Surfar nu: 702 www.apg29.nu

Jesus kom för att rädda dig från helvetet

Christer Åbergs livesändning från Apg29! Jesus kom för att rädda dig från helvetet.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 28 mars 2019 20:56 | #live apg29 #christer åberg #direktsändning | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

22 kommentarer

Leif Fri, 29 Mar 2019 16:40:50 +010

Om man inte får reda på vart man verkligen är på väg utan Jesus har man nog oftast heller inget större behov av att förändra sina liv!

Svara


Mikael Fri, 29 Mar 2019 18:12:02 +010

Det är uppenbart att väldigt många känner sig stötta av att man pratar om helvetet.Man ska helst bara viska om dessa saker,eller ta det med lättja eller förbise det.

Men Varför Varnade då Jesus så många gånger om just helvetet??

Det är något fel i förkunnelsen idag.Man pratar aldrig om detta i många församlingar.En frisk förkunnelse tar upp ALLT som bibeln talar om.

Svara


Martin Fri, 29 Mar 2019 21:47:56 +010

Vilken är Guds Ords, Bibelns, stora berättelse? Att vi är på väg till helvetet? Nej.
Guds Ords stora berättelse är att Så älskade Gud världen att han utgav sin egen Son för att ge världen liv. Du och jag får en andra chans. En tredje, fjärde, femte... .
Vi får börja om. Ta emot Gud frälsning. Livet kan vara väldigt mycket likt ett helvete, kanske är det vårt helvete.
Där och då och fortsatt får vi erfara hur oändligt mycket vi är älskade av vår Skapare.
/MartinH

Svara


Leif Fri, 29 Mar 2019 22:03:42 +010

Svar till Thomas.

Det stora problemet i vårt land är inte alls helvetespredkningar Thomas, det är välfärden som svenska folket har gjort till sin gud. Semesterresor och soldyrkan, nöjen, fordon och mycket annat.

Att folk skyller det på helvetespredkningar är bara billiga ursäkter och svammel. Man har helt enkelt inte tid för Jesus när man måste hinna med allt annat skojigt.

(Matt 22:4-5) Då sände han ut andra tjänare och befallde dem att säga till de inbjudna: Min måltid är redo, mina oxar och gödkalvar är slaktade och allt är färdigt. Kom till bröllopet! Men de brydde sig inte om det utan gick sin väg, en till sin åker, en annan till sina affärer.

Svara


Mikael Fri, 29 Mar 2019 22:26:20 +010

Det finns bra och dåliga sätt att sprida evangelium på

Att stå på torgen och ropa att helvetet är nära ,leder nog få till Jesus.

Jag tror att personliga möten och relationer med folk är ett bättre sätt att gå för att leda någon Till Jesus

Man får ju tänka på vem som förkunnelsen vänder sig till.

Men om församlingar aldrig någonsin har med helvetet i sina predikningar,så måste ju något vara fel.

Christers video förklarar ju detta alldeles ypperligt.

Svara


AnnMarie Fri, 29 Mar 2019 22:34:23 +010

Svar till Mikael.

Att stå på torget och ropa att helvetet är nära leder nog få till Jesus säger du och det håller jag med om!

Svara


Martin Fri, 29 Mar 2019 22:41:27 +010

Många föreställer sig Fadern som domaren som kräver perfektion och Jesus som försvarsadvokaten som rycker in för de troende som därmed undgår helvetets eld. Men som jag skrev i en tidigare tråd så haltar denna bild betänkligt. Jesus säger:

"Och Fadern dömer ingen utan har helt överlåtit domen åt Sonen" (Joh 5:22)

Detta utesluter Fadern som domare. Han har överlämnat domen åt Jesus. Jesus själv då? Han säger:

"Ni dömer på människovis, jag dömer ingen. Om jag ändå dömer är min dom riktig, eftersom jag inte är ensam; han som har sänt mig är med mig." (Joh 8:15f)

Fadern dömer inte. Han har lämnat över domen till Jesus. Och Jesus dömer ingen. Helvetets invånare måste således vara de som INTE har trott på Jesus Ord och som därmed har dömt sig själva. I Himlen finns inga hemligheter, det går inte att smyga dit och tro att ingen kommer märka vad du har gjort. Jesus säger:

"Och detta är domen, att när ljuset kom in i världen, då älskade människorna mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar var onda. 20Den som gör det onda avskyr ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. 21Men den som handlar efter sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att han gör vad Gud vill." (Joh 3:19f)

Svara


Leif Fri, 29 Mar 2019 23:25:15 +010

Svar till Thomas.

Det är möjligt att vi träffar olika slags människor eftersom vi befinner oss på olika ställen, men jag är en vanlig arbetare och där finns det väldigt mycket vanligt folk om du inte visste det?

Bara där jag jobbar är vi ca 2000 arbetare. Vilka du menar är vanligt folk får ju stå för dig, jag anser att också en arbetare är en vanlig människa och dessutom tror jag att dessa fortfarande tillhör den större delen av det svenska vanliga folket.

Sen träffar jag också en hel del vanliga fattigare många dagar i veckan, eftersom de bl.a besöker vår kyrka, och andra möter jag på stan efter jobbet. I 17 års tid har jag sjungit på vanliga äldreboenden så, nog har jag träffat många vanliga, själv var jag en vanlig missbrukande och träffar även sådana varje vecka.

Din uppfattning om mig är fel förstår jag, men det gör inget, du är inte ensam!

Den stora massan svenskar arbetar trots allt om du inte känner till det, och de är sådana jag tidigare nämnde om, men visst finns det andra också, varför skulle det ena utesluta det andra, det är ju bara fullständigt meningslösa diskussioner du ständigt inleder.

Och att du dessutom kallar lovsång för meningslöst säger det mesta🙄

Svara


Stefan Jonasson Fri, 29 Mar 2019 23:27:40 +010

Vad är det för fel på alfa kurser... Det är väl bra med sådana kurser..

Svara


Leif Sat, 30 Mar 2019 00:25:15 +010

Svar till Thomas.

Den inställningen som du menar att jag redovisar är din tolkning av den!

Min inställning är att Jesus älskar alla och alla behöver bli frälsta, ingenting annat!

Frälst blir man endast om man ber om sina synders förlåtelse och tar emot Herren Jesus Kristus, det gäller alla människor. Den som inte vill ta emot Jesus missar himmelen och hamnar i helvetet.

Svara


Leif Sat, 30 Mar 2019 00:34:31 +010

Svar till Thomas.

Vattnet till vin finns flera bilder av.

En av dem är att Han av det som ingenting inledningsvis är "tomma kärl", fyller med det som bäst är "Helig Ande"! Men också det att Han med Sitt blotta Ord förser och förökar med det bättre, bara vi fyller upp med det vi har, i detta fall vatten.

Svara


Stefan Jonasson Sat, 30 Mar 2019 09:06:19 +010

Det är inte lätt att förstå alla kommentarer... Men man försöker.. Det är ett väldigt kommenterande i världen just nu överallt.. Twitter you tube.. Face book.... Internet är i fritt fall.. Men man har ju svårt att låta bli när man väl börjat... Kan vara kul och stimulerande ibland om man inte har något annat att göra...jag blir nyfiken på vad mysticism är för någonting... Låter ocult

Svara


Stefan Jonasson Sun, 31 Mar 2019 10:29:02 +020

Jag skrev förut en kommentar... Någon hade sagt om dom tio jungfruna när GUD säger till dom. Som inte hade olja: gå bort ifrån mig jag känner er inte! Så handlar det om frälsta... Det stämmer inte.. Dom fem som blev avvisade var aldrig frälsta.. Hittade ett bibel ställe galater brevet 4:8-9 tidigare då ni inte kände GUD var ni slavar under Gudar som inte var några gudar (religiöst slaveri) MEN NU DÅ NI KÄNNER GUD, JA ÄN MER HAR BLIVIT KÄNDA AV GUD HUR KAN NI DÅ VÄNDA TILLBAKA TILL DESSA SVAGA OCH YNKLIGA MÄNNISKO STADGAR SOM NI PÅ NYTT VILL BLI SLAVAR UNDER... På vilket sätt relaterar detta till artikeln... Jo när vi blivit frälsta av JESUS känner han oss som sina barn och helvetet för oss är tillslutet och förseglat... KÄNN INGEN FRUKTAN FÖR ATT GÅ FÖRLORAD OM DU ÄR ETT GUDS BARN.. GUD ÄR TROFAST studera bibeln och läs vad barnaskapet innebär.. Ska du se

Svara


Mikael Sun, 31 Mar 2019 12:51:50 +020

Svar till Stefan Jonasson .

Dom 5 var frälsa men inte ÖVERLÅTNA åt Jesus Kristus.

Så är det även idag.Många som blir frälsta drar sig bort från Herren allt mer.

Världens lockelser drar mer och man lever utåt sett ett dubbelliv.

Det är det som är nyckeln.Att leva ÖVERLÅTEN ÅT JESUS VARJE DAG GENOM DEN HELIGE ANDEN

AMEN

Svara


Stefan Jonasson Sun, 31 Mar 2019 13:09:32 +020

Klart att vi ska vara överlåtna... Förklara vad barnaskapet betyder... Tänk att få vara ett GUDS BARN.. Han känner oss vet allt om oss han är vår FADER..

Svara


Leif Sun, 31 Mar 2019 13:42:32 +020

Svar till Mikael.

Nej Mikael!

Är man frälst så har Jesus det levande Ordet och Gud Faderns Ande flyttat in. Då kan väl inte Gud säga att Han inte känner Sitt eget barn!

Då säger Han ju emot Sitt eget Ord!

Vi behöver tänka på Löftena Gud har gett och inte gå efter känslor Mikael.

Jesu frid...

Svara


AnnMarie Sun, 31 Mar 2019 15:58:17 +020

Svar till Mikael.

Hur exakt lever man praktiskt överlåtet för Jesus enligt dig?

Svara


Maria Sun, 31 Mar 2019 17:35:55 +020

Jag förstår inte hur man inte kan känna varken sorg eller saknad i himmelen! Om några ur ens familj ”går förlorade”, hur kan man då vara glad? För mig verkar det som om vi antingen drabbas av minnesförlust alternativt görs ”känslokalla”/stängs av från att sörja dem vi mist....?!

Svara


AnnMarie Sun, 31 Mar 2019 18:59:12 +020

Svar till Maria .

Med den mörka syn på domen och evigheten många har är det tydligen enda sättet att försöka trösta dem som mist nära och kära som man inte veta om de var frälsta eller inte då de dog. De begriper inte bättre

I mina öron låter det förskräckligt och ibland frågar jag mig själv om jag vill dela evigheten med dessa människor!? Dessutom tror jag inte att de som tror så har förlorat någon de inte varit säkra på om de var frälsta eller inte.

Svara


Leif Sun, 31 Mar 2019 20:12:16 +020

Svar till Maria .

Det är inte alls så att vi blir känslokalla, utan det är givetvis att Gud har ordnat allt på bästa sätt. Skulle Han ha planerat någonting dåligt?

Nej Gud är fullkomlig och god alltigenom, försök inte ändra på det utan ta till er det istället så blir det enklare att leva i tro!

Svara


Stefan Jonasson Mon, 01 Apr 2019 07:24:40 +020

Joh 1:12 men åt alla dem som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN,Åt alla dem som tror på hans namn.. Gal 4:4-6 när tiden var fullbordad sände GUD sin son född av kvinna ställd under lagen för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt.. Och eftersom ni är söner, har GUD i våra hjärtan sänt sin sons ande som ropar ABBA FADER.. Så är du inte längre slav utan son, och är du son är du också arvinge, insatt av GUD...

Svara


Stefan Jonasson Mon, 01 Apr 2019 07:36:46 +020

1 petrus 1:3-5 välsignad är vår HERRE JESUS KRISTI GUD OCH FADER. i sin stora barmhärtighet har han genom JESUS KRISTI uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, TILL ETT ARV SOM ALDRIG KAN *FÖRSTÖRAS*FLÄCKAS*ELLER VISSNA*som är förvarat åt er i himlen, MED GUDS MAKT BLIR NI GENOM TRON BEVARADE TILL DEN FRÄLSNING SOM FINNS BEREDD OCH SKALL UPPENBARAS I DEN SISTA TIDEN.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, tisdag 16 juli 2019 kl. 20:48

Jesus söker: Reinhold, Reine!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 16 juli 2019 18:56

Har varit förkyld å hängig hela den här sommaren.Önskar förböner om hälsa och livsglädje!!

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp