DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Jättarna i Bibeln

Av: Sigvard Svärd
onsdag 29 april 2020 18:32

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Jättarna i Bibeln

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un svårt sjuk. Bild: Expressen.

Man menar att det rör sig om mänskliga tyranner, abnorma storvuxna mäktiga män, som föddes sedan Sets gudfruktiga släkte sexuellt beblandats med Kains ogudaktiga släkte.

ÄNGLAFALL OCH ABNORMITETER

Vad kunde hända och vad inträffade andligt och materiellt i mänsklighetens första 3000-åriga tid på jorden fram till kung David, om man främst håller sig till Bibelns historieskrivning och övrigt innehåll? Vad utförde Herren Gud för egen del av äkta vara och vad tillät han ske av falsk religiositet? Vilken makt hade den onda andevärlden, med Lucifer/Djävulen/Satan i spetsen?

Vad var möjligt och vad var omöjligt? Hur var skillnaden mellan naturligt och övernaturligt, gudomligt och ockult? Vilka var gränserna för utomvärldsligt och inomvärldsligt, för kroppslighet och okroppslighet, sunt och abnormt, för fysisk substans och immateriella fenomen? Var kom t.ex. de jättelika dinosaurierna och andra s.k. ”urtidsdjur” in i bilden? Hur kan det ha gått till när de dog ut?

TVÅ FALL

Ett syndafall i den himmelska änglavärlden hade inträffat då dess härligaste ängel blev högmodig, vilket hade medfört att Gud avklätt honom hans höghet och kastat ut honom från den ”inre” himlen ner i lägre dimensioner, slutligen ända ner till jorden och t.o.m. ner i underjorden (jfr. Jes 14:12-17, Hes 28:13-17, Upp 12:7-9).

Evighets- och tidsperspektiv för denna händelse, som bildade kuliss åt det framtida, är inte särskilt åtkomliga. Men kontentan av den store änglafurstens fall kan ha inneburit att en första jord och värld (”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord”, 1 Mos 1:1) drabbades av kaos, tomhet, mörker och död. Jfr. här 2 Petr.3:5-6: ”De bortser medvetet från att det för länge sedan fanns himlar och en jord som uppstod ur vatten och genom vatten i kraft av Guds ord. Genom vatten och Guds ord dränktes den dåtida världen och gick under.” Det som alltså presenteras i början av Bibeln efter inledningen (vers 1), kan således ha varit en ”skapelserestaurering”; en möjlig ”omskapelse”, med bestående lämningar bl.a. av de ”abnorma” djuren, från den ”tidigare” jorden/världen – den som gått under.

I detta av Gud heligt ”omgjorda”, gällde det för människor, djur och natur – att samsas, förmeras och växa. Lucifers/Djävulens/Satans/Drakens syndafall hade dock i kuslig ”ormgestalt” – som en tung, giftig, listig och ohyggligt verkande ondskefull ”makt” – kommit in i mänskligheten. Och Adam och Evas syndafall i Edens lustgård/Paradiset (1 Mos 3), hade även drabbat naturen och det naturliga. Inget sant och äkta kom undan. Gud å sin mäktiga sida, formade försvar av ”sitt rike” här i tiden och planerade för en avgörande och slutlig seger över lögnen, ondskan och döden.

STORA ORMAR

Att Gud kunde göra vilka underverk som helst behöver det inte råda någon tvekan om. Men hur mycket kunde den Onde med sin återstående kraft, ta sig för i fråga om förvandlingssätt och transformationer? Det vi läser i 2 Kor 11:15 kan tolkas på mer än ett sätt: ”Satan själv förklär (grek. metaschematidsontai eller metaschematizo ”förskapar”) sig till en ljusets ängel.” För förståelsen av fenomenet, går det att göra liknelser med exempelvis hur cancermetastaser ”förändringsverkar” i cellerna, eller hur drogen metamfetamin ”bygger om” i hjärnan. Här ges åtminstone ett hum om Drakens förmåga till metamorfoser.

Och i sammanhanget äger det sitt rättmätiga utrymme att ta med händelsen då Mose och Aron (2 Mos 7:8-12) gick inför faraos ansikte på Herrens uppdrag, som det lyder: ”Herren sade till Mose och Aron: ´När farao säger till er: Låt oss se något under! Då ska du säga till Aron: Ta din stav och kasta den framför farao så ska den bli en stor orm.´ Mose och Aron gick fram till farao och gjorde som Herren befallt. Aron kastade sin stav framför farao och hans tjänare, och den blev en stor orm (Gud äger sin skapelse). Då kallade farao till sig sina vise män och trollkarlar, och även dessa, de egyptiska spåmännen, gjorde samma tecken genom sina magiska konster. Var och en kastade sin stav, och stavarna blev stora ormar. Men Arons stav slukade deras stavar.”

TVÅ VILDDJUR

Vad som skrivs i Upp 13:11-17 hör också hemma i presentationen av den Ondes förmåga. Vi läser där om hur draken (Djävulen) först kallar upp ett ”vilddjur” (troligen människan – Antikrist, 1 Joh 2:18, 2:22, 4:3, 2 Joh v 7) ur den sista tidens folkhav, för att sedan ur jorden (underjorden) kalla upp ett andra ”vilddjur” (en demonvarelse): ”Och jag (Johannes) såg ett annat vilddjur komma upp ur jorden. Det hade två horn som ett lamm men talade som en drake (en falsk profet). Det utövar det första vilddjurets (Antikrists) hela makt inför det och får jorden och dess invånare att (i denna vedermöda) tillbe det första vilddjuret (Antikrist) vars dödliga sår hade blivit läkt. Det (onda andeväsendet) gör stora (ockulta) tecken och får till med eld att falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret (Antikrist) som har ett sår från ett svärd men lever igen. Och det fick makt att ge livsande åt vilddjurets (Antikrists) bild, så att vilddjuret (Antikrist) till och med kunde tala och låta döda dem som inte tillbad vilddjurets (Antikrists) bild. Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets (Antikrists) namn eller dess namns tal.”

TOLKNINGSERKÄNNANDE

Bibelläsaren kommer inte förbi den onda andevärldens verklighet; vad den har haft för sig i det flydda och vad den kan kännetecknas av idag. Det är inte bra att rekommendera försök att skyla över bibliskt stoff som behandlar svårförstådda händelser. Att det kan uppfattas som obegripligt och faktiskt som ”omöjligt” sett ur alla mänskliga perspektiv, får inte förleda den bibelstuderande till otrons och tvivlets bortförklaringar. Märkligheter, gåtfullheter, syndafall i änglavärlden, abnormiteter och ockulta ”underverk” skildrade i Bibeln som realiteter, bör tas emot och få tolkningserkännande.

JÄTTARNA

Här ett betydande exempel från Noas dagar (1 Mos 6:4): "Vid den tiden, liksom också efteråt, levde jättarna på jorden, sedan Guds söner började gå in till människornas döttrar och dessa födde barn åt dem; detta var forntidens väldiga män, som var så namnkunniga.” (Hittills har jag i denna studieprodukt använt Svenska Folkbibeln 2015 som översättning, men från och med ovanstående bibelställe övergår jag till att bruka 1917 års översättning, något moderniserad i språket. Allt inom parentes är för övrigt mina anm.)

Vilka var dessa jättar? Ett mångtusenårigt omstritt och förbryllande bibelställe, som ”uppmuntrar” somliga till överhoppning och teologisk skam. Regeln bland många erkänt kunniga och uppskattade bibelforskare, är att det endast finns en möjlig tolkning. Man menar att det rör sig om mänskliga tyranner, abnorma storvuxna mäktiga män, som föddes sedan Sets gudfruktiga släkte sexuellt beblandats med Kains ogudaktiga släkte. Det skulle alltså handla om enorma fruktansvärda våldsmän av Kains folk, som gjorde sig namnkunniga genom sin storlek, sitt våld och ogudaktighet.

Om på ett sätt är ju inte översättningen "väldiga män" gripet ur luften. Martin Luther översätter med "våldsmän". Men betraktar vi det hebreiska ordet mer ingående, alltså néfilim/néfilimer, då är "jättar" den mest rätta översättningen. Därmed förs tankarna åt ett närmast övernaturligt håll. Och det är inte bortom sund och redig förklaring – att benämna dem som abnorma ”omänskliga” varelser, eller snarare för besynnerliga ”kombinationer”.

FALLNA ÄNGLAR

Bibeltexten berättar för oss att dessa ”jättar”, var avkomlingar efter sexakter mellan fallna änglar och jordiska kvinnor. Hebreiskans néfilim står inte liksom för sig själv, utan kommer av hebreiskans/arameiskans náfal som betyder ”falla”. Hur det vara möjligt att änglar som övergett sin himmelska härlighet, kunde få en säd som kom att existera på jorden under lång tid, är så klart en gåta, ett mysterium.

Nu går det således att läsa bibeltexten: "De fallna (jättarna)" av "de fallna änglarna/gudaväsendena", dessa forntidens "väldiga män" som var så "kända (namnkunniga)", för sitt maktbegär och sin krigiskhet. Visserligen tar det emot förståndsmässigt, att tänka sig dem som ”halv-människor” eller varför inte "icke-människor", men det drar ändå åt det hållet.

JÄTTARNAS SLÄKTHISTORIA

Hur ser jättarnas släkthistoria ut? Vid tiden för Noas bygge av arken och innan syndafloden kom, skedde ett av dessa två änglafall med ”jätteavkommor” som följd. Men dessa överlevde förstås inte floden. Men senare, efter floden, synes det ha skett ett likadant fall till i änglavärlden med ”jättar” som resultat. Och just deras ”släkthistoria” går faktiskt att spåra i Bibeln under 1500 år, ända in i kung Davids tid och liv.

Enligt en gammal judisk tradition, steg fallna änglar först ner på ett berg i Kanaans land och utförde sina ”ockulta” akter av sexuell art, med ”jättar” som avkomma. Småningom fick berget namnet Hebron (”förbund”/”gemenskap”), fast från början hette berget för Kirjat-Arba, efter ”jätten" Arba, som bosatte sig där. Detta bekräftas av Bibeln, Jos 14:15, 15:13: ”Men Hebron hette förr Kirjat-Arba efter den störste mannen bland anakiterna…Men åt Kaleb, Jefunnes son, gavs, efter Herrens befallning till Josua, en särskild del bland Juda barn, nämligen Arbas, Anaks faders, stad, det är Hebron.”

JÄTTEN ANAK

Arbas son hette Anak, därav "anakiterna", 4 Mos 13:34: ”Vi såg där också jättarna (néfilim), Anaks barn, av jättestammen; vi tyckte då, att vi själva var som gräshoppor, och detsamma tyckte de om oss.” Eméerna, anakiterna och samsumiterna, var samma jättefolk: ”Hör, Israel! Du går nu över Jordan för att komma ditin och underlägga dig folk, större och mäktigare än du, städer, stora och befästa upp mot himmelen, anakiternas stora och resliga folkstam, som du känner och om vilken du har hört, att man säger: ´Vem kan stå emot Anaks barn!´ Så skall du nu veta, att Herren, din Gud, är den som går framför dig som en förtärande eld; han skall förgöra dem, och han skall ödmjuka dem och utrota dem med hast, såsom Herren har lovat dig.” (5 Mos 9:1-3)

JÄTTEN RAFAEL

I den judiska traditionen omtalas ytterligare en jätte vid namn Rafael. Ock rafaéerna som ett jättefolk bekräftas av Bibeln (5 Mos 2:10-11, 20-21, 1 Mos 14:5, citat här utan kronologisk ordning): ”Eméerna bodde där förut, ett stort och talrikt och resligt folk, sådant som anakiterna. Och liksom anakiterna räknas också de för rafaéer; men moabiterna kallar dem för eméer…Som ett rafaéernas land räknas också detta; rafaéer bodde där förr; men ammoniterna kallar dem för samsummiter. De var ett stort och talrikt och resligt folk, sådant som anakiterna. Men Herren förgjorde dessa för dem; de fördrev dem och bosatte sig i deras land…Så kom nu i det fjortonde året Kedolaomer med de konungar som var på hans sida; och de slog rafaéerna i Asterot-Karnaim, suséerna i Ham, eméerna i Save-Kirjataim.”

I 1 Mos.15:18-21 uppräknas olika folkslag, som bebor det land Gud ger åt Abrams efterkommande, Kanaans land. Här nämns rafaéerna tillsammans med flera folk: ”På den dagen slöt Herren ett förbund med Abram och sade: ´Åt din säd skall jag ge detta land, från Egyptens flod ända till den stora floden, till floden Frat: kainéernas, kenaséernas, kadmonéernas, hetiternas, perissérnas, rafaéernas, amoréernas, kananéernas, girgaséernas och jebuséernas land.”

Huruvida detta jättefolk uppblandades med de skilda folkgrupperna, säger Bibeln inget om, med de levde hur som helst i samma område. Den siste av rafaéerna läser vi om i 5 Mos.3:11-12: ”Ty Og, konungen i Basan, var den ende som fanns kvar av de sista rafaéerna, hans gravkista gjord av basalt, finns, som känt är, i Rabba i Ammons barns land; den är nio alnar lång (c:a 4,5 m) och fyra alnar bred (c:a 1,8 m), alnen beräknad efter längden av en mans underarm.” Den engelska Bibeln, King James Version, har: den ende som fanns kvar av de sista ”giants".

JÄTTEN GOLJAT

Nu passar berättelsen i 1 Sam 17:4-7 om jätten Goljat in, en rafaé från Gat anlitad av filistéerna som legosoldat: ”Då framträdde ur filistéernas skaror en envigeskämpe vid namn Goljat från Gat, han var sex alnar och ett kvarter lång (c:a 3 m). Han hade en kopparhjälm på sitt huvud och var klädd i fjällpansar, och hans pansar hade en vikt av fem tusen siklar koppar (c:a 40 kg). Och han hade benskenor av koppar och bar en lans av koppar på sin rygg. Skaftet på hans spjut liknade en vävbom, och spetsen på spjutet höll sex hundra siklar (5 kg) järn. Och hans sköldbärare gick framför honom.”

När vi läser om jätten Goljat, stöter vi på uttrycket "envigeskämpe" eller bara ”kämpe”. Det kan sättas ihop med tidigare ord som "väldiga män", "våldsmän", "tyranner", "namnkunniga män" o.s.v. Somliga översättningar av denna passus i 1 Mos 6:4 ger: "Detta var urtidens hjältar (hebr. gibbor), och deras rykte var stort."

Från början var kanske dessa jättar väldiga på alla sätt, men efterhand verkar deras styrka och existens upphöra. Framför allt utrotades de av israeliterna, eller föll på slagfälten i strid mot Israel - som den reslige mannen med sex fingrar och sex tår, på varje hand respektive fot, se 1 Krön 20:4-8: ”Därefter uppstod en strid med filistéerna vid Geser; husatiten Sibbekai slog då med Sippai, en av rafaéernas avkomlingar, så blev de kuvade.” Åter stod en strid med filistéerna; Elhanan, Jaurs son, slog då ned Lami, gatiten Goljats broder, som hade ett spjut, vars skaft liknade en vävbom. Åter stod en strid vid Gat. Där var en reslig man, som hade sex fingrar och sex tår, tillsammans tjugofyra; han var också en avkomling till av rafaéerna. Denne smädade Israel; då blev han nedgjord av Jonatan, son till Simea, Davids broder. Dessa var avkomlingar av rafaéerna i Gat; och de föll för Davids och hans tjänares hand.”

DJUPA RÖTTER

Utförde dessa jättar något mera på jorden än att vara slagskämpar?

Ja, det är inte otänkbart, och i så fall har vi kanhända här mycket djupa rötter till historiska ockulta religioner och dagens moderna satanism. I boken ”Gudasäd – intelligensens planer och spår” (Bergs förlag 1977), publicerade upptäckts- och forskningsresanden, Erich von Däniken – som ansåg sig ha arkeologiska- och vetenskapsbelagda bevis för att jorden för längesedan, hade haft flera besök av högtstående varelser från andra planeter – ett färgfoto på en avgud i guld funnen i Sydamerika; en varelse med normala mänskliga proportioner, men i saknad av två fingrar och två tår. Figuren skulle föreställa ”Stjärnans gudom”.

Inom viss form av satanism, bekänner man sig till néfilim/náfal – och gör anspråk på att vara av samma kosmiska ”fortplantning” som dessa, samt även bekräftar detta genom att agera med motstånd till Bibeln och kristen tro. I sina ritualer läggs det tonvikt vid att utveckla både mental och ockult ”jag-kraft” för den personliga prestigen och ”herre-kraft” till att besvärja och förbanna.

Kan jättarna t.ex. genom sin väldiga storlek och kanske annorlunda andligt sinne, ha medverkat till forntida jättebyggnader som Egyptens pyramider eller sägenomspunna jättestäder som exempelvis Basan (nuvarande Syrien)? Är de rent av ursprunget till den grekiska mytologin, m.fl. liknande mytologier, om ”halvgudar”? Lägg märke till att i den fornnordiska mytologin, hette köldens och mörkrets riken längst upp i norr – ungefär Nordpolen och polarhavet – för Nifelheim (övre riket) eller Nifelhel (undre riket). Av isberg som flöt fram från Nifelheim bildades i kaossvalget, Ginnungagap, urjätten Ymers kropp. Nifelhel är det eviga etterkalla Hells dödsrike (jfr. t.ex. ”Fornnordisk ordbok” av Åke Ohlmarks, förlaget Tiden 1975).

DERAS SLUT

Vart tog denna abnorma jättesäd vägen? Vad hände "halv-människorna"? Jo, det ser ut som att dessa ”överjordiskt” födda varelser, försvann från historien för alltid. De var "fallna", varken änglar eller människor. Därav hade de tydligen heller inget evigt liv, till skillnad från deras fäder (de fallna änglarna), som är "förvarade i mörker till den stora dagens dom” (Jud v. 6).

Det förekommer några svårtolkade ställen i Bibeln, där det talas om avlidna, döda och utrotade "skuggor". Hör här: ”Gör du väl under för de döda, eller kan skuggorna stå upp och tacka dig? Sela.” (Ps 88:11) ”Ty en sådan sjunker med sitt hus ned i döden, och till skuggornas boning leder hennes stigar.” (Ords 2:18) ”Den människa, som far vilse ifrån förståndets väg, hon hamnar i skuggornas krets.” (Ords 21:16) ”Dödsriket därnere störs i sin ro för din skull, när de måste ta emot dig. Skuggorna där väcks upp för din skull, jordens alla väldiga; folkens konungar måste stå upp från sina troner.” (Jes14:9) ”De döda får inte liv igen, skuggorna står ej åter upp; därför hemsökte och förgjorde du dem och utrotade all deras åminnelse.” (Jes 26:14) Är ”skuggorna” månne en anspelning på det försvunna jättefolket? Konstatera att det hebreiska grundtextordet för ”skuggor” heter réfaim av ráfah. Om jämförelse görs med namnen néfilim och rafaé, är anspelning på jättarna rätt nära till hands.

I DEN SISTA TIDEN

Det är inte fanatiskt eller onödigt att ställa frågan inför det Bibeln betecknar för ”den sista tiden”, om den också kommer att innehålla ockulta övernaturliga ting? Den demoniska verkligheten i tidens avslutning, verkar ju enligt texter i Bibeln, inte sakna sådana kännetecken. Nej, märk att ”gräshoppornas”, ”skorpionernas” (Upp 9:3,11) och ”paddornas” (Upp16:13-14) dagar av mycket att döma inte är avlägsna längre: ”Och ur röken kom gräshoppor ut över jorden; och åt dem gavs samma makt, som skorpionerna på jorden har…Till konung över sig hade de avgrundens ängel, vilkens namn på hebreiska är Abaddon, och som på grekiska har namnet Apollyon.” – ”Och ur drakens gap och ur vilddjurets gap och ur den falske profetens mun såg jag tre orena andar utgå, lika paddor. De är nämligen onda andar, som gör tecken och som går ut till konungarna i hela världen för att samla dem till striden på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.”´

Inom New Age styr en förhoppning, en väntan, att överjordiska varelser ska besöka jorden/återkomma hit och uppträda osynligt alternativt synligt. New Age-pedagogen Andy Schneider, drog det till sin spets då han sa sig vänta på ”Hierakins framträdande” (se Missionsbaneret 29/8 1991), ”högtstående mästare på evolutionens stege, kroppar av universell lag och princip”. Vidare sa han om dessa ”utomjordingar”: ”I vilken form de framträder vet vi ännu inte. Huruvida de i det yttre tar skepnad i form av individer är i det närmaste ovidkommande. Det viktiga är vad deras närvaro åstadkommer.” Via trancendental meditation och telepati, menas deras kommande kunna påskyndas och ges ökad kosmisk visdom och övernaturligt. Företrädare för fenomenet UFO:s (oidentifierade flygande föremål, s.k. ”flygande tefat), har sedan andra världskriget tittat efter besök från andra planeter med högre utvecklad intelligens. I sammanhanget möts och korsas fysiskt och andligt – till den grad att de inte går att skilja åt.

KAN ÖVERRASKA

Och hur långt ”artificiell intelligens” (AI) kommer att ta världen, är ingen som kan svara på. Men det talas om bland forskare på området, att ”vetenskapen” inte ser några begränsningar. Biologiska/genetiska experiment ska nog inte pratas bort som endast fantasifoster. Vad som pågår i ”hemliga” laboratorier och operationssalar kan komma att överraska. Är ”föregångarnas” abnormitet på väg att visa sig igen, med eller utan DNA-rester? Mellantingen/hybridernas tid kan vara på gång att skrivas upp. Bibelläsaren kan naturligtvis sätta sig över Ordet, och mena sig kunna avgöra – vad som var och är möjligt, alternativt omöjligt – bakåt i den bibliska historien och framåt i det profetiska. Men nonchalans kring saken är ingen vinst för god tro. Dylik överlägsenhet kan bli ödesdiger. Istället är det bibliskt, teologiskt och väckelsekristet rätt, är att acceptera Skriftens alla berättelser, liknelser och all dess profetiska uppenbarelse, utan att dra ifrån eller lägga till. Således, i det aktuella här: Bli inte i denna den ”yttersta tiden”, varken ett offer för den otrons och tvivlets sekularisering som tyvärr förekommer inom kristenheten – eller för världens profana och ”vetenskapliga” korrekthet. Den eviga himmelska gudomligheten kan allt, men den onda andevärldens konster bör inte förringas. Hur som helst: Gud är garanten för att allt text i Bibeln hör till det ”eviga Ordet” och inte kan relativiseras. Den som får för sig att – minska, skära, sudda – eller fylla på, föra till, pressa in – i Bibeln. Kommer aldrig att bli färdig med sin klåfingrighet, eftersom frestelserna till det aldrig upphör.

MER ATT LÄSA

Andra studier i artikelform av mig, som finns att tillgå, och som tangerar och förstärker vissa partier i detta arbete är: ”Bakgrunden till det andliga sökandet”, ”Avgrundens brunn i Uppenbarelseboken”, ”Den goda kampen mot det onda”, ”Flodernas och trons källa”, ”Ockulta faror för Israel idag” och ”Adam-tid före det evigt himmelska”.

Sigvard Svärd
Läsarmejl

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Ser du på Jesus eller Goliat?

→ Nästa
Avgrundens brunn i Uppenbarelseboken


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Tredje världskriget? - Ukraina och bibliska profetiorna

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Andy Svensson 22/5-22 19:42
I Uppenbarelseboken 16 vers två står det "Och den förste gick åstad och göt ut sin skål på jorden. Då kommo onda och svåra sårnader på de människor som buro vilddjurets märke och tillbådo dess bild" .
Skrevs i Pridefestival spred apkoppor

Andy Svensson 22/5-22 14:49
Du är ovanlig Elin som inte värderar människor :-). Tyvärr så ligger det här i vårt kött synden att bedöma andra och nervärdera. Har sett det här mycket under mina snart 36 år som kristen och då varit aktiv inom frikyrkan främst. När jag har lyssnat på föraktet synsätt med Sven R har jag sett mer av självförakt och mitt förakt mot andra.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Elin 21/5-22 21:46
Andy, så sant. Bland pånyttfödda kristna är det nog högst ovanligt att man värderar människor, det skulle man aldrig ens våga. Men kan ske om man inte är fylld av Hjälparen, den Helige Ande. Då är det lätt att få världens Ande i ofrälstas sällskap om man inte är bedjande inom sig. Sista tiden har detta blivit så levande för mig.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra


Senaste bönämnet

måndag 23 maj 2022 18:00
Allt ja gör e fel. Kan ni Be för min skull Till Jesus. O att ja slutar röka.
måndag 23 maj 2022 17:27
Hjälp min kropp. Hjälp min kropp.
måndag 23 maj 2022 16:40
Varför är det ett högt studietempo och höga kunskapskrav? Varför kan imte livet vara lagomt?Stress svett å tårar. Barn å ungdomar behöver ha roligt emellanåt. Lagomt i Jesu namn!

DAGENS

Vecka 21, tisdag 24 maj 2022 kl. 02:19

Online: 51

2766 sidvisningar hittills i dag
(31014 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Ivan och Vanja

“Var och en av oss ska tjäna sin nästa till hans bästa och hans uppbyggelse.” (Romans 15:2)

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp