DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Jesus - se världens mest sedda och översatta film

Av: Christer Åberg
tisdag 14 december 2021 18:52

TV

Jesus (även känd som Jesusfilmen) är en amerikansk biblisk dramafilm från 1979, regisserad av Peter Sykes och John Krish , och producerad av John Heyman. 

Filmen spelades in på plats i Israel och finansierades primärt av Campus Crusade for Christ med en budget på 6 miljoner dollar och håller sig väldigt när Lukasevangeliet.

Filmen Jesus är den mest sedda filmen genom tiderna – och den mest översatta filmen genom tiderna. 

Handling

Under kejsar Augustus och kung Herodes den stores dagar får Maria besök av ängeln Gabriel som säger till henne att hon ska föda Jesus , Guds Son . Senare besöker Maria Elisabet, mor till Johannes Döparen , som berättar för henne att hon är den mest välsignade av kvinnor och att hennes barn är välsignat.

När romarna håller folkräkning reser Maria med sin man Josef till hans hemstad Betlehem för att registrera sig. Där föds Jesus och läggs i en krubba. En vecka senare reser Maria och Josef till Jerusalem för att presentera Jesus i templet. Där hälsas de välkomna av Simeon , som välsignar Jesus som Kristus. 

Vid tolv års ålder skiljs Jesus från sina föräldrar under en påskresa till Jerusalem. När Maria frågar om var han befinner sig, berättar Jesus för dem att han var i sin Faders hus. 

År senare, under kejsar Tiberius och kung Herodes Antipas , döper Johannes döparen Jesus i Jordanfloden och den Helige Ande sänker sig över Jesus.

Jesus frestas sedan i öknen av Satan men står emot Djävulens prövningar. När han reser till Kapernaum , rekryterar Jesus lärjungarna Petrus, Jakob och Johannes efter att ha hjälpt dem att få en stor fiskfångst. 

Under sin predikotjänst återuppväcker Jesus Jairus dotter. Jesus rekryterar sedan tolv apostlar bland sina lärjungar, inklusive Matteus och Judas Iskariot . Jesu efterföljare inkluderar också flera kvinnor inklusive Maria Magdalena, Joanna och Susanna.

Filmen täcker flera av Jesu läror och budskap, inklusive liknelsen om fariséen och skatteindrivaren , saligprisningarna , den gyllene regeln , att älska din fiende och liknelsen om såningsmannen . 

När hon besöker fariséen Simons hem , smörjer en syndfull kvinna Jesu fötter, vilket uppmanar Jesus att förlåta hennes synder. Jesus och hans lärjungar reser senare över Galileiska sjön där han stillar stormen. På Gerasa , Jesus befriar en demon-besatt man och demonerna far in i en flock av svin. 

I Betsaida ger Jesus mat till fem tusen med fem bröd och två fiskar. 

Senare reser Jesus och hans lärjungar upp på ett berg där Jesus möter profeterna Moses och Elia och förvandlas inför tre av sina lärjungar.

När Jesu predikande och helande verksamhet växer, når han ut till syndare och utstötta, inklusive prostituerade och skatteindrivare, vilket orsakar fariséernas och de religiösa lärarnas vrede. 

Jesus blir också vän med tullindrivaren Sackeus och övertygar honom om att betala tillbaka människor som han har utpressat. När Jesus predikar liknelsen om den barmhärtige samariten , blir han vän med en liten flicka och säger till sina lärjungar att inte förbjuda de små barnen att komma till honom. 

Jesus uppmärksammar fariséerna, judiska religiösa ledare och romare efter att han drivit ut köpmännen från templet. I Jerusalem lär Jesus ut liknelsen om hyresgästerna och att betala skatt till Caesar. 

Vid den sista måltiden, varnar Jesus sina lärjungar för hans förestående förräderi och död. Judas konspirerar med de religiösa ledarna för att förråda Jesus.

I Getsemane trädgård blir Jesus förrådd av Judas och tillfångatagen av de judiska myndigheterna. Petrus förnekar att han kände Jesus tre gånger innan hanen gal. 

Följande dag döms Jesus av de religiösa ledarna. Han ställs sedan inför av Pontius Pilatus , som skickar honom till Herodes. Medan Pilatus fritar Jesus från fel, kräver de religiösa ledarna och skaran Jesu död. 

Efter att ha blivit gisslad tvingas Jesus bära sitt kors genom gatorna. När han kollapsar av utmattning, är Simon av Cyrene tvungen att bära hans kors. På Golgata, Jesus korsfästs förutom två rövare, av vilka den ena känner igen honom som Messias. 

Efter Jesu död vid middagstid kastas himlen i mörker och templets ridå rivs genom mitten. Josef av Arimatea begraver Jesus i en grav. Jesus uppstår från de döda på tredje dagen. 

Innan han stiger upp tillbaka till himlen , säger Jesus till sina lärjungar att all makt och auktoritet har getts till honom och befaller dem att gå och göra alla folk till lärjungar

Christer Åberg

#Film #Jesus #TV

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Ny CD! En vän så god - Julpris 150 kr

→ Nästa
Christer Åberg på TBN Nordic


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 00:12
Jag ber om förbön för min man och vårt äktenskap. Om Guds hjälp och vishet att förstå varandra och att undvika onödiga konflikter. Tacksam för förbön!
söndag 14 augusti 2022 22:30
Tack för att ni bad för Daniel och Kalle bilresan till Kolmården gick bra. Dom kom hem lungt och fint 🙏💕
söndag 14 augusti 2022 22:25
Be för mig för alla plan i livet gud vet. Be även för min familj och om blodetsbeskydd. Beom frihet för oss alla och gud leder mig rätt. Be även för ekonomin.

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 02:53

Online: 97

2851 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

Brevet till Laodicea Och skriv till ängeln för församlingen i Laodicea: Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, upphovet till Guds skapelse:” - Revelation 3:14,20

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29
Swish: 072 203 63 74 
Paypal: https://www.paypal.me/apg29 
Bankkonto (Swedbank) 
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9 
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

Translate

Laddningstid av sidan: 0.63 sekunder

↑ Upp