Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Kali lan sumber iman

Materi Alkitab prophetically / Roh Suci daya banget kanggo ati kita, "ngirim" gurgle lan rambute kawelasan munggah.

River, greenery lan gunung-gunung.

Amarga nalika kita mikir saka Taman Eden / Paradise, kita Wigati sing nalika Adam lan Eve padha maneh diijini tetep ana amarga tiba - supaya katon sing padha mimpin ing sisih wétan, ing sisih wétan saka Taman. 


Av Sigvard Svärd
mĺndag 4 november 2019 21:33
Läsarmejl

Malah akeh Kristen, malah ing babak kawentar pracaya, mangu, sayangé, linuwih ing Kitab Suci kang. Nanging iki proklamasi sing kebak iman ing Kitab Suci minangka wahyu Allah bener. Kanggo nalika kita njupuk lan dipikir menyang sawetara saka persepektif sunnat gedhe ing Kitab Suci, kanggo jumlah rescues iki asring iman ing perang kasukman dina marang kakuwasan ala lan ing pasuryan saka masalah macem-macem saben dinten, supaya iku paling ora kanggo kula. Ana wektu saiki ilang kapercayan ing Kitab Suci. Ing nalisir, iku wektu kanggo njupuk iman jero lan urip. Apa? Inggih, saiki iki wektu sing tembung-tembung malah bakal kawujud. Jalanake teks 1 Gen 2: 10-14 lan Yohanes 19: 33-34:

"Saka Eden, iku kaya kali banyu ing Taman, lan banjur dibagi iku menyang papat cabang utama. Jeneng kapisan Pishon. Iku kang mili watara satanah Hawila, ngendi ana emas. Emas weton ing tanah sing becik, ana bdellium lan watu onyx. Bengawan kang kapindho iku Gihon. Iku kang mili watara satanah Kus. Kali kang katelu Tigris. Iku kang iline metu sawetane tanah Asyur. Kaping papate iku bengawan Efrat. "-" Nanging nalika padha sowan ing ngarsané Yésus lan weruh nčk Dčkné wis mati, padha ora diremuk. Luwih saka tancep siji saka prajurit nganti bangkčkané Gusti Yésus karo tumbak, lan sanalika metu getihé lan banyuné. "

Ing tengah bumi

Apa kita maca babagan kene, Geografi, saka ing Kitab Suci, iku lokasi pusat bumi (cf. Ezek 32:12). Mangkono ing Paradise sejatine sifate fisik / Eden Eden (Ibrani EDANS listrik Aden..); manis marga penake park; area Surgo bebranahana-sugih banyu. A wangun linguistik Eden, ednah saka Adan, kang tegese "kanggo nggawe piyambak days seneng" ing keamanan, Ibrani. Gan saka Ganan; "Jaga" / "ngreksa". Cf. karo teks Ibrani saka Song of Solomon 4:12, diwenehi terjemahan ing: "Lan Taman terlampir Punika sadherek kula, putri sandi, sing ditutup uga, sumber nutup". Lan isi karo Hebrew ginnah ing Ester 1: 5, 7: 7-8; papan patemon kanggo urip sosial lan bayangan; "Ing Taman fenced kang klebu ing kerajaan." Where ing Taman Eden, Gusti Allah karo para malaékaté padha sing "yakin", utawa ing ula "dampar" sadurunge Adam lan Hawa dhumawah saka sih-rahmat, kita kudu ora data Alkitab. Nanging kita bisa ndeleng sing Taman ora mung ditondoi dening "spiritual" kegiatan. Tanpa aktivitas ono sesambungan karo badan Saliyane nalika Taman iki "lestarekake lan wadi." Eden, ana mbokmenawa ora mung ing tengah bumi ing raos luwih gedhe, nanging ana khusus ana ing dhampar ing Yerusalem - utawa malah luwih ing tengah klempakan: Panggonan ing endi pisanan candhi (Solomon) ing Yerusalem 900 f Kr.. sapisan ngadeg - lan endi salibe Gusti Yesus yen di bangun. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki endi bolts lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati. Nanging kita bisa ndeleng sing Taman ora mung ditondoi dening "spiritual" kegiatan. Tanpa aktivitas ono sesambungan karo badan Saliyane nalika Taman iki "lestarekake lan wadi." Eden, ana mbokmenawa ora mung ing tengah bumi ing raos luwih gedhe, nanging ana khusus ana ing dhampar ing Yerusalem - utawa malah luwih ing tengah klempakan: Panggonan ing endi pisanan candhi (Solomon) ing Yerusalem 900 f Kr.. sapisan ngadeg - lan endi salibe Gusti Yesus yen di bangun. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki endi bolts lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati. Nanging kita bisa ndeleng sing Taman ora mung ditondoi dening "spiritual" kegiatan. Tanpa aktivitas ono sesambungan karo badan Saliyane nalika Taman iki "lestarekake lan wadi." Eden, ana mbokmenawa ora mung ing tengah bumi ing raos luwih gedhe, nanging ana khusus ana ing dhampar ing Yerusalem - utawa malah luwih ing tengah klempakan: Panggonan ing endi pisanan candhi (Solomon) ing Yerusalem 900 f Kr.. sapisan ngadeg - lan endi salibe Gusti Yesus yen di bangun. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki Pethel lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati. Eden, ana mbokmenawa ora mung ing tengah bumi ing raos luwih gedhe, nanging ana khusus ana ing dhampar ing Yerusalem - utawa malah luwih ing tengah klempakan: Panggonan ing endi pisanan candhi (Solomon) ing Yerusalem 900 f Kr.. sapisan ngadeg - lan endi salibe Gusti Yesus yen di bangun. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki endi bolts lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati. Eden, ana mbokmenawa ora mung ing tengah bumi ing raos luwih gedhe, nanging ana khusus ana ing dhampar ing Yerusalem - utawa malah luwih ing tengah klempakan: Panggonan ing endi pisanan candhi (Solomon) ing Yerusalem 900 f Kr.. sapisan ngadeg - lan endi salibe Gusti Yesus yen di bangun. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki endi bolts lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki endi bolts lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati. Aku tumuju lokasi "telenging bumi". Iki endi bolts lan serangan, politik lan agama, minangka ing ora Panggonan liyane. Lan ora ono liya ing bumi, detik lan uga wektu supaya sunnat sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka Yérusalčm. Lan banjur ing angin saka Yerusalem lan candhi wigati.

Keapesan / tumindak pangadilan

We kudu mbudidaya, nalika kita mikir bab lan sinau bumi banjur saiki, paling ora rong owahan global utama ing geografi, ing Kitab Suci ora kaya crita suci wonten ing beda kaping bencana alam utawa tumindak pangadilan gaib.

Carane bumi ana ing pangaribawa saka tumindak Allah nalika kang langkah mudhun ing situs construction saka kutha Babel lan kawirangan / basa bingung saka wong, supaya padha ora ngerti saben liyane maneh (bab 2,000 SM) - kita ngerti apa-apa bab. Nanging kang diarani (1 Pangentasan 11: 8-9): "Mulané Pangéran nyebar metu saka ana ing salumahing bumi, lan padha mandegake yasa kutha. Sampeyan iki diwenehi jeneng Hebrew Babel ( "kebingungan" / "kebingungan"), amarga Sang Yehuwah ana kawirangan basa kabeh bumi, lan saka ing kono banjur kasebar mau kabeh liwat bumi. "

Kita duwe saperangan saka conto liyane, iku ngrasa saking Panggonan kanggo sebutno kene, nanging aku ora duwe kawruh apa padha teka ateges kanggo geografi lan urip ing bumi. Kang pertama yaiku Gusti (babagan 1400 taun SM) mandegake srengenge lan rembulan arang-arang sawise abdi "pandonga" sunnat Joshua iku kang (Yosua 10: 12-13): "Ing dina nalika Gusti marang wong Amori ing panganiaya Israel ngandika Yosua Gusti ngarepe wong Israel kabeh: 'Sol mandhega ana ing Gibeon, lan rembulan, ing Ajalons lembah!' lan srengenge mandheg, lan rembulan manggon, nganti wong-wong wis avenged piyambak marang mungsuh ".

Ing acara liya saka loro "astronomi", sing wis mimpin arep-roh pinunjul kanggo bumi lan alam - sanadyan iku ora bisa kanggo nggawa ing bukti scientifically - sing ngandika saka ing 2 Kings 20: 8-11 lan kedaden ing 6-700 abad f.Kr:. "lan (king) Hizkia ngandika (nabi) Isaiah'Vad iku tandha yen Gusti bakal waras kula, lan aku bakal mangkat menyang ing padalemane Sang Yehuwah 'lan Yésaya said'Detta? bakal dadi tandha saka Gusti yen Gusti bakal nindakake apa wis ngandika: (. ing sundial, cathetan kawula Sang Prabu Ahas kang) bakal (wektu) iyub-iyub lumaku langkah sepuluh (h) maju utawa iku bakal pindhah langkah sepuluh (h) bali? Hizkia said'Det gampang kanggo Shadow (wektu) kanggo nolak langkah sepuluh maju. Ora, supaya iku tinimbang langkah mate sepuluh (h) tillbaka. 'Nabi Yésaya sesambat marang Sang Yehuwah,

"Boy Sandy"

Inggih, bali kanggo loro bencana / pangadilan tumindak, karo asil donya sing bisa ndeleng ngambah bumi iki.

Kapisan punika "banjir" wektu Nuh mursid kang, bab 2400 taun SM (1 Pangentasan 7: 17-20, 24, 9: 18-19): "kali iki marang dina patang puluh bumi lan banyuné lan ngangkat pethi supaya wungu ndhuwur bumi. Banyu digawe cepet lan wungu dhuwur sadhuwure bumi, satemah praune kumambang ing banyu. Lan banyu panyebaran metu liyane lan liyane liwat bumi, nganti dijamin kabeh gunung dhuwur ing langit. Limalas mčter (bab 7,5 meter, cubit miturut konsep lawas diwilang kanggo lengen wong tuwa, cathetan sandi.) Ndhuwur menang banyu mawar, lan gunung-gunung padha dijamin ... Lan banyu ngadeg dhuwur sadhuwure bumi satus sčket dina ... anak-anaké Nuh sing padha metu saka prau (ing Gunung Ararat, sandi cathetan.) iya iku: Sem, Kham lan Yafet. Dene Kham iku bapakne Kanaan. telung Punika makasami katurunan Dane Nuh, lan saka wong-wong mau kudu wong-wong ing donya nyebar metu. "

bumi mbagekke

Ing bilai alam liya utawa gaib pangadilan tumindak, wonten ing wektu nalika kulawarga Semit saka sing anak lanang telu Nuh disebut Sem, leluhuré Ibrani (ebréerna), aktif (uga bab 2,000 f.Kr). 1 Gen 10: 21-25 presented tataran: "Dane Sem: Elam (Persia / Iran menit, cathetan.), Arpakhsad, Lud lan Aram. anak Aram kang padha Us, Hul, Geter, lan Mash. Arpaksad maputra Eber (Empu mangkono ebréer / Ibrani, cathetan sandi.). Lan iku wis ngandika: "lan marang Eber lair anak lanang loro. Kang Peleg (Ibrani. Sharing), kanggo sak dina bumi iki dipérang. "

. 1 1 Purwaning Dumadi 1: 19-10 Gusti Allah sing ditampilake ing tumindak kang tumitah sambungan banyu lan tanah garing, "Gusti Allah said'Vattnet ing swarga padha nglumpuka marang panggonan siji lan supaya garing dadi synligt 'Gusti Allah disebut garing tanah bumi; lan banyu koleksi kang disebut segara. Lan iku dipirsani Gusti Allah wus prayoga. "Miturut Kitab Suci, mulane, ana wilayah pisanan liyane arid, nanging tanah ana massa siji lan segara padha diklumpukake dhewe. Nanging carane ora alun karo sing wis luwih saka siji bawana bakal dianggep karo? Inggih, ing taun 1912 render profesor Jerman, Alfred Wegener, sing ing siji wektu wis gerakan 'bawana' ". Saka kabeh negara Hung munggah, ana acara alam minangka "pisah" massa lemah ing rong bawana. Liwat survey bebarengan Atlantik sisih wétan lan wilayah kulon, ketemu alasan kuwat kanggo Kratoning Mineral, Kratoning tetanduran lan Kratoning kewan, sing loro bawana kudu sapisan wis gabung - lan riset anyar wis ora disproved téori kabeh (mesthi karo iklim beda ing bumi) Originally sijine bebarengan. Sapa bisa sinau gisik iki ing peta donya, lan ndeleng carane iku bakal bisa kanggo nggawa wong-wong mau bebarengan, kaya teka-teki, utawa kaya sudhut tatu mundak akeh rampung. Apa ana iku kita maca saka Eber, bin Peleg (Ibrani Sharing.): ". Ing wektu kang bumi iki dipérang" Ing panjelasan kang Bible 1861 nerjemahake P Fjellstedt wacana iki, sing bumi ambruk "mudhun". Iku "disintegration" donya ing gaya carane basa umum sadurunge wis tiba "menyang bęsik". Sapa bisa sinau gisik iki ing peta donya, lan ndeleng carane iku bakal bisa kanggo nggawa wong-wong mau bebarengan, kaya teka-teki, utawa kaya sudhut tatu mundak akeh rampung. Apa ana iku kita maca saka Eber, bin Peleg (Ibrani Sharing.): ". Ing wektu kang bumi iki dipérang" Ing panjelasan kang Bible 1861 nerjemahake P Fjellstedt wacana iki, sing bumi ambruk "mudhun". Iku "disintegration" donya ing gaya carane basa umum sadurunge wis tiba "menyang bęsik". Sapa bisa sinau gisik iki ing peta donya, lan ndeleng carane iku bakal bisa kanggo nggawa wong-wong mau bebarengan, kaya teka-teki, utawa kaya sudhut tatu mundak akeh rampung. Apa ana iku kita maca saka Eber, bin Peleg (Ibrani Sharing.): ". Ing wektu kang bumi iki dipérang" Ing panjelasan kang Bible 1861 nerjemahake P Fjellstedt wacana iki, sing bumi ambruk "mudhun". Iku "disintegration" donya ing gaya carane basa umum sadurunge wis tiba "menyang bęsik".

ing candhi

Bali menyang teks asli: "Saka Eden, iku kaya banyu kali ing Taman-jogan lan banjur dipérang dadi papat cabang utama." Sing, ing / ing tengah bumi, ngendi candhi ing Yerusalem akeh mengko teka dipunbangun, ana sumber jero; mlayu munggah kali cepet-cepet. Aku nelpon iku 'kali' sumber '. Lan sampeyan ora bisa skip Jabur 46: 5: "Ana bengawan mili sing menehi mbungahake kuthaning Allah, ing wewangunan suci Allah Kang Mahaluhur."

Wiwit 638 punika gedhe Muslim Dome of the Rock karo Masjid Al-Aqsa sing cilik ing sajarah "Gunung Candi". Dadi, mudhun hak arkeolog Yahudi lan peneliti ora njaluk, iku nemu paling alasan agama lan politik ora apa - nanging sing ora ateges padha dig mudhun saka sisih, lan sak pareng "keturunan" ing. Wigati, sing ing taun 1970-an awal, ditulis ing arkeolog Yahudi lan Kulon lan ilmuwan - padha krungu kumrasaking banyu jero mudhun ana ing Padaleman Suci kuna. Ana Dhiskusi dina bab "kutha ing kutha" gegayutan Panggonan iki. Path wektu Gusti Yesus anjog munggah menyang Pedalemané - (IE kaloro, disebut "Temple Serubabel", sawise Yahudi principal 500 SM, lan "Temple Hérodčs", amarga saka Hérodčs expansion Agung candhi punika sadurungé lair saka Kristus) - ditemokaké ing taun 2004. Iku banjur karo gedhe care (ing risiko Masjid Al-Aqsa ndhuwur bakal ambruk) unearthed lan taun iki uga diselenggarakaké Yerusalem. Pelantikan dalan marang presiden madegé "Kota Daud", Doron Spielman, lan ngandika, antara liya:. "Panggonan iki jantung wong Yahudi lan iku getih sing mili ing vena kita."

nanging mulékaté Gusti nyegah ing wayahe pungkasan lan korban iki tinimbang wedhus / a "scapegoat" sing macet karo kepala / sungu ing thicket (1 Pangentasan 22: 11-14). Sing tengen!

prophetically

Materi Alkitab prophetically / Roh Suci daya banget kanggo ati kita, "ngirim" gurgle lan rambute kawelasan munggah. Amarga nalika kita mikir saka Taman Eden / Paradise, kita Wigati sing nalika Adam lan Eve padha maneh diijini tetep ana amarga tiba - supaya katon sing padha mimpin ing sisih wétan, ing sisih wétan saka Taman. Ing output lan input marang Pangeran Allahira "eldsänglar" kanggo ngawasi cara, kanggo bisa luwih kulon ana, ora mung wit pangawruhing becik lan ala, nanging uga ing "wit panguripan". Lan minangka muni (1 Gen 3:22): "Gusti Allah said'Se wong wis padha kita, bisa ngawruhi kang becik lan ala. Saiki dheweke durung tekan metu tangané lan njupuk uga wit gesang, lan mangan, lan (karo dosa, kawula cathetan.) Lan urip ing salawas-lawase. "

Yen kita saiki njupuk kita Ezekiel 46 lan 47 lan sinau nabi, wiwit banjur, ing kasenengan ing dina teka, mbok menawa bab wektu kita, ing paling ing pamarintahan sewu teka saka Allah - kang ngandika ing 46: 19-20: " lan kang ( "angel-wong") nggawa kula liwat entri, kang ana ing sisih gapura, menyang ing ruang suci diangkat kanggo para imam kang madhep marang ing sisih lor, lan aku weruh sing ana Panggonan adoh menyang kulon (IE kulon , sandi cathetan.). Panjenenganipun ngandika me'Detta minangka panggonan imam bakal godhok kurban dhendha lan kurban pangruwating dosa lan ngendi padha bakal panggangan kurban dhaharan saka ora gadhah kanggo nindakake metu menyang pengadilan njaba lan kanthi mangkono nggawe wong heligt. ' "

Calvary

Ayo kita mungkasi lan mikir kanggo ngendi ing Yerusalem (wilayah lawas saka Eden / Taman Eden) lan mikir bab apa Calvary ana, ing dhuwur saka Gusti Yesus nandhang pangurbanan sedanipun kanggo dosa-dosa kita. Inggih, iku bakal dadi saka wétan (rada kidul) dietung - tengen liwat kutha, lan hak liwat candhi dicokot north kanggo. We kudu mung "papan sirah" (kulon?) Ing Eden kanggo rekaman, ngendi tiba wonten ing "wit kawruh ala becik" lan endi "wit panguripan" uga ngadeg. Banjur nderek carane Abraham ing lokasi utama Muria kang (a north sethitik menyang durung dibangun kutha) wis disiapake kanggo kurban Iskak. Added iki ing wektu kira-kira -. Petani amba Arunas didol gandum lantai Salomo, kang di bangun candi pisanan ing Yerusalem ing situs utama (soko kulon), endi imam 'kudu godhok kurban dhendha lan kurban pangruwating dosa " Akhire, ing Countdown iki, gerah Yesus salib pati ing Yerusalem "sirah bakal nyeleh," Calvary (padha karo otak bejat), a north jarak cendhak saka ing Padaleman Suci lan kutha. Sawise iki, disarčkaké Yesus, jarak cendhak (45 m) ngisor disarčkaké ing kuburan, lan dirating saiki carane nilai bali kanggo Eden, ing Taman / wilayah Eden. Miturut tradisi Yahudi, Talmud, Adam disarčkaké ing panggonan iki, lan ing tradisi Kristen tartamtu nggambarake Calvary gunung karo tengkorak Adam kang ing kubur ing salib. Nanging wis aman saka Kitab Suci: "Ing panggonan Yesus kasalib iku ana patamanané lan Taman ana kuburan anyar kang ora siji wis durung wis glethakaken. Ana ing kono padha glethakaken Yesus, amarga dina Yahudi Preparation, lan kuburan kuwi toko "(Yohanes 19: 41-42).. Sawise iki, disarčkaké Yesus, jarak cendhak (45 m) ngisor disarčkaké ing kuburan, lan dirating saiki carane nilai bali kanggo Eden, ing Taman / wilayah Eden. Miturut tradisi Yahudi, Talmud, Adam disarčkaké ing panggonan iki, lan ing tradisi Kristen tartamtu nggambarake Calvary gunung karo tengkorak Adam kang ing kubur ing salib. Nanging wis aman saka Kitab Suci: "Ing panggonan Yesus kasalib iku ana patamanané lan Taman ana kuburan anyar kang ora siji wis durung wis glethakaken. Ana ing kono padha glethakaken Yesus, amarga dina Yahudi Preparation, lan kuburan kuwi toko "(Yohanes 19: 41-42).. Sawise iki, disarčkaké Yesus, jarak cendhak (45 m) ngisor disarčkaké ing kuburan, lan dirating saiki carane nilai bali kanggo Eden, ing Taman / wilayah Eden. Miturut tradisi Yahudi, Talmud, Adam disarčkaké ing panggonan iki, lan ing tradisi Kristen tartamtu nggambarake Calvary gunung karo tengkorak Adam kang ing kubur ing salib. Nanging wis aman saka Kitab Suci: "Ing panggonan Yesus kasalib iku ana patamanané lan Taman ana kuburan anyar kang ora siji wis durung wis glethakaken. Ana ing kono padha glethakaken Yesus, amarga dina Yahudi Preparation, lan kuburan kuwi toko "(Yohanes 19: 41-42).. lan ing tradisi Kristen tartamtu nggambarake gunung Calvary karo tengkorak Adam kang ing kubur ing salib. Nanging wis aman saka Kitab Suci: "Ing panggonan Yesus kasalib iku ana patamanané lan Taman ana kuburan anyar kang ora siji wis durung wis glethakaken. Ana ing kono padha glethakaken Yesus, amarga dina Yahudi Preparation, lan kuburan kuwi toko "(Yohanes 19: 41-42).. lan ing tradisi Kristen tartamtu nggambarake gunung Calvary karo tengkorak Adam kang ing kubur ing salib. Nanging wis aman saka Kitab Suci: "Ing panggonan Yesus kasalib iku ana patamanané lan Taman ana kuburan anyar kang ora siji wis durung wis glethakaken. Ana ing kono padha glethakaken Yesus, amarga dina Yahudi Preparation, lan kuburan kuwi toko "(Yohanes 19: 41-42)..

Salajengipun, saiki Ezekiel 47: 1-2: "Lan padha digawa (" angel wong ", cathetan sandi.) Me bali menyang house (temple) ngleboke, lan banyu lah ditanggepi metu saka ing (temple) batesan ing sisih wétan (menyang Gethsemane, ing Gunung Zaitun lan Lembah Kidron, cathetan sandi.), kanggo omah (temple) ngarep madhep wétan lan banyu mili mudhun house (temple) sisih kidul, kidul mesbčh. Banjur digawa kula metu liwat gapura lor lan mimpin kula munggah cara tanpa ing gapura njaba, kang nliti marang wetan. Ana aku gush banyu saw metu saka sisih kidul (menyang Segara Mati, cathetan sandi.). "We maca babagan daya dual (iku sumur munggah saka ing batesan ing sisih wétan, lan mili metu saka ing sisih kidul). Iku 'kali' sumber 'kuna minangka iki marakké lan munggah maneh, tengen munggah saka jebusiten Araunah / Ornan petani amba lawas "gandum lantai"?

'Kali' sumber '

Elinga yen nalika Yérusalčm New diterangake ing kitab Wahyu 22: 1-2, iku apa kurang saka " 'sumber' kali ana maneh, lan" Wit urip ":" Lan (ing angel) nuduhake kula kali banyu urip, langit kaya kristal, arep metu saka Gusti Allah lan dhampare Sang Cempe. Ing tengah dalan kutha, ing loro-lorone saka kali, iku wit panguripan. Iku Bears woh rolas kaping saben sasi menehi woh, lan godhong ndadekke marasake awakmu kanggo bangsa-bangsa. Papat cabang utama saka kali, saka "sumber" sing mili ing Eden lan watered Taman, ora langsung kanggo nemtokake amarga saka owah-owahan ing geografi lawas. Mbalik banjur, Pishon mbokmenawa Nil, Efrat, bisa disambung menyang dina Efrat, banjur Tigris kanthi cetha gedhe Tigris. Lan Gihon, ing siji, bisa bener bakal disambung menyang Kali Yardčn (2 BABAD 32:30, John 9: 6-7): "Iku (king) Hizkia (6-700 SM, cathetan sandi. ) Sing mandegake sumber ndhuwur Gihonvattnets lan mimpin banyu, ing sisih kulon kutha David "kanggo blumbang Siloam liwat trowongan 0,5 km (prasasti wadi ing trowongan, kang bisa viewed dina, kepripun loro grävarlagen ketemu halfway). Ing Yesaya 22: 9 ngandika: "Kowé weruh déwé ing kuthané Dawud, duwe akeh fissures, lan ngumpulake banyu ing blumbang ngisor." Lan kapentingan ing Gambar amba nemen (Gihon lan Gusti Yesus) punika ingkang kita maca ing John 9: 6 7: "Nalika wong (Yesus) wis ngandika iki, Panjenengané banjur kecoh ing lemah, lan digawe lempung saka spittle ing, njebadi mata wuta wong kang keuangan lan ngandika marang Gusti Yésus: 'menyang lan wisuh ing blumbang Siloam' - iku means'utsänd '. Gusti Yésus terus ana lan sakabeheng piyambak, lan Bareng wis padha bali, padha bisa ndeleng. " 5 km trowongan dawa (prasasti wadi ing trowongan, kang bisa viewed dina, kepripun loro grävarlagen ketemu halfway). Ing Yesaya 22: 9 ngandika: "Kowé weruh déwé ing kuthané Dawud, duwe akeh fissures, lan ngumpulake banyu ing blumbang ngisor." Lan kapentingan ing Gambar amba nemen (Gihon lan Gusti Yesus) punika ingkang kita maca ing John 9: 6 7: "Nalika wong (Yesus) wis ngandika iki, Panjenengané banjur kecoh ing lemah, lan digawe lempung saka spittle ing, njebadi mata wuta wong kang keuangan lan ngandika marang Gusti Yésus: 'menyang lan wisuh ing blumbang Siloam' - iku means'utsänd '. Gusti Yésus terus ana lan sakabeheng piyambak, lan Bareng wis padha bali, padha bisa ndeleng. " 5 km trowongan dawa (prasasti wadi ing trowongan, kang bisa viewed dina, kepripun loro grävarlagen ketemu halfway). Ing Yesaya 22: 9 ngandika: "Kowé weruh déwé ing kuthané Dawud, duwe akeh fissures, lan ngumpulake banyu ing blumbang ngisor." Lan kapentingan ing Gambar amba nemen (Gihon lan Gusti Yesus) punika ingkang kita maca ing John 9: 6 7: "Nalika wong (Yesus) wis ngandika iki, Panjenengané banjur kecoh ing lemah, lan digawe lempung saka spittle ing, njebadi mata wuta wong kang keuangan lan ngandika marang Gusti Yésus: 'menyang lan wisuh ing blumbang Siloam' - iku means'utsänd '. Gusti Yésus terus ana lan sakabeheng piyambak, lan Bareng wis padha bali, padha bisa ndeleng. " "Lan kapentingan ing Gambar amba nemen (Gihon lan Gusti Yesus) punika ingkang kita maca ing John 9: 6-7:" Nalika wong (Yesus) wis ngandika iki, Panjenengané banjur kecoh ing lemah, lan digawe lempung saka spittle ing, njebadi mata wuta wong kang keuangan lan marang wong: 'Menyang lan wisuh ing blumbang Siloam' - iku means'utsänd '. Gusti Yésus terus ana lan sakabeheng piyambak, lan Bareng wis padha bali, padha bisa ndeleng. " "Lan kapentingan ing Gambar amba nemen (Gihon lan Gusti Yesus) punika ingkang kita maca ing John 9: 6-7:" Nalika wong (Yesus) wis ngandika iki, Panjenengané banjur kecoh ing lemah, lan digawe lempung saka spittle ing, njebadi mata wuta wong kang keuangan lan marang wong: 'Menyang lan wisuh ing blumbang Siloam' - iku means'utsänd '. Gusti Yésus terus ana lan sakabeheng piyambak, lan Bareng wis padha bali, padha bisa ndeleng. "

/ Mangga sinau kabeh ing Kitab Suci Jordan (banyu kanggo sawetara makna), lan dipikir ing ing cahya saka ujpptäckter arkeologi dina. /

Nanging banjur, Originally kumambang kali cukup metu ing kabeh papat pituduh saka Eden, supaya kabeh wilayah mangkono dadi kebak irrigated. Aku mbayangno "sumber" lan cabang, katon saka ndhuwur, kaya obah / salib. Upflow ing tengah, banjur papat kali ing ngelawan pituduh. Ana uga bakal dadi model peran sunnat awal lan kuwat ing Gusti Yesus lan Injil papat bab wong. Matius, fokus tartamtu ing kawilujengan wong Yahudi kang. Mark, ing raos khusus tobat antarane Rum. Lukas, diwenehi kawentar antarané wong Yunani. Lan Yohanes, ngarahke liyane ing dijogo iman saben siji wis pracaya. Lan iku kudu nyatet sing sing sing - preduli saka jaman sadurunge kawilujengan Kristus, seda ing iman iku - belongs minangka akeh kanggo. Mulane iku mbusak terus-terusan: "Ing iman mati kabeh iki, ora nampani apa kang dijanjčkaké. Nanging wong-wong weruh ing kadohan lan tampi lan diakui dadi mondhok lan wong neneka ana ing bumi. "(Ibrani 11:13) Ing tradisi Kristen tengkorak Adam kang disarčkaké ing salib Calvary, iki gambaran dening getih mili ing loro lepen saka salib ndhuwur - mudhun ing makam gendheng lan mudhun "Kaun Sirah", kang banjur makili kabeh wong sing tilar donya ing iman, nunggu wong, sing bakal asor ing ula lan atone dosa.

Gusti Yesus ilustrasi

Cepet sang akeh diantara wong iman kaya iki bab Gusti Yésus: "Aku ndeleng ing Sabda gambar ayu kang ..." (Victory Toner 567 v 2). Lan salah siji saka ilustrasi sunnat pisanan ing / mati / ing Gusti Yesus - lan Senin - iku kanggo sinau banyu mili ing Taman Eden. Yesus punika sumber sakti urip, iku panyaliban kasunyatan ing Calvary, mili munggah lan metu saka "sumber iman" ing papat "tangan" - kang siji dadi sumber cilik / lepen, karo saben nampa Gusti Yésus ing uripé . Ing patemon karo wong wadon Samaria, Gusti Yesus ngandika (Yohanes 4:14): ". Banyu aku menehi bakal spring ing wong karo toya empul nganti urip langgeng" Siji wusana tartamtu ing riyaya tarub, Yésus jumeneng sarta (Yohanes 7 : 38-39b): " 'sapa ngelak, teka kanggo kula lan ngombe! Sapa pracaya marang Aku, minangka Kitab Suci ngandika, metu saka wetenge bakal mili banyu urip. 'Iki ngandika saka ing Roh, kang bakal padha nampa sing pretyaya marang Gusti Yésus: "Gusti Yésus ngongkon wong-murid karo" urip banyu "nang, karo kabisat sumber upwelling ing aliran lengkap -. Ditulis sing padha bakal metu karo iki saindhenging donya, ing pinggir lan sudhut (Matius 28: 18-20, Para Rasul 1: 8). Ora Panggonan wis dianggep tekan abot, ora ana wong jenis mokal kanggo menehi Injil kanggo - ". Gusti Allah ana ing Sang Kristus ngrukunaké ing (kabčh) donya kanggo awake" kanggo (2 Korinta 5:19)

"Iman sumber"

Cf. Iki Cross Calvary papat pituduh. Saka Gusti Yesus, ing tengah dietung, banjur pindhah pesen metu kanggo saben pituduh: wétan, kulon, kidul lan lor. Kanthi tembung pasemon / photo: ing, mati lan ing Gusti Yésus ing crita Kitab Suci saka gedhe "downtown kali" lan cabang cilik. Kita bisa malah nuduhake saben liyane ing apa banjur kedaden sawise sedanipun Gusti Yesus ing kayu salib, banjur ing raos "daya dual" kaya ing Ezekiel 47. Waca John 19: 33-34: "Nanging nalika (prajurit) sowan ing ngarsané Yésus lan weruh sing Dčkné wis mati, padha ora diremuk. Luwih saka tancep siji saka prajurit nganti bangkčkané Gusti Yésus karo tumbak (obliquely munggah lan kenek jantung, tengah Yesus), lan sanalika teka metu getihé lan banyuné. "

Bali menyang nabi mangsa, Ezekiel 47 v 8-9: "Banjur ngandika (malaekat) kanggo banyu me'Detta mili menyang bagéyan wétan saka negara lan mili mudhun liwat ara-ara samun, lan banjur metu saka segara (mati). banyu nyuwil liwat mili menyang (mati), segara, lan banyu dadi sehat. Nang endi wae ing ngendi kali bakal pulih saben titah urip sing gerakane ing shoals. Lan iwak sing ana banget akeh, nalika banyu iki nemu ana, banyu dadi sehat, lan kabeh isa kanggo urip ngendi stream nganggo metu. "Laut Mati iku gambar Alkitab kamanungsan. Nalika kita ngidini Yesus larang atoning getih lan vattendopets proses pasucčné utama, njupuk karya ing kita liwat Roh Suci, banjur kita Biblically disimpen, disimpen, suci, lan sehat. Kita dadi bearers urip swarga. Ing "väckelsemötenas" songs sadurunge, iku ora mboten umum kanggo duwe sambungan menyang "sumber saka iman" sing énggal-énggal ing salib Calvary, Contone (ndeleng Victory Toner): "Punika sumber mili, diberkahi dheweke ketemu! Dheweke jero lan langit, didhelikake nanging ketok "(246) -". Gusti Allah iku kebak banyu ing kathah wanita luwe lan wong. A sumber, kang mancur terus minangka bubbling liwat urip "(383) -". A apik, sumber apik iku sumber wounds Gusti Yesus. Iku ngresiki saka kabeh dosa, dadi putih kaya salju ing ngumbah sandi. "(524)

Kitab Suci ngemu bebarengan

Ayo kita ora milih metu saka bebener. Kitab Suci mbantu kita tetep munggah pitedah bab kawilujengan. Saiki iku kaya aku ngandika wektu kanggo mikir, lan ora wektu kanggo ora ngencengi mangu. Yen kita njupuk menyang kita gedhe lan jero - Alkitab / sunnat - persepektif (kadhangkala didhelikake ing jeneng pribadi lan Panggonan, owah-owahan cepet ing kursus acara, etc.), kahanan sing luwih sing kita bisa nolak mungsuh glethakaken traps ndudhuk ngadu, pesawat tripwires. Ya, sawetara sing kebak godaan. Ayo Roh Suci bakal wungu liwat futility pracaya! Kitab Suci punika tengen! nabi teka bener! Gusti Yesus tansah jawaban!

Punika Sučz kanggo maca babagan Maria Magdalena (Yohanes 20: 11-18), bab dheweke Tembang karo wungunipun Yesus ing Garden / Taman njaba makam kosong. - carane ing pisanan dheweke ora ngenali, nanging sumelang kang panginten iku gardener agensi, "Gusti Yesus ngandika marang wong mau, 'Kvinna, kena apa kowe nangis? ? Sapa sing looking for "Dheweke panginten iku taman, banjur matur: '. Herre, yen wis digawa lunga, marang ngendi sampeyan nyarčkaken, lan aku bakal njupuk honom' Yesus ngandika her'Maria .'Then minger lan semaur Ibrani: '! Rabbuni' - kang tegese guru. Gusti Yesus ngandika marang wong mau, 'ROR kula ora, kanggo aku wis minggah marang Sang Rama durung. Nanging menyang sedulur lan ngomong marang wong-wong, Aku arep sowan menyang ngarsané Ramaku lan Ramamu, marang Allahku lan Allahmu.

"Taman"

Injil US, lan penulis music, Miles C. Austin (1868-1946), nyerat song 1912 kawentar: "Ing Taman" / "Ing Garden". Iya iki loro saka manggih Maria Magdalena karo Gusti Yesus wungu njaba makam kosong, nanging uga Miles piyambak rawuh kanggo pengalaman carane wong kanggo nalika lan ana kang ketemu ing "gardener" - lan iku soko saka "bali" kanggo Taman Eden karo swara panggilan Allah. Lan saliyane song kuwi menawa akeh teka kanggo menehi urip kanggo Gusti Yesus nalika padha krungu sung, supaya teka uga kanggo digunakake minangka dopsĺng. Piyambak ngetik "Taman" lan ana, Rising siji menyang baptis banyu / "Kali" sabanjuré - munggah cedhak lan pribadi konversi kanggo Gusti Yésus. Kali lan sumber saka iman ing siji.

Kene Injil diterjemahaké Swedia dening HH 1925:

Aku teka marang Garden saka avenue, nalika ebun isih ana ing kembang. Lan swara aku krungu, sing ndadekake kula seneng, sampeyan kanggo kula saiki.

Ref. Aku krungu swarané ing susu dhewe, lan kang ngandika Aku kang. Sungkowo lan kuatir kanggo uwal kanggo bungah anyar, kaya kang tau ana.

Piyambakipun nyebut patemon dadi lanang, supaya manuk mandeg singing. Kanggo melodi, karo katresnan saka Gusti Allah, padha ngungsia kabeh pikirane abot.

Ing Taman, njupuk aku pengin, nanging ana njaba nangis kula alangan. Lan nyuwun kula kanggo pindhah, menyang sethitik tiba, kanggo wong-wong mau, banjur tindak sing mati.


Publicerades mĺndag 4 november 2019 21:33:16 +0100 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
Lotta
tisdag 5 november 2019 18:05

Tack Sigvard!

Mycket intressant läsning. Det Stärker tron när vi ser hur tillförlitlig Bibeln är och att vi idag kan hitta bevis pĺ Bibelns trovärdighet,

Fridshälsningar
Lotta

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

onsdag 13 november 2019 18:37
Kan ni be för vĺr familj? Pappan utförsäkrad frĺn F-kassan trots kronisk sjukdom. Jag mamman jobbar inte mycket pga ohälsa. Vi behöver matpengar och till räkningar.. Barn hemma.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp