819 online! | Sidvisningar idag: 144 141 | Igår: 159 281 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Jämförelse mellan Jesus och Muhammed i riksdagen

Richard Jomshof, SD, gjorde en jämförelse mellan Jesus och Muhammed i riksdagen.

På ett träffsäkert sätt visar han att det är stor skillnad mellan Jesus och Muhammed.

Fru Talman, Muhammed är ett föredöme för alla muslimer, ett föredöme i ord, ett föredöme i handling. Han kan och får inte kritiseras. Hade Muhammed varit en man av fred hade mycket sett annorlunda ut, men det var han inte. Muhammed var en krigsherre, han var en erövrare som förde krig med allt vad det innebär. Han skall ha själv ha dödat och det finns beskrivet att han vid ett tillfälle avrättade som så många som 600 judiska män med halshuggning. 

Vi vet att han överföll karavaner för att finansiera sin krigföring. Vi vet att tillfångatagna kvinnor och barn såldes som slavar. Det innebär, menar jag, att Muhammed inte är ett dugg bättre än andra som också har använt eller som fortfarande använder våldet som en väg för att nå sina mål.

Fru Talman, jag vill göra en jämförelse mellan Jesus och Muhammed, en jämförelse mellan islam och kristendomen. Muhammeds liv och gärning ligger till grund för islam. Om det nu är så att han var erövrare, att han förde krig, att han avrättade krigsfångar, att han tog och sålde slavar att han överföll karavaner och stal för att finansiera sin krigföring, så menar jag att spelar en oerhörd stor roll för islam, dess framväxt, dess budskap, men också för dess utövare.

Om vi då jämför detta med kristendomens grundare Jesus så förespråkar han ett motsatt budskap, ett kärleksbudskap vilket också genomsyrade hans liv och gärning. En muslim som använder våld för att sprida sitt budskap finner alltså stöd för detta hos religionens grundare, Muhammed. En kristen som däremot använder våld för att sprida sitt budskap finner inget som helst stöd för detta, eftersom Jesus budskap kort och gott var ett budskap om icke våld  och kärlek.

Jag vill dra mig till minnes att när Jesus arresterades av romarna så drog en av lärjungarna, Petrus, sitt svärd varpå Jesus befaller honom att stoppa tillbaka den. Därefter spikas Jesus upp på korset och Jesus förlät som ni kanske minns också sina mördare.

Det är en helt annan moral, en helt annan logik än vad som finns inom islam. Jag menar att kristendomen och islam är varandras motpoler i mångt och mycket.

Det här talet var inte i någon kyrka - utan i riksdagen. Det var ingen pastor som talade utan en politiker - ja, en Sverigedemokrat!


Den här artikeln kom till via ett mejltips.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 4 januari 2015 21:10 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


24 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Alfred

Det är en dålig speklation Richard borde skaffa sig mycket kunskap om Islam domen vilken han saknar Jag är inte ett dugg förvånad av vad jag läste och vad jag hörde .riksdagen har mångariksdags ledamot som kan svara rätt på han talan om islam domen

Svara -   - 19/6-15 20:30 -


Kenneth Johansson

Han har helt rätt. Det är bara att ta del av Koranens texter. Mycket Richard!

Svara -   - 11/12-15 14:47 -


rolf

Helt korrekt, Mohammed var en mördare,,,,

Svara -   - 11/12-15 17:37 -


Carina

Svar till Alfred.

och du är muslim ??? !!!

Svara -   - 11/12-15 20:25 -


Lisa

Svar till Carina.

Troligtvis eller mp kanske. Helt otroligt bra. Har aldrig hört KD säga hälften av vad som sas här. RAKT o MODIGT när han talar om fakta som igentligen alla (borde) veta. Finns för mycket historielösa i rikstaden tyvärr. Så GO SIR Shalom

Svara -   - 11/12-15 22:13 -


Kajsa-Karin Andersson

Mycket bra där men hur han får ihop det med Sverigedemokraternas ideologi begriper jag dock inte. Sorgligt.

Svara -   - 12/12-15 08:07 -


Christer Åberg

En politiker - Sverigedokrat som predikar om Jesus i riksdagen på ett sätt som slår ut många pastorer och präster i predikostolarna. "Är dessa tysta ropar stenarna" - evangeliet kommer alltså ut på ett eller annat sätt.

Svara -   - 12/12-15 11:57 -


Karin

Richard Jomshof har min respekt för detta tal. Så rakt, tydligt och modigt! Mycket bra! Ett av de bästa tal jag hört från någon i talarstolen i Sveriges Riksdag! Ett sådant tal borde falla sig mer naturligt för KD, men tyvärr så vågar de tydligen inte stå upp för Jesus!

OBS, jag är partipolitiskt obunden, jag t o m politiskt obunden. Jag håller mig till Jesus! Men jag uppskattar en bra talare!

Svara -   - 12/12-15 12:33 -


Karin

Svar till Karin.

Jag uppskatter en bra talare med ett bra budskap!

Svara -   - 12/12-15 12:34 -


Karin

Svar till Kajsa-Karin Andersson.

Då tycker jag att KD är än mer sorgliga!

Svara -   - 12/12-15 12:35 -


Don

Pga tystnaden från övriga kristna politiker har det beretts väg för att SD med slug vishet kan utnyttja situationen!

(Luk 16:8) Och hans herre berömde den ohederlige förvaltaren för att han hade handlat klokt. Ty den här världens barn handlar klokare mot sitt släkte än ljusets barn.

Svara -   - 12/12-15 12:38 -


Lisa

Svar till Kajsa-Karin Andersson.

Hej. Hör det lite nu o då (inte så ofta nu mera men ändå ibland). Inget påhopp bara en fråga för dig. När du talar om SDs ideologi??????? Vad menar du då? Shalom

Svara -   - 12/12-15 13:40 -


Ingela

Det var absolut det bästa jag hört någongång helt rätt och fantastiskt att du tog upp detta i regeringen Tack!!!!!!

Svara -   - 12/12-15 15:14 -


Tobias Ehrlin

Bästa tal jag hört någonsin från riksdagen. Kära Sverigedemokrater: fortsätt på samma spår, så att svenska folket och de andra politikerna inser vad Islam är för religion. Mvh Tobias Ehrlin, Vattholma

Svara -   - 12/12-15 17:24 -


Peter Ohlsén

Hatten av med all respekt !!!!!!!!!!!

Svara -   - 13/12-15 04:39 -


nils

När politikerna TIGER och Ärkebiskopen proklamerer Allah Ahbar inför TV,vid sin installation så är detta tal DET BÄSTA HÖRT I "Svedala" på länge.--Och att det är S.D. som så frimodigt säger SANNINGEN,är Beundransvärt.--Må de då också bliva Jesu lärjungar,med denna insikt!--Det kanske finns HOPP för landet,men från oväntathåll!--MVH.nils

Svara -   - 13/12-15 12:21 -


Göran Holm'en

Han är mycket kunnig i detta ämne! Fantastiskt att det tas upp i riksdagen stor applåd till. SD.

Svara -   - 13/12-15 14:50 -


Svend Atle

Man kan jo snu det på hodet innføre katolsk og protestantiske holdninger i muslimske land slik at muslimer blir forfulgt i sitt eget hjemland, innføre kristne domstoler og vaske ut muslimenes levemåte

Svara -   - 14/12-15 05:49 -


Lasse

"Om dessa tiga, skola stenarna ropa"

Svara -   - 14/12-15 09:07 -


ulf lennart

JOMSHOF till Statsminister!

Svara -   - 14/12-15 10:48 -


Pamela

UNDERBART O RÄTT PÅ PRICK!

Svara -   - 14/12-15 10:53 -


ulf lennart

Jimmie till Fnansminister och Mattias till Hemvaendarminister skulle kunna bli landets raeddning till oeverlevnad.

Svara -   - 14/12-15 11:00 -


vallen

han har 100%rätt

Svara -   - 16/12-15 00:41 -


.

Gud välsigne dig som ärar vår Jesus.

Svara -   - 25/3-16 13:25 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

3

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

18

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

52

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

4

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

6

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

31

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, onsdag 16 januari 2019 kl. 00:00

Jesus söker: Hjalmar, Helmer!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

12

Läs allt!


Min frälsning - Christer Åberg

Livboj

När han hade hämtat mig stod jag och pratade med en av ledarna i pingstkyrkan i entrén som hette Donald. Då frågade han: "Vill du bli frälst?" Trots att jag inte visste vad detta var för någonting svarade jag...

0

Läs allt!


De vill kolonisera Mars men reser inte till månen

Musk och Mars

Bild: di.se. 

Elbilsbolaget Teslas grundare och vd Elon Musk planerar att annat skicka människor till Mars och drömmer om att kolonisera planeten. 

29

Läs allt!


Homosexualitet och samkönade relationer - Stefan Gustavsson

Vad säger Bibeln om homosexualitet? Bibeltexter samt förnuftsargument belyses på ett mycket grundläggande vis i ett mycket bra föredrag av Stefan Gustavsson. 

8

Läs allt!


Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Räddad till himlen

Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus. Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? 

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 463 753 106 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 118 bloggartiklar, 93 142 kommentarer och 61 183 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp