571 online! | Sidvisningar idag: 63 235 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Israel och Jerusalem - Guds profetiska klocka närmar sig tolv

Läsarmejl av nils

Ända sedan Jesus i Matt. 24: 32-33 talade om Fikonträdet Israels begynnande grönska med löv som spricker ut, vet vi att Vi lever i tidens slut. När FN 1947 beslutat om Israels land för Judarna efter 2000 år började Guds klocka gå.

I Luk. 21: 24 uttalade Jesus en dom att de skola bliva bortförda till allehanda hednafolk "Och Jerusalem skall bliva förtrampat av hedningarna, Till dess att hedningarnas tider är fullbordade. " Tror ej att när Israel 1967 återtog Jerusalem, det vara slutet av dessa tider då de ej ännu ej har Tempelplatsen.

Nu då hedningarnas tider börjar att närma sig slutet, då tar Herren sig an sitt egendomsfolk, för Han verkar ej samtidigt med hedningarna och Israel. I Rom. 11: 25-26 yppar Paulus denna hemlighet: "Förstockelse har drabbat en del av Israel och Skall Fortfara, tills Hedningarna i Fulltalig skara har kommit in. Och så skall hela Israel bliva frälst som det är skrivet: Från Sion skall förlossaren komma, Han skall skaffa bort all OGudaktighet från Jakob. "

Hedningarnas fulltalighet är ett religiöst uttryck, som började när Församlingen föddes. När nu 50 år passerat står Israel och Jerusalem åter i världens blickpunkt. Israel är likt navet i ett Cykelhjul, vars ekrar från världens olika länder går i navet. Hela Världens öde är beroende av detta lilla land, bara någon % av Arabvärldens länder.

Herrens ord i Sak. 2: 8, "Ty den som rör eder, han rör min ögonsten, "visar hur viktig och betydelsefull Jerusalem är. Och Herren, Skaparen av Himmel och Jord Han kallar Israel för "Mitt Land, "i sitt Ord. Det som Nu sker tycks vara uppfyllelsen av Sak. 12: 2-3. "Se, Jag skall göra Jerusalem till en Berusningens Kalk för alla folk runt omkring. Och det skall ske på den tiden att Jag skall göra Jerusalem till en lyftesten för alla folk: var och en som försöker lyfta den skall illa sarga sig därpå. Och alla jordens folk skola församla sig mot det. "

I FN-s generalförsaml. omröstning om flytten av USA-s ambassad till Jerusalem 21 december 17 röstade 128 länder mot Israel, 9 länder var för och 35 avstod att rösta av 172 stater. USA-s ambassadör Nikki Haley svarade att det är USA-s ensak var de vill ha sin ambassad Det blir 74% av jordens folk var emot Israel, och visar hur Guds profetiska klocka går.

Det kommer att bliva Krig säger Sak. 12: 9 och Herren skall då strida för Israel, "Och Jag skall på den tiden sätta mig i sinnet att förgöra Alla folk som kommer mot Jerusalem. " Mika 4: 11-12 förklarar Guds rådslut så, "Nu har många hednafolk församlat sig mot dig och de säga: "Må hon vara skändad, så att våra ögon få skåda med lust på Sion. " Men dessa känna icke Herrens tankar, de förstå Icke Hans Rådslut, att Han har samlat dem som kärvar till Tröskplatsen. Upp då och tröska du dotter Sion. "

I Sak. 14: 12-14 säger Herren: "Han skall låta deras kött ruttna medan de ännu står på sina fötter: deras ögon skall ruttna i sina hålor, och deras tunga skall ruttna i deras munnar. Herren skall sända en förvirring bland de: de skola bära hand på varandra och den enes Hand skall lyftas mot den andre. "

Sak. 14: 4 fortsätter: "Och Han skall den dagen stå med sina fötter på Oljeberget gent emot Jerusalem österut: och Oljeberget skall rämna mitt itu mot öster och väster till en mycket stor dal. " Änglarnas ord när Jesus blev upptagen till himlen i Apg. 1: 11 var. "Denne Jesus som har blivit upptagen från eder till himlen, Han skall komma igen på Samma Sätt som I har sett Honom fara upp till himmelen, " alltså till Oljeberget.

Sak. 14: 5 fortsätter. "I skall fly som I flydde för jordbävningen i Ussias, Juda konungs tid, " när Jesus står på Oljeberget. Geologer sägs ha funnit en förkastning från norr till söder i Israel, med tecken på en stor forntida jordbävning. I Amos 1: 1 står om Amos: "vad han skådade ang. Israel i Ussias, Juda konungs. . . Tid, Två år före Jordbävningen. "

Det talas om en stor jordbävning i Jerusalem i Upp. 11: 13, efter att de två vittnena efter 3: 5 år dödades och sedan steg upp till himlen, efter att de hade uppstått från döden.

Då Jesus stiger ned på Oljeberget inträffar det stora Undret som Sak. 12: 10 beskriver, "Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall Jag utgjuta en Nådens och Bönens Ande, så att de se upp till Mig och Se vem de har stungit. Och de skola hålla dödsklagan efter Honom som man håller dödsklagan efter ende sonen och skola Bittert sörja Honom som man sörjer sin förstfödde. "

Jag tror att Jesus då visar såren efter Korsfästelsen för dem, det synliga äkta Beviset att Jesus Kristus verkligen Var och Är Israels efterlängtade och rätte Messias!

Det kommer att ske saker fort när klockan nu närmar sig 12 Midnatt, och Rom 9: 28 säger: "Ty Dom skall Herren hålla på jorden, en Slutdom som avgör saken Med hast!" Jesu uppmaning är: "Men vaken alltjämt och bedjen att I mån kunna undfly allt detta som skall komma, och kunna Bestå inför Människosonen. "Luk. 21: 36.

nils

Läsarmejl


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 9 januari 2018 12:13 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


58 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Tomas N

Vi hoppas och tror på det bästa. Men i omvändelsen så är det förutom Guds nåd ,kraft och kärlek något som alltid måste ske. Man måste lägga ned det som inte är Guds väg för att kunna både se och ta emot Jesus.

Därför omvänder sig nästan alla när man inte är som starkast. Många omvänder sig från tomheten som finns i rikedomar,sin egen ära och berömmelse ,Buddhism,Islam,och andra religioner som inte kan mäta sig mot den högste Guden.

Men judar som anser sig tillhöra den högste Guden och väntar på ett löfte som de anser sig ha fått att regera över alla folk kommer svårligen att omvända sig. Kan det inte vara så att det som Gud bjuder genom sin Son frälsaren är ett sämre erbjudande än det de hoppas och väntat på i mera än tusen år.

Jag vill tro att många judar nu framöver genom olika församlingar som arbetar i Israel omvänder sig,men den stora omvändelsen verkar inte rimlig.

Israeler och judar är inte heller mera immuna mot antikrist och hans löften och agenda än andra utan kommer troligen vara minst lika mottagliga för det som vi andra.

Innan slutet så kommer det vara en strid för varje själ,det är helt säkert

Svara -   - 9/1-18 13:29 -


Bertil Rosenius

Bra Nils!

Vi måsta påminna oss om detta och våga ställa en fråga i anslutning till vad du skriver.

Skall vi fortsätta bygga på vår "panelade hus", är det inte dags för omprioritering?

Svara -   - 9/1-18 13:45 -


AnnMarie

Nils

Judarna får alltså det synliga beviset på vem Jesus är då Han visar dem såren efter korsfästelsen.Ja det kanske de får men hur tror du det går för dem som inte får några synliga bevis.Det handlar ju om tro,inte synliga bevis.

Svara -   - 9/1-18 14:00 -


BrorK

Nu är ju i och för sig inte FN någon representant för folken, utan snarare den maktelit som försöker styra folken i sin riktning. Dessutom är FN 2017 ett helt annat FN än 1947 som då knappast hade någon legal mening sett ur ett globalt perspektiv utan bestod av segermakterna i WWII.

Svara -   - 9/1-18 14:13 -


nils

Svar till AnnMarie.

.

Jag tolkar ordet bokstavligt,att "De Skall Se,vem de har Stungit,"Jesu uppstungna sida och såren i händer och fötterna.
De behöver detta Bevis efter årtusenden av förnekelsen av Jesus Kristus,som Messias!

Svara -   - 9/1-18 15:17 -


nils

Svar till BrorK.

Det centrala i denna omröstning är ju hur den visar att det profetiska ordet,alltmer går i uppfyllelse enl.Sak 12 och 14 kapitel.

Det är den andliga striden som alltmer intensifieras mellan Herren och Hans fiende.
FN och andra Politiska organ är bara Spelbrickor i detta ändetidens drama.

Svara -   - 9/1-18 15:38 -


AnnMarie

Nils

Jag vet att det står så men varför tror du att just de behöver ett synligt bevis på att det faktiskt är deras Messias.Tror du inte att andra också kan behöva det då de inte kan tro?

Svara -   - 9/1-18 15:44 -


Katrina

Läs Bibeln, be Herren förstånd att förstår Skriften. Be Herren lära dig om vad som nu sker.

Frid

Svara -   - 9/1-18 16:20 -


Britt

TACK Nils för det du skriver om Israel!!

Herren har fäst sitt namn på Jerusalem! Föreställ dig den dag när man på satellitbilderna upptäckte att det stod Guds namn på bergssidorna utanför Jerusalem. På bilden ser man de hebreiska bokstäverna JHVH som framträder tydligt. Samma namn som Herren uppenbarade för Mose, när Mose frågade efter det.

Det heliga Gudsnamnet JHVH. Jag Är den Jag Är.

Vilka planer politiker eller regeringar än har för Israel så står det tydligt att Gud säger : "Det är mitt" Den som rör vid Jerusalem, rör vid min ögonsten.

Den som rör Jerusalem kommer det att gå illa för!!

Guds frid!

Svara -   - 9/1-18 16:37 -


hallbert@hotmail.se

Svar till AnnMarie.

När nu vår Herre förbarmar sig över Israel (Rom.11:32), då kan han näppeligen inte heller förkasta de övriga folken. Upp. 21:24 Endast de som dras med i "den stundande striden" riskerar att gå förlorade. Upp.20:9

Det är ju det Jesus säger, att de som tror på honom inte skall gå förlorade, utan hava evigt liv. Han nämner inget om vad som skall ske med dem, som inte har kommit till tro.

Slutdomen över världen förutsätter, att alla som har levat är på jorden vid den tidpunkten och den kan vara här nu. Matt.19:28

Svara -   - 9/1-18 16:44 -


nils

Svar till AnnMarie.

Jesus har redan visat sina sår för fler under NDU-upplevelser,och gjorde det även för lärjungen Tomas efter sin uppståndelse.

Herren vet och avgör bäst när Han vill visa sina sår,kära syster AnnMarie.

Svara -   - 9/1-18 17:37 -


Prinsen

Ingen nämner nåt att utan den Helige Ande, utan att bli född på nytt, så kan ingen bliva frälst. Guds försoningsverk genom Jesus är detsamma igår som idag.

Utan Helige Ande kan man INTE känna Jesus.
Att ta några Bibelverser och påstå det ena, än det andra, är beklagligt samt förrädiskt. Det är ett annat evangelium.
Nu ska känna att tiden är nära! Ja, genom Helige Ande som är i er. Inte ska vi då tolka fikonträdet med något som sker i världen? Vi ska känna det i oss, att förlossningens tid är nära.
Vem är detta skrivet för - den frälste eller några andra som inte ens tagit upp skriften?
Verkligen skriver jag, se nu till att ingen vilseleder er, för många ska komma på fall, i den sista tiden.

Svara -   - 9/1-18 17:56 -


AnnMarie

Prinsen

Det var intressant kan du förtydliga lite för en som är lite seg idag?☺

Svara -   - 9/1-18 18:06 -


nils

Svar till Prinsen .

Kära Prinsen-broder,menar du att alla ord i G.T av dess profeter och Jesu ord om Tidstecken,och hela Upp-boken skulle sakna betydelse?

Varför så många ord om Tidstecken och dess avslutning om det skulle vara utan värde?
D.H-Ande använder Guds ord för att vägleda oss och beskydda oss från Villfarelse denna tidens förvillelser.
Helt rätt sade Jesus at," Sanningens ande Ande skall leda oss fram till hela Sanningen.
Ty han skall icke tala av sig själv,utan vad Han hör allt det skall Han tala;Och Han skall förkunna för eder vad komma skall.
Han skall förhärliga Mig,ty av Mitt skall Han taga och skall förkunna det för eder.Joh.16.
Alltså använder D.H.Ande Jesu ord när han leder oss,och även förkunnar vad komma skall.
Men jag instämmer i att vi Måste Söka D.H.Andes hjälp att tyda och förstå det Profetiska ordet,och att leva därefter!

Svara -   - 9/1-18 19:06 -


Prinsen

Svar till AnnMarie.

Hur ska jag kunna sammanfatta det som egentligen är elementära kunskaper?

När inte ens Nicodemus kunde förstå den spirituella aspekten?
Man får stånga sig blodig med sionistteologerna och detta överlåter jag hellre åt HA som får leda dem.
Min devis är, att tar man en bibelvers från NT, bör man ta upp till 10 verser från GT (inkl några från NT) som styrker det man hävdar. Man använder sig av betydelser samt bildspråk - och man är noga med att ens tes inte står i motsatsförhållande.
Fokuseringen på dagens Israel är inte sunt enligt min mening. Hela Bibeln är full med Ändetidsverser, på DEN DAGEN - och det handlar om hur du ska stå på Guds vredesdag, domsdagen, försoningsdagen då vi ska uppstå med nya kroppar, inte i din egna rättfärdighet, utan i någon annans - Jesus Kristus.
Att bara tro på Gud är inte tillräckligt. Att bara be halvhjärtat utan att lyda Anden, eller att inte utföra sina uppgifter lär göra att många inte har tillräckligt med olja, Helig Ande, de har en trött ande.
Vi går nu in i en tid där Herren jobbar genom Helig Ande för att gallra ut och leda in på rättfärdig väg.
Måna nu om varandra bröder och systrar.
Att Haleluja sig över staten Israel och påstå att detta är största tecknet och att Jesus ska hämta dig snart, bara för att du tror, eller för att du minsann älskar Hans förtappade ”egendomsfolk” och du minsann inte förgäves dig ”över grenarna” - ska det rättfärdiga dig!?

Svara -   - 9/1-18 19:24 -


J.J.

Tack för din skrivelse Nils! Gud välsigne dig.

Vill ge dig 1 Kor 1:18

Svara -   - 9/1-18 19:31 -


J.J.

Svar till AnnMarie.

1 Kor 1:22 "Ty judarna begär tecken och grekerna söker visdom."

Matt 12:38 "Sedan sade några skriftlärda och fariseer till honom:"Mästare, vi vill se dig göra ett tecken."39 Han svarade dem:"Ett ont och trolöst släkte kräver ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än profeten Jonas tecken. 40 Ty liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, så skall Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter.

Svara -   - 9/1-18 19:35 -


Prinsen

Kan du se liknelsen med Helig Ande som din mest speciella vän?!

https://youtu.be/tvKzyYy6qvY

Svara -   - 9/1-18 19:52 -


Harriet Bouvin

När jag var 14-15 år skrämdes jag - och säkert flera med mig - av en påstådd uppenbarelse. Den handlade om syn som bestod av 4 siffror. Dessa siffror symboliserade ett årtal. Emedan de tre första siffrorna utgjordes av 199 så fanns där också en hand som skymde den fjärde siffran. Jesus skulle alltså komma under 1990-talet.

Jaha.

Svara -   - 9/1-18 20:03 -


Prinsen

Svar till Prinsen .

Efter att jag sett denna sekvens så skrev jag ner detta:

1. You will always remember your first encounter (baptism in the Holy Spirit)

2. The sweetest voice you will ever hear.

3. Appear like an angel (coming from nowhere = Heaven)

4. We had a long conversation, continuing forever

5. Asked me questions (searching my heart), having concerns for me

6. From that moment; like peas and carrots, best friends ever, we never let go

7. Inspired me to climb higher on the Tree of Life, encouraging; “- You can do it!”)

8. Taught me how to read (the Bible)

9. We just sat together looking at the stars, enjoying our company while meditating on God’s creation

10. Never want to leave

11. My most SPECIAL FRIEND

Svara -   - 9/1-18 20:27 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Matt 24:36: "Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern."

Gör inga bekymmer , lita på Gud.

Frid

Svara -   - 9/1-18 20:49 -


bengt

bra skrivet

och så rätt

Svara -   - 9/1-18 21:00 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Det citatet känner jag förstås till.

Vad jag pekar på här är, att alla dessa upprepat felaktiga påståenden om framtiden och om katastrofer,

dessa så kallade profetiska förutsägelser,

de fortgår allt jämnt och det finns väldigt många personer som uttalar dessa så kallade profetior.

Samtidigt påstår de att Gud ger dem uppenbarelser och att han säger till dem saker som senare visar sig vara lögn.

Är de kristna? Varför påstår dom i så fall sådant som visar sig vara lögn, om nu Sanningens Ande bor i dem?

Ja vad var det för ngt som ledde dem att göra så?

Har vi inte rätt att ifrågasätta det?

Svara -   - 9/1-18 23:31 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Självklart.

Bibeln säger att många falska profeter kommer ihans namn,så vi har all rätt att granska noga allt som profeteras och lärs ut.

1 Joh 4:1: ”Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen.”

Svara -   - 9/1-18 23:48 -


BrorK

Svar till nils.

Hej Nils! Du svarade på min kommentar om FN:s roll:

Det centrala i denna omröstning är ju hur den visar att det profetiska ordet,alltmer går i uppfyllelse enl.Sak 12 och 14 kapitel.

Sakaria är en bok med många profetior som dessutom inte är nedtecknade sekventiellt, så vilka verser tänker du på då som omröstning i dåvarande UN 1947 skulle peka på?

Svara -   - 10/1-18 00:06 -


nils

Svar till BrorK.

Det som nu skedde vid FN omröstningen Dec.2017 tycks vara Sak.12:,"Se Jag skall göra Jerusalem till en Berusningens kalk för alla folk runt omkring."

Hörde att tom.Malaysia i fjärran Östern,är redo att skicka skicka trupper mot israel !!
V 3 säger;"Och alla jordens folk skall församla sig mot det."
Alla folk tycks vara Berusade,Besatta att äga Jerusalem idag,och även påven Francis vill säkert ha sitt inflytande där.
Ser du inte hur infekterad frågan om Jerusalem är,då 74% röstade mot Israel.
¤¤¤
Det lilla Israel som bara är 1/4% av arabernas yta,missunnas de av världen att äga!!
Israel,den enda demokratiska staten i hela M-östern motarbetas även av Sverige genom vår utrikesminister uttalanden,vilket då Misshagar Herren!
Det slutar inte där för Sak.14:2 säger,"Ty Jag skall församla Alla folk till Strid mot Jerusalem,och staden skall intagas,husen skall plundras,kvinnorna skändas."
Inte bara ett krig utan det blir minst 2 krig enl. Guds ord.
Därefter säger Sak.14:4,"Han skall den dagen stå med sina fötter på Oljeberget," när Herren intervenerar och låter hemsökelsen drabba folken. Mvh/nils

Svara -   - 10/1-18 17:05 -


Prinsen

Svar till nils.

Här är skiljevägen mellan de som tolkar skrifterna bokstavligen - och fe som tolkar den spirituellt.

Den ena leder vilse, den ena rätt.
Låt oss inte gå i samma fälla som för 2000 år sedan - man förstod inte skriftens andliga innebörd utan tolkade den efter sin egna vishet.

Svara -   - 10/1-18 17:54 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Ja visst känner jag till det bibelcitatet och de orden, de får stå för Johannes,
därför att jag känner ett större behov av trygghet, än att vara tvingad att upprepat
ifrågasätta allt.

Svara -   - 10/1-18 19:42 -


BrorK

Svar till nils.

Tack Nils, för ditt utförliga svar, även om det inte riktigt var min fråga. Det som jag egentligen undrade över var din övertygelse om att omröstningen i UN 1947 var en uppfyllelse av Sak. 12 och 14.

Eftersom jag personlig levt ett sekulärt liv till för bara tre år sedan så har jag aldrig haft någon uppfattning om MÖ inkl. Israel. Jag har alltid sett dessa konflikter som meningslösa utom all mänskligt förnuft. Det ger mig idag, som djupt troende, en stor fördel, eftersom jag kan förhålla mig emotionell neutral när jag läser Guds Ord i jämförelse med de historiska händelserna.

Som du skriver så talar Sakaria om minst två krig, jag skulle nog säga tre avgörande krig. Det första verkar beskriva romarnas förintelse av staden runt år 70. Det andra i samband med Jesus återkomst och det tredje det sista kriget i 1000-årsrikets slutskede. Sak. 12:1-9 verkar mest stämma in på det sista kriget. Sak. 12:10ff och 13:1ff när Jesus kommer tillbaka och 14:1ff verkar stämma in på båda krigen. Däremot kapitel 7 beskriver ju skingrandet av det judiska folket och sedan i kapitel 8 både 1000-årsriket och hedningarnas frälsning.

Allt är sammanrört i en enda soppa. Kapitel- och versindelningen i Sakaria gör verkligen mer skada än nytta.

Svara -   - 10/1-18 19:48 -


nils

Svar till Prinsen .

Ja,Jesus sade,"I skrymtare,varför förstår ni inte att Tyda Tiden," när de Ej insåg det andliga paradigmskifte som då kom,med Nådens nya förbund i Jesus Kristus.

Resultatet blev ett blodbad när Titus intog och förstörde staden.Därefter följde en 2000 årig förskingring för folket. Idag står vi åter inför samma dilemma,att Ej förstå att tyda tiden,nu när Herrens återkomst alltmer närmar sig.Som du säger,man lyssnar Ej till Andens inre vittnesbörd i sina hjärtan,likt Judarna på Jesu tid! Detta kommer att orsaka en katastrof för många "troende",som Ej är redo för Herrens ankomst!! Mvh/nils

Svara -   - 10/1-18 19:56 -


nils

Svar till BrorK.

Det krävs längtan, intresse och tid att läsa och att studera Guds ord,och låta ordet få sjunka in i hjärtat.

Att söka Herrens hjälp att D.H.Ande får möta din längtan att förstå Guds ord.
1Joh.2:27 talar om,"den smörjelse I haven fått,...och vad Hans smörjelse lär eder om allting,det är sant och är icke lögn."
Jag läser också gärna vad andra skriver och säger, och då får man olika pusselbitar som faller på plats.
2Pet.1:20-21, förklarar,"Ingen profetia i något skriftens ord kan av någon människas egen kraft utläggas.
Ingen profetia har någonsin framkommit av en människas vilja."
Smörjelsen D.H.Ande vill och kan möta ditt längtan att komma in i ordet. Mvh/nils

Svara -   - 10/1-18 21:53 -


BrorK

Svar till nils.

Du har helt rätt i vad du skriver, Nils. Längtan att få leva med Ordet kan ibland bli så starkt att man inte kan stå emot, även om man har andra världsliga ting som måste göras. Och det är bara genom den Heliga Andens kraft som Skriften kan uppenbara sig. Att läsa utan att ens ande är "uppkopplad" ger oftast liten eller ingen frukt.

Personligen så föredrar jag för det mesta att hålla mig till Bibeln och då har KJV blivit mitt rättelsesnöre, vars förståelse jag fick som en gåva en dag av HERREN.

Nåd och frid! /BrorK

Svara -   - 10/1-18 23:07 -


nils

Svar till BrorK.

Underbart att du har en sådan längtan,ja Kärlek till Guds ord.

Det som gör mig bekymrad är att idag tycks denna kärlek och längtan efter Guds ord ha avtagit,ja försvunnit .
Förr hade man Bibelstudiedagar,och ibland helger,och som nu Holger Nilsson sade ang.FN-s gen.sekreterares uttalande om att vi lever i Apokalypsen:
Vi "troende" som har Facit i Bibeln,vi Tiger och håller Tyst !!
Slutet blir då som Amos.8:11 säger,"Se dagar skola komma,säger Herren,då jag skall sända hunger i landet:icke en hunger efter bröd,icke en törst efter vatten,utan efter Att Höra Herrens ord.
Då skall man driva omkring från hav till hav och från norr till öster och färdas hit och dit för att söka efter Herrens ord,Men Man Skall ICKE Finna Det!"
Så behandlar Herren Oss, när vi behandlar hans Ord så likgiltigt och ointresserat!
Så Gud välsigne dig BrorK i din kärlek till Guds ord,att söka efter Sanningen./nils

Svara -   - 11/1-18 08:39 -


bengt

harriet

mormoner är inte kristna

lämna dom genast

nu idag

Svara -   - 11/1-18 09:34 -


J.J.

Svar till bengt.

👍

Svara -   - 11/1-18 11:54 -


Lars Enarson

Broder Nils,

Tack för din artikel!! Jag gillar speciellt ditt citat från Mika om striden mot Jerusalem. Profeterna och Psaltaren är fulla av förutsägelser om detta slutliga krig mot Jerusalem eftersom det är direkt kopplat till Messias ankomst och hela Bibeln handlar ju om detta underbara hopp. Det finns överallt och är väldigt spännande att upptäcka.

Gud välsigne dig!! Bry dig inte belackarna som tycker om att skriva här på bloggen också. De är helt vilse.

Svara -   - 11/1-18 14:33 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Ja, det är klart, om du granskade mormonernas lära skulle du se sanningen och förlora "tryggheten"

Ha det gott.

Svara -   - 11/1-18 14:38 -


Harriet Bouvin

Svara -   - 11/1-18 16:11 -


Harriet Bouvin

Men ny pekade jag ju på mängden osanna förutsägelser som framförs i frikyrkor?

Fast den som blir svarslös föredrar ofta att börja prata om ngt helt annat.

Svara -   - 11/1-18 16:18 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

du har rätt där, det även vissa falska profeter där också och i många andra samfund med, och det är därför vi ska gallra bort allt som inte stämmer. Fast det kan vara svårt ibland. Vi har ett innre som varnar oss, håll till det så hardu chansen att se det falska.

Svara -   - 11/1-18 16:25 -


bengt

men för ditt eviga väl

lämna mormonerna

Svara -   - 11/1-18 17:08 -


nils

Svar till Lars Enarson.

Tack Lars,vi vandrar vidare den smala vägen.

Vad anser du om Jes.19:19-25 där Herren talar ett altare rest åt Herren mitt i Egypten. V 23,om en banad väg ,( motorväg) från Egypten till Assyrien.
Och Egyptierna skola hålla gudstjänst tillsammans med assyrierna,
V 24 där Israel som den tredje i förbundet stå vid sidan av Egypten och Assyrien till en välsignelse på jorden.
Blir det kanske efter Gog och Magog kriget,Hes.38-39,som jag tror sker före Herrens återkomst?/nils

Svara -   - 11/1-18 18:10 -


Lars Enarson

Svar till nils.

Jag tror också att Gog kriget som beskrivs i Hesekiel sker före Herrens återkomst.

Det är ofta svårt att förutsäga specifika händelser i profetiorna innan de har inträffat. De tjänar ofta snarare som en bekräftelse och uppmuntran efter de inträffat. Men det intressanta är att ingen av de kringliggande arabländerna runt Israel ingår i uppräkningen av länderna i Hes 38-39 som tågar mot Jerusalem. Det är inte uteslutet att det som nu sker i arabvärldens närmande till Israel kan vara en början till uppfyllelsen av Jes 19:19-25.

Svara -   - 12/1-18 11:13 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Är det inte i så fall lite besynnerligt,
att så många kristna upplever
så väldigt många olika varningar
utifrån så många olika tolkningar?

Svara -   - 12/1-18 21:12 -


Katrina

Nej,det tycker jag inte, det står klart skrivet i bibeln om det, falska profeter och falska läror. Det är bara att läsa.

Svara -   - 12/1-18 21:51 -


bengt

och en av dom falska lärorna är mormonismen

Svara -   - 12/1-18 23:05 -


Katrina

Svar till bengt.

exakt så är det

Svara -   - 12/1-18 23:48 -


vanessa

Svar till bengt.

Hej bengt, varför har du hängt upp dig så på mormonismen??

Svara -   - 13/1-18 00:25 -


vanessa

Svar till bengt.

Hej bengt, varför har du hängt upp dig så på mormonismen??

Svara -   - 13/1-18 00:25 -


bengt

det är för Harriets bästa
men det finns många andra villoläror
också

Svara -   - 13/1-18 01:04 -


Harriet Bouvin

Tack för omtanken, bästa signatur bengt

men jag tror att för "ditt bästa" kanske är,

att du istället riktar din tid o energi på den stora mängd människor

som faktiskt saknar intresset att göra gott.

Svara -   - 13/1-18 18:35 -


bengt

det är upp till dig hur du gör

jag har varnat dig för sammanhanget du
tillhör

Svara -   - 13/1-18 19:21 -


vanessa

Svar till bengt.

Det har du helt rätt i bengt men jag måste vänligt påpeka för dig att du låter som en papegoja när du skriver på det där viset

Svara -   - 14/1-18 00:30 -


vanessa

Svar till vanessa.

Jag menar absolut inte att förolämpa dig bengt men det blir tjatigt i längden du förstår mig säkert

Svara -   - 14/1-18 00:35 -


bengt

jo du har rätt i det

Svara -   - 14/1-18 09:46 -


J.J.

Svar till bengt.

Hej och frid!

Jag tycker att du gör något fint som försöker få din medmänniska fri från djävulen snara. Gud välsigne dig rikligt och håll ut min vän! Var vid gott mod.

Svara -   - 14/1-18 14:16 -


bengt

tack j j

det kan behövas mycket förbön ibland

människor inser inte alltid sitt eget bästa

tyvärr

Svara -   - 14/1-18 15:05 -


J.J.

Svar till bengt.

Så är det. Förbön är mäktigt och Gud hör bön!

Svara -   - 14/1-18 15:37 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

31

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

80

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 09:00

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 656 096 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 273 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp