Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Israels suveränitetsplan kan utlösa ändetidens krig

Vi börjar röra oss mot ett profetiskt uppfyllande av dom krig som bibeln talar om skall komma.

När Daniel ser vilddjuret i Uppenbarelseboken, är det beskrivet med sju huvuden. Dessa huvuden är sju världsriken som har funnits genom alla tider, som har det gemensamt, att dom alla har förtryckt och försökt utrota det judiska folket.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
onsdag, 24 juni 2020 01:19
Gästblogg

Spänningar efter Israels ”suveränitetsplan”

Just nu upplever vi ytterligare spänningar i Mellanöstern, efter det att Israel har framlagt sin ”suveränitetsplan”. Den innebär bland annat, att Israel planlägger att utvidga sin suveränitet till Jordan Valley och delar av Judea och Samaria. Det har gett kraftiga reaktioner i området, där flera arabiska länder talar om att Israels plan ”undergräver regional fred och stabilitet”. Turkiet är en av dem som har reagerat kraftigast på Israels kommande tilltag, och hotar med att samla alla muslimska länder mot Israel. Vi börjar röra oss mot ett profetiskt uppfyllande av dom krig som bibeln talar om skal komma. Vi har GOG/Magog kriget, och sedan Psaltaren 83, som är ett pågående uppfyllande sedan Israel blev en självständig nation 1948.

När Daniel ser vilddjuret i Uppenbarelseboken, är det beskrivet med sju huvuden. Dessa huvuden är sju världsriken som har funnits genom alla tider, som har det gemensamt, att dom alla har förtryckt och försökt utrota det judiska folket.

Uppryckandet före vedermödan

Det finns två doktriner eller läror, som genom tiden har gett mig ny förståelse och nytt ljus över ändetidens utveckling, gentemot det profetiska ordet. Den ena är förståelsen för att Herren kommer att hämta sin församling och brud innan den sista och 70:e års veckan. Före det att Antikrist träder fram, och före det att Guds vrede blir utgjuten över den här jorden kommer Guds församling att bli bortryckt till himlen. Därefter, sekventiellt efter församlingens tid på jorden, kommer Herren att fortsätta sin profetiska tid med Israel och han kommer att döma den här världen genom sigill, basuner och vredesdomar.

Antikrists ursprung

Upp 13: 1–2 – Och jag såg ett vilddjur stiga upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden och på sina horn tio kronor och på sina huvuden hädiska namn. Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och stor myndighet.

Den andra förståelsen som har ändrat min syn på ändetiden, är att syndens människa – Antikrist, kommer utifrån den islamiska delen av världen. När Johannes ser det första vilddjur som stiger upp ur havet beskriver han det med sju huvuden med hädiska namn, tio horn och med tio kronor på dessa huvuden. Vilddjuret liknas vid en leopard, med fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Det får samtidigt all sin makt och myndighet från Draken. Genom att studera dessa vilddjur och världsriken som både Johannes och Daniel beskriver, får vi en bild av Antikrist, hans rike, hans uppkomst och utbredelse i ändetiden. Det finns förtalare för att Antikrist ursprung antingen kommer att vara från ett nyuppståndet Romerskt rike, eller utifrån det Osmanska riket (det muslimska kalifatet). Men egentligen finns det inga motsättningar i dessa påståenden, då dessa landområden och de länder som är aktuella, stort sätt är det samma inom dessa två riken.

Det sista världsriket

Antikrists välde kommer att bli det åttonde och sista världsriket som kommer att verka och vara under Satans inflytande. Eftersom vilddjuret som Johannes ser har symboler från de andra världsriken, visar detta att Antikrist kommande rike kommer att bestå och vara en kombination av de tidigare riken och landområden. Odjuret kommer att ha en leopards kropp (Grekland), en björns fötter (Medien-Persien), och ett lejons gap (Babylonien), och de tio hornen är på samma sätt som de tio tårna på Nebukadnessars bildstod, en symbol på det tiostatsförbund som kommer att finnas inom det i det återuppståndna romerska väldet. När vi ser på de områden som Antikrist ska komma från, så är det alltså utifrån det Osmanska riket, eller den östra delen av det gamla Romerska riket, som alltså blir det åttonde, och det sista världsriket.

Antikrists ursprung

Dan 8: 8–9 - Bocken blev mycket mäktig. Men när han var som starkast brast det stora hornet sönder och fyra andra stora horn kom upp i dess ställe, riktade åt himlens fyra väderstreck. Från ett av dem sköt ett nytt litet horn ut, som växte till kraftigt mot söder och öster och mot 'det härliga landet

Symbolerna för det makedoniska (grekiska väldet) imperiet var leoparden (Dan 7:6) och bocken (Dan 8: 5-12). Efter Alexander den stores plötsliga död, blir det grekiska väldet uppdelat i fyra delar. Det var det stora hornet som bröts av och delades upp till fyra horn. Där utgör bland annat Grekland, Turkiet, Syrien och Egypten de fyra styckade delarna av Alexander den stores rike. I följe profetian kommer det lilla hornet (Antikrist) att skjuta upp som ett nytt litet horn på bocken (Grekiska väldet), där han växer till i kraft där han sedan drar söder och österut mot Israel.

Det största världsriket

Dan 7: 7–8 - Sedan fick jag i min syn om natten se ett fjärde djur, mycket förskräckligt, fruktansvärt och starkt. Det hade stora tänder av järn, det uppslukade och krossade, och det som blev kvar trampade det under fötterna. Det var olikt alla de tidigare djuren och hade tio horn. Men medan jag såg på hornen fick jag se hur ett annat horn sköt upp mellan dem, ett litet horn som stötte bort tre av de förra hornen. Det hornet hade ögon som liknade människoögon och en mun som talade skrytsamt

Antikrist blir sedan en del av det återuppståndna romarriket, då han skjuter upp som ett litet horn bland de tio hornen. Det lilla hornet blir till sist större än alla andra ord och visar oss att Antikrists rike kommer att bli större än alla andra tidigare världsriken. När kungarna inom 10 hornsimperiet överlåter sin makt till Antikrist, betyder det att hans rike blir ett världsrike som kommer att vara en kombination av det antika grekiska imperiet och ett återuppstått romerskt eller islamskt välde. Det kommer att bli världens mäktigaste rike någonsin med Antikrist som ledare, men kommer att vara ett rike som kommer att ”krossas, men inte genom människohänder” (Dan 2:45).

Jesus kommer snart!

Källa:

Turkey Threatens to Unite all Muslim Countries Against Israel - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.

Mikael Walfridsson


#Israel #Antikrist #Världsriket #Profetiskt #Sista tiden


36 kommentarer

3 4

x
Tom
torsdag, 25 juni 2020 18:02

Intressanta tankar kh sandell.
Den stora vedermödan har dock inte inträffat

Vi lever dock i jätteprofetidka tider och att vi är i ändens tid är tämligen säkert.
Gud skickar pest, hetta, krig etc för att väcka folk och få dom att söka jesus(nu under coronan tex har folk haft gott om tid att tänka)
Hagelplågan(som kommer)tex folk hädade gud och vände inte om
Alla dessa prövningar kommer pågå ända tills den stora vedermödan(där det kommer bli väldigt svårt att överleva i 3,5år). Förhoppningsvis rycks de jesustroende upp innan och lämnar de som inte accepterat jesus åt sitt öde(hetta,krig stenar från rymden mm)

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 26 juni 2020 01:02

Käre GUD vad håller ni på med.. Har ni helt tappat fokus på JESU BUDSKAP OCH GÄRNING..

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Mathias
fredag, 26 juni 2020 01:14
Mathias skrev:
Allt handlar om att vara medveten om vi lyder odjuret eller Gud. Att följa vår herre så har vi sabbaten på lördag eller följa satan och ha söndag som vilodag. Allt lutar mot att satan jobbar mer intensivt att få alla människor att vila och vara lediga på söndagen och tillbe satan. Det är av denna anledning vi antingen väljer eller inte väljer odjuret märke. Det handlar inte om att bli chippad! Guds heliga dag är enormt viktig att bli medveten om, gamla testamentet talar om hur Gud tog ut sin vrede över judarna för att de avgudade andra gudar och förkastade sabbaten.

Mathias lägg av med ditt struntprat.. Tror du verkligen att om man firar Sabbath på en söndag att man tillber djävulen... Tror du att fira Sabbath är inträdesbilljetten till himlen, försök att förstå att JESUS dog för våra synder på golgata kors, om vi sätter vår tillit och hopp till honom kommer vi till himlen när vi dör... Sabbath vilket struntprat!

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar Tom
fredag, 26 juni 2020 08:10
Tom skrev:
Intressanta tankar kh sandell.
Den stora vedermödan har dock inte inträffat

Vi lever dock i jätteprofetidka tider och att vi är i ändens tid är tämligen säkert.
Gud skickar pest, hetta, krig etc för att väcka folk och få dom att söka jesus(nu under coronan tex har folk haft gott om tid att tänka)
Hagelplågan(som kommer)tex folk hädade gud och vände inte om
Alla dessa prövningar kommer pågå ända tills den stora vedermödan(där det kommer bli väldigt svårt att överleva i 3,5år). Förhoppningsvis rycks de jesustroende upp innan och lämnar de som inte accepterat jesus åt sitt öde(hetta,krig stenar från rymden mm)

Var i Bibeln beskrivs den stora Vedermödan. Vredesskålarna vet jag vad det är och de finns i Upp 16 och det är något som pågår just nu.

Upp 13 har vi redan haft det hade vi på 1900 talet med Hitler som Antikrist och med TV som Vilddjurets bild i Upp 13:14-15. Etc som jag talat om i tidigare inlägg.

Alla talar om denna Vedermöda, men som sagt var läser man om det för det är ju viktigt att vi inte går och väntar på något som vi inte vet vad det är och därför inte heller ser när det kommer. För då blir vi blinda och hamnar i den ondes våld.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
Svara

x
nils svarar Karl Håkan Sandell
fredag, 26 juni 2020 09:35
Karl Håkan Sandell skrev:
Var i Bibeln beskrivs den stora Vedermödan. Vredesskålarna vet jag vad det är och de finns i Upp 16 och det är något som pågår just nu.

Upp 13 har vi redan haft det hade vi på 1900 talet med Hitler som Antikrist och med TV som Vilddjurets bild i Upp 13:14-15. Etc som jag talat om i tidigare inlägg.

Alla talar om denna Vedermöda, men som sagt var läser man om det för det är ju viktigt att vi inte går och väntar på något som vi inte vet vad det är och därför inte heller ser när det kommer. För då blir vi blinda och hamnar i den ondes våld.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
ETT VIKTIGT TIDSTECKEN INNAN JESU ÅTERKOMST ÄR 10-STATSFÖRBUNDET BIBELN TALAR OM!

Redan i Dan.2;34,42 där Daniel ser Bildstodens världsriken,så avslutas den med fötternas 10 Tår.
Då först kommer den sten som krossar alla riken och blir det berg som uppfyller hela jorden,V 35.

Dan.2;44 "Men i de Konungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike som aldrig i eveighet skall förstöras...och skall bestå evinnerligen!"
De Konungar som här omtalas är Bildstodens 10 Tår!

Läser vi Dan.7;7 om det 4-e djuret står det att det hade 10 Horn.
V8.Men när jag betraktade hornen fick jag se hur mellan dem ett annat horn sköt upp,ett litet för vilket 3 av de förra blev bortstötta:

V 25 "Och denne skall upphäva sitt Tal mot den Högste och Föröda den Högstes heliga;...och de skola givas i hans hand under en tid,tider och en halv tid!"
Vi vet detta profetiska Tidsuttryck är 1+2+0,5 år,vilket blir 3;5 År.

Den som här Omtalas är den kommande ANTIKRIST,som skall framträda ur ett KOMMANDE 10-STATSFÖRBUND,som uppstår ut ur det FORNTIDA Romarrikets GRÄNSER!
Det syns av kronologin,att fötterna satt på Bildstodens ben, som var det Forntida Världsriket ROMARRIKET!

DETTA 10-STATSFÖRBUND HAR ÄNNU EJ FRAMTRÄTT,VILKET MÅSTE SKE INNAN-KRIST KOMMER!

1. Tiodelningen skall Omedelbart följas av GUDSRIKET på Jorden.Dan 2;44.
Detta har ännu EJ hänt!
2. Dessutam har vi en Tidsintervall av de Antikristliga Åren som skall FÖREGÅ GUDSRIKETS GRUNDANDE.Det har ännu EJ hänt!
3.Det tiodelade riket skall Avslutas med Människosonens kommande i makt och härlighet.Det har ännu EJ hänt

Dan.7;11 Beskriver hur hornet A-krist dödades och kastades i elden för att brännas upp.(Upp.19:20.)

Dan.7;13."Sedan fick jag i min syn om naten se hur en som liknade en MÄNNISKOSON KOM MED HIMMELENS SKYAR!"
V 14;"Åt denne gavs välde och ära och rike,och alla folk och stammar och tungomål måste tjäna Honom.
Hans väde är ett Evigt Välde som Icke skall tagas ifrån Honom,och Han rike skall icke Förstöras!"

FÖRST EFER 10-STATS FÖRBUNDET OCH ANTIKRISTS FALL,KOMMER JESUS OCH GUDSRIKET!

Svara

x
Karl Håkan Sandell svarar nils
fredag, 26 juni 2020 10:13
nils skrev:
ETT VIKTIGT TIDSTECKEN INNAN JESU ÅTERKOMST ÄR 10-STATSFÖRBUNDET BIBELN TALAR OM!

Redan i Dan.2;34,42 där Daniel ser Bildstodens världsriken,så avslutas den med fötternas 10 Tår.
Då först kommer den sten som krossar alla riken och blir det berg som uppfyller hela jorden,V 35.

Dan.2;44 "Men i de Konungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike som aldrig i eveighet skall förstöras...och skall bestå evinnerligen!"
De Konungar som här omtalas är Bildstodens 10 Tår!

Läser vi Dan.7;7 om det 4-e djuret står det att det hade 10 Horn.
V8.Men när jag betraktade hornen fick jag se hur mellan dem ett annat horn sköt upp,ett litet för vilket 3 av de förra blev bortstötta:

V 25 "Och denne skall upphäva sitt Tal mot den Högste och Föröda den Högstes heliga;...och de skola givas i hans hand under en tid,tider och en halv tid!"
Vi vet detta profetiska Tidsuttryck är 1+2+0,5 år,vilket blir 3;5 År.

Den som här Omtalas är den kommande ANTIKRIST,som skall framträda ur ett KOMMANDE 10-STATSFÖRBUND,som uppstår ut ur det FORNTIDA Romarrikets GRÄNSER!
Det syns av kronologin,att fötterna satt på Bildstodens ben, som var det Forntida Världsriket ROMARRIKET!

DETTA 10-STATSFÖRBUND HAR ÄNNU EJ FRAMTRÄTT,VILKET MÅSTE SKE INNAN-KRIST KOMMER!

1. Tiodelningen skall Omedelbart följas av GUDSRIKET på Jorden.Dan 2;44.
Detta har ännu EJ hänt!
2. Dessutam har vi en Tidsintervall av de Antikristliga Åren som skall FÖREGÅ GUDSRIKETS GRUNDANDE.Det har ännu EJ hänt!
3.Det tiodelade riket skall Avslutas med Människosonens kommande i makt och härlighet.Det har ännu EJ hänt

Dan.7;11 Beskriver hur hornet A-krist dödades och kastades i elden för att brännas upp.(Upp.19:20.)

Dan.7;13."Sedan fick jag i min syn om naten se hur en som liknade en MÄNNISKOSON KOM MED HIMMELENS SKYAR!"
V 14;"Åt denne gavs välde och ära och rike,och alla folk och stammar och tungomål måste tjäna Honom.
Hans väde är ett Evigt Välde som Icke skall tagas ifrån Honom,och Han rike skall icke Förstöras!"

FÖRST EFER 10-STATS FÖRBUNDET OCH ANTIKRISTS FALL,KOMMER JESUS OCH GUDSRIKET!

Jo jag vet allt det här och har t o m översatt Dan 7 direkt från Hebreiska för att kunna förstå alla detaljer och vad man då ser är att det här 10 stats förbundet som alla talar om det var Kolonialstaterna som styrde hela världen i början av 1900 talet fram till dess supermakterna, det tvåhonrande vilddjuret i Upp 13 tog över.

Kolonialstaterna var just c:a 10 till antalet och de behärskade hela jorden på den tiden. Och då under den tiden var det som Hitler framträdde och med sitt Nazistiska rike dödade 6 milj Judar.

Kolonialstaterna var en fortsättning på det Romerska riket och 7 av dem ingick faktiskt i Romarriket.

Och ser man hela händelseförloppet i det perspektiv som Daniel gjorde så är det klart att han såg att Jesus kom ganska omgående. Och så är det ju idag. Vi vet att Jesus kommer när som helst. Men nu är vi mitt i det hela och då ser vi många fler detaljer. Och de finns uppräknade i Upp 13 – 16.

Så fortfarande om nu inte Vedermödan är Upp 13 vilket jag klart hävdar att det inte är. Det var det vi hade under 1900 talet. Och de ställen som ansluter till händelserna i Dan 7 som ansluter till händelserna i Upp 13 har vi alltså också haft.

Så som sagt var finns vedermödan beskriven i bibeln om det nu inte är Upp 13.

För om vi gå här och väntar på en Antikrist och en Vedermöda som vi tror ska komma men som till stora delar redan varit. Då blir vi blinda och ett lätt byta för den Onde i dessa viktiga sista dagar.

Karl Håkan
www.minJesus.blogspot.se
Svara

3 4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Missa inte detta!


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 9 juli 2020 18:40
Jag har blivit lurad av min fd. Barnen avskyr mig och har inget att leva för. Jag kan förstå att alla avskyr mig. Mitt sinne är galen. Be Herren att jag får vila från ångesten. Käre Jesus hjälp

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp