Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Israel - tidstecknet framför alla

Ser vi inte det är det troligt att vi inte ser några andra heller.

Israel - tidstecknet framföra alla.

Det handlar inte heller om en tolkningsfråga, budskapet är tydligt; Gud skall se till att folket kommer åter till landet. Det handlar också om att detta återvändande skall ske från alla jordens väderstreck.

Av Holger Nilsson
torsdag, 13 februari 2020 19:05
Gästblogg

Staten Israels återupprättande

Bibelns profetior ger oss riktmärke för när vi kan vänta att Jesus återkomst inträffar. Det största är staten Israels återupprättande och judarnas församlande.

Profetisk uppfyllelse

Det finns en profetisk uppfyllelse som har skett i den generation som nu lever och som är odiskutabel. Den uppfyllelsen är så tydlig och klar så den ska var vägledande åtminstone för alla troende. Vi tänker på judarnas återvändande till det landområde som de en gång för ungefär 2000 år sedan tvingades bort ifrån.

Denna uppfyllelse är så välgrundad att i inte mindre än i 14 utav Gamla Testamentes böcker kan man finna denna. Det är omtalad på ett 60-tal ställen i dessa profetböcker.

Ingen tolkningsfråga

Det handlar inte heller om en tolkningsfråga, budskapet är tydligt; Gud skall se till att folket kommer åter till landet. Det handlar också om att detta återvändande skall ske från alla jordens väderstreck.

Vi återger här bara några av dessa bibelställen som exempel man kan slå upp och läsa: Jes. 11:12, Jes. 43:5-6, Jer. 16:14, Jer. 23:8, Jer. 31:8, Jer. 32:37, Hes. 36:24, Hes. 37:12.

Judarna är tillbaka

Nu är judarna tillbaka i sitt forna hemland och de kommer aldrig mer att tvingas bort från det landet. Det har Gud lovat i Amos 9:14-15:

”Jag skall göra slut på mitt folk Israels fångenskap. De skall bygga upp sina ödelagda städer och få bo i dem. De skall plantera vingårdar och få dricka vinet från dem. De skall anlägga trädgårdar och få äta deras frukt. Jag skall plantera dem i deras eget land. De skall inte mer ryckas upp ur det land som jag har givit dem, säger Herren, din Gud.”

För några år sedan citerade Israels premiärminister Netanyahu denna bibliska profetia vid FN:s högtidliga öppnande. Detta gjorde han inför alla världens nationer som var samlade där i FN. Världens ledande har alltså hört vad Gud har gjort och vad Han lovat det judiska folket.

”De bibliska profetiorna blir uppfyllda i vår tid.”

Efter det att Netanyahu citerat bibelstället i Amos, proklamerade han: ”De bibliska profetiorna blir uppfyllda i vår tid.”

Med tanke på att han kunde göra det inför representanterna för nationerna i FN, hur mycket mer borde inte detta förkunnas i alla kristna talarstolar!

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.


#Holger Nilsson #Tidstecken #Israel


47 kommentarer


x
Lena Henricson
fredag, 14 februari 2020 06:54

Ja fler och fler av de kringspridda judarna återvänder hela tiden,ett Guds under👆som blir en nagel i ögat för fienden.

Svara

x
Tomas N
fredag, 14 februari 2020 08:01

De stora messianska löftena i profeterns handlar också om frälsningen,nya förbundet och Guds rike(Israel)
Det är inte ersättningsteologi eftersom judarna är inkluderade och t o m förstfödda.
Å andra sidan har Gud själv ersatt det gamla förbundet med det nya.Till glädje för alla icke judar och egentligen för judarna också,men också en prövning.

Profeterna levde i en tid när Guds rike centrerades kring Jerusalem.Jesaja var den som såg klarast och tydligast om det nya som skulle komma. Och vissa säger att han blev söndersågad på ett brutalt sätt.

Så,jo man måste läsa profeterna med nya testamentets ljus. Annars blir Guds texter inte mycket mera än politiska verktyg för en fysisk nationalstat byggd på den här världens grunder.
Guds rike är större än så och Helige Ande själv vittnar om detta ifall vi inte är bundna av religion

Svara

x
nils
fredag, 14 februari 2020 09:56

Israel är ett Guds tidstecken i Dubbel bemärkelse!
Först bekräftelsen av alla Guds löften om Israels återsamlande till deras land.

De blev ju förskingrade;"Därför att du inte Kände Den Tid då du var Sökt!" sade Jesus i Luk.19;44
"Hur ofta har Jag inte velat samla dina barn,som hönan samlar sina kycklingar under sina vingar.Men Ni Ville Inte!" sade Han i Matt.23:37.

Deras Ovilja till Omvändelse att mottaga Jesus,Guds Nådesebjudande hade denna förödande konsekvens;2000-års förskingring och 6 miljoner utplånade i gaskamrar!!

Min allvarliga fråga är då;VAD BLIR DÅ KONSEKVENSEN FÖR OSS I HEDNAVÄRLDEN,NÄR VI NU UNDER 2000-ÅR HÖRT SAMMA EVANGELIUM SOM ISRAELS FOLK FÖRKASTADE,OCH NU ÄVEN VI HAR VÄNT GUD RYGGEN?

I lJUSET AV GUDS DOM ÖVER ISRAEL FOLK,SKALL VI INTE TRO OSS UNDKOMMA DEN KOMMANDE V-MÖDAN OCH GUDS VREDESDOM ÖVER EN HEL VÄRLD!

Varför undrar du,då vi alltid förkunnar att Gud är Kärleken??
Visst,Men Han är dessutom RÄTTFÄRDIG vilket Ej betonas vilket innebär att Han måste Döma Synden och Orättfärdigheten,precis som Han gjorde För Israels Folk!!

"För om Gud inte skonade de naturliga grenarna,så kanske Han inte heller ska skona dig!"
"Se därför Guds Godhet och Stränghet;Stränghet mot dem som föll.Men Godhet mot Dig,Om du blir kvar i Hans Godhet,annars blir också Du bortskuren!" Rom.11;21-22

Svara

x
Lillibeth svarar nils
fredag, 14 februari 2020 10:50

Joh 15:4-6

Förbli i mig, och jag i er. Såsom grenen inte kan bära frukt av sig själv, om den inte förblir i vinträdet, så kan inte heller ni det, om ni inte förblir i mig.

5, Jag är vinträdet, ni är grenarna.
Den som förblir i mig, och jag i honom, han bär mycket frukt. Ty utan mig kan ni ingenting göra.

6, Den som INTE förblir i mig kastas ut såsom en gren och förtorkas, och man samlar ihop dem och kastar dem i elden, och de brinner.

Lillibeth

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 11:34

Nils fint med två bibelställe som säger att... En människa som blivit friköpt och helig förklarad genom JESU KRISTI BLOD... Kan bli borthuggen från frälsningen och kastad i helvetet... Eller kan man kanske tolka det i ljuset av nya testamentet som paulus fick det uppenbarat av den uppstånden JESUS.... Det ni ivrar för är att dom kristna inte ska leva i köttslighet och vara som världens människor... Med all rätt paulus talar om detta och säger att det vi sår i vår kötts åker skall vi skörda i köttets undergång... Men han säger aldrig att en pånyttfödd och friköpt människa kommer att brytas loss och kastas i gehenna.... Jag tycker att detta tål att rannsaks... Och bara tolka vissa bibelställe som att den frälste kan gå förlorad.... Nya testamentet talar om kyrkotukt och GUDS tillrättavisning ar.. Och i värsta fall om GUDS TUKTAN... Men den som tagit emot frälsningen gåva är försonad med GUD och är inte längre under GUDS VREDE..
Men hon är som barn under GUDS fostran... Som det är beskrivet bla i 1korinterbrevet

Svara

x
Lillibeth
fredag, 14 februari 2020 11:40

Måste man inte leva i en relation/i ordet med Gud fortsättningsvis efter att man tagit emot frälsningens fria gåva?

Lillibeth

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 11:54

Vi ska följa JESUS och bli en lärjunge... Och låta ordet förvandla oss.. Relationen till GUD består i vår ställning inför GUD.. Det engelska ordet relativ.. Släktskap som en familj.. Vi är hans barn.. Och kan leva i gemenskap med honom och göra hans vilja.... Men väljer vi att följa vår syndanatur så kan GUD ta bort gemenskapen och vår erfarenhet av tillvaron blir att GUD låter oss gå igenom konsekvenserna av våra val.. Som inte alltid är så behagliga speciellt i svåra fall leder till GUDS TUKTAN... *Heb 12*..men relationen dvs barnaskapet upphör aldrig.. Därför att vi är FRIKÖPTA med KRISTI BLOD...

Svara

x
Leif svarar Lillibeth
fredag, 14 februari 2020 12:23

Givetvis betyder liknelsen i Joh:15:6 att den som inte förblir kvar hos Jesus blir kastad i Gehennas eldsjö och inte mycket annat.. Att inte ta dessa Jesu Ord på allvar är synd!

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 12:53

Det är ju som jag har försökt att säga två tolkningar av vad frälsningen och det fullbordade verket.. Som förkunnas... Men i vilket fall som helst så predikas JESUS för dom förlorade, men dom som predikar att en kristen kan gå förlorad.. I syftet att tillrättavisa dom troende att inte göra köttets gärningar under hot om helvetet

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 13:22

Ursäkta mig Stefan. Men går det att hålla sig till ämnet. Här handlar det om Israels avfall och frågor mellan gamla och nya förbundet.

Nu vet vi alla att små barn skriker högt och kräver /vill ha all uppmärksamhet. Det är ju så naturen är och de är också gulliga och väldigt små och outvecklade i allt.

Men med vuxna människor som är nyfödda och små barn andligt sett ,behöver stå tillbaka lite i församlingen,det skriver Paulus mycket om. Annars blir det kaos

Församlingsdisciplinen är också nödvändig därför att det är en gemenskap och man kan inte tillåta vissa att kompromissa med synd i församlingen ,så att det direkt påverkar andra som har samma svagheter att också falla. Församlingen måste få vara en fristad för alla som kommer dit.
Alla måste personligen jobba med sin omvändelse och stå emot djävulen och iförsamlingen skall man hjälpa varandra under ledarskapet att växa och få bli helade och upprättade.
Tacka Jesus för att vi inte har samma stränga krav som Guds församling i GT

Sedan är det ju ett kardinalfel att skylla allt på "syndnaturen" och att endast ha Romarbrevet 7 .17 som referens.

Var och en får jobba med sina demoner. Några är drinkare,andra sexuellt omoraliska,ytterligare andra är elaka ,maktmänniskor eller dragna till falska religioner. Demoner är verksamma, Satan är frestaren som lockar till all synd och alla har del av Adams synd.
Men Jesus uppdrag var ju att sätta fångarna fria och Han deklarerade ju själv bl a i Luk 10:19 att hans efterföljare skall ha auktoritet över onda andar.

Så vi mörjar där helt enkelt. Omvändelse från synd,stå emot djävulen och praktisera den auktoritet som är oss given

Paulus var briljant och undervisade alla och gjorde sig tll allt för alla,vi skall inte misstolka hans undervisning.
Och det gör man om man ger upp all kamp emot synden och skyller på sin "syndnatur" Prova gärna denna uppochnedvända doktrin emot Jesus egna undervisning

Den som är hel och hållet fokuserad på om en kristen kan gå förlorade eller inte har halkat av den rätta vägen.Den behöver bli helad och upprättad och få rätt undervisning och skall inte ha mikrofonen och podiet heller.

Det är som jag skrivet tidigare en konsekvens av ett samhälle som tillåter allt och ger alla rättigheter till alla även om man både ljuger ,fifflar och latar sig.

Det blir att man till slut trampar på nåden ,för man är så långt borta ifrån lagen och ordningens realitet att man är vilsen
Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 13:40

Ja ja jag vet... Men det är viktigt att lyfta fram även det andra sättet att se på frälsningen och det fullbordade verket.. Det finns kristna som lever i fördömelse och kämpar med sina liv och.. Misslyckas under perioder.. Det dom behöver höra är evangelium igen.. Att GUD har frälst dom med en evig frälsning... Inte helvetes hotet...

Svara

x
Lillibeth
fredag, 14 februari 2020 14:15

Som det står Rom. 10:10
Ty med hjärtats tro blir man rättfärdig, och med munnens bekännelse blir man frälst.


Lillibeth

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 15:47

Stefan,Jesus talade till sina redan Troende följande ord i Joh.15;6;
"Om någon Inte förbliver i Mig,kastas han ut som en gren och torkar bort,och man samlar ihop dem och kastar den i Elden för att brännas!"

Att Förbliva betyder att Stanna kvar,att Vara Kvar i relationen med Jesus.
Den Troende kan Alltså Tappa,förlora relationen till Herren.

Paulus sörjde det som hände Demas,vilket bekräftar hur vi kan avfalla;
"För Demas har av Kärlek till Denna VÄRLDEN övergivit mig och rest till Thessalonike!"
"Den som menar sig Stå,må se till att han inte Faller!" 1Kor.10:12. Mvh.nils

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 14 februari 2020 16:35

Demas blev tydligen en svikare och lämnade paulus ensam med arbetet för evangelium... Men jag kan inte hitta där det står att han hamnade i helvetet... Relationen till GUD består i den ställning vi har inför GUD.. Vi är nu ett GUDS BARN.. Som en familj... Det är gemenskapen umgänget med GUD som skadas när vi väljer att följa denna tidsålders väsen.,som den förlorade sonen fadern tillät honom att gå... För att själv finna ut konsekvenserna av att lämna gemenskapen med familjen... Förr eller senare hamnar alla avfällingar i svinstian... Men relationen till FADERN var att han var en son... Det var ju det som fick honom att gå tillbaka till hemmet.. Om än han kalkylerade hur han skulle förklara sig för fadern... Han hade inte förväntat sig ett så överväldigande mottagande... Samma är det för en avfälling som börjat leva som ett svin DEN HELIGE ANDEN tar bort sitt vittne börd om att han är frälst och gemenskapen bryts... Till den sorgliga avfällingen kvicknat till och kommer till besinning i svinstian... Då kommer andens vittnesbörd tillbaks och GUD uppsöker sitt förlorade får och gemenskapen upprättas... Jag tror inte att man kan bli frälst två eller tre gånger... Utan man blir räddad med en evig frälsning när man blir född på nytt och tror..

Svara

x
nils
fredag, 14 februari 2020 18:41

Om ej sanningen om Helvetet predikas,skapas Ej någon sann Gudsfruktan vill jag påstå!
Denna för Jesus så viktiga Sanning,som Han ständigt varnade sina Troende för.

Detta är en orsak till dagens brist på Gudsfruktan,även bland Guds Folk Idag!
Finns ej något straff för synden,VARFÖR SkALL JAG DÅ FRUKTA HERREN??

En broder skulle tala om helvetet i ett radioprogram,och frågan var som alltid;
Hur kan en Gud som är Kärleken straffa människor till Helvetet?
Hans motfråga var,Hur kan en Rättfärdig Gud göra det??
Radioprogrammet avbröts efter en kort stund!

När Jesus förklarade Varför vi skall Frukta Gud sade Han;
"Och frukta inte för dem som dödar kroppen,men inte har makt att döda själen.
Utan Frukta mer Honom som kan Fördärva både Själ och Kropp i Helvetet!"

Enligt Jesus är det Alltså fruktan för Helvetet,som utgör Grunden för Gudsfruktan

Inte Rädsla,utan en Respekt och Vördnad för den Allsmäktige,som skapar en äkta Tillgivenhet och Kärlek,till Honom som i Kärlek offrade Allt för din Räddning!!

Svara

x
Tommy.
lördag, 15 februari 2020 00:13

Ingen skall kunna rycka från oss, det som är lagt i hans hand. verken Jude eller grek, men Gåtfullt är det med allt som sker i Israel, Jesus skall ju också komma tillbaks dit, inte till något annat berg eller Land än Oljeberget. någonstans står det väl, de sista skall bli det första.

Svara

x
Lasse svarar nils
lördag, 15 februari 2020 08:48

https://youtu.be/BK20jKSO3B8

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 08:58

STEFAN,jag skriver dessa rader,då du så envetet skriver att har man en gång blivit Frälst,Kan man Aldrig Komma Till Helvetet!

Undrar därför om du blivit vilseförd av Predestinations läran,som innebär att det är Gud som bestämmer vem som skall frälsas resp.gå evigt förlorad?

Människans egen Vilja bestämmer då bara Beslutet att vilja bliva Frälst,och sedan är hon då Fri från ansvaret för Den Smala Vägens vandring!

Calvinisterna har anammat denna Falsk lära som är från från djävulen!
Enkelt yttryckt betyder den;"En gång Frälst,alltid Frälst!!"

Calvinist pastorn John Lopez levde i denna lögn när han 24 år gammal fick ett besök av Herren Jesus.
Han blev då dömd av Herren för denna falska Villfarelse som är från djävulen!
Om han ej ändrade sig,skulle han hamna i Helvetet,där flera av hans medlemmar redan!

För Den Som Tror;"En Gång Frälst,Alltid Frälst,"han lägger då hela Ansvaret för sin frälsning på Gud,och kan då lättjefullt leva ut i sin själviskhet.

Detta är Helt motstridigt Bibelns lära med varningar för avfall och Förhärdelse!!
Hörde en pastor sade om det var 70 eller 80 olika förmaningar i Bibeln för att Bevaras!

Vill ej tro att du Tror eller Tänker så Stefan,men påpekar ändå denna falska lära som jag ändå tror att många lever i,och slutet blir att gå evigt förlorad. Mvh.nils


Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 09:31

Nils jag är mycket väl medveten om den calvvinistiska förvrängning en.. Av predetstinationen... Jag känner bara till ytligt om dessa teologiska system.. Calvinism armeniaism osv... Jag är varken eller... Vad bibeln säger är viktigt... Summan av GUDS ORD är sanningen... Vill gärna gå till botten med denna doktrin att en pånyttfödd människa kan gå förlorad... Israels avfall och hur GUD sände Messias är en bild på hur GUD hanterar även hedningarna avfall

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 10:01

Stefan,det är just denna Doktrin som du kallar det,att en Pånyttfödd människa EJ kan gå Förlorad,som kallas;"EN GÅNG FRÄLST,ALLTID FRÄLST!"

Vad har du för Bibelstöd för detta falska påstående??
När Bibeln varnar och förmanar oss att EJ Avfalla,Ej bliva Förhärdada,ej bliva Förvillade.

I ex.Matt 24 varnar Jesus 3 ggr,för Förvillelse i den sista Tiden,också för Hans egna Utvalda!!

Heb.3;13,"Utan förmana varandra varje dag,så länga det heter idag,för att ingen av er ska bli Förhärdad genom syndens Bedrägeri!"
1Tim.4;1."Men Anden säger uttryckligen att i de sista tiderna ska somliga Avfalla från Tron och hålla sig till villoandar och onda andars läror!"
Det är just Nu i den sista Tiden som många Villfarelser, Villoläror och Falska profeter skall uppstå och förvilla även oss Troende! Mvh.nils

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 10:01

Om du verkligen vill gå till botten med denna fråga så är nyckeln människans fria vilja.

Om du anser att vi alla har en fri vilja, och att det är Guds godhet med att vi fått den fria viljan så borde det väl vara ganska självklart med att vi alla dagligen kan säga ja eller nej till allt!

Då kan också vi som blivit Guds barn när som helst säga nej till Jesus..

Säger vi nej så tvingar aldrig Gud någon.. Han försöker givetvis allt vad Han kan med att försöka få oss på andra tankar, men om vi inte längre vill tillhöra Gud så slipper vi givetvis. Varför skall det vara så krångligt att ta till sig?

Svara

x
GN
lördag, 15 februari 2020 10:48

Gud välsigne Israel ❤️

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 11:17

Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig... Ni som säger att man kan gå förlorad fastän man blivit friköpt genom KRISTI BLOD..
Vad ger er vilan i KRISTUS..
Era goda gärningar era helgade liv... Om vi säger att vi inte har synd gör vi GUD till en lögnare och hans ord är inte i oss...

Svara

x
Tomas N
lördag, 15 februari 2020 11:35

Tack Nils för att du tar upp den calvinistiska roten till olika varianter av hypernådsteologi.
Säkert är de flesta som tagit till sig den förenklade nådesförkunnelsen omedvetna om kopplingen,men den är väldigt tydlig om man börjar gräva lite

Här en länk om de fem fundamenten i Calvins lära
https://www.learnreligions.com/five-point-calvinism-700356

"Total depravity " står T,et för och unconditional grace står U,et för etc. Det är sanna påståenden om Gud,förbundet och löftena ,fast överdrivna och förvrängda.
Och resultatet blir troende som står passiva med utsträckta händer och säger att det är Gud som måste ta första steget till ,tro och omvändelse. Och sedan i efterföljelsen och livet hänvisas allt som sker både gott och ont till Guds vilja och allmakt.
T ex . Det var Guds vilja att jag skulle få ett återfall,eller det var förutbestämt även når det för andra är uppenbart att människan föll för satans lockelser och föll in på en dålig väg.
Calvins doktriner resulterar i att den kristne inte tar ansvar för sina handlingar.
Men såklart så anses calvinism mossig och fyrkantig och inte presentabel och hipp idag . Gamla tiders calvinister hade såklart också en god strävsamhet och Gudsfruktan,så allt blev inte dåligt,lika lite som alla protestenter,ortodoxa och katoliker inte heller behövde vara dåliga och den personliga relationen med Gud finns ofta där ändå fastän läran är krokig.

När det kommer till liknelser med Israel så vill jag bara göra en helt annan jämförelse än den Stefan ger och det är kanske provocerande för många

Jag tror nämligen att en den särskilda plats som de flesta läror idag har för judar och GT Israel spiller över till kyrkan. Nämligen en felaktig bild av att de har ett löfte och förbund som inte kan rubbas och inte kräver minsta motprestation.
Det är helt logiskt att om man tror så om judiska Israel,så tror man liknande om frälsta hedningar.

Jag skulle i motsats till detta säga att ingen människa som haft med Gud att göra genom historien går fri ifrån domen. Vi döms för våra gärningar. Och jude eller hedning som levt som ett Guds barn skall göra det i harmoni med Guds vilja och de bud som ålagts.
Att hålla sig till Gud,tjäna Honom. Avstå från synden och leva ett så rättfärdigt liv man kan. Älska människor och vara ett föredöme.

Om Gud låter folk leva exakt som de vill utan konsekvenser så är Gud en tombola och ett bingolotto där man kan vinna och förlora och förlita sig på tur (Rätt DNA /släktträd och strategiskt ögonblick av frälsning vid ett givet tillfälle)

En sådan Gud kan man inte vittna och ger ingen stabilitet . Om inte straffet för synd är stor,blir inte heller frälsningen stor,som ju Bibeln säger att den är.
Men hur vi lever spelar roll.

Och bilden av en jude eller hedning som på olika sätt "fixat biljetten" till evigheten med Gud,men lever på ett helt annat sätt är missvisande av vem Gud är och leder många till en falsk förhoppning

Och religion är big business. Jag skulle tro de flesta i världen anar att jordens existens inte längre sträcker sig hundratals år i ljus framtid. Det är dags att stärka upp det som har spårat ur och se till att man står på stadig mark

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 12:28

Galaterna 6:15 GUDS ISRAEL.. Den som kämpat med GUD och människor och som segrat... Israels historia handlar om GUDS Frälsnings plan Israels kallelse... Lagen, avfall.. Upprättelse.. GUDS tillrättavisning.. Avfall.. Osv för att slutligen sända den utlovade Messias.. Som också bli ett ljus för hednafolken... GUDS handlande med Israel som folk... Men också GUDS handlande med oss som individer...Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 13:26

Läser du aldrig ordentligt när man försöker förklara för dig Stefan, du som säger att du gärna vill gå till botten med doktrinen?

Om igen då😪

Har vi människor en fri vilja eller ej?

Och eftersom du menar att ingen kristen kan gå förlorad mer!
Är vi då tvingade att bli kvar hos Jesus om vi skulle vilja lämna Honom, varför menar du att vi inte kan få säga nej till Honom mer?Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 13:42

Det är ju du som inte försöker förstå vad jag menar... Den fria viljan och GUDS VILJA.. GUDS VILJA han låter allt samverka efter sin egen vilja.. Predetstinationen... Människans vilja.. Det goda jag vill det gör jag inte men det onda jag inte vill det gör... Jag arma människa vem ska frälsa mig från denna syndens och dödens kropp... Vem skall frälsa oss.. Vi själva eller JESUS

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 14:52

Du säger att Guds vilja gör så att vår vilja inte längre kommer att vara fri efter ett tag?

Du blandar lite hur som helst efter eget tycke och smak och det är tyvärr inte bra😪, det blir en salig soppa av det du försöker lära ut.

Bibeln budskap är hela tiden att vår fria vilja först skall underordna oss Guds vilja, att vi skall ta steg i Guds riktning, sedan verkar Guds vilja så att Hans goda vilja kan ske och samverka till det bästa.

Du vänder väldigt ofta på Guds ordning vilket inte är bra!

(Fil 2:12‭-‬16)
Därför, mina älskade, ni som alltid varit lydiga, inte bara när jag var hos er utan ännu mer nu när jag inte är hos er: arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, för det är Gud som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja ska ske. Gör allt utan att klaga och tveka så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt i ett falskt och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor i världen när ni håller fast vid livets ord. Då blir ni en ära för mig på Kristi dag, att jag inte har kämpat förgäves eller arbetat förgäves.

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 15:14

Stefan ,om du fortsätter att envist tolka Romarbrevet 7:15-25 som om du ger upp kampen mot synd så har du inte förstått nya testamentets undervisning.
Du blir per defenition ett olydnadens barn eftersom summan av Guds relation till människan är att tjäna Gud och rättfärdighet ELLER synden och djävulen.

Jesus blev sänd till denna värld just p g a detta och instiftade ett bättre förbund eftersom det gamla hade brister.Men problemet är fortfarande synd.

Och den nya hypergracedoktrinen är så bakvänd att den ser gärningar som ett mycket större problem än synd..

Ni har precis som Petrus skriver förvrängt Paulus undervisning. Paulus var skarp,men lite svår att förstå. Han gjorde sig själv till ett exempel för att folk skulle förstå och detta kan misstolkas. Och det är exakt det ni gör idag.
Ni har byggt en uppochnedvänd doktrin som inte tar synd på allvar. Till och med har det skapats termer som"syndaturen" för att på så vis slippa undan det som Gud kräver av varje människa.
Tro inget annat än att djävulen fullkomligen jublar och skrattar åt dessa demoniska doktriner som inte bryr sig om syndens konsekvenser. Ni har skapat en licens till att synda och angriper genuina troende för att vara fariseer,lagiska och dömande och att vi har ett annat evangelium
Fräckhet är satans varumärke. Överallt där det finns fräckhet och ett slugt slingrande och vändande på fakta och doktriner kan man vara säker på att den Helige ande och Gud själv inte är rådande

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 15:33

Tomas.. Romar brevet gör en diagnos av människan som fallit från GUD.? Och romar brevet 7 talar om människans kamp med att följa lagen och GUDS bud.... Sedan den förtvivlade insikten.. Jag arma människa vem ska frälsa mig från denna syndens och dödens kropp... Svaret kommer i slutet av kap 7 GUD vare tack genom JESUS KRISTUS vår HERRE..... Sedan börjar Rom 8 med att förklara att det finns ingen fördömelse för den som är i KRISTUS JESUS.. Och i Rom 8:3 det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, DET GJORDE GUD..... DÅ HAN SÄNDE SIN SON I SYNDIG KÖTTS GESTALT OCH I HANS KROPP FÖRDÖMDE GUD SYNDEN...

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 15:43

Jag är färdig med dig Stefan. Jag är inte perfekt,men försöker bringa ljus till dig ,men får undervisning tillbaka.
Jag tror jag lagt ned åtskilliga timmar på att lyfta upp synvinklar som du inte ser och får bara samma bibelverser tillbaka med hög volym och med en lärares auktoritet.
Du vill inte höra och tror att du har något att undervisa oss andra med.
Lycka till!
Jag tänker inte fortsätta prata engagerat och respektfullt med någon som vänder och vrider på allt.
Evangeliet och undervisningen måste manifesteras i gärningar som bär frukt. Det är det säkraste och enda sättet att bedöma om något är rätt.
För visserligen kan vi med förståndet och Helige andes ledning veta om något är rätt. Men å andra sidan är falska läror presenterade av begåvade och drivna människor vara väldigt övertygande ,fastän felaktiga
Därför måste allt bedömas efter frukten. Det är det enda säkra sättet

Och i slutändan är det Gud som dömer var och en. Men låt ingen bedras av att domen inte kommer direkt,för den kommer till slut och då får vi stå till svars för våra gärningar

Gud lurar man inte och kan inte övertalas av envishet ,stora bokstäver och slug argumentation så som människor kan

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 15:58

Jag känner väl samma sak... Men det finns dessa två sätt att tolka frälsningen bland dom kristna... Det behöver egentligen inte vara motsättning mellan dessa två sätt att tolka det fullbordade verket... Det är ju JESUS som räddar oss

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 16:10

Jag har inget emot dig Tomas eller dissar det du vill förmedla om hur viktigt det är med helgelse och efterföljelse... Att leva ett rättfärdigt liv... Det är bara Nils som triggar igång mig med alla dessa helvetes uppenbarelser som säger att en pånyttfödd människa kan gå förlorad.. Där kan jag sätta ner foten och med full övertygelse och säga att det inte är från GUD..

Svara

x
Leif svarar Tomas N
lördag, 15 februari 2020 16:15

Jag håller med!

Stefan ger sig inte hur många ggr man än försöker att visa på sund Bibelinställning, han vill inte lyssna utan plockar det som känns behagligt för köttet ur Bibeln.

Det är av köttet att mena att man kan låta bli att underordna sig Guds Ord och, att man kan låta bli att förbli i Jesus och ändå bli räddad till evigheten, dvs "en gång frälst alltid frälst" det är en mycket slug lära och tyvärr så verkar Stefan ha låst sig här..

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 18:09

Stefan vill ge dig ett ord Herren profetiskt gav mig i ett tältmöte som nyfrälst.
Det var till hjälp för mig då,och gäller fortfarande för Bibelsanningar som vi svårligen med våra små och begränsade sinnen kan Förstå!

Herren sade genom sin tjänare rakt in i mitt hjärta;Läs Mitt Ord.Tro På Mitt Ord!
Mitt svar från hjärtat till denna uppmaning var;Ja,Men Det Gör Jag Ju!
Då fick jag den tredje och viktigaste uppmaningen;BÖJ DIG FÖR ORDET!

Stefan,du är inte den ende som har svårt att ex. Acceptera Helvetets verklighet.
och att även f.d.Troende skulle kunna gå förlorade genom synd och avfall!

Sanningen om Helvetet är för mig Bibelns Allvarligaste Sanning!
Bibelns Viktigaste Sanning är dock Jesu Försoningsdöd för alla våra synder så vi slipper att gå Evigt Förlorad!

Det finns Pastorer som Ej heller vill Tro och förkunna om Helvetets sanning!
Men kära Bröder,låt oss BÖJA OSS inför Guds ord,oavsett om vi Ej förstår eller känslomässigt vill göra det!
Himmel och Jord skall förgås,Men Mina ord skall aldrig förgås!" Matt.24:35

Svara

x
Lasse svarar nils
lördag, 15 februari 2020 18:25

En sång till dig Nils.🙏♥️

https://youtu.be/Nz6jXfkQbzc

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 19:01

Det finns ett helvete, men den som tror på JESUS att han dog för våra synder och uppstod från döden har evigt liv..... Den djävulen säger till den som tror på JESUS... Du kan inte vara säker på att JESUS dog för alla dina synder... Du kommer att hamna i helvetet därför att du är en syndare..JESUS säger mina får hör min röst och och jag känner dem, och de följer mig.. Jag ger dem evigt liv, OCH DE SKALL ALDRIG GÅ FÖRLORADE, OCH INGEN SKALL RYCKA DEM UR MIN HAND....

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 15 februari 2020 19:13

GUDS FRID ALLA NÅDE JON.. När vi alla en dag ska möta vår frälsare ansikte mot ansikte... Ska vi då säga :se GUD vilket helgat och rättfärdigt liv jag levt...eller kommer vi att överväldigas av hans nåd och barmhärtighet.. Ef 1:6-8 för att den härliga nåd som han skänkt oss i den älskade skall prisas I HONOM ÄR VI FRIKÖPTA GENOM HANS BLOD OCH HAR FÖRLÅTELSE FÖR VÅRA SYNDER.. PÅ GRUND AV DEN RIKA NÅD SOM HAN LÅTIT FLÖDA ÖVER OSS ...

Svara

x
Tomas N
söndag, 16 februari 2020 00:02

Det är bra Stefan. Vi måste alla se till att vi har rejält med synd i våra liv så att vi inte blir högmodiga. Det är väl så vi verkligen ser till att allt är nåd och inte gärningar. Synden är ju ofta tilltalande till köttet,så det är ju en riktig win-win situation om man säger.
Nej,du hör hur förvrängt detta blir. Och jag för min del känner inte igen mig i uttrycket "nådehjon" som väl kommer från en lovsång.
Hjon är en benämning på fattiga livegna arbetere under slavliknande förhållanden. De fattigaste i den tidens hierarki. Jag tycker inte vi skall identifieras med detta

Man kan inte tala högt och frimodigt om det dyra Jesu blod som friköpt oss,och sedan trampa på samma blod genom att villigt falla i synd för att därigenom komma utfattiga inför Gud på nytt.
Förkrosselsen måste ligga i att Gud är så mycket större än människan ,vilket man inser när man kommer inför Gud och drabbas av en inställning som Jesaja när han säger "Ve mig,jag förgås" . Men när man kommer inför Gud känner man också Faderns kärlek ,så det är flera saker som finns hos Gud.

Men ingenstans kallas vi att vara trasiga mänskligt sett och att det skulle vara en välsignelse och fördel. Endast när en människa omvänder sig och blir troende kan en sådan process vara till nytta och t o m nödvändig för en del.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 16 februari 2020 01:30

Vem lever i synd menar du? I romar brevet 3:8 anklagas paulus förklaring av rättfärdigheten och nåden.. Folk som anser att nåden är för mycket.. Dom påstår att han säger låt oss göra det onda för att något gott skall komma av det.. Så säger man hånfullt om oss, och så påstår somliga att vi lär....det ser ut som att somliga anklagade paulus för att förkunna hypergrace... Vilka de var vet jag inte... Men jag har hört krishna folket säga så om dom kristna... Om dom nu är förlåtna varför fortsätter dom synda (dom menar köttätande)... Så säger även dom religiösa och lagiska kristna om dom som tror på nåden.... Och menar att dom är syndfria och att dom andra inte lever upp till deras andliga standard....

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 16 februari 2020 01:41

Jag tycker att romar brevet förklarar ganska bra om vad evangelium handlar om diagnosen av människan... Fallen i synd... Botemedlet rättfärdig gjord av tro... Frid med GUD Rom 5... Rom 6 förklarar att vi är döda från lagen... Rom 7 dilemmat med människans försök att hålla lagen osv.. Botemedlet genom JESUS leva i den nya människan

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 16 februari 2020 02:04

Nu vill jag lägga mig i ert kommenterande längre.. Förlåt om jag stört er... Jag slutar nu...

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
söndag, 16 februari 2020 07:31

Stefan när jag var på väg att dö hade jag inte en bjälke i ögat utan en hel skog, jag kände att jag inte räckte till genom mina gärningar, att få komma till himmelen kändes omöjligt, jag kände mig verkligen som ett nådejon då, hade det inte varit för nåden hade det varit kört, jag sa snälla Jesus släpp in mig, givetvis ska vi göra varandra gott vandra i Jesu fotspår, men det räcker inte för genom Hans Nåd blir vi Räddade (Inte frä.. sta) det är Guds Gåva till Räddning, önskar dig allt gott på din pilgrimsvandring Stefan. ♥️🙏

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
söndag, 16 februari 2020 07:33

En fin sång vill jag dela med dig
https://youtu.be/kx5fSeaWpUk

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag, 16 februari 2020 09:24

Tack för välsignelsen Lasse och sången...

Svara

x
Tomas N
söndag, 16 februari 2020 09:33

Vi är inte religiösa och lagiska kristna Stefan och bi säger inte att vi är syndfria.
Men vi följer Jesus uppmaning. Gå och synda inte mer.
Det är en kamp. Men Jesus dog för denna frihet och vi ärar Honom genom att gå i detta och bli etg bra exempel att följa.
Så länge som du krigar mot oss som hår denna väg ,krigar du mot Jesus själv.
Och Paulus som kämpade den goda kampen är nog inte så glad över hur hsns undervisning blivit missförstådd och förvrängd till att bli en syndens evangelium.
Kristna kallas heliga och inte syndare i NT. Även om vi har faller ibland ,så måste man identifiera sig som helig och rättfärdiggjord.

Hur vår status ser ut hanteras i en levande organisk kristen gemenskap.Vi håller oss till ärligheten och lurar vare sig Gud eller människor. Den som är bunden och blind måste först bli fri,sedan kan man vittna för andra och tjäna Gud med samma glädje som vi läser om i NT de som blev helade ,befriade och frälsta

Svara

x
Tomas N
måndag, 17 februari 2020 09:38

Jag vill lägga in ett videoklipp som pratar mycket om det som skrivits här .Rekommenderas och är bara 25 min långt

https://www.youtube.com/watch?v=HchLAr8UY84

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!

 
Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 18 februari 2020 00:46
Jag vill göra rätt för mig nu ! Behöver Polisutredning och Jur.hjälp ; vem är skyldig till vad ? Har sömnsvårigheter p.g.a. detta Tack Förebedjare !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp