Surfar nu: 592 www.apg29.nu


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

Jag talar dessa saker i kärlek, inte av hat. Jag talar dessa saker av någon som har varit där, som vem vet hur det är, som vem vet hur det är att leva i det (homosexualitet), som vet hur hopplöst det är.

Visst du kan njuta av ditt liv, du kan njuta aspekter av ditt liv, du kan njuta av de sexuella aspekterna av det, alkoholen, vad du har, men det finns egentligen ingen varaktig glädje i det. Så småningom går det bort och du måste göra mer, söka mer.

Så jag ber er att leta efter den riktiga kärleken, den verkliga glädjen, den verkliga förnöjsamhet som bara kan hittas och göras rätt med Gud genom Kristus, genom Kristi verk på korset.

Så jag talar dessa saker av kärlek, inte av hat. Jag talar dessa saker inte för att döma, jag dömer inte någon, jag säger bara vad Guds Ord säger. Det är Guds Ord som kommer att döma oss.

Jag säger vad Guds ord säger

Faktum är att Guds Ord säger att alla dessa saker är fel, och jag säger bara till folk vad Guds Ord säger.

Så om någon skulle ha berättat för mig. Min vän som försökte tala om för mig, han försökte berätta på det trevligaste sättet, på ett kristet sätt, att jag levde ett liv som var tvärtemot vad Gud ville, inte bara i min sexuella läggning, men i alla andra aspekter. Han (min vän) visste att jag inte var en riktig kristen.

Så jag talar dessa saker i kärlek och jag ber för din själ, och jag ber att du kommer att få dessa saker, och att du kommer att ropa till Herren för att han skall rädda dig, och för att göra dig en ny skapelse eftersom han är mäktig att frälsa och han kommer att rädda dig.

Tonårsrevolten 

När jag revolterade i tonåren, slutade vi (gå till kyrkan) ganska så mycket, började mina föräldrar ha problem, och så småningom skilde sig mina föräldrar. Och någon gång senare gifte sig min mamma om sig och efter att hon var gift började vi gå tillbaka till kyrkan igen och jag minns att jag var glad att jag gick tillbaka till kyrkan, men allt var ytligt.

Jag skulle lyssna på psalmer och få uppleva känslor och den tiden började mina vänner gå fram och göra trosbekännelser.

Kristen mask

Så en söndag blev jag rörd av känslor genom musiken och som mina vänner hade gjort så gick jag fram och gjorde ett beslut för Kristus. Jag visste inte riktigt vad jag gjorde eller förstod vad som verkligen skedde. Jag bara visste att något var fel. Alla mina vänner hade gjort det så jag kände mig tvungen att göra det.

Jag gick ner fram och jag satte mig i den främre bänken och diakonen kom över och berättade att jag behövde ta emot Jesus i mitt hjärta, och han bad mig att upprepa den här bönen. Och jag upprepade bönen och jag minns att jag tänkte "Du vet, det är allt som finns till den?" Och nästa sak jag vet, han klappade mig på ryggen och står jämte mig framför församlingen och talar om för mig att jag är frälst.

Alla gratulerade mig på väg ut och vi gick till lunch, men jag lämnade det lika förlorad som när jag hade kommit. Om två veckor senare var jag precis lika förlorad som när jag döptes, eftersom jag aldrig riktigt förstod vad jag gjorde, jag förstod aldrig undervisningen av nåd och barmhärtighet.

Jag levde i ett falsk kristet liv för en stund, jag hade en kristen mask och jag låtsades vara religiös.

Jag var ungefär 16 vid denna tid och även då grodde syndiga begär inom mig.

Syndiga tankar

Jag kommer ihåg att jag faktiskt var i kyrkan och tänkte syndiga tankar om andra människor och om andra unga killar i min ålder och jag kommer ihåg att jag sa till mig själv "Åh, det ska försvinna, det kommer att försvinna."

Men det blev ändå värre och värre. Och när jag var 16 sov jag faktiskt med den första man jag någonsin har haft möjlighet att sova med.

Jag kommer ihåg att jag i början skämdes mycket och var äcklad av vad jag hade gjort, men min syndiga natur var nöjd av synden.

Skuldkänslor

Allteftersom tiden gick blev jag mer bekväm med det och jag bara kommer ihåg att jag tänkte att det var naturligt, att det var normalt...

Jag hade skuldkänslor eftersom jag gjorde något jag inte borde ha gjort vid den åldern, men det var egentligen för att jag gjorde något mot Gud, det är där skulden kom.

Fick ett jobb 

Snart fick jag ett jobb och jag började göra uppror mot mina föräldrar ganska mycket på alla sätt jag kunde. Jag vände mig till droger och alkohol och blev utsatt för det på jobbet.

Jag ville försöka göra så mycket som jag kunde som tonåring och leva så mycket som jag kunde, men egentligen gjorde uppror mot mina föräldrar.

Så småningom fick mina föräldrar sparka ut mig ur huset, efter ett stortgräl lämnade jag det.

Flottan

Och jag försökte städa upp mig lite efter det, eftersom det var svårt att försöka leva på egen hand, så jag försökte städa upp mig och jag tänkte "Jo jag ska gå med i flottan", som alltid varit min dröm, att vara i marinen, jag ville bli en sjöman.

Jag började på Boot Camp och så fort jag kom bort från mina föräldrar, var det precis som att lägga bränsle på elden, min synd tog verkligen fart.

Jag hade en inkomst, jag hade inga föräldrar att svara inför, jag hade bara att svara inför "Uncle Sam" och utsattes i Kalifornien för alla slags synder.

Problem med synderna

Det tog inte lång tid förrän jag faktiskt fick problem med mina synder. Mina synder, alla av dem, alkohol, droger, sex, gjorde att jag faktiskt var tvungen att söka upp sjukhuset.

På sjukhuset gjorde de flera tester på mig och en av dem var ett drogtest. Och de upptäckte ganska snart hela min historia av drogmissbruk och även mina sexuella synder, i marinen var det förbjudet att vara en homosexuell.

Inom några månader var min dröm om en karriär i marinen borta.

Så jag hade inget kvar att göra än att följa mina homosexuella vänner på den tiden, de var kanadensare och de bodde i staterna men de skulle tillbaka till Kanada.

Så jag följde dem, och jag lämnade mina föräldrar, jag berättade inte för dem vad jag tänkte, jag bara lämnade och stack.

Jag bodde ungefär i två år uppe i Kanada och jag berättade inte för mina föräldrar var jag var någonstans. Jag kontaktade inte ens dem, för alla trodde att jag var död någonstans.

Deprimerad och självmordstankar

Och jag kommer ihåg att jag var mycket deprimerad och tänkte, "Du vet, finns det inget mer av livet änatt dricka, ta droger, och denna synd?"

Jag var på en fest och alla var inne och de drack och gör allt möjliga saker. Jag var ute på balkongen, jag var bara så trött på att kämpa i livet och så trött på alltihop och jag var så äcklad av mig själv att jag ville begå självmord, och jag sa till mig själv "jag hoppar bara från balkongen", och 22 berättelser senare, 23 berättelser senare, skulle jag vara död, och det skulle inte finnas något kvar.

Så bestämde jag att jag skulle göra det och jag skulle verkligen göra det, jag kände i mitt hjärta att jag bara var trött, trött på allt.

Så jag gick upp till kanten och jag skulle hoppa, och precis innan jag kastade mitt ben över kanten minns jag, tankarna kom bara från ingenstans, och en av tankarna var "Det finns alltid hopp i Gud."

Och Jag behövde hitta Gud för att finna hoppet. Sedan kom nästa stora tanke som verkligen slog mig, det var att jag inte kunde göra det eftersom det var fel, det var en synd att ta liv, även sitt eget liv.

Sedan den sista tanke som jag minns som jag tänkte var att jag inte kunde vanära mina föräldrar på detta sätt. Jag grät lite mer och jag gick ifrån från kanten och lämnade festen och jag såg faktiskt aldrig de flesta av dessa människor mer igen.

Fylleri och alkohol

Jag fortsatte att leva mitt liv även i fylleri och alkohol, det gjorde jag inte riktigt kunde klara mig själv. Jag försökte, men det fungerade inte riktigt. Jag lämnade så småningom Kanada och reste tillbaka hem, där blev jag tagen för att jag har arbetat illegalt i Kanada och jag skickades tillbaka till Texas.

Jag kommer ihåg när jag kom tillbaka till Texas, var allt först bra, jag var glad över att vara tillsammans med min familj och allt, men sedan började jag känna skuld för min livsstil runt dem och mitt drickande och alla de saker jag gjorde.

Jag ville så gärna komma ifrån dem igen så min partner på den tiden var med på att få flytta, och han sa "Låt oss resa till Kalifornien."

Kalifornien

Och jag hoppade på chansen att resa, jag rodde att det skulle få mig att må bättre att komma ifrån dem, så att jag kunde leva mitt liv hur jag ville. Så vi åkte iväg till Kalifornien.

I Kalifornien blev det inte bättre, jag var inte en annan person, jag var precis samma person som jag alltid varit. Bara med lite mer pengar nu, jag hade ett anständigt jobb.

Jag gjorde alla möjliga saker som jag inte hade gjort tidigare, jag fortsatte att sjunka i min synd och gjorde ännu värre saker.

Ingen frid

Jag kommer ihåg att jag tänkte "Om jag bara kunde prova dessa andra saker så skulle jag bli lycklig." Det som skulle göra mig nöjd, att jag skulle bli uppfylld, att jag skulle vara få frid.

Jag hade aldrig frid med vem jag egentligen var, det var alltid en del av mig som innerst inne visste jag att det inte var rätt, men jag ville ändå att få fullfölja det, det var så som jag hade blivit.

Sjuk

Jag fortsatte att ta droger och dricka och till slut blev jag riktigt sjuk, jag lät mig själv blir uttorkad riktigt ordentligt och på nyårsafton hamnade jag på sjukhuset med dropp, fick vätska, och jag insåg inte det, men jag hade också lunginflammation och jag lämnade sjukhuset, och jag lämnade det och jag var riktigt sjuk.

Några släktingar hjälpte till att göra det lite bättre för mig, men så småningom hann lunginflammationen ikapp mig och det slutade att jag kom tillbaka till sjukhuset och jag minns att det var min partner som tog mig till sjukhuset och nästa sak jag vet, det var nästa dag och läkaren kom in och hon pratade med mig och hon sa att jag hade det värsta fallet av dubbelsidig lunginflammation hon någonsin sett och jag var massivt uttorkad och hade jag inte kommit in då skulle jag ha dött.

Tacksam till Gud men ville fortsätta att synda

Och jag bara kommer ihåg, att jag var tacksam mot Gud, men jag minns också att jag tänkte "Tja jag är så ung och så många saker som jag inte har gjort. Så många synder som jag inte har haft."

Och så jag låg på sjukhuset de närmaste dagarna och fick återhämta mig, jag menar jag var tacksam mot Gud, jag sa tack, men inte på fullt allvar och på ett uppriktigt sätt. Jag var tacksam att jag hade en chans att gå ut och begå synder mot Gud, synder mot Kristus.

Så när jag låg på sjukhuset, planerade jag och skissade vad jag skulle göra först, hur jag skulle uppfylla mina lustfyllda önskningar. Och mycket riktigt, så fort jag kunde, det är vad jag gjorde.

Jag gick ut och levde för lust. Jag levde för att dricka, levde jag för droger. Snart var jag tillbaka i mitt deprimerade tillstånd igen.

Omvändelsen?

Vid denna tid hade jag en kompis som var kristen och han frågade mig om jag var kristen och jag sa "Oh ja, jag är kristen. Jag har varit det sedan jag var sexton år gammal."

Han ville höra min berättelse om omvändelsen och jag tror att mina exakta ord var, "Vad är det"? Jag hade verkligen ingen aning om vad han pratade om och han svarade att "det är berättelsen om hur Gud räddade dig".

Så jag berättade min historia när jag gick ner i kyrkgången. Han verkade ganska ointresserad och verkade inte som om han verkligen trodde på det. Han frågade mig några fler frågor och efteråt var jag lite irriterad, så han slutade men han trodde egentligen inte att jag var en kristen.

Ögonen var förblindade av djävulen

Han visste om min livsstil, han visste att jag var homosexuell, och han försökte vänligt visa mig att jag inte kunde leva i den livsstilen och vara ett Guds barn. Jag förstod inte att mina ögon var förblindade av djävulen. Jag levde i orättfärdighet och jag undertryckte sanningen som det står.

Lyssnade på radion

Jag började lyssna på en radio show av Todd Friel. Han sade något om människor som inte håller med Bibeln oftast har en låg uppfattning om Skriften. Så det fick mig att tänka: ja, jag har verkligen inte en hög uppfattning om Skriften, jag plockade körsbär om vad jag ville tro på. Jag ville tro att jag var ett Guds barn, men ändå levda jag i en livsstil som är helt i motsats till vad bibeln sa.

Stöld, lögner, droger och lusta

Jag hade stulit, jag hade ljugit, förmodligen sa jag 50 lögner varje dag och det har aldrig brytt mig. Jag tog droger, jag hade lusta, jag gjorde alla dessa saker som var tvärtemot vad en sann kristen bör göra.

Började läsa Bibeln

Jag började ge mer uppmärksamhet till showen och vad han undervisade och jämföra vad jag trodde att vara sann mot vad Bibeln säger.

Jag började läsa Bibeln. Och jag upptäckte att ingen av mina övertygelser matchade vad Bibeln säger annat än Jesus Kristus dog på korset. Det var det enda som verkligen matchade vad jag trodde. Jag insåg att jag hade en gud här jag levde för, en Gud som var ok med mina synder. Som det står i 1:a Korintierbrevet 6 vers 9 och 10: Det finns mängder av synder. Jag försöker inte bara harpa på just homosexualitet.

Varje synd skiljer oss från Gud

Varje synd skiljer oss från Gud. Varje synd kommer med undergång till en evighet i helvetet. Det visar oss hur helig Gud är. Ibland är det svårt för oss att förstå hur helig Gud är.

Det är bara att se på vad Guds ord säger. En själens evighet i helvetet betalar för evigt. Straff och plåga betalar Guds vrede, kommer att betala böterna mot en helig Gud. Gud är helig. Han är oändligt helig. Mer än vi någonsin kan förstå.

Kristi rättfärdighet

Det är bara Kristi rättfärdighet som kommer att rädda oss från den domen, det är det som kommer att rädda oss. Det var ungefär samtidigt som min partner på den tiden som jag hade visste att jag bekände mig som kristen, men det var ungefär vid denna tid som jag verkligen började läsa Bibeln och ägnar mer uppmärksamhet åt Skriften och jämföra mig vad Bibeln säger.

Kampen om Bibeln

Det var ungefär vid denna tid som han verkligen började hotas av alltihop. Han kämpade verkligen mot mig för att studera och läsa Bibeln. I själva verket vid ett tillfälle blev han verbalt aggressiv och började kalla mig för alla slags namn och han talade om kristna på ett sätt så att han faktiskt talade emot Kristus.

Och jag minns när han talade mot Kristus, jag minns någonting inom mig bara kände smärtan av hur fel det var. Jag visste att han hädar Herren som har gett oss allt liv. Och så sitter jag, skriver hans ord ned. Trots det lilla jag visste kunde Herren använda Ordet och öppna upp för sanningen. Så jag höll på att studera Hans Ord och höll lyssna på radioprogrammet.

Jag insåg att jag verkligen levde i detta liv för mig, inte för Gud. Jag hade egentligen aldrig varit kristen. Åtminstone trodde jag inte att jag var det. Jag trodde kanske, kanske jag behövde överlåta mitt liv. Så jag började be till Herren för att behaga förbarma och visa mig sanningen och visa mig, ni vet, hur man lever för honom.

Längtan efter alkohol och droger försvann

Det enda positiva var: Herren hade tagit bort min längtan efter att dricka. Jag drack inte längre som jag en gång gjorde. Han tog bort min önskan för alla typer av droger. Jag tog inte längre några droger.

Jag rökte inte ens hasch längre, vilket var riktigt härligt och jag ser nu att det var Guds nåd att han gjorde mig nykter så att jag skulle kunna bearbeta och tro hans sanningar.

När han öppnade mina ögon för Hans sanning, då jag precis börjat dyka djupare in i Skriften, insåg jag att jag behövde komma bort därifrån. Att det fanns inget sätt jag skulle kunna gå vidare i min tro, min spirande tro på Kristus om jag stannade i detta, i den miljön.

Ville behålla homosexualiteten

Så jag flyttade tillbaka till Texas, till min syster och min mamma. Jag försökte, jag försökte att omvända till Gud, jag försökte ropa om nåd och jag insåg att jag inte blev frälst och jag bad honom att rädda mig, men jag ville bara ha en synd för mig själv, jag ville behålla homosexualiteten.

I bakhuvudet tänkte jag "Tja ... jag hittar något sätt att rättfärdiga det, jag ska hitta något sätt att göra det är ok, jag ska hitta något sätt att göra det i hemlighet."

Så Herren skulle uppenbarligen aldrig rädda mig, och det enda jag gjorde mellan september 2008 fram till december 2008 var att ropa till Gud att rädda mig.

Jag bad att han skulle rädda mig, och han inte skulle rädda mig. Jag läste faktiskt i Skriften att ... han inte skulle rädda mig förrän jag faktiskt ångrade alla mina synder.

Begravning

Jag gick till min kusins ​​begravning i Amarillo, där jag kommer ifrån. Hans fru hade dött och på hennes begravning ville hon att evangeliet skulle predikas.

Kvällen innan hade jag sett en predikan av Paul Washer kallas "Shocking Youth Message" och i det talar Paul Washer att det inte var en fråga som vi har syndat. Det var allt vi någonsin har gjort som är synd. Och jag insåg att det var sant i mitt liv.

Synden

Allt jag någonsin hade gjort var synd. Jag hade aldrig riktigt omvänt mig. Jag hade aldrig gjort något bra. Jag kan ha varit trevligt ibland, men min verkliga synd var mot Gud. Hela mitt liv hade varit en synd mot Gud.

Och jag minns honom säga att Jesus dog för mina synder och Han bar mina synder på korset, och jag minns hur det sjönk in att mina synder fäste Kristus på korset. Jag var ansvarig för hans död. Han bar mina synder. Davids synder.

Började förstå vem Kristus var

Vid denna tid började jag verkligen få en klar bild av vad Kristus var. Vad korset var och vad han gjorde på korset.

Fram till denna tid har jag aldrig riktigt förstått vad verklig omvändelse var, att det var att man vänder sig bort från din synd, att det var mer än att bara säga att du är ledsen.

Så fram till den tiden allt jag hade gjort var att säga att jag är ledsen och försöker hitta något sätt att leva i min livsstil.

Inget hopp utan Kristus

Men nu inser jag att jag var utan hopp. Det fanns inget hopp för mig utan Kristus, blev jag dömd att stanna i denna livsstil, blev jag dömd att leva i synd och sedan gå till rättvisa, där jag hör hemma till helvetet.

Så jag ropade till Gud att rädda mig och jag åkte till min kusins ​​begravning och jag satt där och hennes sista önskan var att evangeliet skulle predikas.

Så jag satt vid hennes begravning och jag lyssnade till evangeliet och jag hörde härligheten om korset och vad Kristus gjorde.

Och den sjönk precis in i mig: just nu, skulle det vara jag i kistan och om det var jag, just då i det ögonblicket jag skulle gå till helvetet. Jag skulle gå där jag förtjänar att gå eftersom allt jag någonsin gjort var synd.

Så jag ropade till Herren att förlåta mig, att ge mig tid att komma hem och att omvända sig på mitt ansikte, hur han förtjänade.

Bekände synden

Senare på natten, när alla hade gått och jag var ensam i mitt rum, gick jag ner på golvet och bekände varje synd som jag kunde tänka mig.

Jag bekände min homosexualitet, bekände jag alla mina synder mot Gud, alla de som jag kunde tänka på, allt.

Och jag bad honom att förlåta mig för dem och för att hjälpa mig. Jag bad honom att förlåta mig för hemliga synder, de som jag inte ens kunde tänka på den tiden, de synder som jag inte ens visste om.

Jag bad honom att förlåta mig för hur jag levde, förlåta mig för mitt uppror mot honom.

Jag har alltid vetat att det fanns en Gud och att det fanns en Kristus, men jag har aldrig förstått vad det innebar att vara i Honom. Vad det innebar att bli förlöst av honom, vad det innebar att älska honom, vad det innebar att tjäna honom, vad det innebar att vara förlåten, vad det innebar att vara omvänd.

Så den natten bad jag honom vänligen att förbarma sig, att förlåta mig, att hjälpa mig. Jag visste inte hur han skulle hjälpa mig, jag visste inte ens om det var möjligt.

För att vara ärlig, jag trodde verkligen inte att han kunde hjälpa mig. Jag har aldrig hört att någon blir frälst från homosexualitet.

Så jag bad bara "Herre, jag kommer att gå in i detta med tro på dig. Tro, som på något sätt du kommer, kommer du att frälsa mig, att du kommer att hålla mig från att synda, att Du kommer att göra så att jag kan stå emot frestelser, att stå fast vad som än kan komma."

Jag gick till sängs den natten utan att veta om jag var räddad eller inte, men jag vaknade nästa morgon och jag kände saker var annorlunda.

Något var annorlunda

Jag kände inte skuld, eller trycket av skulden, trycket av att vara under någon slags mantel. Trycket av att behöva fatta ett beslut, som alla hade varit ... de föregående tre månaderna hade allt varit att de hade tryck av skuld. Så jag visste att något var annorlunda inne i mig, men ändå, trodde en del av mig att jag inte skulle kunna räddas från homosexualitet.

Jag gick fortfarande på och jag tvivlade Herren. Men sedan hittade jag Skriften som säger att "Jag erkände min synd för dig, och min missgärning har jag inte dolt." Jag sa, "Jag bekänner mina överträdelser för Herren, och du förlät min synds missgärning." Psalm 32:5

Äntligen

Och jag minns att jag tänkte: äntligen, hade jag verkligen ångrat. Jag förstod vad det innebar att omvända sig, jag hade inte hållit något dolt från Honom. Trots att ingenting egentligen är dolt för Honom, hade jag inte försökt, och det är därför jag kände mig annorlunda den dagen. Det är därför jag kände mig annorlunda under de kommande dagarna, skulden var borta. Han hade lyft av det eftersom han hade räddat mig.

Och varje dag från den dagen då jag omvände mig till Jesus kände jag, jag verkligen kände att mina längtan efter homosexualiteten var borta och nu står jag och undrar, nästan två år senare. Ett och ett halvt år senare tänker "wow! Gud är så bra! "Här var jag. Jag trodde inte på honom, hoppade ut i tro och ändå gjorde han vad han sade att han skulle göra. Tog bort längtan efter homosexualitet

Han skulle ta emot mig, ta bort denna längtan, han skulle göra mig en ny skapelse precis som det står i Hans Ord. Han har gett mig ett nytt hjärta med ny längtan och jag tackar honom och jag gläds för vad han har gjort för mig och jag förundras över hans godhet och hans nåd mot mig, och hans tålamod och tålamod.

Jag känner mig tvungen att dela det här bibelordet. Jag har läst det förut. Självklart har någon homosexuell hört eller läst detta innan men en del av det hade jag aldrig sett förut. Det är 1: a Korintierbrevet 6, vers 9 till 10. Och den säger:

"Vet du inte att de orättfärdiga inte skall ärva Guds rike? Låt dig inte luras. Varken otuktiga eller äktenskapsbrytare, eller avgudadyrkare, eller homosexuella eller sodomiterna, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, smädare eller utsugare skall ärva Guds rike."

Jag kände till en del men vers 11 hade jag aldrig sett, jag hade aldrig läst den tidigare och när jag läste det, minns jag den underbara sanningen i den.

"Och så var några av er, men ni tvättades och ni blev helgade och ni har förklarats rättfärdiga i Herrens Jesu namn och genom vår Guds ande."

Och jag förstod vad som hade skett med mig. I Kristus blev jag en ny skapelse. Jag var förutbestämd att bli en Hans tjänare, att tjäna Gud. Så nu gläds jag över att Han har gett mig ett nytt hjärta, det nya begäret, min nya lust är att gå ut och tjäna honom och göra hans vilja och att leva för Honom.

Frestelse

Ibland kan jag fortfarande bli frestad, men jag vet att det är inget fel, det finns ingen synd i att frestas. Även Kristus var frestad. Så jag vet att jag kan vända sig till Kristus i min tid i frestelse. I detta får jag tröst att veta. Och jag får också tröst i 1:a Korintierbrevet 10:13 där det står:

"Ingen annan frestelse har drabbat er än t.ex. vanligt att män. Men Gud är trofast, som inte kommer att låta dig frestas över vad du kan, men med frestelsen kommer också att göra en utväg som du kanske kan bära det."

Och det är sant varje gång. Jag har vilat i Kristi styrka att övervinna frestelser, har han hjälpt mig. Varenda gång och varje enskild instans, oavsett vilken synd det handlade om. Men varje gång jag försöker handla i min egen styrka, i min egen kraft, faller jag.

Jag är inte rädd för vad framtiden har för att jag vet att jag har gjort rätt med Gud genom Jesus Kristus, hans Son, som led och bar vrede, Guds vrede, för mig på korset.

Jag vet att Jesus Kristus har räddat mig från syndens makt och han kan rädda dig också.

Den som ser videon

Och min förhoppning är att någon som ser videon kommer att vända sig bort från denna livsstil, kommer att vända sig bort från sin livsstil i synd, vad det nu kan vara och bli rätt med Kristus, blir rätt med Gud.

Och det är endast genom Kristus, genom att omvända oss från era synder och vända från dem och kasta all din tro och ditt hopp på Kristus. Precis som jag gjorde på den tiden då jag bara hoppade ut i ett språng av tro till Kristus och han fångade mig och jag minns att jag tänkte hur omöjligt det var, men ändå gjorde han det. Och jag står här i dag som en ny skapelse i Kristus vet att han har betalat allt för mig på korset och jag fann mitt hopp till honom.

Om du inte är i Kristus, har du inget hopp, det finns inget hopp för dig. Så jag ber att du skall överväga de sanningar du har hört i den här videon. Vänligen överväg att vända dig till till Kristus. Överlämna dig till Kristus. Fall ner inför korset och ge upp alla dina synder. Undertryck inte sanningen i orättfärdighet som det står i Romarbrevet 1. Vi gör alla dessa saker. Jag gjorde det i många år trots att jag innerst inne visste att det jag gjorde var fel. Nu när jag ser tillbaka inser jag att det var fel och det är den avsky jag kände i början av det. Så jag ber att det kommer att vara sant för dig, att du kommer att bli förlåten i Kristus.

Kristus betalade för synden

Kristus betalade min, betalade för mina synder på korset. Mina tidigare synder, mina nuvarande synder och synder jag kommer att begå i framtiden. Endast Kristus har gjort det arbetet på korset. Vi kan inte göra det själva.

Du kan befrias från synd, du kan verkligen bli frälst, du kan bli helt befriad från slaveri vad det än är för synd som drar ner dig. Oavsett om homosexualitet, dryckenskap, drogmissbruk, otrohet, pornografi, vad det än må vara, kan Kristus sätta dig fri från alla dessa saker.

Det är vad han gjorde på korset. Romarbrevet 4:25 säger att han sändes för att dö för våra synder och han blev uppväckt för vår uppståndelse. Det är hur vi blir motiverade, genom Kristi verk på korset. När himlen ser ner på oss, när Gud Skaparen ser ner på oss, ser han mig genom Kristus, genom Kristi blod. Han ser Kristi rättfärdighet förmedlas på mig.

Det är ingenting som jag gör eller som jag kommer att göra. Det är bara Kristus som räddar mig, det är bara Kristus som kan ge mig hopp, det är bara Kristus som kan ge sann glädje och lycka i mitt liv och då menar jag inte på ett monetärt sätt. Jag menar på det sätt som ger sann lycka med att vara rätt med Gud, att vara rätt med Kristus, att vara en tjänare åt honom.

Endast genom Jesus som skulden försvann

Det är endast genom Kristus som jag kände övertygelsen att skulden försvann. Utan Kristus finns det inget hopp. Om du är utan Kristus är du inte frälst, då är du inför Guds vrede, vilken synd det än är, homosexualitet, dryckenskap, alkohol, oavsett vad det är. Om du syndar en gång, som vi alla har, är du skyldig till att bryta alla Guds lagar. Så det enda hoppet är om du har Kristi försoningsverk på korset.

Så jag ber er att ropa till Kristus, ropar till Gud. Ropar till honom att öppna ögonen för sanningen som finns i honom, till hans sanningar i sitt ord. Det är endast genom Honom.

Sanningen i Kristus

Den gud i denna värld, som är Satan, har gjort dig blind för sanningen och det är endast genom Guds kallelse till dig, genom att Gud tar bort skygglappar från dig, som du kommer att se den sanning som återfinns i hans ord. Den sanning som finns i Kristus, den sanning som finns i korset.

Födas på nytt

Och om du verkligen ropar till Kristus. Han är mäktig att frälsa och han kommer att frälsa dig idag. Jesus säger att vi måste födas på nytt för att komma in i Guds rike. Om vi ​​inte är födda på nytt kommer vi aldrig att komma in i Guds rike, vi kommer aldrig att se honom, vi kommer aldrig att bli fri från syndens slaveri. Det är endast genom Kristus. Endast genom pånyttfödelse, som att födas på nytt, som vi kan bli frälsta.

Jag vill läsa ett citat från John Newton. Det står "Jag är inte vad jag borde vara. Jag är inte vad jag vill bli. Jag är inte vad jag hoppas att vara i en annan värld. Men ändå är jag inte vad jag använt en gång för att vara och genom Guds nåd är jag vad jag är."

Och vad jag är en ovärdig syndare frälst genom Jesus Kristus på korset. Och jag tackar honom varje dag för att lida med mitt lopp, min omvändelse. Och jag tackar honom varje dag för att han kallade på mig även när jag inte lyssnade. Även när jag sprang, kallade han ändå mig och jag tackar honom för min frälsning och jag tackar honom för Kristus och vad han gjorde på korset.

Och jag ber, någon gång, att de av er lyssnar som kämpar med med synden vad det än är som skiljer dig från Gud, att du kommer att ropa till Herren för att omvända dig. För omvändelse och förlåtelse. Och att du verkligen kommer att ångra sig och vända dig till Kristus. Om du inte är frälst, måste du granska ditt liv och se till att du behöver Kristus, och du kommer aldrig att vara lycklig utan honom.


Summering av Christer Åberg

Vi har nu följt Davids fantastiska vittnesbörd om hur Jesus räddade honom från 27 års homosexualitet.

Du också kunnat lyssna till honom när han berättar i videon här ovan. Det finns svensk text till den om du klickar på "undertexter". En gripande berättelse fylld av mycket smärta, men också av kärlek till dig. Du kan också bli frälst - räddad.

- Jag vet att Jesus Kristus har räddat mig från syndens makt och han kan rädda dig också, säger David.

Det som slår mig när jag läser hans berättelse är att han kämpade i 27 år med sin homosexualitet. Men det var inte förrän han beslutade sig för att verkligen omvända sig som han blev fri.

Tänk om han hade omvänt sig mycket tidigare, då hade mycket av hans lidande blivit besparad.

Detta gäller naturligtvis inte enbart för homosexuella synder, utan för alla slags synder.

När du omvänder dig bort från synden och till Jesus blir du räddad - fri - och du får alla dina synder förlåtna.

Jesus älskar dig och han vill inte att du ska plågas av synden. Han vill att du ska omvända dig och ta emot honom. Då först blir du verkligen fri - räddad!

Om du vill bli räddad och ta emot Jesus kan du be bönen högt med din mun här nedanför. Gud välsigne dig!

Christer Åberg


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus,

jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn.

Amen.

Bad du bönen ovan? » Ja!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1468443363-saved-from-homosexuality.jpg

Källa: Jesus Christ Saved Me from 27 Years of Homosexuality


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 20 november 2018 14:21 | #pride #vittnesbörd #frälst #räddad #homosexuell #btq #christer åberg | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

11 kommentarer

Niklas Jönsson Tue, 20 Nov 2018 16:15:04 +010

Fantastiskt! Jesus du är så makalöst underbar det finns ingen bättre än du,tack Jesus gör likadant med alla andra ofrälsta omvandla dom för ditt rike Jesus och bryt satans grepp om de ofrälsta.

Svara


Kalle Wed, 21 Nov 2018 17:49:59 +010

Fantastiskt. Det finns villolärare som hävdar att homosexuella är bortom räddning. Gå aldrig på det. Du kan bli frälst precis just nu bara du tror på Jesus, oavsett vem du är och vad du har gjort och hur du har levt tidigare!

Svara


Troende Sun, 25 Nov 2018 06:50:37 +010

Men hur är det när två personer av samma kön delar livet UTAN att ha sexkontakt ? Är det fel enligt Bibeln ?

Svara


Troende Wed, 28 Nov 2018 16:40:18 +010

Är mycket tacksam för svar på min fråga, då jag känner en som haft det det så.

Svara


AnnMarie Wed, 28 Nov 2018 19:03:54 +010

Svar till Troende.

Det är inte fel om du frågar mig.

Svara


Troende Sat, 01 Dec 2018 03:27:36 +010

Svar till AnnMarie.

AnnMarie ! Om det inte är fel, varför har jag då en obehagskänsla sen många år över två kvinnor som delat det mesta ? Varför har jag en hemsk känsla när det gäller den som finns kvar ?

Svara


Troende Sat, 01 Dec 2018 03:27:40 +010

Svar till AnnMarie.

AnnMarie ! Om det inte är fel, varför har jag då en obehagskänsla sen många år över två kvinnor som delat det mesta ? Varför har jag en hemsk känsla när det gäller den som finns kvar ?

Svara


AnnMarie Sat, 01 Dec 2018 09:34:09 +010

Den obehagskänsla du har kanske inte är befogad ?? Kanske det är du som inbillar dig att de har sex fast de inte har det ?? Men har de sex fast de säger att de inte har det förstår jag din obehagskänsla för då ljuger de ju och det kan ju vara det du reagerar på,att något inte stämmer!

Svara


Troende Sun, 02 Dec 2018 06:31:47 +010

Svar till AnnMarie.

Nu anklagar Du två kristna människor UTAN att Du vet ! Oförskämt och det är grovt förtal ! Dessutom har Du påstått att jag inbillar mig ! Du är obehaglig !!

Svara


Troende Sun, 02 Dec 2018 06:33:42 +010

Christer ! Ta bort allt jag skrev här, annars måste jag anmäla AnnMarie ! Tack Christer !

Svara


Tomas N Sun, 02 Dec 2018 08:58:53 +010

Troende

Det här är djupa personliga frågor och via internetsocial media är det begränsat vilka råd och bedömning man kan göra ,men så här är min bedömning

Det finns bara två sorters relationer egentligen. Antingen broderlig/systerlig eller äktenskap där sexualitet är en naturlig del. Man måste veta vilken kategori som gäller.

Eftersom heterosexualitet är det normala så blir exemplet utifrån det att om man delar boende i någon form där det uppstår attraktion som inte är sanktionerade måste den stävja annars kan man inte bo kvar.

Likaså söker sig f d missbrukare och kriminella bort från sin gamla krets för att risken att triggas till att falla tillbaka är stor. Den andliga kampen att leva i förnyelsen människa är allvarlig. Det sår också att viss form av synd såsom otukt skall man fly ifrån.

Jag är ingen expert på din fråga, men logiskt och andligt sett så verkar det okokt att bo tillsammans annat än i de två huvudkategorierna. Kompromisser och mellanting är sällan bra. Men ett svar såhär blir bara generellt eftersom inte man inte träffat människorna och vet alla omständigheter.

Guds välsignelse

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, söndag 26 maj 2019 kl. 17:33

Jesus söker: Vilhelmina, Vilma!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 26 maj 2019 16:31

Be att min svåra värk i mage o rygg försvinner. Ska till läkare i morgon. Tack

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp