495 online! | Sidvisningar idag: 36 270 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Israel 70 år del 1 - Holger Nilsson

Holger Nilsson talar om det profetiska tidstecknet Israel som idag fyller 70 år som stat.


---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 14 maj 2018 13:48 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


16 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kalle

Gud kör med 360-dagars år så det är inte 70 årsdag. Den har redan varit.

Svara -   - 14/5-18 21:41 -


Lena Henricson

Tack Holger att du säger ifrån på skarpen! Det behövs! Må Gud förbarma sig över Sverige,som har en så negativ inställning till staten Israel. Svensken behöver en bättre kunskap i GUDS ORD,så att man förstår att Israel är landet som Gud har utvalt.

Svara -   - 14/5-18 23:25 -


Roger

Tack Holger för att sanningen kommer fram och Sverige behöver ett ledarskap som står upp för vårat älskade Israel .God bless you,

Svara -   - 15/5-18 08:07 -


nils

Som den Israelvän jag är,kan jag dock ej förstå det Övervåld som Israel utövar med 58 döda nu den 15 Maj.och många skadade för livet.

¤¤¤
Om jag ej läser fel i G.T.står det;Öga för Öga,Tand för Tand,Hand för Hand,Fot för Fot. 2Mos.21:24,strax efter de 10 budorden.
Det står ej 10 Ögon för 1 öga,eller 20 Tänder för en Tand och detta är hur Herren ser på Oproportionerligt våld!
Kan ej förstå varför Israel tex.. inte i stället Vattenbombar demonstranterna och samtidigt släcker de brinnande bildäcken?

Svara -   - 15/5-18 09:05 -


Johnny Haglund

Hur tänker vi? Israel har transporter av förnödenheter in i gasa, de själva förstör dessa vägar. Elleveranser står Israel för, utan att få betalt. Även dessa saboteras. Bakom det står hela världen och tycker det är synd om dem i Gasa för Israel försvarar sig. Bidragen de får, går till vapen och ammunition, samt till efterlevandeskydd, för dem som dött av att sabotera. Hade bidragen används till att bygga upp samhället, hade också ett fungerande arbete funnits mellan länderna. Israel skulle nog behållit gasa, och styrt över det. Då hade Gasas folk haft det bra nu. Se bara på Golanhöjden, man tycker inte det tillhör Israel. Ändå avfyrar man raketer dit. Vilka strider man emot. Guds beskydd till Israel, och grattis till att fått finnas i 70 år, trots världen.

Svara -   - 15/5-18 10:02 -


Tomas N

Svar till nils.

Håller med,ser inte det goda i övervåld. Israel coch USA har blivit kända genom begreppet "preemptive strike" ett ganska otrevligt koncept.

Men militära konflikter är svåra världen över och det finns etniska ,kulturella,religiösa och andra faktorer bakom alla konflikter och objektiv rapportering och respekterandet av dessa är svårt att uppnå.

Det är inte utan att man undrar hur det kunde bli så att FN och värdsenighteten släppte sin hand från denna världens mest koplicerade konflikt och lät Israel själv få vara förvaltare av den. Rasism är ett reellt begrepp som missförståtts på senare tid. Det förekommer tillsammans med andra skiljande faktorer och dessa måste överkommas i en strävan efter en rimlig fred och respekt för motståndaren och de de nationerna som har dessa konflikter kan inte lösa dem utan hjälp ,medling och krav från andra länder.

Sjufaldig hämnd är ett bibliskt begrepp,men något som är reserverat för Gud själv.

Tveklöst så agerar Israel efter den auktoritet som finns i gamla testamentet. Går det verkligen att välsigna allt som görs i Israels namn är frågan som nog är hos många nu.

Och det är ingen fråga som man kan rycka på axlarna åt

Svara -   - 15/5-18 11:47 -


Martin

Svar till Tomas N.

"Går det verkligen att välsigna allt som görs i Israels namn är frågan som nog är hos många nu."

Naturligtvis inte. Men det sorgliga tycker jag är på det sätt som Israel-frågan har tillåtits skugga evangeliet om Jesus Kristus. Hur ofta hör vi att Guds löfte till Abraham rör oss som tror på Jesus?

"Omskärelsens tecken fick han som bekräftelse på att han redan som oomskuren var rättfärdig genom sin tro. Så skulle han bli far till alla oomskurna som tror, så att dessa kunde räknas som rättfärdiga. Han skulle också bli far till de omskurna, för dem som inte bara är omskurna utan också följer trons väg, den som vår fader Abraham vandrade redan innan han blev omskuren." (Rom 4:11-12)

Här skriver Paulus tydligt att Abraham skulle bli far till de oomskurna som tror, och de omskurna som tror. Men det enda vi hör från kyrka och pastorer och kristna bloggar är att Abrahams löfte gäller de oomskurna som INTE tror.

Svara -   - 15/5-18 12:47 -


Martin

Svar till Martin.

Rättelse: ”gäller de OMSKURNA som inte tror”

Svara -   - 15/5-18 16:37 -


Kalle

Svar till nils.

Det är Hamas fel. Inte Israels. Vad ska dom göra när muren stormas? Hade det varit israeler som rusat i tiotusental mot beväpnade "palestinier", så hade alla israeler dött. Det är inte övervåld. Det är nödtvunget. Och dom varnade i förväg. Dom gjorde vad dom kunde för att förhindra detta.

Svara -   - 15/5-18 17:06 -


Tomas N

Nu har USA använt sin Veto rätt och stoppat en FN granskning av våldet vid Gaza. USA har praktiserat detta under lång tid och därmed hindrat neutralitet och insyn i Israelkonflikten.

Men när det är Assad eller någon annan som påstås ha gjort en överträdelse då väntar inte USA på internationellt bifall innan man bombar och sänder missiler.

Jag sätter inte mitt hopp till FN och anar vilken funktion de kommer att ha,men som det är nu så skulle de kunna vara till hjälp till att medla i svåra konflikter.

Jared Kuschner talar om fred och drömmars uppfyllelse samtidigt som man skjuter skarpt mot demonstranter.

Flygbladen som spreds i Gaza av UDD finns att se på Internet. Israel varnade,men inte ett ord om att man kommer skjuta skarpt.

Sedan frånsäger man sig ansvaret helt och lägger det på Hamas. Det är inte ärligt och jag gissar att detta tänk kommer från Talmud som är en förvrängning av Mose lag. Man får döda om det är indirekt.

Svara -   - 15/5-18 17:09 -


Mikael W

Hamas får ta på sig hela ansvaret för våldet vid Gaza. Har svårt att se att vare sig USA eller Israel gjort något direkt fel. Vad skulle i så fall det vara? Alla har rätt att försvara sig....även Judar

Svara -   - 15/5-18 17:44 -


nils

Svar till Kalle.

Varför inte använda Vattenbombning för att Kyla ned de Överhettade palestinierna,att använda lite fantasi.

Det som nu göra späder bara på Antisemitismen och Israel blir än mer avskytt!
Världen står oftast upp för den svage vilket Palestinierna vet och utnyttjar.
Har svårt att förstå hur Israel INTE tänker,för att försvara sitt rykte och anseende i Världen!

Svara -   - 15/5-18 19:24 -


Roger T. W.

Svar till Johnny Haglund.

Johnny, FN har betalat nödhjälp och kanske också administrationens löner i många år. Jag vet inte om det fortfarande pågår. Israel vill inte betala, trots att det ska göras på "ockuperade" områden. Kristna demonstranter kanske också råkade illa ut. De kristna glöms alltid bort och de är fler i landet än vad folk tror. Några unga pojkar blev arga över att vara bortglömda och konverterade till islam.

Den som vill Israel väl bör be att landet får klokare ledare, precis som jag ber för Sverige. Det är folket, landet och religionen som ska skyddas och då måste ledarna vara bra. Vi ska vara uthålliga i bönen.

Israel fick en riktig smäll nyligen, men vill inte erkänna det. Nyhetsrapporteringen är inte bra och det är inte lätt att reda ut vad som hände. Jag litar ofta på vad ryssarna säger och de hävdar att det var syrierna som slog till. Konflikten mellan Israel och Iran vill Ryssland inte lägga sig i. Netanyahu var med på Segerdagen och bar St. Georgbandet, ett segertecken. Där fick han poäng i Ryssland och som jag tidigare har påpekat är Putin en vän av Israel. Sharon talade ryska och besökte ofta Putin, utan att det rapporterades i Sverige. Det är så mycket svenskarna inte får veta.

Svara -   - 15/5-18 22:37 -


Andreas

Eftersom vi pratar om de profetiska landet Israel och de finns ett löfte om detta släkte skall inte förgås utan kommer få uppleva Jesus återkomst.

Snälla Christer hoppas du kan göra en artikel angående Zoltan Istvan och ledaren för transhumanism. Han har ett RFID-chip inopererat(666) och vill bli USA:s nästa president. Han har skrivit många märkliga böcker där han vill ersätta Jesus där han skall vara Gud och julen skall ersättas till artificiell intelligens. Skall jag vara ärlig så har jag nog aldrig upplevt en person stämma in så ordagrant på antikrist. Jag ser hur våra kontanter försvinner mer och mer hörde att senast 2023 skall allt var digitalt inga kontanter existerar. Denna teknik kommer vara inom en 5 års period överallt. SJ och SATS har redan börjat införa betalning med RFID chip. Gud uppmanar varje dag att prata kring detta. Jag får ingen ro har drömt drömmar om hur alla tvingas ta emot detta chip och skall bli uppkopplade likt en robot. Men de som slog mig mest att jag drömde om denna mannen Zoltan. Gud sa till mig säg till dina kristna syskon han är antikrist. Christer skriv gärna en artikel vi måste varna hör honom och denna teknik.

Svara -   - 16/5-18 03:26 -


Andreas

Transhumanism

https://www.youtube.com/watch?v=C14uszKt3zk
Zoltan Istvan ledaren för den nya tekniken och den nya newage religion.
Kristna vilseledda människor förbereder för Zoltan Istvan antikrist
https://www.christiantranshumanism.org/

Svara -   - 16/5-18 03:35 -


Andreas

Zoltan Istvans märkliga uttalanden att han i framtiden kommer vara Jesus. Sök kring hans böcker så ser ni hur kulisgt lik han är antikrist.

https://www.youtube.com/watch?v=D9ozrJ9CkFA

Svara -   - 16/5-18 03:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:31

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 629 132 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp