Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Islam visar sitt ansikte i Malmö

Sverige har gått in i en ny tid. Muslimska upplopp i Malmö efter koranbränning.

Den här koranbränningen har orsakat våldsammt upplopp i Malmö. Youtubevideo: Samhällsnytt.

Trots att demonstrationen inte var tillåten genomförde ändå några danskar politiker koranbränningen i Malmö. Senare sparkade de koranen som en fotboll mellan sig på ett torg. Koranbränningen i synnerhet har nu resulterat i våldsamma upplopp och bränder från muslimskt håll i Malmö.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
lördag, 29 augusti 2020 02:03

Fick inget tillstånd

Jag har skrivit två artiklar om den planerade koranbränningen i Malmö.

Nu blev det inte av på det sätt som arrangörerna med Dan Park i spetsen hade planerat. Efter att muslimska grupper hotat med våld gav polisen inget tillstånd för någon demonstration mot islam. Varken i Malmö eller i hela Skåne.

Den danske politikern Rasmus Paludan som skulle bränna koranen fick heller inget inresetillstånd till Sverige. Han är förbjuden i två år av svenska myndigheter att komma till Sverige.

Fel att bränna koranen

I mina tidigare artiklar har jag tydligt deklarerat att jag tycker att det är fel att bränna koranen, och då menar jag att det är fel att göra det genom att provocera islam och muslimer.

Med det sagt tycker jag att det är skrämmande att svenska myndigheter ger vika för islamskt våld från en del muslimer. De hade tidigare hotat med upplopp och bränna bilar om koranbränningen genomfördes.

Maktfaktor

I och med att demonstrationen blev nekad på grund av att det kunde bli muslimska oroligheter och upplopp har islam i Sverige visat att de är en maktfaktor.

Detta mina vänner är allvarligt och visar att Sverige inte håller på att gå in i en ny tid - Sverige har gått in i en ny tid. Både andligt och i samhällsutvecklingen.

Alla muslimer är naturligtvis inte våldsamma. Många vill leva i lugn och ro till landet de har kommit till, men det finns de som inte vill det utan vill utöva islamskt våld. Att det verkligen är så har vi tydligt sett idag I Malmö!


Våldsamma upplopp efter koranbränning i Malmö. Bild: Aftonbladet.

Våldsammt upplopp

Trots att demonstrationen inte var tillåten genomförde ändå några danskar politiker koranbränningen i Malmö. Senare sparkade de koranen som en fotboll mellan sig på ett torg. Polisen grep då flera av personerna och förde dem ifrån platsen med handbojor.

Koranbränningen i synnerhet har nu resulterat i ett våldsamt upplopp och bränder från muslimskt håll i Malmö. Fyrverkerier har avfyrats och föremål kastats mot polisen. Dessutom har man gjort upp eld på en väg.

I en video på Youtube kan man se och höra muslimer ropa "Allahu akbar" (Allah är stor).

Islams våldsamma ansikte

Polisen vittnar om skador på både polisens och räddningstjänstens fordon. Ett flertal bilar har även satts i brand på olika platser drygt en kilometer från upploppet i Rosengården.

Här visar islam sitt våldsamma ansikte. Det borde nu bli svårt att få sympati från allmänheten att koranbränningen var fel när det sker sådana här våldsamma upplopp.

Bibeln?

Om Bibeln hade bränts hade det absolut inte blivit några våldsamma upplopp. Tron på Jesus resulterar inte i att man utför våld och upplopp. Jesus säger att han ger sin frid, inte det som världen ger.

Joh 14:27. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er så som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte rädda.

Människor behöver Jesus. Det är bara han som kan ge frälsning och frid. Än en gång har det visat sig att religionen islam inte kan ge frälsning och frid. Ingen religion i hela världen kan ge detta. Men den levande personen Jesus Kristus kan ge frälsning och frid.

Bön

Fader, jag ber att människor i Sverige ska ta emot Jesus och bli frälsta. Muslimer som svenskar - alla behöver Jesus! I Jesu namn, amen.

Christer Åberg


#Islam #Upplopp #Koranen  #Rasmus Paludan #Dan Park


82 kommentarer

1 2 3 »9

x
SA
lördag, 29 augusti 2020 09:07

Hat föder hat , ingen lösning , Jesus enda lösningen på allt .

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 29 augusti 2020 09:14

En politisk motståndare till islam, som under en demonstration i bergen klämde ur sig att muhammed var en falsk profet blev misshandlad blodig..

Svara

x
Fredrik Eriksson
lördag, 29 augusti 2020 09:21

En liten rättelse!

Allahu akkbar betyder våran Gud är större än ALLA de kristnas och judarnas Gud.

Alla översätter det fel varje gång.
Vilket gör att kontexten blir en skymf samtidigt som den blir en program.


Are Allah and the God of Christianity the Same? Nabeel Qureshi Answers


https://m.youtube.com/watch?v=m0jDTFyHluw

Svara

x
Fredrik Eriksson
lördag, 29 augusti 2020 09:22

Progrom skulle det stå, gillar inte AI.😊

Svara

x
Tomas N
lördag, 29 augusti 2020 09:54

Vi skall inte leva efter en felaktig underkastelse gentemot islam,eller bli överprofetiska i att leta efter att det är Guds vilja att en islamisering sker.

Men man kan inte gå i ok eller ha gemenskap med islammotståndare ifall de är politiska populister som nästan är lika hånfulla emot Kristus och förespråkar en mängd "friheter" som i praktiken innebär det dekadenta västerlandet som muslimerna vill ta över och erövra.

Allt är upp och ned i dessa tider. Makten har sannerligen böjt sig för islamisering
och kan inte hantera den våg av kriminalitet som tagit över. De lever kvar i sina rosa moln av en gullig liberal världsbild där alla folk frånhela världen skall komma hit och bli som dem(vänsterliberala pacifister)
De som reser sig upp och protesterar liknar mest en hednisk pöbel från medeltiden innan kristendomen blev rättesnöret i Europa

I USA ser man åtminstone exempel på rättrådiga kristna som kan både vara stabila medborgare och följa Jesus

Vi behöver både be och hitta ett sätt att vara fördeömen och säga något vettigt mitt i kaoset

Svara

x
Gabriella svarar Leif
lördag, 29 augusti 2020 10:48
Leif skrev:
Det våld och det läge vi nu har i landet är absolut inte politikernas fel. Gud har gett oss som nation de politiker vi förtjänar.

Folket har struntat i Bibeln och Jesus, man har länge accepterat och sagt att alla religioner är lika bra eller dåliga. Både new age, yogan och islam har vällt in i samhället under senaste 40-50 åren pga att man bojkottat Jesus, ofta har det t.o.m skett med kyrkans hjälp, ja, bl.a på detta sätt har man hjärntvättat stora skaror av Sveriges befolkning.

Likadant som Israels folk ville vända om till köttgrytorna i Egypten har svenska folket valt, inte bara andra religioner utan också hollywoods grytor med våld, vilda västern och skilsmässosåpor. Det är det här vi nu skördar. Det är inte politikerna som har valt detta samhälle, det har folket i stort gjort.

Guds folk bör inte dras med i all den förvirring som råder i politikens värld utan vi behöver göra som Guds Ord uppmanar oss att göra. Be för de styrande, vi skall inte klaga och gnälla över det läge vi fått och därigenom också de politikee folket har bett fram. Vår uppgift är att enigt be för de styrande och den överhet Gud låtit oss få.

Rom 13:1-2: "Varje människa ska underordna sig överheterna. För det finns ingen överhet som inte är av Gud. De överheter som finns är förordnade av Gud. Därför, den som sätter sig upp mot överheten står emot vad Gud har förordnat, och de som står emot detta ska få en dom över sig."

1Tim 2:1-4: "Så uppmanar jag nu först av allt, att man frambär böner, åkallan, förböner och tacksägelser för alla människor, för kungar och för alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet, för sådant är gott och välbehagligt inför Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen."


Be för vår regering med Stefan Löfven i spetsen. Be att han får vishet och beskydd mot djävulens alla knep att fördärva vårt land. Om Gud en dag flyttar bort Stefan och upphöjer någon annan så ber vi vidare för efterträdaren, men så länge Stefan Löfven är Sveriges ledare så är allas vår uppgift att be för honom. De bönerna behagar Gud, inte klagan över dem vi förtjänat.. 🙏

Amen & Tack 🕊🕊🕊

Svara

x
Lillibeth
lördag, 29 augusti 2020 11:19

tilltalet som kvinnan i Valdres fick som Emanuel Minos återberättade:
https://flammor.com/avfallet-p1559.html

Jag tror inte hela tilltalet är återgett i länken, för hon hade fått till sig att någonting att man kommer att hata(skillnad mot att vara avvaktande vilket är sunt mot någon du inte känner, Reinfeldt sa att vi skulle öppna våra hjärtan och eg. bli mesar) främlingar kommer inte ihåg exakt.
Dessa "nysvenskar" om man uttrycker det så, jag träffar andragenerationen mycket genom mitt jobb och även de nytillkomna, absolut jättemånga är som vem som helst. De har omsorg om de sina och sina familjer. Och hur ska de exakt veta hur det är i Sverige osv. osv. Ja det har numera skrivits massor om allt detta.
Här i Sverige från min vy så tyckte jag tidigare "men är vi förfärliga mot invandrare?". De är helt ok många ggr som människor i allmänhet(finns svin bland alla folk,även svenskar) men de kanske ser lite annorlunda ut och tänker annorlunda mot oss, men de är ju välkomna till Sverige och får ju till och med omsorg och beskydd i allafall basicnivå (det är ju ingen guldgruva här i Sverige även om det verkar så,så pengarna räcker inte hur långt som helst). Lag och ordning enligt Sveriges Rikes lag som delvis har vilat el. vilar på Tio Guds bud måste ju gälla för alla (inga undantag).

Alltså om ni förstår min kommentar så hade jag svårt för den här profetian därav (vadå hata främlingen?, men vi får heller inte ifrågasätta för då är du rasist! ???., förstår ingenting!!! varför denna profetia vad menas ett hån???)
Nu förstår jag bättre och också sedan jag har läst Leif:s kommentar med medföljande bibelord.
Alltså vår roll är inte att förändra världen på det sättet, utan att vittna om vad Jesus har gjort för oss på korset för att så många själar ska räddas till evigheten som Christer skriver om.
Allt elände som händer nu är ett tecken på avkristning en ljummenhet bland kristna och allt det. Det är också en antikristlig ande av det slag som jag tror Leif skrev om i sitt inlägg.
Som Holger skriver tom. kan vi se med egna ögon vad som händer, och för mig är det fruktansvärt men också oerhört trosstärkande för vad som är på gång.
Det är en ondska utan dess like som härjar och kommer att accelerera.
Därav tror jag att Trump har valts av Herren för att det ska vara en tid av frist. Men en dag tar även det slut för president Trump är inte Gud (han är heller inte A-krist).

Vi ska inte frukta utan förtrösta helt och fullt på Herren.

Jag vill inte ha medlidande men personligen är jag inne i en stor "kris" vet inte ännu hur stor, hoppas naturligtvis på det bästa och att det inte blir ngn kris alls.
Jag vill hålla på integriteten därför vill jag inte ge ngr detaljer. (kanske löjligt men av anledning har jag valt det).
Är mycket tacksam för all bön.
Märkligt känner jag en stor frid och tillförsikt just nu. Kanske att det kommer att ändras Herren vet.

Min bön är att det inte blir något "kris" alls utan att Herren visar vägen genom allt.
Svara

x
Lillibeth svarar Tomas N
lördag, 29 augusti 2020 11:24
Tomas N skrev:
Vi skall inte leva efter en felaktig underkastelse gentemot islam,eller bli överprofetiska i att leta efter att det är Guds vilja att en islamisering sker.

Men man kan inte gå i ok eller ha gemenskap med islammotståndare ifall de är politiska populister som nästan är lika hånfulla emot Kristus och förespråkar en mängd "friheter" som i praktiken innebär det dekadenta västerlandet som muslimerna vill ta över och erövra.

Allt är upp och ned i dessa tider. Makten har sannerligen böjt sig för islamisering
och kan inte hantera den våg av kriminalitet som tagit över. De lever kvar i sina rosa moln av en gullig liberal världsbild där alla folk frånhela världen skall komma hit och bli som dem(vänsterliberala pacifister)
De som reser sig upp och protesterar liknar mest en hednisk pöbel från medeltiden innan kristendomen blev rättesnöret i Europa

I USA ser man åtminstone exempel på rättrådiga kristna som kan både vara stabila medborgare och följa Jesus

Vi behöver både be och hitta ett sätt att vara fördeömen och säga något vettigt mitt i kaoset

Bra skrivet!!

Svara

x
Gabriella svarar Lillibeth
lördag, 29 augusti 2020 11:26
Lillibeth skrev:
tilltalet som kvinnan i Valdres fick som Emanuel Minos återberättade:
https://flammor.com/avfallet-p1559.html

Jag tror inte hela tilltalet är återgett i länken, för hon hade fått till sig att någonting att man kommer att hata(skillnad mot att vara avvaktande vilket är sunt mot någon du inte känner, Reinfeldt sa att vi skulle öppna våra hjärtan och eg. bli mesar) främlingar kommer inte ihåg exakt.
Dessa "nysvenskar" om man uttrycker det så, jag träffar andragenerationen mycket genom mitt jobb och även de nytillkomna, absolut jättemånga är som vem som helst. De har omsorg om de sina och sina familjer. Och hur ska de exakt veta hur det är i Sverige osv. osv. Ja det har numera skrivits massor om allt detta.
Här i Sverige från min vy så tyckte jag tidigare "men är vi förfärliga mot invandrare?". De är helt ok många ggr som människor i allmänhet(finns svin bland alla folk,även svenskar) men de kanske ser lite annorlunda ut och tänker annorlunda mot oss, men de är ju välkomna till Sverige och får ju till och med omsorg och beskydd i allafall basicnivå (det är ju ingen guldgruva här i Sverige även om det verkar så,så pengarna räcker inte hur långt som helst). Lag och ordning enligt Sveriges Rikes lag som delvis har vilat el. vilar på Tio Guds bud måste ju gälla för alla (inga undantag).

Alltså om ni förstår min kommentar så hade jag svårt för den här profetian därav (vadå hata främlingen?, men vi får heller inte ifrågasätta för då är du rasist! ???., förstår ingenting!!! varför denna profetia vad menas ett hån???)
Nu förstår jag bättre och också sedan jag har läst Leif:s kommentar med medföljande bibelord.
Alltså vår roll är inte att förändra världen på det sättet, utan att vittna om vad Jesus har gjort för oss på korset för att så många själar ska räddas till evigheten som Christer skriver om.
Allt elände som händer nu är ett tecken på avkristning en ljummenhet bland kristna och allt det. Det är också en antikristlig ande av det slag som jag tror Leif skrev om i sitt inlägg.
Som Holger skriver tom. kan vi se med egna ögon vad som händer, och för mig är det fruktansvärt men också oerhört trosstärkande för vad som är på gång.
Det är en ondska utan dess like som härjar och kommer att accelerera.
Därav tror jag att Trump har valts av Herren för att det ska vara en tid av frist. Men en dag tar även det slut för president Trump är inte Gud (han är heller inte A-krist).

Vi ska inte frukta utan förtrösta helt och fullt på Herren.

Jag vill inte ha medlidande men personligen är jag inne i en stor "kris" vet inte ännu hur stor, hoppas naturligtvis på det bästa och att det inte blir ngn kris alls.
Jag vill hålla på integriteten därför vill jag inte ge ngr detaljer. (kanske löjligt men av anledning har jag valt det).
Är mycket tacksam för all bön.
Märkligt känner jag en stor frid och tillförsikt just nu. Kanske att det kommer att ändras Herren vet.

Min bön är att det inte blir något "kris" alls utan att Herren visar vägen genom allt.
Jag ber och önskar dig välsignad dag med allt det bästa 🕊🕊🕊

Svara

x
Lillibeth svarar Fredrik Eriksson
lördag, 29 augusti 2020 11:28
Fredrik Eriksson skrev:
En liten rättelse!

Allahu akkbar betyder våran Gud är större än ALLA de kristnas och judarnas Gud.

Alla översätter det fel varje gång.
Vilket gör att kontexten blir en skymf samtidigt som den blir en program.


Are Allah and the God of Christianity the Same? Nabeel Qureshi Answers


https://m.youtube.com/watch?v=m0jDTFyHluw

Fantastiskt vittnes börd av Nabil (tidigar muslim) som hade sådan kärlek till alla muslimer.
Man kan följa mycket på Youtube även när Nabil blev mycket sjuk och senare avled.
Hans änka har tagit över kanalen ,har inte följ upp precis nu.

Svara

1 2 3 »9

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 17 september 2020 16:06
Bed jag får tag på en lägenhet snart då jag ska flytta hemifrån har fått vikariat på ett äldreboende bed hyresvärdarna där jag söker lägenhet ska godta detta som min inkomst stämplar resten av tiden.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp