982 online! | Sidvisningar idag: 173 048 | Igår: 171 455 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Israel 70 år del 1 - Holger Nilsson

Holger Nilsson talar om det profetiska tidstecknet Israel som idag fyller 70 år som stat.


---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 14 maj 2018 13:48 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


16 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kalle

Gud kör med 360-dagars år så det är inte 70 årsdag. Den har redan varit.

Svara -   - 14/5-18 21:41 -


Lena Henricson

Tack Holger att du säger ifrån på skarpen! Det behövs! Må Gud förbarma sig över Sverige,som har en så negativ inställning till staten Israel. Svensken behöver en bättre kunskap i GUDS ORD,så att man förstår att Israel är landet som Gud har utvalt.

Svara -   - 14/5-18 23:25 -


Roger

Tack Holger för att sanningen kommer fram och Sverige behöver ett ledarskap som står upp för vårat älskade Israel .God bless you,

Svara -   - 15/5-18 08:07 -


nils

Som den Israelvän jag är,kan jag dock ej förstå det Övervåld som Israel utövar med 58 döda nu den 15 Maj.och många skadade för livet.

¤¤¤
Om jag ej läser fel i G.T.står det;Öga för Öga,Tand för Tand,Hand för Hand,Fot för Fot. 2Mos.21:24,strax efter de 10 budorden.
Det står ej 10 Ögon för 1 öga,eller 20 Tänder för en Tand och detta är hur Herren ser på Oproportionerligt våld!
Kan ej förstå varför Israel tex.. inte i stället Vattenbombar demonstranterna och samtidigt släcker de brinnande bildäcken?

Svara -   - 15/5-18 09:05 -


Johnny Haglund

Hur tänker vi? Israel har transporter av förnödenheter in i gasa, de själva förstör dessa vägar. Elleveranser står Israel för, utan att få betalt. Även dessa saboteras. Bakom det står hela världen och tycker det är synd om dem i Gasa för Israel försvarar sig. Bidragen de får, går till vapen och ammunition, samt till efterlevandeskydd, för dem som dött av att sabotera. Hade bidragen används till att bygga upp samhället, hade också ett fungerande arbete funnits mellan länderna. Israel skulle nog behållit gasa, och styrt över det. Då hade Gasas folk haft det bra nu. Se bara på Golanhöjden, man tycker inte det tillhör Israel. Ändå avfyrar man raketer dit. Vilka strider man emot. Guds beskydd till Israel, och grattis till att fått finnas i 70 år, trots världen.

Svara -   - 15/5-18 10:02 -


Tomas N

Svar till nils.

Håller med,ser inte det goda i övervåld. Israel coch USA har blivit kända genom begreppet "preemptive strike" ett ganska otrevligt koncept.

Men militära konflikter är svåra världen över och det finns etniska ,kulturella,religiösa och andra faktorer bakom alla konflikter och objektiv rapportering och respekterandet av dessa är svårt att uppnå.

Det är inte utan att man undrar hur det kunde bli så att FN och värdsenighteten släppte sin hand från denna världens mest koplicerade konflikt och lät Israel själv få vara förvaltare av den. Rasism är ett reellt begrepp som missförståtts på senare tid. Det förekommer tillsammans med andra skiljande faktorer och dessa måste överkommas i en strävan efter en rimlig fred och respekt för motståndaren och de de nationerna som har dessa konflikter kan inte lösa dem utan hjälp ,medling och krav från andra länder.

Sjufaldig hämnd är ett bibliskt begrepp,men något som är reserverat för Gud själv.

Tveklöst så agerar Israel efter den auktoritet som finns i gamla testamentet. Går det verkligen att välsigna allt som görs i Israels namn är frågan som nog är hos många nu.

Och det är ingen fråga som man kan rycka på axlarna åt

Svara -   - 15/5-18 11:47 -


Martin

Svar till Tomas N.

"Går det verkligen att välsigna allt som görs i Israels namn är frågan som nog är hos många nu."

Naturligtvis inte. Men det sorgliga tycker jag är på det sätt som Israel-frågan har tillåtits skugga evangeliet om Jesus Kristus. Hur ofta hör vi att Guds löfte till Abraham rör oss som tror på Jesus?

"Omskärelsens tecken fick han som bekräftelse på att han redan som oomskuren var rättfärdig genom sin tro. Så skulle han bli far till alla oomskurna som tror, så att dessa kunde räknas som rättfärdiga. Han skulle också bli far till de omskurna, för dem som inte bara är omskurna utan också följer trons väg, den som vår fader Abraham vandrade redan innan han blev omskuren." (Rom 4:11-12)

Här skriver Paulus tydligt att Abraham skulle bli far till de oomskurna som tror, och de omskurna som tror. Men det enda vi hör från kyrka och pastorer och kristna bloggar är att Abrahams löfte gäller de oomskurna som INTE tror.

Svara -   - 15/5-18 12:47 -


Martin

Svar till Martin.

Rättelse: ”gäller de OMSKURNA som inte tror”

Svara -   - 15/5-18 16:37 -


Kalle

Svar till nils.

Det är Hamas fel. Inte Israels. Vad ska dom göra när muren stormas? Hade det varit israeler som rusat i tiotusental mot beväpnade "palestinier", så hade alla israeler dött. Det är inte övervåld. Det är nödtvunget. Och dom varnade i förväg. Dom gjorde vad dom kunde för att förhindra detta.

Svara -   - 15/5-18 17:06 -


Tomas N

Nu har USA använt sin Veto rätt och stoppat en FN granskning av våldet vid Gaza. USA har praktiserat detta under lång tid och därmed hindrat neutralitet och insyn i Israelkonflikten.

Men när det är Assad eller någon annan som påstås ha gjort en överträdelse då väntar inte USA på internationellt bifall innan man bombar och sänder missiler.

Jag sätter inte mitt hopp till FN och anar vilken funktion de kommer att ha,men som det är nu så skulle de kunna vara till hjälp till att medla i svåra konflikter.

Jared Kuschner talar om fred och drömmars uppfyllelse samtidigt som man skjuter skarpt mot demonstranter.

Flygbladen som spreds i Gaza av UDD finns att se på Internet. Israel varnade,men inte ett ord om att man kommer skjuta skarpt.

Sedan frånsäger man sig ansvaret helt och lägger det på Hamas. Det är inte ärligt och jag gissar att detta tänk kommer från Talmud som är en förvrängning av Mose lag. Man får döda om det är indirekt.

Svara -   - 15/5-18 17:09 -


Mikael W

Hamas får ta på sig hela ansvaret för våldet vid Gaza. Har svårt att se att vare sig USA eller Israel gjort något direkt fel. Vad skulle i så fall det vara? Alla har rätt att försvara sig....även Judar

Svara -   - 15/5-18 17:44 -


nils

Svar till Kalle.

Varför inte använda Vattenbombning för att Kyla ned de Överhettade palestinierna,att använda lite fantasi.

Det som nu göra späder bara på Antisemitismen och Israel blir än mer avskytt!
Världen står oftast upp för den svage vilket Palestinierna vet och utnyttjar.
Har svårt att förstå hur Israel INTE tänker,för att försvara sitt rykte och anseende i Världen!

Svara -   - 15/5-18 19:24 -


Roger T. W.

Svar till Johnny Haglund.

Johnny, FN har betalat nödhjälp och kanske också administrationens löner i många år. Jag vet inte om det fortfarande pågår. Israel vill inte betala, trots att det ska göras på "ockuperade" områden. Kristna demonstranter kanske också råkade illa ut. De kristna glöms alltid bort och de är fler i landet än vad folk tror. Några unga pojkar blev arga över att vara bortglömda och konverterade till islam.

Den som vill Israel väl bör be att landet får klokare ledare, precis som jag ber för Sverige. Det är folket, landet och religionen som ska skyddas och då måste ledarna vara bra. Vi ska vara uthålliga i bönen.

Israel fick en riktig smäll nyligen, men vill inte erkänna det. Nyhetsrapporteringen är inte bra och det är inte lätt att reda ut vad som hände. Jag litar ofta på vad ryssarna säger och de hävdar att det var syrierna som slog till. Konflikten mellan Israel och Iran vill Ryssland inte lägga sig i. Netanyahu var med på Segerdagen och bar St. Georgbandet, ett segertecken. Där fick han poäng i Ryssland och som jag tidigare har påpekat är Putin en vän av Israel. Sharon talade ryska och besökte ofta Putin, utan att det rapporterades i Sverige. Det är så mycket svenskarna inte får veta.

Svara -   - 15/5-18 22:37 -


Andreas

Eftersom vi pratar om de profetiska landet Israel och de finns ett löfte om detta släkte skall inte förgås utan kommer få uppleva Jesus återkomst.

Snälla Christer hoppas du kan göra en artikel angående Zoltan Istvan och ledaren för transhumanism. Han har ett RFID-chip inopererat(666) och vill bli USA:s nästa president. Han har skrivit många märkliga böcker där han vill ersätta Jesus där han skall vara Gud och julen skall ersättas till artificiell intelligens. Skall jag vara ärlig så har jag nog aldrig upplevt en person stämma in så ordagrant på antikrist. Jag ser hur våra kontanter försvinner mer och mer hörde att senast 2023 skall allt var digitalt inga kontanter existerar. Denna teknik kommer vara inom en 5 års period överallt. SJ och SATS har redan börjat införa betalning med RFID chip. Gud uppmanar varje dag att prata kring detta. Jag får ingen ro har drömt drömmar om hur alla tvingas ta emot detta chip och skall bli uppkopplade likt en robot. Men de som slog mig mest att jag drömde om denna mannen Zoltan. Gud sa till mig säg till dina kristna syskon han är antikrist. Christer skriv gärna en artikel vi måste varna hör honom och denna teknik.

Svara -   - 16/5-18 03:26 -


Andreas

Transhumanism

https://www.youtube.com/watch?v=C14uszKt3zk
Zoltan Istvan ledaren för den nya tekniken och den nya newage religion.
Kristna vilseledda människor förbereder för Zoltan Istvan antikrist
https://www.christiantranshumanism.org/

Svara -   - 16/5-18 03:35 -


Andreas

Zoltan Istvans märkliga uttalanden att han i framtiden kommer vara Jesus. Sök kring hans böcker så ser ni hur kulisgt lik han är antikrist.

https://www.youtube.com/watch?v=D9ozrJ9CkFA

Svara -   - 16/5-18 03:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

28

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

1

Läs allt!


Du ska inte mata trollen

Du ska inte mata trollen

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat.

Läs allt!


Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Läs allt!


I Bibeln drack de vin

I Bibeln drack de vin, ja till och med Jesus och han blev anklagad och förtalad på grund av det. Men du såg Jesus aldrig full. Vinet var ingen last för honom. 

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

62

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

10

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

5

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, måndag 15 oktober 2018 kl. 21:14

Jesus söker: Hedvig, Hillevi!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Barn mår dåligt av Pride

På Engelska skolan i Umeå måste alla barn delta i  Pride-veckan som arrangeras på skolan. En förälder betättar: Mitt barn kom hem från skolans Pride-vecka och sa att hon mådde dåligt. 

8

Läs allt!


Klimatet?

Läsarmejl av LeifA 

Klimatet

Hörde på nyheterna om FN:s rapport att det är bråttom att minska utsläppen.

15

Läs allt!


Varför gå till kyrkan?

Måste man gå till kyrkan varje vecka om man är kristen? Vad är poängen med det?

73

Läs allt!


Den 10 december skriver medlemsländerna i FN under om fri invandring

Den 10 december skrivs ett dokument under i FN som i princip öppnar upp för fri invandring.

41

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 364 613 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 945 bloggartiklar, 90 776 kommentarer och 58 984 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp