923 online! | Sidvisningar idag: 99 566 | Igår: 224 249 |

www.apg29.nu


Joel Osteens new age-deklaration

I det här klippet leder pastor Joel Osteen new age-förespråkaren Oprah Winfreys publik till att bekänna att de kan vinna framgång på alla plan. Detta har alltså ingenting med det bibliska evangeliet att göra utan är en ren villolära!

Det kom ett mejl till mig med en fråga om den amerikanske pastorn Joel Osteen:

Jag har lyssnat mycket på Joel osteens prediknigar och tyckt att hans predikningar har varit jätte bra och uppmuntrande. Sen hände en sak. Så jag undrar ska jag fortsätta lyssna på honom eller predikar han falskt?

New age:aren Oprah Winfrey

Jag lyssnar aldrig på Joel Osteen så jag känner inte till hans förkunnelse. Men jag hittade ett klipp där han gästar new age:aren Oprah Winfreys tv-program.

Det som visas i klippet är minst sagt obehagligt och har ingenting med evangeliet att göra. Som du ser i klippet kom pastor Joel Osteen och new age-förespråkaren Oprah Winfrey väldigt bra överens. 

Det handlar om att 31 dagar av positiva bekännelser ska förändra människors liv. Detta demonstrerar då Joel och Oprah med att göra "jag"-bekännelser med publiken för att vinna framgång på alla plan.

Här är punkterna som publiken fick säga:

 • Jag är stark
 • Jag är frisk
 • Jag är självsäker
 • Jag är trygg
 • Jag är begåvad
 • Jag är kreativ
 • Jag är diciplinerad
 • Jag är fokuserad
 • Jag är värdefull
 • Jag är vacker
 • Jag är välsignad
 • Jag är upphetsad över min framtid
 • Jag är segerrik

Här var det alltså ingenting om Gud och Jesus, utan bara "jag", "jag", "jag". Ja de använde egentligen Guds namn "Jag Är" och ställde sig i Guds ställe.

Det här var mycket, mycket obehagligt att se och lyssna till  och har absolut ingenting att göra med ett kristet bibliskt evangelium. Detta som visades i klippet är en mycket farlig och förrädisk villolära!

Positivt tänkande och självförgudning

Det som visas i klippet är positivt tänkande och självförverkligande och självförgudning som new age sysslar med och har ingenting med evangeliet att göra utan är en ren villolära.

För övrigt känner jag inte till Osteens förkunnelse, men det här korta videoklippet som jag hittade på nätet borde räcka för vem som helst att få få kalla fötter.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 17 januari 2018 13:21 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


43 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Prinsen

Inte av egen kraft utan från och i och genom Jesus Kristus. Framgångsteologi är motsatsen till den stora vedermödan, då vi ska avskilja oss från det fallna Babylon och denna värld. Den Helige Andes uppgift är inte att leda dig inte till bubbellycka eller världslig framgång - utan gör dig upplyst om Guds natur och din eländiga natur.

Svara -   - 17/1-18 16:03 -


David Billström

Här är Paulus lista: Vi är....

"Vi är trängda på alla sidor men inte utan utväg, rådvilla men unte rådlösa, förföljda men inte övergivna, nedslagna men inte förlorade. Vi bär alltid Herren Jesu död i vår kropp, för att också Jesu liv ska uppenbaras i vår kropp." 2 Kor. 4:8-10

Var Paulus lite klen i tron och saknade senaste uppenbarelsen?

Nej, knappast!

Svara -   - 17/1-18 16:42 -


bengt

joel osteen är väl son till john osteen

vet inte om han var lika vilse han

detta påminner en del om peale och schuller

Svara -   - 17/1-18 16:56 -


DAVID WINTHER

Jag ser inte något problem med Joel Osteens bekännelser här. Jesus sa exempelvis att man skulle SÄGA till berget att resa sig upp och kasta sig i havet förutom att tro på det. Paulus sa att man skulle med sin MUN BEKÄNNA Jesus som Herren och i sitt hjärta tro att han blev uppväckt från de döda för att bli frälst. (Rom 10:9)MUNNENS BEKÄNNELSE leder till frälsning! (Rom 10:9-10)Det kan dock nämnas att Joel Osteen inte läst på seminarium eller gått någon bibelskola så han är ingen teolog vilket han själv ofta påpekar.

Svara -   - 17/1-18 17:52 -


Johan

Svar till DAVID WINTHER.

Jag har inte heller något problem med just detta.

”Tungan har makt över död och liv" (Ords 18:21‬;)

Det är väl bra om vi bekänner positiva och inte negativa saker om oss själva, vilket många av oss gör, och därmed talar död över oss.

I synnerhet är det bra om våra bekännelser är i enlighet med Skriften, vilket de ska vara. D v s de ska vara i enlighet med det som Gud själv, säger om oss.

”Om någon talar ska han tala i enlighet med Guds ord." (1 Pet‬ ‭4:11‬;)

Däremot när det gäller Joel Osteen så svajar han en del när han talar om Evangeliet, hur man blir frälst och vem som blir frälst.

https://m.youtube.com/watch?v=YH4p9CmREls

Istället borde han vara tydlig med att proklamera den Sanning som Guds Ord ger oss, när det gäller frälsningen:

”Hos ingen annan finns frälsningen, och under himlen finns inget annat namn som människor fått genom vilket vi blir frälsta."”

‭‭Apostlagärningarna‬ ‭4:12‬ ‭

Svara -   - 18/1-18 06:22 -


Johan

Svar till Johan.

Det blev visst nå'n konstig blinkande smajly, efter bibelvershänvisningarna som inte var menat.

Svara -   - 18/1-18 06:25 -


SAS

Svar till DAVID WINTHER.

Den som är blind ser inte. Men den som har ögon och vill se sanningen skall göra det. Det här är inte evangelium som Joel predikar utan satans falska Gospel. Trosförkunnelsens hjärntvätt har inget med det äkta sanna korsets budskap att göra. Omvänd er från det här falska evangelium som inte predikar Korset. En dag ska dessa falska profeter få sin dom säger bibeln.

Svara -   - 18/1-18 09:45 -


SAS

Den Helige Ande pekar bara på Jesus och inte på sig själv

En av de främsta uppgifter den Helige Ande har är att upphöja Jesus. Han vill inte upphöja sig själv. Så här är det för att Guds verk genom Jesus Kristus skall få lysa klart inför människorna. Det är Guds nåd genom Jesu försoningsdöd på korset som skall framhävas och inget annat.

Joh 15:26: ”När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig.”

Svara -   - 18/1-18 09:48 -


DAVID WINTHER

Svar till Johan.

Hej Johan, Den video som du hänvisar till är gammal. Joel Osteen har sedan dess läst på Bibeln om frälsningens väg och gör en frälsningsinbjudan efter varje predikan. Han tog avstånd från din video redan 2005 och bad om ursäkt för att han inte visste hur man blev frälst. Han är ingen teolog och har inte läst på bibelskola. Här är en länk till hans skriftliga bön om förlåtelse för sitt misstag. Är det inte dags att ge honom förlåtelse nu 13 år efter att han bett om det?http://www.joelosteenblog.com/2005/07/13/joel-osteens-letter-about-the-interview/

Svara -   - 18/1-18 11:47 -


DAVID WINTHER

Svar till SAS.

Satans falska gospel är att kristna ska vara utslagna, fattiga syndare. Där har du Satans gospel och många är det som predikar detta till Satans stora glädje. De predikar att det är Guds vilja att hans barn ska vara sjuka, och lida nöd. De känner inte Gud och hans vilja överhuvudtaget. Gud är god och vill oss väl. Att påstå att olyckor och elände kommer från Gud och är nyttigt för oss är lögn och förbannad dikt. Job trodde det men fick bittert ångra sig när det visade sig att det var Åklagaren som kastat olyckorna på honom. Han fick be om förlåtelse och sa: Jag kände inte Gud!Gud är god! Halleluja!

Svara -   - 18/1-18 11:56 -


bengt

men joel osteen är väl fortfarande trosförkunnare

och extrem sådan

Svara -   - 18/1-18 12:01 -


SAS

Svar till DAVID WINTHER.

Så du David anser att det Joel predikar är Korsets budskap? Upphöjer det här Jesus Kristus? Att Gud är god håller jag med om också🙂. Matt 7:15, 22-23: ”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar…. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!”

Man kan alltså inte direkt avgöra om något som dyker upp i kristenheten är äkta. Man måste granska både förkunnare och deras läror i ljuset av Guds Ord. Och då räcker det inte med att stämma av med en enskild bibelvers. Det måste harmoniera med summan av Guds Ord. Och därför är det så viktigt att man läser hela Bibeln, inte bara en gång, utan gärna hela livet ut. Kan man bara några favoritverser från NT så är det mycket svårt att avslöja villoläror.

Svara -   - 18/1-18 12:01 -


Conny W.

Svar till David Billström.

Tack David, dessa bibelord styrker mitt inre.

Detta bibelstudium innehåller väldigt mycket för den kristne och är uppbyggande.

Bröder och systrar i Herren: " Kämpa trons goda kamp " 1 Timoteosbrevet 6:12.

Svara -   - 18/1-18 12:19 -


DAVID WINTHER

Svar till SAS.

Du säger

Man kan alltså inte direkt avgöra om något som dyker upp i kristenheten är äkta. ....Och därför är det så viktigt att man läser hela Bibeln, inte bara en gång, utan gärna hela livet ut....

Men den Helige Ande uppenbarar för oss hela sanningen :

Joh 16:13Men när han kommer, sanningens Ande, då ska han leda er in i hela sanningen. Han ska inte tala av sig själv utan bara tala det han hör, och han ska förkunna för er vad som kommer att ske.

Vi behöver alltså ingen lagisk prestationsläsande för att kunna skilja mellan andar - Gud ger oss förmågan som en nådegåva! Vi som tagit emot Jesus kan via den Helige Ande i oss skilja mellan andar.

Svara -   - 18/1-18 21:50 -


DAVID WINTHER

Svar till SAS.

Du säger

Man kan alltså inte direkt avgöra om något som dyker upp i kristenheten är äkta. ....Och därför är det så viktigt att man läser hela Bibeln, inte bara en gång, utan gärna hela livet ut....

Men den Helige Ande uppenbarar för oss hela sanningen :

Joh 16:13Men när han kommer, sanningens Ande, då ska han leda er in i hela sanningen. Han ska inte tala av sig själv utan bara tala det han hör, och han ska förkunna för er vad som kommer att ske.

Vi behöver alltså ingen lagisk prestationsläsande för att kunna skilja mellan andar - Gud ger oss förmågan som en nådegåva! Vi som tagit emot Jesus kan via den Helige Ande i oss skilja mellan andar.

Svara -   - 18/1-18 21:50 -


JL

Självcentrerat.

Svara -   - 19/1-18 00:09 -


Johan

Svar till DAVID WINTHER.

"Bad om ursäkt..."

Hm! Först startar han en megakyrka med 10.000-tals medlemmar och sedan kommer han på att han är otydlig i sin förkunnelse av Evangeliet.

Megakyrkor, 'support my ministry', stenrika "servants of God", bänknötande etc., etc. D v s modernt sätt att bedriva kyrka, ger inte särskilt mycket god frukt. Tyvärr gör det inte människor till lärjungar som lever det kristna livet och i sin tur gör lärjungar, eller hur?

Därför är det viktigt att granska Joel Osteen och liknande "ministrys" (samt även vad man håller på med inom samfund och annat i Sverige) för att avslöja vad det är för frukt de egentligen bär med sig.

Vi har standarden för hur det bör se ut, i Apostlagärningarna.

Svara -   - 19/1-18 09:32 -


Vanessa

Svar till Johan.

Du har så rätt! Man bör akta sig även för hillsong som frambringa dålig frukt! Hillsong Göteborg har aktivt utövande porrstjärnor i sin församling, helt rutten frukt alltså!!

Svara -   - 19/1-18 10:30 -


Johan

Svar till Vanessa.

"Hillsong Göteborg Hillsong Göteborg aktivt utövande porrstjärnor i sin församling"

What? Har de aktivt utövande porrstjärnor som medlemmar?

Svara -   - 19/1-18 11:12 -


Erik S

Svar till Johan.

Instämmer. J Osteen är en i grunden falsk förkunnare. Det märks ganska snart. Det är en "fin" position han har fått i en kyrka. Han är rik, han är känd. Dessa saker har ingenting i en församling att göra. Du kan vara känd, men ödmjukheten måste finnas och Jesus måste i alla lägen bli synlig i allt, först.

Någon skrev, att han ger en frälsningserbjudan efter varje predikan. Jaha, än sen? Det betyder inte mycket, om inte den som ger den är i rätt förhållande till Gud.

(Nu är han inte ensam, det finns många falska förkunnare se på t.ex Creflo Dollar.)

Du har också rätt, att det finns församlingar och personer i vårt land, som man bör vara mycket vaken för, vad dom sysslar med.

Nej, Gud hjälpe oss att inte gå på deras "fina dubbla" budskap. Av frukten ska vi känna trädet. Mvh Shalom

Svara -   - 19/1-18 11:16 -


Vanessa

Svar till Johan.

Ja! På ett stort nätforum läste jag om hillsong, där stod det om ett par som är medlemmar och som lägger ut sina sexfilmer till mångas förtjusning. Det stod även med en länk till hennes privata instagram-sida, och när man gick in på den så såg man naturligtvis inga bilder men det stod något i still med "frälst i jesus, hillsong"

Svara -   - 19/1-18 12:54 -


bengt

framförallt bill Johnsson och bethel church

dom är bland dom farligaste

Svara -   - 19/1-18 15:12 -


Johan

Svar till Erik S.

Fast jag har inte slagit fast att

"J Osteen är en i grunden falsk förkunnare"

Jag har däremot ifrågasatt honom, vilket är skillnad. För att kunna slå fast att han är "en i grunden falsk förkunnare" behöver jag först veta mer, om vad han predikar och vilken frukt han bär.

Svara -   - 19/1-18 15:37 -


Johan

Svar till Vanessa.

Det skrivs mycket konstigt på nätet, så det behöver kanske inte vara sant för det?

Dessutom: Om det skulle handla om att det är "porrstjärnor" som går på deras möten och får höra Evangeliet så är ju det bra, eller hur?

Svara -   - 19/1-18 15:43 -


Vanessa

Svar till Johan.

Tyvärr så konstaterades det att det var personerna i videorna som tillhör kyrkan, dom var till och med identifierade med namn, nu vet inte jag om det är att de bara går på mötena eller ifall dom är medlemmar, men jag tycker det är mer troligt att man är medlem om man väljer att offentligt identifiera sig med kyrkan och gå ut med sin "tillhörighet" i tron.

Konstigt att det får pågå, men det uppenbarar bara den ruttna frukten...

Svara -   - 19/1-18 15:50 -


Johan

Svar till Vanessa.

Jag är bekant med folk som är medlemmar i Hillsong i Göteborg. Har du lust att klistra i länken till sidan, som visar det du säger (vill inte ha någon länk som visar porrfilm dock), så är du snäll. I s f kan jag eventuellt ta det vidare till dem.

M v h

Svara -   - 19/1-18 17:36 -


vanessa

Svar till Johan.

Finns det möjlighet för mig att nå dig på annat sätt än här på sidan? jag vill nämligen inte publicera en länk till diskussionen här i kommentarsfältet då det i diskussionen finns länkar till pornografi som någon kan råka trycka

Svara -   - 19/1-18 20:13 -


Johan

Svar till vanessa.

Ja, hur då ?

Jag har ingen lust att lägga ut vare sig telefonnr. eller min e-postadress här. Har du?

Svara -   - 19/1-18 21:28 -


J.J.

Svar till Johan.

Hej och frid! Jag löste samma dilemma genom att skapa en ny mailadress som jag använde för detta syfte genom att lägga ut den i forumet. Sedan kan man i mailväxlingen byta till sin vanliga om man så vill.

Svara -   - 19/1-18 21:41 -


Christer Åberg

Svar till J.J..

Ni ska inte lägga ut era mejladresser och telefonnummer eller andra kontaktuppgifter om er själva i kommentarsfälten. Jag deletade en kommentar tidigare idag som hade lagt ut sitt telefonnummer.

Skälet till detta är bland annat för att ni ska vara skyddade, och att ingen ska ta på sig en roll som ledare, lärare eller själavårdare som inte Apg29 har anlitat eller ställer sig bakom.

Svara -   - 19/1-18 22:04 -


David Billström

New Age talar mycket om saker som är förenligt med Bibeln tex kärlek, helande, änglar och till och med har de sin egen "jesus".

Citat: "En för New Age karakteristisk framgångsfilosofi är iden att så som du tänker dig ditt öde, så blir det. Tänk framgångstankar, så blir du framgångsrik!"

Det finns dock något fundamentalt de inte talar om inom New Age - synd, omvändelse och Jesu Kristi blod.

Svara -   - 19/1-18 22:15 -


J.J.

Svar till Christer Åberg.

Okej. 😊

Svara -   - 19/1-18 22:17 -


Harriet Bouvin

4 stycken varför.

Varför skulle vederbörande överhuvudtaget behöva ta ställning till frågan, huruvida personen ska fortsätta lyssna eller om det är en villolära?

Varför måste man vara beroende av vad en pastor säger?

Varför inte hellre lita till Jesu ord, att

"Varför låter ni inte ert avgöra om vad som är rätt?"

Svara -   - 19/1-18 23:20 -


SAS

Svar till DAVID WINTHER.

Det är en sak att skilja mellan köttet och en annan att skilja med Anden. Sedan är det väll ändå så att Gud aldrig, aldrig går utanför sitt ord. Joel bär inte sann äkta frukt och därmed kan man avgöra. Och den Helige Ande David uppenbarar sig inte utanför sitt ord.

Svara -   - 20/1-18 05:25 -


SAS

Svar till David Billström.

Och det är vad man inte ser Joel predika eller dessa så kallade trosförkunnare, de predikar satans evangelium som vilseleder bort människor från sanningen och korset.

Svara -   - 20/1-18 05:28 -


David Billström

Vill förtydliga en sak. Jag skrev:

New Age talar mycket om saker som är förenligt med Bibeln tex kärlek, helande, änglar och till och med har de sin egen "jesus".

Ordet "förenligt" blev fel. Kan säga istället att New Age har många ordval som man också kan se i Bibeln, men hos dem har de en helt annan betydelse, det är en helt annan källa och en helt annan ande. De öser ur mörkrets källor. En av djävulens skepnader är som ljusets ängel. Han är en bedragare.

Fly allt som har med New Age att göra. Det är helt och hållet oförenligt med Bibeln!!!!!

Svara -   - 20/1-18 05:58 -


Johan

Svar till vanessa.

Om du vill, så kan du ringa till Hillsong Göteborg 031-848513 (vet ej deras telefontider) eller Hillsong Stockholm 08-7677171, och be att få tala med någon ledare (samt skicka dem länken).

De bör vara intresserade av vad deras "medlemmar", har för livsstil, säger om Hillsong samt hur de beter sig på nätet.

Guds frid!

Svara -   - 20/1-18 07:58 -


bengt

jo många trosförkunnare uppträder som

kameleonter

dom kan låta sunda och rätt

mycket för att få med folk i sin kyrka

Svara -   - 20/1-18 09:01 -


Per

"Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också."

Matteus 6:33

Jag ser inte någon grundläggande kärlek till rättfärdighet i Joel Osteens och hans kumpaners affärsrörelser, utan istället den falska sortens "kärlek" som förkunnas av massmedia som helt saknar rättfärdighet.

Med rättfärdighet avses Guds vilja som beskrivs i Ordet och inte självrättfärdighet.

Svara -   - 20/1-18 09:20 -


bengt

osteen utstrålar glättighet och ytlighet

det är sockerförkunnarens signum

Svara -   - 20/1-18 11:19 -


SAS

Svar till bengt.

Ja Bengt det här är sockervadd. Jag fick se en syn för några år sedan, i synen ser jag en frikyrkoförsamling och folket hade sockervadd i sina händer som de hade fått av den som förkunnade. Idag är det mycket sockervadd som predikas. Och jag är klar och tydlig att det Joel predikar och dessa så kallade trosförkannare är ett annat evangelium som inte stämmer överens med Korsets budskap! Det är ett satans evangelium som vilseleder människor bort från sanningen.

Svara -   - 22/1-18 08:41 -


bengt

ja det är ofta snällt och bekvämt

Svara -   - 22/1-18 09:19 -


vanessa

Svar till Johan.

Tack Johan, jag ringde idag till Hillsong Göteborg, dom lovade att undersöka ärendet.

Svara -   - 22/1-18 21:36 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

7

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

12

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

18

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, lördag 17 november 2018 kl. 09:59

Jesus söker: Naemi, Naima!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!


Porrsurfare - jag?

Christer Åberg har fått utpressningsmejl över att han skulle ha porrsurfat. 

19

Läs allt!


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

5

Läs allt!


En räddare i nöden - Theo och hans vänner

Farorna lurar överallt och Luther och Benny hamnar i verklig knipa, både på land och under vatten. Theo fiskar upp skolådans Bibelteater och berättar om den enda vägen som kan rädda oss.

0

Läs allt!


Två falska påståenden som Koranen och islam bygger sin tro på

Läsarmejl av nils

Islam gör anspråk att de härstammar från Abraham genom Ismael, och att Muhammed likt Abraham erkänner att det finns bara En Gud, Allah!

3

Läs allt!


Homofober är mindre intelligenta påstår forskning

Homofober mindre iq

Bild: Nyheter24. 

Nyheter24 intelligensbefriar folk som är emot homosexualitet då de påstår att de är mindre intelligenta än andra människor. 

12

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

6

Läs allt!


Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

7

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 452 337 358 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 011 bloggartiklar, 91 614 kommentarer och 59 874 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp