605 online! | Sidvisningar idag: 71 922 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu

Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Islams falska gud är inte min

Islams falska gud är inte min

Läsarmejl av Stefan Eliasson

Tillber kristna och muslimer samma gud? Islam lär att koranen är den senaste av Guds uppenbarelser som ersatt de tidigare skrifterna det vill säga Torah och Bibeln. Detta innebär att likheterna inom kristendomen och islam borde vara omfattande. Studerar man ämnet upptäcker man fort att påståendet inte kan bli mer falskt.

Har vi någonting gemensamt alls? Ja! Vi är överens om att det finns en enda gud som är omnipotent och allvetande, att denne gud har sänt profeter till den här världen och att Abraham, Noah och Moses är några av dessa.

Beträffande Jesus så är vi överens om att han är född av en jungfru, att han genomförde mirakler och att han är Messias. Skillnaderna mellan kristendomen och islam är dock fundamentala!

Fadern

De största och faktiskt minst uppenbara skillnaderna är de teologiska. Bibelns Gud är treenig, en i person och tre i personlighet, Fader Gud, Son Gud och Helig Ande Gud, Han är en kärleksfull fader till judar och kristna i både gamla- och nya testamentet.

Koranen deklarerar att Allah varken är en fader eller en treenighet och den som hävdar annat begår islams största synd, shirk:

"Gud förlåter förvisso icke, att man sätter någon vid hans sida, men förlåter dock vem han vill allt utom detta, ty den, som sätter någon vid Guds sida, begår därmed en förskräcklig synd." (koranen 4:51)

Slavägare

Den närmsta relation människan kan ha till Allah är slav till slavägare, därför kallas aldrig Allah för fader. Bibelns Gud är en kärleksfull självuppoffrande Gud som älskar alla människor. Islams Allah är extremt begränsad i sin förmåga och älskar inte de flesta människor.

"Gud älskar förvisso ej de angripande (koranen 2:186), Gud älskar ej den otrogne och skuldbelastade (koranen 2:277), Gud älskar ej de orättfärdiga (koranen 3:50), Gud älskar förvisso icke dem, som äro inbilska och skrytsamma (koranen 4:40), Han älskar förvisso ej de slösaktiga (koranen 7:29), Gud älskar förvisso ej de svekfulla (koranen 8:60), Han älskar förvisso ej de högmodiga (koranen 16:25), Gud älskar förvisso ej ofärdsstiftarne (koranen 28:77, 5:69), Gud älskar inga, som äro inbilska och skrytsamma (koranen 57:23)."

Allah kan bara älska de som älskar honom först:

"Säg: Om I älsken Gud, så följen mig, så skall Gud älska eder och förlåta eder edra synder, ty Gud är överseende och barmhärtig. Säg: Lyden Gud och aposteln! Ty vänden I eder bort, så älskar Gud förvisso ej de otrogna." (koranen 3:29)

Kristendomens Gud älskar människor

Dessa skillnader i Guds fullkomlighet och person för oss till nästa teologiska motsättning mellan kristendomen och islam. Kristendomens Gud älskar människor så pass mycket att Han kom in i den här världen som Jesus från Nasaret för att bli det perfekta offret för våra synder.

"Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv. Ty icke sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för att världen skulle bliva frälst genom honom." (Johannes 3:16‭-‬17)

Islam förnekar både Jesu död och uppståndelse

Detta är ofattbart för muslimer då de inte har något begrepp av en gud som kan älska människor tillräckligt mycket för att göra något sådant. Islam förnekar både Jesu död och uppståndelse:

"Och sade: "Vi hava förvisso dödat Kristus, Jesus, Marias son, Guds apostel" -men de hava varken dödat eller korsfäst honom, utan de tycktes dem blott så, och de, som tvista därom, hava sannerligen svävat i tvivel, enär de ej haft någon kunskap om honom, utan endast antaganden att rätta sig efter; de hava ej dödat honom i verkligheten, utan Gud har upptagit honom till sig, ty Gud är väldig och vis."" (koranen 4:156)

Allahs otillräcklighet leder automatiskt till stora etiska och extremt uppenbara skillnader. Jesus befallde sina anhängare:

"Men jag säger eder: Älsken edra ovänner, och bedjen för dem som förfölja eder, och varen så eder himmelske Faders barn; han låter ju sin sol gå upp över både onda och goda och låter det regna över både rättfärdiga och orättfärdiga." (Matteus 5:44‭-‬45)

Skyldiga att älska

Vi kristna är skyldiga att älska andra eftersom Gud gör det. Islams budskap är precis tvärtom. Då Allah bara älskar muslimer blir budskapet istället:

"Striden mot dem, som ej tro på Gud och den yttersta dagen, ej helighålla vad Gud och hans apostel förklarat heligt och ej bekänna sanningens religion, den, som fått skriften, nämligen, tills de villigt giva skatt och ödmjuka sig!" (koranen 9:29)

"Och när din Herre meddelade änglarna denna uppenbarelse: "Jag är med eder; styrken alltså dem, som tro! Jag skall injaga skräck i deras hjärtan, som äro otrogna; halshuggen dem och huggen av dem alla fingrarna!"" (koranen 8:12)

Jesus blev korsfäst för församlingen

Betoningen på kärleken i kristendomen påverkar alla våra relationer. Paulus säger:

"I män, älsken edra hustrur, såsom Kristus har älskat församlingen och utgivit sig själv för henne." (Efesierbrevet 5:25)

Jesus blev korsfäst för församlingen och Paulus uppmanar män att älska sina hustrur på samma sätt. Islams Allah ger män rätt att misshandla sina fruar till lydnad:

"Männen vare kvinnornas föreståndare på grund av det företräde, Gud givit somliga framför andra, och de utgifter av sina ägodelar, som de hava; därför skola och de rättskaffens kvinnorna vara undergivna och aktsamma om vad som är fördolt, därför att Gud aktar dem. Och vad dem beträffar, av vilka I frukten uppstudsighet, så varnen dem, skiljen dem från bädden och agen dem, men om de då lyda eder, så söken ej sak med dem! Gud är förvisso hög och stor." (koranen 4:38)

Den äldsta biografin av Muhammeds liv

Hur ser de historiska bevisen ut? Muhammed dog år 632. Den äldsta biografin av Muhammeds liv skrevs av historieskrivaren Ibn Ishaq innan sin död ca 767, en biografi baserad på hundra år av muntliga berättelser.

Denna biografi bearbetades i sin tur av Ibn Hisham innan sin död omkring 834 och det är denna man använder sig av idag, en biografi som skrevs ca tvåhundra år efter Muhammeds död.

Ögonvittnen till Jesus liv och gärningar

Flera av nya testamentets författare var följeslagare och ögonvittnen till Jesus liv och gärningar. Markus var lärjunge till Petrus och senare följeslagare med Paulus. Deras berättelser i bibeln skrevs ned så tidigt som mellan sexton till femtiosju år efter Jesu död.

Kristendomens historiska bevis för sina påståenden är trovärdiga, allt pekar på att Jesus dog på korset. Historiska dokument från judiska, kristna och romerska författare talar om att Jesus blev korsfäst, och inte bara det! Moderna forskare och historiker, ateister och agnostiker intygar att Jesu korsfästelse är ett historiskt faktum.

Den ateistiska forskaren Gerd Ludeman skriver: "Jesus död som ett resultat av korsfästelsen är obestridlig." (-The Resurrection of Christ: A Historical Inquiry, p.50). Bart Ehrman, professor i religionshistoria och stark kritiker av nya testamentet skriver även han: "Ett av de mest säkra historiska fakta är att jesus korsfästes under Pontius P" (-The New Testament: A Historical Introduction to the Early Christian Writings, p.261-262)

Baserade sin tro på Jesu uppståndelse

Lärjungarna baserade sin tro på Jesu uppståndelse och gick i döden för och med denna övertygelse. Bla vad som hände under de fyrtio dagar efter att kvinnorna mötte Guds ängel vid den tomma graven kan omöjligen förklaras utan att inkludera det gudomliga miraklet. Vi blir utmanade att själva gå och fråga de som sett Kristus uppstånden om vi inte tror på orden:

"Därefter visade han sig för mer än fem hundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu leva kvar, medan några äro avsomnade." (1 Korinthierbrevet 15:6)

Detta innebär i sin tur att om nu Jesus har uppstått från de döda så måste han ha Guds medgivande. Gud bekräftar Jesus budskap genom att väcka honom från de döda. Alltså måste han vara den han säger att han är, Guds gudomliga Son som kom in i den här världen för att dö på korset för våra synder.

Islam har ingenting som ens i närheten liknar detta budskap. Koranens eget huvudargument till sin egen gudomlighet är att den själv är litterärt överlägsen och så underbart skriven att den måste komma från Gud.

  • För det första, bara för att en bok är underbar och litterärt överlägsen så betyder det inte att Gud skrivit den.
  • För det andra så är koranen inte alls fantastisk, tvärtom, den är oorganiserad, tråkig och rent ut sagt förfärlig.

Den brittiske filosofen Antony Flew kommenterade koranen med påståendet att läsa koranen är ett straff snarare än ett nöje.

Falsk villolära

Den iranske författaren Ali Dashti skriver i sin bok:

"Koranen innehåller meningar som är ofullständiga och inte helt begripliga utan hjälp av kommentarer; främmande ord, okända arabiska ord och ord som används i andra än normala meningsbyggnader; adjektiv och verb böjda utan att uppmärksamma harmoni mellan kön och nummer; ologiskt och ogrammatiskt tillämpade pronomen som ibland inte har någon referent; och predikat som i passager ofta är avlägsna från ämnena. Dessa och andra sådana aberrationer i språket har gett utrymme för kritiker som förnekar koranens vältalighet." (23 years: A Study of the Prophetic Career of Mohammad)

Vi kan lätt konstatera att islam teologiskt, etiskt och historiskt bevisligen är en falsk villolära.

I väntan på Jesu återkomst!


Stefan Eliasson

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 24 januari 2019 12:27 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


2 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Per

Min Gud, HERREN, är 100% sanning, och kommer aldrig att svika mig någonsin:

Helga dem i sanningen; ditt ord är sanning.

Johannes 17:17

Jesus svarade honom: »Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Johannes 14:6
Och nu, Herre, HERRE, du är Gud, och dina ord äro sanning; och du du har lovat din tjänare detta goda,
2 Samuelsboken 7:28
En total motsats till sanning är lögn. Eftersom lögnen inte finns i HERREN kan lögnen aldrig vara god, eftersom endast Gud är god. Därmed är lögnen alltid ond.
Enligt uppgifter om Koranen, står det flera gånger att Allah är den bäste lögnaren...
https://www.apg29.nu/islams-logner--darfor-far-en-muslim-ljuga-8315
Mer tydlig kontrast än så går inte att få. Mörkret har ingenting gemensamt med ljuset.

Svara -   - 24/1-19 17:55 -


JL

Ganska intressant i frågan är ju att Paulus redan innan islam kom till uttalade sig i frågan

21Svara mig, ni som vill stå under lagen: har ni inte hört vad lagen säger? 22Där står skrivet att Abraham fick två söner, en med sin slavinna och en med den fria kvinnan. 23Men hans son med slavinnan var född efter naturens ordning, sonen med den fria kvinnan tack vare ett löfte. 24Häri ligger en djupare innebörd: de två kvinnorna är två förbund. Det ena kommer från berget Sinai och föder sina barn till slavar, det är Hagar. 25Sinai är ett berg i Arabien men svarar mot det nuvarande Jerusalem, som ju lever i slaveri tillsammans med sina barn. 26Men det Jerusalem som finns i himlen är fritt; det är vår moder, 27som det står skrivet: 28Ni, bröder, är löftets barn, liksom Isak. 29Den gången förföljde han som var född efter naturens ordning den andre som var född på ett andligt sätt, och så är det också nu. 30Och skriften säger: Driv bort slavinnan och hennes son. Slavinnans son skall inte ärva tillsammans med den fria kvinnans son.

31Alltså, bröder, är vi inte barn till en slavinna utan till den fria kvinnan. 51Till den friheten har Kristus befriat oss. Stå därför fasta, och låt ingen lägga på er slavoket igen.

Svara -   - 24/1-19 19:54 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Påven sluter avtal om världsreligion

Påven sluter avtal om en världsreligion

Av MIKAEL WALFRIDSSON 

På samma sätt som Guds församling håller på att göra sig klar till Jesu återkomst, gör slökokyrkan det också. 

15

Läs allt!


IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

14

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

58

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

28

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 11:42

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp