Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

A dering beggar

Aja supaya dhewe bakal diapusi lan diapusi? 

A dering beggar.

Lan carane kita ngerti sing tenan iku beggar sing nelpon lan duwe hard? Mungkin iku konco Liga apik.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag 7 februari 2020 22:58

Telefontiggaren

Wingi disebut wong Romania nganti kula tanpa presents dhewe. Panjenenganipun miwiti ngomong tengen adoh ing bejat Swedia, nanging isih cukup mbusak. Mungkin kang maca sadurunge kertas.

Saben wong ora ngomong asmane, aku takon sing iku. Nanging Gusti Yésus ora semaur nanging terus ngomong. Panjenenganipun miwiti nuduhake crita sob bab kulawarga, padha lara kanker lan wis tenan hard.

Aku cepet mangertos sing cilik iki kanggo nyuwun dhuwit. Aku takon sepisan apa sing diarani lan tak respon cetho saring, jeneng kang ora mangertos utawa bisa ngucapake. Aku takon kono urip lan marang Rumania.

"Sampeyan lagi lying!"

Sampeyan bisa mesthi Swedia, aku ngandika, nanging ngandika ana ing Rumania. Nanging ponsel sing dicethakaké dheweke nelpon saka Swedia. Sampeyan nelpon saka Swedia, aku ngandika, lan terus: Sampeyan lagi lying! Aku banjur ngandika pamit lan Hung munggah.

Wong wis ngandika ana wong Kristen, nanging aku wis ngerti ngendi ngemis Romania njagong nang njaba, toko kita ngandika padha Kristen lan anggota saka macem-macem pasamuwan-pasamuwan ing Romania, nanging nalika iku dicenthang munggah ora digugat.

Temtu sing bantuan wong Kristen sing surem lan ing perlu, yen sampeyan pengin, nanging ora dadi biru-paningalan lan naif, lan ngidini piyambak kanggo digunakake mung amarga sing Kristen lan arep manggon urip kang mursid.

Ing kasunyatan, iku cantik kelangan kanggo nelpon ngarep kanggo ngaken Kristen kang pracaya marang Gusti Yesus kanggo njaluk (bodho mau?) On dhuwit. Padha mbokmenawa surfed watara net golek Kristen gampang diapusi. Aku wis sadurunge nampa kekacoan ngemis. Lan carane kita ngerti sing tenan iku beggar sing nelpon lan duwe hard? Mungkin iku konco Liga apik.

Ora kanggo telemarketers

Sadurunge, Aku wis wektu hard Paribasan ora kanggo telemarketers sing pengin foist ing kula iku. Aku tansah felt rodok olo nalika sikap sing iki aku Sejatine iki bodho sing ora ngerti sing produk sing kasempatan ing donya sing aku mung ora bisa miss. Lan aku supaya aku yakin, lan tuku siji saka wong-wong mau, aku sakwise ngrasa diwileti.

Nanging saiki aku ngomong langsung ora lemah sing aku ora kasengsem. Nanging wong-wong terus pancet Dhiskusi kanggo nyoba kanggo ngarih-arih kula, aku mungkasi langsung karo tenan nanging loropaken pamit lan macet munggah. Aku ora menehi kasempatan a.

Sadurunge, iki wis diwenehi kula kalbu ala, nanging ora maneh amarga aku ngerti yen aku sing bakal dimanfaatake lan kasangsaran. Aku wis dadi kuwat lan duwe kathah liyane kapercayan kanggo ngadeg nganti jinis iki bab.

Merga iku, panjenengan kudu wani ngomong ora. Aja sapa nggawe sampeyan aran inferiority Komplek nalika ngomong ora. Ngadeg tenan iki nyatakake yen sampeyan karo bebendhu gedhe lan kendel. Aja njaluk digunakake. Lan sing Kristen ora dadi kurang Kristen, yen ngomong ora.

Menehi Jesus!

Nanging carane aja kita apa karo wong-wong mau ngemis kanggo dhuwit? Ing panggonan kawitan kita kudu menehi wong Injil Yesus supaya padha bisa nampa Dèkné lan disimpen lan disimpen kanggo sak lawase. Yen ora, ora bakal njaluk sawetara supaya ing gesang.

Ing Panggonan pisanan, kita bakal menehi ngemis Gusti Yésus! Aku ngomong: Ing Panggonan pisanan, kita bakal menehi ngemis Gusti Yésus! Mung banjur padha bisa break adoh saka beggary! Banjur sampeyan bisa bantuan wong socially.

Apa ora Yesus, banjur bantuan sosial ora bisa! Mulane, sampeyan kudu menehi wong Yesus, lan banjur ing sosial-sepindah!


Publicerades fredag 7 februari 2020 22:58:18 +0100 i kategorin och i ämnena:


0 kommentarer



Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.