1 004 online! | Sidvisningar idag: 126 966 | Igår: 192 297 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Jimmie Åkesson uppmanar bön för Sverige

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver på Facebook:

”Det är något som hänt vårt kära fosterland. Jag tänker be för Sverige, be med mig.”

Jimmie Åkesson skriver:

Så sjunger Simon Ådahl i låten Be för Sverige, som jag lyssnat mycket på den senaste veckan. Även om jag, till skillnad från Ådahl, inte betraktar mig som troende i någon traditionell mening går texten som en projektil rakt in i hjärtat. Nu känns den mer aktuell än någonsin, trots att den har ett tiotal år på nacken. Jag brottas med tankar på om det ändå inte bara är bön som återstår i allt elände.

I slutet av artikeln på Facebook skriver Jimmie Åkesson:

Nu stundar allhelgonahelgen. För de yngre innebär det numera i hög grad lek och bus, men traditionellt är det ett tillfälle att minnas och uppmärksamma nära och kära som lämnat det här livet. Ett tillfälle för stillhet och reflektion – och bön. Vi har laddat med godis till alla barn som kommer och knackar. Säkert äter jag själv en hel del av det, men jag tänker också ta tillfället att minnas, tända ljus, reflektera – och be. Jag tänker att bön kanske är lönlöst, vad vet jag? Men det kan knappast skada, och det kostar mig inget. Det är något som hänt vårt kära fosterland. Jag tänker be för Sverige. Be med mig.

Tänk nu tanken: Det är en sverigedemokrat, till råga på allt dess partiledare, som vill att vi ska be för Sverige, och till och med vill han att vi ska "be med mig". 

Han räknar sig inte som kristen, men vi vet att bön har förvandlat många människor. Ska vi inte då ta tillfället i akt och be för Jimmie Åkesson och för Sverige?


1 Tim 2:1-4 

Först av allt uppmanar jag till bön, åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, 2 för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan leva ett lugnt och stilla liv, på alla sätt gudfruktigt och värdigt. 3 Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare, 4 som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen.
 


Källa: (48) Jimmie Åkesson - ”Det är något som hänt vårt kära fosterland. Jag...


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av torsdag 29 oktober 2015 20:06 | #simon+Ådahl #jimmie+Åkesson #sverigedemokraterna #sd #sverige #bön #politik | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


64 kommentarer

Micke

Ja låt oss bedja för våra politiker, de är så lätt att man sitter och pratar illa om partier, men låt oss nu gå i bönekamp för våra ledare i landet. Sverige behöver Jesus, de är akut läge för vårat kära land.

Svara -   - 29/10-15 20:38 -


Roine

Hoppas verkligen att han blir en troende Kristen och får ett nytt hjärta! ett hjärta för Jesus !

Amen!

Svara -   - 29/10-15 20:44 -


Johanna

Ja! äntligen! Vi ber för Sverige, och jag ber gärna med dig Jimmie!

Svara -   - 29/10-15 21:06 -


Karin

Underbart! Det grep tag i mitt hjärta att läsa detta!

Jag ber, ja jag ropar till Gud för Sverige! I Jesu namn!

Svara -   - 29/10-15 21:19 -


Andreas

intressant tycker jag nog

däremot gillade jag nog inte låten

Svara -   - 29/10-15 21:23 -


Nina😄

Amen amen amen har bett för Jimmie Åkesson i över 1 år och hans parti kamrater och säkert fler med mig och min bror har bett för dem Herre tack för att du arbetar med vår bön du har fantastiska vägar för alla att vilja komma till dig du använde denna låt för Jimmie Herre fortsätt låt dem få möta dig och ta steget till frälsning

Jesu frid och välsignelse

Svara -   - 29/10-15 22:13 -


Nina😄

Svar till Nina😄.

Och givetvis är vårt land Varje dag ber vi för vårt Sverige mellan 18.30-18.45

Står på forum vad vi lagt inför vår fader Va med 😀

Svara -   - 29/10-15 22:16 -


Runa Bankolin

Tack Christer att du tar upp detta på ett positivt sätt. Låt oss be för Jimmie och även de andra partiledarna. Vi måste gå ner på våra knä och be till Gud om en väckelse över Sverige !Låt oss be för vårt land !

Svara -   - 29/10-15 23:04 -


jan wikholm

min långa kommentar klickade jag själv bort du får läsa mellan raderna. Kent Ekroth angrips indirekt och tarvligt av SAP bla i aktuellt SAP skickar skattepengar till krafter som direkt/indirekt vill utplåna Israel och #ta överJerusalem # Sd verlar för att Sverigrs palestnaerkännande skall bort SD går starkt framåt SAP går bakåt Jesus e.g. MESSIAS liksom Kent E är jude. Kent är svensk,judisk riksdagsman Jesus kommer tillbaka till Davids stad som konung i frid över hela Jorden Vi ber tillsammans med en rättfärdig man för vårt lära fosterland #FÖRST OCH FRÄMST FÖR JUDEN SÅ OCKSÅ FÖT GREKEN # pp jow

Svara -   - 30/10-15 02:39 -


jan wikholm

att mona Sahlin angriper Kent Ekroth att Regeringen erkännt palestina att Sverige ännu efter 3000 å ännu inte erkännt Davids stad Jerusalem som huvudstad visar tydligt SAP:S judehat och antisemitism och de går snabbt utför för SAP annat var det på Erlanders tid Messias håller sitt Ord, dvs Tora dvs Moses skrift Den som välsignar Israel blir välsignad Detta har skett bla tack vare KE Nu ber vi från hjärtat med JÅ och för Sverige Israel och SD

Svara -   - 30/10-15 03:01 -


Andy Svensson

Jag uppmanar till bön och fasta för vårt land! Jag blir berörd av det här i mitt hjärta att Jimmie uppmanar till bön. Sista tiden har Gud berört mitt hjärta på ett djupare plan med sin underbara Kärlek. Jag är så fruktansvärt tröt på all form av religiositet i mitt liv,längtar så efter äkthet och sanning. Vårt land behöver Kristna som har lämnat dem religösa maskerna och bedömningens solglasögon som ser bara en massa fel och dömande. Jag skrev att jag uppmanar inte bara till bön utan med till fasta för vårt land. Tacka alla goa underbara trossyskon här på Apg29! Vi böjer våra knä inför fadern och ropar nu att Herren skall förvandla Jimmes hjärta.

Svara -   - 30/10-15 03:21 -


christina ekman

Kära Jimmy!!!! det är så sant det du säger! att vi ska be för Sverige. och denna sång tro jag går in i varje människas hjärta. simon skriver bra låtar!! Jimmy Jesus älskar dig så mycket! VED DU DET? BÖRJA OCH LÄS I NYA TESTAMENTATE. OCH GÅ TILL EN KYRKA DÄR DU KÄNNER FÖRTROENDE.. BIBELN TALAR JUST OM DENNA SVÅRA TID SOM HAR REDAN BÖRJAT FÖRLÄNGE SEN PÅ VÅR JORD. jESUS KOMMER SNART OCH TA HEM SIN BRUD.jAG VILL VARA MED OCH VARA REDO. TÄNK INGA SJUKDOMAR ELLER VÅLD. BARA FULLKOMLIGT I ALLT FÖREVIGT. JA, NU SKA JAG INTE PREDIKA MER HAHA. gUD SÖKER DIG!!!!!CHRISTINA EKMAN

Svara -   - 30/10-15 07:00 -


christina ekman

Svar till Andy Svensson.

JA, DETTA HAR VARIT PÅ MITT HJÄRTA LÄNGE MED.SANNA ORD DET DU SÄGER JAG HÅLLER MED I ALLA ORD DU SÄGER. JAG SÄGER MEN MÅNGA KYRKOR SOVER OCH MAN BLIR FÖRTVIVLAD.MEN VI KAN BE I VÅRA HEM OCH DÄR ÄR jESUS OCH VI FÅR UPPLEVA HANS ANDE ÖVER OSS M.M jESUS KOMMER SNART!!!!HAN HAR TALAT TILL MIG OM DET FLERA GÅNGER, HAN FÖRBEREDER SIN BRUD. CHRISTINA EKMAN

Svara -   - 30/10-15 07:05 -


Andy Svensson

Jag har nu läst vidare att Simon är frågande till att hans sångtext kan missbrukas och han skriver följande jag citerar Simon Ådahl nedan. Men jag tror att vi får vara försiktiga med vår bedömning av Jimmie Åkesson och tro på att Simons sångtext "Be för Sverige" skall göra ett stort verk i Jimmies hjärta.

Låten "Jag tänker be för Sverige" skrevs redan 2004. Och Simon Ådahl själv menar att Åkesson inte tycks ha läst hela texten. - Han har inte läst hela texten, det handlar om bön om väckelse, att vi ska få tillbaka empati och människovärde. Den är ett upprop för alla kristna och den har inget med främlingsfientlighet att göra överhuvud taget. Det handlar om att kyrkorna ska vakna.

Simon Åhdal berättar att låten föddes utifrån en nöd för landet efter att han fått höra om hur en man blivit ihjälsparkad. Under en av de stora Jesusmanifestationerna i Stockholm sjöngs den av 25 000 kristna tillsammans.

- Jag har fått stoppa sverigedemokraters youtubefilmer som använt min låt så detta är inget nytt för mig. Jimmie Åkesson har citaträtt. Han kan ju ta fraser och använda till sitt eget syfte. Samma sak hände med Ultima Thule och Ulf Lundell när de använde "Öppna landskap", det är inget nytt under solen, säger Simon Ådahl.

Svara -   - 30/10-15 07:53 -


Leif Boman

Det är ju fantastiskt om det skulle vara så att Jimmie säger detta och verkligen menar detta?

Jag hoppas att Jimmie talar sanning, men! Det finns en tvekan i varför jag säger som jag gör. Jag vet att många håller på Jimmie nu för tiden, och också att många frågor han och SD driver är mer på Guds linje än flertalet andra partier. Jag ber själv för honom såsom även inte minst för Stefan Löfven som Sveriges nuvarande överhet!

(1 Tim 2:1-3) Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare,

Men, som sagt så har jag också skymtat mellan varven att Jimmie Åkesson är en mycket clever person "rent" mänskligt sett. Jag vet inte om jag har rätt i denna fråga, men jag ser en liten tendens i att han tar efter Amerikanska folkets ledaregenskaper i form av att delta i s.k. böneceremonier till mångas förtjusning, samtidigt som man i nästan alla dess år har bombat hejvilt runt vår jord.

Jag menar att man utnyttjat en slags skenhelig gudsfruktan för att vinna röster!

Jag kan ju ha fel, men jag undrar jag?

Vi fortsätter vilket som, att be för alla våra politiker och hoppas på äkta hjärtans omvändelser!

Jesu frid.....

Svara -   - 30/10-15 08:03 -


Andy Svensson

Svar till Leif Boman .

Det finns en som känner Jimmies hjärta och läser hans tankar som en uppslagen bok och det är vår skapare och Herre. Jag hoppas med på en äkta hjärtas omvändelse i hans hjärta.

Jesus är svaret för Sverige

Svara -   - 30/10-15 08:19 -


jl

Jag tycker att ni skall se detta:

http://www.thepoliticalinsider.com/trump-didnt-know-the-camera-was-on-what-he-did-next-is-amazing-video/

Svara -   - 30/10-15 08:42 -


Lisa

Svar till Nina😄.

AMEN säger även jag med dig. Underbart. Synd bara att när det kommer till SD så "måste" det alltid "glida" in något som även denna gång. TILL RÅGA PÅ ALLT !!!!!! Onödig mening. Jag har skrivit förut o även nu. SD står närmare de bibliska grunderna och Guds utvalda land o folk än något annat parti. Har ALLDRIG hört KD säga hälften av det SD sagt under åren. Inte ännu hälften,och de inte bara ska stå för "kristendomen" de även "har namnet". Jag tycker att vi ska lägga undan den där stilen att hela tiden trycka till och göra som Nina o MÅNGA andra BE för dom. Artikeln va relativt bra bästa gång tycker jag att det ska skrivas bra helt ut utan "de där glidningarna" Shalom

Svara -   - 30/10-15 09:26 -


Lisa

Svar till jl.

Jag har alltid gillat rakryggade människor. Någon som står för det dom tror på o i te vänder kappan efter vinden. Inte första gången jag hör om Trump. Han har haft många uttalanden inte bara RAKT om Israrl utan även om sin tro. Nice Shalom o tack för inlägget

Svara -   - 30/10-15 09:28 -


Tonny

Jimmie din partibetkning spelar ingen roll bön spränger alla gränser

Svara -   - 30/10-15 12:41 -


christina ekman

Svar till Andy Svensson.

Amen!!!!!! jag har haft en samma längtan efter bönevecka på knä! Vi ska be för Jimmy han blir fräst, Jesus älskar han med. ingen är perfekt. Vi behöver Jesus och varandra, Låt oss ha Jesus kärlek till människor som går evigt förlorade. Andy blev glad att du instämmer att vi behöver gå ner på knä för vårt land. En dag blir det försent.christina ekman

Svara -   - 30/10-15 17:20 -


Micael Ryefak

Helt rätt finns ingen annan väg för Sverige än bön . Bön ändrar på folk o länder Jag tänker be för vårt kära fosterland.

Svara -   - 30/10-15 17:41 -


Nina😄

Tänk såhär vad ni än tycker om SD nu går vi in i bön och ber för dem istället Herren sa till mig klart och tydligt för över 1 år sedan Be för dem Varför ska vi alltid misstänka de värsta om allt när de gäller SD bönens makt är större än deras baktankar om de är så Herren är listigare än de någonsin kan och kommer att bli Skulle de bli frälsta så skulle de klart och tydligt stå upp för namnet Jesus de vågar gå emot och stå upp

Och givetvis så har han rätt Bön för vårt land är ett måste Gå med i vår bön vi har den varje dag kl 18.30-18.45 Står på FORUM här på Apg gå med Vi håller ut

Matteus 18:20 Där två eller tre är församlade i mitt namn DÄR är jag mitt ibland dem säger Herren

Så som han har älskat och gett av son kärlek ska vi oxå älska varandra

Jesu frid och välsignelse

Svara -   - 30/10-15 20:26 -


Nina😄

Svar till Lisa.

Hej Lisa Amen vi är enade så härligt Skulle bli så glad om ni vill gå med och va enade o gå i bön för Jimmie Å o hans parti kamrater O givetvis för vårt land Sverige i den bön vi har varje dag mellan kl 18.30-18.3045

Jesu frid och välsignelse syster i Herren kram Nina

Svara -   - 30/10-15 20:30 -


Nina😄

Svar till Nina😄.

Oj nu blev de fel Bön för Sverige varje dag 18.30-18.45

Tack Lisa ännu en gång dina ord värmde och de är så rätt så rätt

Svara -   - 30/10-15 20:37 -


Mary

I morse talade Gud till mig om att Sverige är i stor behov av bön och det är vi kristna som kan ändra på den andliga utvecklingen i landet! Jag är övertygad om att det finns över 10 rättfärdiga människor som vill stå upp och be....tänk nu börjar stenarna tala!!!

Svara -   - 30/10-15 20:42 -


Marcus R

Ja , vi måste ropa till Jesus för vårt land. Jag har aldrig upplevt sådan nöd för Sverige.Men om vi kristna ber dag och natt så kanske Herren förbarmar sig som han gjorde med Nineve.

Svara -   - 30/10-15 23:55 -


Nina😄

Jag är lite förvånad I sådana här läsarmail som kommit in nu BÖN FÖR SVERIGE BÖN FÖR JIMMIE Å han part kamrater som har sånt ansikte utåt och uppmanat till bön även om de inte kallar sig kristna men ändå förstått vi behöver be för Sverige OCH de uppmanas till BÖN för JIMMIE han/ de skulle stå upp för vår skapare med utsträckt hand de skulle våga de skulle aldrig någonsin backa oavsett världens hån De står upp nu och de kallas gammal modiga och dårar men ändå står de upp Här och nu på APG skulle de mata in mail om att vi går i bön för detta de skulle stå jag vill va med och jag med jag mfl i massor

När vi går i bön då händer de saker och de vet vi så väl Detta gäller mig med inget undantag Vad vi än tycker om SD oså skulle vi bara säga JA vi är med De är älskade lika mycket som alla andra Jesus längtar efter dem oxå och jag vet att de är inte frågan om de blir frälsta utan när vill vi vara med i bön för Jimmies / deras frälsning?

Vill vi vara med i bön för vårt Sverige? de handlar om vårt land mycket allvarligt

Detta är och gäller mig oxå anklagar ingen men JAG UPPMANAR TILL BÖN för dessa böne ämnen

Jesu underbara välsignelse

Svara -   - 31/10-15 00:51 -


Lisa

Svar till Mary.

Känner samma sak. Ja o amen låt oss bilda en böne kedja runt landet och dess befolkning o de som styr ( inte de som är styrda). Den som behöver kraft o ork mer än många andra är faktiskt Jimmy Å så kåt oss komma överens. Shabat shalom

Svara -   - 31/10-15 01:06 -


Lisa

Svar till Nina😄.

Hej Nina. Självklart visst kan vi bestämma en tid. I andens finns det inget avstånd o som redan sagts den 2-3 kommer överens om o ber i Hans namn då är Han mitt i blad oss. I dag "missade" jag för jag kollade mailen. Men från och med i morgon. Underbart det ska bli så spännande att se vad Gud kommer att göra. Shabat shalom

Svara -   - 31/10-15 01:11 -


Leif Boman

Jag har en liten undran vad gäller alla de som menar sig vara villiga till bön för Sverige!

Från flera håll här så verkar det som om böner för Jimmie Åkesson är mycket mer prioriterade före den överhet som leder landet just nu?

Även om det givetvis är jättebra med bönerna för Jimmie och SD så trodde jag att inställningen var att först och främst be för de som just nu leder landet, men jag har inte hört mycket angående dessa böners nödvändighet utan endast om nödvändiga böner för Jimmie!

Önskar mest bara lite reaktioner och svar angående detta?

Jesu frid....

Svara -   - 31/10-15 07:54 -


Iris Olofsson

Ja jag är med o ber för Sverige. Lyssna gärna på Simon Ådahls "Bed för Sverige"/"Sverige Sverige fosterland"...

Svara -   - 31/10-15 10:35 -


Kalle

Svar till Leif Boman .

Jag tycker att du har en bra poäng där. Sen kanske det kan vara särskilt motiverat att be för Jimmie just nu. Visst, det kanske bara är spel för gallerierna för att locka kristna väljare, men är det så att han faktiskt ber, även om han inte riktigt tror, så är han inne i en viktig fas i sitt liv där han mycket väl kan få möta Jesus. Det vore väl ändå fantastiskt? :)

Svara -   - 31/10-15 10:37 -


Leif Boman

Svar till Kalle.

Jag håller absolut med dig Kalle, det vore väl helt fantastiskt att få se Jimmie frälst!

Men det vore väl minst lika fantastiskt om Stefan Löfven blev frälst. Jag saknar nöden för detta bland oss som säger oss, och menar oss be för Sverige?

Jesu frid....

Svara -   - 31/10-15 10:53 -


Nina😄

Svar till Leif Boman .

Leif min käre broder i Herren

Så menar jag inte Bön för Sverige och de vi lagt fram det är oerhört viktigt vi har de inför Herren och vår statsminister givetvis men jag vill poängtera att jag tror att vi ska be för (Jimmie och hans partikamrater om frälsning ) vi lägger till det i vår bön för Sverige

BÖN FÖR SVERIGE

1) vårt kungahus kungen drottningen och deras barn m respektive 2) statsminister Stefan Löven och hans partivänner 3 ) våra församlingsledare präster som pastorer att stå upp för Jesus och inte ta in världens synder i våra församlingar 4) församlingsmedlemmar gamla som unga gifta ogifta att vara i bön för vår ledningen stå upp för vår fader och stå emot 5 ) alla som kommer hit till vårt land tiggare som inte att få den hjälp de behöver och en dag få möta Jesus 6) Aborter ska minska alla kvinnor som bär på barn att älska sitt barn och vill föda de oavsett situation 7) alla medier att vakna upp över de som de håller på med och själva vill lämna det och får möta Jesus NYTT inlägg i vår bön 8) våra skolor lärare rektorer och elever NYTT inlägg ivår bön 9) Jimmie Å och hansvpartikamrayer ska bli frälsta Nytt inlägg i vår bön 10) människors kärlek emot varandra ska bli mer ödmjukt

11)Christer hans dotter Desirée och Apg29 att de är välsignat i namnet Jesus 12) Be om välsignelse över Guds folk ISRAEL

Varje dag (om man kan) mellan kl 18.30 18.45 lägger vi detta inför vår älskade Jesus

alla böner är viktiga

Jesu frid och välsignelse broder i Herren

Svara -   - 31/10-15 11:02 -


Nina😄

Svar till Nina😄.

Givetvis behöver Stefan L möta Herren han oxå de behöver alla

Låt oss be både för Stefan och Jimmie att de får möta Jesus

Amen

Svara -   - 31/10-15 11:32 -


Nina😄

Har två bönemännen till på vår böne lista

fortsättning på bönelista

13) Ulf och Birgitta Ekman att de vaknar upp och vänder sig till Jesus igen 14) att vi ber för varandra som är med i vår bön att vara välsignade vara ödmjuka och tro på de vi lägger inför dig vår älskade Jesus

nniemat yasue Jesu välsignelse

Svara -   - 31/10-15 12:07 -


Kalle

Svar till Leif Boman .

Det vore det självklart! Det jag menar är att Jimmie är i ett intressant skede just precis nu.

Svara -   - 31/10-15 12:29 -


Leif Boman

Svar till Nina😄.

Älskade Nina!

Jag vill ju absolut inte diskutera på något sätt så att vi blir irriterade på varandra, obs! Detta är inget speciellt riktat till dig utan helt och hållet endast med tanke på att så många som möjligt skall kunna ta del av detta med Sverigebönen!

Det jag litegrann vill väcka tanken kring är ju att, vem och var skall vi dra gränserna för vad som är viktiga Sverigeböner, som alla kristna kan bli eniga över och ta del av?

Som det blir nu när du säger att vi har en ny bön på vår lista med Jimmie så finns det ju alla ggr andra kristna som hellre vill lägga till sina partiledare som det "så gott som" viktigaste!

Ny bön, 14. Batra måste vara med!

Ny bön, 15. Sjöstedt måste med!

Ny bön, 16. Björklund måste med!

Ny bön, 17. Ebba Bush måste med!

Ny bön, 18. Annie Lööw måste bara!

Sen har vi Israel, detta är givetvis viktigt att vi kristna ber för Israel, jag ber alltid för detta folk, men!

Skall det höra till Sverigebönen?

Det kanske finns dem som vill lägga till andra länder? Jag vet att Israel är speciellt, men hur många olika böner kan vi ta med och tro att folk kommer att orka vara med?

Förstår du och andra vad jag menar?

Jag är bara rädd att detta rinner ut i sanden som sådana här satsningar ofta gjort?

Jesu underbara frid....

Svara -   - 31/10-15 13:11 -


Min Tro

Alla skulle behöva möta Jesus i sitt hjärta och bli frälsta.

Herren hör vår bön hjälp dessa människor att bli frälsta det är synd om dem de håller på att gå mot fel håll.

Jesu Frid!🙏

Svara -   - 31/10-15 13:22 -


Nina😄

Svar till Leif Boman .

Älskade Leif Nej absolut inget som jag tänkte på att du riktade de till mig och vi måste få säga vad vi känner Vi blir inte osams vill inte de du och jag vi kan diskutera på bra sett och med kärlek mitt i allt så har jag fattat de

Alla parti ledare ska va med absolut 😀

Ja jag tycker att vi avslutar med en STOR välsignelse för ISRAEL i vår bön för Sverige Och välsignelse över vår värld med

Jag hoppas att alla orkar vara med och håller ut inte bara säger utan verkligen håller ut i denna kvart för detta vi lagt inför vår Älskade Jesus Viktigt att försöka få till denna kvart Om man är i kyrkan på bön försöka lägga in denna kvart med sina böne vänner I hemgrupp likadant där låta denna kvart 18.30-18.45 bli bön för detta vi lagt fram Tror ingen blir arg om vi avbryter om vi talar med dem vi ber ihop med och låter detta få bli en kvart för Sverige och de har som böne ä,ne och Israel och världen som avslut Herren känner sin värld och vet vad varje land behöver men vi har lagt Sverige speciellt inför honom denna kvart Men jag tror oxå att Israel är viktigt välsignar vi Israel så bli vi välsignade och vår bön som vi ber över

Svara -   - 31/10-15 13:46 -


Bengt-Åke Eliasson

Guds frid ! OM vi nu antar att Jimmy blev frälst och döpt i vatten. Jimmy blir medlem i en pingstförsamling. Och han startar en förböns kampanj. En Ekumenisk böne kampanj som har en repsentant evangelist i varje kyrka i sverige. Och folk blir frälsta på löpande band . Nådegåvorna blir ännu mer omtalade och de importeras folk från Europa till sverige . Nu får folk syndanöd på stan . Och de hör hur Gud är och färde. De kan ju bli så, menar jag.

Svara -   - 31/10-15 14:01 -


Nina😄

nubarik 'iisrayiyl barikuu alrrbb salatana

Välsignar vi Israel välsignar Herren vår bön

ladayha 'akhwat yawm almubarakat w al'iikhwat fi alrrab

Ha en välsignad dag systrar och bröder i Herren Amen

Svara -   - 31/10-15 14:42 -


Andy Svensson

Svar till Bengt-Åke Eliasson.

Okej Bengt-Åke har du tro för det så be utifrån din tro. I annat fall kanske du själv skulle starta ekumenisk bönekampanj.

Det är kanske så det skall bli :-)

Gud Välsigne dig

Svara -   - 31/10-15 15:09 -


Eva B

Blir så ledsen när jag läser i tidningen "motartiklar" ang nyheten att Åkesson lyssnat på Simon Ådals låt och vill "be för Sverige". Både ledarskribenten Elisabeth Sandlund och låtförfattaren Ådal avfärdar ganska bryskt Åkessons omnämnande av låten och viljan att be för Sverige. Det talas om att Åkesson inte förstått budskapet i låten, det är ju just såna "högerextrema krafter" som Åkessons parti beskylls för att cara som är ett hot mot landet,nämligen.

Om man tänker tanken att Åkesson var uppriktig och faktiskt blivit berörd av låten och fått en längtan att trots tvivel be, vilken kalldusch måtte inte de kristnas reaktion medlem nedvärderande och fördömande vara. Tragiskt.

Tror någon enda läsare att reaktionen varit lika föraktfullt sågande om t ex.statsminister Löfven varit den som lyssnat till.låten och velat be för Sverige? Eller Annie Lööw, eller AKB eller Gustav Fridolin? Nej, skulle inte tro det. Så har Ådals fina sång en politisk botten trots allt...

Tråkigt med hårda hjärtan hos kristna och en absolut ovilja att förlåta vissas gamla synder medan andra går fria i att hylla despoter och massmördare utan att möta hat, förakt och utfrysning. Gud hatar dubbla måttstockar men det berör tydligen inte den fariseiska sidan hos oss kristna.

Svara -   - 1/11-15 05:13 -


Monica Tinglöf

Svar till Eva B .

Håller med dig Eva B. Jag är så bedrövad av deras inlägg. Att vara så relegiöst småaktig och kantig. Vi måste se bort från människotankar. Gud har så mycket högre tankar och planer. Inte äns Ebba har bett om förbön för sig och Sverige. Simon Å skulle istället tacka Gud för att hans låt och text berör på ett sådant sätt att en ledare för ett sånt hatat parti ber om förbön. Nu ber vi för Sverige och alla som ber om förbön. Vi står upp för Guds Ord som är levande och kraftfull det skär igenom själ märg och ben träffar hjärtat och där blir en domare. Även för Simon Å och Elisabeth S.

Svara -   - 1/11-15 12:00 -


Andy Svensson

Svar till Monica Tinglöf.

Bra skrivit Monica och Eva !

Problemet är att många ser med fel glassögon skulle jag vilja säga. Med bedömningens glassögon gör man ofta sina felbedömningar. Man blir en religös farisé som bara hittar fel. Jag instämmer med följande skribenter Eva B och Monica. Som jag tidigare skrev "Gud ser Jimmies hjärta och läser hans tankar som en uppslagen bok".

Svara -   - 1/11-15 14:01 -


Andy Svensson

Svar till Andy Svensson.

Oj nu såg jag att jag skrev glassögon istället för glasögon :-) :-). Att fela är mänskligt,att förlåta är gudomligt. Errare humanum est, ignoscere divinum

Svara -   - 1/11-15 14:07 -


Monica Tinglöf

Svar till Andy Svensson.

Tack Andy! Visst är det så. Vi kristna ska väl inte se på människor med världens glasögon. Inte heller ha kritiska åsikter eller tankar. Hade Simon Å. Haft Guds tankar och hjärta i den här situationen. Då skulle han ha prisat och tackat Gud och givit honom äran. Tänk!! Att få skriva sådana ord att en politisk ledare ber om förbön för Sverige. Jag tycker det är stort och tackar Gud för att han förmår göra långt mer ön vad vi kan bedja och tänka.

Svara -   - 1/11-15 14:38 -


Catharina

Till och med de andra politikerna erkänner ju att vi står på ruinens brant nu, och att den punkten är nära när konflikterna blir så stora mellan svenskar och invandrare/migranter att det kan hända riktigt hemska saker, när folk tröttnar och tar saken i egna händer. Så ni kan sluta hacka på Åkesson nu.

Jag tycker att ni kristna har mycket som är bra, men ibland är ni för naiva för ert eget bästa. Det är visst en fin tanke att ta emot flyktingar, men ni måste ju också ta in vilka det oftast är som kommer hit? Det är inga "barn" utan vuxna män i 18-25-årsåldern som ofta begår brott, bland annat avskyvärda sexualbrott mot våra unga flickor. Samtidigt som de förbrukar resurser och tar upp vård, tandvård och psykvård bland annat, så att våra egna inte kan få den hjälpen i tid.

Svara -   - 1/11-15 17:05 -


Leif Boman

Svar till Monica Tinglöf.

Monica, du säger:

Vi kristna ska väl inte se på människor med världens glasögon. Inte heller ha kritiska åsikter eller tankar. Hade Simon Å. Haft Guds tankar och hjärta i den här situationen. Då skulle han ha prisat och tackat Gud och givit honom äran.

Jag är inte alls helt säker på att du Monica har mer av Guds hjärta och tankar än min älskade broder Simon Ådahl har?

Du säger först att inte vi kristna skall kritisera och i andetaget före kritiserar du t.o.m. en egen broder för att vara religiös och kantig utan att överhuvudtaget förstå situationen ifrån hans sida?

Jesu frid....

Svara -   - 1/11-15 17:46 -


Kalle

Svar till Catharina.

Nu drar du oss alla över en kam. Det finns många av oss kristna som ser och förstår problemet.

Svara -   - 1/11-15 17:51 -


Monica Tinglöf

Svar till Leif Boman .

Inte svara i affekt det blir aldrig bra. Läs allt även dom andras i samma ämne. Bjud in Helige Ande begrunda..jodå vi har kärlek till alla människor. Men! Gåvorna är Guds och ska betjäna människor. Nu ber vi för Sverige och Jimmie Å.

Svara -   - 1/11-15 18:46 -


Cmmk

Gud är allsmäktig, eller?

Tänk tanken att gud har givit oss Jimmie Åkesson, som ett verktyg att behålla vårt kristna samhälle.

Precis som Jesus bespottades, när han ville att människorna skulle skapa ett bättre samhälle, är JÅ utsätt för ett samlat motstånd av de som vill radikalt förändra ett av världens bästa samhällen.

Svara -   - 2/11-15 00:54 -


Kalle

Svar till Cmmk.

Tänk tanken att Gud har givit oss Stefan Löfvén för att verkställa sin straffdom. ;)

Skämt åtsido, Jesus gjorde något långt mer radikalt än att vilja förändra samhället.

Svara -   - 2/11-15 01:51 -


Leif Boman

Det jag reagerar på är att ingen verkar bry sig om vilken gud det är Jimmie Åkesson riktar sin bön till, utan nu har man omedelbart börjat hylla honom som en godhjärtad man och samtidigt talar man illa och nedvärderande om alla som ifrågasätter Jimmies motiv och SD?

Jag säger inte alls att det är fel om man med ärligt hjärta ropar till Gud Fader för Sveriges land, även om man i detta skede som Jimmie "ännu" inte förstår att Guds tilltalsnamn namn är Jesus Kristus, det borde vi alla, både göra och gjort ännu mycket mer!

Det jag eftersträvar är endast en sann bild av vad Jimmie egentligen menar med att vi "kanske" bör be för Sverige innan vi upphöjer denne man till skyarna!

Detta är inte någon kritik utan endast en fundering på om man verkligen skall stämma in i lovsången över SD;s ledare även om man tvivlar!

Är man då en kall religiös och fariseisk kristen, som någon har sagt, om man ifrågasätter motivet och dessutom vilken gud menar Jimmie att han skall be till?

Förmodligen är det väl i alla fall inte Allah, (månguden) han direkt vänder sig till, eftersom han inte gillar islam, men kan det vara någon new-age gud eller andra gudar han tänker på, är det Skaparen, eller vem menar han egentligen?

Jag tycker i alla fall att detta är väsentligt innan jag smälter in i Jimmies lovsångsskara!

Jesu frid...

Svara -   - 2/11-15 06:09 -


Andy Svensson

Svar till Leif Boman .

Det var jag som skrev dessa orden "Att man blir en religös farisé när man utifrån bedömningens glasögon ser på andra för att hitta fel och bedöma andras motiv. Jag i alla fall upphöjer inte Jimmie Åkesson eller någon annan hoppas jag. Och ta och överlämna din bedömning om Jimmie till Gud istället.

Gud Välsigne dig

Svara -   - 2/11-15 06:19 -


Leif Boman

Svar till Andy Svensson.

Det har jag gjort broder!

Jesu frid....

Svara -   - 2/11-15 07:40 -


Andy Svensson

Svar till Leif Boman .

Toppen broder!

Sköt om dig

Svara -   - 2/11-15 08:12 -


Helena

Visst är det fantastiskt att JÅkesson vill att vi ska be för Sverige? Och att han som ende partiledare tog på sig N- symbolen för kristendomen i MÖ? Be för honom! Jämför med nuvarande regering som mobbar honom, och därmed lär ut att mobba någon som inte har samma uppfattning som majoriteten. Nuvarande regering stöder ju också indirekt mord på israeler (judar) , liksom nazisterna, när de erkände Palestina.

Svara -   - 2/11-15 14:45 -


Philip

Jimmy Åkesson är en god strateg. Han vet hur han ska attrahera människor att rösta på SD. Han har insett att inom kristenheten finns det många röster att få.

Då Jimmy var i norra Norrlands inland var han väl medveten om invånarnas inställning till samer och deras rättigheter som ursprungsbefolkning. Här kammade han hem flera röster genom att uttrycka en vilja att begränsa samernas rättigheter.

Så tyvärr. Jimmy Åkesson bryr sig varken om Gud eller kristna. Han fiskar röster.

Svara -   - 2/11-15 15:56 -


Nina😄

Lyssna mycket noga nu De handlar inte om vi tycker om eller inte vad SD gör utan vår tro att gå in i bön för Sverige och Jimmie om frälsning Om Jimmie har en ful baktanke och vill fiska röster eller inte menar vår Gud så är vår bön till Jesus och han har ingen ful baktanke Han är listigare är Jimmie och vi andra någonsin kan bli Han välsignar vår bön för Sverige välsignar vi Israel välsignar han oss och vår bön Han välsignar Jimmie och längtar efter hans hjärta och kunde du och jag bli frälsta då kan Jimmie de med De gäller de andra parti ledarna med I Jesu namn

Vi ska älska vår fiende Så som han har älskat och gett utav sin kärlek skall vi oxå älska varandra

Jesu välsignelse

Svara -   - 2/11-15 19:04 -


Carina

Vilket fantastiskt tillfälle detta är!!! Vi ska inte kritisera överheten! Vi är uppmanade arr BE för dem!!! 1 Tim 2:1-4 Om det så bara var en uns av längtan hos Jimmy. att be för Sverige så visar det att det finns om än lite tro. Kom ihåg om vi än har tro bara som ett litet senaps korn kan Gud göra under! Bed för Jimmy att Jesus uppenbarar sej för honom och att han förstår att Jesus är Vägen Sanningen och Livet och ända vägen till Gud. (Joh. 14:6) Och att Jesus är den som förändrar människors liv

Svara -   - 3/11-15 21:36 -


Gunilla

Att Jimmie nu vänder sig till Gud, Jesus är väl någonting bra? Det borde vi som är kristna glädja oss åt och välsigna. Vem är du att dömma!! Det är endast Gud som har rätt att dömma. Att känna nöd för Sverige är heller inte fel! Tack för ordet.

Svara -   - 14/11-15 12:10 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

0

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

6

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

14

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

10

Läs allt!


Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!
Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, torsdag 23 november 2017 kl. 12:10

Jesus söker: Klemens!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

38

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

999 online! | Sidvisningar idag: 126 969 | Igår: 192 297 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp