Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Jesu himmelsfärd ger löfte om hans återkomst

Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som han togs upp till himlen!

Röd himmel, sol, moln.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 21 maj 2020 01:31

Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som han togs upp till himlen!

Kristi himmelsfärdsdag firas alltid 40 dagar efter påskdagen. Dagen då Jesus uppstod.

Jesus visade sig för sina lärjungar, vandrade med dem och undervisade dem i 40 dagar efter sin uppståndelse och gjorde under.

Därefter for han upp till himlen.

Och en dag skall han komma tillbaka på samma sätt som han for upp.

Lämnades inte ensamma

Men han lämnade dem egentligen inte ensamma. Tio dagar senare sände han till dem den Helige Ande.

De blev fyllda av den helige Ande och började tala främmande språk - tungotal.

Den helige Ande benämns av Jesus som en annan hjälpare som alltid skulle vara med dem.

Genom den helige Ande är Jesus alltid med oss.

Jesus "flög" inte till himlen

Dagen benämns också enligt min mening det hädiska för "Kristi flygare". Detta är helt felaktigt eftersom han inte "flög". Läs själv vad som det står i bibeln.

Då han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn.(Apostlagärningarna 1:9).

Inför sina lärjungar lyftes Jesus upp en bit ovanför marken.Hur högt han lyftes vet jag inte men det var i alla fall en bit.

Därefter kom ett moln, som skymde honom och som gjorde att de inte längre kunde se honom.

När molnet hade skingrats så var Jesus borta. Jesus försvann alltså inte som en liten prick eller flygplan högt uppe i luften.

Jesus satte sig på tronen

Efter att Jesus togs upp till himlen satte han sig på Guds Faders högra sida. Han satte sig alltså på tronen.

Jesus är Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Han har all makt i himlen och på jorden. Och en dag skall han komma tillbaka därifrån.

Snabbt

Men det gick väldigt snabbt då han togs upp till himlen så lärjungarna hängde inte riktigt med vad som hände. De stod och tittade efter honom och undrade förmodligen vart han egentligen tog vägen.

Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen." (Apostlagärningarna 1:10-11).

Detta är oerhört intressant. Dessa män i vita kläder förklarar för lärjungarna att Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som hanfor upp till himlen. När Jesus en dag kommer tillbaka hit till jorden så kommer han tillbaka på exakt samma sätt som hanfor upp.

Hur for han upp?

1. Han for upp synligt. Han kommer alltså tillbaka synligt. Inte osynligt som en del har fått för sig.

2. Han for upp kroppsligt. Inte andligt. Han ska komma tillbaka med sin kropp. Han kommer alltså inte tillbaka andligt som det också finns folk som har fått för sig.

Jesu händer utsträckta till välsignelse

Lukasevangeliet kapitel 24:50-51 säger att det var då han lyfte sina händer och välsignade sina lärjungar som han lyftes upp och blev upptagen till himlen. Då är det lätt att anta att när Jesus kommer tillbaka så kommer han ha sina händer utsträckta till välsignelse!

Spikhålen är kvar

Jesus togs upp till himlen med sin korsmärkta kropp. Spikhålen i händerna och fötterna, såret i sidan var kvar. Dessa sår finns kvar i himlen än idag.

Jesus benämns som Lammet som såg ut att vara slaktat i Uppenbarelseboken 5:6.

När Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha dessa sår kvar.

Se, han kommer med molnen, och varje öga skall se honom, även de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar skall jämra sig över honom. Ja, amen. (Uppenbarelseboken 1:7).

Så känner du igen Jesus

Du kommer känna igen Jesus på grund av att han är "genomborrad". Har han inte spikhålen i sina händer så kommer du förstå att det är inte Herren Jesus Kristus som har kommit.

Därmed kommer du kunna känna igen om det är en falsk Jesus eller äkta.

I bibelversen ovan ser vi att han kommer synligt och bland molnen. På samma sätt som han for upp.

Jesus korsmärkta kropp vittnar

Jesus korsmärkta kropp vittnar också om vad han gjorde för dig. Nämligen att han gav sitt liv för dig på korset. I ditt ställe.

Där tog han alla dina synder och sjukdomar på sig. Där besegrade han djävulen och alla demoner. Där försonade han dig med Gud.

Nu finns det frälsning och förlåtelse för alla dina synder. Nu finns det helande för alla dina sjukdomar. Nu finns det befrielse för dig från alla slags demoner och onda andar.

Nu finns det evigt liv för dig på grund av att Jesus tog ditt dödsstraff.

Försökt göra om dagen

Folk har försökt göra om Kristi himmelsfärdsdag till någonting annat som det egentligen är. Detta har andra bibliska dagar också fått vara med om.

Dagen kan kallas för "Folknykterhetens dag" eller "första metaredagen". Förr trodde många att fisken inte nappade före denna dag.

Firats sedan 300-talet

Kristi himmelsfärdsdagen har firats sedan 300-talet.

Under medeltiden brukade de dramatisera händelsen med ett himmelsfärdsspel.

Idag firas dagen ofta med en friluftsgudstjänst, ofta som gökotta redan på morgonen.

Andakten förenas med en naturupplevelse. Fast jag tycker att det inte ska handla om någon naturupplevelse.

Dagen handlar faktiskt om att Jesus togs upp till himlen!

Fantastisk profetia om Jesus himmelsfärd

Gud har farit upp under jubel, HERREN, under basuners ljud. Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung! Ty Gud är konung över hela jorden, lovsjung honom med en psalm. Gud är konung över hednafolken, Gud sitter på sin heliga tron. Folkens främsta samlas som Abrahams Guds folk. Ty jordens sköldar tillhör Gud, högt är han upphöjd. (Psaltaren 47:6-9).

Detta är en fantastisk profetia från Psaltaren i Gamla Testamentet om Jesus himmelsfärd. Läs den igen! Den är helt fantastisk och den gick i fullbordan när Jesus togs upp till himlen.

Gud har farit upp

Här står det att Jesus har "farit upp". Detta skedde när han togs upp till himlen.

Lägg också märke till att Jesus benämns som "Gud" och "Herren" i denna text.

Jesus for upp under jubel och basuners ljud. Det var alltså inte tyst när han kom tillbaka till himlen. Där rådde det ingen nederlagsstämning utan det var en segerstämning!

Lovsjung vår Konung

Vi uppmanas också att lovsjunga vår konung! Varför då? - Därför att han nu är konung över hela jorden! Han är konung över hednafolken! Och han sitter på sin heliga tron! Han är högt upphöjd!

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord. (1 Tessalonikebrevet 4:16-18).

Stiger ner från himlen under basunljud

Jesus for upp under basuners ljud, men han kommer också stiga ner från himlen till jorden under av ett basuns ljud. Det sker alltså på samma sätt som han togs upp.

Uppryckandet

När detta händer så kommer de som är döda att uppstå. De som lever skall ryckas upp bland molnen tillsammans med dem som har uppstått.

De skall möta Herren Jesus i rymden ochskall sedan alltid vara hos honom.

Vi skall tas upp till himlen på samma sätt som Jesus

Vi som tror på Jesus skall alltså tas upp till himlen på samma sätt som han själv togs upp!

Jesus himmelsfärd var alltså en profetisk händelse på att vi själva skall tas upp till himlen! Detta är helt fantastiskt och ger oss tröst.

Vi är med Jesus när han kommer tillbaka till jorden

Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga." (Judas 1:14).

När Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han också ha med sig de troende som förut hade blivit uppryckta till honom i rymden!

Vänner, Jesus kommer snart och vi som tror kommer att vara med!

- Vill du vara med?

Christer Åberg


#Kristi himmelsfärdsdag #Uppryckandet #Jesu återkomst


13 kommentarer

1 2

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
torsdag, 21 maj 2020 20:19
Stefan Jonasson skrev:
Att JESUS är GUD kan ingen människa förstå och tro på som inte har blivit född på nytt joh 3:3..den som inte är född på nytt kan inte se GUDS RIKE... Den naturliga människan är hänvisad till den allmänna uppenbarelsen rom 1:19-20 det man kan veta om GUD är uppenbarat bland dem..sen är det avgörande hur man ger respons på det nedlagda GUD MEDVETANDE som GUD Lagt ner i var människas hjärta och öppna sig för sanningen.. paulus ber i ef 1:17-18 jag ber att vår HERRE JESU KRISTI GUD HÄRLIGHETEN FADER skall ge er en vishetens och uppenbarelsen ANDE, så att ni får en rätt kunskap om honom.. Jag ber att era hjärtans ögon ska upplysas så att ni förstår vilket hopp han kallat er till och hur rikt på härlighet hans arv är bland de heliga... 1kor 12:3.... ingen kan säga att JESUS ÄR HERREN(GUD JHW) annat än i kraft av DEN HELIGE ANDEN

Gud har lagt ned evigheten och sig själv i våra hjärtan.Men efter att nya förbundet instiftades och kallelsen gick ut ytill Jesus efterföljare att predika evangelium är det vårt ansvar som troende att förmedla evangeliet rätt.
De icketroende är våra mänskliga bröder och vi skall ha kärlek och omsorg om dem att förmedla Guds erbjudande till dem.
När vi har gjort detta,så är det upp till varje person och Gud själv att göra upp saken. Men vi kan ha människor på vår lott att vittna för gång på gång och be för om Anden leder,fast grundinstruktionen är att gå vidare om de inte tog emot budskapet

Men om ni kommer till en stad där man inte tar emot er, gå då ut på gatorna och säg: 11 Till och med dammet som har fastnat på våra fötter i er stad stryker vi av för att vittna mot er. Men det skall ni veta att Guds rike är nu här. 12 Jag säger er att på den dagen skall det bli drägligare för Sodom än för den staden.

I Lukas 14 får vi uppmaningen att enträget bjuda im människor till Guds rike,så ibland får vi ledningen att tjata lite eller upprepa oss

Liknelsen om den stora måltiden
15 En av gästerna som hörde detta sade till honom: "Salig är den som får bli bordsgäst i Guds rike." 16 Jesus sade till honom: "En man ville ordna en festmåltid och bjöd många gäster. 17 När tiden för festen var inne, skickade han ut sin tjänare för att säga till de inbjudna: Kom, nu är allt färdigt. 18 Men de började alla ursäkta sig. Den förste sade till honom: Jag har köpt en åker och måste gå ut och se på den. Jag hoppas du ursäktar. 19 En annan sade: Jag har köpt fem par oxar och är på väg att se vad de duger till. Jag hoppas du ursäktar. 20Ännu en annan sade: Jag har gift mig, och därför kan jag inte komma. 21 Tjänaren kom tillbaka och berättade detta för sin herre. Då blev denne vred och sade till sin tjänare: Gå genast ut på gator och gränder i staden, och för hit fattiga och krymplingar, blinda och lama. 22 Tjänaren sade: Herre, vad du befallde har jag gjort, men här finns ännu plats. 23 Då sade herren till sin tjänare: Gå ut på vägar och stigar och uppmana enträget människor att komma in, så att mitt hus blir fullt. 24 Ty jag säger er att ingen av de män som var bjudna skall smaka min måltid."

Det gäller att ha rätt sorts skor på sig när man går ut,villighetens skor att dela evangelium

Svara

x
SH svarar Lillibeth
torsdag, 21 maj 2020 20:59
Lillibeth skrev:
Om jag skriver att jag tror att när församlingen ryckts upp och Den Helige Ande inte är närvarande då kommer Antikrist att träda fram. Alltså det är efter att församlingen ryckts upp som det är fritt fram för Antikrist och hans märke.
Jag tror att det är många sidor av det hela som vi inte riktigt kan förstå om vad som kommer att bli framöver. Vem kunde tro att hela världen skulle stänga ner pga Corona, t.ex. Det är nu lite förövning ,lite generalrepition för det verkliga sceneriet anser jag. Jag tror vi måste vara både öppna och ärliga för skeenden som kommer. Denna världens härskare är inte god=onskan personifierad, det är endast Gud som är god.
Jag vet inte om du därmed menar att denna kommentaren är "spydig" ?, isåfall blir jag verkligen betänksam.
Jag håller definitivt med om att vi alltid ska vara redo för hemfärd.
Vilka som kommer att bli kvarlämnade är ju de som inte tror på Jesus och därmed inte tagit emot frälsningen. Det finns ju som så ofta skrivits här möjlighet för de som blivit kvarlämnade men det kommer inte att bli lätt. Den saken är nog ganska klar. Sen är det ju en annan sak, om man vill inse sakernas tillstånd.

Drömmen vore ju att vi kunde drömma oss bort och konstatera att det var bara en hemsk dröm och så levde vi alla lyckliga i alla våra dagar. Den drömmen kan åt minstånde jag önska någon gång för att snabbt inse att det är bara falsk fantasi.
Det vi har att se fram emot det är vad Herren vår Gud har förberett åt oss som tror på Jesus, ovan där.
Detta är endast en kommentar och inte specifikt riktad mot någon.

Fridshälsning


Frid Lillibeth!

Så tror jag också, att den kristna församlingen är den som hindrar AK att träda fram. Tror även att AK är verksam just nu på jorden.

Har debatterats även här på Apg om s k pre-trib, mid-trib och posttrib.
Tyvärr har man attackerat pretrib tron ganska häftigt och kärlekslöst ibland. Därför skrev jag "spydiga kommentarer". Det är nog första gången jag skriver om Jesu tillkommelse, har stärkts i tron på att han kan komma när som helst.
Holger Nilssons och Ove Marcelinds undervisning gav mig många aha-upplevelser.
Tack för Din respons Lillibeth, var välsignad!

Svara

x
Lillibeth svarar SH
torsdag, 21 maj 2020 21:56
SH skrev:
Frid Lillibeth!

Så tror jag också, att den kristna församlingen är den som hindrar AK att träda fram. Tror även att AK är verksam just nu på jorden.

Har debatterats även här på Apg om s k pre-trib, mid-trib och posttrib.
Tyvärr har man attackerat pretrib tron ganska häftigt och kärlekslöst ibland. Därför skrev jag "spydiga kommentarer". Det är nog första gången jag skriver om Jesu tillkommelse, har stärkts i tron på att han kan komma när som helst.
Holger Nilssons och Ove Marcelinds undervisning gav mig många aha-upplevelser.
Tack för Din respons Lillibeth, var välsignad!

Tack själv SH!
Tack för tips om pastor Ove Marcelind, ny bekantskap, intressant.
För en tid sedan hade jag ingen aning om att man delade in i pre, mid och post -trib.
Men jag är en övertygad "pre-tribbare". Jo Jesus kan komma när som helst, så är det.
Jag tycker man blir trosviss, efter vad den tid som är här och nu visar, med Corona och allt.
Allt gott och var välsignad.

Fridshälsning.

Svara

1 2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Kraften i den Helige Ande - Del 2


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 1 juni 2020 09:57
Gode Gud jag har ändrat mig. Be att Herren öppnar en dörr för sin vilja inte min. Käre Jesus hjälp mig.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp