Surfar nu: 584 www.apg29.nu

Islams lögner – Därför får en muslim ljuga

Moské.

Enligt islam får en muslim ljuga. Profeten Muhammed lärde ut att en muslim fick ljuga. Det finns exempel inom islam att både Allah och Muhammed ljög.

I den här artikeln tar jag upp fakta om det från islamistiska källor. I slutet av artikeln citerar jag en del bibelord med några korta kommentarer vad bibeln säger om sanning och lögn.

När du läser den här artikeln så ska du läsa den i kärlek till muslimen. Gud älskar muslimen och vill att också han ska bli frälst och komma till insikt om sanningen.

1 Tim 2:4

(Gud) som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

Vi börjar med en chock! Islams gud Allah ljuger bäst av alla enligt islam:

- 8:30 Än när de, som äro otrogna, stämplade mot dig i avsikt att fängsla dig eller döda dig eller driva dig bort! De stämplade, men Gud (Allah) stämplade ock; ja, Gud (Allah) är bäst av de som stämpla.

Den här versen säger tydligt att Allah är bäst av alla att ljuga!

Profeten Muhammed själv ljög genom att bryta ingångna avtal med exempelvis den Meckanska Quarish-stammen. Det rörde sig om ett tioårigt icke-angreppsavtal som han bröt efter 18 månader under någon tämligen godtycklig förevändning.

Muhammed uppmanade också att ljuga. Ett berömt exempel är hur han tillät sin lärjunge Muhammad bin Maslama  att ljuga i syfte att bedra och mörda den judiske poeten Ka'b bin Al-Ashraf:

Sahih Bukhari Volume 5, Book 59, Number 369
Berättad av Jabir bin 'Abdullah: Allahs apostel sa, "Vem är villig att döda Ka'b bin Al-Ashraf som har skadat Allah och Hans apostel?" Muhammad bin Maslama steg upp och sa, "O Allahs apostel! Skulle du vilja att jag dödar honom?" Profeten sa, "Ja, "Muhammad bin Maslama sa, "Tillåt mig i sådana fall att säga en (falsk) sak (alltså i syfte att lura Kab)." Profeten sa, "Du får säga det."

Under profetens vistelse i staden Medina anklagades den judiska poeten Ka´b bin Al-Ashraf för att ha hädat islam och förolämpat de muslimska kvinnorna i vissa av sina alster. Profeten Muhammed frågar därför sina anhängare vem som kan tänka sig att mörda den frispråkiga författaren som sårat Allah och hans apostel.

En frivillig muslim vid namn Muhammad bin Maslama anmäler sig och frågar om han får ljuga inför poeten i syfte att komma honom nära. Allahs apostel ger den blivande mördaren klartecken att ljuga, så länge det gynnar islams sak. En natt mördar sedan Maslana och hans fosterbror poeten Ka´b. De återvänder med den mördades avhuggna huvud till profeten Muhammed, som då utbrister ”Allahu akbar” och prisar Allah för mordet på hans fiender.

En muslim får alltså ljuga för icke muslimer. Muslimen har både Allah och Muhammed som förebilder i att ljuga. Men det som är förvånande är att muslimer får också ljuga för muslimer, enligt islam! Muhammed lärde också ut att muslimer fick ljuga inför varandra:

Sahih Muslim Book 032, Number 6303
Humaid b. 'Abd al-Rahman b. 'Auf rapporterade att hans moder Umm Kulthum, dotter till 'Uqba b. Abu Mu'ait, och hon var en av de första emigranterna som förpliktade trohet till allahs budbärare (må frid vara över honom), sa att hon hörde Allahs budbärare Allahs budbärare (må frid vara över honom) säga: En lögnare är inte någon som försöker bringa försoningen mellan folk och pratar (för att förhindra tvister), eller förmedlar gott. Ibn Shihab sa att han inte hörde att undantag beviljades vad gäller att ljuga annat än i tre fall: I strid, för att bringa försoning mellan personer och mannen när han pratar med sin hustru och hustrun när hon pratar med sin man.

Enligt den här hadithen får muslimer ljuga för varandra. Det är även tillåtet för gifta par att ljuga för varandra!

Från den muslimska hemsidan muslimer.se har jag hittat det här märkliga citatet:

Det berättas att Asma 'bint Yazeed sade: Allahs sändebud sade: "Lögner är inte lämpligt utom i tre fall: när en man talar till sin hustru för att behaga henne, att ljuga på krigstid, och att ljuga för att åstadkomma försoning mellan folk. "

Det här citatet säger alltså att en muslim får ljuga i tre fall:
 

  1. när en man talar till sin hustru för att behaga henne
  2. att ljuga på krigstid
  3. att ljuga för att åstadkomma försoning mellan folk

 
Flera hadither återger att Muhammed sagt att löften inte behöver hållas, om man senare anser sig kunna dra fördel av ett löftesbrott. (se Sahih Muslim Book 015 nr 4058)

Detta kompletteras av citat från Al Ghazali(1056-1111), som anses som en av islams största filosofer. Han utvecklade begreppet "Taqija", som på arabiska kan betyda ’försiktighet’. I detta fall innebär det rent konkret att muslimer har rätt att ljuga för ”otrogna”, om det gagnar den ljugande muslimen eller islams sak.

”Nu och då är det din plikt att ljuga… vi bör ljuga, när sanningen leder till obehagliga resultat, men säga sanningen när den leder till goda resultat.”

Ordet "al-Taqiyya", (taqiah, Al-takeyya, Al-taqiyah, kitman) betyder bokstavligen: "Att dölja eller maskera sin tro, sina övertygelser, idéer, känslor, åsikter och/eller strategier vid en tid av påtaglig fara, antingen eller senare i tiden, för att rädda sig själv från fysisk och/eller känslomässig skada." En enklare översättning skulle kunna vara "Förställning".

 

Vad säger Bibeln om lögner och sanning?


2 Mos 20:16

Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

Åttonde budet i "10 Guds bud "säger att du skall inte ljuga.

4 Mos 23:19

Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det? 

 
Tit 1:2

och som ger hopp om evigt liv. Ja, evigt liv har Gud, som inte kan ljuga, utlovat från evighet.

Allah var bäst på att ljuga enligt islam läste vi tidigare, men här ser vi i bibeln att Gud inte kan ljuga. Med andra ord är islams gud Allah inte bibelns Gud.

Joh 8:44

Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.

Den som ljuger har djävulen till fader.

Joh 14:6

Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.


Joh 18:37

Pilatus sade: "Du är alltså en konung?" Jesus svarade: "Du säger själv att jag är en konung. Ja, för att vittna om sanningen är jag född, och därför har jag kommit till världen. Var och en som är av sanningen lyssnar till min röst."

 
Joh 17:3

Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus.


1 Tess 1:9

Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden.


1Joh 5:20

Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

I dessa sista citerade bibelord ser vi att bibelns Gud är den ende sanne Guden och att Jesus är Sanningen. Det finns ingen lögn i Gud och Jesus.

 

Källa
http://islamkritik.blogspot.se/2004/11/taqiah-synen-p-lgn-inom-islam.html
http://www.answering-islam.org/svenska/islam/allah-och-islam/taqiyyah.html
http://www.danielpipes.org/comments/65699
http://imittsverige.blogspot.se/2010/12/abd-al-haqq-kielan-ljuger-om-islam.html
http://metrobloggen.se/beliver/rattigheten-for-muslimer-att-ljuga-for-icke-muslimer-bara-det-gagnar-islam/
http://skafferigodis.blogspot.se/
http://www.muslim.se/fragorasvar/karaktaramoral/355-kan-han-ljuga-foer-sina-foeraeldrar.html

 
Ladda ner den här undervisningen som en pdf-fil!

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 22 maj 2012 17:07 | #islam #muhammed #koranen #islams lögner #muslimer #taqija | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

ulf lennart 15/4-2016, 15:35

jag lyssnade igaar paa Mehmet, daa han utfraagades av en journalst. Det osade, ja, Stank TAQIAH fraan boerjan till slut. Nej, Mehmet aer en brinnande ISLAMIST. lyssna paa klippet fraan Katarina igaar.

Svara


ulf lennart 15/4-2016, 16:04

Mehmet ser det som mycket gott, lovvaert och modigt att 'svenska' muslimer reser till Syrien foer att strida foer islam EFTERSOM han liknar det med de svenskar som frivilligt aakte foer att strida med finnarna under vinterkriget.

Svara


Kao 10/9-2016, 01:03

Svar till ulf lennart. Jag har läst mycket ur Koranen (har den på svenska hemma) och det finns så mycket människofientligt där, så att man baxnar över att folk 2016 kan leva efter såna många sammanhang. Det känns lömskt och fruktansvärt fel. Gäller även vissa av de dogmatiska kristna reglerna som sätter skam och skuld på oss alla och hindrar oss från att leva normala liv. Vi HAR redan våra levnadsregler, sprungna ur kristendomen, och de är i allmänhet bra. Så att vi människor kan leva tillsammans utan att ha ihjäl varandra. Det enda sättet att komma till rätta med religionshysteri från ALLA håll är att revidera religionsfriheten- Trots att den är en del av våra demokratiska fri- och rättigheter. Man ska inte hävda att vissa kultur- och religionsyttringar ska gälla här då man flyttar eller flyr hit. Jag vill heller inte ha något särskilt förbud annat än att man får sköta sina kultur. och religionsyttringar hemma eller i för dem avsedda lokaler. Det är ingenting man ska kasta i ansiktet på folk i sin omgivning. Vi lever i år 2016. Inte på medeltiden. Det måste man begripa. Vilken religion man än tillhör!!! // K

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, lördag 24 augusti 2019 kl. 11:32

Jesus söker: Bartolomeus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 24 augusti 2019 09:09

Bor på en plats där det är mycket seanser,yoga och människor som vänder sig till islam. Be att vi kan få se att människor kommer till tro på Jesus istället.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SAS: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

SAS: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Maria Eliasson: De ropade om Guds eld över Sverige

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Bertil Rosenius: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

SAS: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp