384 online! | Sidvisningar idag: 95 722 | Igår: 193 002 |

www.apg29.nu

Annons

Israel 70 år del 1 - Holger Nilsson

Holger Nilsson talar om det profetiska tidstecknet Israel som idag fyller 70 år som stat.


---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg mndag 14 maj 2018 13:48 | #holger nilsson #tidstecken #israel #flammor | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


16 kommentarer

Kalle

Gud kör med 360-dagars år så det är inte 70 årsdag. Den har redan varit.

Svara -   - 14/5-18 21:41 -


Lena Henricson

Tack Holger att du säger ifrån på skarpen! Det behövs! Må Gud förbarma sig över Sverige,som har en så negativ inställning till staten Israel. Svensken behöver en bättre kunskap i GUDS ORD,så att man förstår att Israel är landet som Gud har utvalt.

Svara -   - 14/5-18 23:25 -


Roger

Tack Holger för att sanningen kommer fram och Sverige behöver ett ledarskap som står upp för vårat älskade Israel .God bless you,

Svara -   - 15/5-18 08:07 -


nils

Som den Israelvän jag är,kan jag dock ej förstå det Övervåld som Israel utövar med 58 döda nu den 15 Maj.och många skadade för livet.

¤¤¤
Om jag ej läser fel i G.T.står det;Öga för Öga,Tand för Tand,Hand för Hand,Fot för Fot. 2Mos.21:24,strax efter de 10 budorden.
Det står ej 10 Ögon för 1 öga,eller 20 Tänder för en Tand och detta är hur Herren ser på Oproportionerligt våld!
Kan ej förstå varför Israel tex.. inte i stället Vattenbombar demonstranterna och samtidigt släcker de brinnande bildäcken?

Svara -   - 15/5-18 09:05 -


Johnny Haglund

Hur tänker vi? Israel har transporter av förnödenheter in i gasa, de själva förstör dessa vägar. Elleveranser står Israel för, utan att få betalt. Även dessa saboteras. Bakom det står hela världen och tycker det är synd om dem i Gasa för Israel försvarar sig. Bidragen de får, går till vapen och ammunition, samt till efterlevandeskydd, för dem som dött av att sabotera. Hade bidragen används till att bygga upp samhället, hade också ett fungerande arbete funnits mellan länderna. Israel skulle nog behållit gasa, och styrt över det. Då hade Gasas folk haft det bra nu. Se bara på Golanhöjden, man tycker inte det tillhör Israel. Ändå avfyrar man raketer dit. Vilka strider man emot. Guds beskydd till Israel, och grattis till att fått finnas i 70 år, trots världen.

Svara -   - 15/5-18 10:02 -


Tomas N

Svar till nils.

Håller med,ser inte det goda i övervåld. Israel coch USA har blivit kända genom begreppet "preemptive strike" ett ganska otrevligt koncept.

Men militära konflikter är svåra världen över och det finns etniska ,kulturella,religiösa och andra faktorer bakom alla konflikter och objektiv rapportering och respekterandet av dessa är svårt att uppnå.

Det är inte utan att man undrar hur det kunde bli så att FN och värdsenighteten släppte sin hand från denna världens mest koplicerade konflikt och lät Israel själv få vara förvaltare av den. Rasism är ett reellt begrepp som missförståtts på senare tid. Det förekommer tillsammans med andra skiljande faktorer och dessa måste överkommas i en strävan efter en rimlig fred och respekt för motståndaren och de de nationerna som har dessa konflikter kan inte lösa dem utan hjälp ,medling och krav från andra länder.

Sjufaldig hämnd är ett bibliskt begrepp,men något som är reserverat för Gud själv.

Tveklöst så agerar Israel efter den auktoritet som finns i gamla testamentet. Går det verkligen att välsigna allt som görs i Israels namn är frågan som nog är hos många nu.

Och det är ingen fråga som man kan rycka på axlarna åt

Svara -   - 15/5-18 11:47 -


Martin

Svar till Tomas N.

"Går det verkligen att välsigna allt som görs i Israels namn är frågan som nog är hos många nu."

Naturligtvis inte. Men det sorgliga tycker jag är på det sätt som Israel-frågan har tillåtits skugga evangeliet om Jesus Kristus. Hur ofta hör vi att Guds löfte till Abraham rör oss som tror på Jesus?

"Omskärelsens tecken fick han som bekräftelse på att han redan som oomskuren var rättfärdig genom sin tro. Så skulle han bli far till alla oomskurna som tror, så att dessa kunde räknas som rättfärdiga. Han skulle också bli far till de omskurna, för dem som inte bara är omskurna utan också följer trons väg, den som vår fader Abraham vandrade redan innan han blev omskuren." (Rom 4:11-12)

Här skriver Paulus tydligt att Abraham skulle bli far till de oomskurna som tror, och de omskurna som tror. Men det enda vi hör från kyrka och pastorer och kristna bloggar är att Abrahams löfte gäller de oomskurna som INTE tror.

Svara -   - 15/5-18 12:47 -


Martin

Svar till Martin.

Rättelse: ”gäller de OMSKURNA som inte tror”

Svara -   - 15/5-18 16:37 -


Kalle

Svar till nils.

Det är Hamas fel. Inte Israels. Vad ska dom göra när muren stormas? Hade det varit israeler som rusat i tiotusental mot beväpnade "palestinier", så hade alla israeler dött. Det är inte övervåld. Det är nödtvunget. Och dom varnade i förväg. Dom gjorde vad dom kunde för att förhindra detta.

Svara -   - 15/5-18 17:06 -


Tomas N

Nu har USA använt sin Veto rätt och stoppat en FN granskning av våldet vid Gaza. USA har praktiserat detta under lång tid och därmed hindrat neutralitet och insyn i Israelkonflikten.

Men när det är Assad eller någon annan som påstås ha gjort en överträdelse då väntar inte USA på internationellt bifall innan man bombar och sänder missiler.

Jag sätter inte mitt hopp till FN och anar vilken funktion de kommer att ha,men som det är nu så skulle de kunna vara till hjälp till att medla i svåra konflikter.

Jared Kuschner talar om fred och drömmars uppfyllelse samtidigt som man skjuter skarpt mot demonstranter.

Flygbladen som spreds i Gaza av UDD finns att se på Internet. Israel varnade,men inte ett ord om att man kommer skjuta skarpt.

Sedan frånsäger man sig ansvaret helt och lägger det på Hamas. Det är inte ärligt och jag gissar att detta tänk kommer från Talmud som är en förvrängning av Mose lag. Man får döda om det är indirekt.

Svara -   - 15/5-18 17:09 -


Mikael W

Hamas får ta på sig hela ansvaret för våldet vid Gaza. Har svårt att se att vare sig USA eller Israel gjort något direkt fel. Vad skulle i så fall det vara? Alla har rätt att försvara sig....även Judar

Svara -   - 15/5-18 17:44 -


nils

Svar till Kalle.

Varför inte använda Vattenbombning för att Kyla ned de Överhettade palestinierna,att använda lite fantasi.

Det som nu göra späder bara på Antisemitismen och Israel blir än mer avskytt!
Världen står oftast upp för den svage vilket Palestinierna vet och utnyttjar.
Har svårt att förstå hur Israel INTE tänker,för att försvara sitt rykte och anseende i Världen!

Svara -   - 15/5-18 19:24 -


Roger T. W.

Svar till Johnny Haglund.

Johnny, FN har betalat nödhjälp och kanske också administrationens löner i många år. Jag vet inte om det fortfarande pågår. Israel vill inte betala, trots att det ska göras på "ockuperade" områden. Kristna demonstranter kanske också råkade illa ut. De kristna glöms alltid bort och de är fler i landet än vad folk tror. Några unga pojkar blev arga över att vara bortglömda och konverterade till islam.

Den som vill Israel väl bör be att landet får klokare ledare, precis som jag ber för Sverige. Det är folket, landet och religionen som ska skyddas och då måste ledarna vara bra. Vi ska vara uthålliga i bönen.

Israel fick en riktig smäll nyligen, men vill inte erkänna det. Nyhetsrapporteringen är inte bra och det är inte lätt att reda ut vad som hände. Jag litar ofta på vad ryssarna säger och de hävdar att det var syrierna som slog till. Konflikten mellan Israel och Iran vill Ryssland inte lägga sig i. Netanyahu var med på Segerdagen och bar St. Georgbandet, ett segertecken. Där fick han poäng i Ryssland och som jag tidigare har påpekat är Putin en vän av Israel. Sharon talade ryska och besökte ofta Putin, utan att det rapporterades i Sverige. Det är så mycket svenskarna inte får veta.

Svara -   - 15/5-18 22:37 -


Andreas

Eftersom vi pratar om de profetiska landet Israel och de finns ett löfte om detta släkte skall inte förgås utan kommer få uppleva Jesus återkomst.

Snälla Christer hoppas du kan göra en artikel angående Zoltan Istvan och ledaren för transhumanism. Han har ett RFID-chip inopererat(666) och vill bli USA:s nästa president. Han har skrivit många märkliga böcker där han vill ersätta Jesus där han skall vara Gud och julen skall ersättas till artificiell intelligens. Skall jag vara ärlig så har jag nog aldrig upplevt en person stämma in så ordagrant på antikrist. Jag ser hur våra kontanter försvinner mer och mer hörde att senast 2023 skall allt var digitalt inga kontanter existerar. Denna teknik kommer vara inom en 5 års period överallt. SJ och SATS har redan börjat införa betalning med RFID chip. Gud uppmanar varje dag att prata kring detta. Jag får ingen ro har drömt drömmar om hur alla tvingas ta emot detta chip och skall bli uppkopplade likt en robot. Men de som slog mig mest att jag drömde om denna mannen Zoltan. Gud sa till mig säg till dina kristna syskon han är antikrist. Christer skriv gärna en artikel vi måste varna hör honom och denna teknik.

Svara -   - 16/5-18 03:26 -


Andreas

Transhumanism

https://www.youtube.com/watch?v=C14uszKt3zk
Zoltan Istvan ledaren för den nya tekniken och den nya newage religion.
Kristna vilseledda människor förbereder för Zoltan Istvan antikrist
https://www.christiantranshumanism.org/

Svara -   - 16/5-18 03:35 -


Andreas

Zoltan Istvans märkliga uttalanden att han i framtiden kommer vara Jesus. Sök kring hans böcker så ser ni hur kulisgt lik han är antikrist.

https://www.youtube.com/watch?v=D9ozrJ9CkFA

Svara -   - 16/5-18 03:38 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

9

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

24

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

15

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

1

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

21

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Annons


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, lördag 18 augusti 2018 kl. 12:19

Jesus söker: Ellen, Lena!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!


Dödsskjutningar i Sverige

Dödsskjutningar i Sverige

Hittade den här statistiken på Facebook om antal dödsskjutningar i Sverige från 2006 till 2017. Det har ökats drastiskt!

24

Läs allt!


Chockvärmen - Det brinner i luften

Idag när jag steg ut från min svala lägenhet blev jag chockad. Vilken värme som slog mot mig! Trots att det blåser så var det som att det brann i luften. 

27

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 10

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Detta är en avslutande artikel i denna serie om kursändringen som skett på eskatologins område.

6

Läs allt!


Bok som avslöjar katolska kyrkan passar inte in i Livets Ords katolskt influerade bokhandel

Läsarmejl av Pelle Lind 

Inga andra gudar av Per-Arne Imsen

Livets Ords bokhandel tar inte emot Per-Arne Imsens bästsäljande bok som avslöjar katolska kyrkan. 

Boken ”Inga andra gudar” har sålts mer än jag hade kunnat drömma om. Första upplagan håller nu på att ta slut. 

39

Läs allt!


Vem kommer med i uppryckandet?

Av Mikael Walfridsson 

Vem kommer med i uppryckandet?

På samma sätt som när vi talar om olika tidpunkt för uppryckandet, så finns det också olika syn på själva deltagande i uppryckandet. Där finns det olika syn på vem som egentligen får följa med när Jesus kommer tillbaka för att hämta sin församling. Det finns två olika tolkningar, där vi skiljer på delvis (partiell) och en fulltalig bortryckande.

8

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 9

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring som har skett kan till en stor del tillskrivas teologerna.

6

Läs allt!


Han fick se Stephen Hawking i helvetet och demoners angrepp på pastorer

Läsarmejl av nils 

Helvetet

Morgonen 15 April 2018 började jag, Cesar Sandova Honduras, tillbedja Herren och kl. 12 såg jag Herren började visa mig nya saker. Tänkte att Herren skulle fortsätta visa mer av himmelriket, men det var ej så. Då tog Herren min ande ut från kroppen, men denna gång till platsen av plågor.

146

Läs allt!


Baby profeterar om uppryckandet och att Jesus kommer

Detta måste du se! Oerhört gripande och starkt. Det lilla barnet Lily profeterar om uppryckandet och att Jesus - Kungen - kommer! 

29

Läs allt!


Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.

10

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 544 689 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 774 bloggartiklar, 87 247 kommentarer och 57 633 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp