Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Israels suveränitetsplan kan utlösa ändetidens krig

Vi börjar röra oss mot ett profetiskt uppfyllande av dom krig som bibeln talar om skall komma.

När Daniel ser vilddjuret i Uppenbarelseboken, är det beskrivet med sju huvuden. Dessa huvuden är sju världsriken som har funnits genom alla tider, som har det gemensamt, att dom alla har förtryckt och försökt utrota det judiska folket.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
onsdag, 24 juni 2020 01:19
Gästblogg

Spänningar efter Israels ”suveränitetsplan”

Just nu upplever vi ytterligare spänningar i Mellanöstern, efter det att Israel har framlagt sin ”suveränitetsplan”. Den innebär bland annat, att Israel planlägger att utvidga sin suveränitet till Jordan Valley och delar av Judea och Samaria. Det har gett kraftiga reaktioner i området, där flera arabiska länder talar om att Israels plan ”undergräver regional fred och stabilitet”. Turkiet är en av dem som har reagerat kraftigast på Israels kommande tilltag, och hotar med att samla alla muslimska länder mot Israel. Vi börjar röra oss mot ett profetiskt uppfyllande av dom krig som bibeln talar om skal komma. Vi har GOG/Magog kriget, och sedan Psaltaren 83, som är ett pågående uppfyllande sedan Israel blev en självständig nation 1948.

När Daniel ser vilddjuret i Uppenbarelseboken, är det beskrivet med sju huvuden. Dessa huvuden är sju världsriken som har funnits genom alla tider, som har det gemensamt, att dom alla har förtryckt och försökt utrota det judiska folket.

Uppryckandet före vedermödan

Det finns två doktriner eller läror, som genom tiden har gett mig ny förståelse och nytt ljus över ändetidens utveckling, gentemot det profetiska ordet. Den ena är förståelsen för att Herren kommer att hämta sin församling och brud innan den sista och 70:e års veckan. Före det att Antikrist träder fram, och före det att Guds vrede blir utgjuten över den här jorden kommer Guds församling att bli bortryckt till himlen. Därefter, sekventiellt efter församlingens tid på jorden, kommer Herren att fortsätta sin profetiska tid med Israel och han kommer att döma den här världen genom sigill, basuner och vredesdomar.

Antikrists ursprung

Upp 13: 1–2 – Och jag såg ett vilddjur stiga upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden och på sina horn tio kronor och på sina huvuden hädiska namn. Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och stor myndighet.

Den andra förståelsen som har ändrat min syn på ändetiden, är att syndens människa – Antikrist, kommer utifrån den islamiska delen av världen. När Johannes ser det första vilddjur som stiger upp ur havet beskriver han det med sju huvuden med hädiska namn, tio horn och med tio kronor på dessa huvuden. Vilddjuret liknas vid en leopard, med fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Det får samtidigt all sin makt och myndighet från Draken. Genom att studera dessa vilddjur och världsriken som både Johannes och Daniel beskriver, får vi en bild av Antikrist, hans rike, hans uppkomst och utbredelse i ändetiden. Det finns förtalare för att Antikrist ursprung antingen kommer att vara från ett nyuppståndet Romerskt rike, eller utifrån det Osmanska riket (det muslimska kalifatet). Men egentligen finns det inga motsättningar i dessa påståenden, då dessa landområden och de länder som är aktuella, stort sätt är det samma inom dessa två riken.

Det sista världsriket

Antikrists välde kommer att bli det åttonde och sista världsriket som kommer att verka och vara under Satans inflytande. Eftersom vilddjuret som Johannes ser har symboler från de andra världsriken, visar detta att Antikrist kommande rike kommer att bestå och vara en kombination av de tidigare riken och landområden. Odjuret kommer att ha en leopards kropp (Grekland), en björns fötter (Medien-Persien), och ett lejons gap (Babylonien), och de tio hornen är på samma sätt som de tio tårna på Nebukadnessars bildstod, en symbol på det tiostatsförbund som kommer att finnas inom det i det återuppståndna romerska väldet. När vi ser på de områden som Antikrist ska komma från, så är det alltså utifrån det Osmanska riket, eller den östra delen av det gamla Romerska riket, som alltså blir det åttonde, och det sista världsriket.

Antikrists ursprung

Dan 8: 8–9 - Bocken blev mycket mäktig. Men när han var som starkast brast det stora hornet sönder och fyra andra stora horn kom upp i dess ställe, riktade åt himlens fyra väderstreck. Från ett av dem sköt ett nytt litet horn ut, som växte till kraftigt mot söder och öster och mot 'det härliga landet

Symbolerna för det makedoniska (grekiska väldet) imperiet var leoparden (Dan 7:6) och bocken (Dan 8: 5-12). Efter Alexander den stores plötsliga död, blir det grekiska väldet uppdelat i fyra delar. Det var det stora hornet som bröts av och delades upp till fyra horn. Där utgör bland annat Grekland, Turkiet, Syrien och Egypten de fyra styckade delarna av Alexander den stores rike. I följe profetian kommer det lilla hornet (Antikrist) att skjuta upp som ett nytt litet horn på bocken (Grekiska väldet), där han växer till i kraft där han sedan drar söder och österut mot Israel.

Det största världsriket

Dan 7: 7–8 - Sedan fick jag i min syn om natten se ett fjärde djur, mycket förskräckligt, fruktansvärt och starkt. Det hade stora tänder av järn, det uppslukade och krossade, och det som blev kvar trampade det under fötterna. Det var olikt alla de tidigare djuren och hade tio horn. Men medan jag såg på hornen fick jag se hur ett annat horn sköt upp mellan dem, ett litet horn som stötte bort tre av de förra hornen. Det hornet hade ögon som liknade människoögon och en mun som talade skrytsamt

Antikrist blir sedan en del av det återuppståndna romarriket, då han skjuter upp som ett litet horn bland de tio hornen. Det lilla hornet blir till sist större än alla andra ord och visar oss att Antikrists rike kommer att bli större än alla andra tidigare världsriken. När kungarna inom 10 hornsimperiet överlåter sin makt till Antikrist, betyder det att hans rike blir ett världsrike som kommer att vara en kombination av det antika grekiska imperiet och ett återuppstått romerskt eller islamskt välde. Det kommer att bli världens mäktigaste rike någonsin med Antikrist som ledare, men kommer att vara ett rike som kommer att ”krossas, men inte genom människohänder” (Dan 2:45).

Jesus kommer snart!

Källa:

Turkey Threatens to Unite all Muslim Countries Against Israel - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.

Mikael Walfridsson


#Israel #Antikrist #Världsriket #Profetiskt #Sista tiden


36 kommentarer

1 2 3 »4

x
nils svarar Tomas N
onsdag, 24 juni 2020 16:11
Tomas N skrev:
Man klarar sig bäst om man håller sig till den färskaste och senast uppdaterade instruktionen från Gud om sista tiden.
Det kommeer ifrån Jesus ord apostlarna och uppenbarelseboken.

Börjar man förtrlsta på GT profeterna så är det lätt hänt att mqn börjar tänka som en judisk man från gamla förbundet.
Upp med vapnen och kriga emot kött och blod och fysiska nationer för ett fysiskt Guds rike i Jerusalem.
Där är vi ju inte riktigt.
Och problemen vi står inför kräver också allt fokus och att man är ledd av sanningen och går nära Gud

Apropå Daniels bok,citerade Jesus själv ur den i Matt.24:15."Och när ni får se förödelsens styggelse om vilken är talat genom Profeten Daniel,stå på helig plats!"

Dan.9;27."Och på styggelsens vinge skall Förödaren komma!"
Dan.12;11."Och från den tid då det Dagliga offret blir avskaffat och Förödelsens Styggelse Uppställd skola 1290 dagar förgå!"

Gör dig besvär att studera Dan.7;7-13 där A-krist omtalas,hans undergång och slutligen i V 13-14 Jesu förhärligade ankomst sker.
Daniel fick sedan uttydningen i V 23-27 där A-krists rike uppslukar Hela Jorden och förtrampar och krossar den,V 23.

I V 24 omtalas ett rike av 10-konungar där en olik andra skall slå ned 3 konungar.

De 10 konungarna omtalas då även i Upp.17;12 och i Dan.2;42 under bilden med de två fötterna med de 10 tårna.
Då blev Alla riken krossade till stoft genom den sten som träffade bildstodens fötter,vilket är Jesu ankomst!

I Dan.7:15 och Dan.12;7 står att A-krists tid blir en tid,och tider och en halv tid,vilket är 3,5 år..
Samma tidslängd återges i Upp.13;5 angivet som 42 Månader= 3,5 år.

Denna tidsrymd återges på fler ställen i Upp.boken,och syns mig vara den tid när A-krist blir Demoniserad,(Upp.12;7-12) och Förvandlad till det sanna odjur han är

Så visst finns profetian redan i Danielsboken beskriven för oss i Nutid!

Svara

x
David Ström
onsdag, 24 juni 2020 16:21

Jag tror många missförstår.Om Jesus hämtar sin brud följer då alla med? Vad säger Matteus? Gud är som en förälder med barn. Han vill ha din kärlek. Ger jag Gud min kärlek? Du skall älska Gud med hela din kraft. Om du har en vän, men aldrig hör av dig. Är du fortfarande en vän efter tio år? Ha en relation med Gud som om du ska dö i morgon. Döden är alltid bara ett par hjärtslag bort. Det blir man varse när man känner stresshjärta med dubbelslag. Guds frid alla.

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar nils
onsdag, 24 juni 2020 17:35
nils skrev:
Apropå Daniels bok,citerade Jesus själv ur den i Matt.24:15."Och när ni får se förödelsens styggelse om vilken är talat genom Profeten Daniel,stå på helig plats!"

Dan.9;27."Och på styggelsens vinge skall Förödaren komma!"
Dan.12;11."Och från den tid då det Dagliga offret blir avskaffat och Förödelsens Styggelse Uppställd skola 1290 dagar förgå!"

Gör dig besvär att studera Dan.7;7-13 där A-krist omtalas,hans undergång och slutligen i V 13-14 Jesu förhärligade ankomst sker.
Daniel fick sedan uttydningen i V 23-27 där A-krists rike uppslukar Hela Jorden och förtrampar och krossar den,V 23.

I V 24 omtalas ett rike av 10-konungar där en olik andra skall slå ned 3 konungar.

De 10 konungarna omtalas då även i Upp.17;12 och i Dan.2;42 under bilden med de två fötterna med de 10 tårna.
Då blev Alla riken krossade till stoft genom den sten som träffade bildstodens fötter,vilket är Jesu ankomst!

I Dan.7:15 och Dan.12;7 står att A-krists tid blir en tid,och tider och en halv tid,vilket är 3,5 år..
Samma tidslängd återges i Upp.13;5 angivet som 42 Månader= 3,5 år.

Denna tidsrymd återges på fler ställen i Upp.boken,och syns mig vara den tid när A-krist blir Demoniserad,(Upp.12;7-12) och Förvandlad till det sanna odjur han är

Så visst finns profetian redan i Danielsboken beskriven för oss i Nutid!

När du tar upp Daniel så kommer vi in på mycket intressanta delar och det jag brukar tala om är de sista versarna.

Dan 12:11. Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12. Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Förödelsens styggelse på Helig plats som Jesus talade om och som finns omnämnd här är ju Klippmoskén. Den sattes upp år 688 och här kan vi läsa att lycklig är den som väntar och har nått 1335 dagar.

Räknar vi i år från 688 så kommer vi här till 2023. Vad kommer att hända då ja den som lever få se, men det borde bli ett mycket intressant år, Vi ser hur Israel nu ska inkludera de områden som Gud har gett dem. Vi ser hur vänster krafterna i USA gör allt för att Trump som är Israelvänlig inte ska bli omvald. Och vi är alltså nu just 3,5 år före utgången av 2023.

Så att vi nu befinner oss i högprofetiska tiden är ingen tvekan om.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
Svara

x
A
onsdag, 24 juni 2020 17:42

Jag tror att enda sättet att få visshet, är att låta Gud ta över ens allt, binda minsta mänskliga tanke i Jesus. Det står ju " utan mig kan ni ingenting göra."

Vill berätta om en dröm jag hade som tonåring, över 20 år sedan.

Det var eldhav, en mörk himmel, människor flydde i panik, men visste inte var, någon försökte desperat komma på en spårvagn. Det var panik.

Då stod jag, och såg på Jesus. Han stod på en upphöjning på någon meter. Ljusa färger. I något som verkade som en glas box, men fick känslan den inte var ogenomtränglig. Han stod i ett ljus. Jag såg honom i ögonen. Och kände total frid. I all kaos runtom kring. Har aldrig glömt den friden jag kände. Och den drömmen gjorde jag är kristen idag. Jag ser lika tydligt idag framför mig smärtan hos människor o rädslan, som jag känner friden hur det var se Jesus.

Därför tror jag att vi visst som kristna kommer få uppleva mkt svåra tider. Men att vi, om vi ser på Jesus, och inte släpper blicken, ens en sekund, kommer vi inte vara rädda. För, det finns ingen rädsla i kärleken, som det ju står.

Svara

x
nils svarar Karl Håkan Sandell
onsdag, 24 juni 2020 17:48
Karl Håkan Sandell skrev:
När du tar upp Daniel så kommer vi in på mycket intressanta delar och det jag brukar tala om är de sista versarna.

Dan 12:11. Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12. Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Förödelsens styggelse på Helig plats som Jesus talade om och som finns omnämnd här är ju Klippmoskén. Den sattes upp år 688 och här kan vi läsa att lycklig är den som väntar och har nått 1335 dagar.

Räknar vi i år från 688 så kommer vi här till 2023. Vad kommer att hända då ja den som lever få se, men det borde bli ett mycket intressant år, Vi ser hur Israel nu ska inkludera de områden som Gud har gett dem. Vi ser hur vänster krafterna i USA gör allt för att Trump som är Israelvänlig inte ska bli omvald. Och vi är alltså nu just 3,5 år före utgången av 2023.

Så att vi nu befinner oss i högprofetiska tiden är ingen tvekan om.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
Problemet är att Jesus uppmande Judarna att Fly hals över huvud när Förödelns styggelse uppenbaras och sker,enl Matt.24:16-20.
Ty då kommer den Stora V-mödan vars like aldtig funnit V 21.
Detta har Ännu ej inträffat,hur man än tolkar skrifterna.

I Luk.21;20-24 uppmanas Jesu lärjungar också att Fly,och det gällde då de såg att Jerusalem blir omringat av Krigshärar.
Det var när romaren Titus angrep jrusalem år 70,och de som var Jesu ord lydiga flydde då och räddade sina liv!

Svara

x
Mikael W svarar A
onsdag, 24 juni 2020 19:19
A skrev:
Jag tror att enda sättet att få visshet, är att låta Gud ta över ens allt, binda minsta mänskliga tanke i Jesus. Det står ju " utan mig kan ni ingenting göra."

Vill berätta om en dröm jag hade som tonåring, över 20 år sedan.

Det var eldhav, en mörk himmel, människor flydde i panik, men visste inte var, någon försökte desperat komma på en spårvagn. Det var panik.

Då stod jag, och såg på Jesus. Han stod på en upphöjning på någon meter. Ljusa färger. I något som verkade som en glas box, men fick känslan den inte var ogenomtränglig. Han stod i ett ljus. Jag såg honom i ögonen. Och kände total frid. I all kaos runtom kring. Har aldrig glömt den friden jag kände. Och den drömmen gjorde jag är kristen idag. Jag ser lika tydligt idag framför mig smärtan hos människor o rädslan, som jag känner friden hur det var se Jesus.

Därför tror jag att vi visst som kristna kommer få uppleva mkt svåra tider. Men att vi, om vi ser på Jesus, och inte släpper blicken, ens en sekund, kommer vi inte vara rädda. För, det finns ingen rädsla i kärleken, som det ju står.

Vilken fantastisk dröm !

Svara

x
Leif svarar Karl Håkan Sandell
onsdag, 24 juni 2020 20:35
Karl Håkan Sandell skrev:
När du tar upp Daniel så kommer vi in på mycket intressanta delar och det jag brukar tala om är de sista versarna.

Dan 12:11. Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12. Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Förödelsens styggelse på Helig plats som Jesus talade om och som finns omnämnd här är ju Klippmoskén. Den sattes upp år 688 och här kan vi läsa att lycklig är den som väntar och har nått 1335 dagar.

Räknar vi i år från 688 så kommer vi här till 2023. Vad kommer att hända då ja den som lever få se, men det borde bli ett mycket intressant år, Vi ser hur Israel nu ska inkludera de områden som Gud har gett dem. Vi ser hur vänster krafterna i USA gör allt för att Trump som är Israelvänlig inte ska bli omvald. Och vi är alltså nu just 3,5 år före utgången av 2023.

Så att vi nu befinner oss i högprofetiska tiden är ingen tvekan om.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
Det kan ligga något i det du säger denna gång men, du får förmodligen lägga till något år eftersom du bör räkna åren som Judarna räknade dem, dvs 360 dagar per år.

Svara

x
Leif svarar Leif
onsdag, 24 juni 2020 20:37
Leif skrev:
Det kan ligga något i det du säger denna gång men, du får förmodligen lägga till något år eftersom du bör räkna åren som Judarna räknade dem, dvs 360 dagar per år.

Jag menar tvärtom, dra bort något år måste det ju i så fall bli😁

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar Leif
onsdag, 24 juni 2020 22:58
Leif skrev:
Det kan ligga något i det du säger denna gång men, du får förmodligen lägga till något år eftersom du bör räkna åren som Judarna räknade dem, dvs 360 dagar per år.

Du påminner mig om en annan sak här som är mycket intressant och det är att 3,5 år räknat på det sätt du talar om blir 1260 dagar och det som år och lagt till 688, när Klippmoskén började byggas, blir 1948. Waw, vilken fullträff det var ju då Israel bildades som stat. Ja ibland kan man se mera i Guds ord än vad som faktiskt står där.

Däremot de 1335 åren skall just räknas som det står och då blir det just år 2023.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.seSvara

x
Tomas N svarar Karl Håkan Sandell
torsdag, 25 juni 2020 07:48
Karl Håkan Sandell skrev:
När du tar upp Daniel så kommer vi in på mycket intressanta delar och det jag brukar tala om är de sista versarna.

Dan 12:11. Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12. Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Förödelsens styggelse på Helig plats som Jesus talade om och som finns omnämnd här är ju Klippmoskén. Den sattes upp år 688 och här kan vi läsa att lycklig är den som väntar och har nått 1335 dagar.

Räknar vi i år från 688 så kommer vi här till 2023. Vad kommer att hända då ja den som lever få se, men det borde bli ett mycket intressant år, Vi ser hur Israel nu ska inkludera de områden som Gud har gett dem. Vi ser hur vänster krafterna i USA gör allt för att Trump som är Israelvänlig inte ska bli omvald. Och vi är alltså nu just 3,5 år före utgången av 2023.

Så att vi nu befinner oss i högprofetiska tiden är ingen tvekan om.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
Det är viktigare med Jesu undervisning och nya testamentet än Daniels bok och det"högprofetiska"
Salig är den som hör mina ord och lever efter dem sa Jesus.

I praktiken innebär det att en kristen skall leva som vanlig,men Gudsrikesbärande människa mitt i denna onda världen. Och bibelmässigt hämta sin näring ifrån NT och Paulus och Jesus egna undervisning.

Att hålla ut till slutet är att dagligen leva i relation,bön och finnas där i skördearbetet.
De skriftlärda är ett exempel på hur man kan distanseras från det väsentliga och in i kunskap och "vetenskap"som inte är till mågon nytta. Ja om det blir en ersättning så kan det även bli till skada

Svara

1 2 3 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Missa inte detta!


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 9 juli 2020 18:40
Jag har blivit lurad av min fd. Barnen avskyr mig och har inget att leva för. Jag kan förstå att alla avskyr mig. Mitt sinne är galen. Be Herren att jag får vila från ångesten. Käre Jesus hjälp

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp