Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Ditt stöd behövs!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Syahadat Muslim babagan dewa ekstra-alkitabiah

Wong Islam salah ngakoni yen Allah iku Allah.

Kaba

Ing Tiktok, aku ngomong babagan Gusti Allah ing Alkitab lan Putrane Yesus Kristus, nanging aku mesthi entuk teguran saka umat Islam sing ujar yen dheweke iku Allah. Kanthi tembung liya, dheweke nolak Gusti Allah ing alkitabiah lan ngakoni dewa ekstra-alkitabiah.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag 5 november 2020 21:56

Syahadat Muslim kalebu ngakoni iman marang Allah minangka dewa siji-sijine.

Sapa wae sing pengin dadi Muslim kudu ngucapake tembung ing ngisor iki ing paling ora rong saksi Muslim:

"Ora ana allah kajaba Allah lan Muhammad yaiku nabine."

Ing akidah Muslim, Muslim ngakoni yen Allah iku Gusti Allah.

Syahadat kasebut ngetutake wong Islam sajrone urip, bisik-bisik ing kupinge bayi-bayi sing bayi lan diulang ing ranjang pati lan luwih becik dibaleni karo wong Islam sing percaya saben dina lan dadi bagean saka ritual shalat.

Kita waca ing kapercayan Muslim manawa Muslim ora ngakoni Gusti Allah ing Alkitab, nanging dewa Al-Qur'an, Allah. Ora ana ing Alkitab sing nyebutake manawa Gusti Allah diarani Allah. Mula dheweke ngakoni dewa ekstra-alkitabiah.

Gusti Allah nduwe Putra

Dewa Al-Qur'an, Allah ora duwe Putra ontang-anting sing dikongkon nylametake jagad, nanging Gusti Allah ing Alkitab duwe Putra - Yesus Kristus. Iki minangka bukti luwih lanjut yen iki dewa beda lan manawa Allah dudu dewa Alkitab.

TikTok

Ing Tiktok, aku ngomong babagan Gusti Allah ing Alkitab lan Putrane Yesus Kristus, nanging aku mesthi entuk teguran saka umat Islam sing ujar yen dheweke iku Allah. Kanthi tembung liya, dheweke nolak Gusti Allah ing alkitabiah lan ngakoni dewa ekstra-alkitabiah.

Terjemahan sing salah

Elinga yen akidah sing dikutip ing ndhuwur dijarwakake kanthi bener saka basa Arab. Ora kasebut:

"Ora ana allah kajaba Gusti Allah lan Muhammad iku nabine."

Tarjamahan kaya ngono saiki ditindakake dening akeh wong, nanging terjemahan sing ora bener, kleru lan salah. Yen wong duwe terjemahan kaya ngono, bisa uga akeh sing keliru percaya yen iki Allah ing Alkitab.

Kajaba, nalika wong Islam ujar "dewa", dudu tegese Dewa Alkitab nanging Allah. Amarga Allah minangka tandha kesetaraan karo Gusti Allah ing Kitab Suci, sampeyan bisa uga mikir yen dewa kasebut padha, nanging dudu.

Iki minangka taktik ala kanggo nerjemahake akidah kanthi ora bener kanggo pengaruhe ing pikiran masarakat manawa ana dewa sing padha.

"Allah" minangka jeneng dewa

Saiki ana wong sing ujar yen "Allah" tegese "Gusti Allah". Bisa uga diterjemahake kaya ngono, nanging tembung "Allah" minangka jeneng dewa. Contone, Gusti Allah ing Kitab Suci diarani PANGERAN - YHWH. Ora ditulis ing Alkitab manawa asmane yaiku Allah.

Nanging yen "Allah" tegese "dewa", kenapa tembung liyane ing akidah kasebut nyebutake "dewa" kanggo nyebutake yen Allah iku allah?

"Ora ana allah [ilah] kajaba Allah [Allah] lan Muhammad yaiku nabine."

Mula kita ngerti manawa akidah kasebut nduweni tembung kanggo "dewa" lan "Allah" minangka jeneng kanggo dewa.

Ora bisa nerjemahake nganggo "Allah"

Kita nulis manawa salah nerjemahake akidah kanthi "ora ana allah kajaba Gusti Allah", nanging uga ala yen nerjemahake "ora ana Allah kajaba Allah".

Kanthi mekaten, kabukten manawa "Allah" iku jeneng lan manawa Muslim ngakoni manawa dheweke iku Alla.

PANGERAN iku Allah

Pengakuan ing Kitab Suci yaiku Pangeran Yehuwah, yaiku Gusti Allah, sing diwartakake dening wong Israel nalika ngerti yen Baal dudu Gusti Allah.

1 Raja-raja 18:21: "Nabi Elia nuli ngatingal marang kabeh wong lan matur," Nganti pira suwene sampeyan kendel ing antarane rong pendapat? Yen Pangeran Yehuwah iku Gusti Allah, tututi. Nanging yen Baal, coba turutake. "Nanging wong akeh ora wangsulan karo dheweke."
1 Raja-raja 18:39: "Nalika kabeh wong weruh, banjur padha sujud lan ngucap," Pangeran Yehuwah iku Allah. Pangeran Yehuwah iku Gusti Allah! "

Disimpen banjur disimpen

Kanggo disimpen lan disimpen, Prajanjian Anyar ing Kitab Suci ujar manawa ana wong sing kudu ngakoni manawa Yesus iku Pangeran.

Rm 10: 9. Amarga yen sampeyan ngakoni kanthi cangkem, 'Yesus iku Pangeran,' lan pracaya ing sajroning ati manawa Gusti Allah wis mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, sampeyan bakal slamet.

Kancaku, nampa Gusti Yesus lan ngakoni dheweke minangka Gusti. Banjur sampeyan bakal disimpen lan disimpen.

Pangeran Yehuwah iku Gusti Allah.


Publicerades torsdag 5 november 2020 21:56:07 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Coronan sprider sig i Småland


"Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting [Yesus], kanggo saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." - 3:16

"Nanging sapa bae kang  nampani  Panjenengane [Yesus], iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, wong-wong sing pracaya marang asmane." - John 1:12

"Menawa sarana tutukmu kowe ngakoni yen Gusti Yesus iku Gusti lan atimu pracaya yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." - Roma 10: 9

Arep njaluk disimpen lan njaluk kabeh dosa panjenengan kaapunten? Ndedongaa dungo iki:

- Yesus, aku nampa kowe saiki lan ngakeni panjenengan minangka Gusti. Aku pracaya yen Gusti Allah wungu saka ing antarane wong mati. Matur nuwun sing aku saiki disimpen. Matur nuwun sing wis diapura kula lan matur nuwun sing aku saiki anak saka Gusti Allah. Amin.

Apa sampeyan nampa Gusti Yésus ing pandonga ndhuwur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 25 november 2020 22:37
Herre, jag vill härmed tacka för bönesvar. Nu har jag äntligen fått mitt efterlängtade körkort, till mina två underbara barns stora glädje. Tack alla Ni som bad för mig - Gud hör bön!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp