DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Direkt från Apg29

Jag är Guds son, säger Jesus i Bibeln

Hur kan ni då säga till honom, som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sade: Jag är Guds Son.

Här säger Jesus klart och tydligt att han är Guds Son och att han skall bli förhärligad när han uppväcker Lasarus från döden. Det här bibelordet går inte alls att missförstå vem Jesus menar.

Av: Christer Åberg
lördag 3 oktober 2020 14:41📧

Säger Jesus att han är Guds Son?

En del som förnekar Jesus brukar säga att han aldrig själv säger att han är Guds Son. Stämmer det verkligen? Nej!

När jag var rätt så ny i tron stötte jag på den här retoriska lögnen av en vän att Jesus aldrig själv säger i Bibeln att han är Guds Son. Eftersom jag inte vid det tillfället kunde så mycket i Bibeln så visste jag inte hur jag skulle svara honom. Men någonstans i hjärtat så kändes det fel.

Är det så att du har Jesus som Herren och är frälst men möter människor som vill slå tvivel i dig, i läror som du inte känner till, så ska du aldrig börja diskutera med dem. Istället ska du gå hem och söka svaret i Bibeln.

När det gäller huruvida Jesus säger i Bibeln att han är Guds Son så vittnar Bibeln om det på många ställen. Så det som min vän sa till mig var en lögn.

Vi ska nu titta på några bibelord om vad Jesus säger om sig själv i bibeln.

Jag är Guds Son, säger Jesus i Bibeln

Matt 27:43. Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son.
Joh 3:16. Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17. För Gud sände inte sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

Joh 5:25 Amen, amen säger jag er: Den stund kommer, ja, den är nu inne, när de döda skall höra Guds Sons röst, och de som hör den skall få liv.

I Joh 5:25 talar Jesus om sig själv som Guds Son. Att de som hör Guds Sons röst skall få liv.

Joh 10:36 hur kan ni då säga till honom, som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sade: Jag är Guds Son.

I Joh 10:36 säger Jesus klart och tydligt att han är Guds Son. Folket som han talade till uppfattade det också så.

Joh 11:4. Jesus hörde det och sade: "Denna sjukdom skall inte sluta med döden. Den är till Guds ära, så att Guds Son blir förhärligad genom den."

Här säger Jesus klart och tydligt att han är Guds Son och att han skall bli förhärligad när han uppväcker Lasarus från döden. Det här bibelordet går inte alls att missförstå vem Jesus menar.

Andra vittnar om Guds Son

Joh 11:25-27. Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" Hon svarade: "Ja, Herre, jag tror att du är Messias, Guds Son, han som skulle komma till världen."

När människor bekände att Jesus är Guds Son så tillrättavisade han dem aldrig. Istället uppmuntrade han deras tro eftersom han visste att han är Guds Son.

Joh 19:7. Judarna svarade: "Vi har en lag och enligt den lagen måste han dö, eftersom han har gjort sig till Guds Son."

De som inte trodde på Jesus ville döda honom eftersom han gjorde anspråk till att vara Guds Son. Så både de troende och de otroende förstod att Jesus är Guds Son och att han sade sig vara det.

Hela Bibeln vittnar om att Jesus är Guds Son

Joh 20:31. Men dessa har blivit nerskrivna, för att ni skall tro att Jesus är Messias, Guds Son, och för att ni genom tron skall ha liv i hans namn.

Till sist så säger den uppståndne Jesus i Uppenbarelseboken så här om sig själv:

Upp 2:18. Skriv till församlingens ängel i Tyatira: Så säger Guds Son, han som har ögon som eldslågor och fötter som skinande malm...

Sonen

Dessutom talar Jesus flera gånger om sig själv i evangelierna som "Sonen". Det går inte att missförstå vad han menar.

Matt 11:27. Allt har blivit överlämnat åt mig av min Fader. Och ingen känner Sonen utom Fadern, inte heller känner någon Fadern utom Sonen, och den som Sonen vill uppenbara det för.
Joh 3:36. Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror på Sonen ska inte få se livet, utan Guds vrede förblir över honom.

Joh 5:19. Då svarade Jesus och sa till dem: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Sonen kan ingenting göra av sig själv, utan endast det han ser Fadern göra. För allt det han gör, det gör också Sonen.

Joh 5:20. För Fadern älskar Sonen och visar honom allt det han själv gör, och han ska visa honom ännu större gärningar än dessa, så att ni ska förundra er.

Joh 5:21. För liksom Fadern uppväcker de döda och gör dem levande, så gör också Sonen levande vem han vill.

Joh 5:22. För inte heller dömer Fadern någon, utan har överlämnat hela domen åt Sonen,

Joh 5:23. för att alla ska ära Sonen, såsom de ärar Fadern. Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom.

Joh 5:26. För liksom Fadern har liv i sig själv, så har han också gett Sonen att ha liv i sig själv.
Joh 6:40. Och detta är hans vilja, som har sänt mig, att var och en som ser Sonen och tror på honom ska ha evigt liv, och jag ska uppväcka honom på den yttersta dagen.

Joh 8:36. Om nu Sonen gör er fria, så är ni verkligen fria.
Joh 14:13. Och vad ni än ber om i mitt namn, det ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen.

Gud är Jesu Fader

Vi ska också låta oss bli påminda om att Jesus överallt i evangelierna kallar Gud för sin Fader. Eftersom Gud är hans Fader förstår vi att Jesus är hans son. Annars skulle ju inte Gud vara hans Fader om inte Jesus är hans son.

Det går inte att missförstå. Jesus är Guds Son. Han säger det själv i Bibeln.

Christer Åberg

#Guds Son #Undervisning #Jesus


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


5 kommentarer

1

x
Tomas N
lördag 3 oktober 2020 20:34

Tack för en viktig och bra artikel. En hel del bra bibeltexter occksså sammanställda för just detta ämnet
En annan sak som är viktig är ju att Jesus i mänsklig gestalt visade oss exemplet hur vi skall ha en relation med Fadern och Han kallas ju också den förstfödde bland bröder.

Helt otroligt egentligen hur olika religioner vill förminska Jesu till profet eller en god lärare. Jesus storhet är ju både facinerande och livgivande

Men religonens kraft är stor med olika traditioner och religiösa attribut som på ett sätt känns tryggare att hålla sig till än en treenig Gud som har all makt.
Det är ju precis tvärtom. Men allt börjar i mötet och uppenbarelsen om vem Jesus är.

Svara

x
Kjell
söndag 4 oktober 2020 10:40

Matt 26:59-64

Och översteprästerna och hela Stora rådet sökte efter något falskt vittnesbörd mot Jesus, för att kunna döda honom; men fastän många falska vittnen trädde fram, funno de likväl intet. Slutligen trädde dock två män fram och sade: ”Denne har sagt: ’Jag kan bryta ned Guds tempel och på tre dagar bygga upp det igen.’” Då stod översteprästen upp och sade till honom: ”Svarar du intet? Huru är det med det som dessa vittna mot dig?” Men Jesus teg. Då sade översteprästen till honom:

”Jag besvär dig vid den levande Guden, att du säger oss om du är Messias, Guds Son.” 

Jesus svarade honom: ”Du har själv sagt det.

(Det kan inte sägas tydligare)

Svara

x
Lukas
söndag 4 oktober 2020 10:46

Guds motståndare försöker på alla sätt att förneka Jesu gudom. Se bara på socialism/kommunism "vi ingen frälsare behöver", islam, judendom, hinduism, Jehovas vittnen, mormonism mm. Katoliker och ortodoxa må ha obibliska saker för sig men de förnekar inte Jesus.

Svara

x
Tomas N
lördag, 17 oktober 2020 11:01

Ja det finns kraft även i namnet Jesus. Allt är lagt under Honom och Jesus är namnet över alla namn. Och det behöver inte sägas på hebreiska heller.

Många har hört om Jesus och han kan för de flesta vara en snäll mirakelkille eller en profet eller en lärare om hur man skall leva likt Buddha t ex

Men något händer när evangelet prediakas och tas emot om att Jesus är Guds son som dog på korset och uppstod för att männniskor skall kunna bli frälsta genom detta

I ärlighetens namn är detta steg så enormt stort att de flesta inte kan eller vill ta det. Men Helige Ande vill uppenbara som syndd och förhärliga Jesus i den mijön och momentet som kristna predikar evangeliet ,så att människor kan tro

Utan tro är evangeliet en teori som visserligen håller ihop,men är så övernaturlig och därmed overklig för det mänskliga sinnet.

Gud sände sin Son av flera anledningar till världen,en av dem är att Han ville visa vem Han är genom mänsklig gestalt

Svara

x
Israelvänlig
lördag, 24 oktober 2020 06:33

Erdogan är en mycket farlig man även för Sverige!

https://bit.ly/3e4Ht1n

Kurdo Baksi är kurd och f.d medlem i Miljöpartiet! Gud kan använda vilken person som helst för att avslöja ondskan! Jag uppmanar de kristna som är med i församlingar oavsett kyrka eller frikyrka att ställa krav på pastorer och präster att åtminstone minst en gång i månaden berätta om denna artikeln!

Vid en regeringskris som inte är omöjlig att det kan ske inom kort blir det ett nyval! Vid ett nyval måste kristna rösta rätt som innebär att kristna måste rösta på Sd, Kd eller moderaterna! Sd har bäst israelvänlig politik och både Sd och Kd är för kristendomen liksom Moderaterna men Kd och Moderaterna är för en palestinsk stat! Alternativ för Sverige måste uteslutas då deras politik mot Israel är neutral!

Om kristna fortsätter att rösta på partier som är emot kristendomen och är israelfientliga kommer Sverige gå under helt och hållet!

Vid ett nyval kommer det arabiska partiet Nyans säkerligen vara väl förberett som misstänks starkt för att ha kopplingar till Grå Vargarna som är styrt av Erdogan! Om det inte blir ett nyval så blir ödesvalet 2022, om Sverige då fortfarande är kvar som land!

Det är mycket sannolikt att alla muslimer kommer rösta på Nyans och risken är mycket stor att sharialagar införs i Sverige om inte kristna röstar rätt! Det skulle innebära att om kristna inte röstar rätt eller låter bli att rösta kommer kristna bloggar som Apg29 att stoppas och att fortsätta evangelisera i frihet blir ett minne blott!

Så pass allvarligt är situationen i Sverige! Jag hade hoppats att slippa skriva om detta men måste göra det och slå larm! Kristna som inte är med i några kyrkor eller frikyrkor måste naturligtvis rösta rätt också! För att Sverige inte skall gå under måste det samtidigt till mycket bön så att Herren räddar landet och folket! Vi vet icke hur länge Gud till kan acceptera ogudaktigheten i Sverige men Gud visar nåd för landet om Han ser att kristna kommer ta detta på allvar!

Shalom

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 16, torsdag 22 april 2021 kl. 05:19

Dagens bibelord

“Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand. Jag och Fadern är ett.” (John 10:28-30)

Dagens namn

Allan och Glenn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Allan och Glenn. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 17 april 2021 12:05
Ber att mitt hjärtflimmer försvinner.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp