Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Islams Antikrist

Hur skall Antikrist kunna bedra den stora skaran av muslimer när han framträder?

Islams Antikrist.

I det islamska synsättet på den yttersta tiden och dess händelser, har denne Mahdi en stor roll och avgörande för islam. Han kommer att besegra de som inte acceptera honom och även döda sådana.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Holger Nilsson
söndag, 23 augusti 2020 17:59
Gästblogg

Hur skall Antikrist kunna bedra den stora skaran av muslimer när han framträder?

Den frågan kan det redan finnas svar på.

För att förstå detta skall vi se på vad som redan är förberett för det genom deras egen uppfattning, om vad som skall ske i ändens tid.

Förutom Koranen har muslimerna det som kallas Hadith. Det är islamiska berättelser och traditioner kring islams profet Muhammeds sätt att leva som förebild samt hans handlingar och ord i olika situationer, det vill säga vad Muhammed sagt och gjort.

Det är närmast som ett kompletterande till Koranen som bygger på tradition. Det kan närmast jämförs såsom katolikerna utöver Bibeln, också bygger tron på traditionen.

Genom att se på vad som lärs ut i dessa haditer finner vi en undervisning om hur muslimer ser på vad som skall ske i den yttersta tiden, genom vad profeten Muhammed sagt angående tecken på domedagen.

Vi finner då att en person skall framträda som benämns ”Mahdi”. Han framställs som den som skall komma som en befriare för världen.

Islamskt synsätt

I det islamska synsättet på den yttersta tiden och dess händelser, har denne Mahdi en stor roll och avgörande för islam. Han kommer att besegra de som inte acceptera honom och även döda sådana.

Han kommer att leda arméer som kommer att gå emot Israel. Där kommer han att upprätta sitt styre på Tempelberget. Till detta kommer också att han kommer att sluta ett fredsavtal med judarna på sju år.

Bibelläsaren känner här igen stora likheter med profetiorna i Bibeln. På tempelberget kommer det vid den tiden finnas ett nytt tempel. Förberedelserna för det är långt framskridna, se artikel på sidan 5.

Bibeln säger följande om Antikrist: ”Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.” 2 Tess. 2:3-4.

I dessa två verser finns det tre olika benämningar på Antikrist: ”laglöshetens människa”, ”fördärvets son” och ”motståndaren”. Dessa är talande beteckningar på honom, denne Antikrist som står emot Guds lagar, han är fördärvets son, djävulens man, och han är motståndare till Gud.

Det är också intressant att se att man tror att denne Mahdi kommer att sluta ett fredsfördrag på 7 år. Det är också det som Bibelns profetia säger: ”Han ska stadfästa ett förbund med de många under en vecka,” Dan. 9:27.

Bibelläsaren vet att en vecka här står som en ”årsvecka”, alltså sju år. Han skall också rida på en vit häst i det här sammanhanget. (Se bilden här nedan hur muslimerna själva framställer denne Mahdi med den vita hästen.)

Till detta kan läggas vad som sägs i denna bibelvers: ”Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra.” Upp. 6:2.

Den vanliga tolkningen av den som är på den vita hästen, är att det handlar om Antikrist.

Bibeln har beskrivit

Vi ser på olika sätt hur Bibeln redan har beskrivet vad Antikrist skall göra och avslöjat honom i det profetiska ordet. Det skulle också kunna hjälpa muslimer till insikt att inte bedras av denne ondskans man som kommer att framträda.

Det finns en annan person i den islamska undervisningen om händelserna som skall inträffa då Mahdi träder fram. Det är faktiskt Jesus, att han då skall uppträda. Det är att lägga märke till att det inte handlar om Bibelns Jesus som Guds son, det tror inte muslimerna på. Däremot finns Jesus omtalade som en stor profet i Koranen. Denne person som de tror på, kommer att assistera Mahdi och vara ett redskap för honom.

Denne ”Jesus” kommer att upphöja Mahdi och mena att han är större än honom. Också detta finns avslöjat i Bibelns profetiska ord, där denne person benämns som den ”falske profeten”.

Bland annat sägs om honom att: ”Genom tecknen det fått makt att göra inför vilddjuret förleder det jordens invånare.” Upp. 13:14. Han, den falske profeten, samarbetar alltså med vilddjuret (Antikrist). Detta är lite i korthet beskrivningar av hur muslimerna ser på händelserna i den yttersta tiden.

Bibelns profetior är nyckeln för förståelsen av de händelser som kommer att utspelas framöver. De är också nyckeln för att avslöja den kommande Antikrists bedrägliga förförelse av människor.

Vi behöver ha insikt i det islamska synsättet på händelserna i den yttersta tiden. Framförallt behöver vi ha insikt i de bibliska profetiorna – och det är verkligen ett stort behov av undervisning om det.

Holger Nilsson


#Islam #Antikrist #Holger Nilsson


168 kommentarer

4 5 6 »17

x
Mikael W svarar Israelvänlig
onsdag, 23 september 2020 17:49
Israelvänlig skrev:
Erdogan kan vara Gog, men jag skriver hela tiden att det är Turkiets ledare! Om Erdogan faller bort är det med stor sannolikhet nästa ledare i Turkiet, som blir Gog! Erdogan är ändå en ledare, som vi måste vara vaksamma på speciellt då han gjorde om en gammal känd kristen katedral Hagia Sofia till en moské och hånade den kristna Guden vår Herre Jesus Kristus! Erdogan sa därefter att nästa mål är att befria Jerusalem! Han har trupper i Syrien, Libyen och försöker ta över naturresurser i östra Medelhavet även om det just nu har lugnat ner sig i östra Medelhavet kommer han säkert tillbaka! Läs gärna även mina tidigare inlägg om hans förehavanden!

Enligt tolkningar kan det plötsligt bli krig mellan Turkiet och Iran innan Gogs allians är enat! 10 statsförbundet i Mellanöstern! Kan vara 10 st. kungar, monarkier från dessa arabländer, som kommer sluta avtal med Israel eller det ottomanska imperiet som styr arabstaterna på den andra sidan! Men viktigt att känna till 10 statsförbundet satt på plats först, 3 kungar slåss ut, Antikrist framträder och tar makten över dessa arabstater!

Gog och Antikrist kan vara samma person, men det finns också Bibelverser, som tyder på att det är två st. olika personer. Gog är den ledare som kommer leda en allians med bland annat Iran och många fler länder i en attack mot Israel! Men i denna strid är inte hela världen med utan bara länder i från Mellanöstern och Afrika! Hesekiel 38! Gog i Magog är inte samma krig som i Hesekiel 39! Hesekiel 39 är samma krig som Harmagedon Uppenbarelseboken 16! Uppenbarelseboken 16:14 Gå ut till konungarna i hela världen! Gog och hans allians anfaller Israel när Israel har ro efter svärdet! Abrahamsöverenskommelsen fred mellan Israel och många arabstater fast det är en falsk fred, dödens förbund när Antikrist stärker Trumps fredsplan! Daniel 9:27! Vi ser att de arabstater som UAE och Bahrain har fred med Israel för de är samtidigt rädda för Iran och Turkiet! Samtidigt under tiden får vi inte glömma att vänskapen ökar mellan Israel och arabstater Ismael av Abrahams folk! Turkiet och Iran bildar nu en enad front mot detta avtal! Satan är inte Gog! Gog dödas och begravs! Satan begravs inte! Gog och Magog upprepas i slutet av tusenårsriket efter Satan släpps lös för en kort tid! Satan förintas för alltid i slutet av tusenårsriket och därefter nya himlar och en ny jord för evigheten! Halleluja!

Instämmer att det är komplicerat och vi kan idag inte förstå Gog/Magog fullt ut! Men vi gör rätt i att vara vaksamma på händelseförloppet i Mellanöstern, Israel, Turkiet och Iran!

Instämmer fullt ut Mikael där du hänvisar till Jesaja 55:8-9

”Se, mina tankar äro icke edra tankar, och edra vägar äro icke mina vägar, säger HERREN.

Nej, så mycket som himmelen är högre än jorden, så mycket äro ock mina vägar högre än edra vägar och mina tankar högre än edra tankar.

(Jesaja 55:8-9) Halleluja!

Shalom

Israelvänlig, du måste komna ihåg att det finns två olika Gog/Magog i bibeln.

En Gog (= Antikrist) före 1000-årsriket, och en Gog (= Satan) efter 1000-årsriket.

Uppenbarelseboken 20:7-10 nedan beskriver Gog (Satan) efter 1000-årsriket:

7 Och när de tusen åren har nått sitt slut ska Satan släppas ut ur sitt fängelse.

8 Och han ska gå ut för att förleda folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden. Deras antal är som havets sand.

9 De drog upp över hela jordens vidd och omringade de heligas läger och den älskade staden. Men eld kom ner från himlen och förtärde dem.

10 Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
onsdag, 23 september 2020 20:11
Mikael W skrev:
Israelvänlig, du måste komna ihåg att det finns två olika Gog/Magog i bibeln.

En Gog (= Antikrist) före 1000-årsriket, och en Gog (= Satan) efter 1000-årsriket.

Uppenbarelseboken 20:7-10 nedan beskriver Gog (Satan) efter 1000-årsriket:

7 Och när de tusen åren har nått sitt slut ska Satan släppas ut ur sitt fängelse.

8 Och han ska gå ut för att förleda folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden. Deras antal är som havets sand.

9 De drog upp över hela jordens vidd och omringade de heligas läger och den älskade staden. Men eld kom ner från himlen och förtärde dem.

10 Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.Jag håller inte riktigt med dig Mikael! Som jag nämnde tidigare så kan Gog och Antikrist vara två st. olika personer, då vissa Bibelverser tyder på detta! Men det kommer vi ju få reda är jag övertygad om inom en alltför inte lång framtid! Om vi nu enbart använder termen Gog som person, så finns det vid två tillfällen han uppträder, Gog i Magogkriget och Harmagedon och det blir innan tusenårsriket och den första striden kan vara det som Bibeln talar om när de säger fred och säkerhet, men även slaget vid Harmagedon så kommer plötslig tillintengörelse över dem! Den första striden är inte alls omöjligt och det kan ske efter förbundet/avtalet med många är stärkt genom Antikrist! Gog 38! Israel har fått ro efter svärdet! Redan idag ser vi en enad front mellan Turkiet och Iran mot Israel och fredsavtalet! Gud kommer gå till rätta med Gog med pest och blod, eld och svavel kommer Gud låta regna över honom och hans härskaror och de många folk som följa honom! Däremot i Hesekiel 39, som är samma strid som Harmagedon förintas Gog och hans trupper av Gud, men man kommer begrava Gog och hela hans larmande hop och dalen kommer kallas för Gogs larmande hops dal. I Uppenbarelseboken 19 finner vi att Antikrist och den falske profeten blir levande kastade i eldsjön, som brann med svavel. Dessa händelser kan man tolka som två st. olika händelser med två st. olika personer.

I den Bibelöversättningen som jag har från 2017 står det. Uppenbarelseboken 20:7 Men när de tusen åren har gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse. Till ända tolkas som till slutet och inte efter tusenårsriket utan i slutet av tusenårsriket! Gog och Magog benämns då som platser där djävulen förvillar de folk som bor vid jordens fyra hörn, Gog och Magog. Ja! Från vers 10 läser vi att djävulen blir kastad i samma sjö av eld och svavel, dit vilddjuret och den falske profeten hade blivit kastade; och de skola där plågas dag och natt i evigheternas evigheter. Men från Hesekiel 39 läste vi att Gog och hans trupper kommer bli begravda och man skall kalla den Gogs larmande hops dal och i sju månader skola Israels barn hålla på med att begrava dem för att rena landet. Av detta kan vi sålunda utläsa att Gog inte är Satan, Antikrist och Gog är olika personer och att Satan släpps lös i slutet av tusenårsriket och inte efter! Vilken Bibelöversättning har du? Jag använder 1917 års översättning.

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
onsdag, 23 september 2020 20:17
Israelvänlig skrev:
Jag håller inte riktigt med dig Mikael! Som jag nämnde tidigare så kan Gog och Antikrist vara två st. olika personer, då vissa Bibelverser tyder på detta! Men det kommer vi ju få reda är jag övertygad om inom en alltför inte lång framtid! Om vi nu enbart använder termen Gog som person, så finns det vid två tillfällen han uppträder, Gog i Magogkriget och Harmagedon och det blir innan tusenårsriket och den första striden kan vara det som Bibeln talar om när de säger fred och säkerhet, men även slaget vid Harmagedon så kommer plötslig tillintengörelse över dem! Den första striden är inte alls omöjligt och det kan ske efter förbundet/avtalet med många är stärkt genom Antikrist! Gog 38! Israel har fått ro efter svärdet! Redan idag ser vi en enad front mellan Turkiet och Iran mot Israel och fredsavtalet! Gud kommer gå till rätta med Gog med pest och blod, eld och svavel kommer Gud låta regna över honom och hans härskaror och de många folk som följa honom! Däremot i Hesekiel 39, som är samma strid som Harmagedon förintas Gog och hans trupper av Gud, men man kommer begrava Gog och hela hans larmande hop och dalen kommer kallas för Gogs larmande hops dal. I Uppenbarelseboken 19 finner vi att Antikrist och den falske profeten blir levande kastade i eldsjön, som brann med svavel. Dessa händelser kan man tolka som två st. olika händelser med två st. olika personer.

I den Bibelöversättningen som jag har från 2017 står det. Uppenbarelseboken 20:7 Men när de tusen åren har gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse. Till ända tolkas som till slutet och inte efter tusenårsriket utan i slutet av tusenårsriket! Gog och Magog benämns då som platser där djävulen förvillar de folk som bor vid jordens fyra hörn, Gog och Magog. Ja! Från vers 10 läser vi att djävulen blir kastad i samma sjö av eld och svavel, dit vilddjuret och den falske profeten hade blivit kastade; och de skola där plågas dag och natt i evigheternas evigheter. Men från Hesekiel 39 läste vi att Gog och hans trupper kommer bli begravda och man skall kalla den Gogs larmande hops dal och i sju månader skola Israels barn hålla på med att begrava dem för att rena landet. Av detta kan vi sålunda utläsa att Gog inte är Satan, Antikrist och Gog är olika personer och att Satan släpps lös i slutet av tusenårsriket och inte efter! Vilken Bibelöversättning har du? Jag använder 1917 års översättning.

Shalom

Jag använder 1917 års översättning och ingenting annat! Blev fel när jag skrev 2017 längst upp i sista stycket!🤣

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
torsdag, 24 september 2020 00:12

Erdogan håller tal i FN! Här är hela hans tal!

https://bit.ly/2ZZbE40

Turkiets ledare är Gog! Jag säger saker du aldrig kommer få höra från din pastor eller präst! Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
torsdag, 24 september 2020 11:25
Israelvänlig skrev:
Jag håller inte riktigt med dig Mikael! Som jag nämnde tidigare så kan Gog och Antikrist vara två st. olika personer, då vissa Bibelverser tyder på detta! Men det kommer vi ju få reda är jag övertygad om inom en alltför inte lång framtid! Om vi nu enbart använder termen Gog som person, så finns det vid två tillfällen han uppträder, Gog i Magogkriget och Harmagedon och det blir innan tusenårsriket och den första striden kan vara det som Bibeln talar om när de säger fred och säkerhet, men även slaget vid Harmagedon så kommer plötslig tillintengörelse över dem! Den första striden är inte alls omöjligt och det kan ske efter förbundet/avtalet med många är stärkt genom Antikrist! Gog 38! Israel har fått ro efter svärdet! Redan idag ser vi en enad front mellan Turkiet och Iran mot Israel och fredsavtalet! Gud kommer gå till rätta med Gog med pest och blod, eld och svavel kommer Gud låta regna över honom och hans härskaror och de många folk som följa honom! Däremot i Hesekiel 39, som är samma strid som Harmagedon förintas Gog och hans trupper av Gud, men man kommer begrava Gog och hela hans larmande hop och dalen kommer kallas för Gogs larmande hops dal. I Uppenbarelseboken 19 finner vi att Antikrist och den falske profeten blir levande kastade i eldsjön, som brann med svavel. Dessa händelser kan man tolka som två st. olika händelser med två st. olika personer.

I den Bibelöversättningen som jag har från 2017 står det. Uppenbarelseboken 20:7 Men när de tusen åren har gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse. Till ända tolkas som till slutet och inte efter tusenårsriket utan i slutet av tusenårsriket! Gog och Magog benämns då som platser där djävulen förvillar de folk som bor vid jordens fyra hörn, Gog och Magog. Ja! Från vers 10 läser vi att djävulen blir kastad i samma sjö av eld och svavel, dit vilddjuret och den falske profeten hade blivit kastade; och de skola där plågas dag och natt i evigheternas evigheter. Men från Hesekiel 39 läste vi att Gog och hans trupper kommer bli begravda och man skall kalla den Gogs larmande hops dal och i sju månader skola Israels barn hålla på med att begrava dem för att rena landet. Av detta kan vi sålunda utläsa att Gog inte är Satan, Antikrist och Gog är olika personer och att Satan släpps lös i slutet av tusenårsriket och inte efter! Vilken Bibelöversättning har du? Jag använder 1917 års översättning.

Shalom

Även jag använder 1917.

Jag kan, tills vidare, gå med på att Gog (Satan) samlar sin här i slutet av 1000-årsriket (i änden av dessa 1000 år) och inte efter....men om Satan ska släppas lös för en tid innan 1000-årsriket är slut, ja då blir det ju aldrig 1000 år....kanske bara 999 år....eller hur?

Gog (Antikrist) ligger nära i tiden, och vem Antikrist är vet vi inte, men jag har svårt att se Erdogan som den världsledare som jordens folk ska lyssna till.

Erdogan är ju Muslim, och Judarna skulle aldrig låta sig ledas av en Muslim

Men jag håller med dig om att Erdogan känns opålitlig och fientligt inställd till Israel

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
torsdag, 24 september 2020 11:33
Mikael W skrev:
Även jag använder 1917.

Jag kan, tills vidare, gå med på att Gog (Satan) samlar sin här i slutet av 1000-årsriket (i änden av dessa 1000 år) och inte efter....men om Satan ska släppas lös för en tid innan 1000-årsriket är slut, ja då blir det ju aldrig 1000 år....kanske bara 999 år....eller hur?

Gog (Antikrist) ligger nära i tiden, och vem Antikrist är vet vi inte, men jag har svårt att se Erdogan som den världsledare som jordens folk ska lyssna till.

Erdogan är ju Muslim, och Judarna skulle aldrig låta sig ledas av en Muslim

Men jag håller med dig om att Erdogan känns opålitlig och fientligt inställd till Israel

Om vi läser från King James Version, Revelation 20:7, så står det ”expire”, vilket betyder att 1000 år gått, vilket betyder att Satan släpps fri efter 1000 år

”And when the thousand years are expired, Satan shall be loosed out of his prison”Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
torsdag, 24 september 2020 11:39
Mikael W skrev:
Om vi läser från King James Version, Revelation 20:7, så står det ”expire”, vilket betyder att 1000 år gått, vilket betyder att Satan släpps fri efter 1000 år

”And when the thousand years are expired, Satan shall be loosed out of his prison”I Uppenbarelseboken 6:2, så framgår det tydligt att Gog är Antikrist, som håller i en pilbåge och rider på en vit häst, och försöker härma Jesus (som kommer på vit häst men med ett svärd)

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
torsdag, 24 september 2020 13:33
Mikael W skrev:
Även jag använder 1917.

Jag kan, tills vidare, gå med på att Gog (Satan) samlar sin här i slutet av 1000-årsriket (i änden av dessa 1000 år) och inte efter....men om Satan ska släppas lös för en tid innan 1000-årsriket är slut, ja då blir det ju aldrig 1000 år....kanske bara 999 år....eller hur?

Gog (Antikrist) ligger nära i tiden, och vem Antikrist är vet vi inte, men jag har svårt att se Erdogan som den världsledare som jordens folk ska lyssna till.

Erdogan är ju Muslim, och Judarna skulle aldrig låta sig ledas av en Muslim

Men jag håller med dig om att Erdogan känns opålitlig och fientligt inställd till Israel

Broder Mikael! Jag har visat tidigare genom Bibeln, att Gog och Satan omöjligt kan vara samma person! Vidare så blev jag själv konfunderad över texten Uppenbarelseboken 20:7 Men när de tusen åren gått till ända. Jag tittade i Karl den XII:s Bibel😊 Där står det fullkomnad, vilket måste innebära att 1000:årsriket avslutas exakt på det tusende årets sista dag i exakt rätt timme, rätt minut och rätt sekund allt efter Guds vilja. Tusen år blir exakt av tusenårsriket, vilket jag tolkar som, att Satan släpps lös precis vid den tidpunkten. Så summan borde vara varken före eller efter utan precis just då exakt efter Guds almanacka. Instämmer med dig sålunda att Satan inte släpps lös i slutet eller innan tusenårsriket är slut, men inte efter heller utan exakt vid den tidpunkten, men det blir bara för en kort tid.😊

Turkiets ledare är Gog, men vi vet icke till 100% eftersom vi icke vet om Erdogan faller av! Skulle han inte göra det måste Erdogan vara Gog eftersom det finns ingen annan, som har sagt och gjort som Erdogan! Han återupprättade det ottomanska imperiet, det som var sårat till döds, men kom till liv igen, genom att omvandla en gammal känd kristen katedral till en moské och hånade den kristna Guden vår Herre Jesus Kristus. Erdogan sa sedan att nästa mål är att befria Jerusalem. Vidare har han sagt att han gör anspråk som kalif och att det ottomanska imperiet ska vara fullt återuppbyggt 2023. Det finns ingen annan jordisk ledare som har sagt någonting sådant! Han har också trupper i Syrien, Libyen och gör anspråk på naturresurser i östra Medelhavet!

Det är viktigt, att kristna är vaksamma på sådana uttalanden. Nej! Erdogan är inte Antikrist, men han är troligtvis Gog! Se tidigare inlägg, som visar att Gog och Antikrist inte kan vara samma person! Antikrist blir den som kommer stärka förbundet/avtalet och det avtalet tror jag personligen är en fortsättning på Abrahamöverenskommelsen, där många fler länder kommer ansluta sig till och där palestinierna får en egen stat. Antikrist är en muslim! Israel har redan idag skrivit avtal med en del muslimska länder och det kommer fortsätta för att ge Israel en så kallad fred och säkerhet, men som icke alls är något fredsavtal utan ett dödens förbund! När det stärks upp eller bekräftas blir det startskottet för den sista och 70:e årsveckan! Men det finns en teori, om att vi redan befinner oss i den sista årsveckan, som jag inte går in på nu, men kommer kunna bekräfta inom 4-5 månader om den teorin är sann eller falsk! Om den är sann så har vi inte lång tid för att förbereda oss!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
torsdag, 24 september 2020 14:10
Mikael W skrev:
I Uppenbarelseboken 6:2, så framgår det tydligt att Gog är Antikrist, som håller i en pilbåge och rider på en vit häst, och försöker härma Jesus (som kommer på vit häst men med ett svärd)

Instämmer att det är Antikrist det handlar om i Uppenbarelseboken 6:2, men detta sker när första inseglet bryts och den sista och 70:e årsveckan börjar! Antikrist försöker härma Herren Jesus Kristus med ett falskt förbund/avtalet med många och det kommer talas om, att nu äntligen blir det fred i mellanöstern,(förstärkande av förbundet/avtalet med många) som kommer påverka världen på alla sätt och människor i hela världen kommer invaggas i en falsk säkerhet, som i själva verket är ett dödens förbund för Israel och nedräkningen till Harmagedon! Israel kommer till slut när de äntligen förstår att Han som gick här för c:a 2000 år sedan var deras Messias som också är vår Messias, Herren Jesus Kristus, Yeshua Hamashiach!😊

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
torsdag, 24 september 2020 15:06
Israelvänlig skrev:
Broder Mikael! Jag har visat tidigare genom Bibeln, att Gog och Satan omöjligt kan vara samma person! Vidare så blev jag själv konfunderad över texten Uppenbarelseboken 20:7 Men när de tusen åren gått till ända. Jag tittade i Karl den XII:s Bibel😊 Där står det fullkomnad, vilket måste innebära att 1000:årsriket avslutas exakt på det tusende årets sista dag i exakt rätt timme, rätt minut och rätt sekund allt efter Guds vilja. Tusen år blir exakt av tusenårsriket, vilket jag tolkar som, att Satan släpps lös precis vid den tidpunkten. Så summan borde vara varken före eller efter utan precis just då exakt efter Guds almanacka. Instämmer med dig sålunda att Satan inte släpps lös i slutet eller innan tusenårsriket är slut, men inte efter heller utan exakt vid den tidpunkten, men det blir bara för en kort tid.😊

Turkiets ledare är Gog, men vi vet icke till 100% eftersom vi icke vet om Erdogan faller av! Skulle han inte göra det måste Erdogan vara Gog eftersom det finns ingen annan, som har sagt och gjort som Erdogan! Han återupprättade det ottomanska imperiet, det som var sårat till döds, men kom till liv igen, genom att omvandla en gammal känd kristen katedral till en moské och hånade den kristna Guden vår Herre Jesus Kristus. Erdogan sa sedan att nästa mål är att befria Jerusalem. Vidare har han sagt att han gör anspråk som kalif och att det ottomanska imperiet ska vara fullt återuppbyggt 2023. Det finns ingen annan jordisk ledare som har sagt någonting sådant! Han har också trupper i Syrien, Libyen och gör anspråk på naturresurser i östra Medelhavet!

Det är viktigt, att kristna är vaksamma på sådana uttalanden. Nej! Erdogan är inte Antikrist, men han är troligtvis Gog! Se tidigare inlägg, som visar att Gog och Antikrist inte kan vara samma person! Antikrist blir den som kommer stärka förbundet/avtalet och det avtalet tror jag personligen är en fortsättning på Abrahamöverenskommelsen, där många fler länder kommer ansluta sig till och där palestinierna får en egen stat. Antikrist är en muslim! Israel har redan idag skrivit avtal med en del muslimska länder och det kommer fortsätta för att ge Israel en så kallad fred och säkerhet, men som icke alls är något fredsavtal utan ett dödens förbund! När det stärks upp eller bekräftas blir det startskottet för den sista och 70:e årsveckan! Men det finns en teori, om att vi redan befinner oss i den sista årsveckan, som jag inte går in på nu, men kommer kunna bekräfta inom 4-5 månader om den teorin är sann eller falsk! Om den är sann så har vi inte lång tid för att förbereda oss!

Shalom

Även det ”Romersk Katolska Imperiet” har varit ”skadat till döds” men kommit till liv igen.

Påvedömet, är som jag ser det, absolut inblandat i ändetidens händelser.....men jag håller med dig om att Erdogan har något fuffens för sig.

Står väl även i bibeln (?) att Satan har sin boning i Turkiet....men jag kan minnas fel

Svara

4 5 6 »17

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Terrordåd i Nice - Allahu akbar?


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 30 oktober 2020 12:28
Be för en före detta satanist att han visar empati till andra och nu kristen, tror inte att gåvan han har är från gud då han ser saker i bilder I huvudet som stämmer och inte stämmer,

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp