Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Islams Antikrist

Hur skall Antikrist kunna bedra den stora skaran av muslimer när han framträder?

Islams Antikrist.

I det islamska synsättet på den yttersta tiden och dess händelser, har denne Mahdi en stor roll och avgörande för islam. Han kommer att besegra de som inte acceptera honom och även döda sådana.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Holger Nilsson
söndag, 23 augusti 2020 17:59
Gästblogg

Hur skall Antikrist kunna bedra den stora skaran av muslimer när han framträder?

Den frågan kan det redan finnas svar på.

För att förstå detta skall vi se på vad som redan är förberett för det genom deras egen uppfattning, om vad som skall ske i ändens tid.

Förutom Koranen har muslimerna det som kallas Hadith. Det är islamiska berättelser och traditioner kring islams profet Muhammeds sätt att leva som förebild samt hans handlingar och ord i olika situationer, det vill säga vad Muhammed sagt och gjort.

Det är närmast som ett kompletterande till Koranen som bygger på tradition. Det kan närmast jämförs såsom katolikerna utöver Bibeln, också bygger tron på traditionen.

Genom att se på vad som lärs ut i dessa haditer finner vi en undervisning om hur muslimer ser på vad som skall ske i den yttersta tiden, genom vad profeten Muhammed sagt angående tecken på domedagen.

Vi finner då att en person skall framträda som benämns ”Mahdi”. Han framställs som den som skall komma som en befriare för världen.

Islamskt synsätt

I det islamska synsättet på den yttersta tiden och dess händelser, har denne Mahdi en stor roll och avgörande för islam. Han kommer att besegra de som inte acceptera honom och även döda sådana.

Han kommer att leda arméer som kommer att gå emot Israel. Där kommer han att upprätta sitt styre på Tempelberget. Till detta kommer också att han kommer att sluta ett fredsavtal med judarna på sju år.

Bibelläsaren känner här igen stora likheter med profetiorna i Bibeln. På tempelberget kommer det vid den tiden finnas ett nytt tempel. Förberedelserna för det är långt framskridna, se artikel på sidan 5.

Bibeln säger följande om Antikrist: ”Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.” 2 Tess. 2:3-4.

I dessa två verser finns det tre olika benämningar på Antikrist: ”laglöshetens människa”, ”fördärvets son” och ”motståndaren”. Dessa är talande beteckningar på honom, denne Antikrist som står emot Guds lagar, han är fördärvets son, djävulens man, och han är motståndare till Gud.

Det är också intressant att se att man tror att denne Mahdi kommer att sluta ett fredsfördrag på 7 år. Det är också det som Bibelns profetia säger: ”Han ska stadfästa ett förbund med de många under en vecka,” Dan. 9:27.

Bibelläsaren vet att en vecka här står som en ”årsvecka”, alltså sju år. Han skall också rida på en vit häst i det här sammanhanget. (Se bilden här nedan hur muslimerna själva framställer denne Mahdi med den vita hästen.)

Till detta kan läggas vad som sägs i denna bibelvers: ”Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra.” Upp. 6:2.

Den vanliga tolkningen av den som är på den vita hästen, är att det handlar om Antikrist.

Bibeln har beskrivit

Vi ser på olika sätt hur Bibeln redan har beskrivet vad Antikrist skall göra och avslöjat honom i det profetiska ordet. Det skulle också kunna hjälpa muslimer till insikt att inte bedras av denne ondskans man som kommer att framträda.

Det finns en annan person i den islamska undervisningen om händelserna som skall inträffa då Mahdi träder fram. Det är faktiskt Jesus, att han då skall uppträda. Det är att lägga märke till att det inte handlar om Bibelns Jesus som Guds son, det tror inte muslimerna på. Däremot finns Jesus omtalade som en stor profet i Koranen. Denne person som de tror på, kommer att assistera Mahdi och vara ett redskap för honom.

Denne ”Jesus” kommer att upphöja Mahdi och mena att han är större än honom. Också detta finns avslöjat i Bibelns profetiska ord, där denne person benämns som den ”falske profeten”.

Bland annat sägs om honom att: ”Genom tecknen det fått makt att göra inför vilddjuret förleder det jordens invånare.” Upp. 13:14. Han, den falske profeten, samarbetar alltså med vilddjuret (Antikrist). Detta är lite i korthet beskrivningar av hur muslimerna ser på händelserna i den yttersta tiden.

Bibelns profetior är nyckeln för förståelsen av de händelser som kommer att utspelas framöver. De är också nyckeln för att avslöja den kommande Antikrists bedrägliga förförelse av människor.

Vi behöver ha insikt i det islamska synsättet på händelserna i den yttersta tiden. Framförallt behöver vi ha insikt i de bibliska profetiorna – och det är verkligen ett stort behov av undervisning om det.

Holger Nilsson


#Islam #Antikrist #Holger Nilsson


89 kommentarer

5 6 7 »9

x
Mikael W
torsdag, 24 september 2020 15:48

”Beviset” på att Gog är Antikrist finner du i Heseikel 38 och 39, dvs den Gog som anfaller Israel (slaget vid Armageddon), och inte den Gog som samlar sin här för slutstriden (denna Gog är Satan, för det finns inte så mycket annat att välja på efter att Jesus regerat i 1000 år)

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
torsdag, 24 september 2020 16:11
Mikael W skrev:
Även det ”Romersk Katolska Imperiet” har varit ”skadat till döds” men kommit till liv igen.

Påvedömet, är som jag ser det, absolut inblandat i ändetidens händelser.....men jag håller med dig om att Erdogan har något fuffens för sig.

Står väl även i bibeln (?) att Satan har sin boning i Turkiet....men jag kan minnas fel

Nej! Det handlar om politiska imperium/världsriken och inte om religioner! Romarriket gick under och har aldrig återupplivats och kommer inte göras heller! Det som kom efter var det ottomanska riket/världsriket, som var sårat till döds, men kom till liv! Det är detta ottomanska imperium, som nu har blivit återupplivat!

Katolska kyrkan är en sekt ställd under en antikrist, men inte den Antikrist! Påven är en som jobbar under Satan och är delaktig till att en kyrka, synagoga och en moské kommer byggas på samma plats i Förenade Arabemiraten! Samma land som nyligen skrivit avtal med Israel! På så sätt är påven verkligen inblandad i falsk världsreligion sammanslagning av religioner till en religion, som är ytterst bedrägligt och livsfarligt för kristna att medverka i! En kristen får inte på några villkor samarbeta med sådant utan ta avstånd och avslöja istället denna lögn! Dock är det inte påven, som är den falske profeten som Uppenbarelseboken talar om, men påven är utan tvekan både en antikrist och en falsk profet! Satan har inte bara sin boning utan även sin tron i Pergamon och helt riktigt i Turkiet! Uppenbarelseboken 2:13

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
torsdag, 24 september 2020 16:40
Mikael W skrev:
”Beviset” på att Gog är Antikrist finner du i Heseikel 38 och 39, dvs den Gog som anfaller Israel (slaget vid Armageddon), och inte den Gog som samlar sin här för slutstriden (denna Gog är Satan, för det finns inte så mycket annat att välja på efter att Jesus regerat i 1000 år)

Gog är inte Antikrist, men det finns ett fall som jag kan tänka mig det! Turkiet har nu ordförandeposten i FN och jag gav en länk tidigare där han talade i FN! Om nu plötsligt Erdogan skulle skriva ett fredsavtal med Israel och i det avtalet ligger även förbundet/avtalet med många inklusive att palestinierna får en egen stat i det fallet är Erdogan både Gog och Antikrist i samma person!

Hesekiel 38 och Hesekiel 39 är olika strider, som jag visade innan! Hesekiel 38 är Gogkriget medan Hesekiel 39 är samma krig som Harmagedon! Återigen! Gog är inte Satan, som jag visat innan för dig flera gånger!🤣 I slutstriden efter det att Herren Jesus Kristus har regerat i tusen år och efter det att Satan släpps lös för en kort tid, så är det Satan själv som förvillar folken som bor vid jordens fyra hörn, Gog och Magog! Ser du skillnaden? Här i slutstriden är Gog och Magog geografiska platser! Det står inte Gog i Magog utan Gog och Magog! 😃Uppenbarelseboken 20:7-8 Men när de tusen åren hava gått till ända, skall Satan komma lös ur sitt fängelse. Han skall då gå ut för att förvilla de folk, som bo vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till den stundande striden; och de äro till antalet såsom sanden i havet.

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
torsdag, 24 september 2020 21:54

Turkiet gör sig redo att lansera en stor offensiv i nordvästra Syrien! Profeten Jeremia säger att när Hamah och Tell Rifaat i nordvästra Syrien hör onda rapporter kommer Damaskus invånare att fly och Damaskus kommer att förstöras. Ser vi nu snart början på detta?

https://bit.ly/2RVPJ9t

Turkiets ledare är Gog! Jag säger saker som du aldrig kommer få höra från din pastor eller präst! Det är hög tid att vakna du som sover och du som icke ännu har tagit emot Herren Jesus Kristus till ditt hjärta och som din personlige frälsare, så börjar det verkligen bli hög tid att göra det innan det är för sent! Det finns ingen garanti för morgondagen! Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
torsdag, 24 september 2020 22:20
Israelvänlig skrev:
Turkiet gör sig redo att lansera en stor offensiv i nordvästra Syrien! Profeten Jeremia säger att när Hamah och Tell Rifaat i nordvästra Syrien hör onda rapporter kommer Damaskus invånare att fly och Damaskus kommer att förstöras. Ser vi nu snart början på detta?

https://bit.ly/2RVPJ9t

Turkiets ledare är Gog! Jag säger saker som du aldrig kommer få höra från din pastor eller präst! Det är hög tid att vakna du som sover och du som icke ännu har tagit emot Herren Jesus Kristus till ditt hjärta och som din personlige frälsare, så börjar det verkligen bli hög tid att göra det innan det är för sent! Det finns ingen garanti för morgondagen! Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Läs det här:

http://christianworldviewpress.com/gog-magog-antichrist/

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
fredag, 25 september 2020 00:59
Mikael W skrev:
Läs det här:

http://christianworldviewpress.com/gog-magog-antichrist/

Flera olika alternativ!😄 Bäst tolkning och samma tolkning som jag har angående var Gog kommer ifrån har Tony Richardson och Walid Shoebat som artikelförfattaren hänvisar till! Vidare om vi noggrant studerar Hesekiel 38- invasionen avvisas den av Gud när han använder naturkrafterna mot Turkiet, Iran, Libyen och Sudan. Vi noterar alltså i Hesekiel 38 att Gog icke invaderar Jerusalem! Därför är inte Hesekiel 38 samma strid som Harmagedon! Hesekiel 39 är samma strid som Harmagedon! Hesekiel 38 kan komma att ske som jag tolkar det efter avtalet/förbundet med många efter efter en tid! Gog ser jag som en krigisk person medan Antikrist lurar Israel genom att stärka upp avtalet/förbundet och samtidigt bygga upp vedermödans tempel! Det står ingenting om att Gog kommer se till att vedermödans tempel byggs upp!

Ezekiel 39- invasionen i Israel är densamma som slaget vid Harmageddon som inträffar i slutet av vedermödan. Jesus kommer att återvända vid sin andra ankomst för att besegra arméerna som har samlats mot Israel.

Intressant att se det du skickade att det råder så många olika tolkningar i ämnet Gog vs Antikrist! Men om man tittar på det som sker nu så hatar Erdogan Israel! Han vill befria Jerusalem genom en invasion och han är emot fredsavtalet mellan Israel och arabstaterna! Medan det på andra sidan arbetas hela tiden för att fler arabstater skall ansluta sig! Rent logiskt hur ser du då på det att Antikrist skulle vara samma person som Gog?

Jag tycker inte det verkar så utan min uppfattning kvarstår att Gog kommer från Turkiet som kommer attackera Israel men Gud avvisar invasionen! Detta kommer ske tror jag en tid efter Antikrist förstärkt avtalet/förbundet och vedermödans tempel byggs upp! Men som jag skrev tidigare om Erdogan plötsligt tecknar fredsavtal med Israel och bygger upp vedermödans tempel så är Gog samma person som Antikrist! Men om Erdogan faller bort av någon anledning blir det nästa ledare från Turkiet! Ingen vet exakt vad som kommer hända! Det vet bara Gud! Vi kan bara skönja vad som händer men ändå se vilken riktning det går emot!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
fredag, 25 september 2020 01:27
Mikael W skrev:
Läs det här:

http://christianworldviewpress.com/gog-magog-antichrist/

Men en sak som artikelförfattaren missade att ta upp är ju att 10 statsförbundet måste bli satt på plats och som jag tror blir antingen 10 stater där Turkiet leder dessa eller 10 monarkier i avtalet/förbundet med Israel!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
söndag, 27 september 2020 15:15

Ryssland och Iran har inlett militärt samarbete!

https://bit.ly/3mYk8T1

Under vedermödan kommer Antikrist få höra rykten som förskräcka honom! Daniel 11:44 Då skall han från öster och norr få höra rykten, som förskräcka honom; och han skall draga ut i stor vrede för att förgöra många och giva dem till spillo.

Jag säger saker du aldrig får höra från din pastor eller präst! Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
måndag, 28 september 2020 20:18

Erdogan uppmanar armenierna att stå emot ledarskapet i Armenien! Han har tidigare sänt turkiska soldater för att kriga för Azerbajdzjan mot Armenien!

https://reut.rs/2EFDY3Y

Armenien gör anspråk på att som första land i världen ha antagit kristendomen som statsreligion. Armeniska apostoliska kyrkan är den äldsta nationella kyrkan i världen! Turkiets ledare är Gog! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst. Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Svara

x
Tommy. svarar Israelvänlig
måndag, 28 september 2020 20:36
Israelvänlig skrev:
Erdogan uppmanar armenierna att stå emot ledarskapet i Armenien! Han har tidigare sänt turkiska soldater för att kriga för Azerbajdzjan mot Armenien!

https://reut.rs/2EFDY3Y

Armenien gör anspråk på att som första land i världen ha antagit kristendomen som statsreligion. Armeniska apostoliska kyrkan är den äldsta nationella kyrkan i världen! Turkiets ledare är Gog! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst. Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

oj! Tack huvud på Skaft Israelvän. du har koll. Tack.

Svara

5 6 7 »9

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 19 oktober 2020 13:39
Fader, jag älskar Jesus och ber varje dag, försöker göra mitt bästa, men ändå är jag så ledsen och ensam med ett sjukt barn som alla spottar på, mycket ledsen och utanför. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp