DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Jesu himmelsfärd ger löfte om hans återkomst

Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som han togs upp till himlen!

Röd himmel, sol, moln.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
torsdag 21 maj 2020 01:31

Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som han togs upp till himlen!

Kristi himmelsfärdsdag firas alltid 40 dagar efter påskdagen. Dagen då Jesus uppstod.

Jesus visade sig för sina lärjungar, vandrade med dem och undervisade dem i 40 dagar efter sin uppståndelse och gjorde under.

Därefter for han upp till himlen.

Och en dag skall han komma tillbaka på samma sätt som han for upp.

Lämnades inte ensamma

Men han lämnade dem egentligen inte ensamma. Tio dagar senare sände han till dem den Helige Ande.

De blev fyllda av den helige Ande och började tala främmande språk - tungotal.

Den helige Ande benämns av Jesus som en annan hjälpare som alltid skulle vara med dem.

Genom den helige Ande är Jesus alltid med oss.

Jesus "flög" inte till himlen

Dagen benämns också enligt min mening det hädiska för "Kristi flygare". Detta är helt felaktigt eftersom han inte "flög". Läs själv vad som det står i bibeln.

Då han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn.(Apostlagärningarna 1:9).

Inför sina lärjungar lyftes Jesus upp en bit ovanför marken.Hur högt han lyftes vet jag inte men det var i alla fall en bit.

Därefter kom ett moln, som skymde honom och som gjorde att de inte längre kunde se honom.

När molnet hade skingrats så var Jesus borta. Jesus försvann alltså inte som en liten prick eller flygplan högt uppe i luften.

Jesus satte sig på tronen

Efter att Jesus togs upp till himlen satte han sig på Guds Faders högra sida. Han satte sig alltså på tronen.

Jesus är Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Han har all makt i himlen och på jorden. Och en dag skall han komma tillbaka därifrån.

Snabbt

Men det gick väldigt snabbt då han togs upp till himlen så lärjungarna hängde inte riktigt med vad som hände. De stod och tittade efter honom och undrade förmodligen vart han egentligen tog vägen.

Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen." (Apostlagärningarna 1:10-11).

Detta är oerhört intressant. Dessa män i vita kläder förklarar för lärjungarna att Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som hanfor upp till himlen. När Jesus en dag kommer tillbaka hit till jorden så kommer han tillbaka på exakt samma sätt som hanfor upp.

Hur for han upp?

1. Han for upp synligt. Han kommer alltså tillbaka synligt. Inte osynligt som en del har fått för sig.

2. Han for upp kroppsligt. Inte andligt. Han ska komma tillbaka med sin kropp. Han kommer alltså inte tillbaka andligt som det också finns folk som har fått för sig.

Jesu händer utsträckta till välsignelse

Lukasevangeliet kapitel 24:50-51 säger att det var då han lyfte sina händer och välsignade sina lärjungar som han lyftes upp och blev upptagen till himlen. Då är det lätt att anta att när Jesus kommer tillbaka så kommer han ha sina händer utsträckta till välsignelse!

Spikhålen är kvar

Jesus togs upp till himlen med sin korsmärkta kropp. Spikhålen i händerna och fötterna, såret i sidan var kvar. Dessa sår finns kvar i himlen än idag.

Jesus benämns som Lammet som såg ut att vara slaktat i Uppenbarelseboken 5:6.

När Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha dessa sår kvar.

Se, han kommer med molnen, och varje öga skall se honom, även de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar skall jämra sig över honom. Ja, amen. (Uppenbarelseboken 1:7).

Så känner du igen Jesus

Du kommer känna igen Jesus på grund av att han är "genomborrad". Har han inte spikhålen i sina händer så kommer du förstå att det är inte Herren Jesus Kristus som har kommit.

Därmed kommer du kunna känna igen om det är en falsk Jesus eller äkta.

I bibelversen ovan ser vi att han kommer synligt och bland molnen. På samma sätt som han for upp.

Jesus korsmärkta kropp vittnar

Jesus korsmärkta kropp vittnar också om vad han gjorde för dig. Nämligen att han gav sitt liv för dig på korset. I ditt ställe.

Där tog han alla dina synder och sjukdomar på sig. Där besegrade han djävulen och alla demoner. Där försonade han dig med Gud.

Nu finns det frälsning och förlåtelse för alla dina synder. Nu finns det helande för alla dina sjukdomar. Nu finns det befrielse för dig från alla slags demoner och onda andar.

Nu finns det evigt liv för dig på grund av att Jesus tog ditt dödsstraff.

Försökt göra om dagen

Folk har försökt göra om Kristi himmelsfärdsdag till någonting annat som det egentligen är. Detta har andra bibliska dagar också fått vara med om.

Dagen kan kallas för "Folknykterhetens dag" eller "första metaredagen". Förr trodde många att fisken inte nappade före denna dag.

Firats sedan 300-talet

Kristi himmelsfärdsdagen har firats sedan 300-talet.

Under medeltiden brukade de dramatisera händelsen med ett himmelsfärdsspel.

Idag firas dagen ofta med en friluftsgudstjänst, ofta som gökotta redan på morgonen.

Andakten förenas med en naturupplevelse. Fast jag tycker att det inte ska handla om någon naturupplevelse.

Dagen handlar faktiskt om att Jesus togs upp till himlen!

Fantastisk profetia om Jesus himmelsfärd

Gud har farit upp under jubel, HERREN, under basuners ljud. Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung! Ty Gud är konung över hela jorden, lovsjung honom med en psalm. Gud är konung över hednafolken, Gud sitter på sin heliga tron. Folkens främsta samlas som Abrahams Guds folk. Ty jordens sköldar tillhör Gud, högt är han upphöjd. (Psaltaren 47:6-9).

Detta är en fantastisk profetia från Psaltaren i Gamla Testamentet om Jesus himmelsfärd. Läs den igen! Den är helt fantastisk och den gick i fullbordan när Jesus togs upp till himlen.

Gud har farit upp

Här står det att Jesus har "farit upp". Detta skedde när han togs upp till himlen.

Lägg också märke till att Jesus benämns som "Gud" och "Herren" i denna text.

Jesus for upp under jubel och basuners ljud. Det var alltså inte tyst när han kom tillbaka till himlen. Där rådde det ingen nederlagsstämning utan det var en segerstämning!

Lovsjung vår Konung

Vi uppmanas också att lovsjunga vår konung! Varför då? - Därför att han nu är konung över hela jorden! Han är konung över hednafolken! Och han sitter på sin heliga tron! Han är högt upphöjd!

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord. (1 Tessalonikebrevet 4:16-18).

Stiger ner från himlen under basunljud

Jesus for upp under basuners ljud, men han kommer också stiga ner från himlen till jorden under av ett basuns ljud. Det sker alltså på samma sätt som han togs upp.

Uppryckandet

När detta händer så kommer de som är döda att uppstå. De som lever skall ryckas upp bland molnen tillsammans med dem som har uppstått.

De skall möta Herren Jesus i rymden ochskall sedan alltid vara hos honom.

Vi skall tas upp till himlen på samma sätt som Jesus

Vi som tror på Jesus skall alltså tas upp till himlen på samma sätt som han själv togs upp!

Jesus himmelsfärd var alltså en profetisk händelse på att vi själva skall tas upp till himlen! Detta är helt fantastiskt och ger oss tröst.

Vi är med Jesus när han kommer tillbaka till jorden

Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga." (Judas 1:14).

När Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han också ha med sig de troende som förut hade blivit uppryckta till honom i rymden!

Vänner, Jesus kommer snart och vi som tror kommer att vara med!

- Vill du vara med?

Christer Åberg


#Kristi himmelsfärdsdag #Uppryckandet #Jesu återkomst


13 kommentarer

1 2 »2

x
Tomas N
torsdag, 21 maj 2020 10:53

Tack för artikeln. Kanske vår viktigaste uppgift är att på ett enkelt sätt förklarar vafrör vi har denna högtidsdag och vad den egentligen betyder.
Det är ju faktiskt mycket obegripligt det som skedde,så vi kan inte förvänta oss att folk skall tro det. Men man kan komma långt på de texterna som Christer skrivit här och andra som rationellt förklarar i vilken ordning och tidsföljd de olika skeendena skedde.
Och vi bör ha mycket överseende med det hånfulla i "hristi flygare" och liknande begrepp. De har inte förstått storheten i Kristus och det kan delvis bero på att vi som kristna inte förklarat eller levt som om vi trodde på det.

Vi skall ändå tacka för att desa högtidsdagar ännu finns i kalendern som en grund för den kristna tron.

Ber att vi alla skall använda denna helgdag till Guds ära och kunna vara vittnen till Kristus på olika sätt. I de flesta fall skall man nog spara på krutet att berätta om uppryckande och tusenårsrike. Det är mycket redan som det är med vad Jesus gjorde på korset,frälsningen och Hans uppståndelse.

Svara

x
gäst & främling
torsdag, 21 maj 2020 14:58

Se, han kommer med molnen,moln rör sig inte så snabbt, ändå påstås det att han skall komma som en blixt, Hesekiel beskriver ett Ufo, kanske kan dom skapa moln runt sig, genom det bli "osynliga" i Bibeln kan vi se beskrivning av molnstoder.

Svara

x
gäst & främling
torsdag, 21 maj 2020 15:36

Jag läste din text i Psaltaren, i old bibel.se 1917 fortsatte då på 49:4, där står 4 Hin mun skall tala visdom, kan det vara ett tryckfel eller håller det på att skapas ett nytt språk?

Svara

x
SH svarar gäst & främling
torsdag, 21 maj 2020 16:15
gäst & främling skrev:
Se, han kommer med molnen,moln rör sig inte så snabbt, ändå påstås det att han skall komma som en blixt, Hesekiel beskriver ett Ufo, kanske kan dom skapa moln runt sig, genom det bli "osynliga" i Bibeln kan vi se beskrivning av molnstoder.

Just detta att hans ankomst sker i ett ögonblick kanske är upphovet till tron att det är fråga om två olika skeenden.
För precis som du påpekar kommer Jesus även bland molnen och att alla kan se honom gör att det inte riktigt stämmer med ett enda uppryckande?
Och en annan fundering - vad är det som hindrar Antikrist från att träda fram?
Jag vill inte ha några spydiga kommentarer men tanken om Jesu tillkommelse kommer ofrånkomligt en sån här dag.
Men vi ska ju alltid vara redo för "hemfärd", eller hur?

Svara

x
Lillibeth svarar SH
torsdag, 21 maj 2020 16:39
SH skrev:
Just detta att hans ankomst sker i ett ögonblick kanske är upphovet till tron att det är fråga om två olika skeenden.
För precis som du påpekar kommer Jesus även bland molnen och att alla kan se honom gör att det inte riktigt stämmer med ett enda uppryckande?
Och en annan fundering - vad är det som hindrar Antikrist från att träda fram?
Jag vill inte ha några spydiga kommentarer men tanken om Jesu tillkommelse kommer ofrånkomligt en sån här dag.
Men vi ska ju alltid vara redo för "hemfärd", eller hur?

Om jag skriver att jag tror att när församlingen ryckts upp och Den Helige Ande inte är närvarande då kommer Antikrist att träda fram. Alltså det är efter att församlingen ryckts upp som det är fritt fram för Antikrist och hans märke.
Jag tror att det är många sidor av det hela som vi inte riktigt kan förstå om vad som kommer att bli framöver. Vem kunde tro att hela världen skulle stänga ner pga Corona, t.ex. Det är nu lite förövning ,lite generalrepition för det verkliga sceneriet anser jag. Jag tror vi måste vara både öppna och ärliga för skeenden som kommer. Denna världens härskare är inte god=onskan personifierad, det är endast Gud som är god.
Jag vet inte om du därmed menar att denna kommentaren är "spydig" ?, isåfall blir jag verkligen betänksam.
Jag håller definitivt med om att vi alltid ska vara redo för hemfärd.
Vilka som kommer att bli kvarlämnade är ju de som inte tror på Jesus och därmed inte tagit emot frälsningen. Det finns ju som så ofta skrivits här möjlighet för de som blivit kvarlämnade men det kommer inte att bli lätt. Den saken är nog ganska klar. Sen är det ju en annan sak, om man vill inse sakernas tillstånd.

Drömmen vore ju att vi kunde drömma oss bort och konstatera att det var bara en hemsk dröm och så levde vi alla lyckliga i alla våra dagar. Den drömmen kan åt minstånde jag önska någon gång för att snabbt inse att det är bara falsk fantasi.
Det vi har att se fram emot det är vad Herren vår Gud har förberett åt oss som tror på Jesus, ovan där.
Detta är endast en kommentar och inte specifikt riktad mot någon.

Fridshälsning


Svara

x
gäst & främling svarar SH
torsdag, 21 maj 2020 17:42
SH skrev:
Just detta att hans ankomst sker i ett ögonblick kanske är upphovet till tron att det är fråga om två olika skeenden.
För precis som du påpekar kommer Jesus även bland molnen och att alla kan se honom gör att det inte riktigt stämmer med ett enda uppryckande?
Och en annan fundering - vad är det som hindrar Antikrist från att träda fram?
Jag vill inte ha några spydiga kommentarer men tanken om Jesu tillkommelse kommer ofrånkomligt en sån här dag.
Men vi ska ju alltid vara redo för "hemfärd", eller hur?


Dessa ord talade HERREN till hela eder församling på berget, ur elden, molnskyn och töcknet, med hög röst, och han talade så intet mer. Och han skrev dem på två stentavlor, som han gav åt mig.

Det var moln när Moses fick lagen, det var molnstod på dagen och eldstod på natten i öknen, antagligen samma molnstod, men "elden" lyste igenom på natten.

Noa hann att bygga en ark, Lot fick en natt på sig, innan det var dags för uppbrott, är lite klyven till tron på blixtens hastighet, ser inte ljungeld som blixt, en del predikanter i min barndom såg ljungeld som ett slags norrsken, men ske Guds vilja, men vi människor kan befinna oss i naturliga men penibla situationer, som rimmar dåligt med snabba uppbrott.

Svara

x
Tomas N
torsdag, 21 maj 2020 18:10

Jag borde egentligen skrivit i den andra artikeln som handlade om Kristi Himmelsfärd,men jag tyckte det fanns mera text här och särskilt nämndes det hånfulla "Kristi flygare"
Att fäörmedla Guds rike och förklara om frälsningen och Guds rike görs inte bäst genom ändlösa diskussioner om Jesu andra och tredje återkomst är vad jag kan bedöma.

Jag tror många icketroende och även kristna är okunniga eller har funderat varför det finns en tidsskillnad mellan påskbudskapets uppståndelse där stenen rullades bort och Kristi himmelsfärd

Jag klistrar in texten från Apg 1 som förklarar lite varför dessa 40 dagar skedde och framförallt att de skedde

1 I min förra skrift,✱ käre Teofilus, skrev jag om allt som Jesus gjorde och lärde,✱ 2 fram till den dag då han blev upptagen till himlen, sedan han genom den helige Ande hade gett sina befallningar åt apostlarna som han hade utvalt. 3 Han visade sig för dem efter sitt lidande och gav dem många bevis på att han levde, då han under fyrtio dagar lät sig ses av dem och talade med dem om Guds rike. 4 Vid en måltid tillsammans med apostlarna befallde han dem: "Lämna inte Jerusalem utan vänta på vad Fadern har utlovat, det som ni har hört av mig. 5 Ty Johannes döpte med vatten, men ni skall om några dagar bli döpta i den helige Ande."

Bibeln förklarar inte fullständigt,men som jag ser det behövde Jesus visa sig för några för att de verkligen skulle tro att det skett som Han själv sagt. Dessutom var Han tvundgen att instruera Petrus att komma tillbaka till sin tjänst och de andra lärjungarna.

Rent fysiskt slulle man nog säga att Jesus i uppståndelsekropp rörde sig i lägre himlarna under denna period.

Apg 2 berättar mera om varför det var förutbestämt med uppståndelsen
9 Mina bröder, jag får väl öppet säga er att vår stamfader David är både död och begraven, hans grav finns ibland oss än i dag. 30 Han var profet och visste att Gud med ed hade lovat att sätta någon av hans ättlingar på hans tron. 31 I förväg såg han Kristi uppståndelse och sade: Han skall inte lämnas kvar i graven, och hans kropp skall inte se förgängelsen. ✱ 32 Det är denne Jesus som Gud har uppväckt, och vi är alla vittnen till det. 33 Sedan han nu genom Guds högra hand har blivit upphöjd och av Fadern tagit emot den utlovade helige Ande, har han utgjutit detta som ni ser och hör. 34 Ty David har inte farit upp till himlen. Men han säger:

Herren sade till min Herre:✱
Sätt dig på min högra sida,✱
35 tills jag har lagt dina fiender
som en fotpall under dina fötter.✱


36 Därför skall hela Israels folk veta att denne Jesus som ni korsfäste, honom har Gud gjort både till Herre och Messias."

Markus och Matteus skriver om att uppståndne Jesus skall gå före lärjungarna till Gallileen
Ängeln sade till kvinnorna: "Var inte förskräckta! Jag vet att ni söker Jesus, den korsfäste. 6 Han är inte här. Han har uppstått, så som han har sagt. Kom och se platsen där han låg! 7 Och gå genast och säg till hans lärjungar att han har uppstått från de döda. Och se, han går före er till Galileen. Där kommer ni att få se honom. Jag har nu sagt det till er."

8 De skyndade sig då bort från graven, under fruktan och i stor glädje, och sprang för att tala om det för hans lärjungar. 9 Och se, Jesus kom emot dem och hälsade dem. Och de gick fram och fattade om hans fötter och tillbad honom. 10 Då sade Jesus till dem: "Var inte förskräckta! Gå och säg till mina bröder att de skall gå till Galileen. Där kommer de att få se mig."

1Korintierbrevet 15 skriver mycket om uppståndelsen också och om hur Jesus visade sig och instruerade folk under de 40 dagarna innan Han steg upp till himmelen och satt sig ned på Faderns högra sida så som skriften

Så egentligen är det kanske inte helt fel att säga att Jesus flög omkring ,bortsett från själva uppstigandet som är av en annan natur.

Det är bra att kunna förklara de här högtiderna praktiskt för icke troende. Man kan slappna av i att andra religioners berättelser är ännu konstigare. Och att Gud har en mening i allt som Han gör.
Som bonus har vi fått tre st högtider som firar Jesu död,uppståndelse och Helige Andes utgjutelse som startade nya förbundets kyrka på riktigt

Svara

x
Tomas N svarar Tomas N
torsdag, 21 maj 2020 18:11
Tomas N skrev:
Jag borde egentligen skrivit i den andra artikeln som handlade om Kristi Himmelsfärd,men jag tyckte det fanns mera text här och särskilt nämndes det hånfulla "Kristi flygare"
Att fäörmedla Guds rike och förklara om frälsningen och Guds rike görs inte bäst genom ändlösa diskussioner om Jesu andra och tredje återkomst är vad jag kan bedöma.

Jag tror många icketroende och även kristna är okunniga eller har funderat varför det finns en tidsskillnad mellan påskbudskapets uppståndelse där stenen rullades bort och Kristi himmelsfärd

Jag klistrar in texten från Apg 1 som förklarar lite varför dessa 40 dagar skedde och framförallt att de skedde

1 I min förra skrift,✱ käre Teofilus, skrev jag om allt som Jesus gjorde och lärde,✱ 2 fram till den dag då han blev upptagen till himlen, sedan han genom den helige Ande hade gett sina befallningar åt apostlarna som han hade utvalt. 3 Han visade sig för dem efter sitt lidande och gav dem många bevis på att han levde, då han under fyrtio dagar lät sig ses av dem och talade med dem om Guds rike. 4 Vid en måltid tillsammans med apostlarna befallde han dem: "Lämna inte Jerusalem utan vänta på vad Fadern har utlovat, det som ni har hört av mig. 5 Ty Johannes döpte med vatten, men ni skall om några dagar bli döpta i den helige Ande."

Bibeln förklarar inte fullständigt,men som jag ser det behövde Jesus visa sig för några för att de verkligen skulle tro att det skett som Han själv sagt. Dessutom var Han tvundgen att instruera Petrus att komma tillbaka till sin tjänst och de andra lärjungarna.

Rent fysiskt slulle man nog säga att Jesus i uppståndelsekropp rörde sig i lägre himlarna under denna period.

Apg 2 berättar mera om varför det var förutbestämt med uppståndelsen
9 Mina bröder, jag får väl öppet säga er att vår stamfader David är både död och begraven, hans grav finns ibland oss än i dag. 30 Han var profet och visste att Gud med ed hade lovat att sätta någon av hans ättlingar på hans tron. 31 I förväg såg han Kristi uppståndelse och sade: Han skall inte lämnas kvar i graven, och hans kropp skall inte se förgängelsen. ✱ 32 Det är denne Jesus som Gud har uppväckt, och vi är alla vittnen till det. 33 Sedan han nu genom Guds högra hand har blivit upphöjd och av Fadern tagit emot den utlovade helige Ande, har han utgjutit detta som ni ser och hör. 34 Ty David har inte farit upp till himlen. Men han säger:

Herren sade till min Herre:✱
Sätt dig på min högra sida,✱
35 tills jag har lagt dina fiender
som en fotpall under dina fötter.✱


36 Därför skall hela Israels folk veta att denne Jesus som ni korsfäste, honom har Gud gjort både till Herre och Messias."

Markus och Matteus skriver om att uppståndne Jesus skall gå före lärjungarna till Gallileen
Ängeln sade till kvinnorna: "Var inte förskräckta! Jag vet att ni söker Jesus, den korsfäste. 6 Han är inte här. Han har uppstått, så som han har sagt. Kom och se platsen där han låg! 7 Och gå genast och säg till hans lärjungar att han har uppstått från de döda. Och se, han går före er till Galileen. Där kommer ni att få se honom. Jag har nu sagt det till er."

8 De skyndade sig då bort från graven, under fruktan och i stor glädje, och sprang för att tala om det för hans lärjungar. 9 Och se, Jesus kom emot dem och hälsade dem. Och de gick fram och fattade om hans fötter och tillbad honom. 10 Då sade Jesus till dem: "Var inte förskräckta! Gå och säg till mina bröder att de skall gå till Galileen. Där kommer de att få se mig."

1Korintierbrevet 15 skriver mycket om uppståndelsen också och om hur Jesus visade sig och instruerade folk under de 40 dagarna innan Han steg upp till himmelen och satt sig ned på Faderns högra sida så som skriften

Så egentligen är det kanske inte helt fel att säga att Jesus flög omkring ,bortsett från själva uppstigandet som är av en annan natur.

Det är bra att kunna förklara de här högtiderna praktiskt för icke troende. Man kan slappna av i att andra religioners berättelser är ännu konstigare. Och att Gud har en mening i allt som Han gör.
Som bonus har vi fått tre st högtider som firar Jesu död,uppståndelse och Helige Andes utgjutelse som startade nya förbundets kyrka på riktigt

Glömde klistra in texten från 1 Korinthierbrevet

Kapitel 15
Kristi uppståndelse
1 Bröder, jag vill påminna er om evangeliet som jag predikade för er, som ni tog emot och står fasta i, 2 och genom vilket ni blir frälsta. Jag vill påminna er om orden som jag förkunnade, om ni nu håller fast vid dem. Annars var det förgäves att ni kom till tro. 3 Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, 4 att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna, 5 och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv. 6 Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu lever, medan några är insomnade. 7 Sedan visade han sig för Jakob och därefter för alla apostlarna. 8 Allra sist visade han sig också för mig, som är såsom ett ofullgånget foster. 9 Ty jag är den ringaste av apostlarna. Jag är inte värd att kallas apostel, eftersom jag har förföljt Guds församling. 10 Men genom Guds nåd är jag vad jag är, och hans nåd mot mig har inte varit förgäves, utan jag har arbetat mer än de alla, fast inte jag själv, utan Guds nåd som varit med mig. 11 Vare sig det gäller mig eller de andra, så förkunnar vi detta, och det är detta ni har kommit till tro på.
De dödas uppståndelse
12 Om det nu predikas att Kristus har uppstått från de döda, hur kan då några bland er påstå att det inte finns någon uppståndelse från de döda? 13 Om det inte finns någon uppståndelse från de döda, har inte heller Kristus uppstått. 14 Men om Kristus inte har uppstått, då är vår predikan meningslös och er tro meningslös. 15 Då står vi där som falska vittnen om Gud, eftersom vi har vittnat mot Gud, att han uppväckte Kristus, som han inte har uppväckt, om det verkligen är så att döda inte uppstår. 16 Ty om de döda inte uppstår, har inte heller Kristus uppstått. 17 Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder. 18 Då har också de som insomnat i Kristus gått förlorade. 19 Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda av alla människor. 20 Men nu har Kristus uppstått från de döda som förstlingen✱ av de insomnade. 21 Ty eftersom döden kom genom en människa, så kom också de dödas uppståndelse genom en människa.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 21 maj 2020 19:31

Att JESUS är GUD kan ingen människa förstå och tro på som inte har blivit född på nytt joh 3:3..den som inte är född på nytt kan inte se GUDS RIKE... Den naturliga människan är hänvisad till den allmänna uppenbarelsen rom 1:19-20 det man kan veta om GUD är uppenbarat bland dem..sen är det avgörande hur man ger respons på det nedlagda GUD MEDVETANDE som GUD Lagt ner i var människas hjärta och öppna sig för sanningen.. paulus ber i ef 1:17-18 jag ber att vår HERRE JESU KRISTI GUD HÄRLIGHETEN FADER skall ge er en vishetens och uppenbarelsen ANDE, så att ni får en rätt kunskap om honom.. Jag ber att era hjärtans ögon ska upplysas så att ni förstår vilket hopp han kallat er till och hur rikt på härlighet hans arv är bland de heliga... 1kor 12:3.... ingen kan säga att JESUS ÄR HERREN(GUD JHW) annat än i kraft av DEN HELIGE ANDEN

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 21 maj 2020 20:08

Tro kommer av att höra. Att höra sanningen om GUD... Fråga inte i ditt hjärta hur ska jag nalkas skaparen... Ordet är dig nära, i din mun och ditt hjärta, nämligen trons ord som vi predikar.. Lyssna och tro.. Om du därför med din mun bekänner att JESUS ÄR HERREN(GUD JHW) och i ditt hjärta tror att GUD har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtats tro blir man rättfärdig(helig) med munnens bekännelse blir man frälst... Ingen som tror på honom kommer att stå med skam... Så nu är du ett GUDS BARN FÖDD AV DEN HELIGE ANDEN... Och tillhör GUD och har övergått från död till liv.. Du kan inte gå förlorad för i samma stund som du blev FÖDD AV GUD ef 1:13-14 blev du förseglad i DEN HELIGE ANDEN, GUD har satt sitt sigill på dig.. Till förlossningens dag, den dag du dör eller när JESUS kommer för att hämta hem dem som tillhör honom (The raptur) uppryckelsen...

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Terrorattack i Vetlanda - 8 skadade


DAGENS

Dagens datum

Vecka 9, torsdag 4 mars 2021 kl. 07:55

Dagens bibelord

“Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var inte rädd eller förfärad, för HERREN din Gud är med dig vart än du går.”” (Joshua 1:9)

Dagens namn

Adrian, Adriana

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Adrian och Adriana. Har de inte tagit emot Jesus och blivit frälsta så ber jag dig att de ska göra det. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 2 mars 2021 10:25
Jesus, hjälp min vän att få den hjälp jon behöver, det krävs ett mirakel och ordna hennes ekonomiska situation. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

↑ Upp