Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Jesus återkomst förkunnades i profan press

Budskapet om Jesu återkomst har nu gått ut till tusentals människor.

Holger Nilsson i Vetlanda-Posten. 

Bild: Vetlanda-Posten och Smålands-Dagblad. 

Det är bara att läsa och tyda tidens tecken, säger Holger Nilsson. Just nu är det Jesus återkomst det handlar om, en återkomst som fått en alltför undanskymd plats i frikyrkoförsamlingarna enligt Holger Nilsson.


Av Holger Nilsson
torsdag 3 oktober 2019 11:11

Om det är tyst i kyrkorna så kan Gud använda profan press för att budskapet skall nå ut. 

Den 1 oktober hade Vetlanda-Posten och Smålands-Dagblad en helsida i dessa tidningar om Jesu återkomst.

Här är texten i artikeln:

VETLANDA När återvänder Jesus till jorden? Inom närtid, det menar Holger Nilsson som själv tror att han ska få uppleva detta. Nu är han aktuell med boken med samma titel som frågeställningen.

Publicerad 1 okt. 2019 05:00

Vi sitter ner i det lilla röda huset i Vetlanda. Flera rum i huset är täcka med bokhyllor fyllda med böcker och skrifter. Ett 15-tal av dem är hans egna. ”Bibelns sista budskap, uppenbarelseboken”, ” Samtal om yttersta tiden” och ”Dags att vakna upp” är några av dem.

Holger Nilsson läser gärna bibeln och dess profetior, talar om dem som enligt honom stämt in och dem som ska slå in.

— Profeten Mika talade till och med om var Messias skulle födas. I Betlehem, som var en liten by då. Inte Jerusalem, som man kanske skulle kunna tro.

Det är bara att läsa och tyda tidens tecken, säger Holger Nilsson. Just nu är det Jesus återkomst det handlar om, en återkomst som fått en alltför undanskymd plats i frikyrkoförsamlingarna enligt Holger Nilsson.

— I dag handlar predikningarna i en del kyrkor mest om att få ihop livspusslet. Det har blivit mer av filosoferande i kyrkan, säger Holger Nilsson som tror sig kommit gåtans svar närmare när det gäller Jesus återkomst.

Många tecken i tiden

Han har själv fyllt 70 år men tror att han ska få vara med om återtåget under sin egen livstid.

— Utöver profetiorna har vi tidstecken som vi ska läsa för att förstå när han kan tänkas komma, säger Holger Nilsson.

Enligt författaren så finns det många tidstecken nu. Ett av det viktigaste är det blommande fikonträdet. Enligt Holger Nilsson är fikonträdet i bibeln Jesus beskrivning av landet Israel, som bildades år 1948.

— När ni ser det blomma så vet ni att ni är nära, säger Jesus. Jag besökte Israel i våras, 30 år sedan förra gången jag var där. Där det tidigare var öken är det odlingar. Jag tror det är nära nu, ja, det tror jag, säger Holger Nilsson.


Frågan är formad som ett kors. Holger Nilsson har skrivit ett 15-tal böcker om både politik och religion. Foto: Petra Östgård

”Jag väcker dem”

Han tolkar det som att det är den första generation av judar i Israel som ska få vara med när Jesus återkommer till jorden.

Holger Nilsson kan Uppenbarelseboken utan och innan och många tidstecken finns där, menar han. Just nu är klimatförändringarna det stora hotet, liksom oroligheterna i Mellanöstern i en tid när USA brutit nedrustningsavtalet med Iran.

Holger Nilsson talar om Harmagedon, slaget mellan de onda och goda den dag som Jesus kommer till jorden. Genom att tro på Gud och Jesus klarar man sig både från helvetet och hemsk pina för de som blir kvar på jorden.

Det är inte så att du skrämmer människor med ditt budskap?

— Jag skrämmer inte människor, jag väcker dem. Skrämmer gör nyheterna som du slår på tv:n varje dag. Jag vill inge hopp och en utväg, säger Holger Nilsson och syftar på tron på Gud.

Han menar att kyrkor och församlingar måste se tidens tecken och lyfta ämnet och göra det till en diskussion världen över.

— Jag tror att det här är den viktigaste bok jag skrivit. Den är väldigt aktuell.

Film

Även en film gjordes i samband med intervjun, finns på denna länk

Vi får vara tacksamma till Gud som öppnar dörrar. Han verkar vara angelägen om att budskapet kall nå ut även till de ofrälsta – be för dessa och avfällingar att de vaknar upp genom denna artikel så de är redo då skyn brister!


Många lästa artikeln på Vetlandaposten sajt. Bild: Vetlandaposten. Publicerades torsdag 3 oktober 2019 11:11 i ämnena:


13 kommentarer


x
Sven Thomsson
torsdag 3 oktober 2019 12:18

Det är bra, Holger. Tack så mycket!

Det är märkligt att just profana tidningar lyfter fram sanningen om Jesu återkomst. Men det är bra i och för sig. Sviker kyrkorna sin uppgift att förkunna detta allvarliga men också glada budskap för Herren fram det på annat - kanske litet oväntat sätt.

Man borde kunna förvänta sig att förkunnarna i vår tids kyrkor skulle kunna se sig som Herrens främsta budbärare. Nej, man sopar denna viktiga sanning under mattan och bär fram betraktelser vars innehåll oftast är oväsentligt. Filosofi, som du skriver, Holger.

På 1950-60-talet var förkunnelsen om uppryckandet och Jesu återkomst högaktuellt. Den ropades ut nästan från alla talarstolar i kyrkorna. Det medförde, att församlingarnas medlemmar var djupt medvetna om dessa ting och anpassade sitt andliga liv efter det. De var fulla av förväntan att Herren skulle komma och hämta den frälsta skaran.

Varför har förkunnelsen om Jesu återkomst nästan tystnat? Därför att det stämmer överens med djävulens intentioner att hålla de kristna sovande inför det allvarliga i tiden.

En annan sanning som sällan predikas är dopet i den helige Ande. Genom att Andedopet utgör inkörsporten till ett rikare kristet liv med kraft att leva i seger, vill den onde undanhålla de troende den sanningen också. Han vill att de kristna ska leva i mörker och okunnighet om det, såväl som allting annat som gynnar det kristna livet.

Men det vill inte Herren. Han vill att Guds ord predikas rent och klart och att dessa primära sanningar bärs fram, inte bara genom profan press, utan framför allt kristna förkunnare.

Svara

x
Steven
torsdag 3 oktober 2019 12:19

Verserna ska tolka varandra, därav ska inga tveksamheter råda.

Svara

x
Christina Staberg
torsdag 3 oktober 2019 13:26

Bra Holger älskar att höra dig förkunna om den sista tiden innan Jesus hämtar hem sin församling dom frälsta till himlen o alltid få bo med vår älskade fader Jesus Kristus.Det finns inget skrämmande i denna undervisning det finns bara hopp.Hoppas många många är med i den skaran Guds rika välsignelse broder

Svara

x
Calle
torsdag 3 oktober 2019 15:10

Är med i en pingstförsamling, och det är många år sedan någon nämnde Jesu återkomst, däremot i min ungdom på 60 och 70 talet, togs det upp ofta.

Samma med bön för sjuka, i min ungdom kallades sjuka fram för förbön, pastorerna hade en oljeflaska och smorde den sjuke och bad i tro.

Men det är väl ett tidstecken i sig att man inte längre talar om Jesu återkomst, dvs att Jesus kommer snart, Halleluja!!!

Svara

x
Lillibeth
torsdag 3 oktober 2019 18:24

Den enormt stora väckelsen som det i vissa församlingar talas om, när kommer den? Pingstkyrkor m.fl. kyrkor verkar ha tystnat. Församlingsrepresentanter och präster Och politiker närvarade vid påvens besök i Lund där även byst av påven placerades sida vid sida med Martin Luther! Reformationen är inte över som påven påstår.
Var i bibeln står det om att en enormt stor väckelse ska bryta ut? Kan det vara Klimatväckelse a la Greta? Eller kanske väckelse a la "den nya humanismen" som påven talar om? De talar aldrig om Jesus som dog på korset och som är den enda frälsaren. Alltså måste de springa med lögnens budskap.
Se upp för dessa falska profeter och antikrister. Påven säger sig vara Guds ställföreträdare på jorden "istället för Kristus".

Mitt rike är inte utav denna världen säger Jesus.

/Lillibeth

Svara

x
SA svarar Lillibeth
torsdag 3 oktober 2019 21:51

Håller med dej , bra skrivit tack 🌺

Svara

x
Lena Henricson
torsdag 3 oktober 2019 22:04

🙏 Tack Gud för Holger Nilsson. 👆Vi behöver fler som honom.

Svara

x
Sandra
fredag 4 oktober 2019 08:14

När vi minst anar det... och jag tycker vi anar det mindre och mindre trots att tecknen blir tydligare och tydligare! Så strax kommer Jesus! Göra oss redo så vi inte blir kvar här! Ande, olja i lampan! Var vakna! Det är snart midnatt! Vi vet inte när. Men för den stackars människa som blir kvar blir det helvetet på jorden bokstavligt talat.

Jag är övertygad om att hela boenden för funktionshindrade kommer tömmas när Jesus kommer tillbaka. För himmelriket tillhör sådana som är som barn!

Svara

x
AnnMarie svarar Sandra
fredag 4 oktober 2019 09:16

Anar det mindre och mindre ?
Det är ju snart det enda som pratas om här 🤔

Svara

x
Sven Thomsson svarar AnnMarie
fredag 4 oktober 2019 12:13

Det står i Bibeln att Jesu återkomst sker "när man minst anar det". Det betyder att många inte är beredda när det sker. Många anar det mindre och mindre, som Sandra skriver. Ankomsten sker "plötsligt", som "när en blixt ljungar fram". Därför är det viktigt, ja absolut nödvändigt att vi är vakna och redo.

Svara

x
Gunbritt rahm svarar Lena Henricson
söndag 6 oktober 2019 14:43

Holger! Kom till vår församling i Valdemarsvik o predika om Jesu återkomst. Tack på förhand
Hälsningar Salomonförsamlingen

Svara

x
RH
måndag 7 oktober 2019 00:33

Redan nu sker en stor väckelse på många håll i världen. Jesus visar sig för människor, som aldrig har hört om honom, i drömmar och syner. Jag hörde att i Iran, t ex, där konvertiter träffas i underjordiska församlingar, har ca 5 miljoner f d muslimer tagit emot Jesus.

Svara

x
Sven Thomsson svarar Calle
torsdag, 17 oktober 2019 12:20

Ja, Calle. Det är sorgligt. Jag har inte heller hört någon predikan om Jesu återkomst i den församling jag tillhör. Där kör man med Svenska kyrkan, kyrkoårets texter och håller sig till vissa teman och ämnen för varje söndag.

Vid ett tillfälle då jag fick tillfälle att predika struntade jag i det bestämda ämnet och talade om uppryckandet och Jesu återkomst. Mötesledaren var förvånad över att jag inte tänkte hålla mig till ämnet. Efter det har jag inte fått predika mera.
Jag påpekade för en av ledarna att jag inte fick predika. Hon svarade: ”Det är vi, ledare som ska predika och undervisa, vi som känner församlingen."

Enligt Nya testamentet ska alla i en rätt fungerande församling få tillfälle att bidra med något. Så var det i den urkristna församlingen, vilket framgår både av Paulus brev och Apostlagärningarna. Det står inte ett ord om att ledarskapet gjorde allt själva.

Vi läser i 1 Kor. 14:26:

”Hur är det då, bröder? När ni kommer tillsammans, så har VAR OCH EN AV ER en psalm, en har undervisning, en har tungotal, en har uppenbarelse, en har uttydning. Låt allt tjäna till uppbyggelse.”

Denna mötesordning tillämpades i den första kristna församlingen. Alla kände att de hade en uppgift. Detta bidrog till att upprätthålla enheten och känslan av samhörighet i församlingen.

På 1960-talet var de vanligt att pastorer eller vanliga medlemmar kom från annat håll – t.ex. på genomresa och besökte möten i någon församling. Även om de besökande var okända frågade pastorn i den kyrka de besökte: ”Har ni någon sång, eller något vittnesbörd?”

I nutidens församlingar har man fjärmat sig från denna idealiska mötesordning. Det förekommer nästan aldrig. Det är också ett veritabelt snedsprång bort från Guds ords klara undervisning.


Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 11 november 2019 22:33
Vill ni be att jag får kristna vänner som stöttar mig. Känns som alla försvinner ifrån mig när ja som mest behöver dem. Är ju så ensam o utsatt så klarar inte förlora de få vänner ja har.Be om bönestö

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp