Surfar nu: 425 www.apg29.nu


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Stefan Jonasson 2/2-2019, 10:06

Jag har väl alltid förstått att adventisterna är lite udda.. Dom envisa med sabbaten.. Men dom verkar ju tro på JESUS... Och det överlåter jag åt GUD..nu är vi där igen Nils ytterligen en kvinna som har sett JESUS som visat henne helvetet i detalj.. Suck.. Vad ska jag säga.. Lyssnade på hennes vittnesbörd allt finns på you tube.... Det hon säger om dom rika hjärtlösa och giriga är ju sant men det förstår jag genom att läsa om lasarus och den rike mannen.. Och Jakobs brevet.. VE ER NI RIKA.... ni har gött er av hjärtans lust på er slakte dag.. Osv.. Men jag fann en error i hennes vittnesbörd att kristna som inte levt tillräckligt helgade liv.. Var i helvetet.. Det är inte sant är man frälst så är man frälst från det eviga straffet.. DEN HELIGE ANDEN OCH DOM TROENDE HAR KOMMIT ÖVERENS OM VILKA BÖCKER OCH UPPENBARELSER SOM SKA FINNAS I SKRIFTEN.. GUDS ORD...kanske vi ska utöka skriften med några fler uppenbarelser.. Så att alla riktigt fattar att det finns ett evigt straff.. Tex mellan judas brev och uppenbarelseboken..

Svara


Bengt 2/2-2019, 10:20

Vi kan ju inte få någon egen rättfärdighet

Genom helgelsen

Svara


Stefan Jonasson 2/2-2019, 10:23

Jag föreslår utökning av skriften.. *Judas brev*anje harting uppenbarelse*Mary baxters resa till helvetet*pojken som reste till himlen*uppenbarelseboken*

Svara


Bengt 2/2-2019, 10:27

Syner om helvetet kanske kan bidra till en

Lagisk kristendom

Och en uppgivenhet

Svara


Steven 2/2-2019, 10:32

Verkligen? Vad är detta för artikel?
Påstående om falska profeter men som avslutas med ett tvivelaktig vittnesbörd?
Jag känner flera sjundedagsadventister och de är som många andra människor, troende som icketroende. Till några av dem har jag en sann innerlig kärlek, då vi har samma Guds Ande och kärlek till Jesus.
Vi vet om att alla kristna inte är pånyttföda, eller kommer få ett evighet liv med Herren. Det är inte vår sak att döma, men förmana våra bröder och systrar att gå den rättfärdiga vägen. Vinna segrar och vinna loppet tills dess slut.
Vad många missar, är att vi som ska vara Kristuslika, Kristus i oss, ofta är som Judas. Vi bedrar varandra. Vi tror vi är förmer, eller vet mer.
Examinera dig själv. Det var vad apostlarna gjorde under nattvarden; ”vem var förrädaren, inte är det jag?!”
Nej, älska varandra sa Jesus. Tjäna varandra.
Den som förkunnar Jesus och ett sant evangelium är inte emot Herren. Oavsett om man väljer att spendera lördagar och Sabbat med Herren.
I Danmark pågår ett mediedrev mot Torben Sondergaard och the Last Reformation. Där skriver massmedia bl a om medlemskap i en sekt. (Precis som Nils i sin artikel påstår att 7dagsadventister är en sekt, vilket kan upplevas som att de är hjärntvättade).
Men TLR har inget medlemskap eller är en sekt. Det är en skola där man bl a lär sig att be för människor och döpa i vatten, hur man kan leva som lärljunge och inte som söndagskristen.
Dansk media påstår bl a: ”Kritikken lyder på overgreb mod børn, dæmonuddrivelse og helbredelse - alt lige fra gigt til psykisk sygdom - ved hjælp af healing. Deres åndelige leder, Torben Søndergaard, er blevet kritiseret for at være ekstremt manipulerende samt at være kvaksalver, der udnytter svage mennesker.”
Dansk media menar att barn under 18 år inte ska utsättas för religion, att be för sjukdom är kvacksalveri och ska ge böter eller fängelsestraff.
Denna häxjakt av media har på kort tid gått så långt, att skolan i Danmark tvingats stänga.
Debatten har splittrat Danmark. Den splitttar även kyrkan då vissa inte håller med om Jesu uppmaning att gå ut och be för de sjuka.
Många förståsigpåare uttalar sig, många tar avstånd och blir ”politiskt korrekta”, även kristna och präster. Flera vill vara en del av världen fast Herrens änglar i Upp boken 14 ropar; Gå ut ur henne, Babylon den stora skökan har fallit!
””Mina bröder, om så händer att någon ertappas med att begå en försyndelse, då mån I, som ären andliga människor, upprätta honom i saktmods ande. Och du må hava akt på dig själv, att icke också du bliver frestad. Bären varandras bördor; så uppfyllen I Kristi lag. Ty om någon tycker sig något vara, fastän han intet är, så bedrager han sig själv. Må var och en pröva sina egna gärningar; han skall då tillmäta sig berömmelse allenast efter vad han själv är, och icke efter vad andra äro. Ty var och en har sin egen börda att bära. Den som får undervisning i ordet, han låte den som undervisar honom få del med sig i allt gott. Faren icke vilse. Gud låter icke gäcka sig. Ty vad människan sår, det skall hon ock skörda. Den som sår i sitt kötts åker, han skall av köttet skörda förgängelse, men den som sår i Andens åker, han skall av Anden skörda evigt liv. Och låtom oss icke förtröttas att göra vad gott är; ty om vi icke uppgivas, så skola vi, när tiden är inne, få inbärga vår skörd. Må vi alltså, medan vi hava tillfälle, göra vad gott är mot var man, och först och främst mot dem som äro våra medbröder i tron. Sen här med vilka stora bokstäver jag egenhändigt skriver till eder! Alla de som eftersträva ett gott anseende här i köttet, de vilja nödga eder till omskärelse, detta allenast för att de själva skola undgå att bliva förföljda för Kristi kors' skull. Ty icke ens dessa omskurna själva hålla lagen. Nej, det är för att kunna berömma sig av edert kött som de vilja att I skolen låta omskära eder. Men vad mig angår, så vare det fjärran ifrån mig att berömma mig av något annat än av vår Herres, Jesu Kristi, kors, genom vilket världen för mig är korsfäst, och jag för världen. Ty det kommer icke an på om någon är omskuren eller oomskuren; allt beror på huruvida han är en ny skapelse. Och över alla dem som komma att vandra efter detta rättesnöre, över dem vare frid och barmhärtighet, ja, över Guds Israel.”‭‭ Galaterbrevet‬ ‭6:1-16‬ ‭
Själv är jag den som hävdar att man borde vara döpt (nedsänkt) i vatten som vuxen, men framför allt Född på Nytt i Anden.
Jag vet att många kristna inte är detta, säkert även här bland läsarna på APG29.
Flera visar frukt på kunskap, hör Ordet men hörsammar inte buden och gör det Anden förmanar dem att göra!
Ska jag då döma dem som falska tomma profeter, eller låta Gud utföra sitt verk i dem?
”Men om I bitens inbördes och äten på varandra, så mån I se till, att I icke bliven uppätna av varandra. Vad jag vill säga är detta: Vandren i ande, så skolen I förvisso icke göra vad köttet har begärelse till.

Men köttets gärningar äro uppenbara: de äro otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, trolldom, ovänskap, kiv, avund, vrede, genstridighet, tvedräkt, partisöndring, missunnsamhet, mord, dryckenskap, vilt leverne och annat sådant, varom jag säger eder i förväg, såsom jag redan förut har sagt, att de som göra sådant, de skola icke få Guds rike till arvedel.” ‭‭Galaterbrevet‬ ‭5:15-16, 19-21‬

Svara


Kalle 2/2-2019, 10:33

Att det är lördagen som är sabbat har dom faktiskt rätt i. Det där med söndag var något som infördes av RKK när Romarriket "kristnades". Det var väldigt politiskt korrekt då Jesus uppstod på en söndagmorgon, och det fanns andra grupperingar som var soldyrkare (söndag = soldag). Söndagen är ingen sabbat.
Däremot måste man inte fira Gudstjänst på sabbaten. Att fira på Jesu uppståndelsedag, söndag, är mycket logiskt.

Svara


Steven 2/2-2019, 11:01

Svar till Bengt. Vi vet att jesuiterna och dess verksamhet startade som en följd av Reformationen. Jesuiterna kom med infiltration och falska doktriner som medel för att splittra utbrytarna från den Romerska Kyrkan.
Ett annat syfte var att förleda människor. Teologiskt innebar det att Rom och Vatikanen från dag 1, har kommit med obibliska saker som Skärselden, vilket i min mening lett att fe flesta tror på en plats (Helvete) där människor plågas dag och natt, men bortser från Eldsjön där människor förintas, efter Domens Dag.
Reformatorerna visste med sig att Påven och Rom är Antikrist, som sätter sig över Kristus, talar hädiskt, förföljer de heliga. Anti betyder istället för, Antikrist är Påven som kommer med en annan typ av förkunnelse - istället för den rätta läran!
Jesuiternas falska doktriner, från bl a 1500-talet, påstår att Antikrist ännu inte har uppenbarat sig, att denne ska komma och regera en kort tid i framtiden. Detta tror de flests kristna idag, men så trodde inte de första kristna, eller de som reformerade kyrkan och bröt sig ut Katolska Kyrkans makt och förföljelse. De såg Antikrist verksamt, genom Romarriket och sedermera Vatikanen.

Svara


Steven 2/2-2019, 11:34

Svar till Tomas N. De sjundedagsadventister jag talat med är kritiska till SKR.
De menar att de pågår maktkamp, som i många kristna samfund/församlingar där vissa är positiva till bl a den falska eukemniken med Rom.
De är medvetna, mer än många andra kristna.
Själv äter jag i precis allt. Men jag ser en fördel att äta nyttigare, speciellt i en tid med gifter och tillsatser. Dels för att förhindra sjukdomar men framför allt att då ett svagt kött försvårar för Anden när det gäller bön och ta sig tid att lyssna på Anden.
Så det finns fördelar med en sund diet där sjundedagarna tidigt varit föregångare.
Vad gäller profetior om den Sista Tiden så vet jag inget samfund som kan uppvisa mer insikt eller kunskap om vad som Gud menar är en välsignelse att ta del av.
Och för mig personligen så har några av sjundedagsadventisters undervisning varit väldigt givande.
Bl a förstod jag inte vad Helgelse betydde vilket öppnade upp mina ögon. Eller hur Uppenbarelseboken bör tolkas, eller vad Hebréerbrevet och skrifterna berättar om tempeltjänsten, varför den var utformad som den var.
Jag menar att Herren manar oss att vara i gemenskap med varandra.
Vi ska inte leva för oss själva eller dra oss undan.
Men till sist spelar det ingen roll vilket samfund eller lokalförsamling du tillhört, frälsningen är individuell.
Jag menar också att det finns ingen felfri församling, ej heller en enda felfri människa.
Vidare påstår jag också, att i den sista tiden vi lever i, när den stora vedermödan kommer, är det mer viktigt att vara i Ordet, genom bön och läsning - än att sitta inne och kolla på nyheter eller att kommentera här på APG29.

Svara


Jean 2/2-2019, 11:54

Amen broder Nils ,,Enligt vår Sanne Jesus (endast Skriftens) skall vi oavbrutet vittna om Honom som allt är till och för /Amen

Prisa och upphöj Kristus Jesus evigheternas evighet

Herrens rika Nåd

Svara


Leif 2/2-2019, 13:50

Svar till Steven.

I detta fall håller jag med dig Steven. Jag kikade även in på adventisternas hemsida och såg att de verkligen tror att Jesus Är Gud den Allsmäktige som iklädde sig mänsklig gestalt!

Det säger egentligen det allra mesta. Denna inställning skiljer oftast omedelbart agnar och agnarnas läror från vetet och vetets läror. Vi har ett tydligt Bibelställen som uppmanar oss till att pröva de andar som kommer med olika läror och idéer.

(Johannes första brev 4:1‭-‬2)

Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen. Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud,

Denna tro kommer direkt från Guds Ande. Jesus ställde en fråga till lärjungarna:

(Matteusevangeliet 16:15-17‭)

Han sade till dem: "Och ni, vem säger ni att jag är?" Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." Jesus sade till honom: "Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen.

Alltså! Fadern och den Helige Ande har även uppenbarat för åtminstone de adventister som står för hemsidan att de tillhör Guds sanna barnaskara.

Jesu frid...

Svara


nils 2/2-2019, 14:32

När Herren Jesus själv tom.som här använder en kvinna förd till helvetet för att få möta Ellen Whith där på plats för att och Förklara hennes Villfarelse och Felsteg,då må vi väl lära oss och ta Varning!
Jesus förklaringar som är Helt Överens med Bibelns sanna ord,kan därför Ej förnekas utan dessa visar på Äktheten av kvinnans besök och mötet med Ellen White!
¤¤¤
Vad skall då Jesus Göra för att Varna och Rättleda alla Vilsna själar om de inte heller vill Tro på ett sådant vittnesbörd?
Man gör Allt Förneka och Bortförklara det som påhitt,inbillning utan att själv haft någon Upplevelse av visioner eller övernaturliga ting.
¤¤¤
Rekommenderar en större Ödmjukhet och Respekt för de Herren utvalt och givit mer Ljus och Uppenbarelse än vad Du eller Jag har!
Läs på You Tube om en tidigare pastors vittnesbörd;"Former seven day Adventist Pastor exposest tha lies and Intentional Deceits of Ellen Whith." Mvh/nils

Svara


Bengt 2/2-2019, 15:38

Jo Ellen whites betydelse är ett tecken på

Att man hamnat snett

Svara


Nisse 2/2-2019, 16:39

Skulle då demonerna vara Jesus hjälpredor i att pina den som han dömt?

Svara


nils 2/2-2019, 19:42

Förutom den undervisning,mest knuten till Lagen i G.T. hade Ellen White ett otal Profetiska visioner som Adventisterna byggde och spred sin lära på.
Problemet var att hon ej förankrade och prövade allt hon fick inför Gud Ord,så det blev Kätteri,ett avvikande från den rätta läran och ren Förvillelse.
¤¤¤
Här finns några några Profetior från Ellen White som dessvärre ej uppfylldes.
5 Mos.18:21-22 säger;"Och om du säger vid dig själv;Hur skola vi känna igen det som icke är talat av Herren?
Så må du veta;när profeten talar i Herrens namn och det som han har talat Icke sker och inte inträffat,då är detta något som Herren Icke har talat.
I förmätenhet har då profeten talat det;du skall icke frukta för honom."
¤¤¤
1.Jerusalems framtid.Hon såg att g:a Jerusalem aldrig skulle byggas upp.
Det skedde 1948 då Israel föddes och g;a Jerusalem har starkt blivit uppbyggd.
2.England skall anfalla USA sade hon 1862 och USA kommer att bli ödmjukade intill stoft.
Historien visar att så ej skedde.
3.Inbördeskriget är ett tecken om Jesu återkomst.Hon såg och hörde kriget och klagan och rop av döende.
Kriget slutade 1865 och Jesus kom ej.
4.Jesus kommer inom några månader;I en syn 27 Juni 1850 sade min ängel;Det är slut,det är slut,var redo,var redo,var redo.Såg sedan de 7 sista plågorna skulle utgjutas.
Detta sades 1850 och idag är 2019.
5.Adventister som lever 1865 skall delta i Jesu återkomst.
Ängeln sade;Jag såg sällskapet närvarande i konferensen,några för maskar,några för de 7 sista plågorna.Några leva på jorden att bli förvandlade vid Jesu återkomst.
Dessa adventister lever fortfarande efter 164 år.
6.Jesus skulle återvända innan slaveriet var avskaffat;Jag såg fromma slavar stå i triumf och seger,skaka av kedjor som band dem.Snart visades det stora vita moln och på det satt Människosonen.
Slaveriet upphörde ej förrän 6 år efter detta uttalande, och Herren har ännu ej återvänt
7.Hon såg Enok på Jupiter och Saturnus (planeterna). Jag såg en syn av andra världar.
En ängel förde mig från staden och kom till en värld av 7 månar och såg Enok.
Hittills har Jupiter och Saturnus ej visat någon form av liv genom sattelitbilder.
Hon sad hon hon hade en profetisk ande direkt från Gud och sa sig ha en ängel en följeslagare given från Gud.
¤¤¤
Det är på Anden det beror,att det är den Helige Ande och ej en Främmande Ande som verkar,då ju;"Satan själv förskapar sig ju till en Ljusets ängel!" 1Kor.11:14
Betonar man ej det Nya Förbundets Tro på Jesu Blod för mina synder utgjutet och en andlig Pånyttfödelse genom den Helige andes kraft i mig i sin Förkunnelse,då blir Allt det andra också Fel,då det Ej är den Helige Andes verk,hur fromt och rätt det än må vara!

Svara


nils 2/2-2019, 23:13

HAR VI NÅGOT ATT LÄRA AV DENNE ELLEN WHITE I DAGENS LÄNGTAN OCH FÖRVÄNTAN OCH ALLA SPEKULATIONER ANGÅENDE.JESU ÅTERKOMST?
¤¤¤
Ellen Whites problem började när William Miller förutsade Jesu återkomst till 1843,sedan 22 Okt.1844,antagligen för judarnas försoningsdag detta år.
Enl.Judisk Encyklopedia såg de sedan att försoningsdagen började 23 Sept,inte 22 Okt.
Så detta kritiska datum var Fel från början,men när Jesus ej kom som Miller förutsagt,gav hon sig över i tårar och böner och var i detta hopplösa tillstånd i månader.
¤¤¤
Ellen kunde ej acceptera detta faktum att Jesus ej återvände 1843 eller 1844.
Hon kunde ej medge sitt misstag,vilket intressant nog W.Miller gjorde.
Snarare än att medge att hon hade fel,påstod Ellen att Gud var den som hade gjort misstaget.
¤¤¤
Hon påstod sig vara en Profet och hennes kontroversiella visioner tvingade till justering av många doktriner.
Hennes skriverier blev 17 ggr.större än hela Bibeln,49 böcker,55000 manuskript.
Hon sa;"Jag visar till dig det vilket Herren har givit till mig,jag skriver inte en artikel på papper,uttryckande bara mina egna ideer.Det är Gud som öppnat framför mig i vision."
Hon påstod att en ängel stod nära sängen nära stolen i sängkammaren,vilken då Ej var en Herrens Jesu ängel när hennes budskap tydligt Motsäger Bibelns Ord! Mvh/nils

Svara


nils 3/2-2019, 09:59

Svar till nils. Vill här nämna vad två före detta Adventtist pastorer vid närmare undersökningar kommit fram till,som Bekräftar Jesu ord om Lögneni Antje Hartings Upplevelse!
¤¤¤
I kommentaren om EllenWhite här ovan,var det en Adventistpastor David Snyder som i 22 År varit pastor som gjorde efterforskningar.
Hans upptäckt av ett antal historiska,motstridiga uttalanden förde honom till Uppsägning utan pension.
Han fann det jag tycker är det Viktigaste gällande E.White,nämligen att hon i sin besvikelse vägrade erkänna sitt eget misstag och i stället lade skulde på Gud!
Genom detta öppnade hon sig för Lögnens Villfarelse genom sin Opposition mot Gud!
¤¤¤
Sydney Cleveland var också han en ordinerad Adventist tjänare som pastorerade i 13 Kyrkor mellan 1979-1990.
Vid undersökning för en planerad bok för att bekräfta den Gudomliga inspirationen bakom E.White,upptäckte han så många falska Profetior att han blev besviken.
Slutligen skrev han sina upptäckter i en bok,White-Washed där han avslöjande myterna om Ellen White.
¤¤¤
"Men Anden säger uttryckligen att i kommande dagar somliga skola avfalla från Tron och hålla sig till Villoandar och till onda andars läror." 1Tim.4:1
I Matt.24:1 sade Jesus inför tidens slut;"Sen till att ingen Förvillar eder." Mvh/nils

Svara


Karl-Henrik 4/2-2019, 00:22

Hade det inte funnits ett evigt helvete, och till sist en evig eldsjö så hade Jesus Kristus Guds Enfödde Son inte behövt offras.

Han föddes hit till jorden.

Han led och pinades för oss. Han korsfästes och hängde där på korset för oss. Där vann Han en evig seger.

Sedan dog han för oss. Begravdes för oss gjordes Han också.

Sedan var Han i jordens inre i tre dagar och tre nätter för oss. Sedan uppväcktes Han för oss av den Ende Sanne Guden för vår rättfärdiggörelses skull.

Han visade sig också för sina lärjungar innan han uppfor till himmelen och satte sig på Guds högra sida.

Så därför är sjundedagsadventisternas lära om att det inte finns något evigt helvete total lögn.

Må Herren förbarma sig över och frälsa dessa vilseförda människorna som är för sjundedagsadventisternas alla lögnläror och villfarelser.

Svara


Steven 4/2-2019, 12:05

Svar till Karl-Henrik . Sjundedagsadventister menar att Eldsjön i Gehenna är verklig.
Dalen Gehenna ligger utanför stadsmuren i Jerusalem.
Platsen Armageddon (Meddigo) finns också i verkligheten, likt många andra platser/namn i Bibeln.
Det du tror på, visar sig vid en närmare undersökning av Bibeln, att det bör förklaras.
Det finns ingen plats som kallas för Helvete i Bibeln.
Grundtextens ord för Helvetet är antingen Sheol (dödsriket) eller Gehenna (eldsjön).
Vi vet att jesuiterna och Rom har planterat många falska idéer.
Det är upp till var och en att gå till grundtexten och göra sin egna undersökning.
Här gäller det att ha tålamod och vishet.
Danielsboken 12 talar om att människor sover i mullen.
Salomo skriver att när vi dör så upphör vi att existera.
Vissa påstår att själen är odödlig, att det är kroppen som dör.
Gå emot mina bud och du ska döden dö, sa Gud till Adam.
Gud är den som förlåter och upprättar varje enskild människa.
Personligen är jag övertygad om att vi alla har våra brister, men vi bortser allt för ofta, men är snabba och dömande vad gäller andra.
Ofta hör vi självutnämnda profeter som varnar om andra profeter.
- Se på dem! De är så vilse! Falska läror!
Men Gud är den som känner varje människa och dess inre liv.
Herren dömer efter vårt hjärtas inställning, efter vår förmåga och ljus (uppenbarelse) vi fått.
Frukta Gud mer och se över din egna relation med Honom.
Sen om hittepånamnet Helvetet* existerar under jord eller inte, lär inte vara frälsande.
*Gehenna, den brinnande Eldsjön är det grekiska ordet som översättarna bytt ut.

Svara


AnnMarie 4/2-2019, 12:16

Jag tror också att Herren dömer efter det ljus och den uppenbarelse vi fått personligen och inte över sånt som andra vill att vi ska tro eller alla dessa tvivelaktiga syner.besök mm som andra vill pracka på oss som någon skags varning.

Svara


Jeanette Aldén Wijk 11/2-2019, 07:33

Svar till Steven.

Men TLR har inget medlemskap eller är en sekt. Det är en skola där man bl a lär sig att be för människor och döpa i vatten, hur man kan leva som lärljunge och inte som söndagskristen.

Detta reagerar jag starkt på. Det är Den Helige Ande som verkar i oss, när vi ber för varandra. Jesus sade också, att vi inte behövde oroa oss, när vi kom inför andra människor med evangelium, utan att Den Helige Ande skulle ge oss de rätta orden.

Helandeskolor etc. är människopåfund!

Frid i Kristus

Svara


Leif 11/2-2019, 10:12

Svar till Steven.

Grundtextens ord för Helvetet är antingen Sheol (dödsriket) eller Gehenna (eldsjön).

Att hävda att helvetet inte står i Bibeln bara för att det ordet inte finns i grekiskan, arameiskans eller hebreiskans grundtexter är inte alls korrekt. Då skulle det betyda att heller inte svenska översättningen av Jesus är korrekt. Det är bara att forska i grundtexterna och konstatera att namnet Jesus inte finns där.

Att på sådant sätt dra slutsatser rimmar illa.

Gehenna och Sheol behöver liksom Jeshua översättas till det svenska språket, och då låter det annorlunda än andra språk!

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, måndag 16 september 2019 kl. 04:05

Jesus söker: Dag, Daga!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 15 september 2019 23:57

Be läkedom för mig så att en fettsamling på halsen Gud tar bort, att de illasinnade som förföljt mig, ovärdigt, ojuste förfördelats pga fasansfull, rykte, förlöjligat mig i slutna rum men också öppet


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp