall tystas med alla medel.

Vi får se hur länge det går här på Apg innan Christer får direktiv att censurera hårt bland inläggen! Kan mycket väl komma innan valet. Expo och Resachgruppen kommer nog att höra av sig i så fall.

Vad som förundrar mest, är dock troendes oförmåga att se vad som händer. Dom flesta lever i sin lilla godhetsbubbla och tycker att vi måste hjälpa "dom", det är så synd. Man skulle önska att en storm drog fram i dom kristna leden, så dom fattade vad islam står för. Dom vill helt enkelt lägga under sig land efter land om dom kan. Då är alla medel tillåtna. Att vanliga kristna inte förstår, är en sak, men att ledare och "pastorer" inte inser vad som händer är skrämmande. Men dom vill väl inte stöta sig med PK-normen i samhället, det dom flesta politiker och journalister bejakar. Ska man kalla det feghet, eller?

Att SvK inte reagerar är väl ganska "naturligt", men att frikyrkan inte protesterar, utan omfamnar detta är märkligt. Om vi hjälpte flyktingar och förföljda kristna, men vi gör inte det heller. Vi hjälper ofta bara människor som vill få det gott. Därtill välkomnar vi is-krigare till landet och ger dom lägenheter, bidrag, läkarvård och nya mobiler. Vi borde skämmas! Sedan har vi vår käre M Wallström, som älskar Abbas eller Abhu Mazen, som han heter och skänker 100-tals miljoner för att dom ska kunna fortsätta med sin terror mot Israel. Och för detta får hon en krigs/soldatmedalj!! Men Wallström är ju sosse, så det förklarar ju en del.

Sedan tycker en del kristna att muslimerna skall få ha böneutrop! I och med detta, så proklamerar dom islamsk tro över området och kristendomen har dragit sig tillbaka och accepterar det! Vi har alltså då på det andliga området lämnat walk over till islam. Detta är ju mycket allvarligt. (oaktat nu att vi har religionsfrihet i landet) men, politikerna motarbetar ju kristendomen och judiska tron/judar. Och flörtar i stället med islam. Vad tro ni vi kan vänta oss då i framtiden? Det vill man inte tänka på.

Vi måste inse, att som det sägs i artikeln stämmer. Islam kräver särbehandling och egna lagar och det måste bromsas. Men det är inget nytt, så har dom gjort och gör i land efter land, det är bara att läsa historien.

Måtte vi nu ta detta på allvar och "ta striden" på det andliga planet. Många har slumrart länge nog nu! Vi får inte ge upp!

Shalom.

Svara


AnnMarie Mon, 12 Mar 2018 16:20:13 +010

Bengt

Är det min fråga du svarat diffust på idag kl 16:08??

Svara


Jessica Mon, 12 Mar 2018 16:22:10 +010

Svar till Bengt.

Nu ser jag att du har förklarat vad du menar. Det är svårt ibland att begripa vad du menar, när du inte skriver fullständiga meningar. Det blir också lättare om du visar vilken kommentar

du svarar på.😀

Svara


AnnMarie Mon, 12 Mar 2018 16:29:07 +010

Erik S

Ja visst är regeringen livrädda in för detta val och vill skynda på att censurera och tysta ner oss men tack o lov kan de inte hindra oss att rösta i detta val och det bästa av allt vi röstar på vad vi vill!!😀

Svara


Erik S Mon, 12 Mar 2018 16:32:31 +010

Svar till AnnMarie.

Det har du alldeles rätt i. Hoppas många kristna vaknar upp och tar ansvar för sin tro! Vi står tillsammans!

God bless U!

Svara


Mikael Mon, 12 Mar 2018 16:40:50 +010

Det hjälper inte att alla kristna sitter och ber i sina tevesoffor.Man måste gå ut på gator och torg och sprida evangeliet,men det är för jobbigt.

Svara


Tomas N Mon, 12 Mar 2018 17:06:01 +010

Svar till Erik S.

Bra sammanfattning av läget.

Frikyrkan prövas nu och det enda intressanta egentligen är vilka som tillhör den sanna kyrkan och det vet ju bara Jesus. Men det är många som gör mycket bra i namnet Jesus och problemet ligger väl i hur pass mycket man också tar del av andra gudar och världens system. Precis som med Israels folk i GT.

Frikyrkan skall ju vara fri från styrning olikt statskyrkan som styrts av kungen och senare det politiska systemet. Jag skulle säga att EFK,pingst EFS ,Equmenia och andra är delvis och indirekt styrda av andra krafter än Gud själv och andens ledning.

Profetior kan vara ett farligt styrsätt om det är fel och teologi om sluttiden kan också påverka här. Det kan förekomma ideer om att den globalisering som sker är Guds rike som utbreder sig. Detta kan vara mycket förrädiskt och det gäller att några i Kristi kropp kan föregå med vishet på detta område.

Jag tror de i maktpyramiden är delvis ovetande om olika skeenden. T ex så vill inte socialister att islam skall ta över,men de är så djupt övertygade om muslimers offerstatus att de med glädje bjuder in dem till makt. Jag tror även socialismens djupa ideologiska kärnkonflikt med den sanna Jesustroende kyrkan gör att de vill lyfta upp islam och andra religioner för att dessa skall fylla religionens plats i samhället.

Vad gäller sluttiden och guds plan tror jag inte kristna alls skall välkomna och bidra till påskyndandet av antikrists rikes uppbyggnad. Dess ideologi och och regler går ju emot Guds ordning. Att identifiera sig här med Israel/Juda under Guds hand med straffet och fångenskapet i Babylon kan leda till fel tankesätt. Vi lever under nya förbundet och de förutsättningarna som var då är inte för oss nu.

Att verka för Guds ordning är enda sättet att vara ett vittne för Gud. Dessutom vinner vi tid och därmed fler vunna själar innan antikrists välde breder ut sig fullständigt.

Statens pushovermentalitet mot islam väcker erövringsimpulser hos dem,där ett rakryggat samhälle med regler och straff för brott skulle väcka respekt. Vårt samhälle har tappat bort respektbegreppet,medans deras är lite väl fixerat vid respekt

Vi får verkligen be för yttrandefrihetsregler och även denna bloggen här på apg 29

Jag är verkligen för att vittna och evangelisera för de muslimer som är här och det skall vi göra ,men förutsättningarna är inte de bästa då moder Svea gett dem en felaktig bild av saker och ting

Det bästa vi kan göra i detta ämne rent praktiskt är att rösta för ett stopp på islamiseringen. För kyrkor och samfund skall man be och söka påverka genom media och personlig kontakt

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 17:28:09 +010

Nej jag menar att extremt få svenskar

Konverterar

Sverige får inte bli muslimskt

Ska inte bli det

Det måste vi be och bekämpa

Svara


Erik S Mon, 12 Mar 2018 17:52:40 +010

Svar till Tomas N.

Bra lägesrapport själv, där. Du säger att "EFK, Pingst EFS, Equmenia är delvis och indirekt styrda av andra krafter än Herren och DHA". Just så upplever jag också-och det är allvarligt. Det skall ju inte finnas något tvivel om, att Herren och DHA skall styra oinskränkt över församlingarna. Nu finns ju ingen perfekt församling på denna jord, men det måste ju vara vår strävan.

Det är alldeles för mycket mänsklig planering, både på kort och lång sikt. Man har satt DHA i andra rummet. Och då blir konsekvensen som du skriver. Till detta en hel del prestige. Jaget har växt sig stort. Hur ska Herren då kunna verka?

Nej, 1 Petr. 5:6 gäller, det är en andlig lag!

GVS och en bra kväll.

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 17:54:01 +010

Svar till Johan. Jag delar inte din analys kring katolska kyrkan. Dels för att de bekänner Jesus som Herre och dels för att de inte gillar islam heller. Visst, de har ju fått in människor, marxister, som propagerar för mer invandring. Men det har ju alla kyrkor fått nu.
Är de inte emot dig, är de med dig. Jag har inga problem med att se en katolik som en jämlik i Jesus Kristus. Vi har samma kung. Så länge inte han dömer mig och jag inte dömer han så är vi i Kristus.
Om nu katolska kyrkan är skökan, vad är då ortodoxa kyrkan? Skökans kusin? Och vad blir kopterna? Nej, skökan är inte katolska kyrkan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Shrinershttps://en.wikipedia.org/wiki/Shriners

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 17:55:13 +010

https://en.wikipedia.org/wiki/Shriners

Svara


Leif Boman Mon, 12 Mar 2018 17:57:00 +010

Svar till JL.

Och påven, är han en Gudomlig tjänare JL?

Svara


J.J. Mon, 12 Mar 2018 17:58:54 +010

Svar till Erik S.

Frid broder!

Gud välsigne dig för din frimodighet!

Du har förstått en hel del.

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 18:09:50 +010

Vi ska ju offra vårt eget

Dö bort från jaget

Men det är inte så populärt med predikningar om det

Det ska hellre handla om framgång

Och att vi är så fina i oss själva

Svara


J.J. Mon, 12 Mar 2018 18:10:02 +010

Katolska kyrkan med dess hedniska och kättersk läror är en styggelse.

Det finns "infödda" f.d. katoliker som är frälsta men det är inte tack vare påveskapet och deras hädiska doktriner. Det är Jesus som Frälser!

RKK är allt annat än våra syskon och de har ett annat evangelium, en annan ande och ett annan Jesus.

Påven ger mig rysningar. Kolla vad han gjorde nu i februari i Chile. Han satte en krona på en Maria-staty och utropade henne till himlens drottning. Hur tydligt kan det bli??!!

Barnen samlar ihop ved, fäderna gör upp eld och kvinnorna knådar deg för att baka offerkakor åt himlens drottning. För att kränka mig utgjuter de drickoffer åt andra gudar. Jeremia 7:18

Svara


Erik S Mon, 12 Mar 2018 19:19:03 +010

Svar till J.J..

Tack broder! Det var uppmuntrande.

Guds rika välsignelse till dig, varenda dag, som han har lovat!

Amen!

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 19:19:13 +010

Svar till JL.

Du skrev:

Jag delar inte din analys kring katolska kyrkan.

Analysen som jag delar är, som sagt, reformatorernas och flera historiska väckelsepredikanters, bl a Wesleys.
Jag kan bara uppmana dig att studera rkk's oerhört blodiga, otuktiga, villfarande och giriga historia. Kolla också vad de fortfarande gör och lär idag!
”...den stora skökan som tronar på många vatten. Jordens kungar har bedrivit otukt med henne, och dess invånare har blivit berusade av hennes otukts vin....Kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och smyckad med guld, ädelstenar och pärlor. I handen hade hon en guldbägare, full av skändligheter och smuts från hennes otukt. hennes panna var skrivet ett namn, en hemlighet: det stora Babylon, modern till skökorna och skändligheterna på jorden. Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag mycket förundrad.”‭‭Upp 17:1-2, 4-6‬

På punkt efter punkt i denna beskrivning från Upp 17, så stämmer det på pricken in på rkk!

De flesta andra samfunden, inklusive den ortodoxa kyrkan, är Skökans döttrar, tror jag, och de kommer att bilda en global kyrkounion, underordnad det s k "påveämbetet".

Jämför också rkk med Apostlagärningarnas beskrivning av församlingen. Skillnaden är som natt och dag!

Vidare skrev du:

Dels för att de bekänner Jesus som Herre och dels för att de inte gillar islam heller.

Fransiskus gillar visst islam! Hans företrädare har kysst koranen och han själv vill ha synkretistisk ekumenik med alla världsreligioner, inklusive islam.

Många är de som kommer att hamna i helvetet, trots att de sagt "Herre, Herre" till Jesus:

"Inte skall var och en som säger 'Herre, Herre' till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja.”

‭‭Matt 7:21‬ ‭

Jag hoppas och tror att mängder som är romerska katoliker idag, ska bli frälsta!

Men de blir det i s f för att de undkommit villfarelsen inom rkk, och blivit födda pånytt!

Svara


J.J. Mon, 12 Mar 2018 19:26:53 +010

Svar till Erik S.

Tackar! från din syster i Herren 🙂

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 19:31:24 +010

Att fransiskus gillar islam är inte konstigare än att vår biskop gillar islam. Eller att frikyrkorna pastorerna råkar dra en vit lögn för att få in islam. Bristande ledarskap. Kolla på Polen så ser du hur katoliker ser ut. Så där är det ingen skillnad.
Om du läser lite kring skökan, så står det faktiskt hur hon dödar kristna. Du får lura lite på det själv. Det är helt oblodigt och obemärkt.

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 20:16:02 +010

Svar till JL.

Jag försvarar inte frikyrkornas villfarelse, vilket jag tror du kan utläsa av mina kommentarer.

Det är dock en oerhörd skillnad på makt och anspråk, mellan Fransiskus och frikyrkorna.

Vidare, vad pratar du om?

"Det är helt oblodigt och obemärkt"

De kristna har blivit och kommer att bli dödade av Skökan genom att brännas upp o eld och genom att slaktas enligt Upp 18.

Du kan ju fundera på hur man kommer fram till det! 😉

Svara


Lena Henricson Mon, 12 Mar 2018 20:50:12 +010

Svar till J.J.

Bra att du lyfter fram sanningen om Katolska kyrkan! Märkligt att inte fler kristna inser hur sjukt det ligger till där!

Svara


Erik S Mon, 12 Mar 2018 20:54:35 +010

Svar till J.J..

Hoppsan! Blev lite fel där....ursäkta kära syster. Inget illa menat.

Vi behöver er!! Shalom.

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 21:22:28 +010

Svar till Johan.
Ge henne lika för lika, ge henne dubbelt igen för hennes gärningar. Häll upp dubbelt åt henne i den bägare där hon har blandat sin dryck

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 21:40:17 +010

Svar till JL.

Ja, vad vill du ha sagt?

Svara


Johan Mon, 12 Mar 2018 21:41:58 +010

Svar till JL.

Eller var det svaret på min fråga, menar du?

Svara


JL Mon, 12 Mar 2018 22:32:04 +010

Exakt.

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 22:32:41 +010

Jo många kommer nog förlora sin frälsning

Den sista tiden

Genom sitt avfall och villfarelse

Svara


Bengt Mon, 12 Mar 2018 22:36:45 +010

Men det är väl också skillnad på att verkligen

Ha Jesus som herre och att säga att han är

Det

Svara


Johan Tue, 13 Mar 2018 05:33:02 +010

Svar till JL.

Bra!

Då förstår du att rkk kommer att slaktas och brännas upp i eld, precis som hon har behandlat Jesu vittnen genom historien.

Svara


JL Tue, 13 Mar 2018 10:34:44 +010

Nej, jag får inte alls det till det. Jag förstår att du läser det så, det är en enkel tolkning som träffar rätt på ett par ställen. Men du själv har ju sagt att det finns katoliker som är troende på Jesus. Varför skulle Jesus förstöra sina egna? När vi håller på såhär emot katolska kyrkan, så liknar vi Jehovas vittnen. VI är kristna, men ingen annan. Du har inte svarat på frågan kring ortodoxa kyrkan heller. Om nu katolska kyrkan är ond och skall förstöras, vad skall då hända med ortodoxa kyrkan?
Varför verkar det vara de protestantiska länderna som bränns i eld av odjuret? Se på katolska länder, de verkar ju klara sig bättre?
Nej, skökan är något helt annat. Skökan håller på med trolldom, handlar om makt, pengar och bägare nämns ett antal gånger och har en speciell betydelse. Skökan har många kristna på sitt samvete och är innästlad bland kungarna på jorden. Av situationen att döma, mest hos protestantiska länder, men även hos katolska länder.

Svara


Leif Boman Tue, 13 Mar 2018 11:04:07 +010

Svar till JL.

Du ställer frågor till Johan men svarar tydligen inte själv när någon annan frågar?

Jag frågar igen då, menar du att påven är en Gudomlig Guds tjänare, eller, är han något annat?

Svara


JL Tue, 13 Mar 2018 11:31:05 +010

Ingen aning vad påven är. Denne påven verkar ha kommunistiska tankar och kommer nog vara devesterande för katolikerna. Det kan finnas risk att någon som inte är katolik har infiltrat kyrkan. Det ser vi ju i andra kyrkor. Människor som ljuger för att islamisera länder trots att de skall vara Herrens herde och fårens beskyddare.
Vi lever i svekens tid.

Svara


J.J. Tue, 13 Mar 2018 12:23:14 +010

Denna vers sammanfattar påvens antikristliga doktriner och den katolska tron:

Han (Jesus) sade också till dem: "Ni upphäver fullkomligt Guds bud för att hålla fast vid era egna stadgar. Mark 7:9

Svara


Leif Boman Tue, 13 Mar 2018 12:28:40 +010

Svar till JL.

Du borde kunna ge ett lite tydligare svar tycker jag. Att påven ens någon gång då och då går omkring med sin ondskefulla mössa säger väl allt, och att han låter sig kyssas som någon slags speciellt Gudomlig över alla andra...Guds ställföreträdare?

Säger inte det det mesta?

Svara


JL Tue, 13 Mar 2018 13:20:24 +010

Du vill ha ett svar som passar dig, kan inte ge dig det för jag har inte det.
Samtidigt så springer ju kristna i USA omkring med fez i vissa kretsar. Fez som fått sin röda färg efter blodet från de dödade kristna. Det verkar inte bekymra dig. Hur påvens mössa skulle vara ondskefullare än det vet jag ej. Och vad skulle han ha på huvudet istället? En keps?

Svara


Tomas N Tue, 13 Mar 2018 14:09:48 +010

När man läser om Babylon/skökan i Uppenbarelseboken så är det inte mycket som pekar på Katolska kyrkan vad jag kan se.

Snarare finns en koppling till Babylon i gångna tider . Otukt som är både fysiskt/sexuellt och andligt( falsk religion) omnämn. Särskilt handel och rikedomar nämns vilket är kopplat till finanssystemet och kolonialism. Kärlek till pengar är roten till allt ont säger ju bibeln. Mångaoch nästan hela världen har delaktighet i henne och det är därför vi uppmanas att konmma ut från henne,precis som Israels folk skulle ut ur Babylon och skulla ha gjort sig av med varje del av Babylon de hade med sig efter fångenskapen.

Babylon och Egypten liknar varandra i det här avseendet,men Babylon är värre eftersom det omnämns i sluttiden

Katolska kyrkan har varit bra på att bygga och förvalta en kristen kultur,men det är bara bra ur en samhällsperspektiv eftersom det finns så stora brister teologiskt vilket också innebär att tron i många fall inte är levande .

Jag eller någon annan kan inte bedöma vem som blir frälst till slut eller vem som har en levande tro och relation och den Helige ande hos vare sig katoliker eller adventister eller ortodoxa. Men prästernas position,katolska nattvarden,böner till maria och annat leder till religiositet och en tro som är beroende av gruppgemenskapen . När gruppgemenskapen försvinner så försvinner många katoliker från kyrkan vilket vi ser i sydeuropa.

Men liksom syrianer har den kristna kulturen starkt i mellanöstern så har den varit en kulturell identitet

Lösningen är inte att bli katoliker,men snarare att både statskyrkan och frikyrkan frigör sig från de politiska ideerna som är väldigt starka idag.

Västvärlden lider idag av efterströmningarna av WW2 och bokslutet efter det. Det är där skuldbördan ligger gentemot det som tidigare kallades utvecklingsländer. Till och med när det gäller begreppet liberalteologi pratar man idag mest om tyska kyrkan under Hitlers styre som det främsta exemplet på liberalteologins effekter

Även fast dagens liberalteologi ger vika för mångkulturalism och globalisering feminism,hbtq och islamisering och österländsk nyandlighet. Man är blind även på det teologiska området.

Svara


Johan Tue, 13 Mar 2018 14:30:31 +010

Svar till JL.

"enkel tolkning som träffar rätt på ett par ställen."

Jag tolkar inte! Det är fakta att Bibelns beskrivning av Skökan, träffar rätt på varje punkt, när det gäller rkk! Det finns ingen annan kandidat! Rkk har långt mer världslig makt, än vad de flesta vet. De äger många universitet i USA, de har många högt uppsatta inom den amerikanska samhället vilka är skolade där och spm är med i diverse ordnar p g a det. Rkk har sina egna mycket mäktiga ordnar såsom jesuiterna och 'knights of Malta (med bägge Bush:arna som medlemmar etc.). Dessa ordnar är infiltrerade av illuminati och vice versa. Vidare så har de här ordnarna infiltrerat nationerna, de övriga kristna samfunden, bankväsendet, företagsvärlden, regeringar och även andra religioner osv.

Rotschilds är Vatikanbankens bankirer etc., etc. , etc.

Men du själv har ju sagt att det finns katoliker som är troende på Jesus. Varför skulle Jesus förstöra sina egna?

Jag talar inte om enskilda medlemmar utan om hela den världsligt hierarkiska institutionen som kallas rkk.

Jesus egna uppmanas att gå ut ur henne för att slippa att drabbas (Upp 18:4), så Han tänker inte förstöra sina egna.

"...vad skall då hända med ortodoxa kyrkan?"

Frågar du mig, så tror jag att alla Skökans döttrar kommer att vara så ett med Skökan, så att de kommer att drabbas av Guds dom och brännas upp i eld de också.

"När vi håller på såhär emot katolska kyrkan..."

Vi ska avslöja djävulen och hans gärningar (Ef 5:11)! De som sprider villfarelse och som därigenom leder människor till helvetet (t ex de sk Jehovas vittnen och rkk) är hans tjänare.

"Skökan håller på med trolldom"

Rkk håller på med trolldom, eller vad kallar du satanism?

Om du googlar på "satanism in the Vatican", så kommer du få många träffar att välja mellan. Här har du en länk, som talar om att de har utfört sataniska pedofil-riter i Vatikanen. Bedöm själv, men eftersom en avhoppad katolsk präst berättar detta med risk för sitt eget liv så anser i a f jag att det har relativt hög trovärdighet. I synnerhet eftersom det finns så många fler, som vittnar om liknande saker.

https://www.inquisitr.com/opinion/4118277/priest-claimed-satanic-rites-were-performed-in-the-vatican/

Öppna ögonen och låt dig inte luras av rkk!

Svara


Marita Tue, 13 Mar 2018 14:57:17 +010

Svar till göran .

Ja vi behöver också en helig vrede upptänd av Herren !

Svara


Marita Tue, 13 Mar 2018 15:33:20 +010

Är inte så insatt i hela Bibeln som vissa. Min ande säger att katolisicmen inte är av samma ande som den levande Gudens ande. Herren säger att du skall inga andra gudar hava jämte mig. Katolikerna ber till flera gudar och demoner ! När jag var sökt av Gud så var Jehovas vittnen och knackade på och vi hade ett samtal. Då tänkte jag gå med dom men Herren sade till mig så tydligt och klart. Nej detta är inte det rätta !! Jag bara visste att Gud talat till mig. Jag vill bara ha Jesus i mitt liv men är ibland orolig att bli vilseledd i någon frikyrka. Viktigt att vi håller oss rena och omvänder oss. Jag måste ju lita på HA att Han leder mig rätt. Det är ju slutligen dom som säger sig vara så heliga oftast är klädda som ljusets ängel och kommer och bedrar dig ! Var på Er vakt ! Jag läser med stort intresse vad alla skriver. Vissa har ett djup och insikt i Bibeln. Har upplevt och varit med om vissa saker men inte vågat ta upp det. Vill ju inte vara en falsk profet för det finns ju idag. Vore intressant att pröva om det är Herrens ande. Kan ju ha varit ! Herren tog mig ur kroppen och jag fick uppleva en del saker i anden och blev sedan förd till Joels bok. Herren manade verkligen om att kristna måste fasta o be för landet. Fick också se en glimt av vad kund ha varit helvetet. Det var förskräckligt ! Gissa om jag hade Guds fruktan !! Nu är jag ingen pastor så det är nog ingen som skulle ta notis om detta. Är en enkel vanlig troende ! Vet inte varför jag skrev detta. Kanske finns det andra som upplevt samma saker. Frid vare med Er alla ! Låt oss alla älska varandra med sann kärlek så som Han älskar oss.

Svara


Katrina Tue, 13 Mar 2018 16:11:09 +010

Tack!

Frid

Svara


Annelie Bäcklund Tue, 13 Mar 2018 17:40:36 +010

T A C K,

Marita för Ditt vittnesbörd !

Uppmaningen från HERREN att Be och Fasta för vårt land, är synnerligen viktig.

Aronitiska Välsignelsen

/ Annelie

Svara


Leif Boman Tue, 13 Mar 2018 17:54:55 +010

Svar till JL.

Kristna i USA gör säkert både det ena och det andra, inget jag följer, men nu var det ju katolicismen och påven det handlade om...

Det jag menade var ju att tiaran som tillhör påveskapet har ungefär lydelsen, Vicarius filii dei "Kristi ställföreträdare på jorden"...

Denne biskop höjs alltså till något utöver alla andra människor och det är fullständigt obibliskt och djävulskt... Har du missat det?

Svara


JL Tue, 13 Mar 2018 18:09:10 +010

Svar till Johan. Johan,
jag är med på att katolska kyrkan är infiltrerad. Det är även den Svenska kyrkan och jag utgår ifrån den något ensidiga ställning frikyrkan har haft, att den är det med.
Som jag sagt, i min värld stämmer inte katolska kyrkan in på skökan alls.
I min värld är odjuret från (folk)havet, alltså kommunismen/globalismen, odjuret från jorden islam. Slutligen har vi skökan som rider på ett av odjuren. Skökan bedriver hor med kungarna på jorden. Varken, Sverige, Danmark, Norge, Estland, Ryssland med flera har något speciellt att göra med katolska kyrkan.

Svara


Leif Boman Tue, 13 Mar 2018 18:52:26 +010

Svar till JL.

Varken, Sverige, Danmark, Norge, Estland, Ryssland med flera har något speciellt att göra med katolska kyrkan

Charta Equmenica är en gemensamt dokument där flertalet Svenska och Nordiska samfund m.fl har enats om att knyta samman med den katolska kyrkan och så småningom låta påven vara huvudet. Detta är förstås också en del av planen för den gemensamma världskyrka som nu håller på att träda fram bakom kulisserna....

Svara


Johan Tue, 13 Mar 2018 19:05:15 +010

Svar till JL.

I min värld är odjuret från (folk)havet, alltså kommunismen/globalismen

Men är det inte lite futtigt att tro att några 1900-tals fenomen och rörelser skulle vara mäktigare än självaste rkk, som har ca 1700 år på nacken?

Frågan vi måste ställa oss är vad som är huvud och vad som är svans?

Som sagt om man öppnar ögonen och studerar vad rkk har gjort genom historien, jesuiterna och deras eder osv, osv, osv, så inser man att det naturligtvis är de som styr kommunismen och globalismen och inte tvärtom!

Kom ihåg vad som står Upp 17:7 talar om "hemligheten med kvinnan" (dvs Skökan). Det en alltså en hemlighet för de flesta!

‭‭Varken, Sverige, Danmark, Norge, Estland, Ryssland med flera har något speciellt att göra med katolska kyrkan.

Förutom att de (jesuiterna), som sagt, genomgripande har infiltrerat oss, så styr de det land, vars lydstat Sverige är, nämligen USA.

Jag har försökt att varna dig, få dig att öppna ögonen samt att sluta att vara så överseende och överslätande mot denna ogudaktiga och antikristliga institution (rkk). ställ dig frågan varför du gör som du gör?

Vi kommer nog inte längre just nu, men jag tror att det är mycket viktigt att du ändrar dig, så att du inte själv dras med och blir lurad till fördärvet.

Gud välsigne dig!

Svara


Katrina Tue, 13 Mar 2018 19:26:59 +010

vad jag vet om rkk är att när jag var i Rom besökte Vatikanen och då hade det Påven där, och jag fick obehag av hans närvaron.
Däremot känner jag personer som är katoliker och dem känner jag inget obehag.

Svara


Leif Boman Tue, 13 Mar 2018 19:54:59 +010

Svar till Katrina.

Däremot känner jag personer som är katoliker och dem känner jag inget obehag.

Det finns säkert massvis med ärliga katoliker som har der rätt ställt, som tror på Jesus och tillhör Honom, det är jag helt övertygad om, men! De som väljer påven som överhuvud kommer att vilseledas fullständigt...

Svara


Mikael Tue, 13 Mar 2018 19:59:38 +010

Vårat trygga Sverige har blivit ett tragiskt land,jag gråter inombords.Så här har det blivit när man har monterat ner kristendomen.Jag sade för flera år sedan att den svenska flaggan kommer att förändras,och den tiden tror jag är nära nu.Vi kan inte ha ett kränkande kors på våran flagga som ska representera vårat nya kalifat.Att det fortfarande finns människor som tror att Sverige inte kan bli islamsk är ett under.Genom demokratin kommer dom att ta över,sedan kommer dom att avskaffa demokratin för sina sharialagar.Det finns mycket starka krafter (även andliga) bakom för att detta ska kunna ske(se Barcelonaavtalet).Samhället har förlorat kontrollen genom att vi idag har över 50 s.k "no gone zoner" där inte det finns någon samhällsordning.Dessutom har vi alla som vistas i landet illegalt.Vi har valår,men jag tror inte att något parti kan stoppa denna utveckling nu.Möjligtvis kan SD bromsa den något.Men dom kommer inte att bli så stora att dom kan få genomslagskraft.

Svara


Katrina Tue, 13 Mar 2018 20:12:36 +010

Svar till Mikael.

Ja, islamisering är större hot, tror jag också. Det går framåt hela tiden smygande, männikor märker inte förändringarna när det går sakta fram.

Svara


JL Tue, 13 Mar 2018 20:23:15 +010

Svar till Johan.
Jag har försökt att varna dig, få dig att öppna ögonen samt att sluta att vara så överseende och överslätande mot denna ogudaktiga och antikristliga institution (rkk). ställ dig frågan varför du gör som du gör?
Katolska kyrkan kristnade Sverige. Katolska kyrkan stod emot muslimerna. Protestanterna tog ottomanernas sida i flertalet gånger och krigade emot katolska länder sida vid sida med muslimerna.
När nu mina egna pastorer ljuger och säger att invandring inte orsakar islamisering, så börjar jag sakta men säkert undra hur allt ligger till. Protestanterna verkar ju ha längre till katolska kyrkan än vad de har till muslimerna. Då ringer varningsklockorna allvarligt för mig.
Samtidigt börjar länder som Polen gå från klarhet till klarhet. De säger STOPP, inga andra gudar här. De börjar införa lagar om söndagsstängt. Medan våra pastorer har mer eller mindre övergett sina egna. Irland, Portugal, Polen, Spanien, Tjeckien, Slovakien, Ungern. Alla de länder som står emot islamiseringen har ett gemensamt. De är katolska.
Istället för att gnälla på katolska kyrkan, kanske protestanterna för första gången kanske stå upp för sin Gud? I annat fall löses det gnället av sig själv.

Svara


Mikael Tue, 13 Mar 2018 20:49:07 +010

Svar till Katrina.

Det är sant,att ta det i små steg är en del av taktiken.

Svara


Johan Tue, 13 Mar 2018 22:06:19 +010

Svar till JL.

Jag gnäller inte! Jag avslöjar! Det är lika lite idé att gnälla på rkk, som det är att gnälla på djävulen själv. De är båda entiteter av ondska, och kommer så att förbli!

Att Gud vid vissa tillfällen har använt rkk, ändrar inte på detta. Gud använder vem Han vill, även onda institutioner, men dessa kommer att få sin dom till slut i a f. Var så säker!

De du gnäller på och kallar protestanterna, som behöver stå upp för Gud, håller jag helt med dig om att de behöver göra!

Fortsätt du att leta halmstrån av i ditt tycke positiva gärningar och omorientera dig mot Rom, om du vill, men skyll dig själv!

Ett bättre alternativ vore att du omvänder dig och böjer dig oavkortat för Guds Ord (ett av Jesu namn är Guds Ord)! Sedan kan du själv avgöra vilken fruktansvärd villfarelse de sysslar med. Sök därefter istället umgänge med andra kristna som verkligen är med på Vägen.

Svara


Bengt Tue, 13 Mar 2018 22:33:28 +010

Varken rkk eller islam är ofarligt

Sen vet vi inte säkert hur det blir trots allt

Är ändå tveksam om det kommer bli ett

Kalifat Sverige

Och sharialagar

Även islam verkar få en liberalare inriktning

Den kan ta över

Vi får be mycket och inte ge upp

Svara


Bengt Tue, 13 Mar 2018 22:36:13 +010

Det kan ju även bli så att en världskyrka med

Katolska kyrkan i spetsen tar över

Även i Sverige

Eller en världsreligion där även islam ingår

Svara


JL Tue, 13 Mar 2018 22:42:45 +010

Istället för att gnälla på katolska kyrkan så kan ni skall försöka uppvisa kärlek till Gud och hitta gemensamma nämnare. Annars finns det snart lika många samfund som det finns kristna i Sverige och precis som med Jehovas vittnen är det bara samfundets tro som är riktig. Alla andra måste omvända sig.
Eller så kan ni hoppa ner från er påvestol och inse att man har inte alltid rätt. Att man aldrig kan nå fram till det där ni så gärna vill ha, en perfekt tolkning av lagen. Istället får man luta sig emot Jesus i den syndiga kropp man har och bara hoppas att det går vägen. Att man bara skall vara tacksam att man lever, och medveten att några, någon gång, skapade en grund så att man lever i Herrens land, just nu i alla fall.
Påvar, kardinaler, pastorer och diverse teologer kan åka på bibelstudium tillsammans och bråka om lagen. Det intresserar inte mig alls.

Svara


Tomas N Tue, 13 Mar 2018 23:00:35 +010

Svar till Johan.

Är det inte en överdrift att vatikanen/jesuiterna är överst i maktpyramiden i byggandet av nwo och antikristsriket? Jag kan tänka mig att de har uppgiften att kontrollera och styra kyrkan i världen åt fel håll,men de styr väl knappast över de politiska ,militära och sociala skeendena och agendorna?

Svara


Johan Tue, 13 Mar 2018 23:22:54 +010

Svar till Tomas N.

Som jag skrev i en av mina kommentarer: Den rörelse vilken Skökan manifesterar sig genom på jorden är "alltså en hemlighet för de flesta!", enligt Upp 17:7. Och ja , jag tror att de är överst i maktpyramiden, ytterst endast underställda djävulen själv.

de styr väl knappast över de politiska ,militära och sociala skeendena och agendorna?

Det är min övertygelse att de är de som ytterst har mest makt att styra över dessa på jorden. Men det är riktigt att de ännu inte har den fulla kontroll över skeendena, som de önskar. Bl a eftersom inte Gud själv tillåter dem det.

Frid!

Svara


Johan Tue, 13 Mar 2018 23:53:37 +010

Svar till JL.

Istället för att bygga halmgubbar och beskylla mig för vad småpåvar och andra inom protestantismen håller på med, som jag minst lika lite som du stöttar, så försök förstå vad det är jag säger!

Jag förespråkar varken protestantism eller romersk katolicism, utan biblisk kristen tro och den biblisk församlingen!

Splittringen inom protestantismen beror inte på att man underordnar sig Bibeln. Den beror på att man INTE underordnar sig den, utan borttolkar den främst m h a liberalteologi, läran om hypernåd, nyjudaism , emerging church och återgång till de sk historiska kyrkorna.

Det behövs väckelse och omvändelse!

Skriften har alltid rätt!!!

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 07:53:57 +010

Den rörelse som nog varit mest biblisk är

Nog ändå anabaptismen

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 07:56:09 +010

Men kanske till viss del också pingströrelsen

Svara


JL Wed, 14 Mar 2018 08:29:05 +010

Svar till Johan. Nej, splittringen beror på att man tolkar bibeln olika, att människor är olika. Samt att många människor inte sätter kärleken till Skaparen först, utan sin egen tolkning, förmodligen för att de tror att de är bättre än andra.
Vi hade protestantismen och den Svenska kyrkan. Men det räckte inte. Vi skulle ha Jehovas, frikyrkan, baptister, metodister pingstvänner, fräslningsarmen, katolska kyrkan, ortodoxa kyrkan och jag orkar inte längre räkna upp. Alla var ju mer kristna än de andra. Så protestantismen i Sverige dog officiellt 1950 då lagen ändrades. Ifrån det ögonblicket var det bara en transportsträcka till att detta scenariot uppstod, alltså att andra gudar skulle komma in. Den gren av kristendomen jag är uppväxt med, har till och med aktivt importerat andra gudar.
Och nu har vi fått vad vi har sått, islam.

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 08:58:03 +010

Men utvecklingen kan vändas

Trots allt

Vi får bara inte ge upp

Det är fel att göra det

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 09:00:47 +010

Och dom flesta i Sverige vill inte ha islam

Här

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 09:00:47 +010

Och dom flesta i Sverige vill inte ha islam

Här

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 09:19:45 +010

Svar till JL.

Svara på denna fråga:

Var i Bibeln säger Jesus att vi måste "tolka" och att vi inte kan tro ordagrannt på det Han säger?

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 09:35:20 +010

Ja tolkar man är ju risken stor att en del

Vrider till det så att det passar en själv

Bättre

Och det blir bekvämlighetsteologi

Svara


Erik S Wed, 14 Mar 2018 09:36:26 +010

Svar till Mikael.

Ja, så är det. Läget i vårt land är långt mer allvarligt, än vad t.o.m dom värsta "olyckskorparna" säger. Jag upplever att Enarsson är helt rätt ute. Det måste till en helomvändning på alla samhällsplan, men i första hand på det andliga området.

Precis, man har vänt Gud ryggen och släppt lös alla möjliga onda krafter i landet. SvK har totalt avfallit, många frikyrkoförsamlingar slumrar sött, islam flyttar fram sina positioner, antisemitismen ökar, mördandet av barn fortsätter, kriminaliteten skenar, hbtq/queer är snart norm både i förskola och annorstädes, skolan är i förfall, nej orkar inte fortsätta. Flaggan ja, kommer säkert att förlora sitt kors-muslimerna blir ju förnärmade (även nån MP-politiker har väl uttalat sig i den riktningen). Snart har vi sharia-poliser på gatorna-precis som i vissa områden i London.

Och vänstermedia ljuger om sanningen och förskönar läget. PK reglerna måste följas. Ännu hårdare censur är på väg. Återigen har en flicka gruppvåldtagits av invandrare och snuskmedia tar parti för gärningsmännen!!! Offret bryr dom sig inte om, men dom skyldiga får all sympati i MSM. Kan det bli mer galet. (Katerina Janouch skriver om detta)

Vi behöver verkligen an bönearmé som tar upp kampen på det andliga planet. Det blir mer och mer tydligt att kampen är mot onda andemakter! Kom igen nu alla, vi måste hjälpas åt. Tänk på våra barn och barn-barn. Shalom!

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 09:46:05 +010

Ja det kan bli så kallat raskrig i Sverige också

Det finns ju redan soldiers of odin som på

Eget bevåg går ut och vaktar

Snart kan det nog bli fler sådana grupper

Risken är att invandrare som våldtar och

Blir upptäckta av sådana grupper kan bli

Misshandlade och även dödade

Kanske tom i större mängd

Många medelsvensson har nog också börjat

Få nog

Och kanske även en del av dom tar saken i

Egna händer

Våldtäktsmän från andra länder måste alltid

Utvisas

Vi måste sätta ner foten

Svara


Erik S Wed, 14 Mar 2018 10:04:11 +010

Svar till Bengt.

Bra där Bengt. Du har rätt, vi måste vakna upp.

Ha en fin dag-MVH

Svara


JL Wed, 14 Mar 2018 10:07:19 +010

Svar till Johan. För människor tolkar ord olika. Du och jag tex. Du läser bibeln och får det till att katolska kyrkan är skökan i bibeln. Jag läser i bibeln, jämför med verkligheten och får det till att det inte stämmer.
I detta läget kan ju du och jag skapa två kyrkor(om vi skall köra frikyrkovis) en där katolska kyrkan är skökan och en där den inte är det. Sedan hittar vi nästa sak i lagen, nästa, nästa och nästa. Till slut är vi så splittrade och emot varandra att när antikrist själv dyker upp på platsen, så tar det ena samfundet antikrists sida och använder antikrist till att ha ihjäl det andra samfundet. Detta är vad som har hänt med katoliker och protestanter.
En majoritet av de människor som finns i himlen kan inte ens läsa. Skall vi som kan läsa då bråka om detaljer och orsaka splittring eller skall vi enas under Gud och hans son?

Svara


Katrina Wed, 14 Mar 2018 10:47:23 +010

Svar till Bengt.

Ja, Bengt, risken är stor att det blir inbördeskrig i Sverige om folket inte vaknar snarast möjligt.

Så be för det frästa och ofrälsta att deras ögon öppnas och de ser verkligheten och inte blundar utan aggerar innan vi har kaos i landet.

Svara


AnnMarie Wed, 14 Mar 2018 10:49:24 +010

Summan av ditt ord är sanning står det i psalm 119 vill jag minnas.

Bengt alls tolkar och vrider till det för att få sin teologi och logik att stämma

Om vi läser som det står punkt slut skulle vi inte (såvida vi är analfabeter) behöva någon undervisning. Inte heller skulle vi syssla med dessa ändlösa diskussioner som vi gör idag och som alltid förekommit.

Problemet är ju att vi inte kan acceptera att någon annan tror på ett annat sätt än man själv gör och en del har svårare än andra att acceptera detta och tror att "just jag vet vad det står skrivet"

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 10:58:25 +010

Svar till JL.

"För människor tolkar ord olika"

Det var inte svaret på min fråga. Det du kommer med är människotankar! Jesus säger ingenstans att vi måste tolka! Tolkning, vilket oftast i praktiken handlar om borttolkning, är orsaken till splittringen och kommer tillbaks till det djävulen sade till Eva:

"Skulle Gud ha sagt?...Visst inte!"

Människor tolkar för att de inte vill följa Jesus på hans villkor! Vilket tydligen inte du heller vill.

"skall vi enas under Gud och hans son?"

Förutsättningen för sann enhet är att Guds Ord, Jesus, i sanning får bli Herre i människors liv.

De flesta vill inte det och / eller låter sig luras av villoläror såsom rkk:s etc . och går därmed under av brist på kunskap (Hos 4:6).

Det finns ingen enhet med företrädare för villoläror! Vi kan inte enas med alla som vill enas med oss, bara för att de kallar sig "kristna"! Enhet finns endast med dem som tillhör Honom!

Ska vi lägga ner det här samtalet snart?

Svara


Katrina Wed, 14 Mar 2018 11:09:50 +010

Svar till AnnMarie.

Summan av ditt ord är sanning står det i psalm 119

Exakt så är det.

Frid

Svara


AnnMarie Wed, 14 Mar 2018 11:11:23 +010

Johan

Alla samtal i undervisande och tillrättavisande syfte borde läggas ner.

Nu läser vi som det står och låter endast Guds Ande visa det vi inte förstår och tar ingen sk undervisning via något ombud.

Då är väl alla nöjda och glada !?

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 11:28:23 +010

Svar till AnnMarie.

Alla samtal i undervisande och tillrättavisande syfte borde läggas ner.

Nej, så har jag aldrig sagt AnnMarie!

Vi ska förvisso söka Andens uppenbarelse av Skriften och Anden använder ju ofta också andra människor, för att hjälpa oss till mer uppenbarelse. Men sluta upp med att tolka! Gud har sagt aldrig sagt åt oss att göra det!

Svara


Peter Hall Wed, 14 Mar 2018 11:32:51 +010

Svar till JL.

Skall vi som kan läsa då bråka om detaljer och orsaka splittring eller skall vi enas under Gud och hans son?

Den som inte har enats med Gud och hans son ägnar inte dessa Bibliska frågor någon uppmärksamhet. Vi som säger oss vara troende vill ju gärna veta vad framtiden har i sitt sköte. Bibeln uttrycker sig inte glasklart, utan den ger uttrymme för tolkningar.

Att tro på Gud och den han har sänt ut Jesus Kristus betyder evigt liv säger Skriften. Här ges inte utrymme för personliga tolkningar. Den som inte är född av Gud har inte Guds Ande.

Svara


Nisse Wed, 14 Mar 2018 12:05:05 +010

Svar till Johan.

Du tolkar varje text du läser, så även med Bibeln.

Ett övertydligt exempel är Jesu liknelser. Utan tolkning blir de bara sagor.

Himmelriket är som en fermenterad gegga av mjöl och vatten - hur låter det?

Ett annat exempel är profetior. Ska det bokstavligen välla ut gräshoppor som ser ut som hästar med guldkronor och kvinnohår över jorden, och sticka människor som skorpioner?

Ett tredje exempel är företeelser som inte fanns när Bibeln skrevs, där måste vi också tolka in Bibelns sanningar i ett nytt sammanhang.

Förhållningssättet att "bara läsa som det står" blir i bästa fall irrelevant, i värsta fall meningslöst. Hur kan bibelordet ha någon bäring för dig, om du inte tolkar in det i ditt sammanhang? Då är ju evangelierna bara en historiebok?

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 12:12:08 +010

Mycket står ju mycket klart och tydligt

Och varken ska eller kan tolkas

Däremot i uppenbarelseboken är det

Mycket symbolik

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 12:33:12 +010

Svar till Nisse.

Du tolkar varje text du läser, så även med Bibeln.

Jag näpser det lögnaktiga mantrat i Jesu namn!

Det är, som sagt, fullständigt obibliskt och ändå fortsätter folk att repetera det till förbannelse! Tolkning leder till villfarelse!

Håll er till Skriften!

Att vi inte kan förstå liknelser och eventuellt vissa profetior, bokstavligt, ändrar inte på att Gud f ö menar bokstavligen vad Han säger!

Vad har ert synsätt att "vi måste tolka", lett kristenheten i Västvärlden? Vilken är frukten?

Jo avfall, kraftlöshet och kärlekslöshet! = dålig frukt!

Fortsätt med det om ni vill, men skyll er själva att ni far vilse!

Jag kommer att fortsätta att tro och lita på att Gud ordagrannt menar vad Han säger!

Svara


AnnMarie Wed, 14 Mar 2018 13:06:15 +010

Johan

Visst använder Gud andra människor till vår hjälp men de som ska lyssna och ta emot behöver ju sålla bland all hjälp också för alla är inte lärare även om de tror det!!

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 13:10:49 +010

Jo det är ju som när man är på sjön.och har

Sjökort med sig

Står det att det är ett grund på.ett ställe så

Är det ju det

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 13:12:40 +010

Vi ska ju underordna oss Guds ord

Många har satt sig över det istället

Svara


Nisse Wed, 14 Mar 2018 13:13:25 +010

Svar till Johan. Ordklyvande igen, blandat med hat och bitterhet.
Vad gör en tolk? Att tolka Bibeln betyder inte att försöka ändra på bibelordets innebörd, bara att göra det begripligt för oss här och nu. En tolk som förvanskar innehållet i det som ska tolkas är antingen en odugling eller en charlatan.
Står det bokstavligen att evangeliet är en Guds kraft till frälsninge för var och en som tror, juden främst, men också greken, ja då är svensken verkligen illa ute. Men så bokstavlig är inte ens du, så alltså har du tolkat "grek" till att betyda "icke jude". Har du därmed fövanskat Guds ord så att du behöver näpsas?
Om jag ska passa på att näpsa något så vill jag näpsa det förtärande hat som brinner mellan människor på det här forumet. Människor som borde sträva efter att försöka förstå och vägleda varandra strävar inställer efter att missförstå och trampa ner varandra.
P.S. Om vi ska slippa tolka i onödan kanske vi ska minska litegrann på ord och uttryck som få begriper, men som vi stoltserar med för att visa hur fromma vi är.

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 13:19:36 +010

Att det är hat här på forumet känns väl

Magstarkt

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 14:06:28 +010

Svar till Nisse.

Ordklyvande igen, blandat med hat och bitterhet.

Sluta beskylla mig för sådant som inte är sant!

Du tolkar det jag skriver, och så blir det helt fel! Lätt att förstå att det även blir syntax error för dig när du, enligt egen uppgift, läser Bibeln på samma sätt.

Bibeltolkning leder, som sagt, till förvanskning av Skriften, eftersom man söker en annan förklaring till det som står än den ordagranna förståelsen.

Att jag är lite skarp emot villfarelse, samt när du påstår saker om mig personligen som inte stämmer, betyder inte att jag har "hat och bitterhet".

Svara


AnnMarie Wed, 14 Mar 2018 14:12:25 +010

Det finns väl inte ett enda ämne här på Apg där vi inte mer eller.mindre kommit ihop oss om diverse bibelord och många vill vara lärare över andra och korrigerar snabbt det som inte passar.

Den ende jag vet som blivit kallad att vara bibellärare (finns väl några fler) är faktiskt Sven Reichmann.Han berättade vid ett tillfälle då han fick kallelsen men dessvärre kan jag inte minnas vad rubriken var eller var det var men det var gripande i varje fall!

Så varsågod att klaga den som nu känner sig tvungen att ifrågasätta Sven Reichmann!

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 14:30:16 +010

Svar till Nisse.

Står det bokstavligen att evangeliet är en Guds kraft till frälsninge för var och en som tror, juden främst, men också greken, ja då är svensken verkligen illa ute. Men så bokstavlig är inte ens du, så alltså har du tolkat "grek" till att betyda "icke jude".

Ingen svårighet och ingen tolkning! Du tar fel igen!

Skrift förklarar Skrift! T ex så säger Joh 3:16 att:

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”

Av det förstår vi att frälsningen gäller för hela "världen", dvs hela mänskligheten, om man vill bara vill omvända sig och tro.

Du begår här generalfelet, att du tar ut en enda vers, och vill använda endast den och strunta i alla de andra, som talar om samma ämne. Gör man så så hamnar man fel!

Eftersom många andra verser i Bibeln säger att frälsningen gäller alla människor och alla folk, så förstår vi att "grek" här, även gäller de andra hednafolken.

Alltså! Ingen tolkning, uppenbarelse!

Svara


Nisse Wed, 14 Mar 2018 14:39:09 +010

Svar till Johan. Varför skulle tolkning nödvändigt leda till en förvanskning av bibeltexten?
Om du läser en bibeltext, ställer du dig aldrig frågan: Vad vill Gud säga mig med den här texten? Hur tillämpar jag det jag läste i mitt eget liv?
Jag kallar det tolkning, det är möjligt att du kallar det något annat, men någon exakt ordagrann läsning är det inte.

Svara


Tomas N Wed, 14 Mar 2018 14:52:35 +010

Jag instämmer med Bengt här,det är upprörda ord och känslor till mindre nytta.

Alla mogna kristna och som har viss kunskap och år av tjänande bakom sig vet och bekräftar att det finns något som kan kallas tolkning . Det är ju därför det finns olika doktriner,och då menar jag dem som är inom ramen för acceptans och inte mormoner etc.

Särskilt när det gäller om olika tolkningar av uppryckande,antikrist ,skökan m m måste man ha urskiljning om hur man diskutterar det. Första steget är nog att släppa taget om sin 100 % övertygelse om man har en sådan,för det kommer att visa sig hur allt spelar ut och uppbyggande och rätt "exhortation" är viktigare än att ha rätt i sak

Den raka och smala vägen som också fyller budet om kärlek till både troende och andra är att släppa diskussioner ibland och vara tydlig ibland som anden leder till eller utefter urskiljning.

Det är ibland som i Korinthierbrevet med fraktioner och stridigheter där var och en är redo att hålla fast och ha rätt till ett mycket högt pris.

Politik och alternativa bibeltolkningar förekommer och vill blanda sig i det som har med Gusd rike att göra ,vilket det inte borde

Frid och välsignelse

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 15:00:34 +010

Svar till Nisse.

Vad vill Gud säga mig med den här texten? Hur tillämpar jag det jag läste i mitt eget liv? Jag kallar det tolkning,

Det var inte så du sade här ovan, när du påstod att jag tolkade ordet "grek ".

Frågan är hur du gör för att utröna vad det är Gud vill säga med en text?

Förlitar du dig på ditt eget förstånd (jag säger inte att det är fel att använda förståndet), och på din egen förmåga att tänka ut något som verkar troligt (eller lyssnar du på andra som gör så)?

Eller, vänder du dig till Gud själv och ber den Helige Ande att m h a någon annan vers, ge ljus över den vers du just har läst och funderar över?

Detta är skillnaden på tolkning och på att söka Andens uppenbarelse. När vi tolkar, då "sätter vi oss själva i förarsätet". När vi ödmjukar oss och söker Andens uppenbarelse av Skriften, så låter vi Gud "sitta i förarsätet ", och gör beroende av att det är Han, och inte våra egna förmågor, som uppenbarar Sanningen för oss!

Frid!

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 15:18:18 +010

Svar till Tomas N.

mogna kristna och som har viss kunskap och år av tjänande bakom sig vet och bekräftar att det finns något som kan kallas tolkning .

Ja, det finns fullt av "mogna" akademiskt skriftlärda, som genom sina "år av tjänande" har lett mängder av människor vilse. 😢

Hur kan man anse att bibeltolkning, som kristenheten i Sverige sysslar med, är det rätta?

Ser ni inte den dåliga frukten? Svensk kristenhet, så liten den är, är en närmast fullständig katastrof!

Var är väckelsen? Var är kärleken? Var är kraften? Var är den goda frukten och var är bibelstödet för att vi ska tolka?

Tror ni inte att Bibeln lär hur vi ska läsa Bibeln?

Svara


Nisse Wed, 14 Mar 2018 15:39:22 +010

Svar till Johan.

Att söka förstå en vers som verkar knepig genom att jämföra med andra verser och större sammanhan kallar jag tolkning, du kallar det uppenbarelse. Vem som har rätt eller fel är meningslöst att gå in på, båda begreppen är lika infekterade eftersom båda har missbrukats å det grövsta i diverse sammanhang. Man ska givetvis ödmjuka sig och söka Andens ledning vad man än kallar det. Jag tror inte att det är någon större skillnad mellan våra ståndpunkter egentligen.

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 15:43:23 +010

Mycket i bibeln går inte att tolka

Det mesta

Vissa saker är så klara dom kan bli

Svara


Nisse Wed, 14 Mar 2018 15:50:01 +010

Svar till Bengt. Det här håller på att urarta till en Tit 3:9.
Meningsskiljaktigheterna finns huvudsakligen inte i sakfrågan utan i vilka betydelser vi läser in i ordet "tolka". För vissa är tolka ett neutralt eller positivt ord. För andra är tolka, misstolka och vantolka samma sak.

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 15:53:56 +010

Du kan ha rätt nisse

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 16:24:37 +010

Svar till Nisse.

Skillnaden mellan begreppen är att det står att vi ska söka uppenbarelse i Skriften, samtidigt som det inte står något om att vi ska tolka.

Just det att vi, trots att det är obibliskt säger att "vi måste tolka", har lett så många människor fel! Det leder till att de borttolkar Ordet, vantolkar det, eller lyssnar till andra som gör det åt dem.

Det är oerhört allvarligt, och jag tror att många som gör och gjort så kommer att gå förlorade, om de inte omvänder sig från det.

Svara


Nisse Wed, 14 Mar 2018 16:37:44 +010

Svar till Johan.

Ja, sätter man likhetstecken mellan tolka, borttolka och vantolka, då är det naturligtvis fel att tolka. Jag skulle kunna välja att missförstå ditt "söka uppenbarelse i Skriften" på samma sätt, men jag väljer att inte göra det. För att ta ett konkret exempel så är Ecce Homo och queerläsning av Bibeln inte att tolka Bibeln utan att vantolka Bibeln. Att söka tillämpa en bibeltext i sitt eget liv och i sitt eget sammanhang är däremot att tolka. Nu tänker jag tillämpa Titus 3:9 och tolkar det som att det är dags att jag lägger ner diskussionen. Den leder ingenstans, mer än till hårklyverier om ordens betydelse.

Svara


AnnMarie Wed, 14 Mar 2018 16:39:05 +010

Vad är skillnaden mellan tolkning och uppenbarelse i praktiken???Det låter visserligen lite finare.Jsg fick en uppenbarelse i morse då jag läste Guds ord.Det blev en riktig aha upplevelse!

Svara


Bengt Wed, 14 Mar 2018 16:56:04 +010

Vi menar nog alla förhoppningsvis att

Bibeln menar det den säger

Svara


AnnMarie Wed, 14 Mar 2018 17:10:46 +010

Bengt

Ja visst menar vi det!

Men för att ingen ska kunna ta ifrån mig min uppenbarelse av Guds ord berättar jag naturligtvis inte vad det handlar om!

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 17:14:09 +010

Svar till Nisse.

det är dags att jag lägger ner diskussionen. Den leder ingenstans, mer än till hårklyverier om ordens betydelse.

Helt okey för mig att lägga ner!

Dock båller ja alls inte med om att det är "hårklyverier". Det bl a eftersom de sk vetenskapliga disciplinerna hermeneutik och exegetik, som lär att vi ska tolka, har förorsakat en sådan oerhörd skada för kristenheten.

Vi ska inte läsa Bibeln "vetenskapligt", om vi ska förstå vad den lär! Vi måste läsa den såsom det står skrivet och m h a den Helige Ande!

Peace!

Svara


Tomas N Wed, 14 Mar 2018 18:19:07 +010

Svar till Johan.

Jag har inte hållit på med tro i decennier,men jag har studerat hungrigt sedan jag kom till tro . Och jag finner många olika varianter av tro. Dessutom kan bara den som försöker lära sig och vandra i andens ledning och biblisk kunskap ge ett ärligt vittnesbörd hur Bibeln skall förstås eller tolkas.

Det måste komma en god frukt ur den kristna efterföljelsen,finns det en dålig frukt är det ofta en teologisk rot. Med respekt och även kärlek till de olika pastorer och läror som jag följt kan jag bara konstatera att det inte är helt lätt att veta allt eller att vara kristen.

Men det är tillräckligt lätt ,så att det går och med rätt prioriteringar så förpassas de svåra sakerna i trons värld till periferin.

Vanligaste skiljelinjerna går vid ändestidskolorna,men det finns olika åsikter kring lag och nåd också ,liksom en del av andens gåvor och andlig krigföring och att driva ut demoner. Det finns calvinism och trosrörelse/Bethel och så finns det lagiska fundamenatister som dömer ut allt och alla. Därtill finns lite JV och adventister och hemmasnickrade läror och så katoliker och ortodoxa

Kan man eller bör man då förenkla så som en del gör till att varenda ord skall tolkas bokstavligt i Bibeln och indirekt kalla alla som ser komplexiteten för kompromissare med Guds ord? Jag kan inte det,men av frukten kan vi se redan i vad som förmedlas ,men särskilt hur vårt liv ser ut.

Själv tror jag på en blandning av baptism/reformert tro eller klassisk evangelikal och karismatik/pingst . Därför att vi behöver andens fulla kraft för att under och tecken skall följa(inga excesser) ,men också ordet och ett disciplinerat kristet liv. Vidare tror jag på amillenialism,men undviker att bråka om det.

Lagiskheten anser jag kommer andligt sett från Gamla förbundet och det ser man hos de som menar att GT profetiorna väntar på att uppfyllas.

Så hermeneutics och excegetik behöver vi absolut av rätt sort. Skillnaden mellan falskt och sant är hårfin,för jag vet att i bibelskolor lärs ut ett kritiskt tänkande gentemot bibeltexten. Det är inte det jag är ute efter självklart.

Men som jag ser det så behöver vi växa i förståelsen av nya förbundet och leva i det.

Bibeln och Guds rike är fantastiskt,så man skall inte skrämma bort folk ifrån det. Det är levande och verksamt på alla sätt.

Svara


Johan Wed, 14 Mar 2018 18:46:22 +010

Svar till Tomas N.

Gud menar vad Han har sagt och vi kan lita på det!

Det är från djävulen som det fortfarande kommer: "Skulle Gud ha sagt?...Visst inte! (1 Mos 3:1-5)

Svara


Katrina Wed, 14 Mar 2018 20:10:49 +010

Jag tror att enda anledningen till att vi förstår och har fått våra ögon uppenbarade för sanningen är att Jesus har öppnat dem.

Vi kan inte förstå allt vad Bibeln säger, vi får visdom i styckesvis vart efter vi växer i tro. Sen får vi veta exakt det vi kan bära.

Svara


Tomas N Wed, 14 Mar 2018 23:08:37 +010

Svar till Johan.

Det finns väl ingen sann troende som ifrågasätter att Guds ord är sanning.

Men hur ser det ut i praktiken,hur bemöter vi oenigheterna och oklarheterna.

Genom att stena våra meningsmotståndare och att snabbt och tydligt döma utefter vår mänskliga bedömningsförmåga?

Guds ord är levande och verksamt och bär på och levandegöra Guds rike och sanningar.

Summan av Guds ord är inte bokstäver och lagar och regler utan bär en frukt av Gud som är sanning,rättfärdighet,kärlek,helighet ,mirakel och evighet.

Det är standarden och normen. Det som menas vara en biblisk sanning,men inte bär Guds rike och vittnar om det är förmodligen en bristande uppfattning av texterna

Den som tror på Gud och älskar honom försöker med andens ledning och förstånd lära känna Gud och följa Honom med hjälp av texterna.

När vi missförstår får vi försöka igen eller med hjälp av andra förstå bättre.

Det finns nåd i allt för den som gör så gott han kan. Viktigt att troende får lära sig på ett konkret sätt att Bibeln är just det levande ordet som gör att vi går dit dagligen för att hämta kraft och undervisning

Svara


Johan Thu, 15 Mar 2018 05:52:54 +010

Svar till Tomas N.

Det finns väl ingen sann troende som ifrågasätter att Guds ord är sanning.

Det finns tyvärr många som själva menar att de är sant troende, som har anammat liberalteologi och andra villfarande sätt att läsa Bibeln. Dessa villfarande sätt tillåter dem att se sig själva som bibeltrogna, samtidigt som de sätter Skriften ur spel när det gäller vissa läror.

Svara


Johan Thu, 15 Mar 2018 06:29:20 +010

”Ja, saliga är de som hör Guds ord och tar vara på det."‭‭ Luk‬ ‭11:28‬

Svara


Tomas N Thu, 15 Mar 2018 13:27:04 +010

Svar till Johan.

Eftersom du inte ger några exempel så vet jag inte exakt vad du menar. Om det är för diplomatins skull är det bra för stridigheter i onödan är inte till nytta.

Dessutom tror jag och hoppas att vi delar det mesta av grunderna i tro och teologi,men jag har några kommentarer

Paulus i Bibeln talar om sound doctrine och det är det evangeliet vi siktar mot och tror på.

Mänskliga termer i senare ti kan vara till nytta,men är inte säkert att man kan bygga allt på som säkra byggstenar.Begreppen liberalteologi och ersättningsteologi innehåller ur vissa aspekter och synvinklar ihålighet .

Vad som menas med liberalteologi kanske ändras med tiden,men om det är en relativisering av Guds ord och därmed en kompromiss med världens system och tankesätt eller gentemot andra religioner så är det av ondo.Det är vad jag och säkert de flesta skulle kalla liberalteologi och där effekten syns genom en devalvering av Gud och en anpassning till världen.

Men om vi pratar om pre-trib dispensationalismens lära och deras synsätt att alla GT profetior skall tolkas bokstavligt och väntar på att uppfyllas och att figurativ tolkning av dessa profeter är liberalteologi då är vi inne på en annan avdelning där jag inte håller med och där termen och begreppet liberalteologi får en helt annan mening

Låt oss därför sträva efter den enhet och diplomati inom kristi kropp och anden leder till och hålla fanan högt för sound doctrine och Guds rikes utbredande i dessa skördetider

Ersättningsteologi nämnde jag som hastigast och tänker inte gå in på det,men vi vet ju att det nya förbundet ersätter det gamla.Min poäng framförallt är att dessa termer av bristande teologier är moderna produkter som faktiskt skall granskas som allting annat

Svara


David Ström Mon, 25 Jun 2018 00:41:54 +020

Sverige kommer bli det islam tätaste landet i Europa inom 30 år. Föreläsare: ”Måste inte ta 20 år innan Sverige blir ett muslimskt land” Vi kan inte sitta apatiska och vänta på profetiorna. Vi måste gå ut. Inte mycket gospel i församlingarna nu över sommaren. Ta söndagen och gör guds vilja. Prova att gå utanför bekvämlighetszonen. Det är en värdig gudstjänst. Man mår bra i sitt kristna hjärta efteråt.

http://www.dagen.se/nyheter/sverige-spas-fa-storst-andel-muslimer-i-hela-europa-1.1064937

https://nyheteridag.se/forelasare-maste-inte-ta-20-ar-innan-sverige-blir-ett-muslimskt-land/

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 12, söndag 24 mars 2019 kl. 09:37

Jesus söker: Gabriel, Rafael!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 23 mars 2019 22:25

Hjälp oss be om snar försoning i vår familj./En mor

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp